Flytting tar på!

Hei hei! Jeg ville bare titte innom for å si at det er liv i meg! Vi har drevet med flytting og vasking i hele helga og datamaskinen har ikke vært åpen siden torsdag. Nå prøver vi å få sortert ting i den nye leiligheten slik at vi får kommet litt i orden og senket skulderne noen hakk. Vi har heller ikke nett her enda så det blir bare et mobilinnlegg i dag. Men da vet dere i hvert fall hvorfor det har vært så stille fra min kant i det siste. Håper dere har hatt en fin helg! Jeg får bare jobbe på her.

-Sara

Beskytt huden din i sommer!

I samarbeid med Reddville

Sol, sommer, bading, grilling, det er mange ord som dukker opp i hodet når jeg tenker på tiden vi har i møte. Men det kanskje viktigste ordet av de alle er solbeskyttelse! Visste dere at rundt 90% av hudkrefttilfellene har sammenheng med UV-stråling fra sol og solarium? Det er derfor utrolig viktig å beskytte huden i møte med solen. Det er mange grep man kan ta for å beskytte seg, pauser fra solen, hodeplagg og solbriller, og selvfølgelig solkrem. De andre punktene får bli opp til dere å gjøre, men jeg tenkte i hvert fall å gi dere et tips når det kommer til solkrem.

Det trenger ikke være verken vanskelig eller dyrt å smøre seg. Alle solbeskyttelsesproduktene til Hawaiian Tropic inneholder UVA- og UVB-beskyttelse, er hypoallergeniske og vannfaste i opptil 80 minutter. Produktene med SPF 15 eller høyrere anbefales også av International Skin Cancer Foundation. I tillegg koster produktene rundt 100-lappen, og fås kjøpt hos blant annet Eleven.no og H&M. 

Golden Tint Spray er en nyhet fra Hawaiian Tropic og fås i solfaktor 10 og 15. I tillegg til å beskytte huden gir den en liten anelse tint, noe som er litt deilig de aller første dagene på stranden med vinterblek hud! 

En annen nyhet er Shimmer Effect Protective Lotion som har litt lavere faktor men som gir en liten shimmereffekt på huden. Denne passer nok bedre når du har fått litt farge og gjerne vil fremheve den med litt mer glød. 

Til slutt vil jeg gi et lite tips til de av dere som soler dere med olje. Her er en dry oil MED solfaktor, jeg vet en del sluntrer unna og bruker babyolje og lignende i solen, og det er veldig fy fy! 

Det er ikke bare huden som trenger solbeskyttelse, hår, øyne og lepper bør også beskyttes. Solbriller og hatt er fint til de to første, men leppebeskyttelse er det kanskje ikke så mange som tenker over? Denne lipglossen lukter HELT himmelsk og har faktisk en solfaktor på 25! 

Flere av produktene fra Hawaiian Tropic er nå på salg hos Eleven.no så det gjelder å passe på. Her i Oslo ser det i hvert fall ut til å bli en del sol fremover så da må solkremen være på plass! 

Er du flink til å beskytte deg mot solen? 

– Sara 


#reddville #tamponsforfree #tamponger #hawaiiantropic #hawaiian #solkrem #sololje #solbeskyttelse #sol #sommer #solfaktor #kokos

Oppskrift: Sunne havrekuler

God formiddag! Jeg har tidenes søndagsfølelse i dag, men jeg er sikkert ikke alene? Disse langhelgene tuller litt med hodet og jeg klarer ikke helt henge med, men man skal jo ikke klage over en ekstra fridag? Jeg har hatt en myk start på dagen med litt kokkelering, som selvfølgelig har resultert i en oppskrift til dere. Hvis jeg får lyst på noe søtt en kveld og jeg ikke vil ty til godteri er disse havrekulene en life saver! De smaker sjokolade og er søte, bedre blir det ikke! Her er oppskrift på havregrynskuler på 1-2-3!

