Innvandring: Det må kunne gå an å debattere saklig

Når det kommer til innvandring har de aller fleste en mening om det, og det må alle få lov til! Mye av grunnen til at mange har så sterke meninger om nettopp dette er fordi de leser det som står i media og stoler blindt på det. Det som er lett å glemme er at man må ha et kritisk syn til det media presenterer, ikke alt som skrives er nødvendigvis hele sannheten. Det er synd at media ofte omtaler innvandrere som kriminelle og sytete, det gjør at folk får unødvendige fordommer. Det jeg har lagt merke til den siste tiden er at veldig mange kommentere utrolig mye usakligheter på sosiale medier. Jeg har derfor lyst til å lage et lite innlegg hvor jeg tar opp to ting, det ene er at det må kunne gå an å formulere seg saklig om meningene sine. Det andre er at man må få lov til å ha meninger uten å bli stemplet som en rasist. For å gjøre ting klarere skal jeg utdype det jeg mener.

Argumenter på en ordentlig måte

Jeg kommer stadig over saker på nett hvor kommentarfeltet ser slik ut som på bildet over. Dette er voksne mennesker som sitter å skriver disse tingene. Jeg blir rett og slett sjokkert over at noen kan få seg til å skrive slike (og verre) ting om andre mennesker. Denne uka har en sak fra min hjemby kommet frem i media, om at en gjeng fra det lokale asylmottaket sultestreiker. Asylsøkerne mener de får for dårlig og for lite mat og demonstrerer rundt i sentrum. Min personlige mening et det kanskje ikke er nødvendig å klage, de får mat nok og den er sikkert like god som den de får på eldresentrene og sykehusene rundt om i langet. Likevel går jeg ikke rundt å “ber de komme seg hjem der de hører hjemme”. Ingen som skriver slike ting vil bli tatt seriøst. Argumenter saklig og behandle andre med den respekten du selv ønsker å få så kommer vi veldig mye lenger.


Må være lov til å ytre seg

En annen side av denne saken er at noen er redde for å ytre seg fordi de ikke ønsker å bli stemplet som rasister. Det synes jeg heller ikke er riktig. Min mening er at det bør være norske flagg i 17.mai-togen og bare det. Selv om jeg mener dette er jeg ikke rasist, det har kun med å gjøre at 17.mai er vårt lands nasjonaldag. Selvfølgelig må alle som bor i Norge få lov til å delta, noe annet ville jo vært rart, men jeg synes de som vil være med kan bære vårt flagg. Nordmenn ville for eksempel aldri funnet på å ta med seg det norske flagget for å bli med å feire Pakistans nasjonaldag. Jeg tenker også at forslag som å fjerne sparegrisen fordi noen ser på griser som skitne blir feil og at det aldri i verden kan bli lov å halal-slakte på normalt vis i Norge. Dette er mine mening og de kan ingen ta fra meg, men jeg ytrer ikke det jeg mener på en støtende måte. Det jeg prøver å komme frem til er at det går faktisk an å ha meninger, det går an å være uenig i ting uten å være rasistisk og uten å være usaklig.

Hva mener du om dette? 

– Sara

Oppdatering på syom-prosjekt

Håper dere har hatt en fin dag, min har vært fylt med eksamensjobbing og den siste timen julegaveshopping på nett. Nå sier jeg storfornøyd med innsatsen, vi har nemlig fått unnagjort en god del julegaver i dag og begynner nå å se en ende på det. Etterpå skal jeg en liten tur ned til Kremmerhuset for å kjøpe et par til der, da er det ikke mange igjen! Det er så deilig å nesten være i mål før desember har startet. Det blir nok et par gaver fra London i år også, men så lenge de er planlagt ser jeg nesten på det som i boks allerede. Jeg koser meg skikkelig med å finne gaver til folk, tenke ut hva de ønsker seg og se for meg innpakkingen. Gleder meg sånn til å pakke inn! 

