Julekalender ♥

God første søndag i advent! Endelig begynner nedtellingen mot jul, og i morgen kan vi åpne første luke i julekalenderne våre. Jeg har spleiset på pakkekalender til bestemor sammen med mamma, og spleiset med bestemor til mamma. Haha, ga det mening? Ingen av de visste at de skulle få julekalender, så de ble veldig overrasket da jeg kom med to kurver i hånda. Kjempekoselig♥ Det var ikke bare de som var heldige, jeg har også fått en pakkekalender av mamma i år! Hurra, jeg føler meg som et lite barn igjen! Hehe, det var veldig koselig og jeg gleder meg allerede til i morgen tidlig.

Både mamma og bestemor fikk sine kalendere i en kurv, det er greit å ha det samlet på et vis. Det måtte ganske mye hemmelighetskremmerier til for å få det til, men det var veldig gøy når de ble så overrasket ♥

Se på de søte nisseposene ♥

Her er mine pakker ♥

Nå regner jeg med at dere er superlei av å høre om eksamen min, men ut dagen i dag blir det siste innspurt og jeg kan ikke få sagt hvor deilig det skal bli å være ferdig! Jeg hadde forresten tenkt til å ha konkurranse her på bloggen hver søndag i advent, slik jeg hadde i fjor. Dessverre tror jeg vi må forskyve dagens konkurranse til i morgen, men det går vel fint? I mellomtiden er det bare å komme med ønsker til premier ♥

Har du julekalender i år?

– Sara 


#advent #jul #førjulstid #kalender #pakkekalender #julekalender #gaver #kos

Eksamensboble

Hei! Jeg glimret med mitt fravær i går og det fordi jeg satt på skolen i 12 timer med redigering. De siste dagene har vært mildt sagt stappfulle så jeg har ikke hatt ett ledig minutt til å sette meg ned å skrive noe her. På onsdag filmet vi en liten festival med blant annet Jonas Alaska og Billie Van, og da holdt vi på til over 12 om natten. Så var jeg i praksis på torsdag frem til 5 og så var det rett opp til skolen for å redigere frem til skolen stengte. I går var jeg som sagt på skolen hele dagen da også, så det går unna her! Det som er litt godt å tenke på er at vi ikke kunne startet før, så vi sitter ikke nå å jobber på spreng fordi vi har utsatt noe. Det hjelper i hver fall litt for min del!

I skrivende stund sitter jeg på en kafé å skriver på refleksjonsnotatet som skal leveres med det ferdige produktet. Det skal leveres på mandag forresten, og neste eksamen er heldigvis ikke så hektisk! Nei, jeg skal ikke kjede dere mer med skoleprat! Jeg tenkte bare å gi en liten forklaring for hvorfor jeg ikke er så aktiv om dagen. Jeg skrev ferdig et par innlegg i starten av uken da jeg hadde litt bedre tid, men det er begrenset hvor mange innlegg man rekker å skrive på forhånd. Uansett. Håper dere har en fin helg og at dere snart begynner å bli klare for desember? Tenk at det er 1. desember allerede på mandag! Som jeg gleder meg ♥ Da skal det pyntes til jul, endelig! 

Noen som er klare for desember? 

– Sara 


#skole #hektisk #eksamen #filming #klipping #stress #snartjul 

Vinner av linkerunde

På mandag satte jeg i gang en liten linkerunde og dere la igjen mange fine bloggadresser i kommentarfeltet også denne gangen. Det er alltid en vanskelig jobb å velge ut bare én som skal få en liten ekstra oppmerksomhet, men denne gangen falt valget på Nina som driver bloggen Itjenta. Nina er 20 år, bor i Oslo sammen med kjæresten sin og studerer it. Jeg tror faktisk vi bor i samme blokk for jeg ser noen av bildene hennes er tatt utenfor blokken jeg bor i, også tror jeg hun har nevnt det selv en gang? Uansett. Bloggnavet hennes må jeg bare skryte litt av før vi starter selve vurderingen! It-jenta er supermorsomt i og med at hun studerer it, men de fleste tenker sikkert på it-jenter i moteverden når de leser adressen for første gang? Sånne småting synes jeg er skikkelig gøy, så tommelopp for kult navn! 

