Hjemmelagde julegaver

Jeg kan ikke la adventstiden passere forbi uten at jeg har delt mine tips til hjemmelagde julegaver. Det har vært veldig mye aktivitet på samme type innlegg jeg har lagd i årene før de siste dagene, så nå er det høy tid å dele litt nytt. Det er jo i tillegg DIY-uke her på bloggen så timingen kunne ikke vært bedre! Hvis du ønsker å lage det som er på bildene er det link i teksten under. Håper dere finner noen gode tips!

Sjekk gjerne ut innlegget jeg skrev for 2 år siden, og det jeg skrev i fjor

Spiselig

Spiselige gave er stort sett alltid populært og i denne kategorien er det et hav av ting du kan lage å gi bort. Lag noe eksklusivt godteri, kanskje sjokoladetrøfler, konfekt eller deilige fudge og pakk det inn i en fin forpakning. Hvis du lager konfekt med fyll kan det være greit å sette på en fin tag med hva de inneholder.

Hjemmelagde syltetøy og marmelader gjør seg veldig fint i søte krukker, kanskje med en fin pakke kjeks og en ost fra ostedisken til. Har du høstet fra egen hage er det jo selvfølgelig ekstra stas! Et annet søtt pålegg som lett kan lages selv å gis bort er sjokoladepålegg, krukken på bildet over hadde i hvert fall jeg satt pris på å få!

Forbruksvarer som olivenolje, salt og vaniljeekstrakt kan du også fikse selv å gi bort. Kjøp inn olivenolje og hell det over på en fin glassflaske med et par chili, en hvitløk eller noen urter på. Da vil oljen få en liten ekstra smak som gjør seg godt til matlaging, i tillegg ser det veldig lekkert ut på kjøkkenbenken. Du kan gjøre det samme med salt, man koker opp det man ønsker at saltet skal smake også blander man det inn med saltet. Her kan du lese en oversiktlig fremgangsmåte. Hvis du kjenner noen som er glad i å bake går det også an å lage hjemmelaget vaniljeekstrakt. Det ser kjempefint ut og jeg hadde i hvert fall blitt veldig imponert om jeg hadde fått noe sånt.

Velværeprodukter

Lekre krukker med badesalt eller badebomber er en super gave som passer like godt til venninner som til bestemor. Litt badesalt i badekaret eller fotbadet setter alle pris på og her kan du tilpasse farge og lukt til personen som skal få gaven. Og igjen, det ser fint ut på baderomshyllen. Såpestykker går det også an å lage, lukt og utseende kan varieres i det uendelige her. Pakk de inn i en delikat emballasje og voila! En god skrubb må også alle ha, og du kan lage alt fra kroppsskrubb til ansiktsskrubb og leppeksrubb. Her finner du min oppskrift på sjokolade & mint skrubb, og her kan du lage pepperkakeskrubb.

Hjemmelagde skjønnhetsprodukter kan være litt tricky å gi bort fordi det ofte er ferskvare og bør holdes kjølig. En lipbalm derimot er det ingen fare med! Fyll opp en søt konteiner og dekorer den etter ønske. Hjemmelaget toner går det også fint an å lage med bare få ingredienser, men jeg ville sjekket oppskriften nøye for hvordan den skal oppbevares. Skal den stå kjølig må du huske å gi beskjed til mottakeren. Det samme gjelder for hjemmelagde ansiktsmasker. Oppbevar de kjølig og unngå ingredienser som blir fort stygge som banan og avokado.

Tørr-shampoo er noe de aller fleste tyr til, så hva med å gi bort en boks du har laget selv? Her kan du både lage for blondiner og brunetter, superkjekt! Et deilig ansiktsserum er veldig deilig å skjemme seg bort med, men jeg tror mange dropper å bruke penger på det. Da er det jo perfekt å lage en flaske og gi bort til jul. Du får helt naturlige, pleiende ingredienser også er jo flasken i seg selv superdekorativ! En god øyekrem er en annen ting jeg tror mange, meg selv inkludert, er flinke til å droppe. Lag derfor en oppkvikkende øyekrem å gi bort. Jeg hadde blitt hoppende glad for en sånn gave!

Til hjemmet

Hjemmelagde duftlys er ikke vanskelig å lage, og igjen så er det bare fantasien som setter grenser for utseende og lukt. Lag gjerne noen fine lys med temaet jul som man kan kose seg med i romjula. En morsom, men også praktisk gave er scrabble coasters. Hvor kult er det ikke å lage coasters med egne ord på? Lag et sett med 4-6 stykker og pakk de inn på en fin måte. Jeg fikk faktisk lyst til å lage sånne til meg selv! Noen dekorative håndklær med personlig tekst, eller motiv er også superhyggelig å gi bort i gave. Finn et sitat som passer personen, tegn på noen søte cupcakes til den bakeglade eller et kult mønster. Tekstiltusjer i forskjellige farger finnes på Panduro Hobby.

Dekorative duftposer eller duftglass gjør seg ikke bare i stua, men det fyller også heimen med en deilig lukt. Begge deler er også veldig enkelt å lage! Det går også an å lage delikate duftkonvolutter som kan legges mellom klær i klesskapet. Da dufter det alltid friskt og godt av klærne når de kommer ut. En morsom og litt annerledes gave!

Er du god til å strikke eller hekle kan du lage mye fint, hva med å strikke et stort og mykt pledd? Hvem blir vel ikke glad for noe sånt på denne tiden av året? En fin pyntepute gjør seg også godt i sofaen, her kan du enten gå for de helt enkle eller så kan du jo prøve deg på litt mønster! Og hvis du er i det ekstra kreative hjørnet kan du jo alltids lage en fin puff til stua. Den på bildet over ser jo utrolig kul ut, og oppskriften virket ikke så altfor vanskelig heller!

Håper disse gavetipsene faller i smak hos dere, og hvis dere har noen flere tips blir jeg superglad for å høre om de i kommentarfeltet. Husk også å sjekke ut de to andre innleggene jeg har laget om dette tidligere, link ligger øverst i innlegget!

18 kommentarer

Siste innlegg