Boktips: Hver gang du forlater meg

Husker dere jeg vurderte å ha faste “spalter” på bloggen for en tid tilbake? Høres det forresten ikke veldig seriøst ut å skrive spalter? Uansett. Jeg har vinglet litt frem og tilbake, og lurt på om det er en god idé eller ikke. Hva om jeg en uke ikke får lagt ut en oppskrift eller et underholdningstips på riktig dag? Det er jo ikke verdens undergang. Jeg er bare redd for å sette i gang prosjekter også klarer jeg ikke gjennomføre. Men dere vet, never let the fear of striking out keep you from playing the game, og alt det der! Så jeg klinker til å innfører et fast underholdningstips på fredager. Da vil jeg tipse om en god blanding av tv-serier, filmer, bøker og lignende. Først ut er et boktips, Linnéa Myhres nyeste bok Hver gang du forlater meg. 

Dette er den tredje boken Linnéa Myhre skriver, og for første gang har hun laget en roman. De to forrige bøkene har vært om hennes eget liv, og selv om hun ser hun har hentet inspirasjon i eget liv her også er det ikke lenger selvbiografisk. Boken handler om en ung jente som har blitt forlatt av musikerkjæresten sin. Han bor i USA, og er mye på turné, så det er ikke noe nytt for henne, men denne gangen var det for alvor. Han ville ikke lenger være sammen med henne, og hun var sikker på at han aldri ville komme tilbake. Likevel vender han stadig vekk tilbake, og hun klarer ikke fri seg fra han. Uansett hvor mye hun prøver å overbevise både seg selv og han om at hun klarer seg fint på egenhånd, er han alltid velkommen inn i livet hennes så fort han tar kontakt. Hennes innerste håp er at han en dag skal innse at det er hun han vil være med, og at han ikke kan leve uten henne. 

Selv om dette er en roman må jeg innrømme at det er vanskelig å ikke se for seg nettopp Linnéa Myhre når man leser denne boken. Karakteren i boka har i likhet med Linnéa en spiseforstyrrelse og et veldig dårlig selvbilde hun sliter med. Hun går til en hypnotisør som hun kaller for Den Vise, som får mye av den sammen rollen som psykologen Finn hadde i de to andre bøkene. Musikk-kjæresten som tilfeldig nok er bergenser opplever stor suksess, og utseende hans er påfallende likt Sondre Lerches. Dette er noe jeg tenker mest over i starten av boken, og det gjør ikke noe med min opplevelse av den.

Jeg kan absolutt anbefale denne boken, spesielt hvis du liker det Linnéa Myhre har gitt ut tidligere. Boken er ganske tynn og er svært lettlest, så hvis du sliter med å komme i gang med lesing er dette et fint sted å starte.

Hvis jeg liker denne ordningen med et fast underholdningstips hver fredag tenker jeg at det etterhvert dukker opp en fast dag med oppskriftsinnlegg også. Jeg vil bare ikke starte på for mange slike ting, også ender jeg opp med å glemme det annenhver uke. Jeg regner med at dere forstår hva jeg mener. 

Hva synes du om at jeg har en slik fast greie hver fredag?

– Sara


#tips #underholdning #bok #boktips #lese #linneamyhre 

Mummikoppene mine

Det begynner å bli noen år siden jeg delte bilde av mummikoppsamlingen min her på bloggen. Og etter å ha sett den fine samlingen til Julie Bettina fikk jeg også veldig lyst til å knipse litt bilder igjen. Jeg begynner å få en del kopper nå, men mangler fremdeles veeldig mange! Litt av sjarmen med å samle på noe er vel at samlingen vokser sakte men sikkert. Selv om jeg helt klart har et par kopper jeg skulle ønske sto sammen med resten under her. Uansett. Jeg har prøvd å samle koppene litt i kategorier, men det forteller jeg mer om under hvert bilde. 

