Inspirasjon: Halloween

Herlighet, tenk at det snart er halloween! I fjor feiret jeg ikke noe særlig, men året før gikk jeg som død brud. I år vet jeg ikke helt hva jeg skal gå som enda, og nå begynner det å haste skikkelig! Matias og jeg skal nemlig på halloweenfest hos Tonje og hun er alltid superkreativ så jeg må prøve å finne på noe gøy. I mellomtiden tenkte jeg vi kunne komme skikkelig i halloweenstemning med noen inspirasjonsbilder.

Jeg gleder meg sånn til halloween, det er skikkelig gøy å kunne kle seg ut og være litt skummel én dag i året.

Har du noen planer for halloween?

– Sara


#halloween #feiring #inspirasjon #inspo #party #utkledning #dekorasjon #gresskar

Hjemmelaget bursdagskake

Da har det rukket blitt en ny uke igjen. Denne helga har bare flydd forbi for min del og jeg har ikke lenger en idé om hvilken dag det er, men nå som det er mandag får vi satse på at ting faller på plass. Denne uka blir egentlig ikke noe mindre hektisk enn den forrige, men jeg skal gjøre mye gøy! Frem til onsdag skal jeg sove hos bestemor på torsdag er det tid for skole igjen og på kvelden skal jeg og en i klassen filme et arrangement. På fredag bærer det hjem til mamma igjen og på lørdag er det Halloween-fest. 

Nok snikksnakk om planene mine, nå tenkte jeg egentlig bare å starte uken med å vise dere bilder av bursdagskaken mamma og jeg lagde på lørdag. Mamma bakte selve kaken også pyntet vi sammen, håper dere liker bildene.

Vi gikk for et litt sukkersøtt uttrykk og blandet lyserosa og hvit fondant. Først fikk kaken et lag med sjokoladesmørkrem rundt seg før vi trakk den med hvit sukkerpasta. 

Så stakk vi ut blomster, og limte på de.

Før vi tilslutt trillet små kuler som vi satte rundt nederst.

Her er innsiden. Mamma prøvde seg på å lage mønster i selve kaken så den ser litt crazy ut når man skjærer i den. God ble den i hvert fall! 

I tillegg til denne lagde mamma en red velvet cake med ostekrem som ble veldig god! Det er gøy å prøve seg på litt utradisjonelle kaker når det er bursdagsfeiring, for personlig er jeg ikke spesielt glad i bløtkake! Men nå er det nok kakesnakk, jeg må komme i gang med dagen her, håper dere får en fin mandag!

Hva synes dere om kaken?

– Sara 


#kake #bursdagskake #bake #hjemmelaget #fondant #sukkerpasta #blomster #blomsterpynt #dessert #diy 

Kylling/tunfisksalat

Hei hei! Hvordan har lørdagen behandlet dere? Jeg har ikke hatt mange sekundene foran maskinen i dag så det var først nå det ble tid til å oppdatere bloggen. Dagen startet med at jeg måtte levere tilbake noe av utstyret vi brukte på filmingen i går før jeg måtte pakke og komme meg hjemover. Bestemor har bursdag i dag så vi tok en tur opp til henne med kinamat så hun ikke skulle sitte alene på dagen sin. I morgen blir det litt mer ordentlig feiring av henne og mamma som hadde bursdag på søndag. Det skal bli kos ♥

Det var dog noe annet dette innlegget skulle handle om, nemlig litt matprat. Jeg liker veldig godt kyllingsalat på brødskiven, men de man kjøper på butikken inneholder så mye rart så jeg liker å lage min selv. Denne oppskriften ble til for noen år siden da jeg prøvde å gjenskape den fra butikken på et litt sunnere vis, og siden har jeg lagd den med jevne mellomrom. Håper dere liker den, kanskje den får plass på frokostbordet til noen av dere i morgen?

Ingredienser

♥ 5 ss majones

♥ 3 ss rømme

♥ 1-2 ss karri

♥ 3 ss mais

♥ Kylling eller tunfisk

Bland først majonesen, rømmen og karrien i en bolle. Jeg lagde denne med lette produkter og brukte lett majones og ekstra lett rømme, men du bestemmer selv hvilke produkter du vil bruke.

Ha så i maisen, paprika er også kjempegodt, men det hadde jeg dessverre ikke.

Ha tilslutt i kyllingbiter eller tunfisk. Denne gangen ble det tunfisk på meg, men jeg har lagd med kylling flere ganger før og det er minst like godt!

Så har du herlig hjemmelaget pålegg.

