Gleden er på vår side

Hei! I dag har jeg et solid bildedryss fra gårsdagens revypremiere til dere. Sommerrevyen i Hønefoss er en 18 år lang tradisjon, og i år er siste gang den holdes i det fargerike revyteltet. Neste år flytter de inn i nye lokaler på andre siden av bybrua, på stedet som har fått navnet Gledeshuset. Uansett hvor revyen finner sted er jeg sikker på at det blir underholdende, for denne gjengen skuffer aldri! Personlig synes jeg faktisk revyen i år var enda bedre enn i fjor. Det var ikke langt mellom latterkulene og sangprestasjonene var, som vanlig, utrolig bra! Her er noen bilder fra kvelden.

Åpningsnummeret, i ære for det nye Gledeshuset. 

Jarl Goli spiller på g-strengen til Linni Meister.

MDGs Lan Marie Nguyen Berg var tilstede, og viste oss hvordan man kan være gående råner.

Hvis du bor i nærheten av Hønefoss anbefaler jeg dere å ta turen, det er virkelig verdt turen! 

Har du vært på Hønefossrevyen før?

– Sara


#underholdning #revy #hønefoss #sommer #sommerrevy #anbefaling 

Filmtips: I Love You Man

Det er fredag! Det betyr nytt underholdningstips, og denne uka er det filmen I Love You Man jeg vil tipse dere om. Vilde og jeg så den forrige uke og jeg tror begge likte den like godt. Dette er en romantisk komedie som jeg tror vil falle i smak hos de aller fleste 🙂

Vi møter Peter (Paul Rudd) som akkurat har fridd til kjæresten sin Zooey (Rashida Jones). Hun har mange venninner, som hun selvfølgelig må ringe med en gang for å fortelle den store nyheten. Peter på sin side har ikke egentlig noe særlig med kamerater. Han har broren sin, og flere bekjente, men ingen gode venner. Han starter derfor jakten på en ny venn som kan være forloveren hans i bryllupet. Med hjelp fra sin homofile bror går han på flere “venne-dater”, men dette viser seg å være vanskelig måte å få venner på. Peter er nesten klar for å gi opp da han ved en tilfeldighet møter Sydney (Jason Segel). Sydney er egentlig svært forskjellig fra han selv, men de to ender likevel opp med å forme et (litt rart) nært vennskap. Spørsmålet er bare om vennskapet med Sydney tar for stor plass, 

Har du sett denne filmen?

– Sara


#film #tips #underholdning #anbefaling #fredag #humor 

New in: red pumps

Nå er jeg endelig ferdig med denne nattevaktperioden min, hele 6 skift på rad har det blitt. Så mange nattevakt har jeg aldri jobbet sammenhengende før, så all ære til de som jobber både 7 og 8 vakter! De neste dagene har jeg heldigvis helt fri, og det skal nytes! I morgen skal jeg på premieren til sommerrevyen her i Hønefoss, og det gleder jeg meg veldig til. Jeg drar sammen med mamma, bestemor, onkel og Matias, så vi blir en liten gjeng! Kos! Men nå ville jeg bare skryte litt av det nyeste tilskuddet til skogarderoben min, et par superfreshe, røde pumps! Jeg vet ikke hvor lenge jeg har siklet på slike sko, og da jeg så Charlotte postet bilde på snapchat av sine nye måtte jeg bare få ut fingeren!

Skoene er fra Bianco, og kostet ikke mer enn 499,-! Det synes jeg faktisk var en ganske god pris for et par pumps, i tillegg meldte jeg meg inn i kundeklubben deres, og da fikk jeg 20% rabatt.

Er de ikke fine?

Jeg har allerede rukket å bruke de, på selveste nasjonaldagen. Og jeg kjente godt at det var veldig lenge siden sist jeg hadde gått på høye hæler! Jeg var ganske ustødig, og fikk litt vondt i føttene, men det går seg vel til. Jeg er i hvert fall veldig fornøyd med kjøpet mitt, og gleder meg til neste gang de skal tas i bruk 🙂

Feigt og uforståelig

God kveld! Jeg ville egentlig bare innom for å si hei, og for å sende noen varme tanker til de stakkars menneske som ble berørt i Manchester i natt. At det finnes så feige mennesker som angriper uskyldige barn er for meg helt utrolig. Jeg er helt ærlig litt tom for ord, det er dessverre en brutal verden vi lever i. Jeg håper at vi om ikke annet lærer at vi må være flinke til å ta vare på hverandre og huske på at terroristene aldri skal vinne.

Det var egentlig planen å poste et innlegg om kroppsskrubb i dag, men det ble bare litt feil, så det får vi heller ta i morgen.

