Oppskrift: grove rundstykker uten heving

God mandag og god morgen! Jeg tenkte å starte den nye uken på en god måte å åpne med et tidlig blogginnlegg. Vi stater med godt mot, hehe! Det er en god stund siden siste jeg bakte brød eller rundstykker, og da jeg kom over en fin oppskrift på bloggen til Linda måtte jeg bare prøve. Den krever ingen heving og lages på 5 minutter! Jeg har gjort om litt på melinnholdet og lagt til litt solsikkekjerner for litt mer tyggemotstand, men ellers er det meste likt. Håper dere liker de ♥

Ingredienser til 6 rundstykker: 150g havregryn // 120g valgfritt mel (jeg brukte grovt speltmel) // 0,5 dl solsikkekjerner // 200g kesam // 2 egg // 0,5 dl vann / 2 ts bakepulver // 1 ts salt //

Bland alt det tørre i en bolle og rør godt, før du har i kesam, vann og egg. Trill til runde kuler og legg de på et bakebrett. De blir veldig klissete, så ikke vær redd for at du har gjort noe feil! Pensle gjerne rundstykkene med egg og strø litt havregryn over. Stek så 180 grader i ca. 25 minutter. 

Topp med favorittpålegget ditt, gjerne litt før de har blitt helt kalde, da er de såå gode! Man skal jo egentlig vente til de har kjølt seg helt ned, men det er en regel jeg har brutt helt siden jeg var liten og fikk nybakt brød med Hapå hos oldemor. Det er lite som slår hjemmelaget, lunket brød med Hapå! Barndomsminner ♥ Disse her er dog en god erstatter, og med kaviar ble det ikke så verst! Så da håper jeg dere tester ut disse også håper jeg dere får en fin uke!

Hva topper du helst nybakt brød eller rundstykker med?

– Sara 


#hjemmelagd #hjemmebakt #bake #nybakt #rundstykker #oppskrifter #sunt #grovt #havregryn #mat #lunsj #frokost #kaviar #nam #godt 

6 tips mot fyllesyke

Når festen er slutt, hodet verker og angsten fra gårsdagen kommer krypende hjelper det lite med ekspertenes tips om et mindre alkoholkonsum. Skaden er allerede skjedd og man ønsker noe som hjelper der og da. Jeg ble aldri fyllesyk før, men de siste par årene har jeg også merket den irriterende hodepinen og labre formen mer og mer. Og jeg er redd det bare blir verre jo eldre man blir? Men isteden for å bare grave seg ned i sin egen fylleangst er det noen ting du kan gjøre for at søndagen skal føles litt bedre, her kommer 6 enkle, men gode tips.

1. Hydrer kroppen: drikk masse vann

Ok, dette tipset kommer vel ikke som en bombe, men jeg må likevel ta det med. Jeg var ikke spesielt flink til å få i meg vann før, men nå bruker jeg alltid å kaste innpå en liter vann før jeg legger meg. Hvis jeg våkner i løpet av natten sluker jeg også et par glass og selvfølgelig når jeg står opp. Jo mer vann du får i deg jo bedre! Vannet hjelper med å skille ut avfallsstoffer samtidig som det hjelper den dehydrerte kroppen din å bli hydrert igjen. Alkohol er jo dehydrerende og krymper faktisk organene dine, så det er viktig med påfyll. Det beste er å drikke romtemperert vann da det hydrerer raskere og er et mindre sjokk for kroppen.

2. Velg riktig mat

Dagen derpå frister det jo kanskje aller mest med usunn, fet mat, men det er jo selvfølgelig ikke det beste for kroppen. Pass på å ha kjapp og sunn mat tilgjengelig hjemme, da er sjansen for at du tar turen til ditt nærmeste gatekjøkken mye mindre. Du kan for eksempel starte dagen med en frokost bestående av en et par egg og en skål yoghurt. Egg er rikt på stoffet cystein som hjelper leveren med å bryte ned alkohol og giftstoffer, det samme er meieriprodukter som yoghurt. (kilde Treningsforum.no) Kombiner gjerne frokosten med en detox-juice laget av ingefær, sitron, grapefrukt og eple så har du et godt utgangspunkt.

