Oppskrift: Sunne havrekuler

God formiddag! Jeg har tidenes søndagsfølelse i dag, men jeg er sikkert ikke alene? Disse langhelgene tuller litt med hodet og jeg klarer ikke helt henge med, men man skal jo ikke klage over en ekstra fridag? Jeg har hatt en myk start på dagen med litt kokkelering, som selvfølgelig har resultert i en oppskrift til dere. Hvis jeg får lyst på noe søtt en kveld og jeg ikke vil ty til godteri er disse havrekulene en life saver! De smaker sjokolade og er søte, bedre blir det ikke! Her er oppskrift på havregrynskuler på 1-2-3!

Ingredienser til ca. 6 kuler: 1 dl havregryn // 1 ss 100% kakao // 1 ss Sukrin gold // 1 ss kokosolje // Evt. 2 dråper stevia sjokolade // Kokosmasse/hakkede nøtter // 

Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt med fingrene til all kokosoljen har blitt fordelt. 

Finn frem kokosmasse og eventuelt hakkede nøtter.

Lag kuler av havregrynblandingen og trill de i kokos eller nøtter. 

Og så har du tidenes enkleste snacks. De blir best hvis du lar de stå i kjøleskapet en liten stund før du spiser dem. 

Disse kulene er den sunne versjonen av cognackulene mamma bruker å lage til jul. De er himmelsk gode, men jeg må si at disse her ikke er så ille de heller! Hvis du vil ha i litt ekstra smak kan du dryppe et par dråper romessens eller lignede. Da blir de ekstra gode og julete. Hehe. Nå skal jeg prøve å planlegge litt blogginnlegg for den kommende uken, det blir mye jobbing på dagtid denne uken, så da må eventuelle bilder tas på forhånd hvis dere skal få noe å lese på. Ha en fin mandag ♥

Bruker du å sunnifisere usunne ting? 

– Sara 


#oppskrift #mat #snacks #hjemmelaget #sunt #sunnere #havregryn #havrekuler 

Oppskrift: Blåbærsorbet på 1-2-3

Hurra for lørdag! Det var så deilig å sove leenge i dag, og det gjorde jeg med den beste samvittighet. Jeg har vært våken i noen timer altså, og jeg har til og med rukket å lage en lite oppskrift til dere. Nå som vi beveger oss mot sommer i rekordfart er det på tide å finne frem noen oppskrifter på is og sorbet, og denne gangen tenkte jeg å tipse om verdens enkleste blåbærsobert. Du trenger kun et par ingredienser, men smaken blir helt fantastisk! Hvis du ikke liker blåbær kan du bruke andre bær eller frossen frukt isteden for. Håper det faller i smak! 

Oppskrift på sommerlig saftis finner dere her.

Ingredienser: Frosne blåbær // Sitronsaft // Agavesirup (evt. annen søtning) // Litt vann // 

Vi hadde igjen en del blåbær fra i høst, så vi brukte disse.

Agavesirupen er kjøpt på iHerb, men finnes også i norske helsekostbutikker. 

Blend bare alt sammen i en blender til passe konsistens og smak. Jeg valgte å ikke skrive eksakte mål på ingredienslista fordi det er lettest å smake seg til. Jeg liker en litt syrlig sorbet så jeg hadde i en del sitron og ikke så mye agave, men det er helt opp til deg!

Nyt den som den er, eller topp den med det du måtte ha lyst på. 

Jeg fikk lyst på litt granola til min, da føler jeg det er mer innafor å kalle det en lunsj. Hehe

Oppskrift på hjemmelaget granola finner dere her. 

Yum! Godt som dessert og sunt nok som lunsj! Det kan man vel ikke klage på? Jeg har akkurat slurpet i meg en stor bolle nå og om ikke lenge skal Matias og jeg ut for å skaffe oss litt flytteesker. Utflyttingsdatoen nærmer seg med stormskritt og det er MYE som skal gjøres innen den tid. Så det er bare å henge i! Håper lørdagen deres blir fin ♥

Liker du sorbet?

