Oppskrift: gulrot- og søtpotetsuppe

God kveld! Er det fler som sitter spikret til skjermen å ser på Mitt Dansecrew? Jeg er så usikker på hvem jeg heier på, skifter mellom Lisa og Fingern hver gang en av de har danset. Haha. Begge to er jo så flinke! Heldigvis er det ikke opp til meg å avgjøre. Mens vi venter på resultatet tenkte jeg bare å stikke innom med oppskrift på en supergod suppe til dere. Jeg har lenge hatt lyst til å lage gulrotsuppe, og da jeg kom over en oppskrift i Kamille måtte jeg bare teste. Jeg har halvert den, slik at den passer til to stykker og justert litt her og der så håper den faller i smak!

Ingredienser til 2 personer:

 • 600g gulrot
 • 1 liten søtpotet
 • 1/2 sitron
 • 0,6 dl grønnsaksbuljong
 • 1 rødløk
 • 2 hvitløksfedd
 • Olivenolje
 • 200g fetaost
 • 1 neve frisk koriander
 • 1 ss spisskummen
 • 2 ss paprikapulver
 • 1 ss hvithvinseddik
 • Salt og pepper

Start med å skrelle og kutte opp gulrøtter og søtpotet. Sett på buljongvannet til koking mens du freser finhakket løk og hvitløk i en kjele. Stek det blankt, før du tilsetter spisskummen og paprikapulver. Stek det i ca. ett minutt før du tilsetter gulrøttene, søtpoteten, revet skall av 1/2 sitron og buljongvannet. Kok til grønnsakene er møre og tilsett halvparten av fetaosten og saften av den 1/2 sitronen før du kjører suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt, pepper, hvitvinseddik og koriander. Ferdig!

Topp suppen med fetaost og server gjerne med ristet brød.

Dette er min nye favoritt på suppefronten og må nok likestilles med jordskokksuppe! Jeg gleder meg til å lage dette igjen, og jeg kjenner jeg har skikkelig lyst til å prøve meg på enda flere suppevarianter. Suppe er jo så godt når den der skikkelig fyldig og med masse smak, og det er virkelig denne her!

RÅ Organic Skincare

Det har vært en del eventer på jobb i det siste, noe som er veldig gøy, både det være med å dekorere i forkant og selve arrangementet. Det er sjelden mye å gjøre mens det holder på så da benytter jeg meg av muligheten til å ta litt bilder. På fredag var det det norske merket RÅ som skulle presenteres. Rå er rene produkter som kun inneholder naturlige ingredienser som både er bra for huden din og for miljøet. Les gjerne mer om det på nettsidene deres hvis dere er interesserte.

Legg merke til de kule, norske navnene!

Det ble servert frokost med en helt utrolig god shiapudding! Jeg skal forsøke meg på en remake hjemme og dele oppskrift asap, for den der må prøves!

Borde ble så kult med stubber som tallerkener!

Jeg fikk med meg noen produkter hjem som jeg tenkte å gi en vurdering av når jeg har fått prøvd de en stund, hvis det er interessant? Så langt virker i hvert fall skrubben og håndkremen jeg har prøvd helt fantastiske ut begge to.

Oppskrift: enkel appelsin- og ananasjuice

Jeg er litt på ny uke nye muligheter tankegangen i dag, og tenkte å starte uken med en sunn juiceoppskrift. Jeg har planlagt to treningsøkter denne uken og kommer jeg i mål med det sier jeg meg fornøyd. Det har ikke akkurat vært noe å skryte av på den fronten i det siste så to økter er bedre enn ingen! Men nok småprat, her kommer oppskrift på en enkelt, god og sunn juice.

Ingredienser til ett glass:

 • 1 appelsin
 • En god klump ananas
 • 1/4 agurk
 • En bit ingefær

Juice alt sammen i en juicemaksin og nyt!

Nå sitter jeg å gafler i meg egg på jobb mens jeg ser på at det laver ned ute. Hva skjedde med den fine våren vi hadde i helgen? Jeg er ikke klar for nok en runde med sur vind og våte sko! Vi får krysse fingrene at dette går fort over!

Fit for Fashion!

GOD HELG! Nå tar jeg helg med den beste samvittighet. Vi har nemlig startet en time tidligere to dager på rad på jobb denne uka, og det merkes! Jeg satt nesten å dubbet av på slutten av dagen i dag. Haha, men nok om det. Nå tenkte jeg å vise dere et stort bildedryss fra gårsdagens Zalando-event. Polhem arrangerte et event for Zalando på flotte Tjuvholmen med tema sporty fashion. Det var masse fine vårnyheter inne, masse sporty tøy, fint foredrag av Helle Borstein og en herlig frokost. Eventet ble veldig fint og jeg eeelsker location! Store vinduer som gjør at man ser rett ned til vannet ♥

Grovt brød med masse godt på.