Denne her blir en del sunnere enn de ferdige du finner på butikken. De inneholder ofte mye sukker og unødvendige tilsettingsstoffer så da er det like greit å lage selv.

Håper det smaker ♥

– Sara


#mat #kosthold #pålegg #lunsj #frokost #kvelds #brød #brødskive #kyllingsalat #tunfisksalat #oppskrift #hjemmelaget

Bildedryss sminkekurs

Hei på dere og god helg! Nå sitter jeg å venter på lydsjekk før jeg og noen andre fra klassen skal i gang med å filme en konsert. Jeg blir her ganske sent i kveld så jeg kommer mest sannsynlig ikke til å rekke å poste mer enn ett innlegg i dag, men dere har sikkert nok av andre ting å drive med en fredags kveld? Uansett. I går var jeg på sminkekurs og det var så lærerikt! Jeg ble sminket og fikk en party-look med en blå/sølvaktig øyenskygge. Veldig fint og veldig kjekt å plukke opp noen tips om hva jeg kler. Jeg tok en del bilder i går så her kommer et lite bildedryss ♥

Masse herlig sminke fra The Balm! 

Kjempesøte ♥

Jeg møtte på tre herlige jenter i går også, her er to av de. Jeg så sikkert veldig utilpass ut der jeg sto så de var så greie å ta meg med inn i samtalen, veldig hyggelig! 

Helt greit å bli sminket og dullet med ♥

Håper dere likte bildene! Nå må jeg snart gjøre meg klar her, det blir en lang dag, men også velidg gøy! Ha en riktig fin fredag  ♥

Har du vært på sminkekurs før?

– Sara 


#sminkekurs #sminke #makeup #skjønnhet #beauty #kurs #tips #trender #karlssonbarlindhaug #coverbrands #thebalm 

Hjemmelaget eplesaft (uten saftkoker)

Hei og god mandag! Husker dere vi hadde fått med oss masse epler hjem sist helg fra oldemor og besteforeldrene til Matias? Nå har jeg endelig fått testet ut å lage hjemmelaget saft og den ble så god! Jeg vet ikke hvor mange av dere som har lyst til å prøve noe lignende, men oppskrift må jeg bare dele uansett. For å lage denne saften trenger du ikke saftkoker, bare en stor vanlig kjele. Oppskriften er hentet her.

Ingredienser til 3 liter saft

♥ 3 liter epler

♥ 3 liter vann

♥ 1 ss sitronsyre

♥ 150-200g sukker

Kutt opp eplene og fjern eventuelle skader. Ha de i en stor kjele og ha over vann og sitronsyre. Slik lar du det stå i tre døgn, men husk å rør i kjelen et par ganger om dagen.

Etter tre døgn tar du ut eplene og koker opp saften, ha så i sukker etter eget ønske. Sil saften og hell den over på flasker.

Og så var saften klar til å nytes ♥ Jeg blander ikke ut denne med mer vann for da tror jeg den ville blitt tam på smak, men det må du bare smake deg frem til selv.

Det er så herlig å kunne gå i kjøleskapet å hente seg hjemmelaget eplesaft fra selvplukkede epler! Sånt vil jeg gjerne ha i kjøleskapet hele året!  Vi har fortsatt en del epler igjen så jeg lurer på hva jeg skal bruke de til. Det er så mye godt man kan lage, kanskje dere har noen gode forslag?

Hørtes ikke dette godt ut?

– Sara


#oppskrift #hjemmelaget #epler #eple #eplesaft #høst #saft #eplesaft #hjemmelagetsaft #diy #lagselv #drikke

“Blogger er bare et annet ord for arbeidssky”

Tidligere denne uken kom skattelistene ut og inntektene som kanskje har blitt aller mest diskutert i kommentarfeltene på sosiale medier er bloggernes. Det er jo ingen hemmelighet at enkelte bloggere tjener godt på bloggen sin. Det er fulltidsjobben deres og de har klart å bygge seg opp en merkevare som selger. Burde man ikke hylle de for å ha klar nettopp det, isteden for å kritisere blogg som inntektskilde?

I kommentarfeltene rundt omkring ligger det mye sjalusi og mange sterke meninger. Det å kunne leve av å blogge virker å være veldig fjernt for mange og derfor er det viktig å få uttrykt hvor feil måte det er å tjene penger på. Det skal ikke være mulig å tjene mer penger på å skrive om hverdagen sin enn å jobbe som for eksempel advokat. Når man er blogger går man jo bare hjemme å tar litt bilder av seg selv og skriver litt tekst til. Er det ikke sånn? 

