Travel essentials: min reiseveske

Selv om jeg ikke skal fly langt i dag er det et par ting som gjør reisen mer behagelig, så nå tenkte jeg å dele mine must-haves på reise med dere. En god og romslig veske eller sekk er helt nødvendig for å få plass til det mest nødvendige. Den har plass til data og alt annet jeg ønsker å ha med inn på flyet. Personlig sender jeg aldri datamaskin, iPads eller kamera med bagasjen når jeg skal ut å reise, det går rett i håndbagasjen. Både fordi jeg er redd for at det skal bli ødelagt, men også fordi det er utrolig kjedelig hvis bagasjen skulle bli borte.

♥ Solbriller ♥ Ørepropper ♥ Datamaskin ♥ Håndkrem ♥ Antibac ♥ Våtservietter ♥ Noe å lese på ♥ Oppblåsbar nakkepute ♥ Sovemaske (oppskrift her) ♥ Pass ♥ Litt snacks ♥ Tyggis ♥ Leppepomade ♥ Øreplugger ♥ Mini-tangle teezer ♥ Mobil ♥ Litt penger i valutaen til landet du drar ♥

Når jeg er ute på reise er antibac et must! Jeg er vanligvis ikke veldig “redd” bakterier, men på ferie synes jeg det er greit å være litt påpasselig. Det som er dumt med antibac er at det dreper bakteriene, men du føler deg ikke nødvendigvis 100 % ren på hendene likevel. Da er våtservietter veldig kjekt, de på bildet over koster 10 kroner på h&m! Håndkrem er også noe som er veldig godt å ha på lur.

Denne søte passmappen pynter opp et ellers kjedelig pass, denne fant jeg til 8 kroner på Ebay. 

Nakkepute har jeg faktisk aldri reiset med før, men jeg har prøvd denne her hjemme og det er så godt! Øreplugger er også veldig kjekt å ha hvis man vil stenge ute lyder uten å ha på musikk. Tyggis, snacks og leppepomade trenger vel ingen nærmere forklaring? Det er alltid kjekt å ha med seg. Den lille søte tangle teezeren føler jeg er litt fjollete å ha med i reiseveska, men når man har langt hår hender det at håret tugger seg og da er det deilig å kunne rette opp i det. Denne her er akkurat passe stor og er den eneste hårbørsten jeg tar med på tur.

Ting som sovemaske, nakkepute og øreplugger putter jeg i en liten praktisk tøypose slik at det blir litt mer orden i veska.

Ryddig og organisert slik at jeg slipper å leite gjennom hele vesken for å finne viktige ting som for eksempel pass. Jeg har stått altfor mange ganger å endevendt vesken i leiting etter boardingkort og pass ved gaten.

Slik ser altså min reiseveske ut før Finlandsturen, det ble mye rosa ser jeg nå, men det er helt innafor i min bok! I tillegg kommer jeg til å kjøpe vann på flyplassen for det må man jo kaste ved sikkerhetssjekken uansett. Når dette innlegget postes er jeg mest sannsynlig i luften, men jeg vil likevel ønske dere en riktig fin dag.

DIY hudpleie: rosevann-isbiter

Denne mandagen her ønsker jeg velkommen med åpne armer, nå er det nemlig ikke lenge til Finlandstur! Det skal bli gøy! Men i dag tenkte jeg å komme med et morsomt skjønnhetstips til dere. Da jeg hadde bursdag fikk jeg fine roser som jeg synes det var synd å bare kaste når de begynte å visne, og siden jeg ikke er så glad i tørkede blomster måtte jeg finne på noe annet. Så da googlet jeg litt og kom frem til at det faktisk går an å lage isbiter til huden av roseblader. Husk bare å bruke roseblader fra roser som ikke er sprøytet, du vil ikke ha de kjemikalene på huden! Disse isbitene frisker opp huden og etterlater den myk og god.

Ha bladene i en kjele og hell over vann som akkurat dekker rosebladene. La det stå å småputre i ca. 15 minutter, men unngå å koke de.

Ta ut bladene og hell vannet over i isbitformer og sett de i fryseren.

Noen timer senere har du små isbiter med rosevann som kan brukes som en rask liten oppfrisker for huden. Du kan også tine opp rosevannet og bruke de i hjemmelaget hudpleie som for eksempel ansiktsrens, maske eller face mist.

