Oppskrift: spicy iskaffe

Hei dere! Før jeg durer avgårde på middagsbesøk til oldemor tenkte jeg å dele en oppskrift på spicy iskaffe med dere. Dette er oppskriften for dere som synes vanlig iskaffe blir litt kjedelig, eller for deg som bare vil prøve noe nytt. Jeg likte i hvert fall veldig godt kombinasjonen av kaffe, chili og kanel! Denne oppskriften er lagd med mandelmelk, så den kan trygt drikkes hvis du er veganer, men du kan selvfølgelig bruke akkurat den typen melk du har hjemme! Håper det smaker ♥

Ingredienser: 1 dl sterk kaffe // 1 dl mandelmelk (eller annen melk) // 1/2 ts kanel // 1/4 ts chilipulver // isbiter

Bland kaffen med kanel og chili i en egen kopp. Jeg har brukt ekstra sterkt chilipulver kjøp på innvandrerbutikk så smak til med det krydderet du har. I koppen du skal servere i legger du oppi noen isbiter og fyller på med mandelmelken. Alle målene er forresten ca-mål, så synes du det smaker for mye kaffe har du i mer melk, er det for lite kaffe tar du i mer av det!

Hell over kaffeblandingen og rør om.

Tata, it’s ready! Du kan selvfølgelig smake til med andre krydre og søtning hvis du liker det, men jeg synes denne ble akkurat passe spicy!

Jeg måtte så klart bruke gule sugerør for en liten påskete vri! Haha

Denne gleder jeg meg til å drikke masse av når det blir litt varmere i været! Jeg har tidligere delt en oppskrift på hvordan du kan lage iskaffe av kafferestene dine, sjekk den ut her. Så må dere ha en fin 1. påskedag!

Er du gald i iskaffe?

– Sara


#oppskrift #iskaffe #kaffe #sunt #vegansk #mandelmelk #hjemmelaget #diy #tips #inspo #inspirasjon

7 godsaker du kan lage i påsken

Hei igjen! De fleste liker vel å kose seg litt ekstra når det først er høytid, og når man har litt ekstra tid kan man jo bruke den til å svinge seg litt på kjøkkenet. Her i huset regner jeg med at det blir vafler til kvelds, det er jo vaffeldagen i dag! Ellers har jeg faktisk ikke lagd så mye mer enn marshmallow-barkene som jeg delte oppskrift på for noen dager siden, men påsken er jo ikke over helt enda så kanskje det blir noe annet godt også! Her kommer i hvert fall 7 tips til hva du kan diske opp med i påsken ♥

Hva passer vel bedre å lage i disse dager enn søte cupcakes-kurver fylt med påskeegg? Du kan lage hva slags muffins du liker, jeg valgte gulrotmuffins til disse også gjenstår bare det morsomme, å pynte. Det er superenkelt å få til disse kurvene, jeg viser deg hvordan her.

Disse søte påskekyllingene lagde jeg i fjor, og jeg kan nesten garantere en vellykket påskefrokost med dem på bordet! Hvem blir vel ikke glad av å se disse?

Gulrotkake er alltid godt, og isteden for å lage den tradisjonelle kaken kan du jo diske opp med noen søte mini-kaker? Ha i litt gul konditorfarge i frostingen så blir de påskeklare på et blunk.

Denne desserten lagde jeg tidligere i år til valentines day, men det betyr ikke at de ikke kan nytes til påske også. Kanskje du kan bytte ut jordbærgelé med sitrongelé så får du de fine og påskegule?


Freia påskeegg av den litt sunnere sorten er vel ikke feil? Jeg har faktisk ikke kjøpt en eneste kartong i år, så kanskje jeg skal finne frem bakebollen å lage noen selv isteden.

Gjærbakst er noe av det beste som finnes, men jeg vet mange synes det er litt mye styr å måtte vente på hevingen. Men nå som det er ferie har man tid til å lage skikkelig god gjærbakst, og det er så verdt det! Prøv ut disse himmelske kanelknutene da vel!

Noe som bruker å falle i smak hos de fleste er blåbærmuffins, søt muffinsdeig og litt syrlige blåbær er jo den perfekte kombo! Også er det jo lekende lett å lage!

