DIY: jordbær-skrubb

Hjemmelaget kroppsskrubb er en av de enkleste skjønnhets-produktene man kan lage selv. Du trenger strengt tatt bare to ingredienser for å lage en god skrubb; sukker og olje. Likevel er det jo gøy å kunne variere litt innimellom med ulike oljer, lukter osv. Kaffe er veldig fint å bruke isteden for sukker, da foretrekker jeg å bruke kaffegrut, jeg synes det kan bli litt for grovt å bruke fersk kaffe som ikke har blitt traktet. Det går også an å bruke malt havregryn, salt og sikkert mange andre ting også. Når det kommer til olje kan man også bruke mye forskjellig, olivenolje er veldig vanlig, mandelolje kan brukes, castor olje osv. Selv foretrekker jeg kokosolje, både fordi det lukter veldig godt, men også fordi det virker fuktighetsgivende på huden. Andre ting du kan variere med er duft, og farge.

Til morsdagen prøvde jeg meg på en ny variant; jordbær-skrubb, som mamma fikk sammen med noen andre godsaker. Her er oppskriften på den.

Du trenger:

  • 1,5-2 dl sukker
  • 0,5 dl kokosolje
  • Litt rosa konditorfarge
  • Noen dråper jordbæressens

Akkurat jordbærlukten var litt vanskelig å få til, ønsker man lavendel, rose eller lignende er det bare å kjøpe en flaske med eterisk olje på helsekosten, men det fant jeg ikke med jordbærduft. De fleste jeg så på nett hadde kvernet frysetørket jordbær, men det hadde jeg ikke liggende og i tillegg er det svindyrt.  Jordbæressens hadde jeg dog stående i kjøkkenskapet, som egentlig er til kaker og lignende. Det viste seg faktisk å fungere veldig bra! Det var selvfølgelig litt vanskelig å utkonkurrere kokos-lukten, men etter noen dråper endte den opp med lukte som en deilig blanding av de to.

Fremgangsmåten er latterlig enkel, bare bland sammen alle ingrediensene og ha over i en passende beholder. Husk at kokosoljen må være flytende, så sett den noen minutter i vannbad hvis den er hard. Skal du gi bort skrubben i gave kan du knyte fast en tag med ingredienser og skje, hvis du vil.

En enkel, men veldig fin ting å gi bort. En sånn krukke med hjemmelaget skrubb kan du ta med deg som vertinnegave, gi bort sammen med et par andre skjønnhetsrelaterte småting i bursdagsgave eller bare beholde selv! Hehe, det er lov å skjemme bort seg selv innimellom og.

Sara

Podcast-tips: Kvinneguidens venner

For et par uker siden tipset jeg om noen av mine favoritt-sitcoms og i dag har jeg lyst til å tipse om en podcast. Vanligvis kommer disse innleggene på fredager, men jeg har vært syk og vært i praksis de to siste ukene, så jeg henger litt etter. Uansett. Jeg har hørt en del på podcast i det siste, for eksempel så bruker jeg å ha det på i bakgrunnen hjemme hvis jeg pusler med noe, på de lange togturene mellom Bergen og Hønefoss eller hvis jeg vil ha litt lett underholdning. På min podcast-liste finnes det veeldig varierte programmer, jeg hører på alt fra Radioresepsjonen til Konspirasjonspodden, til podcasten som er dagens tips; Kvinnegudiens Venner. I beskrivelsen av podcasten står det «En guide til Kvinneguiden. Linnéa Myhre og Stine Melbø gir deg det beste og verste fra Underverdenen på Internett, og dykker ned i viktige og mindre viktige tråder fra forumet over alle fora.»

Først og fremst, trenger man en podcast dedikert til Kvinneguidens mørke avgrunn? Svaret er vel strengt talt nei. Likevel er jeg fast lytter og har ledd og kost meg med samtlige episoder. Jeg er innom Kvinneguiden fra tid til annen, men orker ikke å tråle forumtråd opp og ned selv, da er det helt perfekt at denne podcasten gjør det for meg. Det er nemlig utrolig mye… interessant der inne. Jeg kan til tider mister litt troen på menneskeheten når jeg leser enkelte tråder, men Linnéa og Stine klarer likevel å lage en morsom, interessant og til og med alvorlig podcast om nettopp Kvinneguiden. Jeg synes dette er et kult konsept, og liker at de lager en pod om noe annet enn “alle andre”.

