Si nei til dyretestet sminke

Jeg synes det er på tide at flere får øynene opp for hvordan dyr må lide slik at store sminke- og hudpleieselskaper skal få testet ut sine produkter. Jeg er ingen ekspert på dette området, men har lest en del om det i det siste, og vil gjerne at enda flere skjønner alvoret i dette. I mars i år ble det ulovlig i Europa å importere og omsette alle nye skjønnhetsprodukter som er testet på dyr. Dette er veldig gode nyheter og et steg i riktig retning, men dessverre gjelder ikke forbudet allerede eksisterende produkter. Derfor synes jeg det er viktig å ta et standpunkt og prøve så godt man kan å unnlate å kjøpe disse produktene.

Dyrene som blir brukt til forsøk holdes fanget i små bur hvor de ikke har muligheten til å utfolde seg slik de egentlig skal. I tillegg til at leveforholdene deres er elendige er de fleste dyreforsøkene veldig smertefulle for dyrene. Noen av dyrene som blir holdt fanget i disse burene endrer over tid atferd. De kan blant annet bli selvdestruktive og gnage på egen kropp eller forandre bevegelsesmønster, hvor de for eksempel løper rundt i samme mønster i buret sitt. Når forsøkene er over (hvis de ikke allerede er døde) blir de drept, ved for eksempel giftinjeksjon, gassing eller ved at nakken knekkes.

Selve forsøkene foregår på forskjellige måter, noen av metodene som blir brukt er at de barberer av pelsen på deler av kroppen til dyrene og smører på stoffer for å se om dyrene reagerer på det. En annen ting som er vanlig er å dryppe stoffer i øynene på kaniner for å se om øynene blir irriterte. Grunnen til at kaniner ofte blir brukt til dette er fordi de ikke produserer tårevæske, og kan derfor ikke skylle bort stoffene.

Sminke

Noen sminkeprodukter som ikke tester på dyr

  • Glo Minerals
  • Barry M Cosmetics
  • Too Faced
  • H&M
Noen sminkeprodukter som tester på dyr
  • M.A.C
  • L´Oréal
  • Max Factor
  • Maybelline

Hudpleie

Noen hudpleieprodukter som ikke tester på dyr

  • Ole Henriksen
  • The Body Shop
  • Lush
  • Simple
Noen hudpleieprodukter som tester på dyr
  • Clerasil
  • Clinique
  • Elizabeth Arden
  • Lancôme

Dagligvareprodukter

Noen dagligvareprodukter som ikke tester på dyr

  • First Price
  • Blenda
  • JIF
  • Zalo
Noen dagligvareprodukter som tester på dyr
  • O.B
  • Cillit Bang
  • Euro Shopper
  • Natusan

Man skulle tro at når denne grusomheten finner sted er det fordi det ikke finnes andre måter å teste ting på, det er feil! Med teknologien vi har i dag er det mange alternativer til dyretesting, som i tillegg gir raskere og mer korrekte svar. Blant annet finnes det avanserte dataprogrammer som kan gjøre beregninger av stoffers giftighet, det er også mulig å bruke mekaniske modeller som gummirotter. Likevel blir det testet på dyr. Hvorfor? Og hvorfor kan man ikke bruke naturlige ingredienser i produktene? Heldigvis er det mange merker som bruker naturlige ingredienser i sine produkter, blant annet Ole Henriksen og Burt’s Bees.

Hvis du synes det er vanskelig å huske hvilke produkter som ikke tester på dyr når du står i butikken anbefaler jeg deg å laste ned appen som heter “dyretestet”. Appen er utviklet av Dyrevernaliansen og viser en veldig utfyllende liste over både merker som tester og de som ikke tester på dyr. Så skulle du være i tvil er det bare å plukke opp mobilen og sjekke! Den er også helt gratis! Listen ligger også ute på nett, her er listen over merkene som ikke tester, og her er de som tester. Dersom du vil lese mer om dette emne, og andre temaer som omhandler dyrs rettigheter finner du mye nyttig stoff på dyrevern.no, dyrsrettigheter.no og peta.org. Her har jeg også funnet mye av informasjonen til dette innlegget.

