Jeg blir student igjen!

Til høsten blir jeg nok en gang student, det begynner faktisk å bli noen år siden jeg gikk ut så jeg kjenner jeg er litt spent. Denne gangen er studiene i Bergen så det blir litt av en reisevei. Studiet jeg skal ta er PPU (praktisk pedagogisk utdanning) som er et ettårig studie som gir meg lærerutdanning innen mediefag. Fra før av har jeg en bachelor i medier og kommunikasjon, som jeg egentlig ikke har fått brukt til noe så det føles godt at utdanningen jeg har fra før ikke er helt bortkastet. Selvfølgelig er all utdanning greit å ta med seg, men dere skjønner sikkert hva jeg mener. Jeg må innrømme at dette er litt skummelt, jeg har alltid vært den som gruer meg i flere dager til å holde en fremføring for klassen – og nå skal jeg bli lærer!

Etter dette året er det mulig å ta andre fag og eventuelt en mastergrad slik at jeg kan undervise i flere fag og få tittelen lektor. Jeg både gleder og gruer meg til oppstart, som er allerede 14. (!!) august. Før den tid må jeg blant annet avklare litt hvordan det blir med praksis, det aller beste hadde vært om jeg kunne hatt praksisen i Hønefoss! Da hadde jeg sluppet å flytte til Bergen, det er jo ikke så veldig praktisk når vi har leilighet i Hønefoss. Vi får bare se hvordan det løser seg, kryss fingrene for meg!

– Sara


#utdanning #student #lærer #ppu #universitet 

Dessert på grillen: 2 tips

Det er lite som gir mer sommerstemning enn når grillen fyres opp og lukten av grillmat begynner å bre seg. Og selv om det som regel er middagsmat som tilberedes på grillen kan du også lage en hel del søte fristelser på en grill. Hvis du har lyst på noen tips til kjøttfrie alternativer å grille kan du sjekke ut dette innlegget. I dag skal jeg vise deg hvordan du kan lage søte grillspyd og en utrolig god banandessert nettopp på grillen. 

For å lage fruktspyd skjærer du bare opp ønsket frukt i biter og trer de på et spyd, gjerne med marshmallows mellom! Jeg brukte ananas og vannmelon, men jeg er sikker på at jordbær og kiwi for eksempel også er veldig godt. Nektarin veit jeg også en del griller, så det går også an å prøve! Hvis du vil ha med marshmallows er det lurt å ikke legge spydene rett på grillen, da tror jeg det ville blitt mye gris! 

Yummy!

Den andre desserten er bakt banan med is og tilbehør. Har dere prøvd å grille eller steke banan på bål før? Det blir så godt, og jeg får med en gang flashbacks fra barneskolen da vi pleide å putte sjokolade i bananen og steke de på bålet. Dette blir litt av det samme, bare at jeg har brukt sjokoladesaus og serverer med is og nøtter. 

Håper jeg klarte å friste litt med disse bildene, bare vær forsiktig når det grilles nå. Noen steder er det jo grillforbud, så det er greit å være obs. I dag har det heldigvis regnet litt og mer skulle det bli så jeg, endelig! Det trengs virkelig litt regn nå. Happy grilling!

– Sara


#dessert #grill #grille #sommer #frukt #banan #is #søtt #tips #inspirasjon #blogg

DIY: tråd-kurver

Her kommer altså innlegget som skulle vært ute på lørdag, det burde egentlig ikke være lov til å suse så mye! Men men, bedre seint enn aldri, er det ikke det de sier? Jeg sliter litt med å finne på noe å kalle disse her, men tråd-kurver er kanskje passende? Jeg har i hvert fall sett lignende ting på Pinterest både i store og små utgaver og jeg synes det er så fint. Enkelt å lage er det og, så da fant jeg frem noen gamle telysholdere og små blomsterpotter. Resultatet ble jeg egentlig ganske fornøyd med, så nå vurderer jeg å lage en sånn i stor også.   

Til dette prosjektet trenger du egentlig bare beholdere som du ønsker å freshe opp, tråd (bruk den tråden du ønsker, men jeg synes den tykke naturtråden gikk kjappest), limpistol og saks. 

Start nederst på beholderen og lim en stripe før du tett i tett surrer tråden langs beholderen. Du må ikke ta for lange stykker om gangen slik at limet rekker å tørke før du får lagt på tråden. Med den tynne tråden her tok det ganske lang tid, men resultatet ble akkurat som jeg hadde sett for meg. Tråden er kjøpt på IKEA for flere år tilbake, men de har den sikkert på Panduro eller lignende. Glasskrukken er også fra IKEA, en gammel telysholder. 

Naturtråden er fra Panduro Hobby, kjøpt for lenge siden, men de har det alltid der. Blomsterpotten er fra Mestergrønn, men alt kan egentlig brukes!

