Tilbake i Oslo

Jeg lever fortsatt altså! Og nå er jeg hjemme i Oslo igjen, etter 1,5 dag med intensiv jobbing. Dere er så herlige som titter innom her selv om jeg ikke får blogget! Skal selvfølgelig svare på alle kommentarene deres og lese alle innleggene til dere jeg følger i løpet av kvelden. Det blir koselig å sette seg ned å se hva dere har gjort i går og i dag. Håper i hvert fall at dere har hatt det bra og at dere begynner å bli klare for desember? Jeg ønsker virkelig desember velkommen med åpne armer nå, begynner å glede meg skikkelig til jul. I dag skal jeg vaske litt på steder som ikke får besøk av vaskefillen så ofte i kveld også får vi se om det blir pynting i dag eller i morgen. Julepynten må helt klart hentes opp fra kjelleren og skape litt stemning snart! 

Før noe av dette kan skje må vi fikse oss litt mat og kose oss litt på sofaen. Jeg merker godt at det har vært mye jobbing og litt lite søvn de siste to dagene, så en liten pust i bakken må vi få skvist inn. Har uansett kost meg veldig med filming, til uken er det fullt fokus på klipping slik at vi blir ferdig til levering. Bare en eksamen igjen så er det juleferie! Det skal bli så herlig nå! Nei, jeg får starte med middagen her så det ikke blir natta før vi er ferdig i dag. Ha en kjempefin kveld alle sammen!

Har du pyntet til jul enda? 

– Sara

Bilder fra dagen

God kveld. Her har det gått i ett i hele dag, først fikk jeg endelig levert eksamen så har resten av dagen gått med til filming. Det skal bli utrolig godt med litt søvn nå, det ble ikke mer enn fire timer på øyet i natt.

Vår lille kreative løsning for å naturlig lys. 

Benjamin og Martin har et lite teselskap med en tilhørende intellektuell samtale.

Skal tilbake til Oslo i morgen, så satser på at det blir litt mer variert blogging da. Legger bare med noen av bildene fra i dag. Som dere ser er det ganske mye utstyr i sving når vi holder på med opptak.

-Sara

One down, one to go!

God morgen alle fine! Her har jeg akkurat kastet innpå hvetegress-shotten min og tatt en slurk med tran (begynner å få litt sunne tendenser her) så nå er jeg klar for å løpe avgårde og levere eksamensbesvarelsen min. Etter det bærer det rett hjem for å filme til eksamensfilmen. Jeg vet derfor ikke når jeg får tid til å oppdatere dere igjen i dag. Det er mye som skal gjøres på kort tid så vi må være effektive. Det har vært litt vanskelig å oppdatere på bloggen den siste tiden fordi det har vært så mye å gjøre med eksamen, men jeg gleder meg masse til desember. Tror det blir en veldig bra blogg-måned, har nemlig satt meg ned og planlagt måneden godt. 

Ønsker dere alle sammen en kjempefin fredag! Så blogges vi nok igjen senere i dag ♥

– Sara

Innvandring: Det må kunne gå an å debattere saklig

Når det kommer til innvandring har de aller fleste en mening om det, og det må alle få lov til! Mye av grunnen til at mange har så sterke meninger om nettopp dette er fordi de leser det som står i media og stoler blindt på det. Det som er lett å glemme er at man må ha et kritisk syn til det media presenterer, ikke alt som skrives er nødvendigvis hele sannheten. Det er synd at media ofte omtaler innvandrere som kriminelle og sytete, det gjør at folk får unødvendige fordommer. Det jeg har lagt merke til den siste tiden er at veldig mange kommentere utrolig mye usakligheter på sosiale medier. Jeg har derfor lyst til å lage et lite innlegg hvor jeg tar opp to ting, det ene er at det må kunne gå an å formulere seg saklig om meningene sine. Det andre er at man må få lov til å ha meninger uten å bli stemplet som en rasist. For å gjøre ting klarere skal jeg utdype det jeg mener.