Det var en frisk opplevelse å bruke disse isbitene, og huden føltes faktisk skikkelig frisk og opplagt etterpå. Det er kanskje ikke så rart når det var så kaldt, meen jeg liker å tro at rosevannet hadde noe med saken å gjøre også. Hvis dere vil ha flere naturlige skjønnhetstips kan dere sjekke ut dette innlegget, med skjønnhetsprodukter fra kjøkkenskapet.

DIY partydekorasjon: vimpler

Jeg lovte dere en DIY fra bursdagen min, og her kommer den. Temaet for bursdagen var amerikansk grilling så da måtte jeg ha pynt som passet til. Hvis dere vil se flere bilder fra feiringen kan dere gjøre det her. Jeg var veldig usikker på hva jeg skulle pynte med, men jeg fant ut at vimpler måtte være perfekt. Det passet til tema og så fikk jeg hentet opp igjen et element fra innbydelsen.

Slik så innbydelsen ut ♥

Jeg lette etter slike vimpler både i Norge og da vi var i Sverige, men fant ingenting som lignet på det jeg så for meg. Så da var det bare å lage sin egen!

Det du trenger er

♥ Ark i ønsket farge

♥ Saks

♥ Blyant

♥ Linjal

♥ Nål og tråd

Jeg brukte A4-ark i rødt og hvitt, men du må bare velge de fargene som passer deg. Del arkene i to og tegn opp trekanter med en linjal, slik som på bildet over.

Så er det bare å klippe de ut. Jeg tror jeg endte opp med å bruke 9 ark av hver farge som utgjør 36 vimpler. Når du har klipt ut alle tar du bare en nål med tråd i ønsket farge og “syr” tråden gjennom de øverste hjørnene på trekanten.

Jeg ble ganske fornøyd med resultatet, til at det var så enkelt. Det pyntet opp og passet veldig bra sammen med resten av bursdagen.

Hjemmelaget salsa

Siden jeg er inn i en god steam med oppskrifter fortsetter jeg bare der jeg slapp! Jeg lovte dere oppskrift på den gode salsaen onkel lagde da vi grillet så nå kommer den endelig. Denne her er supergod til blant annet grilling og taco. Og du kan lett styre styrken på salsaen ettersom hvor mange hvitløksfedd du har i. Vi er alle veeldig glad i hvitløk så vi slapp like gjerne oppi 5 stykker! Det kjentes på smaken, men fy så godt det var! Så da håper jeg dere får nytte av denne oppskriften!

Ingredienser

♥ 2 store tomater

♥ 1/2 rødløk

♥ Hvitløksfedd etter eget ønske (vi brukte 5)

♥ 1/2 lime

♥ En bunt fersk koriander (du kan bruke tørket også)

♥ 4-5 ss olivenolje

Start med å skjære tomaten i skiver og fjern det våte inni, der hvor frøene sitter. Hvis du lar det sitte igjen blir salsaen veldig våt og det er ikke så godt. Kutt så tomaten opp i passe store terninger.

Kutt opp rødløk, skvis ut hvitløken med en presse og bland det i.

Ha over saften av en halv lime, oppkuttet frisk koriander og oljen før den er klar for servering! Og der har du en enkel, god og sunn salsa! Denne her er ti ganger bedre enn det jeg har smakt før og det ble virkelig en smaksbombe som jeg skal prøve neste gang jeg spiser taco!

Sommerdrikk med smak av jordbær

Nå har det blitt en del matprat på bloggen i det siste, men jeg har så mange oppskrifter jeg vil dele med dere! Denne gangen tenkte jeg å dele oppskrift på velkomstdrinken vi hadde i bursdagen min sist uke. Den ble utrolig frisk og god og flere kom med glasse for å få påfyll, det tar jeg som godt tegn! Jeg synes i hvert fall denne var veldig god og lagde en ny runde til grillingen i går. Så da håper jeg det smaker!

Ingredienser til 10 personer

 • 1 liter jordbær
 • 2,5 dl vann
 • 1,5 dl sukker
 • 1 appelsin
 • 5 dl eplejuice
 • 7 dl Farris

Knus halvparten av jordebærene i en bolle, mens du koker opp sukker og vann. Hell det varme vannet over de knuste bærene og sett det i kjøleskap i ca. 4 timer. Hvis du vil kan du la det stå natten over.

