Travel essentials: min reiseveske

Selv om jeg ikke skal fly langt i dag er det et par ting som gjør reisen mer behagelig, så nå tenkte jeg å dele mine must-haves på reise med dere. En god og romslig veske er helt nødvendig for å få plass til det mest nødvendige, jeg tok derfor min svarte fra h&m (som ligner litt på Michael Kors vesken jeg har hatt lyst på så lenge). Den har plass til data og alt annet jeg ønsker å ha med inn på flyet. Personlig sender jeg aldri datamaskin, iPads eller kamera med bagasjen når jeg skal ut å reise, det går rett i håndbagasjen. Både fordi jeg er redd for at det skal bli ødelagt, men også fordi det er utrolig kjedelig hvis bagasjen skulle bli borte. Men nok om det, her kommer innholdet i reisevsken min!

♥ Solbriller ♥ Ørepropper ♥ Datamaskin ♥ Håndkrem ♥ Antibac ♥ Våtservietter ♥ Noe å lese på ♥ Oppblåsbar nakkepute ♥ Sovemaske (oppskrift her) ♥ Pass ♥ Litt snacks ♥ Tyggis ♥ Leppepomade ♥ Øreplugger ♥ Mini-tangle teezer ♥ Mobil ♥ Litt penger i valutaen til landet du drar ♥

Når jeg er ute på reise er antibac et must! Jeg er vanligvis ikke veldig “redd” bakterier, men på ferie synes jeg det er greit å være litt påpasselig. Det som er dumt med antibac er at det dreper bakteriene, men du føler deg ikke nødvendigvis 100 % ren på hendene likevel. Da er våtservietter veldig kjekt, de på bildet over koster 10 kroner på h&m! Håndkrem er også noe som er veldig godt å ha på lur. 

Denne søte passmappen pynter opp et ellers kjedelig pass, denne fant jeg til 8 kroner på Ebay. 

Nakkepute har jeg faktisk aldri reiset med før, men jeg har prøvd denne her hjemme og det er så godt! Øreplugger er også veldig kjekt å ha hvis man vil stenge ute lyder uten å ha på musikk. Tyggis, snacks og leppepomade trenger vel ingen nærmere forklaring? Det er alltid kjekt å ha med seg. Den lille søte tangle teezeren føler jeg er litt fjollete å ha med i reiseveska, men når man har langt hår hender det at håret tugger seg og da er det deilig å kunne rette opp i det. Denne her er akkurat passe stor og er den eneste hårbørsten jeg tar med på tur, min koster 30 kroner og er fra Ebay. 

Ting som sovemaske, nakkepute og øreplugger putter jeg i en liten praktisk tøypose slik at det blir litt mer orden i veska. Min rosa tøypose kjøpte jeg på Ebay til 8 kroner.

Ryddig og organisert slik at jeg slipper å leite gjennom hele vesken for å finne viktige ting som for eksempel pass. Jeg har stått altfor mange ganger å endevendt vesken i leiting etter boardingkort og pass ved gaten. No more! 

Slik ser altså min reiseveske ut før Finlandsturen, det ble mye rosa ser jeg nå, men det er helt innafor i min bok! I tillegg kommer jeg til å kjøpe vann på flyplassen for det må man jo kaste ved sikkerhetssjekken uansett. Når dette innlegget postes er jeg mest sannsynlig i luften, men jeg vil likevel ønske dere en riktig fin dag. Nyt den siste dagen i juli dere ♥

Hva har du i din reiseveske?

– Sara 


#reie #reiseveske #travel #travelessentials #sovemaske #nakkepute #passmappe #rosa #solbriller #inspo #inspirasjon #tips #ferie 

DIY hudpleie: rosevann-isbiter

God mandag! Denne mandagen her ønsker jeg velkommen med åpne armer, nå er det nemlig ikke lenge til Finlandstur! Juhu, det skal bli gøy ♥ Men i dag tenkte jeg å komme med et morsomt skjønnhetstips til dere. Da jeg hadde bursdag fikk jeg fine roser som jeg synes det var synd å bare kaste når de begynte å visne, og siden jeg ikke er så glad i tørkede blomster måtte jeg finne på noe annet. Så da googlet jeg litt og kom frem til at det faktisk går an å lage isbiter til huden av roseblader. Det beste er selvfølgelig å bruke roseblader fra egen hage som ikke er sprøytet, men det har jeg ikke tilgang på nå så da får disse duge. Disse isbitene frisker opp huden og etterlater den myk og god. Håper dere liker tipset! 

