Filmtips: 12 chick flicks til jentekvelden

Fredag og helg står for tur igjen, og nå er endelig ukens underholdningstips tilbake. Det ble jo et par uker uten, og det har jeg litt dårlig samvittighet for, selv om det var gode grunner for det. Derfor tenkte jeg i dag å komme med hele 12 forslag til filmer som kan snurres på jentekvelden i dag. Jeg har samlet en god blanding av klassikere og litt nyere filmer som kan lokke frem både latter og tårer. Håper dere koser dere med film ♥ 

Paper Towns: Denne filmen er basert på boken med samme navn, og handler om Quentin (Nat Wolff) som alltid har vært avstandsforelsket i den litt sære naboen Margo (Cara Delevingne). En kveld kommer hun krabbende inn vinduet på Quentins soverom, hun trenger hans hjelp til å ta hevn på kjæresten hennes som har vært utro. Quentin hjelper henne, men når han våkner neste morgen er hun forsvunnet. Etter hvert begynner det å dukke opp små spor som hun har lagt igjen om hvor hun er og Quentin tar opp jakten. Dette er en ganske annerledes film som ikke er like forutsigbar som mange andre typiske chick flicks, vel verdt å se!

The Other Woman: Når Carly (Cameron Diaz) tropper uanmeldt opp på døren til mannen hun dater møter hun kona hans, Kate (Leslie Mann). De to danner et noe spesielt vennskap og herfra baller det på seg. Sammen finner de ut at de ikke er de eneste damene i livet hans, og med det bestemmer de seg for å legge en plan for å ta skikkelig hevn på han. Med på laget får de en tredje elskerinne, unge, sexye Amber (Kate Upton). 

Wild Child: Dette er chick flicken med stor C! Vi møter den bortskjemte tenåringsjenten Poppy (Emma Roberts) fra LA, som lever luksuslivet og får alt hun peker på av faren. En dag får faren nok, og sender henne på boardingskole til England. Her kan hun ikke fortsette i samme spor som hjemme og hun sliter med tilpasse seg de strenge reglene. Likevel skjer det ting som gjør at oppholdet blir litt mer meningsfylt enn hun kunne forutsett.

Raise Your Voice: Dette er filmen du velger hvis du vil ha en trist, men fin jentefilm hvor musikk står i sentrum. Musikk har alltid vært en lidenskap for Terri (Hilary Duff), men når broren dør sliten hun med å finne motivasjonen til å forsette. De hadde sammen sendt inn en søknad til en musikkskole, men når hun får vite at hun kom inn er lysten til å dra borte. Hun bestemmer seg tilslutt for å dra, fordi det var det broren hadde villet.

Monte Carlo: Når Grace (Selena Gomez) og hennes to venninner er graduater drar de på en lenge planlagt tur til Paris sammen. Dessverre var ikke Paris det de hadde håpet på, og turen ser ut til å bli totalt mislykket. Helt til de støter på Graces look-a-like, den kongelige, britiske arvingen, Cordelia, som er rake motsetningen til snille og sympatiske Grace. En misforståelse oppstår og alle tror Grace er Cordelia, jentene spiller med og ender derfor opp med å dra på et veldedighetsevent i Monte Carlo. Luksusliv og kjærlighet er stikkordene, men hva skjer når boblen sprekker?

He’s the Girl: Denne filmen er hysterisk morsom, og den har blitt snurret på mer enn én jentekveld! Woody (Kevin Zegers) og Nell (Samaire Armstrong) er naboer, og rake motsetninger av hverandre. Mens hun er en smart, “flink pike” er han skolen fotballstjerne. På en utflukt til et museum havner de to i en krangel, og det blir kastet en forbannelse over dem. Når de  våkner neste morgen har de byttet kropp og de blir tvunget til å leve hverandres liv. Det byr naturlig nok på en rekke utfordringer og mange morsomme øyeblikk! Klarer de å løse opp forbannelsen?