Her er alle vinterkoppene jeg har, disse kommer, ganske selvfølgelig ut hver vinter. Jeg synes vinterkoppene stort sett alltid har veldig koselige motiver, og jeg gleder meg alltid til å drikke varm kakao av disse når kulda melder seg. Nederst fra venstre er: Vinterleker (2011), Vinterskog (2012), Under juletreet (2013), Skitur med Herr Brisk (2014), Julekrus (2004 og 2005), Vinterdvale (2015) og Snøhesten (2016).

Dette er nok vinterkoppen, eller kanskje også den koppen jeg eier med høyest verdi. Jeg synes motivet er utrolig søtt, og jeg tør nesten ikke bruke det i frykt for å skulle knuse koppen. 

Sommerkoppene er også veldig koselige kopper! Jeg er spesielt glad i de to til venstre, den øverste fikk jeg av Trygve og Elin for noen år tilbake, og den underste kjøpte jeg på den svenske versjonen av Ebay. Nederst fra venstre er: Delfindykk (2007), Rosehage (2010), Snorkfrøken og Poeten (2013), Seiltur (2014), Øyeblikk på Stranden (2015) og Midtsommer (2016). 

Her er de “vanlige” koppene, som ikke skiftes ut hver sesong. De er gjerne i salg i flere år før de etter hvert har valgt å fornye enkelte av dem. Det gjelder blant annet alle koppen på dette bildet. Disse har ikke noe navn annet enn karakternavnet de har i serien, så jeg skriver ikke opp navnet på alle disse. Hvis dere lurer på noen er det selvfølgelig bare å spørre!

Her er enda en gjeng med vanlige kopper. Bare spør hvis dere lurer på hva noen av de heter!

Helt til slutt har jeg samlet noen kopper jeg ikke helt visste hvordan jeg skulle kategorisere. Nederst fra venstre: Hold Vannet Rent (2015), denne koppen og den blå over ble kun solgt i Sverige og på et par nettbutikker og var en del av en svensk kildesorteringskampanje. Hold Sverige Rent – Vår Kyst (2016). Jubileumskopp 70år, koppen med det fine mummihuset ble laget da bøkene om Mummitrollet hadde 70 års jubileum i 2015. Den er fortsatt i salg, og kommer med et rødt papptak. Eventyr Flytter (2013-), denne er vel egentlig en “vanlig” kopp som kommer til å bli solgt i flere år, men den er en av eventyrkoppene så jeg synes den passet inn her. Tove Jansson 100år Jubileumskopp (2014), i 2014 var det 100 år siden skaperen av Mummi ble født, det ble feiret med en jubileumskopp. På innsiden av hver sjette kopp skjulte det seg en brille. Disse ble derfor ekstra etterspurt, og veldig vanskelig å få tak i. 

Slik ser den søte brillen ut! Jeg er så glad jeg klarte å spore opp en kopp med brille før hysteriet tok av. 

Det var samlingen min så langt. Jeg har i alt 46 unike kopper, også er det noen jeg har to av, men de tenkte jeg det ikke var så spennende å ha med på bildene. Det finnes 80 kopper totalt som har blitt laget i denne serien, så jeg er litt over halvveis. Jeg vil nok aldri klare å skaffe meg alle sammen, men det får bare være. Det er uansett veldig gøy å ha noe å samle på, og å se at samlingen din vokser. Det som er litt hyggelig med disse koppene er at mange har jeg fått i gave, en har blitt kjøpt i selve Mummidalen osv. så de har på en måte hver sin lille historie. Det er veldig koselig ♥

Samler du på noe?