Siden disse rosene er sprøytet kan det være lurt å utelate de ytterste bladene og la de resterende ligge noen timer i vann for å rense de så godt det lar seg gjøre. 

Når de er klare har du bare bladene i en kjele og har i vann som akkurat dekker de. La det stå å småputre i ca. 15 minutter, men unngå å koke de. 

Ta ut bladene og hell vannet over i isbitformer og sett de i fryseren. 

Noen timer senere har du små isbiter med rosevann som kan brukes som en rask liten oppfrisker for huden. 

Det var en frisk opplevelse å bruke disse isbitene, og huden føltes faktisk skikkelig frisk og opplagt etterpå. Det er kanskje ikke så rart når det var så kaldt, meen jeg liker å tro at rosevannet hadde noe med saken å gjøre også. Hehe, uansett håper dere likte tipset! Og hvis dere vil ha flere naturlige skjønnhetstips kan dere sjekke ut dette innlegget, med skjønnhetsprodukter fra kjøkkenskapet.

Vil dere ha flere slike tips?

– Sara 


#skjønnhet #beauty #hudpleie #rosevann #roseisbit #hjemmelaget #DIY #naturligskjønnhet #naturlig #hud 

Bildedryss fra fredagens bursdag

God kveld i stua, hytta, hotellet eller hvor nå enn du er! Har dere hatt en fin helg? Min ble plutselig litt mer oppfylt enn hva som var planen og jeg føler at det er evigheter siden sist jeg satt meg ned å skrev til dere. Men nå har jeg noen dager til å ta igjen det tapte på før ferietur til Finnland står for tur! Og vi starter med et lite bildedryss fra bursdagen jeg var i på fredag! 

Selveste bursdagsbarnet!

Fine jenter med fin hodepynt! Hehe

Det ble visst litt varmt utover kvelden! 

Hurra, jeg fikk meg en modell i løpet av kvelden! Her er fine Mia! 

Vi hørte tydeligvis på en sang fra denne filmen, da er det viktig å demonstrere med coveret! 

Haha, dette bildet er så morsomt! 

Søte jenter ♥

Nok en gang har guttene klart å snike seg unna stort sett alle bildene! Haha, jeg skjønner ikke hvordan de får det til? Men det ble uansett noen bra blinkskudd fra en veldig fin kveld. Resten av kvelden skal brukes på å komme a jour med kommentarer og lesing av blogger. Det har kommet inn så mange fine blogger allerede, men hvis du vil være med på linkerunde er det bare å trykke deg inn her! Så skrives vi mer i morgen ♥

– Sara 


#bursdag #bursdagsfest #fest #bursdagsbarn #sommer #sommer2014 #feiring #bursdagsfeiring 

DIY partydekorasjon: vimpler

Jeg lovte dere en DIY fra bursdagen min, og her kommer den. Temaet for bursdagen var amerikansk grilling så da måtte jeg ha pynt som passet til. Hvis dere vil se flere bilder fra feiringen kan dere gjøre det her. Jeg var veldig usikker på hva jeg skulle pynte med, men jeg fant ut at vimpler måtte være perfekt. Det passet til tema og så fikk jeg hentet opp igjen et element fra innbydelsen. 

Slik så innbydelsen ut ♥

Jeg lette etter slike vimpler både i Norge og da vi var i Sverige, men fant ingenting som lignet på det jeg så for meg. Så da var det bare å lage sin egen! 

Det du trenger er

          ♥ Ark i ønsket farge 

          ♥ Saks 

          ♥ Blyant

          ♥ Linjal 

          ♥ Nål og tråd 

Jeg brukte A4-ark i rødt og hvitt, men du må bare velge de fargene som passer deg. Del arkene i to og tegn opp trekanter med en linjal, slik som på bildet over. 

Så er det bare å klippe de ut. Jeg tror jeg endte opp med å bruke 9 ark av hver farge som utgjør 36 vimpler. Når du har klipt ut alle tar du bare en nål med tråd i ønsket farge og “syr” tråden gjennom de øverste hjørnene på trekanten. 

Jeg ble ganske fornøyd med resultatet, til at det var så enkelt. Det pyntet opp og passet veldig bra sammen med resten av bursdagen.

Hva synes dere?

