Tips til brettspill i påsken

Hei dere! Håper dere har hatt en fin påske så langt? Jeg har tatt meg et par dager fri, med overnatting hos mamma og litt mer oppussing med venner. En god blanding av avslapping og hygge! Det har ikke blitt så mange påskeinnlegg i år som jeg hadde tenkt, men her kommer noen brettspilltips på tampen av påsken. 

Det er lite som er like koselig som å samles rundt et morsomt brettspill, likevel tror jeg ikke det er like vanlig nå som før. I vår vennegjeng er vi ganske flinke til å fortsatt samles for å spille, og det blir alltid masse latter rundt bordet! Favorittene våre er helt klart ryktet går, gruble og politisk ukorrekt. Politisk ukorrekt fikk jo litt kritikk rundt juletider i fjor for at det var for grovt og upassende, men jeg synes det er hysterisk morsomt. LITT må vi tåle! Så hvis du ikke har prøvd det før, og hvis du har litt grov humor anbefaler jeg å prøve det. 

Ryktet går har jeg skrevet om før på bloggen, les gjerne hele anbefalingen her. Det går kort fortalt ut på at du får et ord som du skal tegne og sende videre til sidemann, så skal han gjette hva du har tegnet og sende videre til neste. Han skal tegne det forrige person gjettet, og sånn fortsetter det til blokka har gått rundt. Hvis ordet (eller ryktet) har gått hele veien får du poeng. Dette spillet kan bli helt utrolig morsomt! Det finnes en versjon “for voksne” som heter After dark, den har litt grovere ord.  

Gruble er annen stor favoritt som ofte byr på diskusjoner oss i mellom. Dette er et veldig enkelt spill hvor alle får de 5 samme kategoriene og 5 bokstavene, og da er det er om å gjøre å fylle ut hele arket med ord. Av og til dukker det opp ord som er litt usikre og det kan bli ganske opphetede diskusjoner. Veldig gøy!

Disse tre i tillegg til klassikkere som monopol, yatzy og diverse spørrespill som bezzerwizzer og geni er alltid gøy å dra frem. Også er jo heller ikke et slag kort feil!

Har du noen gode brettspill å anbefale? 

– Sara


#spill #brettspill #underholdning #tips #anbefaling

Oppskrift: focaccia

Focaccia er det perfekte tilbehør til tapasbordet, ved siden av en suppe eller bare å spise som det er. Det som er litt spennende med dette brødet er at du kan variere smakene i det uendelige! Varier mellom forskjellige urter, ha over noen tomatskiver, topp med fetaost, soltørkede tomater, oliven – listen er lang. Selv har jeg kun prøvd meg på en enkel variant med olje og deilig tørket krydder, men jeg tror neste runde bilder med skiver av cherrytomat. Kanskje halvparten med fetaost og halvparten med tomat? Jeg blir nesten sulten bare av å skrive det! Hvis du har lyst til å lage focaccia i påsken er det latterlig enkelt, grunnoppskriften er hentet fra Trines Matblogg, men dere skal få den her for ordens skyld. 

Ingredienser til en langpanne: 7 dl vann // 25g fersk gjær eller en 1/2 pakke tørrgjær // 1ss honning // 1 ts salt // 900-1000g mel 

Ha alle ingrediensene (ikke alt melet) i en bakebolle og bland godt. Ha i mer mel ettersom du trenger, det skal være en litt løs deig. Når alt er blandet elter du i ca. 10 minutter på middels hastighet. Ha litt olivenolje over deigen, og la den heve et lunt sted til dobbelt størrelse. 

Kle en langpanne med bakepapir og ha deigen oppi. Ikke bry dere om at bildet over er av en springform, bildet er fra forrige gang jeg bakte. Bre deigen utover langpannen med en slikkepott, bruk gjerne litt olivenolje på slikkepotten – den fester seg nemlig fort til deigen. La så deigen etterheve i ca. 45 minutter. Nå er det på tide å stikke noen forsiktige hull i deigen, før du har over en god menge olivenolje og drysser over ønsket krydder. Jeg brukte et skikkelig godt urtesalt jeg fikk til jul, men bruk gjerne ferske urter, vanlig maldonsalt eller hva du måtte ønske!