Design

Det er litt vanskelig å kommentere noe særlig på designet da hun er en Femelle-blogg. Jeg aner ikke hvor mye av designet som er fastsatt fra før av, men jeg kommer i hvert fall med mine synspunkt. Dette er en veldig stilren blogg med hvit bakgrunn og en oversiktlig sidemeny. Header bidrar bare mer til denne stilen ved å kun bestå av tekst. Jeg liker vanligvis at det er et bilde i headeren, men her gjør det ikke så mye. I sidemenyen finner man kategorier, arkiv, søkefunksjon og en ordsky som gjør det lett å navigere seg rundt på bloggen. I tillegg kommer man seg enkelt til bloggens Facebook-side gjennom Facebook-widgeten. 

Jeg har egentlig ingenting å utsette på designet, annet enn at late meg ikke liker å måtte bla til neste side etter bare 10 innlegg. Det er jo egentlig ikke et problem, men jeg er en veldig lat bloggleser! Hehe

Innhold

Dette her er akkurat den type blogg jeg liker å lese med masse forskjellig innhold! Det er litt mote og antrekk her, litt skjønnhet, litt mat og en god porsjon inspirasjonsinnlegg. Helt perfekt etter min smak! Det eneste jeg savner er oppskrift på matinnleggene, men der ser ut til det kommer etter hvert. Ellers ønsker jeg bare enda mer! Enda flere innlegg og enda flere bilder hadde vært helt herlig!

Hvis du ikke allerede har vært innom denne jenta synes jeg du skal ta deg en tur nå! Og hvis du stemmer på henne til årets Femelle-blogg blir hun sikkert veldig glad!

Har du vært innom denne bloggen før?

– Sara 


#linkerune #blogg #blogger #blogganbefaling #linking #vinner #linke 

Must haves i partyveska

Hei! Nå står vi overfor den store partysesongen og mange av dere er kanskje allerede i gang med julebord? Hvis ikke er det sikkert rett rundt hjørnet og om bare en liten måned er det tid for juleselskap, nyttårsaften og masse koselige festligheter. De fleste bruker litt tid på å finne ut hva de skal på seg, men tenker kanskje ikke så nøye over hva som bør være innholdet i vesken sin. Jeg er sikkert ikke den første som har klart å ødelegge strømpebuksen min på fest uten å ha med en i backup eller kjent behovet for en liten frisk munnspray utover kvelden? Her er forhåpentligvis noen gode tips til hva du kan ha i partyvesken og noen lekkerbisker av noen vesker hvis du ikke har funnet den perfekte enda! 

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER 

Disse veskene her er ganske små så det gjelder å pakke smart! Hvis det er garderobe dit du skal er det dog ingenting i veien for å ta med en større veske hvor du kan ha ting du ikke får plass til i den lille delikate clutchen. 

Sminke 

Jeg bruker sjelden å ha med meg masse sminke på fest, men det kan være kjekt med et par små krise-produkter. Hvis du har på leppestift er det en selvfølge å ha med den, fargen vil mest sannsynlig forsvinne utover kvelden og da er det greit å fylle på. Bruker du løsvipper kan en liten tube vippelim være kjekt å ha. De tar liten plass og det er lite som er så kjedelig som å ha en øyevipp på snei! Hvis du har pudder eller foundation i liten størrelse ville jeg tatt med det også, det er fort gjort å bli blank i huden etter mye dansing og varme lokaler så det kan være fint med en liten touch up! En liten hårsprayflaske vet man heller aldri når man får brukt for. Har du håret rett ned vil du mest sannsynlig ikke trenge den, men dersom du har gått for en oppsats er dette et must. Et lite lommespeil kan også være lurt i tilfelle det ikke er speil på oppdrive. 

