Oppskrift: spicy iskaffe

Hei dere! Før jeg durer avgårde på middagsbesøk til oldemor tenkte jeg å dele en oppskrift på spicy iskaffe med dere. Dette er oppskriften for dere som synes vanlig iskaffe blir litt kjedelig, eller for deg som bare vil prøve noe nytt. Jeg likte i hvert fall veldig godt kombinasjonen av kaffe, chili og kanel! Denne oppskriften er lagd med mandelmelk, så den kan trygt drikkes hvis du er veganer, men du kan selvfølgelig bruke akkurat den typen melk du har hjemme! Håper det smaker ♥

Ingredienser: 1 dl sterk kaffe // 1 dl mandelmelk (eller annen melk) // 1/2 ts kanel // 1/4 ts chilipulver // isbiter

Bland kaffen med kanel og chili i en egen kopp. Jeg har brukt ekstra sterkt chilipulver kjøp på innvandrerbutikk så smak til med det krydderet du har. I koppen du skal servere i legger du oppi noen isbiter og fyller på med mandelmelken. Alle målene er forresten ca-mål, så synes du det smaker for mye kaffe har du i mer melk, er det for lite kaffe tar du i mer av det!

Hell over kaffeblandingen og rør om.

Tata, it’s ready! Du kan selvfølgelig smake til med andre krydre og søtning hvis du liker det, men jeg synes denne ble akkurat passe spicy!

Jeg måtte så klart bruke gule sugerør for en liten påskete vri! Haha

Denne gleder jeg meg til å drikke masse av når det blir litt varmere i været! Jeg har tidligere delt en oppskrift på hvordan du kan lage iskaffe av kafferestene dine, sjekk den ut her. Så må dere ha en fin 1. påskedag!

Er du gald i iskaffe?

– Sara


#oppskrift #iskaffe #kaffe #sunt #vegansk #mandelmelk #hjemmelaget #diy #tips #inspo #inspirasjon

19 kommentarer

Siste innlegg