DIY: iPhone cover

DIY-kategorien på bloggen har ikke blitt oppdatert siden påske, det er nesten en skam! Så i dag er det på tide med litt påfyll. Dette prosjektet har jeg hatt lyst til å gjøre lenge, og jeg synes resultatet ble så fint! Dette er en superenkel måte du kan få akkurat det dekslet du vil ha på, til en ekstremt billig penge. Noen av dere hadde kanskje Nokia 3200 en gang i tiden, hvor det fulgte med et sett man kunne lage seg deksler med? Jeg hadde den, og elsket å stikke ut deksler av alt jeg fikk tak i! Jeg synes ideen er minst like god i dag, og det håper jeg dere gjør også ♥

Alt du trenger er et transparent deksel, noe du vil bruke som bakgrunn, saks, blyant og en tapetkniv. Jeg kjøpte mitt deksel på Ebay til under 10 kroner, og bildene jeg printet ut fant jeg på Google. 

I dekslet jeg kjøpte lå det noe skumgummi som jeg brukte som mal, følger det ikke med kan du bare tegne rundt mobilen og klippe til. Så bruker du den første du lagde som mal. Tegn rundt hele malen på det arket du vil ha, og klipp ut. For å få åpning til kameraet legger du bare arket i dekslet og setter på mobilen, da kan du markere det du skal skjære ut. Ta dekslet av igjen og skjær ut sirkelen med en tapetkniv. Husk å ha et underlag så du ikke skjærer rett i bordet.

Så er det bare å lage så mange forskjellige varianter du vil!

Hvor gøy er ikke dette? Jeg kommer til å gå for denne sommerlige varianten en stund fremover! Synes dette ble så enkelt, men likevel kult! Det går selvfølgelig an å lage bilder selv i for eksempel Photoshop, så får du et mer personlig preg over telefonen din. 

Hvilket likte du best?

– Sara 


#tips #inspo #inspirasjon #diy #hjemmelaget #iphone #deksel #cover #case #ananas #pineapple 

Oppskrift: mint-is (vegansk)

Hei på dere! Da var det klart for ukens oppskrift igjen, og siden vi fortsatt har noen dager igjen av juli tenkte jeg å dele en isoppskrift med dere. Jeg skal være den første til å innrømme at denne isen ikke ser så veldig god, men jeg lover deg at smaken er verdt det litt kjipe utseende! Denne kan fint lages som både pinneis eller som vanlig is i en boks. Denne oppskriften ble stor nok til 6 pinner og en ganske stor boks. Håper det smaker ♥

Ingredienser: 2 store bananer // ca. 5 dl mandel- eller kokosmelk // 1 ss 100 % vaniljepulver // 3 ss yacon sirup // noen dråper peppermynte ekstrakt  // 100g mørk sjokolade (husk at det står uten melk hvis du vil ha den vegansk) 

Bland alt utenom sjokoladen i en bolle eller en blender og mos alt sammen til en kremete røre. Bananene jeg brukte var ganske små, så jeg valgte å slenge oppi en ekstra. Bananen setter jo så god smak, så det gjorde ingenting. I denne røra brukte jeg mandelmelk, men jeg tror faktisk det kan bli enda litt bedre med kokosmelk? Jeg veit ikke da, men jeg skulle ønske det var et hint av kokos i isen. Hihi. Jeg pøste på med ganske mange dråper peppermynte, man  kan vel ikke få for mye mintsmak i en mint-is?

Når du har blendet alt sammen tilsetter du opphakket sjokolade. Du kan selvfølgelig droppe det, hvis du ikke vil ha sjokoladebiter i, men jeg lover at det ble en utrolig bra kombinasjon!

Alle mintelskere der ute, dere MÅ prøve denne! Og hvis noen av dere prøver med noe annet enn mandelmelk er jeg veldig spent på hvordan det blir. Når disse er fortært tror jeg faktisk jeg må prøve å lage med kokosmelk også. Nam ♥ Håper dere får en fin dag, jeg skal straks avgårde til Sandvika med Vilde! 

Har du lagd hjemmelaget is i sommer?

