Årets Stylista & Olympus PEN summer party

God kveld! Håper dere har hatt en fin torsdag? Jeg har prøvd å hvile stemmen min i dag, så jeg forhåpentligvis kan sjekke inn gjester når jeg skal på nattevakt om litt. Som jeg nevnte her om dagen fikk jeg veldig vondt i halsen etter søndagens fotballkamp og etter en hyggelig kveld med mye snakking sammen med Vilde i går forsvant den helt. Bortsett fra det koste vi oss i hverandres selskap. Siden jeg ikke var helt i toppform og Vilde skulle på jobb tidlig i dag tok vi det veldig rolig på gårsdagens sommerfest. Det ble ikke mer enn et par glass med vin og vi dro litt før festen var over. Her har dere noen bilder fra kvelden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fineste ♥

Fingermat, de grønnsakene med hummus var veldig gode!

Santa Maria stilte med mat og konkurranse.

Man kunne få lagt freshe negler av Londontown

I år, som i fjor hadde Olympus fotoshoot, hvor alle som hadde lyst kunne komme å ta bilder. 

Flettestanden var dessverre litt dårlig organisert, og vi som skrev oss opp på liste tidlig på kvelden fikk aldri flettet oss. Selv om vi sjekket inn med jevne mellomrom. Vi så også enkelte som hadde skrevet seg opp etter oss komme foran oss i køen. Så det var litt kjedelig, men men.

Det var litt synd at været ikke var på vår side, men sånt kan man jo ikke planlegge. Noe annet som ikke var planlagt i det hele tatt var antrekket mitt, jeg tok på meg noe litt tilfeldig nesten rett før vi skulle gå. Det var helt uaktuelt å gå rundt der med vond hals og fryse, så da ble det bukse og høyhalset genser. Hva da juni? Uansett, alt i alt hadde vi en fin kveld! Vi fikk skravlet mye, spist og kost oss. Også fikk vi noen veldig flotte goodiebags med spennende produkter jeg gleder meg til å prøve. 

– Sara


#mote #fest #sommerfest #stylista #olympus #party #oslo 

5 filmer/TV-serier jeg ikke anbefaler

Vanligvis pleier jeg å komme med tips til filmer, serier eller bøker jeg liker hver uke. I dag tenkte jeg å gjøre det litt annerledes, og heller dele 5 filmer og TV-serier jeg IKKE likte med dere. Dette er selvfølgelig bare min personlige mening, og kanskje noen av dere synes disse filmene og seriene er kjempebra? Det er jo det som er så fint med underholdning, det finnes alltid noe for enhver smak. 

1. Paterson: Grunnen til at jeg ikke liker denne filmen er at den ikke egentlig handler om noe. Den har ingen gode vendepunkter og man når aldri noen spenningstopp. Den to timer lange filmen handler kort fortalt om Paterson, som bor i Paterson med sin kone. Han er bussjåfør og kjører samme rute hver dag. I lunsjen skriver han dikt i notatblokken sin. Hver kveld når han skal gå tur med hunden deres går han innom den lokale puben og drikker én øl. Kona hans er hjemmeværende og bruker det meste av dagene sine på nye maleprosjekter, cupcakesbaking og gitarspilling. Stort mer handling enn det er det ikke i denne filmen. Paterson har riktig nok høstet veldig god kritikk og fått terningkast fem av blant annet Aftenposten og NRK P3.

2. Lost in Translation: Selv om alle andre ser ut til like denne filmen synes jeg den er så dørgende kjedelig. De som liker den prøver selvsagt å overbevise meg om at jeg ikke skjønte greia, og kanskje det er sant? Ikke vet jeg, men denne filmen ble rett og slett for kjedelig for meg. Den handler om Bob, en amerikansk skuespiller som er i Tokyo for å spille inn en reklame for whisky. Han sliter med å forstå hva de på settet sier, da ingen av de snakker noe særlig engelsk. I alt kaoset møter han Charlotte, som er mye yngre enn seg selv. De er begge gift på hver sin kant, men sliter med å få ekteskapene til å fungere. De to nyter hverandres selskap i Tokyo, og når det er på tide å dra hjem igjen blir spørsmålet hvor går de fra dette?  

3. The Road: Dette er en postapokalyptisk film med Viggo Mortensen i hovedrollen, basert på boken med samme navn. Den handler om en far og en sønn som etter at verden har gått under prøver å nå det stedet de tror er trygt, kysten. Det eneste de har er hverandre og en pistol til å beskytte seg med mot det, eller de som er gjenlevende. Det begynner å bli en stund siden jeg så filmen, men jeg husker jeg synes den var så kjedelig. Det skjedde liksom aldri noe, og det verste jeg veit er å kjede meg når jeg ser på film. Jeg kan like de aller fleste sjangre, men hvis jeg ender opp med å kjede meg, er det no go fra meg!

SCENE 3.41 / Exterior Flatboat (1995) - Cohle and Marty question Henry Oliver about his daughters death. / Photo: Jim Bridges/HBO
HBO's

4. True Detective: Denne serien hadde jeg ganske høye forventninger til, og jeg tror Matias og jeg så over halve sesong 1 før vi ikke gadd mer. Den fenget oss ikke over hode, selv om jeg gjerne skulle ønske jeg likte den. Serien handler om to etterforskere som i 1995 etterforsket et drap på en kvinne. De løste saken, men nå 17 år etter dukker et lignende drap opp, og saken blir gjenåpnet. Vi ser derfor at de to mennene blir intervjuet hver for seg om etterforskningen, og om forholdet dem i mellom. Intervjuene lapper sammen tilbakeblikk fra det som skjedde i 95. Selv om dette høres ut som en ganske spennende handling går alt så utrolig sakte fremover, så vi orket rett og slett aldri fullføre. 

