Hjemmelaget blomkålsuppe

I dag ble det blomkålsuppe til middag, oppskriften er hentet fra boken til Kristine Weber. Dette var veldig enkelt å lage, nesten enda enklere enn tomatsuppen jeg delte med dere for en liten stund siden. Suppen var veldig god, men jeg synes kanskje det ble mer som en purre. Neste gang kommer jeg heller til å bruke en potetmoser isteden for blender tror jeg, synes suppe er best når det er litt klumper i den. Men når det er sagt så tror jeg denne purren er veldig god som tilbehør til for eksempel svin eller biff!

Alt du trenger er

 • 1 blomkålhode
 • 6 dl vann
 • 1 dl melk
 • 1 hvitløksfedd
 • Salt og pepper 

Først koker du blomkålen i 6 dl vann i ca. 5-10 minutter. Når blomkålen er mør er den ferdig, men husk å ikke hell av vannet. Du får nemlig brukt for vannet når alt skal blandes sammen! 

Ha blomkålen, litt av kokevannet, melk, hvitløk, salt og pepper i en blender. Mos og bland til du har en jevn suppe. Det kan hende du må smake til med mer kokevann, salt og pepper underveis. Det sto i oppskriften at man skulle spare på noen blomkålbiter for å ha i suppen før servering, synes det var lurt, da ble det i hvert fall litt mer suppeaktig!

Hva lager du hvis du vil ha noe som går kjapt? 

– Sara

Study hard!

God ettermiddag fininger! Husker dere jeg sa jeg skulle skrive en reportasje om åpningen av Loreal-butikken? Må bruke hele dagen i dag til å skrive den, blir forhåpentligvis ferdig i dag da, hvis ikke har jeg morgendagen også. I kveld blir det dog et lite avbrekk med kino, skal endelig få sett gåten Ragnarok. Noen som har sett den? 

Reportasjen skal inneholde bilder og ha flere kilder. I tillegg skal vi skrive et refleksjonsnotat til oppgaven. Dette er en av kun to oppgaver i dette faget, så oppgaven er ganske stor. Blir litt stresset av å tenke på at denne oppgaven kan bli trukket ut til eksamen og dermed være gjeldene som karakter i faget. Men jeg får bare gjøre mitt beste, så satser vi på at det blir bra. 

Når jeg har en stor oppgave foran meg er det noen småting jeg pleier å gjøre:

 • Les oppgaveteksten nøye, strek gjerne under viktige momenter 
 • Lag en liten disposisjon med hva du ønsker å ha med i teksten
 • Skriv et førsteutkast – kanskje noen kan lese igjennom for deg og gi tilbakemeldinger?
 • Skriv teksten ferdig, husk å få med en god innledning og konklusjon

Dette er ikke akkurat noen fasit eller oppskrift på en god oppgave, men det er som regel slik jeg jobber. 

Nå får jeg komme meg tilbake til arbeidet, håper dere får en kjempefin dag videre. Skal prøve å få tid til å stikke innom en gang til i løpet av kvelden. 

– Sara

My very first Mulberry piece…

ble en lommebok! Fikk denne vintage Mulberry-lommeboken av mamma som bursdagsgave på etterskudd. Hun fant den igjen etter å ha ryddet i kjelleren i sommer og der har den ligget ganske lenge! Aner ikke hva den heter eller hvor gammel den er, men hvis noen vet så kommenter gjerne! Må jo si det er litt stas å være eier av et Mulberry-produkt. Vet ikke hvorfor det er sånn, det er jo egentlig bare en lommebok. Men noen ting er det bare litt ekstra stas å ha. 

Lommeboken er ganske stor så det er nok av plass til kort, penger og andre småting som for eksempel leppestift. Kjempekjekt hvis man ikke har lyst til å dra med seg en veske når man går ut. 

Synes stoffet inne i lommeboken er så fint! Skikkelig kul detalj. 

Hihi, så nå er jeg stolt som en toppe og går rundt å føler meg litt snobbete. Neida, har ikke tatt helt av og det vil nok bli veeldig lenge før dere får se et slikt innlegg igjen på denne bloggen! Ble i hvert fall kjempeglad for den og kommer nok til å bruke denne masse fremover.  

– Sara

Bursdagsantrekk: dyreprint

Bursdagsfeiringen var veldig vellykket i dag, koselig at alle var samlet igjen. Kan lage et lite innlegg med bilder når jeg kommer hjem, her kommer i hvert fall antrekket. Gikk for helt svar/hvitt antrekk, men freshet det litt opp med knalle sko. 

