7 gode sparetips

Hei! Hvis det er en ting jeg er skikkelig god på så er det sparing. Økonomi har alltid interessert meg, og jeg vurderte faktisk å utdanne meg innen nettopp det. Jeg tror jeg hadde trivdes godt med å jobbet med privatøkonomi, men så falt valget på medier og kommunikasjon isteden. Haha! Uansett, jeg har i hvert fall blitt veldig god på sparing, og har lagt meg til noen gode vaner med årene. Jeg har skrevet flere innlegg tidligere med sparetips, men her kommer noen til. 

Lag ting selv (om det går)

Av og til ser jeg kule plagg som jeg får skikkelig lyst på, men det finnes jo en grense for hvor mange gensere, skjorter osv. jeg faktisk trenger. Det som går an da er å heller sy om litt på det du allerede har. Mitt siste prosjekt nå er en strikket genser som skal få en liten makeover. Jeg ble inspirert av en genser Zoella har, og isteden for å bruke flere hundre kroner på den lager jeg heller min egen variant. Fordelen er at hvis jeg blir lei kan jeg fjerne det jeg har satt på og så gå tilbake til å bruke genseren som den var. Nå snakker jeg litt i gåter, men dere skal snart få se det ferdige resultatet. Andre ting du ikke trenger bruke masse penger på er ting som kroppskrubb, det kan du lage selv. Her er tre ulike oppskrifter jeg har laget: PepperkakeSjokolade og mintCandy cane.

Meld deg av nyhetsbrev

Jeg veit ikke med dere, men til tider dukker det opp så mange reklamemailer i innboksen min at jeg nesten blir gal. Rundt Black Friday for eksempel, da fikk jeg en dag seks eller syv mails fra samme nettbutikk! For min del virker det helt mot sin hensikt, jeg blir bare irritert og går i hvert fall ikke inn for å handle noe. Men av og til kan emnefeltene virke forlokkende og plutselig befinner jeg meg på nettsiden. Da er det fort gjort å klikke hjem noe – det er jo tross alt på salg. Så løsningen er rett og slett å melde seg av disse nyhetsbrevene. Spar kun på nyhetsbrevene fra selskapene du faktisk er interessert i eller på jakt etter produkter og tjenester fra. 

Finn på ting med venner, kjæresten eller familien hjemme isteden for å dra ut

Det finnes et hav av morsomme ting dere kan gjøre sammen som ikke innebærer å bruke penger. Inviter folk over på brettspill, sett sammen en quiz eller arranger spleisemiddag. På quiz/spillkvelder kan alle ta med litt snop og resten er gratis! Med spleisemiddag mener jeg at alle tar med en eller to retter så får dere et skikkelig bra tapasbord. Andre ting dere kan gjøre er; se en film, arrangere akedag med grilling og varm kakao, dra på sykkeltur/topptur, ha hjemmefest isteden for å dra på byen, ta en skogtur hvor dere plukker sopp, bær eller lignende/dra på fisketur, gjør noe kreativt sammen (mal bilder, syverksted osv.), arranger byttekveld med klær, tilbehør etc. Listen er lang dere, det er bare å komme i gang med hyggelige, budsjettvennlige aktiviteter. 

Oppgrader elektronikk isteden for å kjøpe ny

Dette tipset sparte meg nylig for mange tusenlapper! Jeg ønsker meg en ny harddisk (SSD) til jul, det fikk jeg og etter at jeg byttet den har jeg fått en helt ny maskin, som forhåpentligvis holder i flere år til. Hadde jeg visst at det å bytte disken var så enkelt hadde jeg gjort det for lenge siden. Matias hjalp meg, men jeg hadde faktisk klart det på egenhånd også. Vi bare skrudde opp på undersiden av Macen og tok ut den gamle, så satte vi på plass den nye. Vi fikk også fjernet en haug med støv som hadde funnet sin vei inn i maskinen min. Hvis du er i tvil om hvordan det gjøres er det bare å søke opp på Youtube. Min harddisk kostet rundt en tusenlapp, noe som er litt mer budsjettvennlig enn en ny maskin som sikkert ville kostet over 10! Og er du god med lodding eller kjenner noen som er kan du lodde brutte ledninger på ting som har gått i stykker. En gang kjøpte jeg en KitchenAid kjøkkenmaskin på loppemarked til 50 kroner med avkuttet kabel, faren til Matias loddet den enkelt på igjen og maskinen var som ny. 

Velg kvalitet over kvantitet (hvis du har mulighet)

Med dette mener jeg elektroniske duppeditter, møbler klær, tilbehør osv. Jeg tror du vil spare mer på sikt hvis du for eksempel kjøper en skikkelig kaffetrakter med en gang, enn om du kjøper en billigvariant. Selvfølgelig kan en billig kaffetrakter fungere godt, men ofte holder de ikke så lenge som en av skikkelig kvalitet. Vi gikk derfor til innkjøp av en Moccamaster da vi skulle ha vår første kaffetrakter, som hadde 10 års garanti. Det samme gjelder ting som solbriller, hvis du bruker noen hundrelapper på skikkelig kvalitetsbriller, som faktisk også beskytter skikkelig mot sola tror jeg du vil spare mer enn om du hver sesong kjøper deg et par billige briller som knekker og ikke kan brukes igjen den neste. 