– Sara


#mat #oppskrift #is #hjemmelagd #vegansk #vegetar #banan #mint #diy #tips #inspo #inspirasjon

New in: Nailed it!

Hei til dere ♥ Har søndagen behandlet dere bra så langt? Jeg har et par små timer igjen på jobb før jeg skal hjem å bare slappe helt av resten av dagen. Formen er snart der den skal være igjen, men jeg trenger en lat søndag på sofaen i dag. Eventuelt ute i parken hvis været er like fint når jeg kommer hjem. Man vet jo aldri! Jeg tenkte egentlig bare å vise dere det nyeste tilskudd til neglelakksamlingen min. Den begynner å vokse seg ganske stor nå, men en og annen farge har jeg alltids plass til! Det er bare den ene fargen som er til meg da, de andre tre kjøpte jeg med for en venninne. Jeg synes bare fargene passet så godt i sammen at jeg måtte ha de med på bildene. Kanskje dere finner en ny must have? 

Den ser litt lysere ut på bildet her enn hva den er i virkeligheten, det nederste bildet i innlegget er nok mer riktig. Men den er SÅ fin! Helt klart en ny favoritt som jeg kommer til å bruke altfor mye fremover. Den er fra kolleksjonen Celina Karine og Agnes Lovise har lagd for Tone Lise Akademiet, og er bare én av mange farger jeg har lyst til å kjøpe meg. 

Dere som har lest bloggen min en stund vet at jeg elsker lakkene fra TL! De er stort sett alltid veldig pigmenterte, holder lenge og tørker raskt. Også er de cruelty free ♥ Dette er forresten ingen reklame, bare så dere er klar over det. Jeg er bare veldig fan av disse lakkene!

Nailed itStrawMossMorain

Det er forresten slag i nettbutikken på de tre bortsett fra Nailed it nå, de koster bare 25,- per stykk! Det er en helt sinnsykt god pris!

Jeg går bare rundt å ser på neglene mine etter at jeg lakket de med denne, og jeg har til og med fått flere komplimenter på jobb i helga. Stor stas! Det var ikke like stor stas starte dagen med at den ene neglen knakk da! Skikkelig overfladisk problem, men jeg hatt lange negler så lenge nå. Det er så uvant å plutselig ha korte igjen. Det er vel bare å file ned alle sammen og vente til de vokser ut like fine igjen. 

Hvilken av fargene var din favoritt?

– Sara 


#skjønnhet #beauty #negler #neglelakk #nailpolish #velvære #shopping #toneliseakademiet #tlbeauty

Sunn somerdrikk: Chia fresca

Siden ukens oppskrift utgikk forrige uke håper jeg dere blir fornøyd med denne her! Dette fikk jeg en idé om å lage for en tid tilbake da jeg så ei venninne drakk noe helt merkelig fra en flaske. Jeg tror hun hadde kjøpt den i Thailand eller på en Thailandsk butikk, og det er visst veldig vanlig å ha forskjellig typer frø i drikke der. Etter litt googling kom jeg frem til at det heter chia fresca, dette har kanskje de fleste av dere allerede prøvd, men jeg henger litt etter. Så derfor måtte jeg jo prøve å lage en variant selv. Chiafrø er veldig sunne frø med blant annet mer omega 3 enn laks, mer kalium enn banan og mer kalsium enn melk. Det er med andre ord ingen grunn til å ikke dytte innpå! Håper denne oppskriften kan hjelpe til med det. 

Ingredienser: Juice, vann eller annen drikke etter eget ønske // 1-2 ss chiafrø // en flaske til å ha det i

Finn frem beholderen din og ha i chiafrøene.

Fyll opp flasken med valgfri drikke. De hadde ikke den juicen jeg hadde lyst på fra Tropicana (den røde) så jeg prøvde meg på limonade isteden. Det fungerte veldig bra det også, men det er jo litt mindre sunt enn ren juice eller vann da. 

Så er det bare å la flasken stå i kjøleskapet til neste morgen! Og vips så har du en kald og forfriskende drikkeflaske med masse herlige næringsstoffer klart. 