Ingredienser til ca. 6 kuler: 1 dl havregryn // 1 ss 100% kakao // 1 ss Sukrin gold // 1 ss kokosolje // Evt. 2 dråper stevia sjokolade // Kokosmasse/hakkede nøtter // 

Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt med fingrene til all kokosoljen har blitt fordelt. 

Finn frem kokosmasse og eventuelt hakkede nøtter.

Lag kuler av havregrynblandingen og trill de i kokos eller nøtter. 

Og så har du tidenes enkleste snacks. De blir best hvis du lar de stå i kjøleskapet en liten stund før du spiser dem. 

Disse kulene er den sunne versjonen av cognackulene mamma bruker å lage til jul. De er himmelsk gode, men jeg må si at disse her ikke er så ille de heller! Hvis du vil ha i litt ekstra smak kan du dryppe et par dråper romessens eller lignede. Da blir de ekstra gode og julete. Hehe. Nå skal jeg prøve å planlegge litt blogginnlegg for den kommende uken, det blir mye jobbing på dagtid denne uken, så da må eventuelle bilder tas på forhånd hvis dere skal få noe å lese på. Ha en fin mandag ♥

Bruker du å sunnifisere usunne ting? 

– Sara 


#oppskrift #mat #snacks #hjemmelaget #sunt #sunnere #havregryn #havrekuler 

Beauty empties: Dr. Hauschka edition

God søndag! Hvordan har fridagen behandlet dere så langt? Jeg tenkte å ha en liten runde med beauty empties i dag, jeg bruker jo å samle opp en del forskjellige produkter og dele hva jeg synes om de, men denne gangen har jeg valgt å bare ta ett produkt. Eller det er et kit bestående av 6 produkttestere. Settet er fra Dr. Hauschka og inneholder to forskjellige renseprodukter, en toner og tre forskjellige dagkremer. Og fordi det var så mange produkter fikk jeg testet de ut over en ganske god periode. Så her kommer min mening. 

Inneholder: Soothing Cleansing Milk, Cleansing Cream, Facial Toner, Quince Day Cream, Revitalising Day Cream og Rose Day Cream. Det fine med dette settet er at størrelsene varierer slik at du går tom for renseproduktene omtrent likt med kremene og toneren. Perfekt! 

Rensemelken er fløyelsmyk og veldig lett å jobbe rundt på huden. Mens rensekremen var en del tykkere i konsistensen, nesten litt som en fin skrubb. Den skal blandes med litt vann i hånda og jobbes rundt i sirkelbevegelser. Jeg likte begge deler godt, men hvis jeg skulle kjøpt igjen en av de ville valget falt på Cleansing Cream. 

Toneren i dette settet kommer i en litt teit beholder, det er ingen spraytut så man må helle produktet i hånden og klappe det rundt selv. Eventuelt kan man bruke en bomullspad, men da følte jeg ikke at jeg fikk så mye produkt i ansiktet. Det originale produktet ser jeg har spraytut så da er jo ikke det noe problem. Den føltes frisk og god på huden, men jeg tror nok at jeg holder meg til TL-beauty sin. 

Av de tre kremene ble Quince Day Cream min favoritt. Den skal gi fuktighet og beskytte huden, og jeg følte virkelig at huden min ble myk og fikk mer glød av denne. Revitalising Day Cream er for litt tørrere hud (noe jeg trodde jeg hadde), men jeg synes ikke jeg så noe særlig forskjell med denne. Rose Day Cream er for litt mer sensitiv hud og hjelper til med å fukte, beskytte og berolige huden. 

Det fulgte med en kjekk beskrivelse av alle produktene i settet slik at man lett kan lese seg opp på hva som passer sin hud og sjekke hva de inneholder. 

Jeg synes dette settet var helt genialt for å teste ut Dr. Hauschkas produkter, selv om hudeksperter sikkert mener man bør prøve hvert enkelt produkt over en lengre periode. Jeg synes i hvert fall at jeg merket en forskjell på huden min da jeg brukte Cleansing Cream og Quince Day Cream. Det eneste minuset jeg har med produktene er at de lukter vondt. Absolutt alle produktene hadde en merkelig lukt, men jeg regner med at det er fordi disse produktene er naturlige og fremstilt av legeplanter og naturlige pleiestoffer. Man blir vant til det, men i starten var litt irriterende.