Argumenter på en ordentlig måte

Jeg kommer stadig over saker på nett hvor kommentarfeltet ser slik ut som på bildet over. Dette er voksne mennesker som sitter å skriver disse tingene. Jeg blir rett og slett sjokkert over at noen kan få seg til å skrive slike (og verre) ting om andre mennesker. Denne uka har en sak fra min hjemby kommet frem i media, om at en gjeng fra det lokale asylmottaket sultestreiker. Asylsøkerne mener de får for dårlig og for lite mat og demonstrerer rundt i sentrum. Min personlige mening et det kanskje ikke er nødvendig å klage, de får mat nok og den er sikkert like god som den de får på eldresentrene og sykehusene rundt om i langet. Likevel går jeg ikke rundt å “ber de komme seg hjem der de hører hjemme”. Ingen som skriver slike ting vil bli tatt seriøst. Argumenter saklig og behandle andre med den respekten du selv ønsker å få så kommer vi veldig mye lenger.


Må være lov til å ytre seg

En annen side av denne saken er at noen er redde for å ytre seg fordi de ikke ønsker å bli stemplet som rasister. Det synes jeg heller ikke er riktig. Min mening er at det bør være norske flagg i 17.mai-togen og bare det. Selv om jeg mener dette er jeg ikke rasist, det har kun med å gjøre at 17.mai er vårt lands nasjonaldag. Selvfølgelig må alle som bor i Norge få lov til å delta, noe annet ville jo vært rart, men jeg synes de som vil være med kan bære vårt flagg. Nordmenn ville for eksempel aldri funnet på å ta med seg det norske flagget for å bli med å feire Pakistans nasjonaldag. Jeg tenker også at forslag som å fjerne sparegrisen fordi noen ser på griser som skitne blir feil og at det aldri i verden kan bli lov å halal-slakte på normalt vis i Norge. Dette er mine mening og de kan ingen ta fra meg, men jeg ytrer ikke det jeg mener på en støtende måte. Det jeg prøver å komme frem til er at det går faktisk an å ha meninger, det går an å være uenig i ting uten å være rasistisk og uten å være usaklig.

Hva mener du om dette? 

– Sara

Takk for oppvåkingen brannalarm

Hurra… I dag tidlig ble jeg vekket av den høye skjærende brannalarmen. Den går litt for ofte i studentblokka vår, og jeg lurer egentlig veldig på hvem som klarer å sette den i gang? Vi svidde nesten i stykker en fisk første året vi bodde her med klarte ikke få i gang alarmen da en gang. I tillegg skjer det ALLTID om morgenen! Det finnes ikke noe verre enn å bli vekket av den lyden, eller jo, å sitte ute å vente på at brannmannen skal komme å si det var falsk alarm. Nei, nå skal jeg slutte å klage, får heller komme i gang med siste eksamensinnspurt. 

Nå prøver jeg heller å  tenke positivt og nyte en kaffekopp, kjenner jeg trenger en liten (stor) dose koffein for å komme i gang i dag. Det skal bli så godt å være ferdig med alt eksamensstyret, nå er det faktisk bare 10 dager igjen til ferie og 11 dager igjen til London-turen! Det skal bli så herlig!

Hvordan har din morgen vært? 

– Sara

Oppdatering på syom-prosjekt

Håper dere har hatt en fin dag, min har vært fylt med eksamensjobbing og den siste timen julegaveshopping på nett. Nå sier jeg storfornøyd med innsatsen, vi har nemlig fått unnagjort en god del julegaver i dag og begynner nå å se en ende på det. Etterpå skal jeg en liten tur ned til Kremmerhuset for å kjøpe et par til der, da er det ikke mange igjen! Det er så deilig å nesten være i mål før desember har startet. Det blir nok et par gaver fra London i år også, men så lenge de er planlagt ser jeg nesten på det som i boks allerede. Jeg koser meg skikkelig med å finne gaver til folk, tenke ut hva de ønsker seg og se for meg innpakkingen. Gleder meg sånn til å pakke inn! 

Nå tenkte jeg egentlig å vise dere hvordan det står til med syom-prosjektet mitt. Dere vet, den blå kjolen jeg har vist bilde av før? Den så jo ut som  bildet til venstre, veldig puffete øverst med en litt merkelig pynt midt på brystet. Jeg kom over et utrolig kult sett på Nelly for en tid tilbake som inspirerte meg veldig til å prøve å dele kjolen i to. Synes det ser så kult ut å ha et sett der topp og underdel matcher hverandre fargemessig. Min topp blir noe lengre enn den på bildet til venstre, men det passer bra til meg. Jeg tenker det kan bli fint å bruke dette til sommeren når det er litt varmere i været. 

