Halloween 2016

Hei igjen! Nå har jeg omsider fått gått igjennom bildene fra festen på lørdag, og selv om det ikke ble knipset så mye som jeg trodde ble det er godt utvalg likevel. 

Aw, så søte!

Matias og Johnny var Javier Peña and Steve Murphy, inspirert av TV-serien Narcos. Enkelt, men kult! På bildet her får dere ikke med jakkene og capsen til Johnny da, som også var en del av kostymet.

Hva Ola skulle være er jeg ikke helt sikker på, men det var i hvert fall blod inn i bildet! 

Babes!

Det var nok en del Harley Quinns å finne på årets Halloween-feringer rundt om i verden, men jeg synes Mia hadde gjort en skikkelig bra jobb! Veldig gjennomført 🙂

Tonje var en skikkelig creepy magedanser! Hun legger alltid så mye arbeid i kostymene sine, så alle detaljene var selvsagt på plass!

God stemning!

Teddybjørn!

Så kule begge to! Mari tror jeg var en militær-jente (correct me if I’m wrong), igjen veldig gjennomført og skikkelig tøff!

Da avslutter jeg disse Halloween-dagene, også håper jeg dere har likt alle postene, og ikke minst bildene fra lørdag. Det har vært veldig gøy å poste hver dag igjen, og jeg skal gjøre mitt beste for å fortsette den gode rutinen min. Nå fyker jeg avgårde på jobb, ha en fin søndagskveld ♥ 

Liker dere å ha slike temadager?

– Sara


#halloween #halloweenfest #fest #party #venner #kostyme #høst #utkledning 

Last minute DIY: mini gresskar av garn

Da var Halloween her! Jeg runder av denne Halloween-weekenden med en last minute DIY, før det blir litt bilder fra lørdagens fest litt seinere i dag. Disse små gresskarene er SÅ enkle å lage, og du trenger egentlig bare garn i to farger. Du må jo ikke ha tradisjonelle oransje gresskar, kanskje det hadde vært kult å lagd de i sort og hvitt? Det får være opp til deg å bestemme, her kommer i hvert fall oppskriften.  

Du trenger oransje og grønt garn, litt lim og en saks. 

Start med å surre oransje garn rundt fingrene, som om du skulle lagd en dusk. Ta det av hånda og knyt en tråd rundt, som vist på bilde nummer 2. Spar på trådene, for de skal brukes til å feste gresskarene til en snor. Bare fluff garnet sammen så det ser ut som et gresskar. Så gjør du det samme for å lage stilken, bare rundt én finger isteden. Surr noen runder før du tar tråden av, surr så i den andre retningen slik at du får en fast stilk. Lim fast enden til stilken og lim den på gresskaret. Fest de gjerne til en snor, de kan stå alene også, men de blir veldig søte når de henges opp. 

Lag så mange du vil! Det tar kanskje 3 minutter å lage ett gresskar, så dette er en veldig rask ting å lage 🙂

Jeg synes i hvert fall disse små gresskarene ble riktig så søte! Jeg kommer faktisk til å spare de til neste Halloween, så kan jeg sakte men sikkert bygge opp samlingen min med Halloween-pynt. Kanskje jeg skal prøve å bare ha ting jeg har laget selv, jeg kjenner jeg ikke er så gira på å gå å kjøpe masse dyrt Halloween-stæsj i butikkene. Vi får se, nå er det jo et helt år til neste gang!

Håper dere får en super mandag ♥

– Sara


#halloween #høst #diy #hjemmelaget #gresskar #pynt #interiør #garn 

Mitt Halloween-kostyme 2016

Hei! Helt på tampen av kvelden tenkte jeg å vise dere gårsdagens kostyme. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal kalle kostymet mitt, men jeg tror candy queen ble det siste jeg landet på. Egentlig skulle jeg hatt en tiara, og flere andre småting som det dessverre ikke ble noe av. Jeg planla rett og slett for dårlig. Men herregud, kvelden var veldig bra, og jeg var i hvert fall en fargeklatt! Her kommer noen bilder ♥

Tiara fant jeg ikke i noen butikker i Hønefoss, så da ble det er bånd laget av tyllrestene jeg hadde igjen. 

Toppen er en 80-talls-skjorte fra bruktbutikken i byen, hvor jeg bare limte på litt godteri. Planen var egentlig å ha et lag tyll utenpå skjørtet, også feste godteri på det, men ingenting ville feste seg til tyllen. Så derfor fikk skjørtet bare være som det var, så satte jeg heller på masse tyll under. Jeg så mildt sagt ut som en kule! Haha. Skjørtet er forresten fra Styleconnection. Skoene er noen gamle jeg har hatt liggende og vesken er fra samme bruktbutikk som skjorten. 

Disse bildene er tatt helt på slutten av kvelden, så sminken er litt fadet, og lineren holder på å forsvinne. Men dere ser jo greia. Jeg gikk for en litt fargerik øyenskygge og knallrosa lepper. Så slang jeg på litt kakepynt for å gjøre litt mer utav det. 

Bildene fra gårsdagens fest kommer i morgen. Jeg har ikke vært så veldig produktiv i dag, så jeg må se gjennom de i morgen. Tror det ble noen bra, det var i hvert fall nok av kule kostymer på festen 🙂 

Var du på Halloweenfest i går?