Kjøpe igjen: Kanskje Cleansing Cream og Quince Day Cream

Har du prøvd noe fra Dr. Hauschka før?

– Sara 


#skjønnhet #beauty #velvære #hudpleie #drHauschka #rens #toner #dagkrem #empties #beautyempties #vurdering 

Throwback: sommeren 2014

Hei igjen! Jeg er vel ikke den eneste som gleder meg til sommeren kommer for fullt? Og etter at vi fikk en liten smakebit her i hovedstaden i dag er jeg mer klar enn noen sinne! Deilig varmt vær, bading i fjorden, grilling og sosial samvær med venner og familie. Gleder meg! Men det er enda noen små uker før jeg kan ta helt sommerferie så jeg tenkte å mimre litt med et lite throwback fra i fjor. Kanskje noen av dere husker noen av disse bildene? 

Sommer betyr bursdag for min del! Hurra!

Feiring med familie ♥

Grilling hos onkel hører alltid med!

Det ble en del sammenkomster med venninner i fjor, superkos!

Jeg var i Finland med Matias, moren hans og niesen hans ♥

Og på tampen av sommeren var Vilde, Matias og jeg på en liten skogstur til en topp med flott utsikt over Oslo. 

Jeg håper det blir minst like mange fine stunder og gode minner denne sommeren, selv om det blir mye mindre fri enn i fjor. Jeg skal jobbe ganske mye på hotellet i år, så det blir dessverre ikke mulighet for å være så mye hjemme, men da får jeg heller nyte det ekstra når jeg har muligheten. Ellers har jeg ingen planer for sommer annet enn å møte Anna og Vilde når Anna kommer fra England og feire bursdagen min. Ei annen venninne fra barneskolen skal Anna og jeg også prøve å få møtt i løpet av sommeren også må jeg jo få truffet Tonje! Så det blir bare å være hjemme, men jeg skal nok kose meg glugg ihjel likevel ♥

Har du noen fine planer for sommeren?

– Sara 


#sommer #throwback #summer #sommer2014 #tilbakeblikk #ferie #bursdag #grilling 

Oppskrift: Blåbærsorbet på 1-2-3

Hurra for lørdag! Det var så deilig å sove leenge i dag, og det gjorde jeg med den beste samvittighet. Jeg har vært våken i noen timer altså, og jeg har til og med rukket å lage en lite oppskrift til dere. Nå som vi beveger oss mot sommer i rekordfart er det på tide å finne frem noen oppskrifter på is og sorbet, og denne gangen tenkte jeg å tipse om verdens enkleste blåbærsobert. Du trenger kun et par ingredienser, men smaken blir helt fantastisk! Hvis du ikke liker blåbær kan du bruke andre bær eller frossen frukt isteden for. Håper det faller i smak! 

Oppskrift på sommerlig saftis finner dere her.

Ingredienser: Frosne blåbær // Sitronsaft // Agavesirup (evt. annen søtning) // Litt vann // 

Vi hadde igjen en del blåbær fra i høst, så vi brukte disse.

Agavesirupen er kjøpt på iHerb, men finnes også i norske helsekostbutikker. 

Blend bare alt sammen i en blender til passe konsistens og smak. Jeg valgte å ikke skrive eksakte mål på ingredienslista fordi det er lettest å smake seg til. Jeg liker en litt syrlig sorbet så jeg hadde i en del sitron og ikke så mye agave, men det er helt opp til deg!

Nyt den som den er, eller topp den med det du måtte ha lyst på. 

Jeg fikk lyst på litt granola til min, da føler jeg det er mer innafor å kalle det en lunsj. Hehe

Oppskrift på hjemmelaget granola finner dere her. 

Yum! Godt som dessert og sunt nok som lunsj! Det kan man vel ikke klage på? Jeg har akkurat slurpet i meg en stor bolle nå og om ikke lenge skal Matias og jeg ut for å skaffe oss litt flytteesker. Utflyttingsdatoen nærmer seg med stormskritt og det er MYE som skal gjøres innen den tid. Så det er bare å henge i! Håper lørdagen deres blir fin ♥

Liker du sorbet?

