Hjemmelaget eplesaft (uten saftkoker)

Husker dere vi hadde fått med oss masse epler hjem sist helg fra oldemor og besteforeldrene til Matias? Nå har jeg endelig fått testet ut å lage hjemmelaget saft og den ble så god! Jeg vet ikke hvor mange av dere som har lyst til å prøve noe lignende, men oppskrift må jeg bare dele uansett. For å lage denne saften trenger du ikke saftkoker, bare en stor vanlig kjele. Oppskriften er hentet her.

Ingredienser til 3 liter saft:

 • 3 liter epler
 • 3 liter vann
 • 1 ss sitronsyre
 • 150-200g sukker

Kutt opp eplene og fjern eventuelle skader. Ha de i en stor kjele og ha over vann og sitronsyre. Slik lar du det stå i tre døgn, men husk å rør i kjelen et par ganger om dagen.

Etter tre døgn tar du ut eplene og koker opp saften, ha så i sukker etter eget ønske. Sil saften og hell den over på flasker.

Og så var saften klar til å nytes ♥ Jeg blander ikke ut denne med mer vann for da tror jeg den ville blitt tam på smak, men det må du bare smake deg frem til selv.

Det er så herlig å kunne gå i kjøleskapet å hente seg hjemmelaget eplesaft fra selvplukkede epler! Sånt vil jeg gjerne ha i kjøleskapet hele året!  Vi har fortsatt en del epler igjen så jeg lurer på hva jeg skal bruke de til. Det er så mye godt man kan lage, kanskje dere har noen gode forslag?

Oppskrift: Saftige skolebrød

Som jeg skrev i går koste Vilde og jeg oss med skolebrød og varm kakao. Skolebrødene ble så gode at de må jeg bare dele oppskriften på. To oppskrifter på rad er innafor når det er helg, sant? Denne oppskriften er i hvert fall perfekt for lørdagskosen, så hvis du ikke har rukket å kjøpe godteposen enda anbefaler jeg deg å vurdere disse isteden!

Ingredienser til 12 skolebrød:

 • 100g smør 
 • 3 ½ dl melk  
 • 50g gjær  
 • ½ ts bakepulver 
 • 1 ts kardemomme 
 • ½ salt  
 • 75g sukker  
 • ca. 600g hvetemel 
 • Vaniljekrem 
 • Melis  
 • Kokos 

Smelt smør og ha i melken. Rør ut gjæren i lunken væske. Bland i bakepulver, kardemomme, salt, sukker og melet. La deigen heve til dobbel størrelse.

Trill deigen til en pølse og del opp i 12 biter. Trill bitene til boller og hev de i ytterligere 15 minutter. Når de har hevet ferdig lager du fordypninger i midten av bollene og fyller de med vaniljekrem. Stek de i 12 minutter på 225 grader.

Lag melisglasur av melis og vann og smør det på bollene. Dryss så over kokos og bollene er klare til å nytes!

Oppskrift: Mojito

God fredagskveld! Har dere hatt en fin start på helen? Jeg har brukt min sammen med Vilde og vi har kost oss glugg ihjel. Planen var å dra ut på kafé, men så regner det en del i hovedstaden om dagen så det fristet ikke å gå ut. Vi ble heller hjemme hos meg og lagde varm kakao og skoleboller! Til kosen så vi filmen Fault in our stars. Så dette har vært en over gjennomsnittet fin fredag ♥ Siden det nå er helg tenkte jeg å komme med en oppskrift på en drink igjen. Det virket som dere likte oppskriften på strawberry daiquiri som jeg postet for en stund siden så da håper jeg denne faller i smak også!

Ingredienser til 2 personer:

 • 8 cl hvit rom (vi brukte Bacardi)
 •  4 cl limesaft
 • Frisk mynte
 • 4 ts sukker
 • Club Soda (brus) eller sitronbrus (vi brukte sistnevnte)
 • Isbiter

Fyll opp glassene med ønsket mengde knust is.

Press limen i en sitruspresse.

Miks mynten, sukkeret og limesaften i en mikser (vi brukte en termokopp, hehe) og hell det over isbitene. Tilsett rom og ønsket menge brus.

Pynt gjerne drinken med en limeskive eller et sugerør hvis du ønsker det.

