En litt annerledes start på dagen

God morgen! Gjett hva jeg skal nå? Ok, jeg har ikke tid til å vente på svar så jeg avslører det med en gang, jeg skal ned til sentrum for å se på Game of Thrones “The Exhibition”! Jeg har jo ikke sett Game of Thrones enda, men jeg vet jeg kommer til å gjøre det ganske snart. Siden Norge er en av bare 8 byer som får besøk av denne utstillingen vet jeg at jeg kommer til å angre på at jeg ikke dro når jeg endelig har sett serien. Så nå er Matias og jeg skikkelig klare for å stå i kø et par timer, kanskje ikke, men jeg tror det blir gøy! Kameraet er selvfølgelig med for her skal det knipses bilder! 

 

Haha, så klar er jeg! Håper dere får en fin lillelørdag ♥

Ser du på Game of Thrones? 

– Sara 


#gameofthrones #hbo #utstilling #jerntronen #tvserie #oslo #posthallen #hbonordic 

Velvære på budsjett

God kveld ♥ Har dere hatt like fint vær som her i Oslo i dag eller? I dag har det jo virkelig vært sommertemperatur! Fy søren så deilig. Men et innlegg om været er vel kanskje ikke så spennende, derfor tenkte å jeg å komme med noen tips til hvordan dere kan skjemme dere litt bort uten å bruke en hel formue. Da jeg skrev alle budsjettinnleggene i fjor høst nevnte jeg så vidt under kategorien skjønnhet å pleie behandlinger hos ufaglærte. Det finnes mange skoler rundt om kring i landet som utdanner negledesignere, frisører osv. og disse trenger folk å øve seg på! Derfor har de aller fleste av skolene salongtilbud hvor du betaler en latterlig liten sum for en behandling som hadde kostet flere hundre kroner andre steder. Så her kommer noen tips om hva du kan få gjort og hvor. 

Negler: Tone Lise Akademiet

Tone Lise Akademiet ligger i Oslo og tilbyr det meste innen negledesign, pedikyr og parafinvoksbehandling. Du kan også fylle på negler her, fjerne gamle eller bare dekorere de du har. Alt er til veldig fine priser og noen ganger trenger de også modeller (som ikke koster noe). Da jeg satt modell var jeg dessverre litt uheldig og fikk ei som var litt hardhendt, men de som jobber i salongen har jeg bare hørt positive ting om. Du må dog beregne litt lengre tid enn hva du gjør når du går til noen som er utlærte. Behandlingsmeny og priser finner du her.

Hudpleie Akademiet 

Hvis du heller er på utkikk etter en ansiktsbehandling, massasje eller voksing kan Hudpleie Akademiet være stedet å gå. Jeg har ikke vært her selv enda, da jeg nylig oppdaget denne skolen. Men jeg synes behandlingen og ikke minst prisene ser veldig lovende ut. De tar imot kunder hver fredag hele skoleåret så man trenger ikke planlegge et besøk hit i lang tid. Full oversikt over behandlinger og priser finner du her.

Norsk Frisør- og Hudpleieskole 

Selv om skolen heter Norsk Frisør- og Hudpleieskole har de nå gått bort fra hudpleiebiten og fokuserer kun på opplæring av frisører. Disse vet jeg har skoler flere steder i Norge, blant annet i Tromsø og Bergen. Jeg har selv vært på skolen i Oslo og ble veldig fornøyd med resultatet. Elevene var veldig profesjonelle og grundige, samtidig som lærerne hele tiden bisto hvis det var nødvendig. Hvis du skal farge, stripe eller kure håret tar de kun betalt for mengen produkt de bruker. Siden jeg har veldig tykt hår brukte hun 6 timer på å klippe og farge håret mitt og jeg betalte ca. 900 kroner. Hvis jeg skulle gjort samme behandling i vanlig salong ville prisen vært mer enn det dobbelte. Her finner du oversikt over salongene, klipp på salongen nærmest deg for å se meny med priser. 