– Sara


#mummi #mummitrollet #mummikopp #samling #hverdag #blogg 

Smak av sommer

Hei dere! Hvis bloggen har sett litt rar ut i dag er det fordi jeg har drevet å pludret med det nye designet jeg har kjøpt. Det kommer nok ikke opp helt enda, for jeg har så veldig lyst til å gjøre en liten endring på det, men da må hun som har laget det hjelpe meg. Hun har så mange fine design, og det var vanskelig å bestemme seg for bare ett design, men jeg er veldig fornøyd med valget mitt. Så krysser jeg alt jeg har for at hun kan hjelpe meg, da hadde designet blitt helt perfekt (etter min smak). Det skal uansett bli veldig deilig med en liten liten face lift her på bloggen! Et enklere design, med større bilder har jeg hatt lyst på lenge nå. Nye headerbilder må jeg også få tatt, skal man pusse opp så skal man pusse opp! 

Jeg fikk så lyst på smoothie etter jeg hadde lagt meg i går kveld, men ikke en gang jeg er så drøy at jeg står opp for å lage meg mat. Jeg er matvrak altså, men har heldigvis en grense! Så da ble det smoothie i dag isteden. En skikkelig sommerlig variant med jordbær, banan og eplejuice. 

Resten av kvelden skal jeg bruke på å redigere ikke bare en, men to videoblogger! Den første filmet jeg for et par uker siden, det er en innkjøpsvideo, som kommer til å komme ut denne uken. Også filmet Vilde og jeg en i går, som mest sannsynlig kommer til uken. Endelig har jeg kommet litt i gang med filming! 

Håper dere gleder dere til video! Jeg gleder meg i hvert fall til å redigeringen, det har jeg faktisk savnet veldig. Vi lagde jo ganske mye film på Høgskolen, men så har jeg liksom ikke fortsatt noe med det. Nå skal det dog bli andre boller! 

Har du noen videoønsker?

– Sara


#jordbær #banan #smoothie #frukt #bær #sunt #oppskrift 

Budsjettvennlige Valentine’s-tips

Jeg har litt på følelsen at enten så elsker man Valentine’s day, eller så hater man den. Om man er i et forhold eller spiller kanskje en lite rolle, men også blant de som er i forhold er meningene veldig delte. Dere kan jo tippe hva jeg synes om dagen! Jeg som omtrent feirer alt som dukker opp av merkedager i kalenderen blir selvfølgelig kjempehappy så snart vi begynner å nære oss 14. februar. Det er ikke det at jeg MÅ ha noen flott feiring med langstilkede roser og dyre gaver, langt i fra, men jeg synes det er koselig å gjøre litt ekstra utav slike dager. I morgen har vi ikke lagt så store planer, annet enn at Matias endelig skal bli med på quiz igjen. Jeg har også kjøpt inn litt godt så vi kan han en fin frokost sammen i morgen, men bortsett fra tar vi det piano.

Noen av dere har kanskje ikke funnet helt ut hva dere vil gjøre i morgen, så her kommer jeg med noen budsjettvennlige tips! 

Gjenskap deres første date

Dette synes jeg høres SÅ romantisk ut! Tenk å overraske din kjære med å gjenskape den aller første daten dere hadde. Matias og jeg har egentlig aldri datet noe, men vi gikk mange lange turer sammen om kveldene før det ble oss to. Kanskje det kan være en idé å ta han med på neste år?

Dra på kino

Det billigste er selvfølgelig å kose seg med en hyggelig film i egen stue, men hvis dere har lyst til å se en film som fortsatt går på kino, eller rett og slett bare har lyst til å komme dere litt ut kan kino være løsning. Dere trenger ikke ut for å spise først og handle masse dyrt kinogodteri for at dere skal få en hyggelig opplevelse. Kjøp billetter, ta med godis hjemmefra og lag god mat sammen før eller etter filmen. En klassikker som aldri slår feil!

Ha piknik inne

Det er kanskje litt i kaldeste laget til å kjøre piknik utendørs nå, men hvorfor ikke gjøre det inne? Finn frem et stort pledd og server masse god mat på gulvet, kanskje dere kan lage tapas? Husk å tenn masse lys!