Dette kan man som sagt også gjøre med større blomsterpotter og tynt tau. Det blir skikkelig fint og gir en sånn lun følelse i rommet, hvis det gir mening? Jeg har i hvert fall veldig lyst til å prøve meg på en stor variant til den ene grønne planta vår. Da tror jeg det blir med tvunnet sjøgress, det er SÅ fint! 

– Sara


#diy #interiør #inspirasjon #tips #dekor

Høsting og safting en lørdag

Hei og god søndag! Det var ikke meningen at det skulle være stille fra meg i går, jeg hadde faktisk skrevet innlegget nesten ferdig før svigermor plukket opp Matias og meg, og tenkte at resten skulle jeg skrive ferdig i bilen. Dessverre merket jeg for at det lille avsnittet som manglet måtte vente til bilturen var over, jeg blir så utrolig fort bilsyk og i går hadde det endt dårlig hvis jeg hadde sittet med nesen i mobilen. Da vi kom frem glemte jeg alt som helt blogginnlegg, så sånn gikk det. Dere får heller få innlegget i morgen – mitt siste DIY-prosjekt. Nå skal dere nemlig få se litt bilder fra gårsdagen, hvor høsting og safting av kirsebær sto på planen. Det er Matias som har tatt de fleste bildene!

Moren til Matias og samboeren har et stort kirsebærtre i hagen og nå var bærene klare for høsting. 

Saftkokeren er montert og klar for å produsere deilig kirsebærsaft. Hvis du er nysgjerrig på hvordan saftig med saftkoker fungerer kan du lese innlegget jeg skrev om det for en stund tilbake. 

Tror dere det luktet godt da dette sto å putret eller?

Gleden over at den ferdige saften endelig kokte var stor! Klar til å helles over på flasker.

Saftkoking er så koselig og skikkelig nostalgisk for min del! Jeg var med oldemor å saftet hver høst som barn ♥ 

Vi tok med oss en god porsjon bær hjem så når jeg får plukket solbær hos onkel til uka blir det mer saft på oss også. Gleder meg! 

– Sara


#saft #safting #høsting #høste #bær #saft #hjemmelaget #kos 

Snaps fra bursdagen min

På onsdag fylte jeg 26 år, og tradisjonen tro startet dagen med frokost på senga. Resten av dagen gikk rolig for seg, og som jeg skrev på bloggen ble det en liten, koselig feiring sammen med familien. Vi var hos onkel hvor grilling og kaffeslabberas sto på planen. Jeg hadde en kjempekoselig dag, uten for mye styr – godt det når en begynner å dra på årene si! Hehe. Kameraet ble med på slep, men det er Matias som har tatt flesteparten av bildene. Jeg har en skikkelig lei tendens til å glemme det helt bort, og derfor er dessverre ikke alle like godt representert på bildene, men sånn blir det når en koser seg ♥ Her er i hvert fall noen bilder fra dagen. 

Grillmaten er på bordet og jeg gikk for Coops vegetarpølser med ost og chili, de er så utrolig gode, og maiskolbe. Med masse digg tilbehør selvfølgelig!

Jeg er ingen bløtkakefan så det ble gulrotkake som årets bursdagskake, det er en av mine absolutte favorittkaker! Også bakte jeg noen sjokoladeboller, denne oppskriften gir perfekte boller hver gang.

Lillebror er ikke så liten lenger! Godt jeg ikke blir noe eldre i hvert fall 🙂 Kjæresten hans var også med, men hun har klart å snike seg unna på de bildene som ble tatt (og som var i fokus). 

Bestemor, og litt av mamma ♥

Onkel ♥

Matias sto som sagt for bildeknipsingen, men her fikk jeg fanget han på kamera og ♥

Mange synes bursdag ikke er noe særlig å markere når de blir eldre, men jeg synes det er skikkelig koselig jeg. Det trenger ikke være en stor fest, men en liten samling synes jeg må til.

Nå skal mamma og jeg til bestemor en tur, før helga kaller. Dette blir den første helga på flere uker hvor det ikke skjer noe! Det er faktisk litt godt, selv om jeg har kost meg glugg ihjel så langt i sommer. 

– Sara


#bursdag #bursdagsbarn #feiring #kake #grille #familie #kos #hygge 

Tell ’em that it’s my birthday!

For det er det nemlig i dag! Haha. Jeg elsker bursdager og selv om jeg hatet å være født på sommeren da jeg var yngre er det helt innafor nå. Det betyr jo bare at vi kan være ute i sola, grille eller ja, hva som helst egentlig. Jeg har ingen planer om noen stor feiring ala i fjor, (sjekk ut bilder fra den store 100-årsfesten tre venninner og jeg arrangerte for ett år siden) kun en liten feiring med familien. Vi skal grille hos onkel og det synes jeg er feiring nok i massevis. Jeg har bakt gulrotkake og sjokoladeboller for anledningen, og nå håper jeg bare at sola titter frem igjen. 

