Filmtips: The Intern

Jeg har lyst til å plukke opp igjen der jeg sluttet før jul med film- og serietips, og i dag er det en skikkelig feelgood-film jeg har til dere. Den kom i 2015 og på skuespillerlisten har vi blant annet Robert De Niro og Anne Hathaway. Dette er film av det koselige slaget så du kan like gjerne finne frem pleddet og sette deg godt til rette i sofaen med en kopp varm kakao.

The Intern er en morsom, hjertevarmende film om 70 år gammel Ben som føler han mangler noe i livet. Kona hans har gått bort og pensjonisttilværelsen var ikke så spennende som han så for seg. Da han kommer over en annonse hvor et firma søker senior-interns griper han muligheten. Ikke bare får han en av praktikantplassene, han ender i tillegg opp med å være sjefens personlige assistent. Sjefen Jules prøver så godt hun kan å sjonglere familielivet med en stadig mer suksessfull bedrift, og som regel har hun 10 ting for mye på agendaen. Ben viser seg etter hvert å bli en viktig ressurs og søttespiller for Jules, både på jobb og privat.

Filmen er kanskje litt forutsigbar til tider, men det synes jeg ikke gjør noe. Både Matias og jeg likte denne veldig godt, og jeg anbefaler den uten tvil videre.

Oppskrift: Veganske nanbrød

Hei! Det er en ny uke, og denne gangen tenkte jeg vi kunne starte blogguken med en fantastisk god oppskrift. Det er bare å rydde plass på ukens middagsplan, for disse nanbrødene bør smakes! Jeg lagde de første gang da Vilde, Anna og jeg møttes i julen. Anna er veganer, og da det var indisk mat som fristet mest måtte vi jo finne en nanbrødoppskift som alle kunne spise. Den gangen fulgte jeg denne oppskriften til punkt og prikke, men i går dristet jeg meg til å legge til både hvitløk og fersk koriander. Og gjett om det løftet nanbrødene enda et par hakk, herlighet, jeg tror ikke det finnes den ting som ikke blir bedre med hvitløk og koriander! Skulle du likevel ikke være noe fan av disse smakene er det selvfølgelig lov å lage de uten, det ble veldig godt det også.

Ingredienser til 4 nanbrød: 1,2 dl lunken soyamelk (mandel eller annen nøttemelk fungerer også) // 1 ts sukker // 1/2 pakke tørrgjær // 1,2 dl romtemperert soyamelk // 1 ts eddik // 2 ss matolje (jeg brukte olivenolje) // 1/2 ts salt // ca. 5-6 dl hvetemel // Et par fedd hvitløk // En liten neve frisk koriander // Olje eller vegansk smør for steking 

Bland sammen varm soyamelk, gjær og sukker i en liten bolle. La dette stå å hvile i ca. 10 minutter mens du gjør klart neste steg. I en ny liten bolle visper du sammen romtemperert soyamelk sammen med eddiken. Dersom du bruker soyamelk vil det dannes små bobler på overflaten. La også denne blandingen stå i ca. 5 minutter. 

Så kan du ha begge de to melkeblandingene i en bolle, rør inn olje, salt og 5 dl av melet. Du skal ende opp med fast og fin deig, så tilsett litt og litt mel til den er perfekt. Nå er det tid for elting! Om du vil gjøre dette i en kjøkkenmaskin eller på den gode gammeldagse måte er opp til deg, men deigen bør knas i ca. 10 minutter. Mot slutten kan du kna inn hakket koriander og hvitløk hvis du ønsker det. Når deigen har fått en omgang på massasjebordet smører du den inn med litt olje før du har den i en bolle med et håndkle over. La den stå å heve til dobbel størrelse. 

Del deigen inn i 4 like deler og klem de ut med litt mel. Nanbrød skal jo være litt tykke, så la de være ca. 1-1,5 cm.

Så er det bare å steke godbitene i litt olje til de er gylne, det tar et par minutter på hver side. 

Voilà!

Det indiske kjøkken er et av mine absolutte favoritter, og da er det så gøy når man får til å lage gode varianter hjemme. I går serverte vi nanbrødene til chana masala, en av mine favorittretter. Med det håper jeg dere har blitt litt inspirert til å svinge dere på kjøkkenet, og lage litt indisk denne uken. Håper det smaker ♥

Er du glad i indisk mat?