Nå tenkte jeg egentlig å vise dere hvordan det står til med syom-prosjektet mitt. Dere vet, den blå kjolen jeg har vist bilde av før? Den så jo ut som  bildet til venstre, veldig puffete øverst med en litt merkelig pynt midt på brystet. Jeg kom over et utrolig kult sett på Nelly for en tid tilbake som inspirerte meg veldig til å prøve å dele kjolen i to. Synes det ser så kult ut å ha et sett der topp og underdel matcher hverandre fargemessig. Min topp blir noe lengre enn den på bildet til venstre, men det passer bra til meg. Jeg tenker det kan bli fint å bruke dette til sommeren når det er litt varmere i været. 

Akkurat nå ser det ikke spesielt fint ut med sømmer og slikt, men det kommer seg. De grusomme puffete armene tenkte jeg å bruke til å lage stropper av da frontpartiet er en del lavere en ryggen. Jeg håper og tror det vil se kult ut med de to skrå hullene som er foran, kanskje jeg kan pynte litt ekstra rundt der med noe spennende. Forslag til pynt? 

Tror dere det kan bli kult når alt er ferdig? 

– Sara

Oppskrifter: Arla Apetina

Hei igjen! Disse rettene tok visst ikke så lang tid å lage som jeg trodde, så da får dere oppskrift i dag. Begge deler er småretter som man for eksempel kan servere på en jentekveld. Først ut er den klassiske snacken grønnsaker og dipp. Skal ikke skryte på meg at dette er revolusjonerende, men ved å putte litt fetaost i dippen ble den utrolig god! Det du trenger er: 

 • 200g fetaost (jeg har brukt Arla Apetina med soltørkede tomater)
 • 4 ss melk 
 • 1 ts sitronsaft 
 • 1 fedd hvitløk 
 • 1/2 ts oregano 
 • litt fersk persille (kan bruke tørket også) 

Alt du gjør er å mose fetaosten og blande det inn sammen med resten av ingrediensene. Jeg rev hvitløk på et miniråkostjern for å få med hele. Så er det bare å servere med de grønnsakene du ønsker! Jeg har funnet oppskriften på Arla, men gjort et par endringer, og det resulterte i en av de beste dippene jeg har smakt. Masse herlig smak! Den kan også brukes som dressing til salat eller på pizza. 

Den andre retter er hakket mer avansert, og de har jeg valgt å kalle feta og spinat puffs. Disse ble en stor favoritt både hos meg og kjæresten min! Det du trenger er: 

 • 280g frossen spinat 
 • 2,5 dl smuldret fetaost 
 • 1/2 dl hakket løk 
 • 1 ss olivenolje
 • 1 ts oregano
 • 2 ts finhakket hvitløk 
 • 2 egg 
 • Butterdeig (jeg kjøpte ferdig på butikken, Findus)
 • Salt og pepper etter smak

Tin spinaten og press ut så mye vann av den som du klarer. Hvis spinaten er for våt vil butterdeigen bli fuktig inni. Bland spinaten med den oppsmuldrede fetaosten, hakket løk, olje, oregano og hvitløk. Pisk det ene egget i en bolle for seg selv før du blander det med spinatblandingen. Tilsett salt og pepper etter eget ønske. Jeg kjøpte butterdeig på butikken, da jeg har lest en del om at det er ganske vanskelig å gjøre selv. Det er vel lov å jukse innimellom? Jeg delte mine plater først på langs slik at jeg fikk to lange strimler så delte jeg de i tre biter igjen. Da sitter du igjen med 6 kvadratiske biter per plate. Jeg kjevlet mine litt ut før jeg la en porsjon med spinatblanding i hver av de. Det siste egget pisker du nå og pensler over alle sammen. 

Jeg fikk ca. 20 stykker av denne oppskriften. Stek de i forvarmet ovn på 200 grader i ca. 25 minutter. Mine sto i 22 da de var ganske små så du burde følge litt med på de mot slutten. 

