Oats in a jar: frokost på glass

De av dere som har lest bloggen min lenge, og som har ganske god hukommelse husker kanskje julegaveinnleggene mine? I innlegget med hjemmelagde gaveideer viste jeg dere flere kule ting dere kan lage “in a jar”. Jeg digger dette konseptet, så nå har jeg laget meg frokost in a jar, eventuelt frokost på glass hvis du foretrekker det. Dette er en kjempekjapp og god frokost du lager kvelden før som er klar når du står opp igjen. Det høres ut som magi i mine ører! 

Ingredienser 

          ♥ 50g havregryn

          ♥ 125g yoghurt 

          ♥ 80g melk 

          ♥ 1 ss Sukrin gold

          ♥ Valgfri topping (til dagen etter) 

Som yoghurt brukte jeg Tine mild med vaniljesmak, men her må du bare bruke det du selv liker. Det eneste du gjør er å blande alle ingrediensene sammen og ha de på et glass.

Sett glasset i kjøleskap over natten, og når du våkner vil du ha en god og sunn frokost eller en lunsj du kan spise på farten. 

Når du tar den ut dagen etter ser den litt ut som havregrøt egentlig, og jeg synes smaken minner litt også. En slags søt, vaniljeaktig havregrøt. Nam! Før du spiser den topper du den med hva du selv har lyst til. Jeg var så sulten i dag tidlig at jeg bare kastet på noen frosne blåbær og litt Cheerios. Vi hadde ikke mer kornblanding igjen, så hvorfor ikke prøve Cheerios. Det var faktisk veldig godt. Neste gang har jeg lyst til å prøve å lage en jordbær saus, tror det hadde vært mega-godt til denne her. 

For å være litt ekstra jålete pyntet jeg litt på glasset. Jeg har bare brukt et gammelt syltetøyglass så det var fint med noe annet enn Nora-logoen på toppen. 

Dette her var skikkelig lettvint og godt! Jeg er skikkelig B-menneske så all mat jeg kan lage kvelden før (og som fortsatt smaker godt) tar jeg imot med åpne armer. 

Har du lagd noe slik før?

– Sara 


#mat #matogdrikke #oppskrift #sunn #sunt #frokost #hjemmelaget #kosthold #frokostpåglass #blogg #hverdag #inspirasjon #stylemagasinet

Bananvafler

Nå var det altfor lenge siden sist jeg spiste bananvafler, så da ble det vafler til lunsj i dag. Disse her er ganske sunne, så jeg nyter de med god samvittighet til frokost, lunsj eller kveldsmat. Hvis du har i litt cottage cheese og bytter ut fullkornsmelet med havremel, havregryn og litt fiberfin blir de enda sunnere. Vafler kan dere sikkert lage fra før av, men jeg legger ut en liten oppskrift uansett.

Hvis bananen ikke er god og moden vil røren bli mindre søt, vil du ha den søtere er det bare å tilsette ønsket søtning, jeg kan anbefale Sukrin gold. Det første du gjør er å mose bananen med en gaffel, så rører du inn egg og melk. Tilsett så vaniljepulver eller vaniljesukker, kardemomme og fullkornsmel til røren blir passe tykk. Denne røren ble nok til 4 store og tykke vafler.

Som topping tinte jeg bare noen frosne jordbær og moste de. Over strødde jeg over litt Sukrin gold så det ikke skulle bli så syrlig. Denne røren her ble utrolig mektig så etter to plater var jeg stappmett!

Hva synes du om å spise vafler til lunsj?

– Sara


#mat #matogdrikke #oppskrift #vaffel #vafler #sunn #sunt #kosthold #lunsjtips #lunsj #hjemmelaget

Happy valentines

Hei igjen dere. Håper dagen deres har vært fin uansett hvordan dere har valgt å bruke den. Vi har valgt å ikke gjøre så veldig mye utav den, men bare ta en rolig kveld hjemme. Jeg vil tro at kinosaler, restauranter og utesteder er ganske så fulle i dag, så da er det bedre å bare nyte hverandres selskap hjemme. Matias lagde middagen i dag, mens jeg lagde favorittkaken hans (oreo). Er det valentines day så er det valentines day! I tillegg har jeg dyppet jordbær i sjokolade for anledningen, en skikkelig sukkersøt kveld med andre ord ♥

Leenge siden sist jeg hadde jordbær! Gleder meg til å smake på en. 