In case of emergency 

Som jeg nevnte innledningsvis er en ekstra strømpebukse alltid lurt å ha med seg, det er nemlig ikke spesielt pent å gå rundt med en raknet strømpebukse. En munnspray for frisk pust kan også være kjekt å ha, alkohol gir ikke den beste ånden, det gjør heller ikke nattmaten! Hår i ansiktet er aldri gøy, spesielt ikke hvis man vil svinge seg på dansegulvet! Ta derfor med deg et par hårstrikker og gjerne noen hårspenner. Hårspenner er spesielt viktig hvis du har satt opp håret! Dersom du skulle være uheldig å ødelegge noe av sminken kan en q-tips redde det meste, særlig hvis du ikke har med noe krise-sminke. Som litt ekstra luksus la jeg ved Travalo, reiseflakse til parfyme. Å lukte godt er aldri feil så hvis du har plass kan du slenge med denne.

Essentials

Bankkort for å legitimere seg må man alltid ha med, men det kan også være lurt å ha med litt kontanter. Det er ikke alle som tar kort ved inngangen eller i garderoben så da må man ha med litt kontanter. Hvis du er glad i å ta bilder kan et lite kompaktkamera være lurt. Å dra på et stort og dyrt speilreflekskamera er ikke alltid like praktisk, eller smart så da er et billigere lite kamera bedre. Mobilen er selvfølgelig alltid med, men jeg tok den bare med her. Jeg har også begynt å ha med meg lader på fest, spesielt på vors da man alltid ender opp med å ta noen snaps her og der. Plutselig er mobilen tom for strøm og du står der når kvelden er over uten å få tak i taxi eller de som skal komme å hente deg. Ikke spesielt gøy! 

Da håper jeg disse tipsene var litt nyttig! Og helt til slutt, hvis du vil ha på deg de høye hælene, men er usikker på om du orker en hel kveld kan du ta med deg et par fine flate sko i vesken. I hvert fall hvis du har en stor veske du kan sette fra deg et sted. Plaster kan også være greit å ha hvis skoene er ganske nye og ikke gått skikkelig inn. Da gjenstår det bare å ønske dere en fin julebordsesong! Kos dere masse ♥

Hva har du i partyvesken din?

– Sara 


#tips #inspirasjon #inspo #fest #party #veske #partyveske #julebord #sminke 

Inneholder adlinks

Oppskrift: jule-latte

Da Malin og jeg var i London i fjor levde nesten vi på den altfor søte gingerbread latten til Starbucks. Den var supersøt søt, men likevel skikkelig julete og god! Jeg har ikke smakt den siden jeg var der selv om jeg vet Starbucks i Norge også har den. Isteden prøvde jeg meg på en rekonstruksjon hjemme. Jeg har sett litt på oppskrifter på nett, gjort om litt her og der og etter et par forsøk endte jeg opp med noe jeg synes lignet på det jeg drakk på London-turen. Det er et helt år siden sist så om den er helt lik kan jeg ikke garantere, men god er den i hvert fall!

Ingredienser til én stor kopp: 1/2 dl brunt sukker // 3 dl vann // 1 ts malt ingefær // 1/2 ts kanel //  1/2 ts vaniljepulver // 3 dl ferdig kaffe // 2 dl melk 

Bland først brunt sukker, vann, ingefær, kanel og vaniljepulver i en kjele. Kok opp og la det stå å småkoke i ca. 15 minutter. Rør godt underveis slik at det ikke svir seg! Trakt kaffe i mellomtiden slik at den er klar. Når sukkerblandingen nærmer seg ferdig har du melken i en egen kjele og koker opp den. Husk på å visp godt hele tiden, melk svir seg nemlig veldig fort! Har du melkesteamer bruker du selvfølgelig det isteden, men denne metoden her fungerer godt for de som ikke har.

Ha så kaffen og sukkerblandingen i en stor kopp (selv om min er stor ble det faktisk ikke plass til alt) og bland godt. Topp det hele med melken. Det går fint an å tilpasse hvor søt du ønsker å ha den ved å ha i mer eller mindre av sukkerblandingen. Hvis du vil gjør denne litt sunnere bytter du ut det brune sukkeret med Sukrin Gold.  

Da håper jeg det smaker ♥

Er du glad i søt kaffe?

– Sara 


#oppskrift #hjemmelaget #diy #latte #kaffe #julelatte #starbucks #søtt #jul #drikke #julesmak 

Jeg vil lese din blogg!