Ha en ønskeliste året rundt

Dette synes jeg er utrolig nyttig, for veldig ofte når jeg har satt opp ting på ønskelisten min ender jeg opp med å fjerne det igjen etter et par uker. Noen ting blir selvfølgelig stående og da kjøper jeg det enten selv når jeg har mulighet eller så ønsker jeg meg det til jul og bursdag. På den måten unngår du å kjøpe masse unødvendige ting som du egentlig ikke kommer til å få så mye brukt for, samtidig blir gleden større når du faktisk får det fordi du nettopp har ønsket deg det en liten stund. Jeg tror veldig mange bare kjøper ting de har lyst på hele tiden, og selvfølgelig må folk få lov til det, men jeg liker den ekstra gleden man føler når man har ønsket seg en ting over litt lengre tid. 

Del på ting

Enkelte duppedingser bruker man kanskje ikke så veldig ofte, og da kan det kanskje gå an at man kjøper sammen og deler på det. Sesongbaserte ting som gorojern, krumkakejern og lignende bruker man såpass sjeldent at det bør la seg gjøre å dele. Med mindre man baker masse kaker til jul for å selge eller gi bort da. Andre ting som kanskje kan deles på er ting som steketakke, kjøttkvern, og partyting som sukkerspinnmaskin, popcornmaskin ol. Det finnes jo en ting for alt, og det er kanskje ikke nødvendig at flere i familien eier samme ting? Det er selvfølgelig en fordel at man ikke bor så langt unna hverandre hvis man skal dele på slike ting da. 

Det var noen av mine sparetips, hvis du vil lese mer har jeg flere lignende innlegg under kategorien tips og inspirasjon. Nå skal jeg på quiz, håper dere får en fin fredag! 

– Sara


#sparing #økonomi #tips #inspirasjon #sparetips 

Oppskrift: Granolabarer med banan

Da jeg oppsummerte året som gikk postet jeg et bilde av banangranolaen jeg lagde i fjor og jeg fikk en kommentar om at dette måtte være godt som snacks.  Det har hun helt rett, jeg kan i hvert fall gå å knaske på granolaen akkurat som den er. Jeg fikk derfor en idé om at jeg kanskje kunne prøve å lage noen granolabarer med omtrent samme oppskrift. Og det funket! Jeg har bare brukt en litt større banan enn sist og hatt i en spiseskje ekstra med kokosolje og det ble helt perfekt. Resultatet ble noen skikkelig gode, og søte barer som jeg snacker på i skrivende øyeblikk. Så godt!

Ingredienser: 1,5 dl havregryn // 0,5 dl hakkede nøtter // 0,5 dl gresskarkjerner // 0,5 dl solsikkefrø // 1 stor godt moden banan // 1ts vaniljepulver // 1 ss kanel // 3 ss kokosolje // Litt mørk sjokolade

Start med å mose bananen godt med en gaffel og bland inn kokosoljen. Hvis bananen er vanskelig å få most helt kan du bruke en stavmikser. Bland så inn alt det tørre, bortsett fra sjokoladen. Smør en brødform eller lignende (jeg brukte kokosolje) og fordel blandingen utover. Prøv å klem massen litt sammen slik at de ikke faller fra hverandre når du har stekt de. Stek på 175 grader i ca. 20 minutter. 

Når barene er ferdig stekt og har kjølt seg ned kan du dele de opp i passelig størrelse, og dyppe de i sjokolade – hvis du vil da. 

Enkel og sunn snacks som passer perfekt som et lite mellommåltid. Disse kan også lages til små granolakuler, alt etter hva som passer best for deg. Og så kjapt det går å slenge sammen dette! 

– Sara


#oppskrift #mat #lunsj #frokost #mellommåltid #sunt #granola #banan #vegansk 

Nytt kjøleskap til 139 kroner

Når man går hjemme hele tiden kan man fort bli litt lei omgivelsene sine, og det frister å piffe opp litt. Jeg tok meg derfor en tur på Pinterest, hvor du finner masse gode ideer, men også så utrolig mye teit! I mylderet av DIYs og tips til hvordan forbedre helsen i 2018 fant jeg til min store glede ei som hadde malt kjøleskapet sitt med tavlemaling. Jeg tenkte at det må jo være litt av en prosess, men faktisk ikke! Jeg har egentlig ikke tenkt over at kjøleskapet vårt er så veldig stygt, men det er ganske gammelt og det synes jo. Så jeg ga det en grundig vask og fant frem penselen. 

Sånn så kjøleskapet ut før, litt godt med rot rundt fulgte også med på bildet ser jeg. Det bærer preg av litt småslitasje her og der, men det er vanskelig å se på bildet. Det var absolutt ikke verre enn at vi kunne leve med det, men hvorfor ikke prøve noe nytt?

Jeg visste jo ikke om resultatet kom til å bli bra, men som sagt er kjøleskapet ganske gammelt, så vi kommer til å måtte kjøpe et nytt før eller siden uansett. Og jeg må si jeg er veldig fornøyd med hvordan dørene endte opp. Nå har jeg lagt tre lag med tavlemaling på begge dørene, også skal jeg selvfølgelig male resten av kjøleskapet sort. Jeg gidder ikke bruke tavlemaling på hele skapet, da det ikke har noen hensikt.