Gi bort noe som varer

Selv om butikkene prøver å få oss til å tro at blomster, søte bamser og dyre smykker er de beste gavene er det ofte de mer personlige gavene som varmer mest. Lag en samling med brev i ulike temaer som du putter i konvolutter. Skriver på “åpnes når…” så har kjæresten din noen hyggelige håndskrevne brev i vente på dager han trenger det. Du kan også lage et “kupong-hefte”, på kupongene kan det stå alt fra “jeg tar oppvasken” til mer romantiske ting. Så kan kjæresten din løse inn kupongene når han ønsker. 

Håper dere fikk noe ideer til ting å gjøre i morgen. Det er kanskje ikke like lett å få til så mye når dagen faller på en ukedag, men om tiden skorter er det ikke mye som skal til for å glede din kjære. En liten omtenksom gave, et kort eller en god middag kommer man ofte veldig langt med! Håper dere får en fin dag i morgen ♥

Skal du feire Valentine’s day i morgen?

– Sara


#valentines #kjærlighet #tips #inspo #inspirasjon 

Pink valentine’s brekkie

God morgen! Eller formiddag er vel kanskje et mer riktig ord å bruke. Jeg måtte bare knipse noen bilder av denne valentines/morsdagsinspirerte frokosten jeg spiste her om dagen. Er dere ikke enig i at den passer litt til perioden vi er inne i nå, med teddybjørner og rosa gaveideer rundt hvert hjørne? Dette er egentlig så enkelt som det går an å få det, men fordi jeg synes det ble seende så søtt ut måtte jeg bare dele det med dere. 

I bollen befinner det seg biola, den med rødbeter, eple og lime. Også toppet jeg bare med det jeg hadde tilgjengelig i skapet, i dette tilfellet: havregryn, linfrø, jordbær og kokosmasse. 

Det ble kanskje litt tynt til å spise med skje, men sånt tenker man ikke på når man holder på å dandere frokosten etter alle kunstens regler. 

Nå er jeg på vei ut døren for å dra på en liten morsdagsfeiring. For et par dager siden fikk oldemor plass på et sykehjem, så mamma, bestemor og jeg drar dit for å feire. Fire generasjoner med damer er klare for litt kaffe, makroner og pakker. Det skal bli så kos ♥ Håper dere får en kjempefin søndag, og gratulerer med morsdagen til alle fine mødre der ute! Jeg er så heldig å har selvfølgelig kapret den beste av dem alle ♥

Hvordan skal du tilbringe dagen?

– Sara


#mat #frokost #valentines #morsdag #rosa #biola #smoothiebowl #tips #inspo #inspirasjon 

Ny med spraylakk: lysestake

I dag ville jeg bare en kjapp tur innom for å vise dere mitt nyeste lille DIY-prosjekt. Eller, det er vel mer et mini-oppussingsprosjekt enn DIY. Jeg hadde en lysestake fra IKEA som jeg likte veldig godt da jeg kjøpte den, men som jeg nå ikke liker i det hele tatt. Det var egentlig bare fargen jeg hadde noe i mot, så jeg dro frem en boks med spraylakk. Nå synes jeg den er så mye finere, og passer bedre inn med annen dekor vi har!

Alt man trenger er et objekt å spraye, en boks med spraylakk i ønsket farge og godt med underlag. Det er kjipt å få spraylakkrester på gulvet! Jeg måtte spraye tre lag for å dekke helt.

Resultatet ble akkurat som jeg hadde håpet på, så nå skal den få stå fremme igjen. Det er så lite som skal til for å gi nytt liv til gamle ting man ikke lenger liker. Dyrt er det heller ikke! Denne spraylakken hadde jeg stående, men en boks koster vel rett under hundrelappen, og da har du lakk i lange baner!