Body fra BikBok // Skjørt fra H&M // Blazer fra Gina Tricot // Kjede fra Tallin // Sko fra Bianco

Reiste i den nye ullkåpen min fra kolleksjonen til Mary-Kate og Ashley for BikBok. Jeg vant et gavekort på 500,- da jeg var på den BikBok-kvelden, så jeg endte opp med å bytte vesken og heller kjøpe denne kåpen isteden. Selv om jeg har enormt mange jakker manglet jeg en som er skikkelig varm og samtidig fin, så da ble det denne. Nå mangler jeg nesten bare en jakke før “samlingen” min er komplett, og det er en skinnjakke. Det vil si, helt til jeg finner en annen jakke “jeg trenger”. 

Håper dere likte antrekket og at dere har hatt en kjempefin lørdag til nå. Kos dere masse i kveld!

– Sara

Pre-shopping @ BikBok

For en fin kveld jeg har hatt i dag! Tror aldri jeg har kost meg så mye på shopping noen gang før. Da vi kom fikk vi en drink i baren før vi kunne sikre oss noen godbiter fra den nye kolleksjonen til Mary-Kate og Ashley Olsen. Må si at jeg er mye mer fornøyd med denne kolleksjonen enn den forrige. Denne gangen er fokuset på kveldsplagg og stilen er feminin og sexy. Kolleksjonen inneholder alt fra ullkåper til kjoler og skjørt. 

Det var så mye fint å ta bilde av, så jeg gikk å knipset hele kvelden. Det var jeg ikke akkurat alene om, de holdt nemlig en Instagramkonkurranse hvor vinneren stikker av med et gavekort på 500 kroner. Vinneren trekkes i morgen. Krysser fingrene! Haha. 

Det morsomme var at alle bildene som ble postet ble vist på storskjerm inne i butikken. Her er et av mine to bidrag. Morsomt å se seg selv på skjermen. 

Fornøyd med kveldens shopping! 

Fine Marthe var også med. Både Marthe og jeg er like glad i å dra på slike ting så da har vi heldigvis noen å gå sammen med. 

Denne clutchen fant jeg meg, skikkelig fin og enkel! Det er en glidelås til bak, så den er i tillegg ganske praktisk. 

De 100 første som handlet fra kolleksjonen fikk en goodiebag med masse fint oppi. Håndkrem, duftlys, maskara, Hugo Boss parfyme, Hugo Boss bodylotion, en liten pose potetgull og det nyeste Costume. I tillegg fikk alle 20% på en valgfri vare, men da kunne man ikke velge noe fra Mary-Kate og Ashley sin kolleksjon. Valgte meg en søt gammelrosa topp, også tok jeg med noen ringer som kan brukes på ytterste ledd på fingeren. Kan vise dette på en dag. 

Gleder du deg til å se den nye kolleksjonen? 

– Sara

Det fine med høsten

Jeg har alltid vært et sommermenneske og gruet meg like mye til høst og vinter hvert år. I det siste har jeg dog begynt å like høsten mer og mer. Vinteren er jeg fortsatt litt skeptisk til, men kanskje det kommer seg etter hvert det også. Når det kommer til høsten så er jo det en av de aller mest koselig årstidene vi har og nå skal jeg komme med noen god grunner til hvorfor høsten er så bra. 

Innekos

Denne måtte nesten komme først. For hvor koselig er det ikke å tilbringe litt kvalitetstid inne under et mykt og deilig pledd? Kanskje med en god film eller TV-serie på skjermen og en kopp varm kakao. Varm drikke generelt er så kos å ha om høsten enten det er te, kaffe eller kakao. Kanskje høsten er tiden for å nyte en god bok? Hvis du er så heldig å ha peis er det obligatorisk med litt knitring og varme fra den. Skulle virkelig ønske jeg hadde peis, det står høyt opp på ønskelisten over ting et fremtidig hus bør ha. Et siste punkt jeg synes hører hjemme her er spa. Hjemmespa er jo som dere kanskje har fått med dere noe jeg liker veldig godt. Ansiktsmaske, hårkur og avslapping, det kan nesten ikke bli bedre. Jo, med masse duftlys over alt og litt rolig musikk! 