5. Bonanza: Western er kanskje den sjangeren jeg synes er minst interessant å se på, og både i film- og i serieformat. Jeg unngår det derfor for en hver pris, men Bonanza var det nærmest umulig å komme unna. Det er nok en av grunnene til at jeg misliker serien så sterkt, den var liksom alltid på TV. Den brukte i tillegg å dukke opp på morgenen etter barne-TV da jeg var barn, og jeg husker det var like nedtur hver eneste gang introsangen slo i mot meg. Når handlingen ikke fenget meg heller måtte serien bare ende opp på denne listen. 

Slik ser min topp 5-liste ut med filmer og serier jeg ikke liker. Det er selvfølgelig ikke sikkert dere som leser dette er enige, men sånn er det alltid. Vi liker heldigvis forskjellige ting. 

Har du noen filmer eller serier du virkelig ikke liker?

– Sara


#film #tv #tvserie #underholdning 

10 ting jeg vil gjøre i sommer

Selv om jeg tenker at vi bør bli flinkere til å ikke hele tiden leve i fremtiden, synes jeg det er like viktig å ha noe å glede seg til. Det gjelder å finne en balansegang der. Så i dag har jeg fundert litt på hva jeg gleder meg til, og hva jeg ønsker å få gjort i sommer. Denne listen på 10 punkter ble resultatet, kanskje vi har noen av de samme punktene?

1. Delta på årets Stylista & Olympus PEN sommerfest. Dette skjer allerede til uken, og jeg drar selvfølgelig sammen med Vilde. Vi hadde det så gøy der i fjor, så vi slo til da muligheten bød seg i år også!

2. Get some tan! Dette punktet står nesten alltid på sommerlistene mine, men skjer det? Som regel ikke! Jeg er ikke noe glad i å ligge ute å sole meg, ikke har jeg noen uteplass her jeg bor heller. Så jeg får bare være litt kreativ. 

3. Feire bursdagen min! Jeg vet ikke om jeg har skrevet det på bloggen, men jeg og tre venninner skal feire sammen. Vi blir alle 25 år i juli, og slår oss derfor sammen til et 100-års lag. Vi har booket lokale, bestilt en del pynt og begynner å få et greit bilde på på hvordan ting skal se ut. I løpet av juli skal vi en tur til Sverige for å handle inn resten av det vi trenger. Jeg gleder meg sånn! Både til forberedelsene, men selvfølgelig også til selve festen!

4. Lese et par bøker. Jeg var inne i en god steam tidligere i år, og leste ut flere bøker enn jeg hadde gjort det siste året. Så i sommer har jeg lyst til å ta opp lesingen igjen. Jeg har et par bøker klare som jeg vil lese, så det er egentlig bare å begynne!

5. Jeg skal jobbe mye i sommer, og derfor må jeg prøve å være litt spontan og bli med på ting som plutselig dukker opp. Egentlig er jeg veldig dårlig på å takle uforutsette ting som skjer, selv om det er hyggelige ting. Men i sommer vil jeg prøve å bli flink til å si ja!

6. Ta en roadtrip med Vilde. Vi har snakket om å få til en liten roadtrip i en evighet nå, og sommeren er jo den perfekte anledning. Hvor vi skal har vi ikke bestemt oss for enda, men det blir garantert hyggelig!

7. Lage masse hjemmelaget is, smoothies og juce. Hvor godt er ikke det i sommervarmen, og det er vel lov å kose seg litt? Dessuten blir det sikker en del oppskrifter jeg kan dele med dere utav det. Vinn-vinn!

8. Finne den perfekte jeans. Jeg kan ikke huske sist jeg brukte jeans, men jeg skikkelig lyst på et par som kan brukes på kjølige dager og utover høsten. Aller helst har jeg lyst på et par vintage Levis, så jeg må nok dra på jakt i noen vintagebutikker! 

9. Punktet som alltid er med på listen er grilling hos onkel. Det er alltid stas å grille hos han, og i år har han nytt hus med stort uteområde! Kanskje det dukker opp noen oppskrifter på vegetarvennlig grillmat her på bloggen? 

10. Være litt mer aktiv. Jeg kan ikke huske sist jeg hadde en skikkelig treningsøkt, så det hadde vært veldig godt å få bevegd seg litt igjen. Sommeren er i hvert fall en perfekt anledning til å snøre på seg skoene å gå noen turer. Krysser fingrene for mye finvær!

Det var min lille to-do-liste for sommeren. Kanskje jeg skulle prøvd å lage en oppsummering av hvordan sommeren min ble når høsten nærmer seg? Vi får se, throwback er alltid gøy! Matias og jeg har også snakket om å få til en tur i løpet av året, det var jo faktisk også ett av forsettene mine i år. Om det blir nå i sommer veit jeg ikke, kanskje det nesten er bedre å ta en tur til høsten? Det finner vi ut av ♥

Har du noen fine planer i sommer?

– Sara


#sommer #juli #juni #august #blogg #blogger #bursdag #todo #liste #planer