3. Få frisk luft: gå deg en tur 

Det er kanskje ikke en tur ut som frister aller mest når man har dundrende hodepine og reagerer på sterkt lys. Men ta på deg solbrillene og litt turtøy og kom deg ut. En gåtur i frisk luft gjør faktisk underverker for formen. Jeg vet mange tar seg en joggetur dagen derpå, men det synes jeg blir litt i meste laget for min smak. Men herlighet, hvis du orker, så jogg i vei!

4. Skjem deg bort med hjemmespa

Føttene er kanskje litt ømme etter noen timer på dansegulvet så hvorfor ikke skjemme deg bort med en et lite hjemmespa. Fyll opp en balje med varmt vann og badesalt og plei de såre føttene. Tenn duftlys, sett på litt rolig musikk, ta deg en ansiktsmaske og bare slapp av.

5. Unngå smertestillenge 

Hodepine er kanskje det vanligste folk sliter med etter en kveld på byen, men unngå å bruke smertestillende så langt det lar seg gjøre. Siden kroppen allerede jobber med å kvitte seg meg giftstoffer bør man unngå å tilføre mer. Hvis du likevel føler at du må ha noe for å dempe smerten kan Naproxen være et bedre valg. Disse virker ganske lenge og er i tillegg snill mot magen. (kilde Ole André Sivertsen)

6. Sov ut

Dersom ingenting annet hjelper, legg deg til å sov igjen.

Så er det selvfølgelig noen ting du kan tenke på til neste gang. Få i deg et godt måltid før du begynner å drikke, å drikke på tom mage er sjelden veldig lurt! Pass på å få i deg vann gjennom hele kvelden. Hvis du klarer å ha som regel å drikke et glass vann mellom hver alkoholenhet er du langt på vei! Håper tipsene kommer godt med, kanskje noen trenger de allerede i dag? Hvis ikke, håper jeg dere har en fortreffelig søndag!

Har du noen tips som ikke står på listen?

– Sara


#tips #triks #fyllesyke #hangover #dagenderpå #kropp #sunt #hodepine

Bildedryss fra skjønnhetsfrokost

Hei på dere og god lørdag! Hvordan har dere hatt det de to siste dagene? Jeg har nesten ikke vært hjemme så macen har knapt vært åpnet til annet enn skolearbeid siden onsdag! Vi satt nemlig på skolen og jobbet lenge på torsdag før vi flyttet med oss masse kamerautstyr ned til Polhems kontorer, hvor vi skulle filme et event fredag morgen. På vei hjem oppdaget jeg at Arkaden hadde shoppingkveld med gode tilbud, styling og masse annet gøy. Jeg ble derfor værende der en liten stund og fikk krøllet håret, testet ut Fillerina og spist litt frozen yoghurt. I like!

I går var jeg i praksis hos Polhem igjen og vi filmet pressefrokosten. Klokken fire arrangerte Polhem after work og serverte bobler i glasset og litt å bite i. Planen var at det skulle være en koselig avslutning på uken med litt godt drikke til, men stemningen ble veeldig god og et par glass ble til litt for mange. I hvert fall for min del! Så da jeg kom hjem fant jeg faktisk sengen neste med en gang. Men nå har jeg ramset opp nok, så her kommer isteden et solid bildedryss fra gårsdagen.

Under frokosten presenterte Aina og Vibeke skjønnhetsnyhetene for høsten. 

Masse deilig mat!

Og drikke!

Kusmi Tea  var på plass med både varm te og iste! Nam, isteen var supergodt, så den skal jeg lage hjemme også!

Som alltid fin borddekorering.

Morsomt å filme underveis!

Så var det tid for after work og champagnen ble sprettet! 

Ser ikke alle smashing ut i de nye New Era capsene sine? 

Jeg kan i hvert fall ikke klage på de to siste dagene, selv om det ble lite tid til blogg. I dag har jeg bare daffet hjemme, og det har vært veldig godt. Det eneste “fornuftige” jeg har gjort er å stelle neglene. Nå tenkte jeg å legge på litt forsterkende lakk slik at de forhåpentligvis vokser seg litt lengre, jeg har nemlig lyst til å prøve meg på stiletto-negler. Ikke sånne drøye, lange, men en liten spiss hadde vært fint. 