Jeg synes det var litt gøy å prøve seg på å bruke fetaost til noe annet enn bare salat. Begge oppskriftene ble veldig gode, og absolutt noe jeg kommer til å lage igjen. Den første retten blir sikkert brukt litt som kosemat enten på en lørdag eller til en jentekveld. Mens puffene nok vil passe godt som en forrett eller kanskje til lunsj på skolen. Arla har et ganske stort utvalg av fetost så det er mulig å få litt forskjellige smaker om man vil prøve det. Link til Arlas hjemmesiden med produktoversikt og oppskrifter finner du her. #apetina

Hva tror du om oppskriftene, ser det godt ut? 

– Sara

Antrekk fra i går: paljetter, spikes og røde lepper

God morgen fininger! Her kommer litt flere bilder av gårsdagens antrekk. Elsker den dype blåfargen, håper jeg får brukt denne toppen masse mer i fremtiden. Forresten, på en skala fra en til ti, hvor kaldt tror dere det var å ta disse bildene? Jo, riktig, ti! Haha. Merker at det er en del kaldere her ute hos mamma enn det er i Oslo, skal i hvert fall ikke klage når jeg kommer tilbake! 

Toppen fikk jeg byttet til meg på syverksted, men er opprinnelig fra Zara, skjørtet er fra HM og skoene er fra Nelly. 

Synes den åpne ryggen er så kul på denne toppen! Neste gang jeg skal bruke den kommer jeg nok til å ha oppsatt hår så den synes bedre. 

Jeg hadde en kjempekoselig kveld i går, med fine jenter! Vi fikk feiret bursdagsbarnet og jeg tror hun var veldig fornøyd med kvelden, da sier i hvert fall jeg meg fornøyd. 

Nå busser jeg straks tilbake til Oslo, hvor det venter litt eksamensjobbing og julegavehandling de neste dagene. Gleder meg til å få alt som heter skole overstått så jeg bare kan begynne å nyte førjulstiden!

Hva synes dere antrekket? 

– Sara 


#mote #klær #fashion #antrekk #outfit #ootd #spikes #blå #paljetter #redlips #makeup #krøller #curls #feiring #fest

Gratis selvforsvarskurs for jenter!

De fleste av dere har sikkert fått med dere ransbølgen som stormer i Oslo for tiden. Mange er redde for å gå utendørs både om dagen og kvelden, slik burde det absolutt ikke være. Politiet har opprettet en egen ransgruppe og det er godt å se at politiet tar dette på alvor. Likevel oppfordrer de folk til å oppføre seg som normalt og ikke ty til borgervern, vil man bidra på et vis kan man melde seg som natteravn. Det kan dog være lurt å ta noen forhåndsregler når man skal ferdes ute etter mørket har lagt seg. Jeg har ikke noen oppskrift for hvordan man slipper å bli ranet, men synes det er viktig å gi dette litt oppmerksomhet. Kanskje noen blir litt mer oppmerksom av det, og da har jeg gjort mitt.

Jeg vil også opplyse om at det i morgen arrangeres gratis selvforsvarskurs for jenter i Oslo. Skulle gjerne deltatt på dette selv, men jeg er ikke i Oslo denne helgen. Håper noen av dere får muligheten til å dra. 


Tenk over hvor du går

Så langt det lar seg gjøre bør du unngå å gå alene om kvelden, dersom det ikke er mulig er det lurt å tenke litt over hvor du beveger deg. Det er kanskje en selvfølge men unngå mørke parker og folketomme gater. Politiet anbefaler folk å gå steder hvor det er mange andre, da fler av ranene har funnet sted i mørke parker.  

Orientere deg

Å følge med på mennesker rundt seg tror jeg kan være lurt. Vis at du har sett de, slik at de ikke kan komme å overraske deg. Vær spesielt obs på hjørner og kikk deg kanskje en ekstra gang over skuldra. Jeg mener ikke at folk skal bli hysteriske her altså, jeg tror bare det kan være smart å være litt klar over hvordan ting ser ut rundt deg og ikke minst hvem som er rundt deg. 