Det blir en del snakk om influencere og spesielt Caroline Berg Eriksen i podcasten, som kanskje er hatobjekt nummer 1 på Kvinneguiden, og for en som ikke har så mange venner som bryr seg om hva som rører seg i bloggverdenen er denne podcasten perfekt. Så, hvis du er som meg, litt over middels interessert i influencere og har har lyst til å høre på en litt annerledes podcast som er morsom, men også tar opp litt mer seriøse temaer synes jeg du burde sjekke ut Kvinneguidens venner asap!

Jeg hører forresten alltid på podcast via Acast, det er ingen spesiell grunn, annet enn at den siden er ryddig og grei.

Hører du på Kvinneguidens Venner?

Sara

Valentine’s day goodies

Reklame | Annonselenker: Lindex, Coverbrands, PureYou & Lagerhaus

I morgen er det Valentine’s day, februar altså – en skikkelig kjærlighetsmåned! Vi har ingen store planer for morgendagen, nok en dag i praksis venter for meg, så vi lager nok bare middag sammen og koser oss hjemme. Enkelt og greit når dagen faller på en ukedag. Det som dog er litt gøy i disse valentinesdager er å følge litt med på tilbudene som dukker opp. Er du på jakt etter noe nytt til vårgarderoben, trenger du noe nytt i sminkepungen eller rett og slett bare har lyst til å unne deg noe nytt? Da er dette tiden å slå til på! Det har kommer så mye vårlig og fint i butikkhyllene allerede og nå kan egentlig ikke våren komme fort nok! Under har jeg samlet noen av de fineste funnene jeg gjorde på min lille inspirasjonsjakt.

– You can never go wrong with a little pink! –

1. HER 2. HER 3.HER 4.HER 5.HER 6.HER 7.HER 8.HER 9.HER 10.HER 11.HER 12.HER 13.HER 14.HER 15.HER 16.HER

Yes please, jeg tar alt! Hehe, neida, men mange av disse godbitene er jo supre gaver, enten som en vertinnegave eller kanskje som galentines-gave? (gal + valentine = galentine, hvis noen lurte på hva det er) Men så er det jo lov til å klikke hjem en liten gave til seg selv i morgen og! Er det ikke?

Klærne og smykkene er forresten fra Lindex, og bruker du koden valentine19 får du 50,- i rabatt hvis du handler for 300. Happy valentine’s, og happy shopping!

Sara

Morsdagskake: rosa sjokoladedrøm

God mandag! Håper alle hadde en fin søndag, enten det var morsdagsfeiring eller noe annet som sto på planen. Vi var hos bestemor alle sammen og koste oss med både pizza, kaffe og kaker. Skikkelig koselig!  Jeg pleier som regel alltid å bake noe når det er morsdag, i fjor lagde jeg hjerteformede kanelboller som etter heving så mest ut som en diger kanelbollekake, og i år prøvde jeg meg på en kake. Jeg koste meg sånn med kinderkaken jeg lagde til Matias sin bursdag i desember, så jeg fikk lyst til å prøve meg på noe lignende med morsdagstema. Her er resultatet og fremgangsmåte.

Kakebunn

Om du vil ha sjokoladekake, sukkerbrød, red velvet eller hva det måtte være er helt valgfritt. Jeg valgte sjokoladekake for det er enkelt og noe de fleste liker. Personlig synes jeg det er veldig fint når kaker er litt mindre i diameter og heller litt høyere, så jeg brukte en ildfast form som var akkurat passe stor og stekte opp to bunner. Man må selvfølgelig ikke gjøre det sånn, men det synes jeg gir et veldig fint resultat. Jeg må nok gå til innkjøp av en springform med passelig størrelse, men den ildfaste formen gjorde jobben. Før frostingen skal på må kakene kjøle seg helt ned, jeg stekte bunnene dagen før og lot de ligge godt innpakket i kjøleskap til dagen etter. Så dynket jeg de i litt kaffe for at de skulle bli ekstra saftige, dette må man ikke gjøre.