God kveld i stua! Her suser jeg en kjapp tur innom for å si hei! Dagen i dag har gått i ett og jeg har fortsatt ikke rukket å ta oppvasken eller starte på middagen! Av og til skulle jeg virkelig ønske døgnet hadde mer enn 24 timer. Dessverre (eller heldigvis) er det ikke jeg som styrer antall timer i døgnet så jeg får bare rette meg etter slik det er. Vi var så heldige og fikk en liten time med solskinn her i hovedstaden i dag, til tross for øsende regnvær i dag tidlig. Selvfølgelig rakk jeg ikke hjem så jeg fikk knipset noen bilder, så jeg er nødt til å ta en “billig løsning” i dag. Jeg tenkte derfor å kjøre i gang en linkerunde igjen.

Legg igjen link til bloggen din i kommentarfeltet så tar jeg meg en tur innom. Den bloggen jeg liker best får en vurdering, hvis det blir mange påmeldte trekker jeg kanskje ut to stykker!

Da håper jeg dere vil delta også lover jeg å komme sterkere tilbake i morgen! Ha en fin kveld ♥

Vil du at jeg skal linke din blogg?

– Sara 


#linkerunde #linke #blogg #blogger #konkurranse #anbefaling 

Ukeplan: uke 48

Hei og god søndag! Jeg sitter her å planlegger den kommende uken og det ser ut til å bli ganske så stramt skjema. Jeg er satt opp på et par prøvevakter som jeg ikke vet om jeg egentlig har tid til, men det finner jeg nok ut på møtet i morgen. Et par treningsøkter vil jeg i hvert fall ta meg tid til denne uka, jeg merker det så godt på energinivået at det har vært litt knapt med trening i det siste. Hvis det er én ting som kommer godt med de kommende to ukene så er det ekstra energi! Uansett, her er min foreløpige plan for uken. 

Jeg blir nok sittende en stund til å planlegge litt, jeg vil blant annet lage meg en mer detaljert matplan fra dag til dag. Det funket ganske greit i uken som gikk så det vil jeg gjenre gjenta. I tillegg er jeg helt avhengig av å planlegge blogguken ellers er jeg redd det blir tynt i rekkene med innlegg! Jeg skjønner egentlig ikke helt hvordan jeg skal få tid til å ta noen bilder denne uken, men jeg finner nok på noe lurt! Det som er så godt å tenke på er at på mandag er det nøyaktig to uker til juleferie! Den 8. desember klokker 10.00 leverer jeg inn siste eksamen og DA er det bare kos frem mot julaften. Som jeg gleder meg ♥

Har dere det hektisk om dagen?

– Sara 


#hverdag #plan #ukeplan #skole #eksamen #jobb #praksis #trening #planlegge #planlegge #juleferie #innspurt 

Oppskrift: hjemmelagde knekkebrød

Hei! I går fikk jeg endelig fått rotet meg til å lage knekkebrød, det har jeg hatt lyst til å så lenge, men har aldri tatt meg tid. Oppskriften fant jeg på bloggen Fitliving, men jeg hadde ikke sammalt hvete så jeg byttet ut med sammalt spelt. Dette er en utrolig enkel oppskrift, og det eneste som tar tid er når røren hviler og når knekkebrødene steker. Jeg skulle jo egentlig lagt ut denne oppskriften i går, men på grunn av dårlig lys ble jeg ikke ferdig med bildene. Jeg ser jo nå at Fotballfrue la ut oppskrift på knekkebrød i går, hvor typisk er ikke det? Haha, av og til legger man ting ut samtidig som andre bloggere, men det får bare være. Håper dere liker denne oppskriften i hvert fall! 

Ingredienser til 2 brett med knekkebrød

          ♥ 2 dl sammalt spelt

          ♥ 2 dl havregryn

          ♥ 2 dl havrekli 

          ♥ 2 dl solsikkefrø

          ♥ 2 dl sesamfrø

          ♥ 1 dl linfrø

          ♥ 1 dl kruskakli 

          ♥ 2 ts salt 

          ♥ 7 dl vann 

Bland alle ingrediensene i en stor bolle og la røren stå å hvile i én time. 