Denne drinken her er veldig frisk og god med masse syrlig limesmak! Anna, Vilde og jeg koste oss med disse herlighetene på jentekveld litt tidligere i høst og det er jo så koselig med slike kvelder! Det er selvfølgelig mulig å droppe alkoholen hvis man ikke ønsker det, jeg vet jo at flere av dere ikke er 18 enda. Så med denne lille godsaken vil jeg bare ønske dere en riktig fin fredagskveld ♥

Liker du mojito?

– Sara


#oppskrift #hjemmelaget #drink #drikke #alkohol #mojito #lime #mynte

Te mot forkjølelse

Om denne “vidunderteen” hjelper mot forkjølelse vet jeg ikke helt enda, men Eirin Kristiansen sverger i hvert fall til denne. Så jeg får ta en kopp til før jeg legger meg i kveld også våkner jeg opp 100% frisk i morgen. Tror dere ikke det? Uansett hva utfallet blir så var faktisk denne teen veldig god på smak samtidig som ingrediensene er gode for kroppen.

En kopp te er perfekt på høsten ♥

Det du trenger er fersk ingefær, sitronsaft, honning og mynteblader (jeg hadde ikke friske mynteblader så jeg brukte peppermyntete isteden).

Kok opp vann sammen med et par cm med ingefær og ha det i en kopp. Tilsett teposen (eller myntebladene), litt sitron og honning. Kjempegod kombinasjon! Og det fine er at honning blant annet lindrer hoste og at ingefær er med på å bekjempe sykdom og betennelse! Gotta love it! Det blir nok en kveld på sofaen for min del, med deilig te vel og merke! Men nå skal jeg ikke klage mer over formen på en stund, i morgen er det stopp. Lover!

Høstens skattekiste

Hvis det er en ting jeg liker ekstra godt med høsten så er det at det er tiden for å høste inn mange gode råvarer. Det er ekstra stas å lage mat av selvhøstede varer, også smaker det jo så mye bedre! Vi var som sagt hjemme denne helga og da var vi heldige å fikk med oss masse godt hjem. Ta en titt på dette her!

Så mye godt!

Vi har fått masse epler både av oldemoren min og besteforeldrene til Matias så i løpet av uken skal jeg prøve meg på hjemmelaget saft. Jeg har aldri laget saft av bare epler før så det skal bli gøy å prøve. Forhåpentligvis har vi noen epler til overs som blir til eplekake. Nam!

Dere husker kanskje den ikke fullt så vellykkede blåbærturen til Vilde og meg tidligere i høst? Det ble ikke mange bærene med hjem, men nå har jeg fått en stor fin pose.

Plommesyltetøy og eplesyltetøy har vi også vært heldige å fått. Eplesyltetøyet  glemte vi igjen hjemme, men plommesyltetøy holder lenge.

Og sist men ikke minst, min favoritt! Hjemmelaget solbærsaft! Åh, der er så godt ♥

Når jeg blir stor (hehe) har jeg veldig lyst til å ha eget epletre, solbærbusk og noen grønnsaker i hagen. Jeg har jo allerede startet med min egne lille urtehage, og de har blitt så fine og grønne nå! Til våren har jeg lyst til å prøve meg på tomater i blomsterpotte, det er jo så gøy når man får det til!

10 morsomme aktiviteter for under 100kr

De av dere som har fulgt bloggen min en stund vet at jeg liker å lage innlegg budsjettvennlige tips, så denne gangen tenkte jeg å tipse om 10 aktiviteter du kan gjøre med venner, kjæreste eller familie til under 100-lappen. Håper dere liker tipsene og hvis jeg har glemt noe så er det bare å legge det til i kommentarfeltet!

Bowling

Bowling er noe jeg sjelden har dratt på, men de gangene jeg har spilt har det vært utrolig gøy! Prisene varierer litt fra bowlingsenter til bowlingsenter, men hos Oslo Bowling koster en serie 35kr, utover kvelden blir det dog litt dyrere. De har også et fint studenttilbud som gir 2 serier for prisen av 1, så da får du mye bowling for pengene. Hvis du ikke har bowlingsko (hvem har vel det?) må de leies for 25kr. Da Anna, Vilde og jeg var sammen sist var vi blant annet på bowling og det var skikkelig vellykket!