Akkurat nå ser det ikke spesielt fint ut med sømmer og slikt, men det kommer seg. De grusomme puffete armene tenkte jeg å bruke til å lage stropper av da frontpartiet er en del lavere en ryggen. Jeg håper og tror det vil se kult ut med de to skrå hullene som er foran, kanskje jeg kan pynte litt ekstra rundt der med noe spennende. Forslag til pynt? 

Tror dere det kan bli kult når alt er ferdig? 

– Sara

Party shoes 2013

Mange har allerede startet julebordsesongen og mange vil sikkert komme til å delta på et i nærmeste fremtid. I tillegg til denne årlige tradisjonen har vi gjerne brukt for et par pensko mer enn en gang til den siste måneden i året. Derfor har jeg satt sammen min lille partysko-guide. Har valgt å ta med glittersko, sorte sko og litt lavere sko. Noe for en hver smak med andre ord. Alle skoene i innlegget har jeg hentet fra Nelly.com. Visste du forresten at du kan vinne ønskelisten din på Nelly nå? Gå inn på hjemmesiden deres for mer informasjon. 

Glitter og glam ♥

Sko (og andre plagg) som glitrer er utrolig populært nå, i alle butikker er det masse paljetter og glitter å se. Vi liker vel alle å skinne litt når vi er på fest, og kanskje spesielt på årets siste dag. Sko som dette er kjempefint hvis resten av antrekket ikke er for mye. Hvis du går for paljettkjole ville jeg kanskje droppet de drøyeste glitterskoene for å ikke få en overdådig-look. Jeg ville egentlig gjerne ha med de fine røde glitterskoene Nelly har hatt inne en stund nå, men de ser ut til å være utsolgt. Veldig synd, de har jeg nemlig vurdert å skaffe meg selv, men da får jeg heller bli litt kreativ.  

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER 

De klassiske sorte ♥

Sorte sko kan man bruke til det meste, derfor vil en investering i et par av disse sikkert komme godt med senere også. Du kan kombinere de med alle mulige farger og i tillegg kjøre på med paljetter eller glitter på resten av antrekket. Jeg valgte å finne noen åpne og noen lukkede sko. De lukkede passer godt til å bruke utendørs da de for det første varmer noe mer, men også fordi de ofte har en tykkere hæl og gjør de enklere å gå med. Det kan jo være greit å tenke litt på det hvis man vet det kommer til å bli litt gåing ute. De andre synes jeg også er veldig kule, nummer 6 for eksempel, superenkle og fine sko. 


1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER  

En lavere variant ♥

Man trenger ikke velge skyhøye sko for å føle seg fin på fest, derfor satte jeg sammen en liten serie med litt lavere sko også. De tre første har en ganske kort hæl og kan kanskje være gode sko å øve seg litt med hvis det er vanskelig å gå med høye hæler. De andre er helt flate og er kan kombineres ikke bare med kjole men også til et hverdagsantrekk. På fest kan det jo være lurt å ha godt fotfeste så det er absolutt ikke dumt å velge noen av disse litt lavere skoene. 


1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER 

Hva slags sko skal du bruke på årets festligheter? 

– Sara

Oppskrifter: Arla Apetina

Hei igjen! Disse rettene tok visst ikke så lang tid å lage som jeg trodde, så da får dere oppskrift i dag. Begge deler er småretter som man for eksempel kan servere på en jentekveld. Først ut er den klassiske snacken grønnsaker og dipp. Skal ikke skryte på meg at dette er revolusjonerende, men ved å putte litt fetaost i dippen ble den utrolig god! Det du trenger er: 

 • 200g fetaost (jeg har brukt Arla Apetina med soltørkede tomater)
 • 4 ss melk 
 • 1 ts sitronsaft 
 • 1 fedd hvitløk 
 • 1/2 ts oregano 
 • litt fersk persille (kan bruke tørket også) 

Alt du gjør er å mose fetaosten og blande det inn sammen med resten av ingrediensene. Jeg rev hvitløk på et miniråkostjern for å få med hele. Så er det bare å servere med de grønnsakene du ønsker! Jeg har funnet oppskriften på Arla, men gjort et par endringer, og det resulterte i en av de beste dippene jeg har smakt. Masse herlig smak! Den kan også brukes som dressing til salat eller på pizza. 