Hva har du gjort i det siste?

– Sara 


#polhem #pr #presseevent #pressefrokost #polhempr #filme #opptak #bachelor #champagne #gøy #party #skjønnhet #beauty 

Oppskrift: sjokolade- og peanøttsmoothie

God kveld! Takk for alle hyggelige tilbakemeldinger på forrige innlegg, kjempegøy å se at dere ønsker å se hvordan leiligheten ender opp. Jeg skal sette meg ned å svare på alle i morgen, da har jeg nemlig fri! Over en uke fri med kun fokus på bacheloren tror jeg skal bli bra. Vi har jo første filmedag på fredag og vi er ikke klare til det helt enda! Men nå skal jeg ikke kjede dere med skolesnakk, jeg tenkte å dele en god oppskrift på sjokolade- og peanøttsmørsmoothie med dere. Denne er like god til lunsj som kos hvis du får lyst på noe om kvelden. Inspirasjon til oppskriften har jeg hentet hos Dedication.

Ingredienser til en porsjon: 1 fryst banan // 2 ss peanøttsmør // 2 ss 100% kakao // 20g proteinpulver // 1 dl mandelmelk (eller annen melk) // Topping etter eget ønske, jeg har brukt kakaonibs og usaltede cashewnøtter.

Miks alle ingrediensene i en blender og topp med det du måtte ønske. Friske bær er helt sikkert supert som topping, en søt smoothie med friske bær er jo ingen dum kombinasjon.

Nam! Her har du en sunn og GOD smoothie, som metter . Denne er jeg sikker på at kommer til å redde mange kvelder med søtsug fremover! Hvis du ikke liker peanøttsmør kan du bytte ut med andre nøttesmør eller droppe det helt, men jeg synes det er den salte smaken fra peanøttene som gjøre denne her så god. Og med denne lille sjokodrømmen vil jeg ønske dere en fin kveld. Jeg er straks ferdig på jobb så da er det rett hjem til senga ♥

Så den ikke god ut?

– Sara


#oppskrift #lunsj #frokost #kos #søtt #sjokoladesmoothie #sjokolade #smoothie #hjemmelaget #kakaonibs #cashewnøtter #sunt

After-party Espresso

God søndag! Det var så irriterende å våkne i dag tidlig og komme på at jeg hadde glemt å sette kameraet på lading i går, jeg hadde nemlig planer om å filme til en videoblogg i dag. Håper uansett på å få tid til det, jeg spratt  opp av sengen så fort jeg kom på det, så nå har det allerede rukket å stå noen timer. Huff, jeg er ikke rutinert nok til å holde på med denne bloggingen! Hehe, neida. Håper dere har fått en fin start på deres søndag, jeg er kanskje ikke den eneste som loffer rundt i koseklær og uten sminke? Elsker søndager ♥ Men uansett hvor slapp søndagen min er tenkte jeg å snakke litt skjønnhet. Forrige uke var jeg jo på gelish-kurs hos Tonelise Akademiet og jeg kjøpte med meg tidenes brunfarge hjem. Jeg la den på kvelden samme dag og lakken er fortsatt like fin! Halleluja, jeg er gelish-frelst!

Les mer om kurset her!

Er ikke fargen bare superdelikat? Den heter After-party Espresso hvis noen lurer. 

Og en uke senere ser den like bra ut! Lakken flytter seg selvfølgelig nedover i takt med at neglen vokser, men ingen riper, ingen avskallinger og ingen flisete negler! Jeg ser at jeg burde vært enda flinkere med neglebåndene mine nå da, men jeg får ta en skikkelig runde med neglepleie når lakken skal av. Kanskje dere vil ha noen tips når den tiden kommer til hvordan man enkelt kan pleie neglene sine? Jeg plukket i hvert fall opp noen tips på kurs som jeg gjerne deler ♥

Hva synes dere om fargen?