Ikke gå med mobilen i hånda

Mange har blitt frastjålet mobilen fordi de går med den i hånda eller fordi de snakker i telefonen. Jeg tror noen kjenner en trygghet når de har noen på tråden, men det kan faktisk virke mot sin hensikt. Skjul derfor alle verdisaker så godt du kan og hold godt på veska. 

Første del av denne dagsrevyen-episoden fra NRK forteller litt om hvordan du bør oppføre deg dersom du skulle være uheldig å bli ranet. De sier blant annet at man bør gjøre som raneren sier, men om sitasjonen skulle bli anstrengt kan det være lurt å kunne noen forsvarsteknikker. Da er jo dette gratise selvforsvarskurset perfekt for å lære litt!

Tenker du over slikt når du er ute?

– Sara

Vil du være fosterhjem for en katt?

Dere vet kanskje at jeg er med i studentforeningen Oslo Student-TV? Jeg hører til under kategorien serie, så dessverre har ikke vi publisert noe enda, men det kommer på nyåret! De har uansett masse annet spennende dere kan se på i mellomtiden, blant annet ble det nylig laget en sak om foreningen for omplassering av dyr jeg vil anbefale dere å sjekke ut. 

79303418

Mange studenter tenker at de ikke kan bidra, fordi de nettopp er studenter. Men man kan faktisk stille seg som fosterfamilie for en katt uten at det trenger å koste deg noen ting. FOD-gåren stiller med kattesand, mat og eventuelle veterinærkostnader. Det eneste kravet er at du må være fosterhjem i minst 3 måneder. Skulle ønske det var lov med dyr her jeg bor, da hadde jeg mer enn gjerne vært fosterhjem for en fin kattepus. Hvis du er i samme situasjon som meg og ikke får lov til å ha dyr hjemme kan du hjelpe til som frivillig på gården. Jeg har ikke satt meg skikkelig inn i hva det innebærer, men tenkte jeg skulle sjekke det ut over jul. Her er link til FOD, hvis dere ønsker å lese mer. 

Oslo Student-Tv har forresten en konkurranse gående på Instagram hvor du kan vinne en kaffemaskin! Bare følg oppskriften på bildet over så er du med i trekningen. 

Har du hørt om Oslo Student-TV før? 

– Sara

Shopping kveld med BikBok og Ulrikke Lund

Først vil jeg bare si tusen takk for alle de fine kommentarene deres på de siste innleggene! Dere er så gode og snille alle sammen! Kvelden i går ble veldig vellykket, men det ble ikke noe foredrag som jeg hadde trodd. Vi kunne dog snakke med Ulrikke Lund hele kvelden og få tips til festmote, jeg hadde ikke noe konkret jeg lurte på så droppet det. Uansett så hadde jeg en veldig fin kveld! Tenkte å gi dere et lite bildedryss fra kvelden, gikk litt banans med kameraet i går, så det ble en del detaljebilder. 

Vi ble servert herlig vann med smak fra Bonaqua. Drikker egentlig ikke vann med smak eller kullsyre så ofte, men den med bringebær og bjørnebær var frisk og god. Det sto også fremme brownies og godis for de som ønsket det. 

Jeg måtte så klart posere foran presseveggen. Følte meg veldig VIP akkurat her, ser dere det?

De hadde en Instagramkonkurranse gående under eventet, så jeg ble litt inspirert av den til å knipse litt bilder av forskjellige ting. De har såå mye fint festtøy inne nå, fikk veldig lyst på en kongeblå topp. Meen flink som jeg var sto jeg i mot. Jeg byttet jo nettopp til meg en superfin blå topp. Så da nøyet jeg meg med å knipse litt bilder av ting isteden. 

Fikk også foreviget et bilde av meg og fine Ulrikke Lund. Synes det helhvite antrekket hennes var utrolig fint, fikk litt sommerfølelse da, men det sier jeg ikke nei takk til nå. Håper dere har hatt en fin start på helgen, nå drar jeg hjem til mamma. I morgen er det nemlig feiring av bursdagen til Tonje! Som jeg gleder meg til å se henne igjen og til å feire hennes 21 år. 