Man må jo kjøpe valentines-kort? Jeg har fått digitalt kort av Matias i år. Han er så flink til å lage sånne ting i Photoshop så jeg var heldig å fikk et hundre prosent hjemmelaget kort. 

Nå skal vi snart gafle i oss litt jordbær og kake mens vi ser på en film. Jeg prøver å trumfe igjennom Love actually siden vi aldri fikk sett den i jula, men vi får se om jeg får med han på det. 

Har dere noen forslag til filmer vi bør se? 

Ha en fin kveld dere ♥

– Sara 


#valentinesday #valentines #valentinesdag #kjærlighet #jordbær #sjokolade #kake #kjæreste #date #love #romantisk 

Health Fitness Beauty 2014

God mandag! Her kom  jeg litt seint i gang med innlegget i dag, var litt lenge oppe i går så jeg sov litt lengre enn jeg bruker å gjøre på mandager. Dessuten er det godt å ta det helt med ro av og til også, de siste dagene har vært ganske så fylt opp. Den kommende uken ser derimot ganske rolig ut, bortsett fra at jeg må jobbe en del med skole. Innleveringer, pensumlesing og klippeoppgave står på denne ukens meny. Nå tenkte jeg å vise dere noen bilder fra messen i går. Jeg var der nesten helt til det stengte så da jeg kom hjem orket jeg ikke annet enn å ta litt middag og slappe av resten av kvelden. 

Hele gulvet på Telenor Arena var fylt opp med utstillere av forskjellig sort, scener og en liten kafé. Mener å ha lest at det var rundt 300 utstillere der! Det var derfor litt småvanskelig å orientere seg i starten, men jeg tror jeg rakk over hele messen. 

Det var veldig mange fitness-utstillere, og over ser dere en av tingene som var rigget opp. Dette var et slags treningsshow (tror jeg) som pågikk nesten hele søndagen. Det så utrolig slitsomt ut, men var veldig god underholdning. Det var også stands for kosttilskudd, treningsklær og flere treningssentere var representert. 

På hovedscenen var det med jevne mellomrom show man kunne sette seg ned å se på. Et av showene viste de hotteste treningstrendene om dagen, og til høyre ser dere bungee. Her jobbet man sammen to og to i en stor strikk, hvor den ene står bak å holder mens den andre gjør øvelser med strikken. Siden de som trente foran var i bevegelse fikk jeg ingen gode bilder av de, men søk gjerne opp “bungee fitness” så ser dere bedre bilder. 

Her er noen flere bilder av hva som skjedde på scenen. Skjønnhetsmerket Babor hadde fint show på scenen med jenter som danset og Venke Knutson som opptrådde. De delte også ut noen produkter og hadde en fin stand rett ved scenen som man kunne bli sminket i. Bilde nummer to der er fra et Pole-dance-show, med flinke folk fra Sometimes studio. Jeg skjønner ikke hvordan de klarer og tør å utføre alle de akrobatiske tingene de gjør rundt den stangen! På et tidspunkt var det faktisk to på stangen samtidig! Bilde nummer tre er oppsettet til et foredrag om intimvoksing for menn. Og ja, det lå faktisk en kliss naken mann på benken og ble vokset mens dama fortalte hvordan ting skulle gjøres. Jeg må si jeg er imponert over hvor tøff modellen var som stilte opp på noe sånt! 

Det ble stilt ut mye organisk, sukkerfritt og sunt godteri, de hadde en egen kiosk som bare solgte RAW-food og holdt foredrag om sunn mat bakerst i lokalet. Jeg fikk ikke med meg noen av foredragene, men jeg smakte på en RAW-food kokoskake. Den så utrolig lekker ut og smakte skikkelig godt. Man må jo like kokos for at den skal være god, men den var minst like god som “vanlig kake”. 

Så må jeg bare vise noen bilder fra det utrolig fine brudeshowet de hadde. Se så fine kjoler da ♥ Dette var en liten smakebit på bryllupsmesen som skal holdes på Grand Hotel førstkommende søndag. Fikk litt lyst til å dra dit, men jeg er verken brud, forlover eller gjest i noe bryllup den kommende tiden så det er egentlig ikke nødvendig. 