– Sara 


#negler #nails #gelish #toneliseakademiet #tl #neglekurs #gelishkurs #kurs #beauty #skjønnhet #espresso #brun 

Kusmi Iced Teas

Produktene er sponset

God helg! Jeg har startet helgen på en litt stressende måte i går med en telefon på morgenen om at vi hadde fått leiligheten vi var å så på dagen. Svaret kom dessverre litt for fort og vi har ikke hatt tid til å se på andre steder så vi takket nei. Tenk det, vi fikk en leilighet på Bjølsen fra 1. mai og vi takket nei. Jeg blir veldig stresset av tanken på det, men jeg er helt overbevist om at jeg ikke kommer til å trives der. Og da synes jeg det blir for dumt å hoppe på den første leiligheten vi får. Så vi skal på nye visninger på tirsdag så da får vi håpe det føles mer riktig. Foreløpig er det bare jeg som har jobb, så vi kan ikke gå altfor høyt opp i pris og da er jeg klar over at vi ikke kan forvente all verden, men det er utrolig kjedelig å flytte inn et sted man overhode ikke har lyst til. Så vi får bare fortsette å holde utkikk, det er jo fortsatt over en måned til vi skal være ute herfra så det går nok. 

Foruten å se på leiligheter tilbragte jeg ettermiddagen og kvelden sammen med Vilde og vi fikk oss en fin tur opp til Akershus festning og god mat. Vi har testet ut en sushirestaurant ingen av oss hadde vært på før og begge to likte stedet supergodt. Jeg har tatt litt bilder så det kommer innlegg om det senere. Men nå tenkte jeg å tipse dere om en supergod iste jeg lagde for et par dager siden. 

Dere har kanskje hørt om Kusmi Tea fra før? Det er i hvert fall et anerkjent te-merket som ble etablert i 1867 og som drikkes av flere kjente stjerne som blant annet Kendall Jenner. Kusmi tea åpnet nylig en butikk på Oslo City i tillegg til en butikk på CC Vest, ellers vet jeg ikke om de har andre utsalgssteder i Norge? Men det går selvfølgelig an å kjøpe på nett, hos blant annet Bokkilden og Blivakker. De har alt fra grønne teer til detox-te og sorte teer. De har akkurat fått det inn hos Polhem PR, så jeg har fått smakt på noen forskjellige og så langt er Anastasia favoritten. Men i dag tenkte jeg å tipse dere om isteen deres, det nærmer seg jo sommer og hva er vel bedre å kjøle seg ned med enn frisk iste? 

Isteene kommer i en boks med 24 teposer (12 forskjellige smaker) og det eneste du trenger til en person er en tepose, kokende vann og isbiter. Hvis du ønsker å søte isteen kan du selvfølgelig bruker sukker, stevia eller lignende, men de er veldig gode uten også. 

En tepose lar du trekke i ca. 4 minutter i 1,5 dl oppkokt vann. Når det er klart tar du ut teposen og fyller opp med masse isbiter. Da blir det raskt iste av den varme teen. 

Yummy! Denne gangen valgte Ginger-lemon green tea og den var frisk og god i smaken, akkurat slik jeg liker isteen min! 

 

Gleder meg til å smake de andre sortene også, er blant annet veldig spent på Strawberry  green tea og Rose green tea. Spennende! Jeg drikker jo ganske mye vanlig te, men så fort det blir litt varmere i været frister ikke det like mye lenger, så da er det kjekt med kjølig variant. 

Har du smakt te fra Kusmi Tea før?

– Sara 


#te #kusmi #kusmitea #iste #icedtea #ingefær #sitron #friskt #sommerlig #sommerdrikk 

Tips for en forkjølelsesfri vår

Nå som våren står for tur er det ofte litt for fristende å kaste den tykke jakken og kle seg litt lettere. Det er jo så deilig å ta av seg noen lag etter an lang vinter, men det er også på denne tiden mange blir syke. Her hjemme har Matias akkurat blitt bra etter et par uker med forkjølelse og hjemme i påsken lå mamma rett ut. Selv har jeg faktisk klart å holde meg unna i år og det planlegger jeg å fortsette med. Rennende nese, sår hoste og feber er ikke akkurat det som står øverst på ønskelisten akkurat nå, så jeg gjør alle mulig grep for å holde meg frisk. Jeg tenkte derfor å dele en liten liste med tips med dere, så kanskje dere også slipper unna forkjølelsen.