Har du noen planer for helgen? 

– Sara

Syverksted med Jenny Skavlan

Hei alle fine lesere! Har dere hatt det bra i dag? Jeg har nesten ikke tatt i en data i dag, i hvert fall ikke i bloggsammenheng, så nå var det hyggelig å sette seg ned å skrive litt. Jeg har som nevnt tidligere vært på syverksted og boklansering av den nye boken til Jenny Skavlan i dag. Dette er faktisk tredje gang jeg har vært med på slikt verksted med henne og det var like gøy i dag! Det eneste som var litt dumt var at Vilde måtte melde avbud, så da ble det til at jeg dro alene. Det var uansett mange hyggelige jenter å skravle med der så det gikk fint. 

Alle som kom kunne ta med seg tre plagg de enten ville sy om eller bytte bort til andre klær. Jeg byttet fra meg en kjole og en jakke og fikk igjen skjorten dere ser over, som faktisk var Jenny Skavlan sin og en utrolig kul topp jeg skal bruke til helgen. Skjorten  hadde egentlig en helt plain lyserosa krage, men jeg piffet den opp med et kult bånd. Er veldig fornøyd med den selv og gleder meg til å ta den i bruk! 

Her er noen av tingene hun har laget, disse kunne vi bruke til inspirasjon. 

Det var en lett servering med foccacia og mineralvann, samt noen godteriskåler. Litt hverdagsluksus sier man ikke nei takk til!

Vi var også heldige som fikk et handlenett med litt forskjellige godsaker oppi. Blant annet hadde Perlehuset bidratt med litt perler og slikt så vi kan lage mer ting hjemme. Jeg fikk ikke kjøpt med meg den nye boken da, jeg tror nemlig jeg hadde fått litt kjeft hvis jeg gikk ut å kjøpte noe som står på ønskelisten min nå ikke lenge før jul. Så da får jeg nøye meg med den forrige boken så lenge. Fikk henne til å signere den da, siden alle andre fikk signert den nye boka. Signerte bøker er alltid stas å ha i bokhylla. 

På bordene i syrommet var det lagt ut haugevis med forskjellige perler, bånd, kjetting og alt man kan ønske seg for å sy om klær. Siden det ble en del ting til overs fikk vi ta med det vi ville hjem, jeg har plukket med meg litt godsaker så kanskje det blir flere “nye” plagg på meg fremover. Mange prøvde seg også på symaskin i dag, men jeg holdt meg til nål og tråd. Er ikke helt stødig med symaskin så får enn så lenge kose meg med den gode gamle nåla.  

Noen av bildene ble dessverre litt kornete, det var dessverre ikke den beste belysningen i alle rommene. Dette er derfor det eneste bildet jeg fikk tatt av Jenny Skavlan, litt synd for hun så utrolig bra ut i dag. Hun lurte faktisk på hvordan det hadde gått med jakken min som vi jobbet med på forrige syverksted, så det var jo litt sprøtt, men veldig gøy at hun kjente meg igjen! Kanskje jeg burde ta det som et hint og ikke dukke opp neste gang? Hehe.

Her er bilde av den blå toppen jeg fikk byttet til meg. Det var faktisk akkurat en slik topp jeg drømte om å finne før jeg dro! Tror den vil passe fint sammen med resten av antrekket jeg skal ha på lørdag. 

Liker dere å sy om klær?

– Sara

Hjemmelagde julegaveideer

Her kommer endelig innlegget jeg lovet om hjemmelagde julegaver. Ideen bak dette innlegget er at julegaver, og gaver generelt ikke trenger å koste all verden for at de skal være fine. Det er egentlig bare fantasien som setter grenser når man vil lage en gave til noen. Jeg har satt sammen mine forslag her, kom gjerne med flere forslag i kommentarfeltet. Alle bildene er hentet fra Pintrest. 