Frosting

Så begynner den morsomme delen; gjøre kaken pen. Jeg lage en helt standard smørkrem som jeg farget rosa for å passe til temaet. Ingrediensene er som følger:

  • 9,5 dl melis
  • 225g mykt smør
  • 2-3 ts vaniljepulver 100% (vaniljestang eller vaniljeekstrakt kan også brukes)
  • 1-2 ss melk
  • Konditorfarge (valgfritt)

Pisk alle ingrediensene bortsett fra melken godt, ha i litt og litt melk til du får en fløyelsmyk konsistens.

Her er bilde etter det første laget. (Jeg ser nå et hull som burde vært fylt igjen og at frostingen ikke gikk helt ned til bunnen, men men. Resultatet ble uansett ok.)

Jeg starter med å ta litt frosting på fatet slik at kaken sitter godt, så smører jeg på litt mellom de to bunnene. Jeg skulle ønske jeg hadde kommet på å kjøpe friske bringebær til å ha midten, det hadde gjort seg med et friskt element i en ellers søt kake! For å få en helt glatt og fin kake har jeg frosting på i to tynne lag. Det første laget er for at man ikke skal få synlige smuler i det ferdige resultatet. Så det eneste jeg gjør er å smøre et tynt lag over hele kaken, her er det viktig å få dekt eventuelle sprekker. Pass også på at du jevner ut alle kantene. Sett så kaken inn i kjøleskap slik at frostingen stiver før du tar på det andre laget. Kjør så på med et lag til, og jevn ut slik at kaken ser smooth og fin ut. Sett kaken tilbake i kjøleskap men du lager sjokoladeganasjen.

Sjokoladeganasj og pynt

Som med kinderkaken vil jeg ha sjokoladedrypp nedover sidene på kaken. Dette bruker man sjokoladegansj til, du trenger:

  • 1 dl mørk sjokolade
  • 0,5 dl fløte

Varm opp fløte og ha i sjokoladen, rør til sjokoladen har løst seg helt opp. For at gansjen ikke skal smelte frostingen og ødelegge hele kaken er det viktig at den ikke er for varm. Den kan heller ikke være for kald for da vil den ikke renne noe særlig. Du må derfor prøve deg litt frem, men det er bedre å begynne for kaldt enn for varmt! Så er det egentlig bare å heller sjokoladen forsiktig rundt langs kanten for å få denne drypp-effekten. Dekk også toppen av kaken for et helhetlig resultat. Jeg synes det er skikkelig vanskelig å finne rett temperatur, nok en gang ventet jeg nok litt for lenge, for sjokoladen ble ganske tykk og ville ikke renne noe særlig, men øvelse gjør vel mester?

Så må vi jo ha litt pynt! Og siden det er morsdag fant jeg frem litt hjerter, rosa pynt og kjørte på med masse greier. Jeg synes det er kult når kaken ser litt tilfeldig ut. Det eneste jeg skulle ønske at jeg hadde tenkt på var å ha noen elementer med litt høyde på, da er det letter å bygge opp pynten, hvis det gir mening? Jeg satte et par av vingummihjertene på pinner da, men det var egentlig ikke helt sånn jeg så det for meg.

Håper jeg klarte å friste dere litt med disse bildene, og at forklaringene ga mening. Er det noe dere lurer på er det bare å spørre i kommentarfeltet så skal jeg svare så godt jeg kan.

Håper dere har hatt en fin start på uken! Jeg har første dag i praksis i dag 🙂

Sara

Hjemmelaget kort til morsdagen

Det er morsdag i morgen og kanskje er du ferdig med gave og funnet kort for lengst, hvis ikke håper jeg at jeg kan inspirere deg til å lage et hjemmelaget kort i år. I fjor lagde jeg to ulike kortvarianter, de kan dere se her, men i år fikk jeg lyst til å prøve å gjøre noe helt annet. Valget falt på å tegne noe helt selv. For folk med normale tegneferdigheter er jo sikkert ikke det noe problem, men jeg har dessverre ikke vært så heldig å blitt født med den evnen, så dette tenkte jeg kunne bli en liten utfordring til meg selv. Håper dere liker det og at noen kanskje blir inspirert til å tegne et eget kort.