Behold klærne på 

Jeg er litt redd for å høres ut som en bestemor her nå, men det faktisk viktig å ikke gå rundt å fryse hele dagen. Det er jo så fristende kle seg lettere, men det er veldig dumt å risikere å bli syk og dermed måtte holde seg inne bare fordi man tok på vårjakka litt for tidlig.

Variert kosthold og nok vann

Et sunt og variert kosthold gjør godt for kropp og sinn, så pass på å få i deg alle vitaminene og mineralene du trenger i løpet av en dag. Hvis du synes det er vanskelig å nå dagsbehovet med frukt og grønt gå til innkjøp av en juicemaskin! Du trenger ikke kjøpe den dyreste maskinen på markedet for å lage sunne og næringsrike juicer. Nok vann er også et must da det hjelper til med å rense kroppen for avfallsstoffer, i tillegg til at det holder deg hydrert.

Hvil ut

For å fungere optimalt i hverdagen er selvfølgelig nok søvn viktig, men det hjelper også til med å holde deg frisk. Hva som er riktig antall timer søvn blir visst forskerne aldri enige i, noen mener 6, andre mener minst 8. Jeg tror uansett det handler om å finne det perfekte antall timer for at akkurat du skal føle deg uthvilt og opplagt. For sover du for lite kan det over tid svekke immunforsvaret ditt. Så husk å prioriter søvn!

Pass på hygienen

Dette er jo en selvfølge, men å vaske hendene før du spiser og etter du har vært ute på offentlige steder er fort gjort å glemme. Det er veldig dumt, for Mattilsynet hevder nemlig at håndvask faktisk er det mest effektive tiltaket for å forhindre smittespredning. Så her gjelder det å ikke slurve! Hvis du skal spise ute og ikke har tilgang til en vask kan en liten flakse antibac være tingen. Ved utenlandsturer er dette med hygiene selvfølgelig ekstra viktig og jeg anbefaler å alltid ha med antibac ut. Det kan også være lurt å prøve å unngå å ta seg i ansiktet, på hendene våre samler det seg nemlig veldig mye bakterier!

Er du så uheldig å bli syk kan du sjekke ut denne teen mot forkjølelse.

Da håper jeg dere slipper unna forkjølelse og annet rusk i ukene som kommer, det er jo lite som er så kjipt som å måtte ligge inne å se på det fine været. I tillegg er jo perioden frem til sommeren tiden for eksamen, bachelor-innlevering osv. så det er jo ikke et tidspunkt som passer dårligere å bli syk enn akkurat nå. Men vi tar ikke sorgene på forskudd, gjør vi vel? Nei, det er bare å pakke seg inn vinterkåpen og drikke grønne juicer i lange baner så skal nok dette gå bra! Hehe

Har du sluppet unna vårforkjølelsen?

– Sara


#tips #triks #forkjølelse #te #oppskrift #frisk #syk #hverdag

Gelish-kurs hos Tone Lise Akademiet

Kurset er sponset

Det er søndag! Denne søndagen skal være tidenes slappeste, det har jeg bestemt! En hel dag hvor jeg ikke har en eneste plan på agendaen, annet enn å loffe rundt koseklær og bare ta det rolig. I går var jeg som sagt på gelish-kurs hos Tone Lise Akademiet og jeg gikk hjem med tonnevis av inspirasjon på neglefonten. Snille Vilde satte av fem timer av lørdagen sin for å sitte modell slik at jeg hadde noen å øve på, så tusen takk for det! Og ikke minst tusen takk til Tone Lise Akademiet som holdt et superbra kurs ♥

Gelish gelelakk skiller seg fra vanlig neglelakk ved at den påføres i flere steg og herdes i led-lampe, til gjengjeld blir resultatet helt fantastisk fint og lakken holder i 3-4 uker! Kurset besto av en liten teoridel først hvor vi lærte om neglens oppbygging, litt om bakteriespredning og om produktene vi brukte. Etter det fikk vi en grundig demonstrasjon av kurslederen før vi selv fikk prøve oss på modeller. Jeg har knipset en del bilder så vi kjører på med et lite bildedryss også kan jeg beskrive litt mer under hvert bildet. Hvis dere selv har lyst til å ta et slikt eller et annet kurs så skriver jeg litt mer om det i slutten av innlegget. 