Ha en fin kveld alle sammen ♥

– Sara

Serietips: 13 reasons why

Hei! Dette innlegget skulle jo ut i går, men vi mistet nettet vårt hjemme. Vi vet ikke helt når vi får det tilbake, så i mellomtiden må jeg prøve å rekke å blogge i pausene på jobb, og når jeg venter på bussen. Perfekt! Neida, jeg jobber natt noen dager nå, og da får jeg alltids litt tid til overs. Denne ukens underholdningstips er en TV-serie dere garantert har hørt om de siste ukene, 13 reasons why. Den 13 episoder lange serien er basert på boken med sammen navn fra 2007, og sesong 1 ligger i sin helhet ute på Netflix. Serien, som tar opp temaer som selvmord og voldtekt har fått en del kritikk i etterkant for nettopp dette. Enkelte mener den til og med glorifiserer selvmord, og eksperter er redde for copy-cat-effekten en slik serie kan gi. Jeg synes derimot dette er serie veldig mange trenger å se. Ikke nødvendigvis fordi den skal forhindre folk i å ta selvmord, men fordi den kan bidra til at vi blir flinkere til å ta vare på hverandre og å se hverandre. Serien byr på en del sterke scener, men jeg anbefaler på det sterkeste å se den!

Kort fortalt handler serien om Hannah Baker (Katherine Langford) som begår selvmord. Hun går på Liberty High School og det er mange hendelser og personer som er medvirkende til valget hun tar. Før hun tar sitt eget liv spiller hun derfor inn 13 kassetter, hver tilegnet én person, hvor hun forteller hvorfor akkurat denne personen har en del av skylden. Kassettene sendes videre fra person til person, slik at alle 13 som er en del av kassettene får vite sannheten. I hvert fall Hannahs sannhet. Vi får se historien gjennom Clay Jensen (Dylan Minnette), en venn av Hannah som hører seg gjennom kassettene.

Jeg har ikke lyst til å fortelle noe særlig mer, men sjekk gjerne ut traileren for serien under. 

Hvis du enda ikke har sett denne serien anbefaler jeg den på det sterkeste! Det er allerede bekreftet at det vil komme en sesong nummer to, så det er bare å vente i spenning. Sesong to vil ta for seg andre perspektiver enn Hannahs og jeg håper vi vil få svar på noen spørsmål som ikke ble besvart i sesong 1. 

Har du sett denne serien?

– Sara


#underholdning #tvserie #serie #tips #netflix 

Outfit: long vintage dress with a hint of red

Håper dere hadde en fin feiring i går. Det hadde jeg! Matias og jeg tok det veldig rolig på dagen, ingen champagnefrokost og ingen barnetog, bare sløving hjemme. Jeg fikk såvidt kikket litt på russetoget ut av vinduet her hjemme, men ellers tok vi det ganske piano. Utpå dagen var det på tide å få på seg finstasen, så bar det avgårde på besøk til Matias sine besteforeldre. Der fikk vi kaffe og kake, før vi reiste videre på grilling til onkel. Vi hadde det ordentlig koselig i går, med god mat og veldig fine folk ♥ Jeg glemmer som vanlig å knipse noe særlig bilder, men antrekket mitt tenkte jeg dere skulle få se.

Kjole arvet fra oldemor // Belte fra h&m // Sko fra Bianco //

Håper dere alle hadde en kjempefin 17.mai-feiring, uansett hvordan dere valgte å bruke dagen ♥

Oppskrift: Mini-pavlova

God søndag! Har dere noen fine planer for dagen? Jeg skal tilbringe dagen på jobb, men jeg tror det blir en ganske rolig kveld så jeg klager ikke. I dag er siste dagen av min lille 17.mai-weekend, og jeg tenkte å avslutte med et dessert-tips. Pavlova er jo en sikker vinner på kakebordet, men jeg tenkte å inspirere dere med noen mini-pavlovaer. Alt i miniatyr er gøy, er det ikke? 

Ingredienser til 4 små pavlovaer: 1 eggehvite / 50g sukker // Vaniljekrem // Bær

Marengsbunnene lager du ved å piske eggehvite og sukker til det blir stivt. Jeg startet å piske på lav hastighet før jeg setter opp til medium. Ha i litt og litt sukker om gangen. Så bruker du en sprøytepose eller en vanlig blank pose til å sprøyte ut formen. Stek bunnene i 1,5 time på 100 grader, og når tiden er over slår du bare av ovnene med bunnene inni. La det stå helt til ovnen har kjølt seg helt ned, da tørker de skikkelig. 

Vaniljekrem kan du selvfølgelig lage selv, men jeg har gått for ferdigvarianten i dag. Topp med masse deilig bær!

Det eneste som tar tid her er å steke bunnene, alt annet er unnagjort i en fei! Også er jo pavlova såå godt! En skikkelig vårlig kake som blir fargerik med masse bær. Perfekt til våren og 17.mai! Håper likte tipset mitt, og at dere får en fin søndag videre ♥

Skal du bake noe til nasjonaldagen?

– Sara


#nasjonaldag #kake #pavlova #oppskrift #tips #inspo #inspirasjon 

17.mai-popcorn

Hei igjen! Her kommer jeg med tips til snacks du kan servere på 17.mai. Til valentines for et par år siden lagde jeg popcorn inspirert av kjærlighetens dag, så hvorfor ikke lage en 17.mai-variant også? Dette går utrolig fort å lage, også er det jo litt gøy å kunne by på popcorn i flaggets farger til kaffen. Enjoy! 