Sjekk gjerne ut dette innlegget for enda flere gode ideer ♥

Hjemmelagde spaprodukter 

Å få en fin pyntet krukke med hjemmelagde spaprodukter tror jeg mange ville satt pris på. Jeg vet ikke hvordan holdbarheten er på slike ting, men jeg vil kanskje tro at skrubber er det som holder lengst. Oppskrifter er det nok å velge i på nett, så det er bare å slå seg løs. Finn på en søt innpakning for å sette prikken over i-en. Her og her er et par forslag til oppskrifter.

Hjemmelaget julegodteri

Dette lagde jeg selv og ga bort til jul for et par år siden, og det virket som at gaven slo an. Finn frem dine favorittoppskrifter på julekuler og trøfler og lag i vei. Pakk det du lager inn i en delikat eske, eller kanskje noen cellofanposer. For et par år tilbake hadde Panduro Hobby noen søte poser med snøkrystaller på, dette ble utrolig søtt når du fylte de med trøffelkuler. Igjen er nettet fylt med fine oppskrifter å velge i. Forslag til oppskrift her og her

“In a jar” 

Omtrent alt kan lages “in a jar”. Har dere hørt om det før? Jeg synes det er helt genialt og ser utrolig kult ut. Du kan for eksempel legge alle de tørre ingrediensene til cookies eller en kake i et glass, legge ved fremgangsmåte og pynte det. Jeg har såå lyst til å lage dette til noen i år, men er ikke sikker på hvem det skulle blitt til. En annen ting man kan gjøre er å ha litt god kakao i et glass, og legge ved noen hjemmelagde marshmallows i en liten cellofanpose ved siden av. Forslag til oppskrift her, her og her

Hjemmelagde smykker 

Hvis du har tid (og tålmodighet) kan du lage et fint statementsmykke og gi bort. Dette tar som sagt ganske mye tid så det kan være lurt å starte i god tid, men til gjengjeld tror jeg dette er en gave veldig mange ville blitt glad for. Hvis du vil prøve deg på noe litt mindre ambisiøst kan du lage et armbånd eller et enklere kjede. Forslag til oppskrift her og her

Såpestykker 

Dette høres kanskje ikke så veldig spennende ut, men jeg ble veldig fasinert over hvor mye lekkert man kan gjøre med et stykke såpe. Jeg har aldri selv prøvd å lage såpe før, så jeg vet ikke noe om hvor krevende det er. Oppskriftsforslag her og her

Vennebilder 

Hvor koselig er det ikke å gi bort en samling med bilder fra forskjellige ting dere har gjort sammen til en venninne. Kanskje du kan sette det sammen i en fin fotoramme? Eller hva med å lage en bildebok på nett og få den fremkalt. Jeg fikk en slik bok av en venninne en gang og det var utrolig koselig, har hatt veldig mye glede av den! Det er noe helt unikt som du kan forme slik du vil.

Da håper jeg dere likte disse ideene! Det er som sagt bare fantasien som setter grenser når det kommer til hjemmelagde gaver, søkt litt rundt på nettet for inspirasjon så tror jeg dere vil få til masse fint! Del gjerne innlegget videre hvis dere likte tipsene!

Hva er ditt beste hjemmelagde gavetips? 

– Sara 

Julegavetips: til gutta

Så var det gutta sin tur. Jeg synes helt ærlig det er tusen ganger vanskeligere å finne gave til gutter enn til jenter, fler som har det sånn? Nå har jeg uansett brukt en del til på å finne noen ting som kan være aktuelle. Kjæresten har også fått bidratt litt, så da satser jeg på at gavetipsene treffer godt.  

 

♥ Boxere 

De fleste gutter jeg kjenner ønsker seg alltid boxere. Boxere finner du i alle prisklasser og de jeg har tatt med her er litt dyrere, men jeg ser for meg at det er med gutter som oss jenter: av og til stas med litt ekstraordinært undertøy. Dressmann har også mange fine enkle boxere til en litt rimeligere penge. 