Den andre retter er hakket mer avansert, og de har jeg valgt å kalle feta og spinat puffs. Disse ble en stor favoritt både hos meg og kjæresten min! Det du trenger er: 

 • 280g frossen spinat 
 • 2,5 dl smuldret fetaost 
 • 1/2 dl hakket løk 
 • 1 ss olivenolje
 • 1 ts oregano
 • 2 ts finhakket hvitløk 
 • 2 egg 
 • Butterdeig (jeg kjøpte ferdig på butikken, Findus)
 • Salt og pepper etter smak

Tin spinaten og press ut så mye vann av den som du klarer. Hvis spinaten er for våt vil butterdeigen bli fuktig inni. Bland spinaten med den oppsmuldrede fetaosten, hakket løk, olje, oregano og hvitløk. Pisk det ene egget i en bolle for seg selv før du blander det med spinatblandingen. Tilsett salt og pepper etter eget ønske. Jeg kjøpte butterdeig på butikken, da jeg har lest en del om at det er ganske vanskelig å gjøre selv. Det er vel lov å jukse innimellom? Jeg delte mine plater først på langs slik at jeg fikk to lange strimler så delte jeg de i tre biter igjen. Da sitter du igjen med 6 kvadratiske biter per plate. Jeg kjevlet mine litt ut før jeg la en porsjon med spinatblanding i hver av de. Det siste egget pisker du nå og pensler over alle sammen. 

Jeg fikk ca. 20 stykker av denne oppskriften. Stek de i forvarmet ovn på 200 grader i ca. 25 minutter. Mine sto i 22 da de var ganske små så du burde følge litt med på de mot slutten. 

Jeg synes det var litt gøy å prøve seg på å bruke fetaost til noe annet enn bare salat. Begge oppskriftene ble veldig gode, og absolutt noe jeg kommer til å lage igjen. Den første retten blir sikkert brukt litt som kosemat enten på en lørdag eller til en jentekveld. Mens puffene nok vil passe godt som en forrett eller kanskje til lunsj på skolen. Arla har et ganske stort utvalg av fetost så det er mulig å få litt forskjellige smaker om man vil prøve det. Link til Arlas hjemmesiden med produktoversikt og oppskrifter finner du her. #apetina

Hva tror du om oppskriftene, ser det godt ut? 

– Sara

Scorer husmorpoeng

Nå har jeg virkelig tredd inn i husmorrollen med arvet hjemmesydd forkle. Jeg skal prøve meg på et par småretter jeg ikke har laget før, så det blir litt spennende. Det er jo så gøy å prøve ut nye oppskrifter, skjønner egentlig ikke hvorfor jeg ikke gjør det oftere. Oppskrift på det jeg lager kommer selvfølgelig i morgen eller senere i dag hvis det blir bra! Begge rettene er med fetaost, og det gleder jeg meg veldig til å prøve ut i noe annet enn salat. Jeg synes det er veldig godt, men et blir som regel bare spist når man skal kose seg litt ekstra på sommeren. 

Har jeg stilen inne eller? Føler i hvert fall det selv. 

Har du laget noe gode retter med fetaost før? 

– Sara

Bedre seint enn aldri

Det ble visst ikke så mange innlegg i går! Har blant annet en eksamen med frist til fredag, så har litt ting som må gjøres. Dere husker kanskje jeg snakket om den eksamensfilmen om ADHD for litt siden? Fra fredag til lørdag drar vi for å gjøre opptak til den! Gleder meg masse til det, hååper den blir slik som vi ser for oss. Selv om det er en del å gjøre den kommende uken har jeg lyst til å oppdatere her jevnlig uansett altså. Jeg må bare bli litt flinkere til å planlegge. Dagen i dag startet jeg med på en relativt sunn og faktisk ganske smakfull måte. Hvetegress glemmer jeg helt bort å drikke regelmessig, men det vil jeg prøve å snu nå. Det lukter og smaker som høy, men hvis man blander med juice isteden for vann blir litt av smaken borte. 

Nå får jeg komme meg skikkelig i gang her, så snakkes vi litt senere i dag. Ha en fin dag dere!

Har dere mye å gjøre for tiden? 

– Sara