Oppskrift: Deilig bananbrød

Jeg trodde jo at jeg hadde lagt ut oppskrift på bananbrød tidligere på bloggen, så jeg tok ikke ett eneste bilde underveis i prosessen. Så viste det seg når jeg klikker meg bakover i arkivet at jeg jo bare har lagt ut bilde av en banankake mamma lagde for et par år siden. Bananbrød og banankake er jo basically det samme, men det var likevel litt dumt. Dette er heldigvis verdens enkleste ting å lage, så jeg tror det skal gå bra!

Ingredienser til ett brød: 3 store (over)modne bananer // 3 egg // 250g mel (jeg brukte havremel) // 1 dl kesam/naturell yoghurt // 2 ts bakepulver // 1 ts natron // 2 ss kanel // 2 ss kardemomme // Søtning etter ønske (jeg brukte et par spiseskjeer yaconsirup) // 

Mos bananene med en gaffel og bland de sammen med alt det våte. Tilsett det tørre og rør godt. Kle en bakeform med bakepapir og fyll den opp. Stekes i ca. 40- 50 minutter, eller til brødet er gjennomstekt på 175 grader. Avkjøl, og nyt!

Dette brødet er så godt at det lett går for å være en kake! Du kan toppe det med litt syrlig kremostfrosting, slik som vi gjorde med banankaken mamma lagde. Ellers så kan du bruke det som et vanlig brød. Det ble utrolig godt med brunost på, og har du lyst til å være litt crazy kan du prøve med et tynt lag Nugatti på. Det var megagodt!

Hva liker du å bake?

– Sara


#bake #kake #brød #banan #sunt #sunn #tips #inspirasjon #inspo

5 tips on how to stay hydrated

I 2017 har jeg lagd meg noen litt store mål som jeg ønsker å nå før året er omme, de kan du lese mer om her. Jeg har også lagd meg noen mindre mål som jeg skal fokusere på hver måned. I januar var det vanndrikking som sto for tur. Jeg må innrømme at jeg er litt oppgitt over hysteriet om å drikke vann hele tiden, for vi mennesker er ikke lagd for å drikke litervis med vann hver dag. Når det er sagt så er det selvfølgelig viktig at man får i seg det man trenger hver dag, og her sliter jeg litt. Hvis jeg drikker for lite vann merker jeg det fort i form av hodepine, men også at jeg får veldig tørr hud hvis jeg har fått i meg lite vann over en lengre periode. Det er selvfølgelig ikke bra, så i hele januar har jeg jobbet for å bli bedre på dette. Siden jeg nå er profesjonell vanndrikker tenkte jeg å dele mine 5 beste tips med dere. Hehe!

1. Ha alltid vann i nærheten av deg. Gjør det til en vane at når du er ute på farten har du alltid med deg en vannflaske. Sitter du å jobber, eller ser på TV har du alltid et glass vann ved din side. Hvis du alltid har vann lett tilgjengelig drikker du automatisk mer. 

2. Om du av og til synes det er fryktelig kjedelig med bare vann kan du putte en skive sitron, noen bær eller andre frukter og grønnsaker i vannet ditt. Dette gir både smak, men også farge. Det går også an å fryse ned bær ol. isbitformer så holder du drikken din kald i samme slengen. Dette er forresten veldig fint å servere når du får gjester!

3. Gjør det til en vane å alltid drikke et glass eller to til hvert måltid. Bare med dette enkle grepet får du dekket en god del av ditt daglige behov! Det sies også at det er lurt å starte dagen med et glass vann. Da skal man føle seg mer våken, og hvem vil vel ikke det? Jeg har ikke fått testet dette selv enda, men det må jeg få gjort asap!

4. Skaff deg en fin drikkeflaske som du kan ha med deg overalt. Det finnes så mange fine flasker der ute, så du trenger ikke gjenbruke den gamle brusflasken. Bruk litt tid på å finne en som passer din stil, så kan du gjøre den til en del av tilbehøret ditt. Finn gjerne ut hvor mye vannflasken din rommer, så blir det lettere for deg å holde styr på hvor mye du drikker. 