Stek så herligheten på 225 grader i ca. 25 minutter. Avkjøl og del opp i passelige biter.

Håper der smaker!

– Sara


#mat #oppskrift #lunsj #middag #foccacia #brød

Årets påskeprosjekter

Som vanlig liker jeg å pusle med litt forskjellige småprosjekter når det nærmer seg ulike høytider, og i år er intet unntak. Ofte er det lite som skal til for å gjøre gamle ting akkurat slik du ønsker, og da ser jeg ingen poeng i å bruke masse penger på å kjøpe nytt. En boks spraylakk bruker å koste under hundrelappen på steder som Jula, Biltema og Clas Ohlson og med bare litt spraymaling kommer du langt. I år har jeg lakkert to pyntegjenstander og lagd noen søte mini-egg. Her er et bildedryss. 

De søte mini-eggene ble kjøpt på Panduro Hobby til påsken i fjor, hvis jeg ikke husker feil. Jeg fant aldri noe å bruke de til da, men i år får de komme til sin rett. De store eggene som henger i bakgrunnen lagde jeg i fjor, her er oppskrift på de.

Det eneste jeg har gjort er ha litt lim på bunnen av eggene og dyppe de i glitter. Jeg har brukt vanlig gullglitter på noen og glitterflak på resten. Glitterflakene er også fra Panduro Hobby og de gir en skikkelig fin effekt.

Skåla ble med meg hjem fra bruktbutikken for noen måneder siden og kaninen ble kjøpt på loppemarked i fjor høst. Begge tingene likte jeg godt som de var, men jeg hadde veldig lyst til å få en matt finnish på de. Jeg har derfor brukt hvit matt spraylakk på kaninen, den hadde noen striper i glasuren som jeg også ble kvitt med lakken. Hadde den ikke hatt det kunne jeg bare gått over med en matt topplakk – slik jeg gjorde med skåla. Den lilla skåla synes jeg var kul i lilla, så den ville jeg bare ha i matt. 

Jeg synes den ble skikkelig søt! Og nå er skåla fylt med godis så påsken kan bare komme!

Kaninen har fått plass i bokhylla og den er jeg nesten mest fornøyd med. I fjor leitet jeg faktisk etter en sånn matt hvit kanin i vanlige butikker, men jeg fant ingen steder. Bruktbutikken hadde heller ikke noe jeg kunne spraye om, så da jeg kom over denne på loppis ble jeg superhappy! I år har jeg selvfølgelig sett i butikk da! Haha, typisk.

Ellers er selvfølgelig all den andre påskepynten opp for lengst, ikke at det er all verden altså. Litt synes jeg er kos, men vi har ikke klart å samle opp så mye enda. Litt av kosen er jo også å samle litt og litt pynt, synes jeg i hvert fall. Fine påskeblomster har vi fått og, så nå er det skikkelig koselig hjemme ♥

– Sara


#påske #diy #hobby #pynt #dekor #interiør #gjenbruk #vintage #tips #inspirasjon

Happy waffle day!

Håper dere har hatt en fin søndag så langt, og at dere kanskje har fått i dere en vaffelplate eller to? Det er jo den internasjonale vaffeldagen i dag, årets viktigste høytid! Neida, men en dag som gir meg en unnskyldning for å steike vafler sier jeg ikke nei takk til! Jeg bruker ingen fast oppskrift når jeg lager vafler, men i denne røra er det egg, melk, mel, sukker, bakepulver, smør, kardemomme og vaniljesukker. Vi safer med tradisjonelle vafler på vaffeldagen med andre ord! 

