Vintage Mulberry

Mitt første designer-objekt fikk jeg i bursdagsgave på etterskudd av mamma; nemlig denne vintage Mulberry-lommeboken.  Hun fant den igjen etter å ha ryddet i kjelleren i sommer og der har den nok ligget ganske lenge! Aner ikke hva den heter eller hvor gammel den er, men det spiller egentlig ingen rolle, den er i hvert fall veldig fin.

Lommeboken er ganske stor så det er nok av plass til kort, penger og andre småting som for eksempel leppestift. Kjempekjekt hvis man ikke har lyst til å dra med seg en veske når man går ut.

Synes stoffet inne i lommeboken er så fint!

Ble kjempeglad for den og kommer til å bruke den masse fremover!

Det fine med høsten

Jeg har alltid vært et sommermenneske og gruet meg like mye til høst og vinter hvert år. I det siste har jeg likevel begynt å like høsten mer og mer. Vinteren er jeg fortsatt litt skeptisk til, men kanskje det kommer seg etter hvert det også. Når det kommer til høsten så er jo det en av de aller mest koselig årstidene vi har og nå skal jeg komme med noen god grunner til hvorfor høsten er så bra.

Innekos

Denne måtte nesten komme først. For hvor koselig er det ikke å tilbringe litt kvalitetstid inne under et mykt og deilig pledd? Kanskje med en god film eller TV-serie på skjermen og en kopp varm kakao. Varm drikke generelt er så kos å ha om høsten enten det er te, kaffe eller kakao. Kanskje høsten er tiden for å nyte en god bok? Hvis du er så heldig å ha peis er det obligatorisk med litt knitring og varme fra den. Skulle virkelig ønske jeg hadde peis, det står høyt opp på ønskelisten over ting et fremtidig hus bør ha. Et siste punkt jeg synes hører hjemme her er spa. Hjemmespa er jo som dere kanskje har fått med dere noe jeg liker veldig godt. Ansiktsmaske, hårkur og avslapping, det kan nesten ikke bli bedre.

Motebildet

Jeg har sagt sikkert 100 ganger tidligere at høsten er an av mine favorittårstider når det kommer til mote. Da er det på tide å hente frem igjen de varmere plaggene, med mørkere farger og behagelige materialer. Burgunder, grått og militærgrønn er kanskje favorittfargene mine i år og de er heldigvis å se overalt. Luer og skjerf begynner så smått å melde sin ankomst om høsten og hvor herlig er det ikke å tulle seg inn i et stort og deilig skjerf?

Innhøsting

Høsten er stortid for å hente inn ressursene naturen har å by på. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke har vært spesielt flink til å benytte med av dette i år, men håper kanskje at det er noen epler å få hos oldemor. Norske epler er jo noe av det aller beste som finnes, og trenger jeg nevne eplekake? Den ultimate høstkaken som er en av mine aller største favoritter! Mange er også flinke til å finne sopp og bær på denne tiden, og nyrørt syltetøy fra selvplukket bær er jo ikke å forakte. Var ofte med bestemor å plukket tyttebær og blåbær da jeg var liten, kjempekos!

Hobby-årstiden

Jeg vet ikke med dere men jeg føler at høsten er tiden for å dyrke hobbyene man ikke vier nok tid resten av året. Det kan være alle typer hobbyer egentlig, for eksempel strikking. Hvis du likevel sitter foran TVen å slapper av kan du jo prøve deg på en liten strikkeøkt samtidig? Det trenger ikke være avanserte greier du starter med, et skjerf får alle til. Skappelgenseren har også blitt utrolig populær og av hva jeg har hørt er den veldig enkel å lage. Fotografering er en annen hobby som kanskje kan våkne til livet om høsten. Det er jo ikke til å komme unna at det er en eksplosjon av flotte farger ute nå, så hvorfor ikke ta med deg kameraet på en liten photosession ute? Lek deg litt med bildeutsnitt og vinkler og kanskje litt med manuelle innstillinger. Du lærer utrolig mye bare ved å prøve deg frem. (Kanskje jeg kan lage et lite innlegg om fototips til dere snart også.)

Kvalitetstid med venner og familie

Høsten (og vinteren) er tid for venner og familie. Jeg tenker ofte på hyttetur når jeg hører ordet høst, ikke fordi jeg ofte drar på hyttetur, men fordi det er så høstete. Tenker hyttetur  med gode venner og lange turer i skogen hører skikkelig med til høsten. I tillegg er det mye som skjer på denne tiden av året, Halloween er rett rundt hjørnet, så kommer advent og før vi vet ordet av det er julen her. Men i mellomtiden er det alltid en del festligheter og kos med de man er glad i. Mye av grunnen til det er kanskje fordi vi har veldig mange bursdager i familien i de siste månedene av året, så jeg forbinder denne tiden med selskaper og familiehygge.

Dagens loppemarked-kupp

I dag startet dagen med en tur på loppemarked igjen, overrasket? Tenkte meg det! Mamma og naboen skulle dra så da slang jeg meg bare på. Det var ganske mye fint der og jeg fant som vanlig noen godbiter som ble med hjem. Hadde jeg hatt større leilighet skulle jeg plukket opp et par møbler også, men det er dessverre ikke mye plass til overs hos oss.

Synes denne lille vesken var skikkelig fin. Jeg har en greie for små, søte vesker så da ble den min. Kjøpte den sammen med litt andre klesplagg i pose for 50 kroner.

Denne kjolen er ikke så veldig fin slik den er nå, men jeg håper at jeg en dag kan få prøvd meg litt med symaskin. Jeg har lyst til å gi den et litt annet snitt, fjerne eller flytte den store pynten i midten og gjøre noe med skuldrene. Jeg tar meg som regel vann over hodet med slike prosjekter, men vi får se hva jeg får til.

Denne må også få en runde med symaskinen før jeg vil bruke den. Kanskje et belte i livet kan gjøre litt med den superkjedelige formen? Fargene passet i hvert fall veldig godt i sammen.