Oppskrift: bønne- og linsegryte

Nå tenkte jeg det var på tide med en middagsoppskrift igjen. Denne gangen får dere en helt kjøttfri rett som er en skikkelig smaksbombe! Oppskriften er hentet fra Rema1000 sitt oppskriftshefte for januar, og det heftet anbefaler jeg virkelig å sjekke ut! De hadde så utrolig mange gode oppskrifter den gangen her og vi har snart prøvd ut alle sammen. Det som er kjekt er jo at middagene koster under 100 kroner og er beregnet til 2 voksne og 2 barn, da får man derfor en billig middag som rekker til lunsj dagen etter. Helt perfekt for en travel hverdag!

Ingredienser:

  • 1 rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 rødløk
  • 3 gulrøtter
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 liter vann
  • 2 terninger grønnsaksbuljong
  • 2 pakker hvite bønner (570g)
  •  2 pakker røde linser (580g)
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss hvitvinseddik
  • 1 potte basilikum

Stek finhakket chili, hvitløk og løk i oljen en liten stund, før du tilsetter tomatene, vannet og buljongterningen. Ha på et lokk og la det koke i 20 minutter. Husk å rør underveis! Tilsett raspede gulrøtter, bønner og linser. Skyll bønnene og linsene før bruk, de ligger nemlig i en slags lake. Kok det hele videre i ca. 5 minutter og smak til med hvitvinseddik. Rett før servering tilsetter du grovhakket basilikum.

Dette var så enkelt og så utrolig godt! Det er så godt å ha noen middager helt uten kjøtt innimellom, og det trenger ikke være dårlig med smak eller lite mettende av den grunn. Denne her var det masse god smak i, og hvis man ønsker en enda sterkere rett er det bare å ha mer chili og/eller hvitløk i den. Ikke la dere skremme av den litt lange ingredienslisten forresten, mesteparten er veldig billig å kjøpe og når du først har kjøpt en flakse med hvitvinseddik har du lenge av den! Så da håper jeg dere tester ut denne oppskrifter, også får dere ha en fortsatt fin kveld!

8 kommentarer

Siste innlegg