Jeg har aldri vært flink til å tegne, og fordi det sjelden er noe gøy å holde på med ting man ikke mestrer har jeg heller aldri brukt tid på å utvikle meg. Nå som jeg har holdt på med bullet journaling siden nyttår har om ikke annet interessen for tegning økt. Tegneferdighetene mine er fortsatt ganske krise og jeg bruker som regel hundre år på selv de minste små tegningene i boka mi. Likevel tenkte jeg det kunne være gøy å prøve og tegne et kort. Resultatet ble jo ikke så ille, selv om jeg ser mange småfeil selv og ting som selvfølgelig kunne vært hundre ganger bedre er jeg faktisk ganske fornøyd.

Og er det ikke uansett koselig at ting ser litt hjemmelaget ut da? Eller sluttet det å være søtt for 10 år siden? Hehe.

Hvis du ikke er så glad i tegning kan du jo prøve deg på et av de to jeg lagde i fjor. De er og veldig enkle å lage, og passer til både morsdag, valentines og galentines! På den annen side, når jeg får til det her kan hvem som helst tegne hva som helst tenker jeg 🙂

Har du noen hyggelige planer for morsdagen?

Sara

Hvordan var det i praksis?

Den første praksisperioden er over for lengst og nå er det under én uke til periode nummer to. Denne gangen skal jeg være på en skole i Hønefoss og jeg kunne ikke vært mer fornøyd med det, jeg skal faktisk hjem allerede i morgen!

Siden jeg har lovet å skrive litt om hvordan det var i praksis tenkte jeg det var en fin anledning å gjøre det nå. Kanskje noen av dere vurdere å ta pedagogikk, kanskje ikke, her er i hvert fall min opplevelse av hvordan det var i praksis. Jeg kan jo først starte med å si at det ikke har vært noen selvfølge at jeg skulle bli lærer, det er først noe jeg bestemte meg for i fjor. Hvis noen hadde kommet for et par år siden og sagt at det var lærer jeg skulle bli tror jeg kanskje jeg bare hadde ledd. Jeg har nemlig alltid vært den som gruet meg i flere uker til å holde presentasjon for klassen, og sommerfuglene i magen er nesten uutholdelige hvis jeg veit jeg må snakke høyt foran en forsamling. Ikke det beste utgangspunktet for å bli lærer med andre ord!

Likevel måtte jeg finne på noe lurt, da det å “bli noe innen media” ikke gikk helt etter planen. Så valget falt på læreryrket. Jeg endte opp i Bergen, og etter å ha vært igjennom noen uker med forelesninger og seminarer var det klart for å hoppe ut i det. Seks uker med praksis var planlagt og dere kan jo se for dere hvordan disse sommerfuglene mine fikk boltre seg fritt når oppstart nærmet seg. Heldigvis blei jeg plassert på en veldig fin skole, sammen med to av mine medstudenter. Vi ble delt inn på den måten at de to andre skulle jobbe sammen, mens jeg var på egenhånd. Jeg skulle med andre ord ha ansvar for undervisning i en klasse helt aleine! I fare for høres dum ut; jeg veit at undervisning foregår aleine i den virkelige verden, men vi hadde hele tiden blitt fortalt at vi kom til å måtte være sammen med andre studenter, så det ble et lite sjokk med en gang.

Første dagen vi møtte opp var jeg livredd, første timen jeg skulle ha undervisning aleine var jeg livredd og stort sett alle dagene i mellom var jeg livredd. Det var i hvert fall ikke langt om å gjøre! Jeg har jo alltid hørt at øvelse gjør mester, og at med nok trening slutter man å grue seg til slike ting, det hadde jeg dog nesten gitt opp håpet om at kom til å skje. MEN, så var det var jo ikke bare skummelt hele tiden. For selv om jeg var milevis utenfor komfortsonen hver dag var det jo litt gøy og! Etter en time var overstått kom mestringsfølelsen, og den gjorde det verdt det. Jeg fant også ut noen teknikker som gjorde at jeg håndterte situasjonen bedre og de skal jeg helt klart ta med meg inn i neste praksisperiode. Og nå som jeg er tilbake på universitetet har jeg faktisk merket (når vi gjør øvinger) at det ikke like skummelt å stå foran klassen lenger. Det er fortsatt ikke det mest avslappende jeg kan gjøre, men erfaringen fra praksisen må ha hjulpet litt. 