Nå kan vi enkelt skrive beskjed og huskelister på kjøleskapet slik at begge to ser det. Superkjekt!

Tavlemalingen og penselen hadde jeg hjemme fra før, men jeg har vært en tur på Clas Ohlson og kjøpt vanlig sort maling som skal på resten av sidene. Denne boksen kostet 139 kroner, og det synes jeg ikke er dårlig for en helt ny look på kjøleskapet! 

– Sara


#diy #pusseopp #gjenbruk #maling #kjøkken #interiør #tips #inspirasjon 

Smoothie bowl

Jeg kan ikke huske sist jeg lagde meg en skikkelig digg smoothie bowl til frokost, men som det liksom er nytt år med alle disse nye mulighetene for å være sunn er det jo nesten dumt å la vær! Så i dag lagde jeg meg en fargerik vitaminbombe til frokost, og det er jo like godt hver gang. 

Jeg brukte bare en banan, litt frosne blåbær og en skvett med appelsinjuice. Enkelt og godt! Jeg toppet min bolle med jordbær, banan, valnøtter og tørkede kokosflak. 

Smoothie kan dere lage, det er jeg helt sikker på, men for sikkerhetsskyld: sleng alle ingrediensene i en blender, det er lurt å starte med de våte ingrediensene. Hell så smoothien i en bolle og topp den med masse godsaker. Nyt med skje!

Nå skal jeg en tur til bestemor og i kveld er det klart for quiz igjen, årets første! Tror det blir en bra fredag, ha en fin en dere også ♥

– Sara


#mat #frokost #lunsj #oppskrift #sunt #smoothie #vegansk

Året som gikk: September – desember

2018 har ikke akkurat vært en fresh start hva gjelder bloggen. Jeg hadde tenkt til å klage mindre dette året, og heller fokusere på det positive, men jeg skulle nok helst sett at året startet litt annerledes. Som jeg nevnte i forrige innlegg er jeg så utrolig slapp pga. D-vitaminmangel, det er selvfølgelig min egen feil at jeg ikke skaffet nye før jeg ble tom, men kjedelig er det uansett! Nå har jeg heldigvis startet på det igjen, så om litt merker jeg nok forskjell der. Ikke blir jeg kvitt dette tannverket heller, også må jeg vente over en uke på time. I tillegg trodde vi en stund at vi hadde fått mus i leiligheten! Jeg sov omtrent ikke på to netter og da kan dere vel tro at humøret var på topp? Heldigvis tok vi nok feil der, så vi (jeg) bekymret meg uten grunn. Det er med andre ord ikke veldig synd på meg, men motivasjonen til å blogge har vært ikke tilstedeværende. Uansett, nå som musesitasjonen er over og energien snart er tilbake skal jeg prøve å skjerpe meg. I mens kan dere jo kikke på siste del av året som gikk ♥

September

I september dro jeg til London for å besøke Anna, og for en fin tur det var! Jeg sov hos henne og vi koste oss med SÅ mye god mat og avslappet sightseeing. Anna var min personlige guide, en jobb hun gjorde utmerket! Vi styrte unna de klassiske stedene som Oxford Street og det var så deilig. Dette vil jeg få til igjen om ikke lenge!

Ikke lenge etter jeg kom hjem fra London ble jeg invitert til 1920-talls party, hvor alle skulle kle seg ut som om det var 1920-ish. Det ble en utrolig bra kveld med quiz, masse dansing og gode drinker i hyggelig lag!

Jeg delte oppskrift på hummus, en all time favorite og kremet gresskarpasta. 

Dere fikk også DIY-oppskrift på pom pom-sneakers, og noen gode tips til hvordan kutte matsvinnet.

Oktober

I oktober var det selvfølgelig mye Halloween-snakk på bloggen, men før det satte i gang rakk jeg å dele en god del oppskrifter. Blant annet på hjemmelaget havremelk, grønnsakskraft og noen veldig gode, myke cookies – som forresten har blitt et veldig populært innlegg her på bloggen. 

Mamma, ei venninne av henne, Matias og jeg gikk i fakkeltog mot pels. Det var første gang toget be arrangert i Hønefoss, og dessverre blir det nok ikke siste. 

Både mamma og bestemor hadde bursdag i oktober! Mamma sin bursdag ble ikke feiret noe særlig annet enn at jeg var med henne på møte i den lokale supporterklubben til HBK. Bursdagen til bestemor ble feiret på sykehuset, vi kom en liten gjeng med kake, gaver og kaffe så det ble riktig så koselig. 

To videoer ble publisert denne måneden, en haul fra London og en jentekveld-video med Vilde.

Så begynte Halloween-galskapen og jeg kjørte i gang en temauke på bloggen med nye oppskrifter og DIYs hver dag. Dere fikk blant annet oppskrift på gresskarformede rundstykker og Halloween-brownies. I tillegg fikk dere oppskrift på ballongpiñata, diverse dekor, samt tips til hvordan dere kunne tilpasse drinkene til Halloween (og mye mer).  