– Sara 


#oppskrift #hjemmelaget #sorbet #blåbær #bær #blåbærsorbet #sunn #sunt #granola 

20 random questions

Hei! Har dere hatt en fin start på helgen? Jeg har vært ganske så effektiv i dag og var ferdig med å levere praksisrapporten, besøke tannlegen og butikken før klokken var 14 i dag. Nå tenkte jeg å ta igjen litt tapt blogging, det er virkelig på tide at denne bloggen går tilbake til daglige oppdatering og litt mer tilstedeværelse i kommentarfeltet. Vi begynner med noen random spørsmål og svar, det er kjempelenge siden sist, og egentlig skal man vel bli tagget for å gjøre slike runder, men jeg bare kjører på. Jeg har vært innom litt forskjellige random tags og hentet ut spørsmål, så her kommer det litt av hvert. Selvfølgelig skulle jeg gjerne tatt denne her på video, men det har det ikke vært tid til dessverre, og nå er lyset ute alt annet enn video-vennlig. Så håper dere synes det er ok med tekst denne gangen. 

1. Hva bestiller du på Starbucks?

Jeg er ikke så ofte på Starbucks i Norge, men de gangene jeg drar blir det enten kaffe mocca, frappechino mocca, varm kakao med mint eller gingerbread latte. Det kommer litt an på årsitden om jeg frappechion eller en av de varme drikkene. 

2. Favorittblomst?

Det er litt vanskelig å velge egentlig, det er så mange fine! Men tror kanskje jeg lander på pioner og roser. 

3. Abonnerer du på ett eller flere magasiner?

Nei, ikke akkurat nå, men jeg brukte å abonnere på ShapeUp før. Jeg har også abonnert på Elle og Costume i perioder.

4. Favorittdisneyfilm?

Den her har jeg aldri tenkt over før, men tror kanskje jeg må si enten Aladdin eller Ariel. 

5. Hva bestiller du på pizzarestaurant?

Som regel en eller annen pizza med biff, fordi det liker stort sett alle. Men hvis bare jeg skulle bestemt ville jeg bestilt en med barbecuesaus, kylling, mais og purre. Også kjent som Peppes sin tidligere pizza Fly Away.

6. Kjendis girl crush?

Er det innafor å si Marthe Borge her? Haha, hun må være en av Norges fineste i hvert fall! Ellers er jo ikke Leighton Meester så verst heller. 

7. Kjendis boy crush?

Aaron Paul, uten tvil! 

8. Favorittmåned?

Juli, fordi da har jeg bursdag og desember for da er det jul!

9.Hvor mange språk snakker du?

Jeg kan norsk (selvfølgelig), engelsk også litt tysk. Jeg forstår i hvert fall en del som blir sagt på tysk, men er ikke så god til å svare selv. 

10. Hvis du kunne reist enten 100 år tilbake i tid eller 100 år frem i tid, hva ville du valgt?

100 år frem i tid! Jeg har ikke lyst til å gå tilbake å oppleve første verdenskrig, så jeg tror nok fremtiden er best.Tenk så spennende da!

11. Hva ville du bli da du var liten?

Jeg byttet litt på mellom å ville bli kjendis, frisør og skuespiller. Synes spesielt kjendis og skuespiller var veldig godt gjennomtenkt og realistiske yrkesvalg!

12. Sover du med soveromsdøren åpen eller igjen? 

Den står stort sett alltid åpen, men hvis det er veldig varmtlukker vi den igjen.

13. Favorittparfyme? 

Calvin Klein Euphoria Blossom og Escada Born in paradise.

14. Hva drømte du sist natt?

Jeg hadde en supersær drøm om at læreren min på Høgskolen hadde flydd inn Jerry Seinfeld for å holde foredrag for klassen. Men så møtte jeg og en annen (ukjent) person på han før timen og vi endte opp med å sitte inne i et lite glasshus å drikke champagne og mimre om Seinfeld-serien. Da læreren endelig fant oss ble han så sint og skuffet at han begynte å gråte. Wtf! Skjønner ikke hvordan det er mulig å koke sammen noe sånt i søvne?