Skulle ønske jeg kledde de kule solbrillene her!

De her var utrolig gode! Det var kål, som var behandlet på en eller annen god måte, fylt med masse greier! Tror det var kylling, gulrøtter, en dressing/saus og noe annet grønt. Veeldig godt!

Denne toppen her sikler jeg også på hver gang jeg går forbi dukken! Såå kul!

Lurer på hvor mange bilder det ble knipset i det rommet på den timen eventet foregikk!

Flower power!

Helle viser funksjonelle øvelser man kan gjøre hjemme i egen stue. Denne her så grei ut, men mange av de andre så helt syke ut! FOR en sprek dame!

Til bords.

Kunne sikkert lagt ut 20 bilder til, men da blir dere jo sittende å bla her til i morgen. Så vi runder av der, også håper jeg dere likte det dere så. Nå skal bena på bordet og resten av kvelden skal nytes! Jeg skal lakke litt negler, se på Mitt Dansecreew og bare kose meg!

Fastelavnssøndag!

Her har det gått litt tregt i dag, det ble nemlig ganske seint i går. Først feiret vi bursdagen til faren til Matias med god lapskaus og vin, før vi dro videre til noen kamerater av han. Der spilte vi Gruble (sjokk) med familien deres og hadde det utrolig gøy! Vi tok også et par runder mørkegjemsel og spilte kortskalle. Haha, vi det høres sikkert barnslig ut, men det er så gøy! Og jeg som er tidenes pyse synes jo det er ekstremt skummelt å gå rundt å lete i det store huset!

Det har ikke blitt noen bollebaking for vår del i år, men hadde jeg bakt boller ville jeg nok brukt samme oppskrift som i fjor. De fleste av dere har vel allerede rukket å slenge bollene i ovnene, men hvis ikke kan dere gjerne prøve ut denne oppskriften her! Oppskriften har jeg hentet fra bloggen til Ida, men jeg halverte oppskriften så vi ikke skulle få så mange.

Ingredienser til 7 store boller:

 • 2 dl melk
 • 1/2 pakke gjær
 • 7 dl hvetemel
 • 1 dl sukker
 • 50g smeltet smør
 • 1 lite egg
 • 1 ts kardemomme

Bland mel, sukker, kardemomme og gjær. Du trenger ikke løse opp gjæren i lunket vann først, det skal tilsettes varm væske etterpå. Husk å bruke den røde pakken som er beregnet på søt bakst. Smelt smøret og tilsett melken. Varm det hele opp til ca. 37 grader og pisk inn egget. Hell smør og melkeblandingen over i det tørre og elt på lav hastighet i 8 minutter. Etter 8 minutter skrur du opp til middels hastighet og elter i 3 minutter til. Dekk så bollen med plastikk eller et kjøkkenhåndkle og sett den lunt i ca. 1 time.

Når den har hevet ferdig elter du deigen på benken i litt mel. Når deigen er smidig og fin deler du den inn i 7 like store biter. Trill de til fine boller og legg de på et bakebrett med bakepapir. La de heve i ca. 1 time til. Pensle bollene med egg og stek de på 200 grader i ca. 12 minutter.

Og slik ser det ferdige resultatet ut. Luftige og fine boller som er klare til å fylles med krem og syltetøy.

Nå kaster jeg meg straks på bussen og durer hjemover til Oslo, og tenker bare å slappe av resten av kvelden. Middagsuken må planlegges og battereiene lades før nye uke i morgen.

Valentines Day-tips

Er det noen som har lagt noen klissete planer for kvelden? Vi skal i 60-års lag i dag, så det blir ingen valentines-feiring på oss, men vi tar det bare igjen en kveld til uka. Det er jo like hyggelig å feire litt på etterskudd også. Hverdags-dater er så kos. Butikkene er som vanlig fylt opp med kort, bamser og blomster, og på nett renner det over med artikler om hva slags undertøy man skal ha på seg og hvilke filmer man bør se. Jeg elsker jo å feire alt som feiers kan, men ikke la dere stresse av hva alle andre mener man bør gjøre. På 6 årsdagen til Matias og meg spiste vi på Peppes og koste oss veldig med det. Gjør akkurat det dere liker enten det er middag ute, filmkos hjemme eller ingen markering i det hele tatt.