Nei, faktisk ikke. Å være toppblogger betyr at du alltid er på jobb, 365 dager i året. Du må alltid komme opp med nytt innhold, alltid planlegge frem i tid. Det er alltid en mail som bør besvares eller et kommentarfelt som venter på deg. Du må regne med å alltid å ha tid til å stoppe opp for å ta bilder med folk på gaten, ellers bryr du deg ikke om leserne dine. Du må alltid se fresh ut, ellers har man fremstilt seg som penere enn man er på bloggen. Hvis man tar én dag med “bloggpause” og unnlater å oppdatere er man lat. Man må holde orden på regnskap og passe på å merke alle innlegg med reklame. Hvis man skriver om et produkt helt av egen fri vilje må man være forberedt på et kommentarfelt med mye spydigheter om hvorfor man ikke har merket innlegget. Så nei, det er ikke bare å knipse noen bilder og skrive litt tekst så er man ferdig.

Et annet argument er at lønnen er urimelig høy med tanke på at de ikke bidrar til samfunnet. Men sist jeg sjekket så betaler de skatt. Er ikke det å bidra til samfunnet? Det finnes også mange andre yrker som ikke direkte bidrar til samfunnet om man kun ser på bygging av broer, gipsing av brukne ben og opplæring av barn som godkjente bidrag. Artister og skuespillere for eksempel, hvordan bidrar de? Jo det stemmer, med underholdning! Er det ikke akkurat det blogger er, underholdning?

Grunnen til at jeg skriver om dette her er fordi jeg synes det er skremmende å se hva slags holdninger enkelte voksne mennesker har. Hvis ikke voksne mennesker kan holde seg for gode til å slenge med leppa i sosiale medier hvordan skal barn og unge lære at det ikke er greit da? Jeg synes det er en uting at det er så lett å finne ut hva andre tjener og at folk føler de har en rett til å mene noe om andres inntekt. Det spiller ingen rolle om man selv har valgt å være blogger eller om man velger å jobbe i kassen på Rema1000. Økonomi er en privatsak og jeg tror dessverre at offentlige skattelister fører til mer negativt enn positivt.

Nå vil jeg gjerne høre hva dere mener i kommentarfeltet! Og del gjerne innlegget videre hvis dere er enige. 

– Sara 


#økonomi #skattelistene #blogg #blogger #bloggere #toppblogger #toppbloggere #penger #lønn 

Saftige skolebrød

God lørdag! Som jeg skrev i går koste Vilde og jeg oss med skolebrød og varm kakao. Skolebrødene ble så gode at de må jeg bare dele oppskriften på. To oppskrifter på rad er innafor når det er helg, sant? Denne oppskriften er i hvert fall perfekt for lørdagskosen, så hvis du ikke har rukket å kjøpe godteposen enda anbefaler jeg deg å vurdere disse isteden! Oppskriften en hentet fra Tine og rekker til 12 store skoleboller.

♥ 100g smør ♥ 3 ½ dl melk  ♥ 50g gjær  ♥ ½ ts bakepulver ♥ 1 ts kardemomme ♥ ½ salt  ♥ 75g sukker  ♥ ca. 600g hvetemel ♥ Vaniljekrem ♥ Melis  ♥ Kokos ♥

Smelt smør og ha i melken. Rør ut gjæren i lunken væske. Bland i bakepulver, kardemomme, salt, sukker og melet. La deigen heve til dobbel størrelse.

Trill deigen til en pølse og del opp i 12 biter. Trill bitene til boller og hev de i ytterligere 15 minutter. Når de har hevet ferdig lager du fordypninger i midten av bollene og fyller de med vaniljekrem. Stek de i 12 minutter på 225 grader.

Lag melisglasur av melis og vann og smør det på bollene. Dryss så over kokos og bollene er klare til å nytes!

Liker du skolebrød?

– Sara


#oppskrift #hjemmelaget #gjærbakst #skoleboller #skolebrød #melis #kokos #vaniljekrem #mat #dessert

Oppskrift: Mojito

God fredagskveld! Har dere hatt en fin start på helen? Jeg har brukt min sammen med Vilde og vi har kost oss glugg ihjel. Planen var å dra ut på kafé, men så regner det en del i hovedstaden om dagen så det fristet ikke å gå ut. Vi ble heller hjemme hos meg og lagde varm kakao og skoleboller! Til kosen så vi filmen Fault in our stars. Så dette har vært en over gjennomsnittet fin fredag ♥ Siden det nå er helg tenkte jeg å komme med en oppskrift på en drink igjen. Det virket som dere likte oppskriften på strawberry daiquiri som jeg postet for en stund siden så da håper jeg denne faller i smak også! 