Det passer litt ekstra godt å kose seg i dag, for dette har vært litt av en helg – riktig nok en hyggelig helg! På fredag hjalp jeg bestemor å pyntet til påske på dagen, og på kvelden var det klart for en runde etterlengtet quiz. Før hode traff puta på kvelden hadde jeg bakt focaccia og lagd hummus til jentekvelden vi skulle ha dagen etter. Lørdag besto av oppussingsdugnad før det var rett hjem for å ordne seg til og lage den siste maten til jentefesten. Vi hadde verdens koseligste kveld i går med deilig tapas og helt herlige jenter! Alle kunne dessverre ikke komme, men det betyr bare at vi må gjenta dette veldig snart! I dag skulle vi egentlig bort, men det utsetter vi til i morgen. Det kjennes helt innafor ut her jeg sitter støl som en stokk etter oppussing og litt småtrøtt. Jeg var nemlig ikke hjemme i går før klokka seks på morgenen.

Planen var egentlig å få ut en video i helga, så jeg skal prøve å få gjort det i kveld. I verste fall kommer den i morgen. Ha en fin søndag dere ♥

– Sara


#vaffel #vaffeldagen #hverdag #søndag #mat #dessert 

Boktips: De dødes båt

God helg! Nå som påsken står for dør er en god krimbok et must for mange. Det har det egentlig aldri vært for meg, men jeg synes det er gøy å lese kortere krimfortelling og se de på tv. Haha, skikkelig lesehest der altså! I fjor kom jeg riktig nok over noen krimbøker av Knut Nærum som regnes for å være pariodier, eller en slags hyllest til Andre Bjerkes krimbøker. Den første boka, Døde Menn Går På Ski likte jeg godt, så jeg måtte bare lese oppfølgeren i år. Det som er felles for disse bøkene er at de er relativt korte, lette å lese og veldig humoristiske. Helt opp min gate med andre ord! Jeg har den tredje boka i serien også, så i løpet av påsken skal jeg prøve å komme meg igjennom den. 

Boken handler om kriminalforfatteren Kjell Nilsen som er invitert av Malin Meller, kosmetikkdronning, til Kjølholmen for en sommerferie i skjærgården. Han var familievenn av hennes avdøde mann og Meller ønsker at Nilsen skal skrive hennes nye biografi. Nilsen er i selskap med flere andre, blant annet Mellers søster og mann, hennes stedatter og stedatterens kjæreste. Allerede den første morgenen blir Meller funnet død i sin egen seng, og dødsårsaken; drukning. Noen har med andre ord tatt seg bryet med å drukne henne for så å bære henne opp i sin egen seng. Dette er selvfølgelig bare starten på nok et feriemareritt hvor Kjell Nilsen havner midt oppi det hele.

Det er bare å finne frem påskeegget og slenge seg på sofaen med litt lesing! 

Nok en gang byr Knut Nærum på en morsom bok som det er vanskelig å legge fra seg når den er på sitt mest spennende. Samtidig er heller ikke dette den skumleste krimboken i historien, men den spennende historien og de innviklede forholdene menneskene imellom gjør denne boka vel verdt å få med seg. Har du ikke fått med deg anbefalingen min av første bok kan du sjekke ut den her.

– Sara


#krim #påskekrim #påske #bok #boktips #tips #anbefaling #hverdag #blogger

Veganske makroner

Hei! Denne oppskriften så jeg aldri for meg at jeg skulle legge ut, for vegansk og makroner høres liksom ikke helt riktig ut. Er ikke en av hovedingrediensene i makroner eggehvite? Det trenger det faktisk ikke være! Jeg har byttet ut eggehvite med kikertlake, eller aquafaba som det heter og resultatet ble akkurat like bra. Aquafaba oppfører seg ganske likt som eggehvite og gjør at du kan lage ting som makroner og marengs selv om du er veganer. Også er det jo genialt å kunne utnytte noe du ellers ville kastet! Bare et lite tips hvis du skal lage disse: gjør klar laken kvelden før, den trenger nemlig en stund i kjøleskap (se under i oppskriften). Det finnes mange ulike oppskrifter der ute, men denne hentet jeg mest inspirasjon fra. Håper det smaker!

Jeg prøvde å lage marmoreffekt på makronene for første ang, det er derfor de er har så ujevn farge. Øvelse gjør mester!