#dyretestet #dyrevern #dyrevelferd #dyr #meninger

Siste dag i London

Så var det siste kvelden i London, vi sitter slitne og fornøyde i hotell-baren før det blir tidlig kvelden. I morgen skal vi opp og dra til sentrum i åttetiden, vi drar nemlig ikke før 17.30. Da blir det tid til litt siste liten-vandring.

Photobucket Pictures, Images and Photos

I dag har vi vært å sett på Big Ben, det er første gang jeg ser den faktisk. Sist vi var her dro vi rundt for å se på alt mulig annet, men glemte hele Big Ben.
Photobucket Pictures, Images and Photos
Turistmassen som befant seg rundt ved Big Ben og London Eye var enorm. Vi måtte gå i kø flere steder, litt kjedelig, men man må vel bare regne med det. Photobucket Pictures, Images and Photos

Vi gikk en liten tur innom et søtt lite marked med mange spennende mat-stands. Før turen gikk til Buckingham Palace. Det var like mye folk her, så vi gadd ikke være så lenge. Det var godt å sette seg ned i Hyde Park etter all gåingen, spesielt ettersom været har vært på sitt varmeste i dag, med steikemde sol hele dagen. I Hyde Park var det et stort musikkarrangement i dag med blant annet Rolling Stones, så mye av parken var sperret av. Ingen av oss er spesielt store Stones fan så vi kjøpte ikke billetter, selv om det hadde gøy å se de.

Photobucket Pictures, Images and Photos
Photobucket Pictures, Images and Photos

Etter middag, som i dag ble italiensk tok vi turen innom Hummingbird Bakery hvor vi bare måtte ta med oss et par cupcakes til dessert. Butikken var kjempesøt, og cupcakesene var fint pyntet. Photobucket Pictures, Images and Photos

Gode cupcakes, spesielt den røde (red velvet)! Men nå får vi gå å legge oss, det er fint å være litt opplagt den siste dagen også.

– Sara  


#reise #ferie #england #london #bigben #buckinghampalace #lonondeye #hummingbird #cupcakes #redvelvet  

Notting Hill og Oxford Street

I dag dro vi først til Notting  Hill, vi måtte jo finne den blå døra og bokhandleren fra filmen Notting Hill. Etter en del tråkking rundt Portobello Road fant vi begge deler, vi skle rett inn sammen med de andre ivrige turistene som måtte forevige seg i samme omgivelser som Hugh Grant og Julia Roberts en gang befant seg i.
Photobucket Pictures, Images and Photos
Jeg er i overkant glad i frozen yoghurt, derfor hadde jeg på forhånd funnet ut at det lå en søt liten butikk som selger frozen yoghurt på Portobello Road. Prøvde meg på en sjokoladevariant med jordbær og oreobiter.

Photobucket Pictures, Images and Photos

Photobucket Pictures, Images and Photos

Videre gikk turen til Oxford Street for shopping. Der har vi egentlig tilbragt så og si hele dagen. Har fått kjøpt litt fine nye klær, og litt småtteri. I dag var det helt enormt mye folk der, enkelte steder måtte man nesten gå i kø for å komme frem! Photobucket Pictures, Images and Photos
Middagen i dag ble indisk. Vi fant en søt liten restaurant like ved Victoria Station, hvor de hadde veldig god mat. Jeg tok chicken tikka med hvitløks nanbrød. Nam så godt! Nå ligger vi å slapper av på hotellrommet med Notting Hill, av alle ting på TVen. I morgen er det Big Ben og Hyde Park som står for døren.

London calling!