Ingredienser til 2 personer:

          ♥ 8 cl hvit rom (vi brukte Bacardi)

          ♥ 4 cl limesaft 

          ♥ Frisk mynte 

          ♥ 4 ts sukker 

          ♥ Club Soda (brus) eller sitronbrus (vi brukte sistnevnte)

          ♥ Isbiter

Fyll opp glassene med ønsket mengde knust is. 

Press limen i en sitruspresse.

Miks mynten, sukkeret og limesaften i en mikser (vi brukte en termokopp, hehe) og hell det over isbitene. Tilsett rom og ønsket menge brus. 

Pynt gjerne drinken med en limeskive eller et sugerør hvis du ønsker det. 

Denne drinken her er veldig frisk og god med masse syrlig limesmak! Anna, Vilde og jeg koste oss med disse herlighetene på jentekveld litt tidligere i høst og det er jo så koselig med slike kvelder! Det er selvfølgelig mulig å droppe alkoholen hvis man ikke ønsker det, jeg vet jo at flere av dere ikke er 18 enda. Så med denne lille godsaken vil jeg bare ønske dere en riktig fin fredagskveld ♥

Liker du mojito?

– Sara 


#oppskrift #hjemmelaget #drink #drikke #alkohol #mojito #lime #mynte 

Te mot forkjølelse

Om denne “vidunderteen” hjelper mot forkjølelse vet jeg ikke helt enda, men Eirin Kristiansen sverger i hvert fall til denne. Så jeg får ta en kopp til før jeg legger meg i kveld også våkner jeg opp 100% frisk i morgen. Tror dere ikke det? Uansett hva utfallet blir så var faktisk denne teen veldig god på smak samtidig som ingrediensene er gode for kroppen. Oppskriften er hentet fra bloggen til søteste Eirin ♥

En kopp te er perfekt på høsten ♥ 

Det du trenger er fersk ingefær, sitronsaft, honning og mynteblader (jeg hadde ikke friske mynteblader så jeg brukte peppermyntete isteden).  

Kok opp vann sammen med et par cm med ingefær og ha det i en kopp. Tilsett teposen (eller myntebladene), litt sitron og honning. Kjempegod kombinasjon! Og det fine er at honning blant annet lindrer hoste og at ingefær er med på å bekjempe sykdom og betennelse! Gotta love it! Det blir nok en kveld på sofaen for min del, med deilig te vel og merke! Men nå skal jeg ikke klage mer over formen på en stund, i morgen er det stopp. Lover! 

Liker du å kose deg med te?

– Sara 


#hverdag #høst #te #forkjølet #forkjølelseste #tips #oppskrift #hjemmelaget #kos #koselig 

Høstens skattekiste

Hvis det er en ting jeg liker ekstra godt med høsten så er det at det er tiden for å høste inn mange gode råvarer. Det er ekstra stas å lage mat av selvhøstede varer, også smaker det jo så mye bedre! Vi var som sagt hjemme denne helga og da var vi heldige å fikk med oss masse godt hjem. Ta en titt på dette her ♥

Så mye godt!

Vi har fått masse epler både av oldemoren min og besteforeldrene til Matias så i løpet av uken skal jeg prøve meg på hjemmelaget saft. Jeg har aldri laget saft av bare epler før så det skal bli gøy å prøve. Forhåpentligvis har vi noen epler til overs som blir til eplekake. Nam!

Dere husker kanskje den ikke fullt så vellykkede blåbærturen til Vilde og meg tidligere i høst? Det ble ikke mange bærene med hjem, men nå har jeg fått en stor fin pose.

Plommesyltetøy og eplesyltetøy har vi også vært heldige å fått. Eplesyltetøyet  glemte vi igjen hjemme, men plommesyltetøy holder lenge. 

Og sist men ikke minst, min favoritt! Hjemmelaget solbærsaft! Åh, der er så godt ♥

Når jeg blir stor (hehe) har jeg veldig lyst til å ha eget epletre, solbærbusk og noen grønnsaker i hagen. Jeg har jo allerede startet med min egne lille urtehage, og de har blitt så fine og grønne nå! Til våren har jeg lyst til å prøve meg på tomater i blomsterpotte, det er jo så gøy når man får det til! 

Benytter du deg av høstens godsaker?

– Sara 


#mat #matogdrikke #drikke #saft #epler #høst #blåbær #plommer #plommesyltetøy #solbærsaft #innhøsting