17 ting å gjøre i sommer på budsjett

Jeg håper dere er godt i gang med å nyte sommeren, enten dere er på ferie eller dere er her hjemme i Norge. En ferietur er selvfølgelig alltid veldig gøy, men det er ikke alltid budsjettet strekker til for akkurat det. Jeg tenkte derfor å komme med noen tips til hva du kan gjøre her hjemme i Norge i sommer som ikke koster all verden å gjennomføre. Håper dere finner innlegget inspirerende! 

Dra i parken: Jeg vet denne er veldig selvfølgelig, men jeg føler likevel dette punktet er veldig undervurdert. For en ukes tid siden dro en gjeng fra jobb ut i parken og vi kunne ikke kost oss mer. Vi hadde med litt vin og snacks og ble sittende ute i timesvis. Det er selvfølgelig ikke nødvendig å drikke alkohol, egentlig er det ikke lov å drikke offentlig i Norge, men i stor parker i Oslo pleier politiet aldri å bry seg. Uansett, ta med noe å drikke på og kanskje litt å bite i, noen tepper og få med deg en gjeng hyggelige folk. Mer trenger du ikke! Jo forresten, solkrem! 

Gå en tur du ikke har gått før: Her hvor jeg bor har vi uendelig mange fine steder man kan gå tur, og veldig mange av de har jeg ikke en gang gått før. Utforsk litt hva slags turmuligheter det er rundt der du bor og snør på deg skoene. Ta gjerne med kamera, du vet aldri hva du møter på i naturen! Kanskje du til og med har en fin topp du kan gå til med god utsikt? Husk niste og vann!

Dra på et museum: I Norge må vi bare forvente at det ikke vil være fint vær hele tiden, så hvorfor ikke benytte en regnværsdag til å gå på museum? Inngangsbillettene pleier ofte være rimelige, og noen steder får fri inngang enkelte dager.

Ta en tur på festival: Mange festivaler er dessverre ganske dyre, men det finnes noen rimelige og noen som faktisk er helt gratis å dra på. Granittrock i Oslo er for eksempel helt gratis.

Arranger spillkveld: Samle sammen noen brettspill og en gjeng venner og kos dere med gode gammeldagse brettspill. Dette kan gjerne gjøres utendørs, hvis været tillater det, eller inne i sofakroken. Ha gjerne frem noe snacks, frisk frukt eller ligende for kosens skyld. 

Ta en tur på fjorden: Har du, eller noen du kjenner båt? Da er dette helt perfekt og veldig avslappende å gjøre på en solfylt dag. Stikk ut med båten til en liten privat strand og bare nyt norsk sommer på sitt beste. 

Lag din egen kino: Hvis det regner, eller hvis du rett og slett ikke har lyst til å ut i sola en dag kan du arrangere kinokveld hjemme. Det er skikkelig koselig, og du kan ta dopause akkurat når du vil! Popp litt popcon, finn frem Colaen og benk dere ned med foran skjermen. 

Telt ute i det fri: Man trenger ikke sove på dyre hotell for å kalle det en ferie, pakk med deg teltet, soveposen og alt du trenger for matlaging og dra ut i det fri. Det er en deilig følelse å kunne våkne opp ute i frisk luft.

Lag noe på kjøkkenet: Ta frem bakebollen, blenderen eller hva det måtte vær. Det er alltid koselig å lage noe på kjøkkenet, spesielt sammen med en venn eller et familiemedlem. Kanskje dere har hatt lyst på skoleboller en stund, eller hjemmelaget is? Her er det mange muligheter! Denne bringebærisen lager du på 1-2-3!

Arranger byttekveld: Dette er en helt genial måte å få byttet ut noen av klærne du ikke bruker på. Inviter noen venninner og be alle ta med noen klær og kanskje sko eller tilbehør de ikke bruker. Så kan dere henge opp og sette frem klær og tilbehør og bytte til dere ting. Dette kan selvfølgelig gjøres med andre ting også, kanskje interiør? 

Old School party i hagen: Inviter venner over og ha en skikkelig god gammeldags vannkrig. Fyll opp vannpistoler, vannballonger eller hva du har liggende og kos dere i solsteiken. Dette passer naturlig nok best på skikkelig varme dager.

Ta en fisketur: Dette er et skikkelig koselig tidsfordriv som faktisk kan gi deg mat på bordet! Pass bare på at det er lov til å fiske der du drar, noen steder må man nemlig ha fiskekort. 

Dra på Bondens Marked: Kanskje du har et hyggelig marked i nærheten av der du bor, på bondensmarked.no får du en god oversikt over hele landet. Her får du muligheten til å handle fra lokale bønner. Hvis det ikke er markeder å oppdrive kan det være at det finnes en åpen går det går an å besøke. Hvor deilig er det ikke å kunne kjøpe inn fersk frukt og grønt rett fra bonden? Noen tilbyr sikkert også selvplukk av jordbær, nam! 

Stikk i bowlinghallen: Bowling er skikkelig sosialt og gøy, så samle en gjeng venner og stikk i hallen. Det koster ikke all verden for et par sett og låne av sko, styrer du unna den overprisede maten kan det bli en riktig så billig affære.

Reis i svømmehallen: Hvis været svikter helt, men lysten på å bade fortsatt er der kan du jo stikke til nærmeste svømmeanlegg. Plask rundt i vannet og kos deg selv om regnet pisker mot ruten.  