Har hatt noen kjempefine dager i Sheffield med Anna, er veldig glad for at jeg fikk lov til å komme på besøk. Familien til kjæresten hennes, som vi bodde hos, var veldig hyggelig, selv om vi ikke rakk å være så mye sammen med de. Jeg har hatt en veldig flink “reiseleder” i Anna, som har tatt meg med rundt på ting. Håper ikke det er lenge til vi ses igjen! Tidlig i dag dro vi ned til togstasjonen som skulle ta meg til London, turen tok litt over to timer. Der møtte jeg de andre og nå har vi fått sjekket inn på hotellet og fått unnagjort litt shopping.

Er veldig fornøyd med hotellet, rommet er stort og veldig fint. Det er kaffe og te med vannkoker som kan brukes etter ønske på hvert rom, veldig greit å ha i morgen tidlig.

Etter å ha lagt fra oss tingene våre på rommet dro vi til Oxford Street for å spise litt, det ble pizza på Pizza Hut i dag. Første gang jeg er spiste der faktisk, god pizza og god service!

Etter litt kaffe ruslet vi hjem for kvelden. Nå sitter vi å koser oss litt i hotellbaren, men tror nok det blir litt tidlig kvelden i dag. Alle er slitne etter reising og mye gåing.

Siste dagen i Sheffield

I dag har vi vært ute hele dagen, først på kjøpesenter, så på kino. Vi var på et stort senter med nesten 300 butikker, med alle mulig rare småbutikker og de kjente kjedebutikkene. Jeg kjøpte ikke så veldig mye, men gikk litt bananas i godtebutikken. De solgte nemlig allsmaksbønner fra Harry Potter der! Vi har dessverre fått erfare alt fra busemenn til hundemat. Vi har fått smake litt gode ting i dag også, de hadde en smoothie/juicebutikk der, så vi prøvde ut hver vår. Jeg kjøpte banansmoothie, så godt!

Kinokiosken i England er også ganske annerledes enn i Norge, her får man kjøpt matretter som nachos og pølser. Kuleis, slush og vanlig godteri hadde de også der. Kjøpte Ben & Jerry’s peanutbutter cup! Elsker jo peanutbutter cups, så denne falt i smak! I morgen tidlig bærer det ned til London for å møte Matias og mammaen hans.

Middag på Loch Fyne

I kveld var vi ute å spiste på en veldig hyggelig restaurant som heter Loch Fyne. De er en ren fiskerestaurant, hvor de hadde helt fersk fisk som lå i disken ved kassa. De hadde alt mulig rart der, krabbe, hummer og masse annet. Det var vanskelig å bestemme seg, men siden jeg elsker reker, så prøvde Tikka Masala med scampi. Det var veldig godt, jeg skal definitivt bli flinkere til å prøve nye ting på kjøkkenet hjemme. Laksetaco har jeg hørt er veldig godt, så det skal i hvert fall testes ut snarest.

Ser det ikke godt ut? Det var dog veldig sterkt, så vi måtte ha ekstra drikke, ellers hadde munnen vår brent opp! Haha

I morgen skal vi først på kjøpesenter, så blir det kinotur.

Første dag i Sheffield

I dag har vi gått rundt i Sheffield, sett Universitetet der Anna går, og mange andre fine bygninger. Det er veldig mange fine bygninger og parker her, så det er nok å se på.

Søt gås i parken ved siden av Universitetet. Her var det kjempefint med mange ender og gjess. Synd vi ikke hadde med brød så vi kunne matet de.


1. Sheffield er kjent for bestikk og kniv-produksjonen sin, over ser dere en giraff laget av bestikk.  2. Inn et butikkvindu, dette er faktisk kake! 3. Et morsomt gateskilt. 4. Anna og meg ♥

Så måtte vi ha en pust i bakken, og valget falt på Starbucks. Kjempekoselig dag så langt. Etterpå skal vi ut for å spise.

På veit til England

Hei!

Da sitter vi i luften, veldig klare for å komme frem begge to nå. Vi har fått spist litt mat på Gardermoen og sitter nå på flyet. Liker at Norwegian har Internett i luften.

Anna sjekker inn bagasjen vår.

Vi snakkes mer i England!