– Sara 


#diy #lagselv #hjemmelaget #doityourself #vimpel #party #bursdag #partypynt #dekorasjon 

Hjemmelaget salsa

Hei igjen! Siden jeg er inn i en god steam med oppskrifter fortsetter jeg bare der jeg slapp! Jeg lovte dere oppskrift på den gode salsaen onkel lagde da vi grillet så nå kommer den endelig. Denne her er supergod til blant annet grilling og taco. Og du kan lett styre styrken på salsaen ettersom hvor mange hvitløksfedd du har i. Vi er alle veeldig glad i hvitløk så vi slapp like gjerne oppi 5 stykker! Det kjentes på smaken, men fy så godt det var! Så da håper jeg dere får nytte av denne oppskriften!

Ingredienser

♥ 2 store tomater

♥ 1/2 rødløk

♥ Hvitløksfedd etter eget ønske (vi brukte 5)

♥ 1/2 lime

♥ En bunt fersk koriander (du kan bruke tørket også)

♥ 4-5 ss olivenolje

Start med å skjære tomaten i skiver og fjern det våte inni, der hvor frøene sitter. Hvis du lar det sitte igjen blir salsaen veldig våt og det er ikke så godt. Kutt så tomaten opp i passe store terninger.

Kutt opp rødløk, skvis ut hvitløken med en presse og bland det i.

Ha over saften av en halv lime, oppkuttet frisk koriander og oljen før den er klar for servering! Og der har du en enkel, god og sunn salsa! Denne her er ti ganger bedre enn det jeg har smakt før og det ble virkelig en smaksbombe som jeg skal prøve neste gang jeg spiser taco! Håper det smaker ♥

Er du glad i salsa?

– Sara


#oppskrift #hjemmelagd #sunt #suntoggod #kosthold #salsa #femomdagen #tomat #grilltilbehør #grilling #sommermat

Alle gode ting…

…er tre! Her om dagen hadde Fordith et morsomt innlegg hvor hun skrev opp tre-lister, for eksempel tre ting hun er redd for, tre ting hun gleder seg til osv. Det fikk jeg lyst til å gjøre også, så nå har jeg satt sammen min egen versjon. Jeg har lånt noen av hennes kategorier og lagt til et par selv. Så da håper jeg dere synes dette er litt gøy, kanskje vi blir litt bedre kjent også? 

3 ting jeg liker med å blogge

♥ Jeg liker veldig godt å ha et sted å poste bildene og ideene mine. Det er mange ting og oppskrifter jeg har lyst til å teste ut, og jeg tror ikke jeg hadde vært like flink til å gjennomføre det hvis det ikke hadde vært for bloggen. 

♥ Det er veldig hyggelig å få respons på det jeg gjør av de fine leserne mine. Det er lite som er så gøy som å høre at man inspirerer andre! 

♥  Det er gøy å ha et arkiv man kan bla i, på den måten glemmer man aldri hva man har gjort. 


Etter en liten tur i arkivet fant jeg dette bilde fra turen Malin og jeg hadde til London rett før jul i fjor. Den turen var så fin og som jeg savner den jenta!

3 ting jeg ser frem til 

♥ Tur til Finland om én uke! Nå er det ikke lenge til vi inntar Finland og Mummidalen, DET skal bli gøy! 

♥ Å  sove i egen seng igjen! Jeg gleder meg sånn til å boltre meg i den store gode dobbeltsengen vår i Oslo, hos mamma deler Matias og jeg en bred enmannsseng! Jeg trenger sikkert ikke si at det blir veldig ubehagelig i lengden?

♥ Å komme i gang med treningen igjen. Jeg gleder veldig til å komme tilbake til de freshe lokalene til SiO Vulkan som jeg så vidt rakk å teste ut før jeg tok sommerferie. Til høsten skal det trenes på gruppetimer til den store gullmedalje.


3 ting dere ikke vet om meg

♥ Jeg hadde lyst til å bli skuespiller da jeg var liten, og holdt faktisk på å søke musikk, dans og drama på videregående. 

♥ Jeg har et marsvin. Hun heter Totiki, men bor hos mamma nå som vi studerer fordi det ikke er lov med dyr i leiligheten vår.

♥  Jeg var sykelig opptatt av Idol da jeg var yngre. Jeg klippet ut alt jeg kom over av saker i aviser og blader, og Kjartan var den stor helten! En sommer var vi faktisk på bilferie i Stavanger og Sandnes (der han kommer fra). 