Mitt første møte med læreryrket var, til tross for det jeg skrev over her faktisk veldig bra. Jeg fikk lov til å undervise i tidenes klasse, og det mener jeg virkelig! De var engasjerte, løste alle oppgaver jeg ga dem uten å stille spørsmål ved det, og selv når de skulle gi meg anonym tilbakemelding på oppleggene mine var de skikkelig greie. De var konstruktive, kom med gode tips og ikke minst; de var snille. Jeg var livredd (ingen overraskelse der) for at de kom til å skrive litt krasse ting, men jeg fikk stikk motsatt. Og det er jeg veldig takknemlig for. Jeg veit at andre på studiet ikke hadde like lette forhold i sin praksis, så jeg var virkelig heldig med både skolen, klassen og veilederen min.

Temaet jeg underviste i er kanskje ikke det morsomste innen mediefaget, jeg underviste nemlig i norsk mediehistorie, men det var en spennende utfordring. Jeg lærte i hvert fall at det er utrolig viktig å gjøre stoffet relevant med gode eksempler og oppgaver. Neste gang jeg skal undervise i dette temaet kommer jeg garantert til å gjøre mange justeringer på oppleggene jeg lagde i høst, men læringskurven er bratt og jeg kan ikke annet enn å prøve meg frem. Noe fungerer og noe fungerer ikke, sånn vil det alltid være. Jeg veit i hvert fall etter å ha vært igjennom en praksisperiode og etter noen veldig inspirerende forelesninger nå i vinter at jeg har lyst til å være en kreativ lærer. Jeg har lyst til å finne på praktiske ting så ofte det lar seg gjøre og la elevene få jobbe mye selvstendig. Det er i hvert fall sånn jeg tenker nå, når studietiden er over og jeg forhåpentligvis får meg en jobb får vi se hvor mye tid det blir kreativ utfoldelse med alt som heter rapporter, vurdering osv. Men jeg tenker det er et fint utgangspunkt å jobbe ut ifra.

Det er i hvert fall veldig deilig å kjenne etter å har bodd og eksistert utenfor komfortsonen min i mer eller mindre hele høst at jeg er på rett vei og at jeg har valgt rett yrke.

Sara

Sitcoms verdt å få med seg

Jeg veit ikke hvordan det er med dere, men om vinteren, spesielt når man er i en by hvor vinter betyr slaps, slaps og mer slaps frister det mest å holde seg innendørs. Her i Bergen er det ikke mye som minner om ordentlig vinter, annet enn den kalde lufta og de glatte fortauene. Jeg har uansett aldri vært den som løper ut døra så fort snøen har lagt seg og turer mot nærmeste skiløype, men koser meg gjerne innendørs under et pledd med noe bra på skjermen. Haha! Så i dag synes jeg det var på tide å børste støv av den gamle “underholdningsspalten” min. Og har i den anledning samlet noen av mine favoritt-sitcoms, håper de faller i smak!

New girl

I New Girl møter vi Jess, en sprudlende og litt smågal lærer som akkurat har funnet ut at kjæresten hennes har vært utro. Hun trenger derfor et nytt sted å bo, og flytter inn i et guttekollektiv hvor de tre kompisene Nick, Schmidt og Winston bor. De fire i tillegg til Jess sin bestevenninne, modellen Cece, blir en sammensveiset gjeng som vi følger gjennom de 7 sesongene. Serien byr på mange oppturer og nedturer for de ulike karakterene og jeg kan garantere mange hysteriske øyeblikk! Serien kan ses på Netflix.

How I met your mother

Felles for mange av disse seriene er at de har ganske mange sesonger, og How I Met Your Mother byr på intet mindre enn 9 av dem! Serien går i all hovedsak utpå at Ted Mosby fortelle sine to barn om hvordan han møtte moren deres. For å komme til poenget, og dermed avsløre for oss seerne hvem som faktisk er moren bruker han alle 9 sesongene. I tillegg til Ted har serien 4 andre hovedkarakterer, vennene Marshall, Lily, Robin og Barney, og alle er glimrende på hver sin måte! Selv om det er flere år siden jeg så serien kommer jeg fortsatt på morsomme quotes fra serien fra tid til annen. Jeg veit at mange kanskje ikke var helt fornøyd med slutten, selv synes jeg den var akkurat slik den burde være – som jeg ville skrevet det selv, haha. Serien kan ses på Netflix og Viaplay.