– Sara


#mat #middag #oppskrift #nanbrød #indisk #indiskmat #koriander #hvitløk #hjemmelaget #matinspirasjon

Beat for beat

Hei dere! Jeg er på jobb igjen, men ville bare titte innom dere med et lite bildedryss fra mandagen min. Jeg var nemlig så heldig å få bli med på innspillingen av Beat for Beat på NRK, sammen med skoleklassen til onkel. Da jeg gikk på videregående fikk jeg av en eller annen grunn ikke vært med, så det var gøy å endelig være med på en innspilling. Dessverre ble det ingen omvisning på NRK denne gangen, men vi fikk et veldig bra show!

Deltakerne var Anette A. Larsen og Karianne Kjærnes på det ene laget, og Staysman og Lazz på det andre.

Det er lange innspillingsdager, jeg tror de hadde vært der siden klokken 10.00 den dagen, og vår innspilling startet ikke før 20.25!

Det er gratis inngang på de fleste av NRKs innspillinger, så det er bare å booke plass hvis du har lyst til å være med på noe sånt. Det anbefales veldig! Selv om det så klart blit litt venting og ting som må filmes flere ganger er det underholdende. Også blir det jo ekstra gøy å se det på TV når det sendes der.

Har du benyttet deg av noe sånt før?

– Sara


#tv #tvinnspilling #nrk #beatforbeatt #hverdag #underholdning

Siste hint av jul

Jeg kjenner jeg er veldig ferdig med jula nå, og at det er helt greit at det er ett år til neste gang. Pynten tok jeg ned i forrige uke, så nå er det bare noen få pepperkakerester igjen i kakeboksen som tilsier at det faktisk var jul for for bare et par uker tilbake.

Da lysten på en kopp varm kakao meldte seg tidligere i dag, smakte det dog veldig godt med et par pepperkaker til. Det har endelig lagt seg litt snø på bakken her i Hønefoss, og hva passer vel bedre da enn ullsokker, pysjbukse og varm kakao? 

En liten pepperkakemann ♥

Rotet på bildet i bakgrunnen her minner meg på at jeg er nødt til å få ryddet her i dag! Oppvasken har hopet seg opp fra helga, og det føles ut som at det står ting overalt. En klesvask bør jeg vel også sette på før dagen er omme. Jeg har med andre ord en skikkelig husmordag foran meg! Ønsk meg lykke til ♥

Håper du får en strålende uke!

– Sara


#pepperkake #kakao #varmkakao #kem #søtt #godt

Årskavalkade: del 3/3

God søndag! Har dere hatt en fin helg? Jeg kom for ikke lenge siden hjem fra en veldig hyggelig overnatting med Vilde og Anna. Vi koste oss med matlaging og skravlekvled i går. Det var så kos ♥ Nå tenkte jeg det var på tide å poste siste del av årskavalkaden for 2016! Det er litt rart å skulle oppsummere noe som ligger så nært i tid, men desember må selvfølgelig også få være med! Så her kommer september- desember. 

September

I september var jeg på en veldig fin Oslotur med Anna og Vilde. Vi besøkte matfestivalen Matstreif, gikk litt rundt i butikker og koste oss på Aker Brygge. Det var nydelig vær og dagen kunne ikke vært bedre, med unntak av den litt snåle busspassasjeren som satt bak oss på vei til byen.

Det var tid for den årlige sommerfesten på jobb, denne gangen uten utkledning. Jeg måtte dessverre jobbe litt før jeg kunne joine de andre, men resten av kvelden var veldig fin. Synne, Pre og jeg var de eneste der fra resepsjonen, men vi hadde det veldig gøy sammen 🙂

Dette var også måneden hvor jeg prøvde meg på en 30 days challenge for å endre søvnvanene mine. Det fungerte godt da jeg holdt på, men det ble dessverre ingen varig endring. Det ble veldig vanskelig å klare å holde et slikt regime når jeg jobber til så utrolig varierte tider. 

Oktober

Oktober er den store bursdagsmåneden i familien, så vi feiret både mamma og bestemors dag. Det ble tydeligvis ikke tatt noen bilder disse dagene, så vi hoppe videre til neste begivenhet i den tiende måneden. Det var konsert med Jonas Alaska på Parkteatret. Matias og jeg dro inn til Oslo, overnattet på Plaza og koste oss stort på konsert. 

Resten av oktober gikk med til å lage halloweenpynt, og ikke minst finne ut hva jeg ville gå som på halloween. Jeg lagde blant annet denne minilykten,

denne halloween-inspirerte drikken,

og disse søte små gresskarene.