Adam og Eva skolen 

Adam og Eva skolen er enda en frisørskole, men jeg vil gjerne ta den med fordi jeg synes de virker veldig dyktige der også. Jeg var der for en liten tid tilbake, men det var kun for å kure håret. De hadde åpen dag der for litt siden med gratis hårkur, farging av vipper/bryn og enkel styling. Og jeg må si de var utrolig flinke til å finne riktig kur for mitt hår og til å fortelle meg hvorfor de brukte de produktene de gjorde. Jeg fikk en veldig god hodebunnsmassasje og likte meg veldig godt der. Jeg merket også at de hadde mye fokus på effektivitet så jeg ser for meg at de også blir pushet på det ved fargebehandlinger ol. Jeg kommer til å dra tilbake hit for å klippe tuppene mine før sommeren, så jeg kan jo si mer om hva jeg synes da. Behandlinger og priser finner du her. 

Er slike innlegg nyttige?

– Sara 


#skjønnhet #velvære #spa #massasje #negledesign #manikyr #pedikyr #frisør #hår #negler #budsjett #billig #økonomi #ufaglært #tips

Sunnere marsipan

Nå tenkte jeg å komme med den siste oppskriften med sunnere påskegodt for i år. Denne gangen vil jeg dele en oppskrift jeg har kommet frem til selv, nemlig på marsipan. Kolibriegg er noe av det mest påskete og beste jeg vet, og det har vært en stor favoritt helt siden jeg var liten. For å unngå å trille hjem til Oslo har jeg prøvd å finne frem til en litt sunnere oppskrift jeg kan kose meg med. Denne ble jeg ganske fornøyd med så håper dere liker den! Her finner du linker til hjemmelaget fudge, yoghurtnøtter og “Freia påskeegg” hvis du vil lage noe av det.

Ingredienser

♥ 1 eggehvite

♥ 30g sukrinmelis

♥ 60g mandelmel

♥ Noen dråper mandelessens

♥ Eventuelt sukkerfri sjokolade og strøssel

Det eneste du trenger å gjøre er å blande alle ingrediensene sammen. Det går selvfølgelig an å smake til med mandelessens og sukrinmelis hvis du ønsker det.

Form marsipanen i de figurene du vil, og hvis du vil at de skal bli ekstra gode kan du dyppe de i litt sukkerfri sjokolade.

Siden jeg liker kolibriegg så godt formet jeg min marsipan som små egg, dyppet de i sjokolade og dysset over litt strøssel (alt for å få de til å ligne på originalen ♥)

Denne oppskriften tar ikke mer enn fem minutter å lage så hvis du plutselig får lyst på noe godt er denne helt perfekt! Håper dere har hatt en fin påske så langt? ♥

Har du lagd noe påskegodt i år?

– Sara


#oppskrift #matogdrikke #marsipan #kolibriegg #hjemmelaget #funksjonellmat #sukrinmelis #kosthold #sunt #suntoggodt #sunnere #sukkerfritt #sukkerfri #godteri #påske #påske2014

Sunnere fudge

God morgen! Den siste tiden har jeg postet en del oppskrifter på sunnere godteri man kan i påskeegget sitt og jeg håper dere liker det? Her kommer det i hvert fall et til! Jeg har også to til på lager som kommer i løpet av uken. Nok en gang er det oppskrift fra bloggen til Linda som er brukt. Oppskriften hennes finner dere her, hun har også forslag til flere varianter av fudgen.

Ingredienser

♥ 1,5 dl vikingmelk (dagligvarebutikk)

♥ 40g sukrin gold (Funksjonellmat)

♥ 15g yaconsirup (helsekosten/iHerb)

♥ 12g smør

Bland alt sammen i en stor bolle, det er viktig at bollen er stor slik at det ikke koker over når den skal inn i mikrobølgeovnen. Sett den på maks styrke i 5 minutter, før du tar den ut å rører litt. Sett den så inn igjen og la den stå til massen tykner. Du bør ta den ut av og til for å røre i den. Følg godt med på bollen underveis da det er fort gjort at den svir seg. Mitt første forsøk ble dessverre litt svidd i kanten, men andre gang gikk det mye bedre. Det går også an å lage den i kjele, men da tar det visst 40-50 minutter.