Neste gang har jeg lyst til å bare prøve en helt enkel versjon med vann og litt skvist sitron i, tror det blir super godt og veldig forfriskende! Kanskje noen av dere har gode smaksforslag å komme med? Jeg vil gjerne høre ♥ Så må dere ha en superfin lørdagskveld 🙂 

Har du prøvd noe lignende før?

– Sara


#chia #chiafrø #sunt #drikke #limonade #juice #kosthold #sunn #sommer #friskt #oppskrift

Bildedryss: bursdagsfest

God mandag dere! Nå har jeg endelig rukket å komme meg skikkelig fra lørdagens bursdagsfeiring så jeg tenkte det var på tide med litt bilder? Det endte opp med å bli en superhyggelig feiring med veldig fine folk! Håper alle andre koste seg like mye som meg ♥ Jeg glemmer som alltid litt bort at jeg har et kamera, men noen bilder har vi klart å knipse, her kommer de. 

Jeg gikk for litt sommerlige farger både på det jeg serverte og det jeg pyntet med. 

For å gjøre det enkelt lagde jeg en frisk punsj av vin, farris og frisk frukt og bær. Veldig enkelt, meg godt!

Litt props til bildetaking måtte vi også ha, disse har printet ut og klippet til selv. Det tok litt tid, men er veldig gøy å velge selv hva slags ting man vil ha.

Fin gjeng ♥

Tid for gruppebilde! 

Igjen, jeg koste meg skikkelig og håper ikke det blir altfor lenge til neste sammenkomst ♥ Nå skal jeg straks begynne å kutte opp ingredienser til taco, vi får svigers på besøk om en liten time.  

Håper dere har hatt en fin helg? 

– Sara 


#bursdag #fest #sommer #party #venner #photobooth #vin #punsj #dekor #summer

Min hårpleierutine

Nå har det faktisk gått to uker siden jeg var hos frisøren for å gjøre håret klart til sommeren, og siden noen av dere lurte på hvilke hårprodukter jeg bruker tenkte jeg å vise dere de nå. Jeg bruker både shampoo, balsam og hårkur fra Bumble and bumle. Shampooen og balsamen er i straight-serien deres og kuren er i creme de coco-serien. Det er frisørvenninnen min, Tonje som har satt sammen produktene slik at de skal fungere optimalt for mitt hår, og jeg må si meg veldig fornøyd. Det er ikke det rimeligste merket, men jeg synes de har vært verdt det. Jeg kommer i hvert fall til å kjøpe påfyll av hårkuren, den er helt amazing!

Håret mitt har en tendens til å bli veldig brusete og stort etter at jeg har vasket det, og det er denne serien med på å temme. Jeg får naturligvis ikke helt rett hår av disse produktene, men de hjelper faktisk en del.

Shampooen er veldig effektiv og så fort den er vasket ut føles håret med en gang litt tørt ut, men så tar jeg i hårkuren og deretter balsamen og da blir håret silkemykt! Begge produktene lukter veldig godt og jeg får en god og rein følelse etter å ha brukt de. Det eneste minuset jeg kan finne er at balsamen er utrolig vanskelig å få ut av beholderen. Jeg ender derfor alltid opp med å skru av hele korken og klemme det ut på den måten.

Kuren ser sånn her ut og den lukter HELT himmelsk! Den mykgjør, pleier og etterlater en deilig duft av kokos. Denne er virkelig helt perfekt nå på sommeren! Jeg har også merket at de slitte tuppene mine ser mye freshere ut etter å ha brukt denne noen ganger.

Da jeg var hos frisøren sist bleiket vi det, og etter en sånn tøff behandling er det godt å ha noen gode og pleiende produkter. Mine produkter er fra salongen Tonje jobber i, men du kan naturligvis også kjøpe de på nett.

Bursdagsbilder

Hei dere! Har dere det fint? Jeg hadde en superfin bursdag på mandag, ingen sak å fylle år når man har så fine folk å feire den med ♥ Siden jeg har jobbet så mye den siste tiden ville jeg bare ta det helt rolig på dagen min, og heller ta den helt ut på festen vi skal ha på lørdag. Jeg ble vekket med frokost på senga av Matias, super koselig! Så slappet vi bare av litt hjemme, jeg bakte en kake også tok vi en tur bort til bestemor. Mamma, onkel og oldemor kom også, så da ble det en liten feiring 🙂 Jeg tok noen bilder som jeg tenkte dere kanskje ville se? 