15. Hvor lenge ringer telefonen din før du svarer?

Hvis det er et nummer jeg kjenner tar jeg den så fort jeg kan, men hvis det bare står et nummer søker jeg det alltid opp først. Hvis nummeret tilhører markedsføring eller salg lagrer jeg det i en kontaktliste på mobilen slik at jeg slipper å ta disse telefonene ved en senere anledning. 

Sånn det var nok random informasjon om meg for i dag! Håper dere likte spørsmålene og at dere får en superfin fredagskveld ♥

Lærte dere noe nytt?

– Sara


#spørsmål #svar #spørsmålsrunde #questions #tag #hverdag #random #blogg #blogger 

Spring beauty fix!

Produktene er sponset

God kveld! Jeg hater når du kommer hjem fra jobb og så forsvinner bare timene, plutselig sitter du der og klokken er 23. Det skjer meg så altfor ofte, men nå må jeg bare komme i gang med et innlegg her før det er sengetid. I morgen blir en lang dag, først skal jeg på jobb så skal jeg skrive ferdig praksisrapport fra tiden hos Polhem. Men nå var det skjønnhet jeg tenkte å snakke om. Månedens Glossybox har nemlig stått å støvet ned altfor lenge nå, så her kommer en liten oppdatering på denne månedens innhold.

Esken heter, som dere sikkert ser, spring beauty fix, og jeg fikk skikkelig vårstemning når jeg åpnet denne esken. Den friske leppe-crayonen, den rosa neglelakken og lyse øyenskyggen satte virkelig stemningen. Gleder meg til å ta dette i bruk! 

Denne leppe-crayonen fra Lord & Berry likte jeg kjempegodt! Den var veldig lett å påføre og skikkelig god i konsistensen. Det eneste minuset er at den smitter veldig lett av, så hvis du skal i selskap og de fine stettglassene tas frem vil alle se hvilken leppefarge du har! Ellers er jeg veldig fornøyd, og de har såå mange andre freshe farger!  

Denne her har jeg dessverre ikke hatt tid til å prøve enda, men gjett om jeg skal! Denne “vippe-balsamen” skal stimulere vippenes naturlige vekstprosess og gi fyldigere og lengre vipper. Man sier jo ikke nei takk til litt ekstra lengde på vippene, så denne er veldig spent på. Denne koster forresten 399,- så den er en god del billigere enn mange andre vippeserum! 

Jeg har jo mitt favorittmerke når det kommer til neglelakker, men det er alltid gøy å prøve noe nytt! Kanskje finner man nye favoritter? Om dette blir en ny favoritt vet jeg ikke helt enda, men fargen er i det minste superlekker. Den tørker også ganske fort, noe jeg setter stor pris på!

Åh, se på denne da! Dette er en skikkelig delikat øyenskygge med masse shimmer. Den er veldig fin å legge på brynsbenet for å fremheve det, eller for å åpne opp blikket ved å legge litt i øyekroken. CoolCos er dansk, men selges blant annet på Stylepit så det merket skal jeg ta en nærmere titt på. Noen som har prøvd andre produkter fra CoolCos?

Det siste produktet ble jeg bitte litt skuffet over, ikke fordi produktet er dårlig, men fordi denne store pakken kun inneholdt kremen. Denne serien fra L´Oréal er på 4 steg og da hadde det vært supert å heller fått et par prøver av hvert steg enn 7 pakker med krem. Men kanskje jeg finner ut at jeg elsker kremen og heller kjøper resten selv? Jeg skjønner forresten ikke folk som klager på at vi ikke fikk en helt krukke med krem, bare vippe-balsamen alene er jo verdt dobbelt så mye som esken koster!