Spring Breakers: Denne filmen er av den litt sære typen, men er absolutt en film verdt å se. Den har aldersgrense 15 år, og passer nok best for et litt eldre publikum. Vi følger fire jenter fra collage som er lei av sine kjedelige liv, de ønsker å dra på tidenes spring break-tur, men de har ikke økonomien til det. De ser seg derfor nødt til å begå et ran for å få råd. I Florida festes det som aldri før og etter en natt blir jentene arrestert. Da dukker “gangster”, Alien opp og tar jentene under sine vinger. Herifra blir alt bare sært.

Notting Hill: En skikkelig klassikker, men likevel verdig en plass på listen! Jeg regner egentlig med at jeg ikke trenger å fortelle noe særlig om handlingen her, men hvis noen av dere mot formodning ikke har sett filmen før skal dere få en kjapp oppsummering. Anna Scott (Julia Roberts) er en verdenskjent filmstjerne som konstant forfølges av paparazzier. William Thacker (Hugh Grant) lever et ganske annerledes liv som eier av en liten reisebokhandel i Notting Hill, en helt ukjent mann som lever et fredelig og rolig liv. De to møtes selvfølgelig, en romanse oppstår, you know the rest. 

A Cinderella Story: Dette er filmen jeg omtrent kan utenatt fra start til slutt, og jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har sett den. Her får du den klassiske askepott-historien i en litt mer modernisert drakt. Vi møter Sam (Hilary Duff) som bor med sin “onde” stemor og stesøstre etter at faren hennes dør. Hennes store drøm er å komme inn på skolen Princeton, langt vekk fra klørne på stemoren. På skolen er hun ikke akkurat i den populære gjengen, men uten å vite om det chatter hun med skolens mest populære gutt på nett. De møtes på skoleballet, hun iført en maske. Før han rekker å se hvem hun er må hun dra. Herfra byr det på herlig high shcool-drama, svik og kjærlighet. Alt en ekte chick flick skal inneholde.   

She’s the Man: Jeg liker tydeligvis filmer hvor folk bytter kropp, for her en enda en. I She’s the Man møter vi Viola (Amanda Bynes), en skikkelig guttejente som heller vil spille fotball med guttene enn å lære seg kvinnelig etikette. Når tvillingbroren hennes stikker avgårde til London for å spillet med bandet sitt og ikke rekker tilbake til skolestart må Viola covre for han. Hun kler seg derfor ut som Sebastian og lever som han. Det å være gutt var dog ikke like enkelt som hun trodde, spesielt ikke når får følelser for romkameraten sin. 

Just My Luck: Ashley (Lindsay Lohan) har mer flaks enn de fleste, og ting går alltid hennes vei. Helt til hun en kveld møter ulykkesfuglen Jake (Chris Pine). De to kysser, lykken snur og plutselig er det hun alt går galt for, livet smiler derimot for Jake. 

The Devil Wears Prada: Andy (Anne Hathaway)  er akkurat ferdig på collage og hennes drøm er å bli magasinjournalist. Mot alle odds klarer hun å lande jobben som Miranda Priestlys (Meryl Steep) assistent. Miranda er moteverdens mektigste kvinne, og jobben som hennes assistent er noe tusenvis av jenter ønsker seg. Andy skriker ikke akkurat fashionable og New Yorks moteunivers er ganske fjernt fra hennes liv, likevel nekter hun å mislykke. Hun merker dog fort at veien til toppen byr på problemer også på hjemmebane.

Håper dere fikk litt inspirasjon til filmer som kan snurres på jentekveldene fremover? Hvis ikke har jeg mange fler på lur, så det er ikke umulig at det kommer flere slike innlegg i fremtiden. Ha en fin fredag videre ♥

Har du en film som bør legges til listen?

– Sara


#underholdning #film #chickflick #underholdning #tips

9 ting jeg gleder meg til i vår

Det å ha noe å se frem til, noe å glede seg til er en herlig følelse. Og det skal ikke alltid så mye til, en planlagt kaffe med en venninne, en ny sesong av favoittserien din, middag med et familiemedlem eller lignende. Jeg liker å både glede meg til ting, og å skrive lister, så her kommer 9 av tingene jeg gleder meg til i vår. 