Du trenger: Popcorn // Hvit sjokolade // Rød og blå konditorfarge

Smelt sjokoladen over vannbad og tilsett konditorfarge, spre sjokoladen utover popcornet og la det stivne. Sett det i kjøleskap for å fremskynde prosessen. 

Med det håper jeg dere får en fin lørdagskveld videre, jeg skal bare slappe av med en episode av Better Call Saul før det blir tidlig kvelden. Det har vært en lang uke, så det skal bli veldig godt å lande i senga i kveld. Vi skrives mer i morgen 🙂 

– Sara 


#nasjonaldag #oppskrift #snacks #popcorn #tips #inspo #inspirasjon

Borddekking til 17.mai

Jeg rakk aldri innom bloggen igjen i går, selv om jeg gjerne skulle postet dette innlegget. Så dere får dere få to 17.mai-innlegg i dag, det er vel ikke feil det heller? I dag er det borddekking jeg ønsker å inspirere dere med. Jeg skal riktig nok ikke skryte på meg å ha dekket mange bord i mitt liv, men det er så gøy å være litt kreativ og under ser dere resultatet. Dette er en veldig enkel, og rimelig måte å dekke bordet på til 17.mai, perfekt hvis du er på budsjett! Håper dere blir inspirert ♥

Hipp – Hipp – Hurra

Bruk valgfrie tallerkner og glass, mine tallerkener og glass har jeg arvet etter oldemor. Bestikket er fra Nille, og kostet 299,- for fire personer, serviettene er av tøy, men vanlige hvite papirservietter fungerer like bra. Sløyfebåndet får man kjøpt hos Nille, Søstrene Grene osv. for en billig penge. Duken og flagglenken hadde jeg hjemme fra før men begge deler kan skaffes ganske rimelig på for eksempel Nille. 

Brudesløret har jeg kjøpt på Mester Grønn, men det finner dere garantert hos de fleste blomsterbutikker. Jeg tror det kostet 75,- for en pakke. Tanken var egentlig å bruke hvitveis, men den hadde dessverre allerede begynt å visne, så da ble det brudeslør isteden. Bjørkekvistene var helt gratis, plukket ute i det fri. Vasen jeg har brukt er et gammelt norgesglass.

Lysene har mamma kjøpt til meg, så jeg vet ikke helt hva de kostet, men jeg tror de er fra Spar Kjøp. 

Litt 17.mai-bånd gjør seg fint både rundt serveringsflaskene, men også rundt glass med stett. 

Da var bordet klart, og 17.mai kan egentlig bare komme! Jeg synes det var greit å ikke putte for mye på bordet, for man har jo gjerne litt mat stående fremme også. Håper dere likte det, også skrives vi igjen litt seinere i dag ♥

Hva skal du på 17.mai?

– Sara


#mai #nasjonaldagen #borddekking #inspo #inspirasjon #mat 

Filmtips: The Perks of Being a Wallflower

Det er kanskje 17.mai-tema på bloggen denne helga, men det betyr ikke at vi kan droppe ukens underholdningstips! I dag har jeg en skikkelig fin film jeg vil anbefale dere å se, The Perks of Being a Wallflower. Filmen er basert på boken med samme navn, og den ligger ute på Netflix. Denne seiler lett opp på listen over de beste filmene jeg har sett! Håper dere liker den også 🙂

(L-R) EMMA WATSON, LOGAN LERMAN and EZRA MILLER star in THE PERKS OF BEING A WALLFLOWER
Ph: John Bramley
© 2011 Summit Entertainment, LLC. All rights reserved.

Filmen er lagt til 1991 og handler om Charlie (Logan Lerman) som starter sitt første år på high school uten en eneste venn. Charlie har hatt det tøft og slitt mye psykisk etter tapet av sin tante og bestevennens selvmord. Han holder seg derfor mest i bakgrunnen, og går for å være en wallflower (veggpryd). Han får likevel raskt god kontakt med Sam (Emma Watson) og hennes stebror Patrick (Ezra Miller), som begge går sitt siste år. Charlie blir en del av vennegjengen deres og opplever for første gang på lenge å tilhøre noen. Charlie som drømmer om å bli forfatter og får motivasjon fra de nye vennene og en engelsklærer som stadig gir han nye oppgaver å jobbe med. Men når vennene hans drar avgårde til college går ting i grus, han får et tilbakefall og vi får vite noe som nok er den egentlige grunnen til hvorfor Charlie har slitt så mye.

Dette er en film som har det meste, en god historie, veldig godt skuespill og utrolig kul dmsoundtrack.

Etter å ha sett filmen fikk jeg lyst til å lese boka også, så når jeg er ferdig med den jeg driver med nå får jeg stikke bort på biblioteket en tur. Håper dere ender opp med å like filmen/boka hvis dere bestemmer dere for å se/lese den. Nå må jeg runde av, for jeg er straks fremme i Oslo, jeg skal møte Synne, som jeg jobbet med før. Vi trenger å catche up, for nå er det virkelig evigheter siden sist! Ha en fin dag dere ♥ 

Har du lest boka eller sett filmen?

– Sara


#film #filmtips #underholdning #tips #anbefaling