Vi gikk selvfølgelig all inn på pynt i leiligheten, noe som fortjente et eget innlegg. 

Også ble det selvfølgelig en Halloweenfest på oss, og i fjor var det vi som arrangerte her hjemme! Alle kom i kreative kostymer og det hele ble veldig vellykket! 

November

I november begynte jeg for alvor å glede meg til jul og jeg dro blant annet på juleshopping sammen med Cecilie og Tonje. Jeg starter også med litt småforberedelser, og lagde blant annet denne lyslenken hvor alle julekortene ha blitt hengt opp.

Jeg delte oppskrift på blant annet grapefrukt-shots, en veldig syrlig liten sak! Dere fikk også oppskrift på veldig gode gresskartrøfler og tips til 8 ulike varme drikker til vinterkosen. 

Lindex arrangerte nyåpning av deres butikk, hvor det ble mini-foredrag av Kathrine Sørland, snacks og herlige konkurranser. Jeg var så heldig å vinne en strikkegenser/kjole som jeg har brukt utrolig mye i vinter!

Matias og jeg dro på julegrantenning her i Hønefoss. Flinke barn fremførte julesanger og endelig var det offisielt lov til å spille julesanger, pynte til jul og alt det der. I hvert fall i min verden!

Tonje fylte 25 år i november og vi bestemte oss for å overraske henne med en liten fest. Hun hadde ingen anelse i det hele tatt, og det ble en så utrolig bra kveld! 

En video ble det også i november, denne gangen med ting som irriterer meg!

Desember

Desember er alltid en veldig koselig måned og denne var intet unntak. Jeg hadde bestemt meg for at jeg skulle gjøre noe gøy på youtbe-kanalen min i desember og valget falt på en slags 12 days of christmas. Jeg laster derfor opp en ny video annen hver dag frem til julaften. Dette tok ganske mye tid, så dessverre ble det ikke like mange vanlige blogginnlegg som jeg hadde sett for meg i desember, men jeg synes uansett det var veldig gøy å gjennomføre dette. Sjekk gjerne ut hele spillelisten på kanalen min. 

Måneden startet med en veldig koselig tur til Oslo for å møte resepsjonsgjengen, vi koste oss med grøt, gløgg og skravling. Gleder meg til neste gang vi treffes! 

Samme helg kom Tonje over på julekakebaking, og vi fikk lagd både pepperkaker og kokosmakroner. En kjempekoselig søndag med førjulsstemning på høyt nivå ♥ 

Jeg fikk heldigvis vært litt kreativ i desember og lagde både candy cane-skrubb (som forresten lukter så utrolig godt!) og søte Rudolf-pakker. 

Matias og jeg ble bedt i 30-årslag til fine Aina, og feiringen var på en hytte på Vikerfjell. Heldige som vi var fikk vi lov til å sove over på hytten, og det ble en skikkelig fin tur. Aina la virkelig til rette for at alle skulle kose seg, med god mat (hun hadde til og med vært så omtenksom og fikset egen kjøttfri mat til meg ♥) og morsomme aktiviteter! Og dere, sjekk forresten den fine utsikten vi våknet til!

Desember bød på mange hyggelig sammenkomster, blant annet arrangerte jeg quiz for venner og familie tidlig i desember. Det var Vilde som stakk av med seieren, og hun fikk en julekurv med forskjellige godsaker. Omtrent alle i familien til Matias har bursdag i desember, så det ble flere koselige runder med feiringer. Det var  ikke bare mennesker som skulle feires, katten Lilly fylte 10 år og det ble både kaker og gavedryss. Morsomt og veldig hyggelig!

Jeg delte oppskrift på eggnog uten alkohol, hvordan du kan lage din egen julekaffe og supersøt snømannkakao. Mye godt å drikke på med andre ord!

Lillejulaften var familien hos onkel på mølje, du kan se litt fra det i videoen over.

Og selve julaften ble feiret sammen med familien til Matias. Jeg tok ingen bilder den kvelden annet enn på Snapchat, men det var kjempekoselig fra start til slutt. Dessverre ble minstejenta syk utover kvelden så hun pakket opp gaver og kastet opp om hverandre. Tøffing! 

Årets siste dag ble tilbragt hos onkel, som året før. Vi ble en fin gjeng som koste oss med god mat og hyggelig selskap! 

Og med det var året som gikk oppsummert! Jeg merker at jeg har blitt dårligere til å dokumentere ting, i hvert fall gjennom kameraet. Det er liksom så mye enklere å bare dra frem telefonen å legge ut noe på Snapchat, derfor er det en god blanding av speilrefleks og mobilbilder her. Jeg skal i hvert fall forsøke å bli flinkere til å hverdagsblogge i året som kommer. Det virker som dere liker å lese det, i tillegg er det veldig stas å kunne bla seg bakover i arkivet når året er omme. Håper dere har likt disse oppsummeringene, del 1 finner dere her, og del 2 her. 