– Sara 


#oppskrift #hjemmelaget #sorbet #blåbær #bær #blåbærsorbet #sunn #sunt #granola 

Inspirasjon: tips og oppskrifter til 17.mai

Hei på dere! Er det noen av dere som er så heldig å har langhelg eller? Jeg har selvfølgelig ikke det, og sitter på skolen å redigerer i skrivende stund. Jeg unnet meg å sove skikkelig ut i dag da, så nå kjenner jeg meg klar for å tilbringe hele dagen på skolen, deilig!

Og det er like greit at dagen kommer til å bestå av stillesitting, jeg var nemlig så uheldig å skulle hoppe ned fra et bord i går (med hæler) også tryner jeg! Det var ankelen som fikk gjennomgå og det var så utrolig vondt med en gang, men jeg klarer å gå på det så da er det vel ikke brukket. Det er fortsatt ganske hovent og litt stivt å snu rundt på foten, men jeg prøver å holde det høyt og belaste minst mulig. Det er bare så kjedelig! Men nok klaging fra min side, som dere sikkert skjønner så er ikke livet mitt superspennende om dagen så noen bilder fra mine dager har jeg dessverre ikke. Derfor tenkte jeg isteden å komme med litt inspirasjon til den store nasjonaldagen! Kanskje noen av dere skal ha champagnefrokost, eller grilling hjemme senere på dagen? Her kommer mine tips og oppskrifter!

♥ Champagnefrokost ♥

Det finnes vel ingen hyggeligere måte å starte 17.mai på enn å arrangere champagnefrokost? Inviter gode venner, pynt leiligheten med flaggets farger og nyt god mat. Vi har arrangert champagnefrokost to år på rad og begge gangene tok alle gjestene med seg litt mat hver. Da får man et spennende frokostbord med masse godt å bite i. Vi har også brukt å servere pavlova til denne frokosten, man kan vel ikke begynne for tidlig med søtsakene på 17.mai? 

Dekk på bordet og ikke vær redd for å bruke flaggets farger! Panduro Hobby har alltid bånd i rødt, hvitt og blått inne og servietter finner du alltids billig.

♥ Grilling 

Grilling er også et absolutt must på nasjonaldagen! Bildene under er hentet fra forskjellige sammenkomster så fargene stemmer kanskje ikke helt, men det skal ikke mange justeringene til for å få en 17.mai-følelse over dette.

Oppskrift på herlig hjemmelaget salsa finner du her. En frisk salsa med masse smak er helt ypperlig tilbehør til grillkosen!

Disse nydelige paprikaene er superenkle å lage og kan fint gjøres vegetarvennlige ved å droppe baconet. Oppskrift finner dere her.

Hvitløksbrød er skikkelig godt, spesielt med parmesan og tomat! Oppskrift finner dere her.

Pynt gjerne opp med pom poms i rødt, hvitt og blått, de får du billig på Søstrene Grene og andre billigsteder. Eller så kan du jo lage en vimpel selv, her finner dere en DIY på det.

♥ Søtsaker 

Hva er vel 17.mai uten søtsaker? Jeg nevnte pavlova tidligere, i tillegg er iskake en slager. Pynt gjerne kakene med masse bær det er lite som er så passende til nasjonaldagen enn kaker toppet til randen med bær!

Fjorårets iskake, laget av Vilde. Supergod!

Hvis dere blir mange kan du jo lage til et lite dessertbord slik jeg gjorde til bursdagen min i fjor. Her serverte jeg litt forskjellige småting, muffins, fruktspyd, makroner og godis. Med litt andre farger kunne dette like gjerne vært på 17.mai.

Noe godt å drikke på trenger man jo også, så hvorfor ikke diske opp med en hjemmelaget limonade. Denne her med vannmelon er sykt god og anbefales på det sterkeste!

Nå gjenstår det bare for meg å ønske dere lykke til med forberedelsene. Det blir nok verken champagnefrokost eller 17.mai-farger i leiligheten vår i år, men vi skal nok få fyr på grillen og kose oss likevel. Ha en fortsatt fin dag ♥

Hva slags planer har du for 17.mai?