Akkurat som med vanlige neglelakker finnes det uendelig mange farger, og det kommer nye hele tiden! Denne våren er det Cinderella-kolleksjonen som er laget i samarbeide med den nye Disney-filmen som er super hot. Lakkene fås kjøpt både som gelish og som vanlig, men det er kun de som har gått gelish-kurs som får kjøpe gelish-produktene. Om du har gått kurs hos Tone Lise Akademiet eller andre steder spiller ingen rolle. 

Alle kursdeltakerne fikk en stor utstyrspakke til en verdi av 4500,- som inneholder alt du trenger for å legge gelish. Led-lampe, neglebåndsklipper, filer, tre forskjellige farger og mye mer! Man får også muligheten til å oppgradere lampen sin og kjøpe andre produkter i butikken til innkjøpspris når man har vært på et sånt kurs. 

Her gir den flinke kurslederen oss en demo. Vi lærte både å legge helfarge og fransk manikyr, samt hvordan vi ikke skulle gjøre det. Det er nemlig fort gjort å bruke for mye produkt og da blir ikke resultatet fint. 

Klare for å sette i gang!

Vi starter med å forberede neglen ved å file, ordne neglebåndene og rense neglen. Så fikk vi testet ut å legge helfarge, og det synes jeg nesten var det vanskeligste! Det var kanskje fordi rødt er en så knall farge at det skal veldig lite til før det synes om du kommer utenfor. Men det gikk bare bedre og bedre så øvelse gjør mester! 

Mellom alle lagene skal lakken herdes i en led-lampe, i lampene våre tar det 45 sekunder. 

Etter vi hadde lagt helfarge skulle vi legge fransk manikyr, og dette hadde jeg nesten gruet meg til! Jeg er veldig ustødig på hånda så jeg kunne ikke se for meg at jeg skulle klare å legge en sånn tynn stripe. Overraskende nok gikk det faktisk ganske greit, resultatet ble langt i fra perfekt, men til å være første gang er jeg fornøyd. Det tror jeg heldigvis Vilde ble også ♥

Yay, kursbevis! 

Vi valgte å fjerne den røde lakken på hånd nummer en og isteden legge fransk på begge to. Som dere sikkert ser er noen av neglene litt ujevne, men jeg er som sagt fornøyd. Jeg vil bare legge til at hun egentlig har litt for korte negler til å ha fransk manikyr, men vi måtte øve på det likevel og når hun selv ble fornøyd er det jo ingenting som er bedre enn det! 

Dette kurset går som dere skjønner over en dag og koster 5900,- og da får dere med en stor utstyrspakke til en verdi av hele 4500,-. Man får utrolig god oppfølging underveis og kurslederen viser og forklarer alt vi måtte lure på. Jeg lærte i hvert fall en hel masse og er veldig glad for at jeg fikk tatt dette kurset. Jeg kommer selvsagt ikke til å åpne noen salong etter dette, men det er kjekt å kunne. Og hvis man får mersmak etter et sånt kort kurs er det ingenting i veien for å bygge på med andre kurs eller en fagskoleutdanning som negleteknikker. De har også mange andre kurs som vippe-extension, makeup, hårfjerning, akryl osv. Kursene varierer i lenge og pris, men felles for de alle er at du får god opplæring fra noen som virkelig vet hva de driver med. Kurskatalog med oversikt over alle kurs og priser finner dere på forsiden deres. 

Hvis dere har noen spørsmål er det bare å stille i kommentarfeltet. 

– Sara


#negler #nails #gelish #toneliseakademiet #tl #neglekurs #gelishkurs #kurs #beauty #skjønnhet #franskmanikyr 

Oppskrift: lammeskiver med rotgrønnsaker, potetmos og kryddersmør

Hei! Det har blitt litt sene oppdateringer de siste dagene, men det håper jeg går fint. Nå er jeg gjennom all førstehjelpskursingen og det har vært så interessant og lærerikt! Jeg går å smålærer bort ting til Matias hele dagen, det er jo så viktig at flest mulig kan litt grunnleggende førstehjelp. Det er så lite som skal til for redde et liv! Heldigvis er førstehjelpskurs obligatorisk i grunnskolen (7.klasse tror jeg) og barna er visstnok flinke til å lære videre til familiemedlemmer osv. Det blir jeg glad av å høre! Får jo nesten lyst til å kurse folk selv. Hehe, neida, jeg tror de proffe skal få ta seg av det. Men hvis dere ikke kan så mye om førstehjelp vil jeg anbefale dere å søke dere litt opp på emne. 