– Sara


#årskavalkade #oppsummering #tilbakeblikk #mimre

Året som gikk: Mai – august

God søndag! Jeg tok like gjerne helt fri fra blogg i helga jeg, ikke at jeg blogget som noen gud den siste tiden uansett, men et par dager fri smakte likevel godt. Jeg har så utrolig lite energi om dagen, og det skyldes mangel på D-vitamin. Typisk nok gikk jeg tom for D-vitamindråpene mine rett før jul og bestillingen har tatt forever å kommer frem. Sporingen sier heldigvis at de her på mandag, så da satser jeg på at energinivået stiger etter hvert.

Uansett. Jeg har hatt en veldig fin helg, på fredag var mamma og jeg hos bestemor, noe som alltid er like koselig. Og i går hadde Matias og jeg middagsbesøk av Anna, Vilde og Johnny. Og som den stressa typen jeg er gikk jeg rundt her med høye skuldre hele dagen og var livredd for at maten ikke skulle bli god eller at det skulle bli bli for lite mat. Heldigvis virket det som at maten falt i smak, og vi har nok av rester i dag. Puh! Etter middagen tok vi noen runder med politisk ukorrekt og det er jo hysterisk morsomt hver gang! En superhyggelig kveld som jeg håper vi får til igjen neste gang Anna kommer til Norge. Men dere, nå prater jeg meg bort! Innlegget i dag er nemlig del 2 av året som gikk, her er mai – august! 

Mai 

Mai startet med konfirmasjon, og jeg fikk brukt en av de fine kjolene jeg arvet etter oldemor. Vi tok ikke andre bilder fra dagen enn av antrekket mitt, men det kan dere se her. 

I tiden før 17. mai dukket det opp ett og annet innlegg relatert til denne feiringen, blant annet delte jeg oppskrift på mini-pavlovaer og popcorn med et hint av nasjonalromantikk. Jeg delte også inspirasjon til en enkel sminkelook og tips om hvordan dere kan dekke 17.mai-bordet. 

Nasjonaldagen ble feiret hos onkel, jeg ser nå at stort sett alle feiringer var der i fjor, hehe. Det var i hvert fall en rolig, men koselig feiring. Jeg laget ikke et eget innlegg om feiringen, men antrekket mitt finner dere her.

For andre året på rad var jeg på premieren av Hønefoss-revyen. En av de store happeningene her i byen, og som vanlig var bød de på et hysterisk morsomt show!

Juni

Det synes tydelig på bloggen at jeg jobbet mye i juni og juli, men noen oppdateringer ble det. Og første søndagen i juni var jeg med mamma på fotballkamp. Hun heier på det lokale laget Hønefoss Ballklubb og hadde lenge villet ha med meg på kamp. Det var hyggelig, selv om laget tapet og jeg endte opp med en forkjølelse som varte i en måned, hehe!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I juni var det også tid for årets Stylista- og Olympus Pen Summer party. Vilde og jeg tok turen i år som i fjor. Jeg hadde som sagt klart å bli syk så jeg hadde nesten ikke stemme hele kvelden. Det ble likevel en hyggelig kveld med mye skravling (hvisking) og latter. 

Som om jeg ikke har klaget nok allerede; jeg gikk seriøst å hanglet hele måneden og resten av tiden gikk med til jobbing. Allerede da hadde jeg bestemt meg for å si opp jobben så jeg måtte bare jobbe så mye som mulig. Og forresten, bloggen fylte 4 år i juni! 

Juli

Juli startet skikkelig bra med en kjempefin tur i parken med gode kollegaer. Eller vi dro vel strengt tatt ut den siste dagen i juni, men vi endte opp med å sitte ute til klokken ble over tolv. Vi hadde en koselig avskjedssamling for Angela som hadde sin siste dag på jobb. Etter det dro jeg tilbake til hotellet og så på Orange is the new black med Stig helt til jeg skulle på tidligvakt. Det var litt av et døgn, men utrolig koselig. Både Angela og Stig var to kollegaer jeg satte stor pris på så det var hyggelig å være med de før de sluttet. 

11. juli hadde jeg bursdag, og ble hele 25 år, halvveis til 50 som mange liker å påpeke! Dagen ble dessverre ikke helt som vi hadde tenkt da bestemor falt og brakk hofta. Dagen ble derfor tilbragt på sykehus med henne. Hele prosessen med hofta har tatt utrolig mye tid, men tre operasjoner senere er hun heldigvis på bedringens vei. Så ikke brekk hofta folkens!

Som jeg har nevnt et par ganger nå så sa jeg opp jobben min i juli, og selv om det var et valg jeg tok selv var det selvsagt vemodig når jeg fikk så mange hyggelig avskedshilsener.

Selv om det ikke ble noen skikkelig feiring på selve bursdagendagen arrangere Cecilie, Karoline, Mari og jeg felles bursdagsfest. Til sammen ble vi så mye som 100 år, så vi slo oss like gjerne i sammen. Det ble en superbra kveld med masse gode venner! Den fine resepsjonsgjengen sov også over hos meg så det var en skikkelig koselig helg! 

August

Jeg klarte nok en gang å bli syk! Det startet i slutten av juli og ga seg ikke på flere uker. Det burde ikke være mulig å bli så ofte syk, superkjedelig når jeg endelig fikk fri. Uansett, den første lørdagen i august var veldig koselig. Matias, onkel og jeg var først en tur på Hadeland Glassverk på utendørskonsert, før vi dro å besøkte bestemor på rehabiliteringssenteret, før vi endte dagen hos onkel med grilling. 