1. Tokio Hotel-konsert. Oh yes, guttene kommer til Norge i april, og jeg gleder meg sånn! De fire tyske guttene var mine største idoler i mine yngre dager og selv om jeg ikke er noen megafan av det nye de har gitt ut er det alltid stas å se de igjen. Jeg håper selvfølgelig på at de spiller noen av de gamle sangene sine, aller helst på tysk, men det vet jeg de ikke gjør. Det kommer uansett til å bli en walk down memory lane! 


Merket for gjenbruk. 

2. Innspilling av Kjendisrestauranten. I april skal mamma, bestemor og jeg inn til Oslo for å delta på innspillingen av Kjendisrestauranten. Det er et nytt TV-konsept hvor fire kjendiser i løpet av en uke skal konkurrere mot hverandre om drive den mest vellykkede restauranten. Den dagen vi skal inn er det Caroline Berg Eriksen som skal i ilden, og vi gleder oss skikkelig!

3. Påske! Endelig en høytid igjen! Jeg er en skikkelig sucker for høytider og feiringer, og gleder meg til å pynte leiligheten for anledningen. Det kommer forresten til å bli en hel uke på bloggen med nettopp påske som tema, så det gleder jeg meg veldig til. 

4. 17. mai. Jeg er som sagt en sucker for høytider, og selv om 17.mai kanskje ikke kalles en høytid er det i hvert fall en grunn for å feire! Om vi skal arrangere 17.mai-frokost i år har jeg ikke helt bestemt meg for enda, men en hyggelig dag skal det helt klart bli!

5. Bursdagsplanlegging. Selv om det enda er en god stund til jeg fyller år holder tre venninner og jeg på å planlegge den “store dagen”. Vi blir alle fire 25 år i juli, så vi skal klinke til med et skikkelig 100-årslag. Slike tilstelninger krever selvfølgelig en del planlegging, og det har vi allerede så smått startet med. Det blir så gøy!

6. Bli lysere på håret. Egentlig hadde Tonje og jeg planlagt å lysne håret mitt allerede for et par uker tilbake, men det ble litt endring i planene. Jeg håper likevel vi rekker å gjøre litt med fargen min før sommeren står for tur! 

7. Å blogge! Det er så utrolig deilig å se at dagene bare blir lengre og lysere, og motivasjonen for å blogge vokser bare jeg tenker på det. 

8. TV-serie. Nå i april kommer flere av TV-seriene jeg ser på tilbake på skjermen. Prison Break som egentlig tok slutt i 2009 er nå tilbake med en ny sesong, den starter allerede neste uke. Så kommer det en ny sesong med Fargo og siste del av Pretty Little Liars sesong 7! 

9. Hønefossrevyen. Som i fjor skal jeg på premieren av årets sommerrevy her i Hønefoss. Den er ikke før i slutten av mai, men mai regnes jo som vårmåned! Hehe. Jeg gleder meg veldig til det, de er alltid like morsomme! 

Jeg er ganske sikker på at det blir en fin vår, i hvert fall med så mye gøy på to-do-lista! Håper bare det fine været holder seg, da blir det helt supert ♥

Hva gleder du deg til i vår?

– Sara


#vår #gleder #hverdag #gøy 

Lunsjtips: Vegan Express

Før jeg stikker avgårde på nattevakt tenkte jeg å tipse dere om et raskt og enkelt lunsjalternativ hvis du er på farten. Jeg kom over disse ved en tilfeldighet litt før jul og klikket hjem et par poser for testing. Siden da har de bare ligget i skapet, men da jeg fikk lyst på noe varmt til lunsj her en dag fant jeg de igjen. Jeg lagde meg derfor Thai Curry, og det var skikkelig godt! Posene kjøpte jeg på nettbutikken Økoland, til 39,- per stykk, veldig kjekt å ha liggende når tiden er knapp. Dette er forresten ikke sponset på noen som helst måte, jeg ville bare tipse dere om et produkt jeg liker. 

Jeg regner ikke med at dere trenger noen steg for steg beskrivelse av disse “rett-i-koppen-rettene”, men for ordens skyld, hell poses innhold i bolle og tilsett kokende vann. Ferdig på 1-2-3!