Ingredienser til ca. 45 makroner: Laken fra en vanlig boks kikerter // 2,6 dl mandelmel // 1,4 dl melis // 100g sukker // Konditorfarge (valgfritt)

Start med å ha kikertlaken i en kjele og kok på medium varme i noen minutter. Du trenger 1,5 dl med lake i oppskriften så kok til du har det. Bare så dere er klar over det; det lukter ikke akkurat blomster når denne laken varmes opp! La så laken kjøle seg ned og sett den i kjøleskap et par timer, gjerne natten over.

Så til selve bakingen! Sikt mandelmel og melis i en bolle, det skal ikke være igjen noen klumper. La så bollen stå mens vi lager litt “marengs”. Den kalde kikertlaken skal nå piskes til en fluffy marengs, bruk gjerne en kjøkkenmaskin til dette hvis du har. Pisk laken på medium hastighet i et par minutter, den vil nå begynne å skumme en del. Ha så i sukkeret og pisk videre i ca. 5 minutter. Nå skal du ha en fluffy, blank marengs, som på bilde nummer to.

Så kommer det kritiske punktet, marensen og melblandingen skal blandes. Bruk en slikkepott og ven melblandingen inn i marengsen, prøv å rør så lite som mulig. Det sies at man ikke skal ta flere enn 50 tak når man blander disse to sammen, men så nøye er ikke jeg altså. Ha røra i en sprøytepose og sprøyt utover et bakeark. Bruk gjerne en silikonform hvis du har, da er det lettere å få jevne makroner.

Når brettet er fullt slår du brettet et par ganger i kjøkkenbenken, dette er for at eventuelle luftbobler skal sprekke. Så må makronene stå å tørke på benken i en times tid, før du steker de i 30 minutter på 100 grader. Når det har gått 30 minutter slår du av ovnen og åpner døren, la de så stå å tørke videre i ca. 15 minutter.

Fyll med ønsket fyll, jeg har brukt denne oppskriften. Bare husk å bytt ut med vegansk smør og sjokolade hvis du vil ha de 100% veganske!

Det er selvfølgelig ikke mulig å smake at du har brukt kikertlake, jeg har testet disse på flere og ingen kjente noen verdens ting! Den eneste litte forskjellen jeg merker er at de er litt mer porøse i konsistensen, et lite hint av marengs på en måte. Derfor er det også viktig at du fyller disse så nær servering som mulig! Jeg fylte disse på kvelden, og morgenen etter var de veldig myke. De er jo fortsatt like gode, men konsistensen blir jo litt annerledes. Utover det er disse en helt ypperlig erstatter til de tradisjonelle franske makronene.

– Sara


#oppskrift #vegetar #vegansk #makroner #fransk #mat #søtt #dessert

How to: lav hårknute

Hei! I går skulle jeg i bursdag til onkelen min og jeg fikk lyst til å prøve noe nytt med håret. Etter litt leting rundt på Pinterest fant jeg en søt hårknute jeg ville gjenskape. Og resultatet ble jo ganske fint, litt sommerlig, men det er jo ikke feil! Denne frisyren passer nok best hvis du har litt kortere hår enn meg, det ble nemlig litt styr når jeg skulle feste det løse håret tilslutt. Likevel gikk det på et vis, jeg måtte bare passe på at det ikke falt ut i løpet av kvelden. (noen flere hårnåler hadde sikkert også funket)

Du trenger: 2 hårstrikker // Noen hårnåler // Hårspray 

Start med å ta håret i en lav hestehale og lag en åpning midt i hestehalen hvor du fører håret igjennom ovenfra (som på bilde nummer 1).Gjør dette en gang til, men ikke stram mer enn at du får en liten bun (se bilde nummer 3). Håret som henger ned tar du først å krysser over bunnen og så under. Så fester du det lille håret som er igjen under bunnen med noen hårnåler. Spray med hårspray slik at frisyren holder bedre. Håper det ga mening! Selv om dette er en enkel frisyre å slenge sammen var det ikke så lett å knipse bilder samtidig. Sjekk gjerne ut linken i toppen av innlegget for bedre bilder.