August bød på noen skikkelig varme dager og på en av de passet Vilde og jeg på å kose oss ute. Vi hadde ikke fått muligheten til å være så mye sammen i sommer så dette var en skikkelig koselig dag. Vi satte oss ved vannet og snacket på bær og nøtter før vi dro til parken for å spise sushi. Sommerkos!

Jeg slo på stortromma hva gjelder tips-innlegg her på bloggen og delte blant annet mine beste sparetips, loppemarkedtips og tips til hjemmelaget vegansk pålegg.

Mer fritid betydd også betydelig flere oppskrifter på bloggen og jeg delte blant annet oppskrift på banangranola med sjokolade, som forøvrig er himmelsk god! I tillegg til iste-isbiter, banan- og snickers-is og en utrolig god gulrotsuppe med ingefær og kokos. 

Jeg skrev et innlegg om hvordan de eldre lett blir en kasteball mellom offentlige instanser. Dessverre er ikke historien til oldemoren min unik, og det er utrolig vondt å tenke på at de eldre blir behandlet på en slik måte. Les og del gjerne innlegg videre hvis dere vil. 

Helt på tampen av august ba Synne inn til avskjedskmiddag for fine Angela. Hun skulle begynne å jobbe i utlandet, så det var skikkelig koselig med ordentlig avskjedssamling. Alle jentene tok med seg litt mat hver så det ble et skikkelig tapasbord. Synne-superhost disket opp med espresso martini og koste oss masse! 

Det var altså del 2 av året som gikk, siste del kommer om noen dager 🙂

– Sara


#årskavalkade #oppsummering #tilbakeblikk #mimre

Oppskrift: Vegansk majones

Som jeg så vidt nevnte i nyttårsforsettene mine er jeg med på veganuar, det vil si at jeg i hele januar spiser vegansk. På menyen i dag står wok med sprøstekt tofu, jeg har faktisk aldri lagd noe med tofu før så gleder meg til det. I oppskriften står det vegansk majones, noe som er veldig dyrt (og sjelden godt) når man kjøper det på butikken. I hvert fall her i Norge Så da lager jeg det heller selv, den veit jeg blir god. Vegansk majones lages som oftes på to måter, enten med kikertvann eller slik som jeg gjør i denne oppskriften; med soyamelk, eddik og olje. Her kommer fremgangsmåten 🙂 

Ingredienser: 1 dl soyamelk (ikke søtet) // En liten skvett eddik // 1 ss dijonsennep // 2 dl rapsolje // Litt presset sitron eller lime // Pepper 

Ha soyamelk, eddik, sennep, sitron og pepper i en bolle. Det er forresten viktig at du bruker soyamelk og at den ikke er søtet for at resultatet skal bli bra. Bruk så en håndvisp eller en stavmikser og bland alt godt. 

Hell så oljen i en tynn stråle mens du fortsetter å bruke stavmikseren. Det er ikke sikkert du trenger å bruke all oljen, det viktigste er at majonesen får riktig konsistens. Du kan smake til med mer pepper, sitron og også salt hvis du ønsker. Jeg synes dog det fort kan bli litt for salt hvis man har i noe ekstra av dette. 

Så enkelt kan du faktisk lage vegansk majones! Denne kan også fint brukes som base til for eksempel aioli og remulade. Majonesen oppbevares i kjøleskap og er holdbar i ca. en uke. Håper det smaker!

– Sara


#mat #oppskrift #vegetar #vegansk #hjemmelaget #veganuar #inspirasjon 

Nyttårsaften 2017 i bilder

Hei og god lillelørdag. Nå har det allerede rukket å gå noen dager av det nye året og jeg tenkte det var på tide å dele noen bilder fra årets nyttårsfeiring. Jeg feiret i år, som i fjor hos onkelen min, og det ble som vanlig veldig hyggelig! Vi var en fin gjeng 

Nyttårsmiddagen for min del ble ganske lik som i fjor med nøttestek, vegisterkaker og masse godt tilbehør. Nøttestek må jeg få til å lage flere ganger i løpet av det kommende året, det er SÅ godt! Heldigvis skal vi spise det allerede på lørdag når vi får middagsgjester. Gleder meg!

Til bords 🙂

I år hadde jeg laget noen countdown-poser som vi åpnet (ca.) hver time. Disse inneholdt forskjellige ting som vi kunne kose oss med mens vi ventet på at klokken skulle slå tolv. I den første posen var det litt partyeffekter som hatter, blåsere og photo booth-effekter. I den andre posen hadde jeg laget små kort med ulike ting skrevet på, for eksempel “årets største prestasjon” eller “et forsett du har for 2018”. Lappene la vi rundt omkring på bordet slik at vi kunne trekke og svare mens vi spiste. Vi trenger ikke akkurat noe for å holde samtalen i gang, men det var hyggelig å reflektere litt på året som gikk. I de andre posene var det mini-games, “nyttårskyss” fra Hershey’s og litt stjerneskudd og heksehyl til klokken tolv. 