I fjor skrev jeg et innlegg med tips til budsjettvennlige ting man kunne gjøre, så jeg tenkte å liste opp noen ting man kan gjøre i kveld hvis man er litt tom for ideer.

Dra ut av huset og se en film på kino, et teaterstykke eller spis på restaurant.

Ta en skikkelig hyggelig hjemme-kveld med film i sofaen og god mat.

Lag kort til hverandre.

Kjøp blomster.

Gi hverandre massasje.

Overrask med frokost på senga.

Del en flaske vin eller lag drinker sammen og kos dere i hverandres selskap.

Gjør en ting han vil og ting du vil, for eksempel en runde Fifa og lage middag sammen.

Hvis dere ikke får vært sammen i dag, send en koselig SMS med noen fine ord.

Ta en romantisk piknik i en park med varm kakao, pledd og kanskje noen hjemmelagde cupcakes?

DIY: morsdags-rosett

Har du ikke rukket å fikse morsdagsgave enda, men har likevel lyst til å overraske mamma litt i morgen? Ta frem litt papir, lim og et fint bilde av moren din å lag en fin rosett til henne da vel! Jeg så noen hadde laget en slik uten bilde på nett for en liten tid tilbake og tenkte at det kunne være koselig å prøve å lage til morsdagen. Dessverre valgte jeg tidenes dummeste papir for som dere sikker ser er det så tykt at det sprakk opp flere steder. Jeg anbefaler dere derfor å velge litt tynnere ark hvis dere vil prøve på dette selv. Ellers er den veldig enkel å lage og gjør seg veldig fint på frokost-brettet til i morgen.

Du trenger:

 • Fine ark
 • Limestift
 • Saks
 • Bbilde til å ha i midten

Klipp ut to like brede remser av papiret og brett de som et trekkspill, skjøt de sammen i begge ender slik at det blir en sammenhengende sirkel slik som på bilde nummer en. Legg sirkelen flat og fest med en sirkel (gjerne i en annen farge) foran og bak. Hvis du vil skrive på tekst i sirkelen foran eller ha et bilde der gjør du det først. Jeg synes også det gjorde seg med to “silkebånd” i papir som stikker ned bak. Du kan selvfølgelig også bruke ordentlig silkebånd hvis du har det liggende.

Og slik ble det ferdige resultatet. Selv om det sprakk litt opp ble den jo ganske søt, og det er jo så koselig å gi bort noe man har laget selv.

Jeg lagde like gjerne en til alle damene i familien, så nå har mamma, bestemor og oldemor matchende rosetter.

Vi har feiret morsdagen litt på forskudd i dag, siden ikke alle hadde mulighet i morgen, men mamma måtte ligge hjemme syk på sofaen da. Hun skal likevel få makroner og gave i morgen da, så vi får håpe det fungere som et plaster på såret.

Oppskrift: bønne- og linsegryte

Nå tenkte jeg det var på tide med en middagsoppskrift igjen. Denne gangen får dere en helt kjøttfri rett som er en skikkelig smaksbombe! Oppskriften er hentet fra Rema1000 sitt oppskriftshefte for januar, og det heftet anbefaler jeg virkelig å sjekke ut! De hadde så utrolig mange gode oppskrifter den gangen her og vi har snart prøvd ut alle sammen. Det som er kjekt er jo at middagene koster under 100 kroner og er beregnet til 2 voksne og 2 barn, da får man derfor en billig middag som rekker til lunsj dagen etter. Helt perfekt for en travel hverdag!

Ingredienser:

 • 1 rød chili
 • 2 fedd hvitløk
 • 1 rødløk
 • 3 gulrøtter
 • 1 boks hakkede tomater
 • 1 liter vann
 • 2 terninger grønnsaksbuljong
 • 2 pakker hvite bønner (570g)
 •  2 pakker røde linser (580g)
 • 1 ss olivenolje
 • 2 ss hvitvinseddik
 • 1 potte basilikum

Stek finhakket chili, hvitløk og løk i oljen en liten stund, før du tilsetter tomatene, vannet og buljongterningen. Ha på et lokk og la det koke i 20 minutter. Husk å rør underveis! Tilsett raspede gulrøtter, bønner og linser. Skyll bønnene og linsene før bruk, de ligger nemlig i en slags lake. Kok det hele videre i ca. 5 minutter og smak til med hvitvinseddik. Rett før servering tilsetter du grovhakket basilikum.