Det søte marsvinet vårt!

3 ting jeg er redd for

♥ Padder! Tror det er den tingen jeg er mest redd for. Haha 

♥ Innsekter, omtrent alt som kan krype og gå av innsekter styrer jeg laaangt unna. 

♥ Krasjende fly! Og da mener jeg ikke fly som styrter når jeg selv sitter på et, men at et fly skal krasje rett i nærheten av meg. Jeg har hatt flere drømmer hvor det har skjedd og av en eller annen grunn har jeg blitt redd for det i virkeligheten også!

Mine 3 siste outfits


Nummer en er fra bursdagen til Cecilie tidligere i sommer. Det andre er fra bursdagsfeiringen vi hadde hos moren til Matias. Og det siste er antrekket jeg hadde da vi feiret bursdagen min. Det har visst blitt mange bursdagsantrekk i sommer! 

Det var litt random informasjon om meg i en litt morsom innpakning. Jeg synes dette var et veldig morsomt innlegg å lage, så da håper jeg dere liker å lese det også! 

Hva synes du om dette innlegget?

– Sara 


#ommeg #meg #blogger #blogg #random #fakta #diverse 

Fine Tyrifjorden

God lillelørdag! Denne onsdagen tilbringes på fjorden sammen med mamma, Matias og et vennepar av mamma. De har båt så vi drar ut på en liten strand og koser oss der i varmen. Det er nesten for varmt å være ute nå om dagen hvis man ikke er i nærheten av et vann! Vi er så heldige at Tyrifjorden ligger noen minutter unna til fots, så i går tok vi en tur ned til vannet for å kjenne på temperaturen. Det var litt utpå kvelden da, så det fristet ikke å bade selv om vannet faktisk var ganske varmt! I dag skal jeg i hvert fall få duppet meg! Men, nok om det, her kommer noen bilder fra gårsdagen. 

Fine Tyrifjorden.

Matias ♥

Jeg har faktisk ikke badet ute enda i år, jeg har bare dyppet føttene i vann! Så nå er det på høy tid! Og da kan jeg krysse av enda en ting på sommersjekklisten min! Haha, jeg er så listefreak. Håper dere får en kjempefin dag, senere i dag kommer det video ♥

Har du badet ute enda i år?

– Sara 


#sommer #sommer2014#tyrifjorden #vann #vannlilje #fjord #stemning #foto 

Sommerdrikk med smak av jordbær

Nå har det blitt en del matprat på bloggen i det siste, men jeg har så mange oppskrifter jeg vil dele med dere! Denne gangen tenkte jeg å dele oppskrift på velkomstdrinken vi hadde i bursdagen min sist uke. Den ble utrolig frisk og god og flere kom med glasse for å få påfyll, det tar jeg som godt tegn! Jeg synes i hvert fall denne var veldig god og lagde en ny runde til grillingen i går. Så da håper jeg det smaker!

Ingredienser til 10 personer

♥ 1 liter jordbær

♥ 2,5 dl vann

♥ 1,5 dl sukker

♥ 1 appelsin

♥ 5 dl eplejuice

♥ 7 dl Farris

Knus halvparten av jordebærene i en bolle, mens du koker opp sukker og vann. Hell det varme vannet over de knuste bærene og sett det i kjøleskap i ca. 4 timer. Hvis du vil kan du la det stå natten over.

Sil jordbebærene og vannet i en mugge slik at du ikke får masse klumper, før du heller over eplejuice. Kutt opp halve appelsinen i skiver og ha det i muggen, den andre halve skviser du i muggen. Ha også oppi resten av jordbærene som du ikke moste. Rett før du serverer har du i isbiter og Farris. Hvis du vil ha i alkohol tror jeg denne blir veldig god som en drink også!

Oppskriften rekker til ganske mange personer så hvis du bare skal ha til et par stykker ville jeg kutte litt ned på ingrediensene, eller ikke! Haha, denne er så god at man fint orker noen glass! ♥

Liker du å få litt oppskrifter på bloggen i ny og ne?