One happy birthday girl!

Jeg bakte som sagt oreokake, også hadde jeg lagd gulrotmuffins dagen før. 

God stemning!

Jeg fikk en nydelig rose og penger av bestemor, penger av oldemor og foodprosessor av mamma og onkel. Jeg har ikke funnet ut hva jeg ønsker meg av Matias enda, så jeg får heller ha gaven til gode.

Jeg hadde en veldig hyggelig dag, og skal nyte året som 24! Neste gang jeg fyller år vil jeg være halvveis til 50 og halvveis i 20-åra! Vet ikke om jeg er helt klar for det enda, hehe 🙂 

– Sara


#bursdag #bursdagsfeiring #bursdagsbarn #familie 

Summer party inspiration

Hei og god søndag dere! I dag kommer det litt inspirasjon for dere som tenker å arrangere noen festligheter i løpet av sommeren. Jeg har faktisk bursdag i morgen så på lørdag har jeg invitert til feiring hjemme hos oss. Det blir ingen voldsomme tilstelninger, men jeg litt må jeg jo diske opp. Så da jeg var på inspirasjonsjakt fant jeg så mye fint at jeg ville dele det med dere også. Håper dette kommer til nytte ♥Alle bildene er fra Pinterest

Så mye fint, folk er så flinke og kreative! Jeg klarer ikke engang bestemme meg for om jeg skal gå for knalle farger eller mykere pastellfarger. Valgets kval der altså, hehe. Jeg har faktisk ikke feiret bursdagen min med venner på flere år, og har aldri arrangert noe særlig fester. Så kjenner at det nesten blir litt skummelt! Men bare nesten, jeg gleder meg veldig 🙂 Håper dere har hatt en fin helg? Jeg har jobbet hver dag bortsett fra tirsdag denne uka, så gleder meg til fri i morgen!

Skal du arrangere noe gøy i sommer?

– Sara


#sommer #fest #party #inspo #inspirasjon #tips #pinterest #ideer 

Oppskrift: Chana Masala

Hei hei! Jeg har en stund gått å tenkt på innføre en fast oppskrift hver uke her på bloggen. Jeg vet ikke om jeg har lyst til å ha det på en fast dag, men jeg vil i hvert fall ha minst èn oppskrift per uke. Dere kan jo si hva dere synes i kommentarfeltet, vil dere ha oppskrift på en fast dag eller spiller det ingen rolle når den kommer? Jeg tenker å gjøre som før og variere mellom middagsoppskrifter, lunjstips og andre småting. Håper det høres ok ut å ha en litt mer fast greie rundt det? I dag er det chana masala som står for tur. En deilig indisk rett med kikerter, kokosmelk og masse koriander. 

Ingredienser til 2 personer: 1 løk // 4 fedd hvitløk // 1/2 chili // et par cm. ingefær // 1 boks kikerter // 1 boks hakkede tomater // 1 dl kokosmelk // 2 ss garam masala // 2 ss paprikapulver // 2 ss malt koriander // 1 ss gurkemeie // 1 ss kardemomme // 1 ts chilipulver// en neve frisk koriander // olje til steking // 

Kutt opp løk, hvitløk, chili og ingefær, og stek det i olje til det blir blankt. Tilsett alt kryddere og la det steke et par minutter. Rør godt hele tiden slik at krydderet ikke svir seg. 

Tilsett boksen med hakkede tomater, og la det putre noen minutter. Hvis du vil kan du her kjøre dette glatt med en stavmikser eller en blender, da vil du få en mer sausete konsistens. 

Skyll kikertene godt i vann før du tilsetter dem i gryta. Vent et par minutter før du tilsetter kokosmelken. 

Denne retten kan man gjøre akkurat så spicy man vil, ved å tilsette mer eller kutte ned på chilien. For å gjøre retten komplett serverte vi med raita, nanbrød og ris til. 

Er du glad i indisk mat?

– Sara


#indisk #mat #oppskrift #hjemmelaget #vegetar #middag #inspirasjon #inspo