Fordel røren jevnt utover to bakebrett kledd med matpapir. 

Sett brettene inn i ovnen på 185 grader i ca. 40 minutter. Underveis lukker du opp stekeovnsdøren for å slippe ut damp. Etter ca. 20 minutter tar du ut brettene og ruter opp knekkebrødene i ønsket størrelse. 

Så er det bare å la de avkjøle seg på rist og nyte knasende gode knekkebrød.

 

Da håper jeg det smaker! Husk å oppbevar hjemmelagde knekkebrød i en metallboks eller en glassbeholder. Hvis du har de i en plastikkboks (med lokk) vil de bli myke. Nå skal jeg en tur ut å se om jeg får kjøpt inn et par ting til søndagskalenderen min. Jeg må jo ha konkurranse her på bloggen hver søndag i advent i år som i fjor! Rop ut hvis dere har noen ønsker til premie ♥

Er du glad i hjemmelagde knekkebrød?

– Sara 


#oppskrift #hjemmelagd #mat #kosthold #lunsj #frokost #knekkebrød #sunt #suntoggodt #korn #grove 

Antrekk: leather and flannel

God helg dere! Åh, så deilig det skal bli med et par rolige dager ♥ I skrivende stund ligger jeg flatet ut på sofaen og nyter synet av ren og pen leilighet. Jeg har bakt knekkebrød i dag, så oppskrift på det får dere i morgen, planen var å poste det tidligere i dag, men så stakk lyset fra meg før jeg ble helt ferdig! Det er søren meg ikke mange timene med godt dagslys om dagen, så det krever litt effektivitet når det kommer til bloggbilder! Antrekksbilder fikk jeg heldigvis tatt mens det enda var lyst så dere får få de isteden. I dag følte jeg for en litt mer rocka stil enn det jeg vanligvis går for, så da var det bare å frem med skinnjakka, den røde leppestiften og den sorte buksen. Håper dere liker bildene!

Topp loppemarked // Bukse Trade Day // Skjorte arvet ♥ // Sko Nike // Skinnjakke BikBok

Resten av kvelden tenkte jeg å ikke gjøre noen verdens ting, bortsett fra å tusle en liten tur på butikken for å kjøpe en liten fredagsgodt. Haha, noen ganger er lov med noe godt på fredager også, stemmer ikke det? Ha en fin kveld videre, så skrives vi igjen i morgen ♥

Hva synes du om antrekket?

– Sara 


#antrekk #outfit #ootd #dagensantrekk #klær #mote #fashion #skinnjakke #skjorte #ruter #nike #rødelepper 

Gift wrapping

Hei og god kveld! Har torsdagen behandlet dere bra? Dagen min har vært fin, men nå kjenner jeg det skal bli ekstremt godt med helg! Jeg har en del som må gjøres i helga, men skuldrene senkes automatisk så fort helga ringes inn. De siste par timene har jeg kost meg og kommet litt i julestemning her hjemme. Nei, jeg har ikke pyntet til jul enda, men det er nok ikke lenge før det heller. Julegaveinnpakning har stått på agendaen, selvfølgelig sammen med herlig julemusikk! Åh, så koselig det er med jul, jeg gleder meg til leiligheten er fylt opp med rød pynt, røde gardiner og det lille juletreet vårt ♥

Det er viktig å ha litt pynt å velge i! Det blir litt nytt hvert år så da har det lett for å hope seg litt opp. 

Nå mangler jeg bare å kjøpe et par små ting og lage noe som skal gis bort så er jeg helt i mål med gavene. Siste rest skal kjøpes i november, også lager jeg det som skal lages i desember slik at det holder seg. Det blir med andre ord en rolig desember, bortsett fra eksamen da! Heldigvis har jeg første eksamen allerede 1. desember og den siste 8. og etter det er det juleferie! Tre ganger hurra! Over to uker fri FØR julaften, det kan jeg virkelig like. Den tiden skal nytes ♥ 

Har du begynt med juleforberedelser?

– Sara 


#jul #jula #julestemning #julesanger #julegaver #julegave #pakke #innpakning #gavepapir #julaften #kos