Men over til det innlegget egentlig skal handle om. Her kommer en middagsoppskrift med lammeskiver. 

Ingredienser til to personer 2 lammeskiver ♥ 1 gulrot ♥ 1 stor løk ♥ 1 liten kålrot ♥ 1 liten sellerirot ♥ 4 poteter ♥ Smør ♥ 1-2 dl melk ♥ Masse deilig krydder ♥

Start med å kutte opp grønnsakene i passe store biter. De skal ovnsstekes i litt olje (ikke potetene), med ønsket krydder. La de stå i 15-20 minutter avhengig av størrelsen på bitene. Du kan slenge potetene med i denne formen også, men jeg valgte å servere en potetmos til. Den lager du ved å koke potetene møre, jeg deler de opp i ganske små biter slik at det går fortere. Så moser du de med en potetstamper (evt. en gaffel hvis du ikke har), tilsetter en klatt smør og melk. Kok det opp og smak til med salt og pepper. 

Kjøttet steker du lett på hver side i en panne før du krydrer de og steker de videre i ildfastform i ovnen noen minutter. Våre sto ca. 5 minutter og da ble de veldig møre og gode. Isteden for å servere en saus til lagde jeg kryddersmør. Det kan selvfølgelig kjøpes ferdig, men det er så fort gjort å lage og du slipper masse tilsetningsstoffer. Kryddersmøret kan varieres i det uendelige, jeg blander bare et par spiseskjeer ekte meierismør med de kryddertypene jeg har lyst på der og da. I dag ble det masse hvitløk, litt chili, oregano og paprikapulver. Hvis du har ferske urter er det supergodt å bruke i kryddersmør! 

Da gjenstår det bare å si bon appétit! 

Spiser du mye lam og sau?

– Sara 


#mat #middag #oppskrift #hjemmelaget #middagstips #middagsforslag #lam #lammeskiver #ovnsbakt #grønnsaker #kryddersmør #potetstappe 

Oppskrift: varm kakao med peppermynte

Hei igjen! Hvis det er en ting jeg synes hører påsken med så er det varm kakao. Enten du liker å nyte den hjemme i sofaen med en film snurrende på skjermen eller ute  i skiløype synes jeg alle bør lage seg en god kopp med kakao i påsken. Min favorittkakao er med peppermyntesmak, og jeg bestiller alltid det på kafé hvis de tilbyr det. Starbucks sin varme kakao med peppermynte er utrolig god, så anbefaler dere å teste ut den en gang. Men, nå tenkte jeg å komme med en enkel oppskrift på kakao du kan lage hjemme! Ideen til å bruke ordentlig peppermynte isteden for dråper fikk jeg på Tine. no ♥

Ingredienser: 5 dl melk ♥ 0,5 dl kremfløte (valgfritt) ♥ 3 ss 100% kakao ♥ 3 ss sukker ♥ Noen blader peppermynte (ikke mynte) ♥ Eventuelt marshmallows eller krem som topping ♥ 

Bland alle ingrediensene unntatt peppermynten i en kjele og kok opp. Snurr så sammen en liten bunt med peppermynteblader og slipp oppi koppen. La bladene ligge å trekke der i ca. 5 minutter før du tar den opp igjen. Topp kakaoen med krem, marshmallows hvis du ønsker det! 

NAM, dette ble så godt! Helt perfekt varm kosedrikk å nyte i disse feriedager. Jeg håper dere koser dere skikkelig med noen dager fri alle sammen, og at dere har like herlig vær som det er her. Vi har hatt strålende sol stort sett hver dag, og det er så deilig å kjenne at våren endelig er på vei ♥

Liker du varm kakao med mintsmak?

– Sara 


#oppskrift #hjemmelaget #tips #kakao #varmkakao #påskedrikk #påske #peppermynte #mint #varmt #drikke #søtt