Putt fudgemassen i former etter ønske eller ta den utover et bakepapir. Jeg tok det bare utover et bakepapir og satte det inn i kjøleskapet noen timer. Da massen hadde stivnet litt delte jeg den opp i små firkantede klosser.

Disse ble også veldig god! De smaker ikke helt som den fudgen man får i butikken, men har en mer kraftig karamellsmak. Jeg elsker denne smaken og de minner om karamellsausen mamma lager. Disse her har langt mindre kalorier enn de du kjøper i butikken og er i tillegg enda mektigere!

Nå skal skal jeg en tur ut for å møte bestemor i byen, vi skal en tur på kafé og titte litt rundt i byen. Håper dere får en fin dag alle sammen ♥

Er du glad i fudge?

– Sara


#oppskrift #matogdrikke #fudge #hjemmelaget #vaniljefudge #funksjonellmat #sukringold #kosthold #sunt #suntoggodt #sunnere #sukkerfritt #sukkerfri #godteri #påske #påske2014

Bildedryss fra Mathallen

Hei dere! Jeg har dessverre vært uten internett etter jeg kom hjem til mamma, så har ikke hatt mulighet til å oppdatere. Jeg tok masse bilder på Mathallen i dag som jeg har hatt så lyst til å dele med dere i dag så det har vært litt kjedelig å sitte her uten mulighet til å poste de. Men nå har jeg fått fikset meg en midlertidig løsning, så her kommer et lite bildedryss. Kremt, jeg ser nå at det blir et stort bildedryss. Det var så mye gøy å ta bilde av så jeg gikk litt bananas. Håper dere liker de ♥

Hvor gode ser ikke de her ut? Tenk at jeg klarte å gå ut derfra uten en eneste makron! Stolt!

Hver dag i påsken har Mathallen en konkurranse hvor du kan finne små egg som er gjemt rundtomkring i hallen. Alle butikkene har lagt ut tre egg hver så det skal ligge rundt 30 egg man kan jakte på. Vi var heldig og fant ett egg hver så alle fikk med seg en liten godbit hjem. Så vidt jeg forsto var det visst folk som kom dit ekstra tidlig for å dra på eggjakt og jeg overhørte en som hadde samlet seks egg i dag. Neste påskeferie skal jeg vie til eggjakt i Mathallen! Haha, neida.

Måtte ta en liten selfie i speilet! 

Mamma er over gjennomsnittet interessert i fotball så da hun så denne store fotballen utenfor måtte hun jo avbildes med den. 

Nå tenkte jeg snart å komme meg i seng, så jeg ikke sover bort hele mandagen. Vi skrives i morgen tidlig (lover).

Har du vært i Mathallen før?

– Sara


#mathallen #oslo #mathallenoslo #mat #matogdrikke #påske #bilder #foto #bildedryss 

Sunnere “Freia påskeegg”

God lørdag alle sammen! Er det ikke deilig å våkne til den første dagen i påskeferien? Jeg har i hvert fall kost meg med noe skikkelig godt ved siden av morgenkaffen i dag, nemlig sukkerfrie “Freia påskeegg”. Linda legger ut såå mange herlige oppskrifter på sukkerfrie godsaker og som jeg nevnte for et par dager siden tenkte jeg å prøve ut flere av oppskriftene hennes i løpet av påsken. Jeg har allerede prøvd yoghurtnøttene, som ble en stor suksess og nå måtte jeg bare prøve ut de sukkerfrie “Freia påskeeggen”. Og fyy søren, de var gode! Både Matias og jeg synes disse smaker ganske likt originalen så denne oppskriften måtte jeg bare dele videre med dere. Husk å sjekke ut bloggen hennes da for flere oppskrifter!