Jeg er veldig glad jeg fikk dratt på messen, og kommer sikkert til å reise igjen om jeg får muligheten. Det var masse fint å se på, og man kunne få teste mange ting man ellers ikke ville hatt muligheten til. Det var mulig å bli sminker der, massert, få lagt shellac, ta tatovering, listen er lang. Noe av det var gratis og noen ting måtte man betale litt for. En ting jeg faktisk hadde litt lyst til men som jeg glemte helt bort før det ble for dårlig tid var å få fikset brynene mine av Aria Dylan, Billion Dollar Brows sin brynsstylist. Han er utrolig flink og har blant annet fikset bryne til Fotballfrue. Meen siden han tok så god tid på hver person fikk jeg rett og slett ikke tid på slutten der. Neste gang skal jeg i hvert fall være flinkere til å teste ut slike ting. 

Har du vært på en slik messe noen gang?

– Sara 


#health #fitness #beauty #HFB #messe #trening #kosthold #skjønnhet #brudeshow #bryllup #raw #rawfood #poledance #babor #telenorarena 

Oreo-cupcakes

Hei igjen! Nå går jeg sikkert å trasker rundt på HFB-messa som jeg snakket om før helga, men siden jeg har lovet dere oppskrift på oreo-cupcaksene har jeg forhåndsinnstilt et lite innlegg til dere. Oppskriftene har jeg hentet fra to herlige blogger, fant selve muffinsoppskriften på bloggen til Villapelesukker (2.plass i Hele Norge Baker) og frostingen har jeg funnet på bloggen til Ida (1. plass i Hele Norge Baker). Morsomt sammentreff at jeg brukte begge bloggene deres, tenkte faktisk ikke over at begge var deltakere i det programmet da jeg fant de. Oppskriftene finner du selvfølgelig på bloggene deres, men jeg gjør det enklest mulig og samler begge to i ett innlegg her.

Til 24 muffins trenger du:

♥ 3 egg

♥ 3,5 dl sukker

♥ 250g hvetemel

♥ 1 ts vaniljesukker

♥ 2 ts bakepulver

♥ 25g kakao

♥ 150g smeltet smør

♥ 2 dl melk

♥ 200g hakket oreokjeks

Pisk eggedosis av egg og sukker i en egen bolle, mens du smelter smør i en kjele. Tilsetter melken når smøret er helt smeltet.

Sikt alt det tørre i en annen bolle og hakk opp oreokjeksen.

Ha melkeblandingen og eggedosisen i melet og bland det hele godt før du har i den hakkede oreokjeksen. Fordel røren i muffinsformene, jeg har brukt de vanlige små muffinsformene og tok mine 2/3 fulle.

Stek de i ca. 20 minutter på 180 grader. La de avkjøle seg helt før du har på frosting. Jeg fant ut at det ble penest om jeg skjærte bort toppen på de muffinsene som hadde veldig store topper .

Som frosting valgte jeg å lage en skikkelig god og syrlig kremostfrosting fra bloggen til Ida. Denne passer perfekt sammen med de søte oreo-muffinsene! Det du trenger er:

♥ 300g mykt smør

♥ 200g melis

♥ 250g kremost

♥ 2 ts vaniljesukker

♥ 2 ss sitronsaft (kan droppes)

♥ Konditorfarge (kan droppes)

Kjør smør, siktet melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin eller med en miksmaster i ca. 5 minutter. Da blir røren fluffy og hvit tilslutt. Tilsett så kremosten, sitronsaften og konditorfargen og bland alt sammen. Ikke rør mer enn 30 sekunder denne gangen for da blir blandingen for myk og dermed vanskelig å sprøyte ut. Min ble etter en liten stund litt myk uansett, så jeg satte den litt i kjøleskapet og da var den good to go igjen!

Slik pyntet jeg mine cupcakes, med noen perler (som jeg faktisk har fått av Villaperlesukker ♥) og noen spiselige cupcakes-sirkler med morsdagsprint. Sirklene var litt papp-aktig da jeg satte de på, så de sto veldig fint oppreist, men så for de kom i kontakt med frostingen ble de myke og la seg ned. Litt kjedelig, men da vet jeg jo det. De bestilte jeg forresten på Ebay for en stund siden. De har masse fine kakegreier der, får jo lyst til å teste ut alt! Jeg har forresten prøvd meg på rose-teknikken med frostingen, men vet jeg må øve masse på den. Synes det er så vanskelig å avslutte rosene! Jeg burde egentlig dratt på et kurs en gang, synes jo det er så gøy å pynte cupcakes.