Det var jeg som sto for mini-gamesene og jeg hadde laget en todelt konkurranse hvor vinneren fikk en liten flakse prosecco. Det første spillet var en 2017-trivia med ulike spørsmål fra året som gikk. I det andre spillet hadde jeg listet opp en rekke hendelser så skulle deltakerne sette de i riktig rekkefølge etter når de fant sted. Matias stakk av med seieren etter de to rundene var gjennomført. Rett før tolv kjørte vi også en runde bonus-game som rett og slett bare var The five secound rule, inspirert av Ellen DeGeneres.

Når klokken nærmet seg tolv stakk vi ut for å se på rakettene. Vi hadde som sagt en god porsjon heksehyl og stjerneskudd, i tillegg til en fyrverkeripakke som onkel fyrte opp. 

Kvelden ble en kjempefin avslutning på det gamle året, og en like fin start på det nye! Nå er jeg klar for å se hva dette året bringer, jeg tror det blir et bra et ♥

– Sara


#nyttår #nyttårsaften #bildedryss #fest #familie #feiring 

Året som gikk: Januar – april

Hvert år pleier jeg å oppsummere året som har gått her på bloggen, noe jeg selvfølgelig tenkte å gjøre i år også. Det er jo så gøy å bla seg bakover i arkivet og se på hva som faktisk skjedde i det forrige året. Så her kommer en oppsummering av de fire første månedene i 2017. 

Januar

Året ble sparket i gang hos onkel med masse fine folk. Vi koste oss med god mat, hadde quiz og så på rakettene når klokken slo tolv. Antrekket mitt finner dere her.

Jeg fikk være med onkel og medieelevene hans på Beat for Beat i Oslo. Jeg fikk aldri vært med selv da jeg var elev på videregående, så det var gøy!

Synne sluttet i jobben på hotellet og i den anledning dro hun, Pre og jeg ut for å spise. Vi koste oss (som alltid) masse sammen! Vi spiste på en Thailandsk restaurant og dro så videre for å ta noen drinker. 

Jeg lagde veganske nanbrød, har du ikke testet dem MÅ du love meg å gjøre det! De er så gode. 

Februar

Februar var en relativt rolig måned, og mye av tiden gikk med til jobbing. Valentine’s Day gikk rolig for seg med en tur på quiz på kvelden for vår del. Les om mine budsjettvennlige Valentine’s tips her. Morsdagen fikk vi også feiret, vi tok med oss kake, makroner og kaffe og besøkte oldemor, som da bodde på aldershjem. Det ble en litt annerledes feiring enn vi var vant til, men koselig ble det uansett ♥

Jeg delte oppskrift på blant annet deilig bananbrød, og en sommerlig smoothie med jordbær.

Jeg postet hele to videoer, den første ser dere her med mine nyeste innkjøp. 

Og i den andre videoen fikk jeg med meg Vilde på en taste challenge. Denne var så morsom å spille inn, håper vi får til noe sånt igjen!

Dere fikk se en oppdatert oversikt over samlingen min med mummikopper. Den har selvfølgelig vokst seg enda større siden bildene ble tatt, men her kan dere se de nyeste bildene jeg har.

På tampen av måneden dro jeg på jentefest til Tonje og Mari, vi ble en liten gjeng som hadde det veldig gøy. Kameraet fikk kjørt seg den kvelden for å si det sånn!

Mars

Nivea inviterte til et sommerlig event hvor vi lærte masse om solkrem, koste oss med drinker og rett og slett fikk en smak av sommer. Jeg møtte superhyggelige Sara som også er blogger, sjekk den ut her! 

Nok en gang kom det to videoer, denne gangen en get to know me tag som jeg delte opp i to deler. Del én ser dere over her. 

Og her er del to. 

Resten av måneden ble det ikke så mye bloggen da oldemoren min gikk bort. Mye av tiden gikk naturlig nok derfor med til å besøke henne på sykehuset. 

April

April startet med en veldig koselig søndagstur sammen med Vilde. Vi passet på å komme oss ut en dag det var fint vær og gikk tur, før vi satte oss i solveggen med litt godt. Koselig start på april!

Mitt favorittband fra tenårene kom til Norge; Tokio Hotel! Da dro jeg selvfølgelig på konsert, og det var som alltid veldig stas. 

I april var det også full fart med påske her på bloggen og jeg delte både oppskrifter, DIYs og annet påskerelatert-innhold. Yoghurtpinnene finner dere her, og de søte cupcaksene med cotton candy finner dere her. 

Av DIY-prosjekter prøvde jeg meg på noen enkle påskeegg, her brukte jeg sparymaling og resultatet ble egentlig ganske kult! Jeg lagde også en søt bunny-lenke hvor rumpene var laget av garn. Det siste prosjektet var konvolutter dekorert som en kanin, perfekt til påskekortene! 

Mamma, bestemor og jeg var på med innspillingen av Kjendisrestauranten som senere ble vist på TV2. Vi var der når Caroline Berg Eriksen var restaurantsjef og fikk servert blant annet østers til forrett og en helt nydelig dessert som jeg nesten får vann i munnen av å tenke på!

Vilde er sporty og ble med på nok en video, denne gangen en dialekt-challenge. Det var faktisk utrolig mye vanskelig å skulle lese opp setninger på ulike dialekter enn vi hadde sett for oss!