Sil jordbebærene og vannet i en mugge slik at du ikke får masse klumper, før du heller over eplejuice. Kutt opp halve appelsinen i skiver og ha det i muggen, den andre halve skviser du i muggen. Ha også oppi resten av jordbærene som du ikke moste. Rett før du serverer har du i isbiter og Farris. Hvis du vil ha i alkohol tror jeg denne blir veldig god som en drink også!

Oppskriften rekker til ganske mange personer så hvis du bare skal ha til et par stykker ville jeg kutte litt ned på ingrediensene, eller ikke! Haha, denne er så god at man fint orker noen glass!

Grilltips for vegetarianere

Da er grillmaten for lengst i magene her og jeg tenkte å tipse dere om noe supergodt det går an å slenge på grillen som er vegetarisk. Da vi var hos onkel på grilling for et par dager siden hadde han kjøpt med fylt paprika fra butikken og det var helt nydelig å grille så jeg bestemte meg for å lage det selv i dag. De han kjøpte hadde bacon rundt seg, og det må gjerne du ha også, men jeg synes disse var minst like gode uten bacon.

Jeg burkte snackpaprika og snittet de opp på midten, så tok jeg ut frøene inne og fylte de med kremost. Vi hadde en halv boks med Philadelphia sweet chili hjemme her som jeg blandet med hvitløkskremost. Det ble en veldig god smak av å blande de to sammen, men hva slags kremost du vil bruke er helt opp til deg, det meste passer til disse. Så er det bare å legge de på grillen noen minutter.

Dette falt skikkelig i smak hos alle her, så dette kommer nok til å bli fast grillmat fremover. Jeg tenker det kanskje er like godt å ta de i ovnen og ha det som tilbehør til annet mat også, så det skal testes!

Et annet tilbehør til grillmaten som jeg bare MÅ tipse dere om er hvitløksbrød! Vi serverte det som tilbehør i bursdagen min og jeg falt helt for disse her! Siden vi var så mange da kjøpte jeg en hel steinovnsbakt loff som jeg delte i to på langs, men i dag var vi tre så brukte jeg heller halvstekte ciabatta. Topp brødet med (masse) hvitløkssmør, tomatskiver og (masse) parmesan. Haha, ja jeg er veldig glad i hvitløk og parmesan! Hvis du synes parmesan blir litt mye smak funker det like fint å bytte den ut med annen ost.

Når det er klart steker du de bare på 200 grader til osten har smeltet skikkelig. NAM så godt dette er! Det kjekke er at disse passer like godt som tilbehør til grillen som til tapaskvelden OG som en enkel forrett.

Da håper jeg dere likte disse tipsene! Jeg fikk nemlig en kommentar om at det var så vanskelig å grille når man var vegetarianer, men det er jo så mye godt man kan grille som ikke er kjøtt. Grillspyd med paprika, løk, sopp og squash er et herlig alternativ, det samme er maiskolber! Det går også an å lage kjøttfrie burgere av for eksempel kikerter! I tillegg er jo tilbehøret til grilling som regel kjøttfritt, så der kan man bare fråtse i vei.

Oppskrift: Blåbærmuffins

Jeg lovet et par oppskrifter fra bursdagen og her er den første, nemlig blåbærmuffins. Blåbærmuffins er noe jeg lager veldig sjelden, men fy så godt det er! Det fine med blåbærmuffins er at det ikke er så mektig, så man blir ikke stappmett av en muffins, slik man ofte gjør av sjokolademuffins. Så her kommer en oppskrift på superenkle, gode blåbærmuffins.

Ingredienser til 14 muffins:

 • 180g smør
 • 180g sukker
 • 180g hvetemel
 • 3 egg
 • 1ts bakepulver
 • 1ts vaniljesukker
 • 0,5dl melk
 • 150g frosne blåbær

Bland smør og sukker mykt og luftig i en kjøkkenmaskin, når det er klart tilsetter du ett og ett egg mens du fortsetter å røre. Sikt deretter inn hvetemel, bakepulver og vaniljesukker før du forsiktig rører inn melken. Helt til slutt rører du forsiktig inn 150g frosne blåbær.

Fyll ønskede muffinsformer og stek de i 25-35 minutter på 180 grader.