Jeg skal ærlig innrømme at dette ikke ser så veldig godt ut på bildet, men det smaker veldig mye bedre enn det ser ut! Dette er helt perfekt å ha liggende i hylla på jobb hvis sulten melder seg, til hjemmebruk på dager hvor du ikke har tid til matlaging og selvfølgelig i tursekken! 

Hva spiser du på farten?

– Sara


#mat #lunsj #tips #lunsjtips #vegan #vegetar

Serietips: Valkyrien

Happy sunday! Siden jeg ikke fikk postet noe underholdningstips på fredag kommer det i dag isteden. Nok en gang har jeg lyst til å trekke frem noe norsk. Det lages så mye bra i Norge om dagen, og det er så stas! I dag er det NRKs dramaserie Valkyrien jeg har lyst til å tipse dere om. Mange av dere har kanskje sett den allerede, den gikk jo på NRK nå i år, men hvis du enda ikke har fått den med deg anbefaler jeg at du gjør det. Alle åtte episodene er tilgjengelig på NRK nett-TV helt gratis, så her er det bare å binge-watche i vei. 

Når Ravns (Sven Nordin) lege- og forskerkone rammes av en ukjent, uhelbredelig sykdom gjør de alt for å komme opp med en kur. Sykehuset de begge jobber på ønsker imidlertid ikke å støtte den eksperimentelle behandlingsmetoden de har kommet opp med og det ender opp med at de to fortsetter videre i hemmelighet. Selv når kuren viser seg å være feilslått, og Vilma (Pia Halvorsen) ender opp i koma fortsetter Ravn den desperate jakten på en mulig kur for konen sin. Han innleder et samarbeid med sin tidligere pasient Leif (Pål Sverre Hagen) en kronisk paranoid type som utrolig nok er teknisk sjef for beredskapsetaten i Oslo kommune. Han er sterkt overbevist om at dommedagen er nærmere enn folk flest tror, og med tilgang på alt av tilfluktsrom i Oslo-området har han gjort de nødvendige forberedelsene for når dette vil inntreffe. 

Ravn får opprette sin egen forskningsklinikk ved det gamle T-banestoppet Valkyrie Plass, som nå står tomt. Her utfører han forsøk på Vilma i håp om å finne en kur til henne. De er dog ikke alene nede Oslo skjulte ganger. Leif er nemlig en del av et dommedagsnettverk hvor han på fritiden skriver blogginnlegg om blant annet hvordan folk kan forberede seg. Teo, (Mikkel Bratt Silset) en Leifs største fans sitter etter et feilslått ran alene igjen med hele utbyttet på 62 milioner kroner og den eneste personen han kan har å vende seg til er Leif. De tre ender derfor opp i rommene ved det gamle T-banestoppet. En tidligere kollega ved sykehuset til Ravn dras også  inn i den, etter hvert noe innviklede hverdagen som utspiller seg under Oslos gater. 

Denne serien innehar to av mine mannlige, norske favorittskuespillere; Sven Nordin og Pål Sverre Valheim. De klarer begge to med sitt svært gode skuespill å opprettholde troverdigheten hele serien igjennom, til tross for at deler av serien kan virke litt usannsynlig til tider. Man begynner nesten å kjenne litt på Leifs frykt og jeg tviler på at jeg er den eneste som har prøvd å googlet meg frem til mitt nærmeste tilfluktsrom etter å ha sett serien. 

Hvis jeg ikke har klart å overbevise deg kan du gjerne sjekke ut traileren, også håper jeg du ender opp med å se den. Det er den verdt!

Har du sett Valkyrien?

– Sara


#underholdning #tips #tv #tvserie #serie #nrk #norsk

Oppskrift: ovnsbakt bønnepostei

Før du tenker æsj og klikker deg ut herfra vil jeg bare si, dette er SÅ mye bedre enn det høres ut! Etter at jeg kuttet stort sett alt kjøtt fra kostholdet mitt har jeg slitt litt med hva jeg kan ha på brødskiven. Det gjorde jeg egentlig ofte da jeg spiste kjøtt også, men etter at ting som skinke, leverpostei, makrell i tomat ikke lenger var et alternativ ble listen med pålegg enda kortere. Jeg har derfor sett meg om etter andre alternativer den siste tiden, og ser at så mange digger bønnepostei. Det fine med dette pålegget er at når man først har denne basen kan man variere smakene i det uendelige! En boks bønner er stor sett det du trenger så tilsetter du bare det du måtte ha lyst på. Håper det smaker!