Håper jeg klarte å friste noen av dere inn på kjøkkenet nå? Å bake eller lage mat er jo en veldig hyggelig aktivitet man kan gjøre sammen så der slår du to fluer i en smekk, sosialt samvær og noe godt å bite i! Lykke til 🙂

Dere må få forresten huske å få med dere konkurransen min hvor dere kan vinne en krølltang! Sjekk ut forrige innlegg ♥

Skal du lage noe godt å påsken?

– Sara


#oppskrift #hjemmelaget #tips #kake #muffins #dessert #søtt #tips #inspo #inspirasjon #påske

Bursdagsfeiring i bilder

I går fylte onkel år og hele familien ble bedt på kaffe og kake, en helt grei slutt på uka vil jeg si! Det ble både kake, sprudlevann og kaffe, så det manglet ikke på kosen. Jeg rakk å knipse noen bilder før mørket la seg, og de får dere her ♥

Vi ble ønsket velkommen med litt bobler i glasset.

En liten skål for bursdags”barnet”.

Påskepynten har kommer på plass, han har til og med malt veggene gule for anledningen! Haha, neida.

Det første kakestykket går selvfølgelig til jubilanten, og det er klart det måtte dokumenteres!

Det ble som alltid en veldig hyggelig feiring i godt selskap! Og jeg tror samtlige dro hjem gode og mette etter de altfor mektige, men utrolig gode kakene.

Det har blitt litt mye usunnheter den siste tiden, så denne mandagen har jeg startet med et glass ferskpresset juice! Litt påfyll av vitaminer er ikke så dumt i disse dager, det er jo så lett å bli syk nå på våren ♥

Hva gjorde dere i går?

– Sara


#bursdag #familie #selskap #feiing #kake #kos #hyggelig

DIY: “Kähler”-egg

Dere har alle sammen sikkert malt påskeegg som barn, men det betyr ikke at man ikke kan gjøre det som voksen!  Jeg lot meg derfor inspirere av de populære Kähler vasene og sprayet meg noen dekorative egg jeg kan pynte med til påske. 

Du trenger: tomme egg // spraylakk i ønsket farge // tape // fyrstikker // tråd

Jeg brukte smal tape kjøpt på Søstrene Grene slik at de hvite feltene ikke skulle bli for store, og markerte opp hvor de gullfargede stripene skulle gå. Så var det bare å spraye i vei. Hvis du vil ha toppen og bunnen av eggene hvite må du også dekke til de med tape. Så er det bare å spraye i vei!

Et lite tips er å klippe ut biter av en dorullkjerne som eggene kan stå på mens de tørker. Så er det bare å dra av tapen. Har det kommet spraylakk utenfor er det bare å fjerne med en Q-tips og litt neglelakkfjerner.

Så på en-to-tre har du noen fine egg du kan pynte med i dagene som kommer.

Da håper jeg dere likte dette lille prosjektet! Håper viser meg hvis dere prøver selv også.

Ha en fin lørdagskveld dere ♥

– Sara


#diy #hjemmelaget #påske #tips #inspo #inspirasjon #doityourself #kahler

Oppskrift: marshmallow bark

Hei på dere, og god helg! Da jeg for litt siden søkte rundt på Pinterest etter påskeinspirasjon kom jeg over noe som fristet skikkelig, marshmallow bark. Det er rett og slett bare marshmallow og hvit sjokolade blandet, men for en god kombo det er! Hvit sjokolade kan jo brukes til å så mye forskjellig, dere husker kanskje popcornet jeg lagde for en tid tilbake? Jeg tenkte i hvert fall at vi kunne ringe helga og påsken inn med disse søtsakene. Tanken var at de skulle se ut som påskeegg, men jeg tar selvkritikk på at de kanskje kunne vært litt rundere og finere i formen! Men det er vel smaken som teller?

Ingredienser: Mini-marshmallows (du trenger bare en pakke, men jeg hadde lyst til å blande litt) // 1 plate hvit kokesjokolade // noe å stikke ut formene med (jeg brukte små påskeegg)

Start med å smelte den hvite sjokoladen før du blander den med marshmallowene. Hvor mye marshmallows du trenger må du bare se an, sjokoladen skal dekke de slik at de klistrer seg sammen.