Ingredienser

♥ 70g sukkerfri melkesjokolade (Rema1000)

♥ 35g sukkerfri hvit sjokolade (Helsekost)

♥ 50g naturell Philadelphiaost

♥ 3ts sukrinmelis (Funksjonellmat)

♥ 4 dråper stevia vanilje eller vaniljeessens

♥ Evt. et dryss vaniljepulver (Helsekost)

♥ Former til å lage i (helst silikon)

Start med å smelte den sukkerfrie melkesjokoladen og finn frem formene du vil bruke. Fyll litt sjokolade i alle sammen, det er viktig at du får sjokolade rundt i hele formen, så bruk en skje til dette. Det er også mye enklere å trykke ut figurene hvis du bruker en silikonform, så jeg vil anbefale deg å bruke det. Sett formen med sjokolade i kjøleskap eller fryser mens du lager kremen.

Smelt først hvit sjokolade over vannbad og så tilsetter du resten. Rør godt til alt har blandet seg.

Fyll figurene nesten helt fulle med krem, det må være litt plass igjen til sjokoladen på toppen. Bruk så resten av sjokoladen og legg over et sjokoladelokk på toppen. Sett de så tilbake i kjøleskapet eller fryseren og la sjokoladen stivne helt. Husk at du bør oppbevare disse i kjøleskap helt til de skal spises.

Disse anbefaler jeg dere virkelig å prøve, jeg tror faktisk dette må være noe av det beste sukkerfrie godteriet jeg har smakt noen gang. Påskeegget mitt i år kommer nok til å bli veldig godt, og senere i dag skal jeg teste ut enda en oppskrift. Deler oppskrift med dere hvis det blir vellykket. Håper dere får en fin lørdag videre ♥

Hva er ditt favorittpåskegodt?

– Sara


#oppskrift #matogdrikke #påskeegg #fylteegg #kosthold #sunt #suntoggodt #sunnere #sukkerfritt #sukkerfri #godteri #påske

Turist i egen by

Hei igjen dere ♥ Påskeferien kunne egentlig ikke startet på noen bedre måte! Vi var så heldige å få strålende sol i dag, så Vilde og jeg bestemte oss for å ta en tur opp på operataket. Ingen av oss hadde faktisk vært der før, selv om vi har bodd i Oslo i snart to år! Det er gøy å fortsatt kunne være litt turist i egen by! Vi tok selvfølgelig med oss frozen yoghurt og la oss til for å sole oss litt. 

Fine Vilde ♥

Svaner kan jo være litt skumle, i hvert fall for oss som er redde for alt! Likevel turte jeg å gå tett innpå den og ta noen bilder. Det var en dame som matet den rett fra hånda!! (gaal) Så den brydde seg ikke om en halvgal “turist” som knipset bilder. 

Treningen gikk også veldig fint i dag, så nå sitter jeg med begge bena godt plantet på bordet med den beste samvittighet. Jeg tenkte å sitte sånn en liten stund før vi tar påskevasken og pynter litt til påske her hjemme. Det hadde vært så deilig å blitt ferdig med det slik at morgendagen bare kan nytes. 

Har du vært på operataket før?

– Sara 


#påske #påskeferie #helg #fredag #venninner #kos #sol #vår #oslo #opera #operataket #svane #natur #bilder #foto 

Sunnere yoghurtnøtter

Hei! For litt siden kom jeg over en veldig fristende oppskrift på bloggen til Linda. Hun lager mange sukkerfrie godsaker og denne her med hjemmelagde yoghurtnøtter måtte jeg bare teste ut. Hennes oppskrift finner dere her, jeg synes det ble litt mye kokosfett i den så jeg har justert litt på ingrediensene. Håper dere liker den ♥

Ingredienser

♥ 50g naturelle nøtter

♥ 35g sukkerfri hvit sjokolade (Finnes på helsekosten)

♥ 10g kokosfett (Cocosa)

♥ 40g naturell Philadelphia

♥ 2ts sukrinmelis (Funksjonellmat)

Smelt den hvite sjokoladen over vannbad. Mens sjokoladen smelter tar du kokosfettet i mikroen. Bland kokosfett og sjokolade sammen når begge deler er helt smeltet.