Disse fikk ben å gå på i bursdagen så det må jo tyde på at var gode. Jeg likte de i hvert fall veldig godt, og med et lite melisdryss over ble de riktig så søte å se på også. Jeg så det fantes flere interessante oppskrifter på frosting som passer til på nett, men jeg synes nesten blåbærmuffins er best uten noe på.

Barbecue-bursdag

Nå har jeg endelig fått gått igjennom alle bildene fra gårsdagens forsinkede bursdagsfeiring, så her kommer et skikkelig stort bildedryss til dere! Håper dere liker bildene, det vil forresten komme en DIY og et par oppskrifter etter hvert!

Temaet for middagen var amerikansk grilling. Jeg har aldri vært på det selv, men etter en liten inspirasjonsjakt fant jeg masse gode ideer! Vi grillet hjemmelagde burgere og servere hjemmelaget pommes frites og hvitløksbrød. Vi hadde også guacamole og barbecuesaus til! Dessverre feilberegnet vi tiden litt så maten ble ca. 1 time forsinket! Huff, det var ikke gøy! Men heldigvis var det ingen sure miner hos noen av gjestene så det gikk veldig greit. Og når maten endelig kom på bordet tror jeg det slo veldig an!

Vi hadde satt opp en liten matstasjon ved grillene slik at alle kunne lage sin egen burger og putte på det de selv ville ha. Jeg får litt barnebursdagsfølelse av det, men det synes jeg var litt koselig.

Nam, hjemmelaget guacamole er godt!

Til dette temaet synes jeg det passet perfekt å ha en isbøtte med brusbokser. Det både pynter opp, samtidig som drikke holder seg kaldt. Det funket faktisk veldig bra og det var fortsatt igjen is da bursdagen var over.

Matias nyter en velkomstdrink ♥

Så var det tid for litt dessert! Siden Middagen ble såpass mektig valgte jeg å ikke servere noen kaker. Jeg er heller ikke så veldig glad i bløtkake så da ble det litt forskjellig småtteri isteden. Det vi serverte var blåbærmuffins, makroner, fruktspyd, popcorn og masse godis fra Sverige.

Igjen får jeg litt barnebursdagsfølelse, men det er jo bare gøy! Det virket i hvert fall som at gjestene synes det var gøy med et litt annerledes “kakebord”, så jeg håper ingen ble skuffet over at det ikke sto en diger bløtkake på bordet.

Fruktspyd er godt i varmen!

Vi forsøkte oss på et gruppebilde, og det er virkelig ikke lett å få alle sammen til å se i kameraet samtidig. Men her har vi klart å få oppmerksomheten til alle sammen! Alle er med, unntatt bestefar som måtte dra tidlig.

Et lite blinkskudd av Matias og onkel som tar en selfie sammen. Synes bildet ble veldig morsomt ♥

Lillebror, som ikke er så liten lenger ♥

Oldemor på snart 91 og mamma ♥

Kristian, Trygve, mamma og Elin ♥

Mamma og meg ♥

Og helt til slutt den nydelig rosebuketten jeg fikk av bestemor og bestefar. 22 supersøte roser som jeg sitter å sniffer på i skrivende øyeblikk. Det er mulig det er jeg som innbiller meg det, men jeg setter mer og mer pris på blomster jo eldre jeg blir! Haha, merkelige greier! Jeg fikk også to nye tilskudd til mummikoppfamilien i dag! Hihi, nå har den virkelig utvidet seg på kort tid, og det er så stas ♥ Også fikk jeg penger, noe som alltid kommer godt med!

Jeg håper gjestene koste seg like mye som jeg gjorde, og at ingen gikk sultne hjem! Tusen takk igjen for at alle ville komme, og tusen takk for gavene ♥

Skjønnhetsprodukter fra kjøkkenskapet

Som jeg sa i går handler dagens innlegg om alternativer til skjønnhetsprodukter. Mye av det som finnes i kjøkkenskapet ditt kan brukes til hudpleie og her kommer noen enkle tips. Jeg tenkte å tipse om et par gode oppskrifter på ansiktsmaske og skrubb også senere hvis dere ønsker det?