Dra ut litt hår i front slik at frisyren ser litt mer tilfeldig ut. 

Jeg liker at denne frisyren er så effortless, og kan brukes både til både hverdags og fest. Det går også fint an å inkludere et hårbånd eller lignende i knuta for en veldig kul effekt. Og tenk så fint det blir med noen blomster i til sommeren! 

– Sara


#hår #hårfrisyre #skjønnhet #beauty #tips #inspirasjon #inspo #blogg

3 tv-serier som skuffet meg

Annonse: Inneholder annonselenker

I fjor høst prøvde jeg hver fredag å dele et underholdningstips med dere hver uke, det variert mellom filmer, tv-serier, bøker og brettspill. Selv om jeg likte å ha den faste “spalten” synes jeg det ble litt mye å ha et sånn type innlegg hver enste uke. Jeg vil selvfølgelig ikke slutte helt med det, så av og til vil det dukke opp ett og annet underholdningstips fra meg. I dag er det riktig nok det motsatte jeg skal skrive om, nemlig serier som skuffet meg. Jeg lagde et lignende innlegg med serier og filmer jeg ikke anbefalte i fjor og nå har jeg et par nye tv-serier å føre opp på den listen. 

Big Little Lies

Jeg var nesten sikker på at jeg kom til å like denne serien, for jeg har utelukkende hørt positive ting om den. Den har høstet veldig god kritikk og jeg har fått den anbefalt av flere venner. Dessverre ble skuffelsen ekstra stor når forventingene var så høye. Matias og jeg kom oss gjennom den første episoden, men dessverre evnet ikke serien å skape et snev av interesse for hva som kom til å skje videre. Karakterene var kjedelige og lite relaterbare for vår del og handlingen var rett og slett lite interessant. Det kan godt være at serien blir bedre etter hvert, men når vi allerede midt i første episode begynner å kikke på klokka og håper det snart er over ble det dessverre sånn. Serien handler kort fortalt om alenemoren Jane som flytter til et nytt sted med sønnen Ziggy. Første skoledag blir Ziggy anklaget for å ha tatt kvelertak på en av jentene i klassen, som setter i gang en rekke hendelser som tilslutt ender i mord. Så langt kom riktig nok ikke vi. 

Fear The Walking Dead

Nå føler jeg nesten jeg banner i kirka, jeg ELSKER nemlig The Walking Dead. Jeg tror faktisk jeg kan strekke meg så langt som å si at det er favorittserien min. Fear the Walking Dead, som er en spin-off når dessverre ikke helt opp. Matias og jeg er snart à jour med hele serien, og jeg føler bare den er helt OK. Jeg forventer på en måte ganske mye når serien er en spin-off av TWD og da er det lett å bli skuffet. Serien er satt til samme verden som TWD i en apokalypse med levende døde, og starter rett før det hele bryter ut. Vi følger i hovedsak en familie og ser hvordan de tilpasser seg den nye situasjonen. Karakterene er dessverre litt kjedelige og det skjer veldig mye mindre i denne serien sammenlignet med TWD. Derfor skuffer den meg litt, men den er som sagt helt ok å se på. 

Gunpowder

Nok en serie jeg hadde høye forventninger til, altså Kit Harrington er jo med! Han er veldig kul i Game of Thrones, i tillegg hørtes historien til denne serien veldig kul ut. Jeg tror vi bare så første, muligens så startet vi på andre episoden, men det ble nok en gang for kjedelig. Jeg ville nok heller valgt å se denne ferdig enn Big Little Lies, men så har denne serien bare 3 episoder og da. Dette skriver HBO om serien: “Gunpowder forteller historien om Englands første terroristkomplott, i 1605, en farefull epoke med religiøse motsetninger. Serien følger en gruppe desillusjonerte og desperate unge radikalere idet de blir drevet til å prøve å utføre en grufull handling.”

