Oppskrift: Bananvafler

Nå var det altfor lenge siden sist jeg spiste bananvafler, så da ble det vafler til lunsj i dag. Disse her er ganske sunne, så jeg nyter de med god samvittighet til frokost, lunsj eller kveldsmat. Hvis du har i litt cottage cheese og bytter ut fullkornsmelet med havremel, havregryn og litt fiberfin blir de enda sunnere. Vafler kan dere sikkert lage fra før av, men jeg legger ut en liten oppskrift uansett.

Hvis bananen ikke er god og moden vil røren bli mindre søt, vil du ha den søtere er det bare å tilsette ønsket søtning, jeg kan anbefale Sukrin gold. Det første du gjør er å mose bananen med en gaffel, så rører du inn egg og melk. Tilsett så vaniljepulver eller vaniljesukker, kardemomme og fullkornsmel til røren blir passe tykk. Denne røren ble nok til 4 store og tykke vafler.

Som topping tinte jeg bare noen frosne jordbær og moste de. Over strødde jeg over litt Sukrin gold så det ikke skulle bli så syrlig. Denne røren her ble utrolig mektig så etter to plater var jeg stappmett!

Hva synes du om å spise vafler til lunsj?

– Sara


#mat #matogdrikke #oppskrift #vaffel #vafler #sunn #sunt #kosthold #lunsjtips #lunsj #hjemmelaget

Oreo-cupcakes

Hei igjen! Nå går jeg sikkert å trasker rundt på HFB-messa som jeg snakket om før helga, men siden jeg har lovet dere oppskrift på oreo-cupcaksene har jeg forhåndsinnstilt et lite innlegg til dere. Oppskriftene har jeg hentet fra to herlige blogger, fant selve muffinsoppskriften på bloggen til Villapelesukker (2.plass i Hele Norge Baker) og frostingen har jeg funnet på bloggen til Ida (1. plass i Hele Norge Baker). Morsomt sammentreff at jeg brukte begge bloggene deres, tenkte faktisk ikke over at begge var deltakere i det programmet da jeg fant de. Oppskriftene finner du selvfølgelig på bloggene deres, men jeg gjør det enklest mulig og samler begge to i ett innlegg her.

Til 24 muffins trenger du:

♥ 3 egg

♥ 3,5 dl sukker

♥ 250g hvetemel

♥ 1 ts vaniljesukker

♥ 2 ts bakepulver

♥ 25g kakao

♥ 150g smeltet smør

♥ 2 dl melk

♥ 200g hakket oreokjeks

Pisk eggedosis av egg og sukker i en egen bolle, mens du smelter smør i en kjele. Tilsetter melken når smøret er helt smeltet.

Sikt alt det tørre i en annen bolle og hakk opp oreokjeksen.

Ha melkeblandingen og eggedosisen i melet og bland det hele godt før du har i den hakkede oreokjeksen. Fordel røren i muffinsformene, jeg har brukt de vanlige små muffinsformene og tok mine 2/3 fulle.

Stek de i ca. 20 minutter på 180 grader. La de avkjøle seg helt før du har på frosting. Jeg fant ut at det ble penest om jeg skjærte bort toppen på de muffinsene som hadde veldig store topper .

Som frosting valgte jeg å lage en skikkelig god og syrlig kremostfrosting fra bloggen til Ida. Denne passer perfekt sammen med de søte oreo-muffinsene! Det du trenger er:

♥ 300g mykt smør

♥ 200g melis

♥ 250g kremost

♥ 2 ts vaniljesukker

♥ 2 ss sitronsaft (kan droppes)

♥ Konditorfarge (kan droppes)

Kjør smør, siktet melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin eller med en miksmaster i ca. 5 minutter. Da blir røren fluffy og hvit tilslutt. Tilsett så kremosten, sitronsaften og konditorfargen og bland alt sammen. Ikke rør mer enn 30 sekunder denne gangen for da blir blandingen for myk og dermed vanskelig å sprøyte ut. Min ble etter en liten stund litt myk uansett, så jeg satte den litt i kjøleskapet og da var den good to go igjen!

Slik pyntet jeg mine cupcakes, med noen perler (som jeg faktisk har fått av Villaperlesukker ♥) og noen spiselige cupcakes-sirkler med morsdagsprint. Sirklene var litt papp-aktig da jeg satte de på, så de sto veldig fint oppreist, men så for de kom i kontakt med frostingen ble de myke og la seg ned. Litt kjedelig, men da vet jeg jo det. De bestilte jeg forresten på Ebay for en stund siden. De har masse fine kakegreier der, får jo lyst til å teste ut alt! Jeg har forresten prøvd meg på rose-teknikken med frostingen, men vet jeg må øve masse på den. Synes det er så vanskelig å avslutte rosene! Jeg burde egentlig dratt på et kurs en gang, synes jo det er så gøy å pynte cupcakes.

Mamma hadde også bakt til i går, de brune dere ser på bildet over. De smakte som sjokoladen dumle og var supergode! Men fy så mett man ble av én slik, mektige saker.

For å gjøre serveringen av cupcakesene litt ekstra fin i går kjøpte jeg noen bokser på Cacas. Jeg hadde egentlig tenkt til å prøve å lage de selv også, men siden jeg knotet så mye med makron-boksene før jeg skjønte hvordan man skulle lage de endte jeg bare opp med en lettvint løsning der. Er ikke fargene skikkelig søte?

Og helt tilslutt, en liten boks med makroner ♥ De ble med andre ord mange søte fristelser denne morsdagen! Jeg skal forresten få laget et DIY-innlegg med makronboksen altså, må bare se om bildene jeg tok underveis er gode nok ellers må jeg lage en ny. Skal se på det i kveld. Håper dere har hatt en kjempefin søndag så langt, enten med eller uten morsdagsfeiring. Jeg kommer nok med noen bilder fra messa i kveld når jeg kommer hjem. Intill da får dere fortsette å kose dere!

Liker du å lage cupcakes?

– Sara


#matogdrikke #dessert #baking #makroner #cupcakes #oreo #hjemmelaget #oppskrift #muffins #frosting #stylemagasinet

Happy mother’s day

Nå har det vært mye morsdagsprat de siste dagene, men dere tåler et lite innlegg til. Jeg må jo få gratulere verdens beste mamma på selve dagen! Håper du hadde en fin feiring i går og at den veier opp for at jeg måtte dra så tidlig tilbake til Oslo i dag. Jeg synes i hvert fall det var kjempekoselig! Under har jeg satt sammen en aldri så liten kollasj med bilder, tror jeg har funnet bilder fra veldig forskjellige tider her.

Gratulerer med dagen nok en gang. Du er verdens beste, ingen er som deg. Jeg er kjempeglad i deg ♥ Stor morsdagsklem!