Tilsett Philadelphia og sukrinmelis og rør godt. I starten kan det se ut som at blandingen skiller seg, men da må du bare fortsette å røre. Tilslutt skal den se ut som røren nede i høyre hjørnet.

Tilsett nøttene i yoghurtblandingen, pass på at alle nøttene blir god dekket.

Legg nøttene på et bakepapir, men pass på å få nok yoghurtblanding rundt hver nøtt. Sett nøttene i et kjøleskap over natten og så har du gode og litt sunnere yoghurtnøtter du kan kose deg med.

Disse går rett i årets påskeegg, sammen med et par andre ting jeg tenkte å legge ut oppskrift på etter hvert. Jeg har nemlig tenkt til å lage hjemmelaget godteri i år. Selvfølgelig skal jeg spise ett og annet Freia påskeegg også, men det er så gøy å prøve ut litt nye ting. Nå skal jeg kose meg med litt Gossip Girl før det blir tidlig kvelden. Ha en fin kveld ♥

Er du glad i yoghurtnøtter?

– Sara


#oppskrift #matogdrikke #yoghurtnøtter #sunt #kosthold #suntoggodt #sunnere #sukkerfritt #sukkerfri

Velkommen i samlingen!

Hei! Håper dere har hatt en fin start på uken? Jeg startet min med å forsove meg, heldigvis hadde jeg ikke skole i dag da. Uansett er det bare så kjedelig å våkne senere enn det man har planlagt. Nok om det, jeg må vise dere hva jeg fikk av Marthe i går! Hun hadde en mummikopp (Sausedyret) stående og lurte på om jeg hadde den fra før. Det hadde jeg faktisk ikke, så vi ble enige om å bytte kopper. Et par av mine kopper har jeg fler enn én av så da får hun den søte kjærlighetskoppen tilbake. Synes det var en superbra deal, jeg blir jo så glad hver gang samlingen min vokser ♥

Er den ikke søt? Nå har jeg snart ikke plass til flere i skapet, så jeg må koppe på noe lurt. Jeg kan jo ikke slutte å samle! Nei, nå får jeg komme meg i gang med dagen her. Jeg har jo litt klippejobb foran meg, så litt senere kommer videobloggen som lovet. Ha en fin mandag så lenge!

Samler du på mummikopper?

– Sara 


#hverdag #mandag #mummitrollet #mummi #mummikopp #mummikrus 

Aprilsnarr!

Wow, gårsdagens innlegg med vurdering av Freias nye kamel-sjokolade fikk fart på lesertallet! Og som mange av dere tippet var dette bare en april-spøk. Matias og jeg satt å diskuterte litt hva jeg kunne finne på som aprilspøk på bloggen og så kom han på den morsomme spøken Freia allerede hadde dratt og tenke vi kunne bygge litt videre på den. Det var helt greit for Freia, så vi tok noen bilder med en vanlig melkesjokolade også redigerte Matias bildene slik at det skulle se ut til at jeg holdt den “nye” melkesjokoladen”. Innlegget kan dere se her.

Bildet til venstre er originalen og det til høyre er justert litt. 


Jeg synes Matias gjorde en ganske god jobb med denne her, den ser faktisk litt ekte ut? 

Håper ikke de som gikk på spøken tar det ille opp i dag, men synes det var en morsom spøk. Jeg lo i hvert fall godt selv av mange spøker i går! Så dere Q-meieriene skulle lansere en ny gladmelk, som skulle inneholde endorfiner? Og at det skulle bli en ny sesong av Paradise Hotel hvor vi kunne stemme frem hvilken norsk kjendis som skulle være med? Haha, den siste kunne faktisk vært ganske morsom om var sann! Nå er det heldigvis et år til neste gang vi må gå rundt å være skeptiske til alt folk sier. Det er litt godt det bare er én sånn dag i året!

Ble du lurt av noen i går?

– Sara 


#aprilspøk #aprilsnarr #april #spøk #tull #morsomt #lureri #luring #melkesjokolade #kamelsjokolade #freia #sjokolade