Filmkveld

Kino er ganske dyrt å dra på så hvorfor ikke arrangere en filmkveld hjemme isteden? Popp litt popcorn, slukk lyset og snurr film! Det finnes et hav av filmer på Netflix, Viaplay, Apple TV osv. Eller kanskje dere kan stikke ut å leie en film på en god gammeldags videosjappe hvis dere fortsatt har det der du bor?

Brettspillkveld 

En tradisjonell brettspillkveld er en perfekt aktivitet å gjøre nå på høsten hvor været ikke alltid er så bra. Det er sosialt, gøy og veldig koselig! Spill kort, Ludo, Monopol, eller hva du enn liker. Hvis du ikke har noen brettspill anbefaler jeg deg å ta turen til et loppemarked, der har de alltid haugevis med brettspill til en billig penge. I vår kjøpte jeg et helt nytt spill med plastikk rundt kortene for 20kr! Husk bare å sjekke at alle brikker og kort følger med!


Spleisemiddag

Å spise middag ute kan fort bli en dyr affære, men det betyr jo ikke at man ikke skal spise god mat sammen. Arranger middagsselskap hvor alle gjestene tar med seg noe. Det går an å ha tapas hvor alle lager en liten rett, eller så kan alle ta med seg noen ingredienser slik at dere kan lage maten sammen først. Det går selvfølgelig også an å gi noen ansvaret for å lage en forrett, noen en hovedrett og noen en dessert. Så får man en fin treretters middag på rimelig vis.

Tur i parken 

Om høsten er det så mange fine farger å se ute så isteden for å sette seg inne på en kafé kan du trakte deg litt kaffe eller lage varm kakao og ta turen ut. Kanskje du kan bake et par boller eller kanelsnurrer så blir det som å gå på kafé?

Tur på Museum 

Det finnes så mange forskjellige museer rundt om kring som er verdt et besøk og det fine er at det som regel er veldig billig å dra på. Noen museer er faktisk helt gratis, og noen har studentrabatt! I vinter var jeg med Anna og kjæresten hennes på Holocaust-museet på Bygdøy, og det var veldig spennende. Sjekk gjerne ut denne oversikten over museer i Norge.

Drinkkveld

En annen ting Anna, Vilde og jeg gjorde tidligere i høst var å lage drinker sammen. Å gå ut på byen er helt vanvittig dyrt og det er jo egentlig mye hyggeligere å lage drinkene selv og kose seg hjemme. Da er det ikke så høy musikk at du må skrike for å kommunisere heller! Hvis alle deler på ingrediensene vil kvelden komme til å koste en brøkdel av hva en bytur gjør. Oppskrift på en kjempegod Strawberry Daiquiri finner du det her.

Byttekveld

Å fornye garderoben er gjerne dyrt, med mindre man shopper på loppis, men det som er enda billigere er byttekvelder. Inviter venninne dine og bytt klærne dere ikke bruker lenger. Dere kan avtale på forhånd om dere vil ha med både klær, smykker og sko eller om dere bare vil holde dere til klær. Er dere veldig mange kan det kanskje vært lurt å dele inn tingene i stasjoner. Blir det noe til overs kan dette gis bort til Fretex eller UFF. Da få dere en sosial kveld samtidig som dere får muligheten til å friske opp garderoben litt.

Kundekvelder 

Det blir mer og mer vanlig at butikker arrangerer kundekvelder med gode tilbud, litt godt i glasset og noe å bite i. Det er ingen kjøpetvang og det kan faktisk være litt gøy å dra på selv om man ikke shopper. Ofte er disse kundekveldene i forbindelse med nye kolleksjoner, nyåpninger osv. og det er alltid gøy å få med seg. Av og til er det lanseringer av designsamarbeid og da kommer det kanskje noen kjente fjes, i fjor sommer var jeg på lanseringen av kolleksjonen til Mary-Kate og Ashley Olsen og det var veldig stas å få med seg!

DIY-verksted

Å lage ting er gøy og enda morsommere er det sammen med andre. Sy om gamle plagg, lag noen kule smykker eller fresh opp en gammel blomsterpotte. Her er det bare kreativiteten som setter grenser! Hvis alle tar med seg noen hobbysaker hver blir det garantert mulighet for mange fine DIY-prosjekter.

Det var de tingene jeg kom på i denne omgangen, så da håper jeg noen av tipsene kommer godt med. Det er veldig mye gøy man kan gjøre for lite penger så det er ingen grunn til å sitte inne å kjede seg selv om man er student eller har lite å rutte med.