Dette er selvfølgelig bare mine meninger, og det er naturligvis mange som liker disse seriene. Jeg er bare litt kresen når det kommer til serier, hehe. Trenger dere derimot tips til gode filmer eller serier er det bare å sjekke ut kategorien min med tips og inspirasjon. Håper dere får en kjempefin helg med god undeholdning!

– Sara


#tv #tvserie #underholdning #mening #anmeldelse

Kaffesmoothie

Kaffe og smoothie er to ting jeg er veldig glad i, så hvorfor ikke kombinere de to? Jeg har sett flere har gjort dette tidligere, blant annet Caroline Berg Eriksen og en haug med utenlandske bloggere. Så jeg fant frem ting jeg liker, kjørte det en runde i blenderen og resultatet ble SÅ godt! Denne oppskriften er veldig basic og kan lett modifiseres etter egne smaksønsker! Håper det smaker ♥

Ingredienser til en stor porsjon: Noen isbiter med fryst kaffe (kald kaffe fungerer også) // 2,5 dl soyamelk (eller annen melk) // 1 banan // 1-2 ss bakekakao // Litt vaniljepulver

Dere vet sikkert hvordan man lager smoothie, men for ordens skyld; ha alle ingrediensene i en blender og kjør til du får en jevn drikk! Vaniljepulveret jeg bruker er 100% rent og økologisk, det gir masse smak så man trenger bare et lite dryss. Det kan selvfølgelig sløyfes eller erstattes med vaniljesukker, men da blir det litt søtere. Kakaopulveret kan også droppes hvis ønskelig, jeg synes bare tanken på litt sjokoladesmak hørtes veldig godt ut – og det var det!

Et lite tips: hvis du har kaffe igjen på kannen som ikke blir drukket opp la det stå til kaffen er kald og frys det ned i isbiter. Da kan du lage denne smoothie eller kjempegod iskaffe på null komma niks!

Denne smoothien ikke bare god, men også perfekt som en liten oppkvikker. Og du kan med fordel lage opp noen skikkelig kruttsterke kaffeisbiter til bruk i denne. Perfekt de morgenene en ikke orker frokost eller før en treningsøkt for å få litte grann i magen!

– Sara


#oppskrift #frokost #lunsj #smoothie #hjemmelaget #sunt #kaffe #tips #inspirasjon

Mitt styrkeprogram – fullkropp

Hei! Jeg har så smått kommet litt tilbake i treningsrutiner igjen og det føles så bra! Selv om jeg ikke merker noen av fordelene treningen fører med seg enda er det bare så godt å være i gang igjen. Jeg har vært med på noen spinningtimer på et treningssenter her i byen og nå har jeg fått satt sammen et enkelt styrkeprogram som trener hele kroppen. Når jeg sier satt sammen har jeg vel egentlig bare valgt en haug med baseøvelser som trener flere muskelgrupper på en gang, samt et par andre for å få trent gjennom hele kroppen. Om denne planen er optimal aner jeg ikke, jeg må bare begynne et sted. Dette er øvelser jeg kjenner til, så jeg slipper bruke masse tid på å lære meg teknikker. 

Bodybuilding hand training dumbbell

Sånn ser planen ut for nå, antall repetisjoner og motstand får jeg bare se an hva blir. Jeg tenkte jeg skulle notere ned hva jeg løfter og hvor mye første gang jeg kjører igjennom programmet så kan jeg følge med på egen progresjon. Målet mitt med treningen er å bli litt sterkere, få bedre kondisjon og få mer energi. Rett og slett bare føle meg bedre. Jeg tror også det kan være veldig greit å få en litt bedre trent rygg, skuldre og nakke for å forebygge plager seinere. For å få til det må jeg sikkert ha litt flere øvelser, men som sagt er dette startpunktet. 

Hvis noen av dere har noen innspill til øvelser jeg bør ha med eller andre tips setter jeg pris på det. Bare fyr løs i kommentarfeltet 🙂 

– Sara


#trening #treningsplan #styrke #styrketrening #helse