Sitron mot tørre albuer

Jeg har ofte veldig tørre albuer og det er veldig vanskelig å holde de myke bare ved å bruke hudkrem. Det er verst på vinteren, da gjør det faktisk ganske vondt. Men hvis du skjærer en sitron i to og fjerner litt av innmaten (jeg lagde meg et lite glass med limonade av denne saften) slik at du har plass til albuen i sitronen kan dette brukes til å bli kvitt hard hud. Sett en halv sitron på hver albue og sitt i ca. 10 minutter. Da blir huden baby myk! Du kan også skrubbe og smøre albuene etterpå for maks effekt.

Agurkskiver mot trette øyne

Denne her kjenner vel kanskje de fleste til, men jeg synes den måtte bli med. Legg agurkskivene et par minutter i fryseren før du bruker de så blir de kalde og gode før bruk. Agurkskivene vil roe ned og reduserer hovne øyne.

Teposer mot trette øyne

Teposer gjør nesten samme nytten som agurkskivene. Når du har drukket grønn te, kamille te eller svart te er det bare å legge teposene i fryseren. Husk bare å ta de ut litt før du skal bruke de slik at du ikke legger de på huden når de er frosne. Grønn og svart te reduserer hovne øyne, og kamille te reduserer hevelse, rødhet og er anti-aging.

Olivenolje og kokosolje

Kokosolje kan brukes til det meste, matlaging, som hudkrem, i håret osv. Et godt tips er å bruke litt kokosolje i hårtuppene, kokosoljen vil tilfører håret næring og fuktighet. Kokosolje kan også bruke som hårkur og varmebeskyttende!

Olivenolje er også litt av et vindunderprodukt, og har mange bruksområder. Du kan for eksempel bruke olivenolje som øyesminkefjerner, men unngå å få oljen i øynene. Ikke bare fjerner olivenoljen sminken, men de tilfører også vippene dine fuktighet og styrker de. Olivenolje er også kjempefin å bruke som hudkrem, spesielt hvis du har veldig tørr hud. Det går også an å bruke oljen som barberingsolje for en tett og fin barbering uten at huden blir irritert, da slipper du også å smøre bena etterpå fordi oljen er så fuktighetsgivende. Dette tipset har ikke jeg prøvd selv, men jeg tenkte å prøve det neste gang.

Ikke la dyr sitte i bilen i sommer

I disse ferietider virker det som at folk plutselig slutter å bry seg om dyrene sine. Hver sommeren hører vi triste saker på nyhetene om katter som blir dumpet av eierne sine som skal på ferie. Jeg regner med at jeg ikke trenger å lage et innlegg for å fortelle hvorfor det er galt? Men en annen ting som veldig mange ikke tenker over er at å etterlate dyr i bil kan være livsfarlig for dyrene. Det er ikke lenger siden enn juni i år at jeg leste en hjerteskjærende sak om en hund som omkom av overopphetning fordi den ble innestengt i en bil. Det er faktisk ikke lange tiden i en varm bil som skal til før hund utvikler hypertermi, som vil si at kroppstemperaturen stiger opp mot 40-42 grader. Hunden begynner da å pese voldsomt for å kvitte seg med varmen, og det kan faktisk ende med døden.

Bilde lånt fra NRK, fotograf: Camilla Veka

Hvis du ser en hund som er innesperret i en bil kan du gjøre følgende:

♥ Vurder om temperaturen er høy og livsfarlig for hunden.

♥ Kontakt politiet (02800) hvis du mener hunden er i fare.

♥ Hold deg i nærheten helt til politiet kommer, slik at du kan følge med på utviklingen til hunden.

♥ Hvis hunden puster veldig tungt og sikler kan det være et tegn på at det haster og du har rett til å knuse bilruten.

Disse rådene er hentet fra Dyrebeskyttelsen.

Her er en enkel oversikt over hvor varmt det bil blir inne i bilen ved forskjellige temperaturer ute.

Så jeg håper alle lar hundene sine bli hjemme hvis alternativet er å la de stå i en varm bil. I følge dyrevelferdsloven er det faktisk ikke lov til å etterlate dyr i hjelpeløs tilstand, og en overopphetet bil er absolutt en slik tilstand! Hvis det av en eller annen grunn skjer at du må ha med deg dyr i bil for en kortere periode må du passe på å parkere i skyggen, ha vinduer åpne og la hunden ha tilgang til vann. Så da håper jeg virkelig vi slipper å høre flere historier om byr som dør i bil i år!