Silicon valley

I serien følger vi en vennegjeng som bor og jobber sammen i et kollektiv i Silicon Valley. En av karakterene har utarbeidet et filkomprimeringsprogram som de sammen er i gang med å bygge et selskap rundt. Selskapet får navnet Pied Piper, men som for mange andre nyoppstartede bedrifter kan ting gå galt. Og her er det mye som går galt! Serien byr på en god porsjon nerdete humor og herlige, karikerte karakterer. Denne må egentlig bare ses! Du finner den på HBO Nordic.

Modern Family

Modern Family er vel en klassikker å regne, og hvis du ikke allerede har sett den er det på tide! Ed O’Neill, som forøvrig er skikkelig kul, spiller Jay Pritchett, familiens overhode. Han er gift med den mange år yngre baben Gloria, som kommer fra Colombia, hun har sønnen Manny fra et tidligere forhold og sammen får de etter hvert sønnen Joe. Familien består videre av Jays barn Mitchell og Claire. Mitchell er gift med Cameron, og de har sammen adoptert datteren Lily. Claire er gift med Phil og de to har barna Haley, Alex og Luke. Puh, da var familietreet ute av verden. Dette er en veldig morsom serie som handler om små og store hendelser i livene til alle disse familiemedlemmene. Og med så mange forskjellige personligheter kan jeg love at latterkulene blir mange! Serien ligger på Netflix og TV2 Sumo.

Seinfeld

En gammel klassikker som absolutt bør ses! Jeg begynner like godt med slutten; den er helt grusom. Siste episode er kjent for å være en av de dårligste i tv-historien, men bortsett fra den er serien helt genial! Seinfeld er som mange av dere kanskje veit komiker, og serien handler rett og slett om han (en noe overdreven versjon i så måte), og vennene hans George, Kramer og Elaine. Serien blir ofte omtalt som «a show about nothing» og det stemmer på mange måter, likevel er dette en ekstremt morsom serie som jeg koste meg masse med! Seinfeld er utrolig god på å lage humor av hverdagslige ting, noe som også er hans varemerke som komiker. Serien kan ses på Netflix, TV2 Sumo og Viaplay.

Fuller House

Denne serien har jeg skrevet om før, og selv om dette nok er en serien for de som i sin tid så Full House på 80- og 90-tallet synes jeg den er verdt å ta med på listen. Omtalen jeg skrev av serien finner du her. Også denne serien kan også ses på Netflix.

Big Bang theory

Jeg var litt i tvil om jeg skulle ta med denne for å være helt ærlig, men dette er jo en serie som har gitt meg mye glede og latter gjennom årene. Selv om serien ikke er som den en gang var, noe som mest sannsynlig er årsaken til at vi nå er inne i den siste sesongen, har den bydd på mange gode øyeblikk. Serien handler, som dere sikkert allerede vet om den nerdete vennegjengen bestående av Sheldon, Leonard, Howard og Rajesh. De jobber alle ved samme universitet og er glad i tegneserier, spill og andre “nerdete ting”. Vi møter også Penny, skuespillerspiren som flytter inn over gangen for Sheldon og Leonard. Det er morsomt å følge med på hvordan hverdagen utspiller seg med de sosialt tilbakestående guttene og Penny som ikke akkurat er den skarpeste kniven i skuffen. Serien kan ses på Netflix og Dplay.

Animerte sitcoms

Jeg har også et par animerte sitcoms jeg synes er verdt å nevne; Rick and Morty og Family guy. Rick and Morty skrev jeg om for en stund tilbake, omtalen kan dere lese her. Family Guy er vel også en klassiker å regne, og med god grunn. Serien handler om den noe dysfunksjonelle familien Griffin, hvor den ene episoden er sykere enn den andre. Dette er en serie som er alt annet enn politisk korrekt og akkurat min type humor. Det samme gjelder egentlig for Rick and Morty; drøy humor som ikke er redd for å tråkke noen på tærne. Det synes jeg må være greit innimellom! Begge seriene ligger ute på Netflix.

Håper dere fikk noen tips til morsomme serier dere kan se, kanskje allerede denne helga? Har dere forresten noen hyggelig planer på agendaen? I morgen skal jeg og noen studievenninner møtes for å lage litt middag sammen og skravle litt. Det skal bli hyggelig! Ellers går nok helga med til å catche up på pensumet som gjelder for den kommende uka.

Sara