– Sara


#oppskrift #hjemmelaget #sommerdrikk #sommer2014 #velkomstdrink

Grilltips for vegetarianere

Hei igjen! Da er grillmaten for lengst i magene her og jeg tenkte å tipse dere om noe supergodt det går an å slenge på grillen som er vegetarisk. Da vi var hos onkel på grilling for et par dager siden hadde han kjøpt med fylt paprika fra butikken og det var helt nydelig å grille så jeg bestemte meg for å lage det selv i dag. De han kjøpte hadde bacon rundt seg, og det må gjerne du ha også, men jeg synes disse var minst like gode uten bacon. 

Jeg burkte snackpaprika og snittet de opp på midten, så tok jeg ut frøene inne og fylte de med kremost. Vi hadde en halv boks med Philadelphia sweet chili hjemme her som jeg blandet med hvitløkskremost. Det ble en veldig god smak av å blande de to sammen, men hva slags kremost du vil bruke er helt opp til deg, det meste passer til disse. Så er det bare å legge de på grillen noen minutter. 

Dette falt skikkelig i smak hos alle her, så dette kommer nok til å bli fast grillmat fremover. Jeg tenker det kanskje er like godt å ta de i ovnen og ha det som tilbehør til annet mat også, så det skal testes!

Et annet tilbehør til grillmaten som jeg bare MÅ tipse dere om er hvitløksbrød! Vi serverte det som tilbehør i bursdagen min og jeg falt helt for disse her! Siden vi var så mange da kjøpte jeg en hel steinovnsbakt loff som jeg delte i to på langs, men i dag var vi tre så brukte jeg heller halvstekte ciabatta. Topp brødet med (masse) hvitløkssmør, tomatskiver og (masse) parmesan. Haha, ja jeg er veldig glad i hvitløk og parmesan! Hvis du synes parmesan blir litt mye smak funker det like fint å bytte den ut med annen ost. 

Når det er klart steker du de bare på 200 grader til osten har smeltet skikkelig. NAM så godt dette er! Det kjekke er at disse passer like godt som tilbehør til grillen som til tapaskvelden OG som en enkel forrett.

Da håper jeg dere likte disse tipsene! Jeg fikk nemlig en kommentar om at det var så vanskelig å grille når man var vegetarianer, men det er jo så mye godt man kan grille som ikke er kjøtt. Grillspyd med paprika, løk, sopp og squash er et herlig alternativ, det samme er maiskolber! Det går også an å lage kjøttfrie burgere av for eksempel kikerter! I tillegg er jo tilbehøret til grilling som regel kjøttfritt, så der kan man bare fråtse i vei. Også kan du selvfølgelig lage de tingene jeg viste over ♥

Kanskje noen har gode tips til annen vegetarisk grillmat?

– Sara 


#mat #grilling #sommer #sommer2014 #vegetar #grille #grillmat #fyltpaprika #hvitløksbrød #hjemmelaget 

Blåbærmuffins

Jeg lovet et par oppskrifter fra bursdagen og her er den første, nemlig blåbærmuffins. Blåbærmuffins er noe jeg lager veldig sjelden, men fy så godt det er! Det fine med blåbærmuffins er at det ikke er så mektig, så man blir ikke stappmett av en muffins, slik man ofte gjør av sjokolademuffins. Så her kommer en oppskrift på superenkle, gode blåbærmuffins.

Ingredienser til 14 muffins

♥ 180g smør

♥ 180g sukker

♥ 180g hvetemel

♥ 3 egg

♥ 1ts bakepulver

♥ 1ts vaniljesukker

          ♥ 0,5dl melk

          ♥ 150g frosne blåbær

Bland smør og sukker mykt og luftig i en kjøkkenmaskin, når det er klart tilsetter du ett og ett egg mens du fortsetter å røre. Sikt deretter inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker før du forsiktig rører inn melken. Helt til slutt rører du forsiktig inn 150g frosne blåbær.

Fyll ønskede muffinsformer og stek de i 25-35 minutter på 180 grader.

Disse fikk ben å gå på i bursdagen så det må jo tyde på at var gode. Jeg likte de i hvert fall veldig godt, og med et lite melisdryss over ble de riktig så søte å se på også. Jeg så det fantes flere interessante oppskrifter på frosting som passer til på nett, men jeg synes nesten blåbærmuffins er best uten noe på. Kanskje jeg prøver med frosting neste gang ♥

Liker du blåbærmuffins?

– Sara


#mat #kake #muffins #oppskrift #hjemmelagd #blåbærmuffins #blåbær #sommerdessert #dessert #bake #bakst #helenorgebaker