Dyrk en hobby: Kanskje du har en hobby du aldri føler du får tid? Da er dette tidspunktet! Hent frem strikketøyet som aldri blir ferdig, blås støv av den gamle tegneboka eller kanskje du kan lære deg noen nye fototriks?

Arranger middag med venner eller familie: Grilling er jo veldig deilig om sommeren, ellers er rekeaften også veldig typisk. Begge deler er superkoselig og trenger ikke koste mye. Hvis alle er med å bidra med mat blir det ikke mange kronene på hver.

Det var tipsene jeg klarte å hoste opp denne gangen. Og selvfølgelig finnes det uendelige ting man kan gjøre, hjemmeferie trenger overhode ikke være kjedelig! Jeg tror det viktigste er å være sammen med hyggelige folk, så kan dere nesten finne på hva det måtte være. Håper dere får en fin sommer 🙂

Har du noen gode tips til ting å gjøre i sommer?

– Sara


#sommer #tips #hverdag #ferie #sol #norge #budsjett #billig

Serietips: Fuller House

Nå har jeg hatt pause en stund fra disse fredagstipsene mine, eller jeg har jo hatt pause fra det meste som heter blogg de siste ukene. Dere har vel kanskje ikke så mye tid til å sitte inne å se på TV uansett, men nå følte jeg det var på sin plass med et nytt serietips. Først må jeg bare si at dette tipset passer best for de som faktisk har sett den originale Full House/ Under Samme Tak-serien som gikk på 80- og 90-tallet. For hvis jeg hadde begynt å se dette nå tviler jeg på at jeg hadde likt det. Serien bringer bare tilbake så mange minner, og derfor er den superkoselig å se nå. 

Serien handler om de samme personene som Full House gjorde, men nå har alle barna blitt voksne. DJ, den eldste Tanner-jenta bor i familiens gamle hus med sine tre barn. Mannen hennes har nylig gått bort, og så hun prøver å få hverdagen til å gå opp med tre barn og jobben som veterinær. Søsteren Stephanie har levd livet som DJ i Europa de siste årene, men når hun kommer hjem å ser hvordan DJ sliter bestemmer hun seg for å flytte inn. Det gjør også den slitsomme venninnen til DJ, Kimmy Gibler. Det blir med andre ord et ganske fullt hus!

I øverste hjørnet kan dere se hvordan gjengen så ut i originalserien. Det eneste som er litt dumt med serien er at Michelle Tanner (Olsen-tvillingene) ikke er med. Ellers er alle de gamle karakterene med i større eller mindre grad. 

Det har kommet to sesonger allerede, men jeg har ikke rukket å se meg helt à jour med sesong nummer to. Dette er en type serie jeg ser når jeg har tid, jeg benker meg ikke ned å binge watcher Fuller House. Så hvis du kikket innom denne serien i dine yngre dager anbefaler jeg absolutt å sjekke ut denne, den ligger på Netflix. 

Har du sett Full House eller Fuller House?

– Sara


#tv #tvserie #tips #anbefaling #nostalgi #netflix

Oppskrift: syrlig bringebæris

God kveld! Jeg titter bare innom på tampen av dagen med en liten oppskrift til dere. Jeg har nemlig lagd verdens enkleste (sunne) ispinner i dag, med bare to ingredienser. Nå som det er sommer er det godt å ha litt is liggende i fryseren, så hvorfor ikke prøve ut litt egne oppskrifter? Disse her ble i hvert fall utrolig gode, og ikke minst er de helt naturlige! 

Ingredienser: Bringebær (frosne eller ferske) // Eplejuice

Ha bær og juice i en blender og blend til du får en jevn konsistens.

Fyll ønskede isformer, mine er fra Clas Ohlson. Settes i fryseren i noen timer, eller natten over. 

Enkelt ikke sant? Og du kan jo selvfølgelig variere smakene i det uendelige. Jeg tipper appelsinjuice blir supergodt sammen med for eksempel mango eller ananas! Nam, jeg må prøve ut flere kombinasjoner så fort dette brettet er tomt. Gleder meg!  

Har du lagd noe gått i sommer?

– Sara


#is #sommer #oppskrift #saftis #sunn #sunt #bær #hjemmelaget

Summervibes in the park

Hei! Jeg håper dere har hatt like fint vær som jeg har, og at dere har kost dere de siste dagene! Som dere veit har jeg jobbet hver dag hele uken, men etter jobb på fredag dro jeg en gjeng fra hotellet ut i parken. To av mine fine kollegaer, Angela og Stig sluttet nå og det måtte vi jo markere. Det var riktig nok bare Angela som kunne bli med på fredag, men fy søren for en fin gjeng vi klarte å samle. Selv jobber jeg jo bare ut juli, så det var veldig koselig å kunne tilbringe litt tid sammen før alle er spredt over alt. Her er et lite bildedryss ♥

Se på disse her da!

Sushi var helt ok i solsteiken!

Synne ♥

Det er viktig å ta seg tid til å lukte på blomstene!

Kinga hadde bursdag denne dagen, så hun sprettet champisen.

Karoline ♥

Synes dette bildet ble så fint! Karoline, Angela og Kinga ♥

Jeg håper virkelig vi klarer å få til flere slike sammenkomster, for dette var så hyggelig. Og allerede på tirsdag har Synne invitert en jentegjeng på rekeaften, som jeg gleder meg!

Hva har du gjort i helga?

– Sara


#sommer #frognerparken #oslo #kollegaer #parken #sol #sommer