Gulrotkaken ble tidenes laveste, selv om det er samme oppskrift jeg bruker hver gang. Denne gangen halverte jeg og lage i springform isteden for langpanne, men jeg fulgte anbefalingene til punkt og prikke. Så lenge den er god spiller det vel egentlig ingen rolle 🙂

Nå vender vi nesen mot onkel for litt grillings, håper dere får en superfin dag alle sammen ♥

– Sara


#bursdag #feiring #26 #blogg #blogger 

Favorittilbehør til hår

Reklame | Annonselenker: Glitter

Etter at jeg klipte håret for noen uker tilbake, sjekk gjerne ut vloggen jeg filmet her, har jeg blitt mye flinkere til å gjøre ting med håret. Det er mye lettere å sette det opp nå enn tidligere, rett og slett fordi det ikke så mye hår å håndtere. Også er det noe med sommeren som gjør det morsommere å fikse håret. Under har jeg samlet det tilbehøret som blir mest brukt om dagen. 

Hårbånd fra Ebay // Hårspenne fra Glitter // Små spenner (ligner) //  Scrunchies her // Rosa scrunchie hjemmelaget

For noe som begynner å bli flere år siden klikket jeg hjem flere billige hårbånd fra Ebay. De kom med ståltråd i slik at man kunne lage søte sløyfer og sånt. Personlig var jeg ikke så fan av disse ståltrådene, det blei så stift og vanskelig å forme. Når sommeren kom i år bestemte jeg meg derfor for å klippe opp alle sammen og fjerne ståltråden, og resultatet er noen mye mer anvendelige hårbånd! Som regel setter jeg bare opp halve håret, eller hele håret i en dott også fester jeg båndet rundt som på bildet over. Men de gjør seg også veldig om du fletter de inn i en flette eller setter det opp på andre måter. 

Scrunchien har vært populær en stund nå og det håper jeg den fortsetter å være – for mer allsidig og behagelig strikk skal du lete lenge etter! Jeg har ganske tykt hår og da er disse store strikkene gull verdt når det kommer til å sette opp håret, men også hvis en skal lage en dott. Alt håret kommer med uten problem, i tillegg synes jeg det gir en kul effekt til dotten. (hvis det er lov å si) Jeg gjør som regel som på bildet over, samler litt av håret i en “hestehale” eller lager en half updo. Det som er litt gøy med scrunchies er at de er utrolig enkle å lage selv, sjekk ut oppskriften min her. 

Spennene bruker jeg hvis jeg skal sette opp håret litt finere, som for eksempel da jeg var i bryllup tidligere i sommer. Da lagde jeg en slags oppsats hvor den store spennen tilførte litt ekstra pynt. 

– Sara


#hår #hårpynt #pynt #tilbehør #accessories #skjønnhet #tips #inspirasjon

Serietips: Pillars of the Earth

Hvis dere følger meg på Instagram har dere kanskje sett at jeg filmer en “Instagram kontrollerer dagen min”-video i dag. Følgerne mine har bestemt at de ønsket et serietips på bloggen, så det skal de få! Gå gjerne inn å følg meg hvis du har lyst til å være med å påvirke resten av dagen min, jeg heter Sara_Karlengen 🙂 Serien jeg ønsker å tipse dere om i dag er Pillars of the Earth, en miniserie på 8 episoder basert på boken med samme navn av Ken Follett. 

Serien er lagt til middelalderen og en tid som ble kalt “The Anarchy” – hvor England var preget av politisk kaos, maktkamper og religiøs konflikt. Den utløsende handlingen som førte til dette var at et skip med Kong Henriks (Clive Wood) sønn, forliste. Dette skapte omveltninger i arverekkefølgen og gjorde Maud (Alison Pill) til den neste i rekken til tronen. Dette falt ikke i god gjord hos alle og det blir en rundt tjue år lang kamp om tronen. Samtidig brenner katedralen i byen til grunde og vi får følge prior Philips (Matthew Macfadyen) lange kamp om å få gjenreist den. Tom Bulider (Rufus Sewell) blir ansvarlig byggmester, men det blir langt i fra en jobb uten utfordringer, både i form av familiære konflikter og på grunn av den politiske situasjonen som gjør tilgangen på ressurser knapp. 

Jeg merket at dette var en litt vanskelig serie å skulle skrive om, så sjekk gjerne ut traileren under for et litt bedre innblikk i hvordan serien er. 

Serien kan sammenlignes med Game of Thrones, sett bort fra fantasydelen. Så dersom du liker de tidlige sesongene av Game of Thrones er jeg ganske sikker på denne serien også vil falle i smak. Boka er visst også veldig bra, Matias har lest den og selv om den er ganske lang er den visstnok verdt å få med seg. Enn så lenge holder det med serien for min del, men det er jo klart mye av handlingen går tapt når over 800 sider skal gjøres om til 8 episoder – så man skal aldri si aldri!

– Sara


#tvserie #serie #tips #anbefaling #underholdning