Hell blandingen over i en form. Jeg brukte en rundform med smurt bakepapir, litt over halvparten av bunnen ble dekket. Press det godt sammen og sett det kjølig til sjokoladen har stivnet helt. Ta brettet ut igjen og la det stå i romtemperatur til du klarer å stikke ut de ønskede figurene.

Det er litt enklere hvis du har metallformer, jeg brukte jo som sagt halve påskeegg og endte opp med å skjære rundt formene. Når de er kuttet ut er det bare å nyte. De er gode når de kommer rett fra kjøleskapet og sjokolden har blitt litt hard!

Da håper jeg dere ble fristet til å lage litt søtsaker selv også! Enter dere prøver dere på disse eller noe annet vil jeg gjerne høre om det i kommentarfeltet ♥ I morgen kommer det et morsomt DIY-prosjekt! Skrives mer da ♥

Skal du lage noe godt til påske?

– Sara


#oppskrift #hjemmelaget #søtt #godteri #marshmallows #påske #inspo #inspirasjon #tips

Tips mot kviser

For en god stund tilbake fikk jeg et spørsmål om jeg kunne komme med noen tips mot uren hud, jeg tenkte at det kan jeg jo gjøre. Men skal jeg være helt ærlig så har jeg ikke så mye erfaring på akkurat det området. Jeg alltid vært veldig heldig og sluppet unna de verste utbruddene. Som alle andre får jeg selvfølgelig en kvise her og en kvise der, men aldri mange og de er sjelden vonde. Unntakene er i perioder med mye stress, sånn som nå før alt falt på plass med flyttingen. Vi måtte ut der vi bodde og vi slet med å finne noe nytt, så med det stresset kom dukket det opp kvise etter kvise i pannen. De var store og gjorde skikkelig vondt, så jeg ble litt småfortvilet og prøvde å rense og pleie huden etter alle kunstens regler.

Det var da ei venninne tipset meg om et genialt produkt! Det er litt morsomt for Kylie Jenner snappet at hun brukte disse for et par dager siden. Om man bør ta det som et kvalitetsstempel skal jeg overlate til dere, men jeg har i hvert fall bare hørt positive ting om disse to.

Merket er Mario Badescu, og dere har kanskje hørt om det hos diverse Youtubere? Jeg fikk låne buffering lotion og drying lotion og testet de ut over et par dager. Buffering lotionen skal man egentlig kun bruke annenhver dag fordi den er så sterk, men siden jeg måtte levere den tilbake brukte jeg den to kvelder på rad. Etter at huden var renset smurte jeg et tynt lag med den over kvisene så gikk jeg over de verste kvsiene med drying lotion.

Drying lotionen skal som dere sikkert skjønner av navnet tørke ut kvisene. Det er viktig å ikke riste flasken først, men bare stikke en q-tips til man når den rosa delen og så dra den opp igjen. Da får man en rosa “krem” som påføres og som tørker etter et par minutter. Denne bør man ha på om kvelden så den kan virke hele natten. Det er også greit å nevne at begge produktene lukter ganske stramt, men man skal som sagt påføre om kvelden så det gjør ikke så mye.

Sjarmerende, ikke sant?

Jeg har en dårlig vane av å pille på kvisene og lage sår, så her er det dessverre et par av de. Men de andre kvisene var blitt mye, mye mindre etter to dager med disse to produktene. Dessverre blusset den ene opp igjen da jeg sluttet å bruke produktene, så man trenger nok noen dager for å ta helt knekken på dem.

Jeg har som sagt fått låne disse produktene av en venninne og har ikke blitt sponset på noen som helst måte! Dette er produkter som faktisk fungerer, og jeg håper tipset kan komme godt med til dere som sliter mye med uren hud. De er ikke veldig dyre heller, buffering lotion koster rundt 180,- og drying lotion koster rundt 150,- Skal dere velge bare én av dem ville jeg gått for drying lotion, den kommer jeg til å klikke hjem selv, for sikkerhets skyld.

Har du prøvd noe fra Mario Badescu før?

– Sara


#skjønnhet #beauty #velvære #kvise #urenhud #hud #hudpleie #akne #mariobadescu #tips #anbefaling