Jeg kom omsider frem til et kostyme, candy queen. Det ble ikke helt som jeg så for meg, men gøy hadde vi det uansett!

Halloween feiret vi hos Tonje og Mari, en årlig tradisjon som alltid er veldig gøy. Folk hadde som vanlig lagd utrolig gjennomførte kostymer, og jeg gleder meg allerede til årets feiring!

November

I årets nest siste måned eksperimenterte jeg litt med gresskar, en frukt jeg såvidt har hatt et forhold til tidligere. Jeg lagde gresskarpuré som har utrolig mange bruksområder. Favorittoppskriften jeg klart å slenge sammen med gresskarpuré er nok pumpkin spice latte, dette ble SÅ godt! Heldigvis har jeg fortsatt litt puré liggende i fryseren.  

Jeg delte mine beste sparetips med dere. 

Jeg klarte å pådra meg influensa og lå derfor syk i ca. en ukes tid. Ikke spesielt gøy! I den anledning tipset jeg om en min beste te mot forkjølelse.  

November betyr movember, og da måtte jeg frem med bakebollen. Resultatet ble noen søte barte-cookies som min venninne Tonje fikk til bursdagen sin. 

Før kalenderen rakk å vise desember kicket vi igjen partysesongen med jentenes julebord. Dette ble jo egentlig det eneste julebordet jeg var på, så noen voldsom partysesong har det ikke vært, men dere skjønner greia. Vi koste oss masse med god mat og veldig hyggelig selskap. Dette håper jeg vi kan gjøre til en tradisjon, og neste år blir kameraet med! Her er antrekket jeg hadde på meg. 

Desember

Leiligheten fikk en julete oppfriskning, med nisser og røde innslag her og der. 

Jeg hadde en hel uke med oppskrifter og DIY-prosjekter på bloggen, selvfølgelig med jul som tema. Leiligheten oste av jul da jeg lagde gløgg og julegranola. 

Julepynten fikk et tilskudd med disse søte glitter-konglene og denne fine julekulen. 

Jeg ble ambassadør for Nivea, og kickstartet samarbeidet med noen julegavetips til under 200,-.  

Jeg var på julemarked i Oslo med Pre og bakte pepperkaker med mamma ♥ Veldig koselige førjulsaktiviteter! 

Lille julaften var vi hos oldemor å spiste mølje (Matias og jeg spiste grøt. Og selve julaften startet som alltid med Tre Nøtter Til Askepott, julestrømpe og den faste gjengen. Etter Askepott dro Matias og jeg til besteforeldrene hans for litt grøt. Julekvelden ble litt spesiell for oss i år, da vi måtte sende oldemor på sykehuset i ambulanse. Vi ble selvfølgelig med henne, men da det ble klart at hun måtte bli over dro vi hjem. Vi fikk åpnet litt gaver, og hadde en hyggelig kveld sammen likevel. 

Nyttårsaften skrev jeg akkurat om, men vi feiret også denne dagen hos onkel. Vi koste oss masse i hyggelig lag.

Det var mitt 2016! De andre to dele ligger også ute på bloggen, så det er bare å sjekke ut hvis dere er interesserte! Nå er jeg klar for å se fremover, og finne utav hva 2017 har å by på. 

Har du hatt et fint år?

– Sara


#åretsomgikk #året #2016 #oppsummering #tilbakeblikk #årskavalkade 

New year’s eve

Hei! Jeg ville bare innom dere på tampen av kvelden med et lite bildedryss fra nyttårsaften. Vi hadde en utrolig hyggelig feiring av årets siste dag ♥

Jeg hadde nøttestek, som på julaften, med alt tilbehøret som de andre hadde. Og det var helt nydelig, jeg skal dele oppskrift på nøttestek med dere en dag!

Jeg hadde laget quiz, for å ha noe å underholde oss med frem til midnatt. Matias stakk av med seieren, tror det er en fordel å kjenne quizmasteren godt!

Fine Hege med party-utstyr!

Noen av festfolket måtte hjem for å passe på de søte firbente da rakettene skulle skytes opp, mens vi andre ble igjen for en liten photoshoot. Resultatet ble noen hyggelige gruppebilder ♥

Matias ♥

Håper dere likte bildene fra 2016s siste dag! Nå skal jeg forsøke å komme inn i gode vaner, å for en gangs skyld legge meg tidlig. God natt!

– Sara


#nyttår #nyttårsaften #bilder #bildedryss #koselig #familie #feiring