5. Hvis ikke noe annet hjelper kan du alltids laste ned en app som hjelper deg med å holde styr på vanninntaket ditt. Jeg har brukt appen som heter My Water, den er superenkel og jeg registrere bare hva jeg drikker så regner den ut hvordan jeg ligger an med tanke på mitt daglige behov. En sånn type app er veldig kjekk å ha hvis du trenger hjelp til å finne ut hvor mye vann du faktisk trenger, samtidig som den er fin til å holde oversikt hvordan du ligger an dag for dag. Så er det jo litt motiverende, for det ender jo opp med at du konkurrer litt med deg selv om å nå dagens mål.

Mat med mye vann skal vel også medberegnes i dette regnestykket, men jeg har ikke tatt så mye hensyn til dette. Jeg har kun gått utfra at kroppen min trenger ca. 2 liter vann per dag. Dette målet når jeg nok ikke hver eneste dag, men jeg er i hvert fall veldig mye flinkere nå enn jeg var før jeg begynte å bevisstgjøre meg selv på vanninntaket mitt. Så nå gjenstår det bare å fortsette med de gode vanene! Jeg merker jo faktisk at jeg har mindre lyst på brus og annet søtt drikke. Vann er virkelig den beste tørstedrikk, uansett hvor klisje det høres ut!

Er du flink til å få i deg nok vann?

– Sara


#vann #kosthold #tips #inspirasjon #inspo #hverdag 

Middag på 1-2-3

Sponset

En ting jeg virkelig finner glede i er matlaging. Det å kunne leke seg med ingredienser og finne frem til gode smakskombinasjoner er utrolig gøy, og jeg kan stå på kjøkkenet i flere timer enkelte ganger. Jeg liker å lage maten fra bunnen av, både fordi selve kokkeleringen er gøy, men også fordi jeg synes maten ofte blir best når man lager det selv. Likevel er det dager hvor jeg ikke har tid eller lyst til å så mye som kutte opp en gulrot, og de dagene er jeg veldig glad for at det finnes enkle løsninger i butikkene. For litt siden fikk jeg tilsendt et par av de nye middagskittene til Knorr for testing. Jeg fikk rettene lasagne og enchiladas. Disse kittene er perfekt for to personer, og de krever veldig liten innsats å lage. Vi har kun rukket å smake på lasagnen, men den falt i god jord hos både meg og samboeren.

Lasagne er alltid en sikker vinner på matbordet, og ekstra deilig er det jo å bare slenge det kjapt i sammen og så sette det rett inn i ovnen.

I pakken fulgte det med pastaplater, urtemiks, tomatpaste og pulver til å lage den hvite sausen. Vi valgte å lage vår med kikerter istedenfor kjøttdeig, siden vi ikke spiser noe særlig kjøtt. Da stekte vi bare kikertene litt i pannen før vi tilsatte vann, tomatpaste, hakkede tomater og urteblandingen. Mens dette sto å putret slang vi pulveret til den hvite sausen i kjelen sammen med melk.

Så var det tid får å legge alt det gode lagvis. Vi startet med kikerter og tomatsaus, så tok vi et lag pastaplater, repeat og så hvitsaus på toppen. Lasagne blir jo ikke lasagne uten litt ost på toppen, så det slang vi selvfølgelig på. Og litt urter og krydder bare fordi vi liker det.

Easy peasy! Alt står selvfølgelig forklart på pakken, så hvis du lurer på målene finner du alt du trenger av informasjon der.

Vi gjorde det veldig enkelt å serverte med bladspinat. Men du kan jo lage en litt mer spennende salat, eller kanskje varme noen hvitløksbrød? Vi ville som sagt ha det veldig enkelt, og likevel ble det veldig godt! Disse kittene finnes i to varianter til, enchiladas, som jeg nevnte lengre opp og thai green curry. Vi gleder oss til å smake på de andre.

Hva lager du hvis du vil ha noe enkelt?

– Sara


#mat #middag #lasagne #hverdag #tips