♥ Toalettmappe

Dette synes jeg faktisk passer like godt til gutter som til jenter. Jeg har sett gutter som drar på ferie og pakker alt de trenger i en brødpose. Og det fungerer sikkert, men en toalettmappe er en nok noen hakk mer praktisk. Den sorte kolleksjonen fra Lulu’s er veldig maskulin og fin

♥ Spill

Mange gutter bruker flere timer på spill av forskjellig sort hver dag. Noen foretrekker PC, andre Playstation eller Xbox, men uansett plattform så er spill gøy. De kanskje mest populære spillene akkurat nå er (ikke bli oppgitt om jeg tar feil) er Fifa14, Battlefield 4 og GTA V

♥ Headset/gadgets

Liker å tro at gutter er gale etter gadgets, og på denne siden finnes det hav av rariteter. Et godt headset er også gull verdt for gutta, uansett om de bruker det til gaming eller bare til musikk. Jeg fikk beskjed av kjæresten om at dette headsetet har veldig god lyd og er perfekt for gaming. Det fine med dette er at det har innebygd mikrofon og knapper du konfigurere selv. 

♥ Klokke

Er det bare meg eller kler gutt klokker utrolig bra? Sier ikke at jenter ikke gjøre det, men det er noe helt spesielt med en stor fin klokke på gutter. Slike klokker er dessverre ofte dyre, men denne her synes jeg ikke hadde så ille pris, ca. 350 kroner

♥ Parfyme 

God lukt på gutter er kanskje noe av det beste vi jenter vet? Kjøp en parfyme du liker godt til kjæresten din så slår du to fluer i en smekk! Slet litt med å finne parfymer som ikke er testet på dyr, men kom frem til at denne fra Moods of Norway ikke er det. 


♥ Skjorte

En ny skjorte eller annet klesplagg er vel alltid stas? Enten personen gaven er til ønsker seg nye nytt eller ikke tror jeg alltid en fin skjorte eller en kul t-skjorte slår an. Gutta er mer forfengelige enn de liker å innrømme.  

♥ Hårstyling

Igjen så er gutta mer forfengelige enn hva de liker å gi utrykk for. Jeg har nemlig erfart at de gjerne bruker god tid foran speilet for å få sveisen perfekt, så hvorfor ikke gi bort et godt stylingprodukt? Enten det er voks eller spray personen foretrekker så har Coverbrands en del å velge i.

♥ Bok/bladabonnement

Dette tror jeg er noe gutta også setter pris på. En god bok kan de fleste sette seg ned med å nyte. Kanskje Harry Holde er spennende lesestoff for pappa eller bror? Det finnes også veldig mange blader for menn. Vimenn, Ilustrert vitenskap og Autofil er vel alle sammen klassikere? Hos bladkongen finner du i hvert fall mange gode forslag

♥ Gavekort på underholdning

Dette må være den ultimate gaven hvis man sliter litt med å finne på noe. Et gavekort hos enten Netflix, HBO, Spotify eller andre underholdnings-leverandører tror jeg mange ville kost seg mye med. Et slikt abonnement passer også perfekt på denne tiden av året hvor det tilbringes litt ekstra tid inne. 

♥ Barbermaskin

Harde pakker slår alltid an og kanskje har du en lillebror som trenger sin første barbermaskin? Eller har den gamle til pappa sluttet å fungere? En god barbermaskin kommer uansett godt med og er noe gutta gjerne bruker hver dag. 

♥ Treningstøy

Å finne fresht treningstøy med kule farger er litt vanskeligere til gutter enn til jenter, i hvert fall der jeg så. Uansett så fortjener gutta også å skinne på trening så let litt rundt og finn noe kult. Kanskje en ny treningsbag står høyt opp på ønskelisten?

Dette var de tingene jeg kom på, håper noe av dette kan være til inspirasjon når dere skal ut på gavejakt! Nå gjenstår bare siste del av denne serien som skal handle om gaver på budsjett. Innlegget vil nok  fokusere mest på hjemmelagde ting, så det gleder jeg meg veldig til å lage. 

Hva er ditt beste julegavetips til gutta?

– Sara