Det var alt i denne esken, selv om kremene var litt skuffende synes jeg alt det andre veide så mye opp. Spesielt vippe-balsamen! Det må være et av de kuleste produktene vi har fått så lenge jeg har vært medlem! Og jeg tror ikke det blir noe dårligere i eskene som kommer, jeg har nemlig snikikket litt på temaene for de neste tre månedene og det ser veldig bra ut! Gleder meg til juni, og ikke minst juli-esken! Hurra for Glossybox ♥

Hva synes du om månedens eske?

– Sara


#glossybox #glossyboxnorge #skjønnhet #beauty #makeup #sminke #lordandberry #hverdagsluksus #loreal #coolcos #relash #teezcosmetics #velvære  

Endelig levert!

Hei på dere! ENDELIG er bacheloren levert! Så deilig å ha den ute av verden. Selv om jeg ikke er 100% fornøyd med resultatet håper jeg i hvert fall på å ikke stryke, og hvis karakteren ikke blir det jeg håper på er det mulig å gå opp en karakter på den muntlige høringen. Så nå er det bare praksisrapport, muntlig høring, bytte av leilighet og jobben ved siden av igjen. Haha, det blir med andre ord alt annet enn rolig fremover, likevel er det som om 10kg er løftet av skuldrene etter dagens levering. Håper de av dere som studerer snart er i mål også? Vi har fortjent en liten sommerferie nå synes jeg!

Nok om det, hadde dere det gøy i går? Jeg var bare hjemme med Matias og hadde tidenes roligste feiring. Vi sto opp mye senere enn vi pleier på 17.mai og tok en sen champagnefrokost. Det ble dessverre ingen grilling, men vi tok med oss litt mat ut på noen benker rett utenfor leiligheten og koste oss med det. På kvelden var jeg en tur på skolen for en siste finnish. Men jeg fikk spist masse deilig bær, god mat og to is, så jeg er fornøyd! Neste år får det heller bli litt ekstra feiring!

Fargene er i hvert fall på plass!

Yummy!

Enkel, men god servering!

Nå tenkte jeg å bruke resten av kvelden på alt jeg ikke har hatt tid til de siste ukene, rydde litt i leiligheten, tømme leilighetene for papp, glass- og metallemballasje, og ikke minst lese blogger! Hurra, det skal bli kos å se hva folk har drevet med den siste tiden ♥

Hadde dere en fin dag i går?

– Sara 


#bachelor #studier #medierogkommunikasjon #mok #innlevering #vår #eksamen #mai #nasjonaldag 

Siste innspurt!

Hei hei! I dag skal vi i gang med siste innspurt på klipperommet. Ting skal finpusses, fargekorrigeres og lyden skal justeres. I kveld skal vi nemlig gjøre oss helt ferdig og klar til levering på mandag. Jeg tenkte å la Matias se filmen i kveld når jeg kommer hjem, slik at vi kan få litt input fra noen som ikke har sett filmen før. Forhåpentligvis er den grei, men hvis det er ting som ikke henger helt sammen eller som ikke gir mening så har vi i hvert fall muligheten til å rette opp det på søndag. Håper ikke det blir totalt slakt i hvert fall, selv om jeg ser mange ting vi kunne gjort annerledes nå i ettertid. Uansett. Jeg tok litt bilder under gårsdagens klippeøkt og tenkte kanskje dere ville se hvordan det ser ut i vårt lille “kryp inn”. 

Full konsentrasjon på Benjamin!

Restopptak av en bok. 

Det blir mye pulverkaffe og spennende mat om dagen…

Sånn ser tidslinjen vår ut nå. 

Det har vært mye jobb, men det har selvfølgelig også vært veldig gøy. Jeg har også lært utrolig mye i løpet av prosjektet, vi har jo bare vært to stykker og da blir det mer arbeid på den enkelte, men desto mer lærdom! Så selv om dette nok ikke blir en A på vitnemålet er jeg fornøyd med egen innsats!

Har dere eksamen eller andre innleveringer om dagen?

– Sara 


#innlevering #oppgave #skole #utdanning #høyskolen #bachelor #bacheloroppgave #medierogkommunikasjon #media #film #dokumentar #webserie