Ingredienser: 1 boks bønner // 2 fedd hvitløk // 1/2 løk // Litt sitronsaft // Krydder etter ønske (jeg brukte litt allehånde, spisskumin og chili) // 1/2 ts liquid smoke (valgfritt)

Stek løk og hvitløk til det blir mykt, og ha alle ingrediensene i en foodprosessor. Kjør det hele sammen helt til det blir en glatt postei. 

Nå kan du ha over posteien på glass, og bare bruke den som den er, eller ovnsbake den. 

Jeg fylte opp noen silikonformer med posteien, og sprayet over litt olivenolje. Så stekte jeg de i ca. 10 minutter på 175 grader. De er ferdige når posteien har fått en fin skorpe. 

Server gjerne med agurk, paprika eller sylteagurk. 

Dette gikk veldig kjapt å lage, også er det en skikkelig billig påleggsvariant, kan det bli bedre? Jeg kjøpte noen bokser med bønner på Kiwi her for litt siden til latterlige 2.90,- per stykk, gjett om det skal bli mye god bønnepostei av de fremover? Jeg gleder meg til å eksperimentere med forskjellige smaker, og dere skal ikke se bort ifra at det kommer en oppdatert versjon hvis jeg finner en magisk kombo! Posteien holder seg forresten ca. 4-5 dager i kjøleskap. 

Har du smakt bønnepostei før?

– Sara


#pålegg #vegetar #vegansk #oppskrift #matglede #inspo #tips #hjemmelaget #inspirasjon

Filmtips: Hjertestart

I ukens underholdningstips ønsker jeg å slå et slag for norsk film. Matias og jeg så denne på kino på søndag, og jeg likte de så godt! Det morsomme er at jeg kjenner han som har skrevet manus til filmen, han jobber faktisk sammen med meg i resepsjonen på hotellet! Så jeg var mildt sagt spent da jeg satte med ned i kinosetet med popcornet under armen. Den går som sagt på kino i disse dager, og har høstet veldig mye god kritikk. Blant annet terningkast 6 av Nettavisen og 5 av Dagbladet. Og selv om jeg alltid anbefaler filmer jeg synes er gode, må jeg trekke frem denne som en av de bedre jeg har sett på lang tid. Dette er en rørende og sterk film som jeg synes alle burde få med seg. 

Kristoffer Joner, som er en av mine absolutt favorittskuespillere i Norge spiller hovedrollen Kjetil. Han og konen Camilla adopterte en sønn sammen fra Colombia, men da Camilla dør i en bilulykke sliter Kjetil med forholdet til sønnen. Han har jobbet i oljebransjen og derfor vært mye borte fra familien, noe som førte til at det var Camilla som fikk det næreste forholdet til sønnen. Både Kjetil og sønnen, Daniel har det vanskelig med å takle Camillas bortgang, og det gjør vondt å se når forholdet mellom far og sønn ikke fungerer som det skal. I et desperat forsøk på å gi Daniel det livet og den kjærligheten han fortjener dra de tilbake til Colombia for å prøve å oppsøke Daniels ekte mor. 

Sjekk gjerne ut traileren!

Jeg brukte ikke ett sekund at den en 1 time og 42 minutter lange filmen til å tenke på andre ting. Filmen fanget meg fra første sekund, og det er sjelden. Jeg kommer ikke på en negativ ting å si om historien, det eneste jeg vil peke på er at barnevakten til Daniel og Camilla er ganske like. Det skapte forvirring for meg i starten, selv om jeg visste mye av hva som skulle skje på forhånd. Det er likevel bare en liten bagatell, og det er mulig jeg er den eneste som tenker over sånt. Det hadde uansett ingenting å si for min helhetlige opplevelse av filmen. Den er verdt å se, rett og slett ♥

Har du sett Hjertestart?

– Sara


#film #filmtips #tips #underholdning #kino #fredag #helg