Motebildet

Jeg har sagt sikkert 100 ganger tidligere at høsten er an av mine favorittårstider når det kommer til mote. Butikkene bugner over av fine farger og behagelige materialer. Burgunder, grått og militærgrønn er kanskje favorittfargene mine i år og de er heldigvis å se overalt. Luer og skjerf begynner så smått å melde sin ankomst om høsten og hvor herlig er det ikke å tulle seg inn i et stort og deilig skjerf? 

Innhøsting

Høsten er stortid for å hente inn ressursene naturen har å by på. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har vært spesielt flink til å benytte med av dette i år, men håper kanskje at det er noen epler å få hos oldemor. Norske epler er jo noe av det aller beste som finnes, og trenger jeg nevne eplekake? Den ultimate høstkaken som er en av mine aller største favoritter! Mange er også flinke til å finne sopp og bær på denne tiden, og nyrørt syltetøy fra selvplukket bær er jo ikke å forakte. Var ofte med bestemor å plukket tyttebær og blåbær da jeg var liten, kjempekos! 

Hobby-årstiden

Jeg vet ikke med dere men jeg føler at høsten er tiden for å dyrke hobbyene man ikke vier nok tid resten av året. Det kan være alle typer hobbyer egentlig, for eksempel strikking. Hvis du likevel sitter foran TVen å slapper av kan du jo prøve deg på en liten strikkeøkt samtidig? Det trenger ikke være avanserte greier du starter med, et skjerf får alle til. Skappelgenseren har også blitt utrolig populær og av hva jeg har hørt er den veldig enkel å lage. Fotografering er en annen hobby som kanskje kan våkne til livet om høsten. Det er jo ikke til å komme unna at det er en eksplosjon av flotte farger ute nå, så hvorfor ikke ta med deg kameraet på en liten photosession ute? Lek deg litt med bildeutsnitt og vinkler og kanskje litt med manuelle innstillinger. Du lærer utrolig mye bare ved å prøve deg frem. (Kanskje jeg kan lage et lite innlegg om fototips til dere snart også.)

Kvalitetstid med venner og familie

Høsten (og vinteren) er tid for venner og familie. Jeg tenker ofte på hyttetur når jeg hører ordet høst, ikke fordi jeg ofte drar på hyttetur, men fordi det er så høstete. Tenker hyttetur  med gode venner og lange turer i skogen hører skikkelig med til høsten. I tillegg er det mye som skjer på denne tiden av året, Halloween er rett rundt hjørnet, så kommer advent og før vi vet ordet av det er julen her. Men i mellomtiden er det alltid en del festligheter og kos med de man er glad i. Mye av grunnen til det er kanskje fordi vi har veldig mange bursdager i familien i de siste månedene av året, så jeg forbinder denne tiden med selskaper og familiehygge. 

Hva liker du aller best med høsten? 

– Sara

Bildedryss: omvisning på Hotel Cæsar

I anledning Cæsars 15års dag åpnet de dørene for publikum, så i dag har jeg faktisk vært med på en omvisning på settet. Jeg ser egentlig ikke så mye på Cæsar lenger, men så på det hver dag da jeg var liten. Synes det var veldig gøy å få se hvordan de hadde løst alle settene. Alt er mye mindre enn hva det ser ut på TV, og jeg skulle gjerne sett hvordan ting ser ut med kameraer og det hele. 

Pelle kom å tok oss mot i køen. 

Tok en del bilder, ble nemlig veldig overrasket over hvor fint alt var. Jeg kunne godt flyttet inn på flere av stedene vi fikk se! Helt tilslutt på omvisningen satt Pelle, Jens-August, Juni og Vanessa og signerte autografkort. Så da fikk jeg med meg noen signaturer også, haha. Følte meg som en superfan der jeg sto i kø for å få autograf. 

Etter dette fikk jeg møtt søte Ida for litt skravling. Dessverre ble det litt mer venting på omvisningen enn hva jeg hadde beregnet så da fikk jeg ikke vært med henne så lenge. Uansett var hun utrolig koselig og veldig lett å snakke med, håper virkelig jeg får muligheten til å møte henne igjen. 

Ser du på Hotel Cæsar?