Mamma hadde også bakt til i går, de brune dere ser på bildet over. De smakte som sjokoladen dumle og var supergode! Men fy så mett man ble av én slik, mektige saker.

For å gjøre serveringen av cupcakesene litt ekstra fin i går kjøpte jeg noen bokser på Cacas. Jeg hadde egentlig tenkt til å prøve å lage de selv også, men siden jeg knotet så mye med makron-boksene før jeg skjønte hvordan man skulle lage de endte jeg bare opp med en lettvint løsning der. Er ikke fargene skikkelig søte?

Og helt tilslutt, en liten boks med makroner ♥ De ble med andre ord mange søte fristelser denne morsdagen! Jeg skal forresten få laget et DIY-innlegg med makronboksen altså, må bare se om bildene jeg tok underveis er gode nok ellers må jeg lage en ny. Skal se på det i kveld. Håper dere har hatt en kjempefin søndag så langt, enten med eller uten morsdagsfeiring. Jeg kommer nok med noen bilder fra messa i kveld når jeg kommer hjem. Intill da får dere fortsette å kose dere!

Liker du å lage cupcakes?

– Sara


#matogdrikke #dessert #baking #makroner #cupcakes #oreo #hjemmelaget #oppskrift #muffins #frosting #stylemagasinet

Happy mother’s day

Nå har det vært mye morsdagsprat de siste dagene, men dere tåler et lite innlegg til. Jeg må jo få gratulere verdens beste mamma på selve dagen! Håper du hadde en fin feiring i går og at den veier opp for at jeg måtte dra så tidlig tilbake til Oslo i dag. Jeg synes i hvert fall det var kjempekoselig! Under har jeg satt sammen en aldri så liten kollasj med bilder, tror jeg har funnet bilder fra veldig forskjellige tider her. 

Gratulerer med dagen nok en gang. Du er verdens beste, ingen er som deg. Jeg er kjempeglad i deg ♥ Stor morsdagsklem! 

– Sara


#morsdag #mamma #gratulerer 

Tyvstart på morsdagen

God lørdagsmorgen ♥ I år tyvstarter vi morsdagsfeiringen og tar den i dag isteden, så familien skal opp til oldemor litt senere i dag. Det skal bli veldig koselig å se alle igjen, Matias og jeg har jo ikke være hjemme siden juleferien! Nå tenkte jeg bare å dele noen morsdagsbilder med dere, jeg har jo som sagt bakt litt og det må dere jo få se på. Helt ferdige bilder og oppskrift kommer selvfølgelig også, jeg må bare få tid til å sette meg ned å skrive et skikkelig innlegg først. I mellomtiden kan dere kose dere med disse: 

Det var noen som tippet riktig på hva jeg skulle bake, jeg bakte oreo-cupcakes! Jeg liker veldig godt å lage oreo-kake og får som regel skryt for den, men denne gangen passet det best med cupcakes. Hvorfor får dere se når de er ferdig pyntet. 

Jeg lagde også en ny runde med makroner. De Vilde og jeg bakte for litt siden skulle jeg egentlig ha med hjem denne helgen, men de havnet i magen til Matias og meg lenge før det! De er jo så farlig gode ♥ Jeg brukte samme oppskrift som sist, siden de ble så bra, oppskrift finner dere her. Boksen har jeg forresten laget selv, har dere lyst på et DIY-innlegg med den? 

Siden vi skal feire morsdag med familien i dag og fordi jeg må reise ganske tidlig på søndag bestemte jeg meg for å henge opp litt ballonger og overraske mamma i dagtidlig. Det ble derfor hengt opp litt ballonger, en overraskelse ventet på henne i kjøleskapet og et kort var lagt frem. Forhåpentligvis en litt koselig start på lørdagen ♥ 

– Sara 


#morsdag #ballonger #muffins #makroner #DIY #overraskelse #helg 

Morsdag: gaveideer

God kveld fine! Har dere hatt en fin start på helga? Dere har forresten ikke glemt at det er morsdag på søndag? Denne dagen er det hyggelig å gjøre litt ekstra stas på mor og siden jeg elsker å lage disse innleggene må jeg jo komme med noen gavetips til dere. Dette innlegget kommer kanskje litt i seneste laget og mange bloggere har gjort det allerede, men jeg lar ikke en unnskyldning for å poste bilder av søte rosa ting gå fra meg. Så her er mine gavetips. 