Dette var så enkelt og så utrolig godt! Det er så godt å ha noen middager helt uten kjøtt innimellom, og det trenger ikke være dårlig med smak eller lite mettende av den grunn. Denne her var det masse god smak i, og hvis man ønsker en enda sterkere rett er det bare å ha mer chili og/eller hvitløk i den. Ikke la dere skremme av den litt lange ingredienslisten forresten, mesteparten er veldig billig å kjøpe og når du først har kjøpt en flakse med hvitvinseddik har du lenge av den! Så da håper jeg dere tester ut denne oppskrifter, også får dere ha en fortsatt fin kveld!

Oppskrift makronfyll: sitron og salt karamell

God mandag! Er dere klare for en ny uke? På søndag er det som dere sikkert vet morsdag, og neste helg er det Valentines Day så jeg tenkte å komme med en liten oppskrift til dere for anledningen. Da jentene var her på lørdag lagde vi makroner, men denne gangen byttet vi ut sjokoladefyllet med to nye smaker: salt karamell og sitron. Begge deler var supergodt! Oppskriften på sitronfyllet hentet vi fra bloggen til Ida, og salt karamell fant vi her. Selve makronene har jeg lagt ut oppskrift på før, den finner dere her.

Sitronfyll

Ingredienser:

 • 2 egg
 • Finraspet skall av en sitron
 • 80g sitronsaft
 • 90g sukker
 • 55g smør

Ha egg, sitronskall, sitronsaft og sukker i en kjele og kok opp mens du rører godt (det er viktig å røre slik at eggene ikke blir til eggehakk). La det hele koke i ca. ett minutt før du kjører det glatt med en stavmikser. Når temperaturen på røren har sunket til ca. 40 grader (har du ikke termometer venter du til den er litt varmere enn kroppstemperatur) tar du i smøret og tar en ny runde med stavmikseren. Avkjøl et par timer til fyllet blir tykt.

Salt karamell 

Ingredienser:

 • 1 dl fløte
 • 75g sukker
 • 1 ts vaniljesukker
 • 25g smør
 • Salt etter smak

Smelt sukker i en kjele og kok opp fløte med vaniljesukker i en annen. Når sukkeret er helt flytende og har fått en fin brunfarge tilsetter fløten forsiktig litt etter litt. Pass på å rør godt hele tiden. Kok blandingen i ca. 5 minutter før du avkjøler den og pisker inn smør. Smak så til med salt. Sett røren i kjøleskap og fyll makronene når røren er tykk.

Det var godt å lage noen av hver for den salte karamellen kan fort bli veldig mektig, og da er det godt med noen friske sitronmakroner. Du kan selvfølgelig velge gul farge til makronene med sitronsmak og brun til de med karamellsmak, men vi hadde bare rosa og blå. Da håper jeg dere likte oppskriftene, kanskje noen mødre der ute hadde satt pris på en eske med hjemmelagde makroner til morsdagen? Hvis ikke kommer det tips på morsdagsgaver senere i kveld.

Besøk av to fine jenter

Jeg har tatt søndagen litt fri og har skvist inn både en powernap, oppvask og planlegging av den kommende uken etter at jetene dro ista. Nå kjenner jeg meg faktisk ganske uthvilt, noe som jeg ikke kan huske å ha kjent hele den foregående uken. Heldigvis tror jeg ikke det blir så mange sene kvelder neste uke, så da får vi håpe søvn ikke blir noe problem. Jeg har i hvert fall kost meg masse med Anna og Vilde, og glemte speilrefleksen litt bort til tider, men her er noen bilder.

Lunsjen tok vi på Villa Paradiso på Grünerløkka, hvor det ble nydelig foccacia på alle tre. Jeg har lenge hatt lyst til å dra dit, men det har liksom aldri blitt noe av. Det var litt sløv service der, men maten var det ingenting å utsette på! Neste gang tror jeg det blir en av pizzaene på meg, for det så ut til å være mye spennende å velge mellom der også.

Så ble det makronlaging, 90-tallsmusikk og litt bobler før vi tok turen til Sagene for middag. Vi spiste middag på en tapasrestaurant som Malin og jeg brukte å besøke før og herregud så god maten var der! Jeg hadde helt glemt hvor gode de rekene var! Vi bestilte kokkens 10 utvalgte tapasretter så det kom retter på løpende bånd. Vi fikk smakt på alt fra scampi til blekksprut og kjøttboller. NAM! La Casa heter stedet, anbefaler dere å sjekke det ut en gang.

Resten av kvelden brukte vi på å spise de gode makronene vi hadde laget, ta ansiktsmaske, lakke negler og ta dip dye i håret til Vilde. Skikkelig jente-kveld med veldig mye latter og skravling. Akkurat sånn det skal være ♥

Før de dro i dag lagde vi oss en god frokost med hjemmelaget juice og kokt egg. En veldig hyggelig start på søndagen!