– Sara

Hjemmelaget kjeks og middag ute

Hei igjen! Har dere hatt en bra dag? Jeg har faktisk svingt meg litt på kjøkkenet i dag igjen, men denne gangen fikk jeg lyst til å bake noe. Fotballfrue la oppskrift på noen kjeks i går, som så veldig fristende. Dette måtte jeg så klart prøve! Oppskriften finner dere her. Jeg synes det er så gøy å teste ut oppskrifter fra andre bloggere, finner ofte kule oppskrifter på ting jeg aldri har prøvd før. Har prøvd ganske mange av oppskriftene til Kristine Weber bak bloggen kriweb, men har faktisk ikke fått skaffet meg boken hennes. Nå kommer hun i tillegg med enda en bok, kanskje jeg får sette de opp på ønskelisten i år.  

Kjeksene ble veldig gode, men fyllet hun laget fikk jeg ikke til. Er ikke helt sikker på hva jeg gjorde galt, jeg fulgte egentlig oppskriften. Uansett så lagde jeg heller mitt eget fyll av philadelphia ost, yaconsirup, bakekakao og litt sjokoladeprotein. Det passet veldig godt med en litt søt sjokoladesmak til de ellers ganske salte kjeksene. Disse kjeksene er forresten utrolig mektige! Etter to stykker var jeg stappmett, og det har ikke fristet med middag siden. Siden det har blitt så sent og ingen av oss her hjemme har noe særlig lyst til å starte med middagen har vi bestemt oss for å ta en tur på Jensens Bøfhus for litt middag ute isteden. Blir så glad når vi finner steder med god mat som er rimelige, studentlykke! 

Liker du å prøve oppskrifter du ser på blogger?

– Sara

Raise your hand for girls

Raise your hand for girls er en slags underskriftskampanje på Instagram. Målet med kampanjen er å samle inn én million bilder av mennesker fra hele verden. I oktober skal Plan overrekke disse bildene til FNs generalforsamling og kreve at verdens ledere gjør jenters rett til utdanning en internasjonal prioritet. 

Hva kan du gjøre for å delta?

 • Ta et bilde av deg selv med hånda i været, last det opp på Instagram
 • Tag bildet med #raiseyourhandforgirls

Forhåpentligvis vil disse bildene være med på å overbevise verdens ledere om at det er viktig å satse på utdanning av jenter. Dette vil ikke bare sikre jentene en bedre fremtid men også familiene deres og lokalsamfunnet. Visste du at 1 av 5 jenter i verden ikke får gå på skole? Og at grunnen ofte er at familien er for fattig og ikke har råd til skolepenger? En annen grunn er at jenter blir giftet bort mens de ennå er barn. Ved å ikke få gå på skole mister jenter muligheten til å bestemme over sin egen fremtid, og slik burde det ikke være! 

Tok med dette bildet fra Plan Norge sine hjemmesider, synes den ga en veldig god oversikt over viktigheten av utdanning for jenter.

Håper du også vil løfte din hånd for at jenter andre steder i verden skal få bedre framtidsutsikter. Hvis du vil bli jentefadder kan du leser mer om det på hjemmesidene til Plan. 

Har du rukket opp din hånd? 

– Sara 

Hjemmelaget tomatsuppe

Nå er vi klare til å innta dagens middag, som ble tomatsuppe. Fant denne oppskriften på en blogg for en tid tilbake, tror det var på Marthe Borge sin, men skal ikke si det for sikkert. Har uansett fjernet et par ting fra den og lagt til mer tomat så nå synes jeg nesten den er perfekt! Det beste er at du trenger veldig lite ingredienser. Absolutt en middag for studentlommeboken!

Alt du trenger er

 • Hakkede tomater (vi pleier bruke 2 bokser, da har vi ekstra mye slik at vi har til kvelds/frokost også)
 • 3 SS tomatpure
 • 1 løk
 • 2 hvitløksfedd
 • 5,5 dl vann
 • 1 hønsebuljongterning (glemte å ta bilde av den)
 • Krydder etter ønske (vi bruker i dag oregano, chili og pepper)

For å gjøre suppen mer spennende kan du ha i egg, makaroni, krutonger eller andre ting du liker .

Start med å kutt opp løk og hvitløk, for å spare tid med hvitløken bruker jeg et lite miniråkostjern. Dette steker du i en kjele med litt olje til det blir blankt.

Så tilsetter du tomatpure, hakkede tomater, vann og hønsebuljong.

Suppen trenger god tid til å koke. Vi pleier å la den stå i ca. 30 minutter, men supper blir som regel bare bedre jo lenge den står, og det gjelder for denne også.

Da var det tid for mat! Si gjerne i fra hvis dere prøver den, så får jeg høre hva dere synes.

Håper dere får en fin kveld alle sammen!

– Sara