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 

Skjønnhetsprodukter og sminke er noe de fleste mødre ville satt pris på. Kanskje moren din liker å ha velstelte negler, men mangler utstyret for å holde de vedlike? Da kan et par fine lakker eller et manikyrsett være midt i blinken. Hvis du har lyst til å hjelpe henne med å pusse opp sminkepungen sin, kan du jo prøve å finne ut hvilke farger som kler øyenfargen hennes og kjøpe noe som fremhever de. Eller en fin leppestift som du tror ville kledd henne. En god hudkrem, ansiktsskrubb eller renseprodukt er også noe man alltid har brukt for. Ole Henriksen har noe for alle hudtyper. Kanskje er du flink til å lage hjemmelaget skjønnhetsprodukter? Da kan du lage en av dine favoritter og ha det i en lekker krukke. 

1. Google bilde 2. HER 3. HER

Kjøkkenting tror jeg aldri mødre får nok av, i hvert fall ikke kopper med “mamma” på. Det kommer nye kopper hvert år så det er alltid nye motiver å finne. Kanskje moren din samler på et spesielt servise, da kan du jo kjøpe en kopp eller noe annet hun mangler. Eller så kan du gjøre det litt mer personlig og bestille en kopp med bilde og tekst på fra for eksempel Fotoknudsen. Hvis moren din er glad i å bake, eller ofte drømmer seg bort på pintrest ol. kan en kokebok være en god idé. Manuela fra Passion4baking har gitt ut mange flotte bøker som skriker morsdag. 

 

Så har vi jo blomster, søtsaker og kort som alltid er en sikker vinner. En slik gave trenger overhode ikke være kjedelig og passer godt til de som har alt. En fin blomsterbukett er veldig koselig å få og jeg tror dette er noe alle mødre blir glade for. Kanskje sammen med et hyggelig kort? Er man kreativ og flink med hendene går det an å lage et kort selv! Selvgjort er velgjort. Søtsaker som makroner, konfekt eller lignende er også superfine gaver. Hvis du ikke liker å bake selv kan du jo stikke innom et konditori og plukke opp noen godsaker i en fin innpakning. Pascal har for eksempel veldig fine bokser med makroner

Det var tipsene jeg kom på i denne omgangen. Og husk at morsdagen ikke trenger å være en kostbar affære! I dette tilfellet synes jeg virkelig utrykket “det er tanken som teller” gjelder, vis at du bryr deg og gi henne litt ekstra oppmerksomhet denne dagen ♥ 

Hva er ditt beste gavetips til morsdagen?

– Sara 


#morsdag #gave #gavetips #tips #gaveideer #inspirasjon #DIY #rosa #feiring 

Juice it up!

God morgen ♥ Tenkte å starte dagen med å vise dere en kjempegod og enkel oppskrift på hjemmelaget juice. Så hvis dere ikke har fått i dere frokost enda kan dette være et supert alternativ! Da jeg var hos Vilde fikk vi så lyst på juice og siden hun har en juice-maskin lagde vi like gjerne vår egen. Det skal fint gå an å lage juice uten å ha en slik maskin, man kjører bare alt i en blender og så siler man det for å få ut klumper. Eller så kan du jo nyte denne som en smoothie også!

Dette trenger du til to porsjoner:

          ♥ 3 grønne epler

          ♥ 2 appelsiner 

           ♥ 1 mango

Det eneste du trenger å gjøre er å skrelle, renske og kutte opp frukten. Juiceren eller blenderen gjør resten for deg! 

Det var stor stas å få prøve en juicemaskin for første gang! Maskinen presset seg gjennom alt på null komma niks. 

Dette ble så godt! Vi plukket bare ut ingredienser etter hva slags frukt vi liker og traff blink med det, men det finnes jo så mange spennende oppskrifter på nett jeg også har lyst til å prøve! Tror jeg må gjøre et forsøk på å lage juice med blenderen en dag for dette fikk jeg virkelig sansen for. Hvor herlig er det ikke å starte dagen med en liten vitaminbombe? 

Hva slags frukt eller grønnsaker ville du hatt i juicen din?

– Sara 


#juice #hjemmelaget #oppskrift #sunn #sunt #5omdagen #femomdagen #kosthold #juicing #frukt #mango #eple #appelsin