Happy Halloween!

Plutselig var det Halloween igjen, og jeg synes ikke det er lenge siden vi hadde stor feiring med pyntet leilighet og masse fine folk! I år har dessverre feiringen uteblitt for min del. Jeg kunne sikkert dratt på et arrangement her i Bergen, men for meg er det morsomste med Halloween å samle gode venner. Det kommer til å tas igjen til neste år skal jeg love dere! Jeg hadde til og med flere kostymeideer klare til årets feiring, men de får jeg nok bare spare på litt til. Når planen ikke har vært å feire har jeg heller ikke gjort eller lagd noe Halloween-relatert i år, men for de av dere som sparer feiringen til lørdag har jeg plukket ut noen bilder fra tidligere feiringer som kanskje kan være til inspirasjon. 🙂

I fjor pyntet vi hele leiligheten, og vi sparte ikke på pynten! Jeg brukte masse spindelvev, en del hjemmelagde ting også brukte jeg ting jeg hadde liggende. Veldig mange ting en har hjemme kan bli skummelt hvis du gir de en runde med sprayboksen, eller slenger over litt spindelvev og et par edderkopper. 

Ha du ting du ikke bruker lenger kan du fikse litt på det for å få det til å passe med feiringen. Disse Barbie-dukkene plukket jeg riktig nok opp på bruktbutikken, men har du en liggende fra barndommen er det jo bare å gjenbruke den. 

Du trenger selvfølgelig ikke bare gå for ekkel og skummel pynt, disse litt mer barnevennlige spøkelsene lager du med en hermetikkboks, litt spraymaling og et par plastikkposer på 1-2-3.

Og hvis du, som meg, har kastet deg over klementinene på butikken allerede kan du jo lage en søt lykt av skallet. Fremgangsmåte finner du her. 

Skal du ha ​venner over kan det være en idé å ha noe du kan servere. Brownies slår an hos de fleste, og med en liten ekstra innsats får du enkelt en Halloween-vri på stykkene.

Er tanken å ha en fest kan du enkelt lage en fin punsjbolle utav et gresskar. Husk bare å spar på så mye som mulig av innmaten, den er kjempegod å bruke i mat!

Hvis du ikke har tid til å gjøre så mye forberedelser kan du gå for litt enklere ting som “skumle isbiter”. Dette fikser du på et par minutter, oppskriften finner du her, sammen med tips om hvordan du kan lage farget sukkerkant på glass. 

Trenger du en passende drinkoppskrift kan du sjekke ut denne med bjørnebær, som jeg lagde for et par år siden. Den er like god med og uten alkohol!

Håper dere fikk noen gode ideer hvis feiring av Halloween står på planen til helga, hvis ikke vil jeg benytte meg av anledningen til å ønske dere en riktig fin kveld! Jeg har bare litt over én uke igjen i praksis nå, og det er helt sprøtt hvor for tiden har gått! Snart er det semesteroppgave og eksamen som gjelder – gulp!

– Sara


#halloween  #feiring #inspirasjon #pynt #dekor #oppskrift #inspo

Eple- og kanelgrøt

Med forelesninger, seminarer og nå praksis er det viktig for meg med en god frokost som metter lenge. Havregrøt er kanskje den frokosten jeg veit om som metter lengst, så det har blitt min go-to-frokost i det siste. I tillegg til at det går fort å lage, er det også billig og selvfølgelig godt! I dag lagde jeg meg en høstinspirert grøtbolle med smak av eple og kanel, nam! Jeg har brukt mye eple i havregrøt før, men i dag gjorde jeg en litt ny vri på det, her har du oppskriften.

Ingredienser: 1 dl havregryn // 2 dl valgfri melk // 1 eple // En klype salt // Kanel // Lønnesirup (valgfritt)

Ha havregryn og melk i en liten kjele på medium varme, la det småkoke til du har får en passelig fin grøtkonsistens. Skru gjerne ned platen litt mens det står å godgjør seg, og ikke glem å rør ofte! I mellomtiden rasper du et halv eple på et rivjern, mens den andre halvparten kutter du bare opp i biter. Når grøten nærmer seg ferdig har du i det halve, revne eple, ønsket mengde kanel og lønnesirup hvis du vil. Jeg brukte norske epler som var litt sure i dag, så jeg hadde oppi en liten dæsj lønnesirup. La dette stå på platen et par minutter etter du har slått av varmen slik at eple og kanelen blander seg godt inn.

Ha grøten over i en bolle og topp med eplebiter, og gjerne mer kanel og eventuelt lønnesirup. Jeg synes også det godt med en liten skvett melk over, jeg hadde ikke det i dag, men prøv hvis du ikke har smakt før!

Dette føltes nesten litt som eplekake i grøtform, så denne grøten kommer jeg nok til å lage mye i høst. En ekstra bonus er det jo at dette er veldig billig mat, perfekt for en studentlommebok!

– Sara


#frokost #lunsj #grøt #oppskrift #kanel #eple #høst #tips #inspirasjon

Verdens vegetardag: middagsinspirasjon

I dag er verdens vegetardag, hvor gøy er det ikke at den faller på en mandag? Da er det i hvert fall ingen grunn til å ikke kjøre på med meat free monday, ikke sant? På min meny i dag står det vegetartaco, og jeg tenkte jeg skulle bruke Rema1000 sin meatish-deig. Den er et veldig godt alternativ til kjøttdeig, og den kan brukes til taco, spagetti, på pizzaen, ja alt du vanligvis ville brukt kjøttdeig til. Anbefaler å teste den ut hvis du synes det er vanskelig å lage kjøttfrie middager 🙂 Og dersom det skorter på inspirasjonen har jeg samlet noen av mine kjøttfrie favorittmiddager her til deg, håper jeg klarer å friste!

Vegetarcurry

Dette tror jeg må være favoritten over alle favoritter! Er du glad i indisk kan jeg nesten garantere at du vil like denne smaksbomben.

Shepherd’s pie

Denne vegetarvarianten av Shepherd’s pie er også skikkelig smaksrik også blir dette alltid nok middag til Matias og meg i to dager. Deilig å ha middagen klar til neste dag!

Kremet pasta med spinat

Pasta er alltid en slager og i hvert fall når den serveres med deilig spinat, cherrytomater, parmesan og pinjekjerner. Hva er det å ikke like?

Chana masala

Enda en indisk favoritt! Får jeg masse krydder, fersk koriander og nanbrød er jeg som regel solgt.

Gulrotsuppe med ingefær og kokos

En god suppe er et must om høsten, og denne gulrot suppen med smak av ingefær og kokos må bare prøves! Den er spennende i smaken og akkurat passe fyldig – serves med godt brød til.

Dette er selvfølgelig bare en liten brøkdel av hva jeg liker å lage til middag, for enda flere oppskrifter sjekk gjerne ut kategorien mat og oppskrifter her på bloggen! Så gjenstår det bare å ønske dere en riktig fin mandag, håper den kommende uken blir super!

– Sara


#mat #middag #vegetar #veggis #inspirasjon #tips