– Sara


#17mai #mai #vår #nasjonaldag #feiring #rødt #hvitt #blått #flagg #champagne #champagnefrokost #oppskrifter #tips #grilling #kake

Et dykk ned i gamle fotoalbum

Hei! Ukene går så utrolig fort om dagen, jeg synes det var i går jeg ønsket en ny uke velkommen! Puh! Det er noe som skjer hele tiden og jeg har ikke den tiden jeg ønsker å bruke på bloggen. Men jeg skjønner jo at det må være sånn en liten stund fremover, jeg rekker bare ikke over alt. Det er veldig hyggelig at det fortsatt er noen trofaste som klikker seg inn her, men det er jo ikke til å stikke under en stol at motivasjonen daler i takt med lesertallet. Men før dere vet ordet av det er jeg ordentlig tilbake! Det klør i fingrene etter å knipse bilder og lage tekst! Men nok om det, nå tenkte jeg ikke å fokusere på fremtiden, men heller skru tiden litt tilbake. Som jeg nevnte tidligere har vi vært å ryddet hos bestemor i helga, og der dukket det opp masse gamle bilder. Det som er så kos å kikke igjennom bilder på papir, det er virkelig noe helt annet enn å gå igjennom en mappe på dataen! Under har jeg samlet et lite knippe med bilder av meg fra noen år tilbake, håper dere liker de ♥

Posering hadde jeg teket på! Må nok hente frem min indre modell neste gang jeg skal ut for å ta antrekksbilder. 

Bursdag!

Det er litt sprøtt å tenke på at man har vært så liten! Vi fant også igjen en del barneklær og sko, kjempesøtt ♥ 

Nå skal jeg kose meg med The Biggest Loser, det begynner å nærme seg finale nå! Jeg er så spent på hvordan alle sammen ser ut i finalen og hvem som vinner hele greia. Jeg heier i hvert fall alt jeg har på Erik. *Spent* 

Følger du med på Biggest Loser?

– Sara 


#minner #mimre #bilder #foto #fotoalbum #barn #barnebilder #meg #blogg #blogger

Oppskrift: After Eight-brownies

Hei igjen! Har dere hatt en fin lørdag? Vi har vært hos bestemor og ryddet masse i dag, og enda er vi langt i fra ferdige. Men la oss heller snakke litt søtsaker! Det er jo lørdag, så jeg synes det passer godt med en skikkelig brownies-oppskrift. Denne After Eight-browniesen fant Vilde og jeg i boken til Manuela bak bloggen Passion for baking, og den ble helt fantastisk god, så prøv den ut! 

Ingredienser til en rund form: 115g smør // 115g mørk sjokolade // 65g mel// 200g sukker // 1 ts vaniljeekstrakt (evt. vaniljesukker) // 2 egg // En pakke After Eight // 

Smelt smør og sjokolade i vannbad, rør godt til alt har smeltet. Tilsett sukker og rør sammen før du tilsetter vaniljeekstrakt. Ta i ett og ett egg, og prøv å ikke rør over 30 sekunder per egg. Bland i mel og hell ca. halvparten av røren i en form. 

Legg så et lag med After Eight.

Før du heller resten av røren på toppen. 

Stek kaken på 160 grader i ca. 25 minutter. Legg så kaken i fryseren slik at du kan skjære fine stykker. Mens du venter kan du lage frostingen.

Ingredienser til frosting: 12,5g kakao // 1/4 dl kokt vann // 170g smør // 30g melis // 225g sjokolade // 

Bland kakao og kokt vann sammen, det blir ganske tykt, men det er riktig. Smelt sjokoladen og la den bli helt kald, i mellomtiden mikser du smør og melis til det blir fluffy. Tilsett så den smeltede sjokoladen og “sjokoladepasten” som du lagde først. Miks helt til røren er glatt og fin. 

Når kaken er kald kan du smøre utover frostingen og pynte med mer After Eight.

NAM! Denne ble så sinnsykt god! Kombinasjonen av sjokolade og mint er bare helt himmelsk! Alle som har  fått smake på den har synes den er veldig god, så denne skal jeg nok lage igjen ved en senere anledning. Den er forresten akkurat så mektig som den ser ut, så man orker ikke mer enn ett stykke! Et lite tips er å servere den sammen med vaniljeis, perfekt harmoni! Håper den ser fristende ut ♥

Har du smakt After Eight-brownies før?

– Sara 


#kake #søtt #brownies #oppskrift #hjemmelaget #mint #sjokolade #bake