Dette var altså starten på 2017 for min del. Starten av året bar preg av både oppturer og nedturer, som dere sikkert ser, men sånn er det vel for alle. Del to blir sommermånedene (og mai), og den kommer om et par dager 🙂 

Håper dere har en fin kveld ♥

– Sara


#årskavalkade #oppsummering #tilbakeblikk #mimre

Mine nyttårsforsetter 2018

Hei, og riktig godt nyttår! Var dagen i går fin? Jeg feiret sammen med familien og vi hadde det skikkelig koselig! En fin avslutning på det gamle året ♥ Nå som et nytt år står for tur lover vi oss selv at nettopp dette året skal bli mitt år, da skal jeg ta tak i alt jeg ikke har gjort i alle de andre leveårene mine. Noe som selvfølgelig (stort sett) aldri skjer. Og selv om jeg veit det er veldig klisje å sette opp forsetter for året som kommer er jeg så glad i å lage lister, sette meg mål og alt det der, så da endte jeg opp med noen forsetter likevel. 

For å oppsummere kort forsettene fra i fjor så klarte jeg å holde noen av de, mens noen (som alltid) falt helt igjennom. Jeg har for eksempel ikke tatt lappen enda, jeg har ikke fått meg ny jobb, men jeg har sagt opp den gamle jobben min. Faktisk så har jeg ikke jobbet siden juli, annet enn med enkeltpersonforetaket mitt. Jeg har likevel klart å spare ganske mye penger i BSU, og blitt flinkere til å komme meg på trening og drikke vann. Så alt i alt må jeg si meg fornøyd med året som har gått! Og her er målene mine for året som kommer:

Ta lappen 

Dette hadde jeg som nevnt over på listen min i fjor også, men nå kjenner jeg at det begynner å bli veldig nødvendig å kunne komme seg rundt uten å være avhengig av andre eller kollektivtransport. Jeg må derfor begynne å øvelseskjøre så fort som mulig, og så starte opp hos en kjøreskole. 

Få meg en jobb

Jeg begynner å kjenne på at jeg savner veldig å jobbe, så det kanskje viktigste målet for året blir å få meg en jobb. Uten jobb blir det verken rom for sparing eller lappen så det er jeg nødt til å få meg asap. Jeg har søkt på en del spennende jobber nå i det siste, og krysser alt jeg for at en av dem blir min. 

Spare opp maksbeløpet til BSU

Å kjøpe noe eget er selvfølgelig et langsiktig mål Matias og jeg har, så da må det spares. I året som gikk klarte vi å spare ganske mye til tross for at jeg ikke hadde jobb halve året. Så i 2018 skal det spares enda mer! 

“Shoppestopp”

Dette henger litt sammen med punktet over, men jeg ville likevel skrive det som et eget mål. Jeg tenker ikke å ha 100% stopp på all shopping, men å begrense meg så mye som mulig. Jeg har for eksempel helt latterlig mye skjønnhets- og velværeprodukter som har samlet seg opp over lengre tid, så det skal jeg ikke kjøpe noe nyt av før jeg går tom. Nå skal det sies at jeg ikke er noen storshopper i utgangspunktet, og jeg handler mer enn gjerne brukt, men jeg vil heller bruke pengene mine på opplevelser enn ting det kommende året. Og selvfølgelig; spare!

Bli mer aktiv på Youtube 

Dette hadde jeg litt som mål i fjor også, og jeg vil si at jeg i hvert fall på slutten av året begynte å bli ganske flink til det. I 2018 skal jeg bli flinkere til å poste videoer mer jevnt, og ikke minst levere videoer av bedre kvalitet. Da jeg så igjennom et par av videoene jeg lagde i desember her om dagen oppdaget jeg jo at lyden var utrolig lav. Dette har jeg ikke merket før fordi med øreproppene mine har lyden hørtes veldig bra ut. SÅ jeg vil lære meg skikkelig hvordan jeg tar opp god lyd, hvordan klippe effektivt og alt som hører med til en god produksjonsflyt. Det neste kjøpet mitt i forbindelse med Yotubue/blogg vil være et nytt objektiv. Jeg har nok bursdags- og julepenger liggende til å kjøpe nå, men jeg venter selvfølgelig til jeg har fått meg jobb. Husleie, strøm osv. er selvfølgelig en litt større prioritet. Men det kommer etter hvert! 

Alle målene, eller forsettene om du vil, føles veldig overkommelige og egentlig ganske selvfølgelige for meg. Likevel liker jeg å få ting skrevet ned, da føles det på en merkelig måte mer håndfast og letter å forholde seg til. Jeg kunne selvfølgelig skrevet opp ting som å trene mer og å spise sunt, men jeg kjenner jeg er litt lei de forsettene der. I høst var jeg jo faktisk inne i en skikkelig god spinningrytme, så den tråden kommer jeg til å plukke opp igjen på nyåret uansett, og i januar skal jeg gjennomføre veganuar. Sånn sett har jeg noen helserettede mål likevel. 

Har du noen nyttårsforsettere?

– Sara


#nyttår #forsetter #mål #målsetting