– Sara


#halloween #kostyme #halloweenkostyme #fest #antrekk #rosa #candy

Oppskrift: Halloween-drink

God lørdag! Håper dere har hatt en fin start på helga? Vilde sov over hos meg i går, og vi koste oss som vanlig veldig. Nå håper jeg dere er klare for nok en oppskrift? To dager på rad med oppskrift tåler dere vel? I dag vil jeg nemlig tipse dere om en Halloween-drink, som kan nytes både med og uten alkohol. Den er lettlagd og smaker veldig godt, også ser den litt skummel ut! 

Ingredienser: Noen bjørnebær // Isbiter // En liten bunt mynte // Ca. 2 dl tranebærjuice // En shot rom (valgfritt)

Start med å mose bjørnebærene, tilsett så mynten, isbitene og eventuelt rom. Hvis du vil kan du kjøre det noen sekunder i en blender for å knuse isen.

Ha blandingen i ønsket glass, før du heller over tranebærjuice. Jeg skrev ca. 2 dl slik at dere kan smake dere frem selv. Jeg brukte litt i underkant av 2 dl. Pynt med litt mynte på toppen, og gjerne noen hele bjørnebær i drinken.

Jeg tror nok jeg skal lage med meg et par av disse her å ha med på fest etterpå. Matias og jeg skal som nevnt tidligere på Halloween-fest i kveld. Faktisk så starter festen om et par små timer, og jeg er ikke ferdig med kostymet mitt enda! Så jeg tror nesten jeg bare må løpe, ønsk meg lykke til! 

Hva er kveldens planer?

– Sara


#halloween #drink #drikke #tips #oppskrift #inspirasjon #inspo #hjemmelaget #tranebær #mynte 

Halloween-vafler med gresskar

Dag 2 av Halloween-weekend er her, og i dag har jeg en oppskrift på lur. Sunne vafler er supergodt å slenge sammen til frokost eller lunsj, og i dag har jeg brukt gresskar i røren. Det ble veldig godt, men jeg håper dere kan tilgi den kjipe fargen! Disse skulle selvfølgelig vært oransje, likevel hadde jeg ikke lyst til å putte masse konditorfarge i røren, når den ellers er så sunn. Hvis dere har lyst til å diske opp med knall oransje vafler (eller pannekaker) er det selvfølgelig bare å kjøre på.

Ingredienser: 1 egg // Litt valgfri melk // Havremel // 2 ss gresskarpuré // 2 ss yaconsirup // Litt 100% vaniljepulver // Litt kanel // Litt kardemomme // 1 ts bakepulver // 1 SS fiberfin (valgfritt)

Bland alle ingrediensene i en bolle og la røren hvile noen minutter. Stek vaflene på vanlig måte. Gresskarpureen kan man enkelt lage selv eller kjøpe ferdig på butikken. Jeg tenkte å vise dere hvordan man lager det til uken. Det kommer nemlig flere oppskrifter på bloggen med det i høst.

Som sagt burde de vært oransje, men jeg synes likevel gresskarvafler kan kalles Halloween-vafler. Er dere ikke enige? De ble i hvert fall veldig gode! Gresskar har så utrolig mange bruksmuligheter, og jeg gleder meg til å prøve ut flere spennende ting med det.

Er du glad i gresskar?

– Sara


#gresskar #mat #oppskrift #hjemmelaget #vafler #sunt #sunn #høst #halloween 

DIY: Mini Jack O’ Lantern

Hei dere! Nå nærmer Halloween seg med stormskritt, og i den anledning har jeg lyst til å ha en temahelg her på bloggen. Tidligere har jeg hatt DIY-week, og denne gangen tenkte jeg å prøve meg på en Halloween-langweekend. Jeg skal forsøke å få til litt forskjellige innlegg, så det ikke blir for ensformig. Vi starter med disse supersøte minilyktene som lages på 1-2-3. Disse er mye enklere å lage enn de store gresskarene, og siden vi bor i en leilighet i andre etasje har vi ikke noe sted å sette ut gresskarene uansett. Så da tenkte jeg det ville passe bedre med noen miniutgaver som kan settes i vinduskarmen. Håper dere liker de!

Du trenger: Appelsiner // En tusj // En skarp kniv 

Skjær av toppen på appelsinen og skrap ut innmaten, husk å ikke kast det, for dette blir deilig fersk appelsinjuice! Tegn så på ansiktet og skjær forsiktig ut. 

Så er det bare å sette inn et telys og lykten er klar. Dette tok ikke fem minutter en gang, og jeg synes de ble riktig så søte. Lag et par stykker og dekorer vinduskarmen med lyktene og litt bomull. Enkel, og ikke minst billig Halloween-pynt.

Hva pleier du å pynte med til Halloween?

– Sara


#halloween #appelsin #gresskar #diy #hjemmelaget #gjørdetselv #tips #inspo #inspirasjon 

How to: spiret bokhvete

Dere husker kanskje oppskriften jeg la ut på coco-crunch for en stund tilbake? Det som gjør at disse blir gode og crunchy er den spirede bokhveten. Det kan naturligvis kjøpes ferdig i butikken, men jeg valgte å kjøpe uspiret og gjøre det selv. Det blir en del billigere når man gjør det selv, og spesielt når man bestiller fra iHerb. Så derfor tenkte jeg nå å vise dere hvordan man spirer sin egen bokhvete.

Start med å bløtlegge bokhveten i en skål i ca. en times tid. Skyll de godt etter denne timen har gått for å få bort “slimet” som har dannet seg rundt dem.

Så begynner spiringen. Legg bokhveten i et dørslag eller en sil, og sett en bolle under slik at vannet kan renne av. De skal ligge i her i ca 2 døgn å spire. Når de har fått en liten “hale” er de klare. Underveis er det viktig at du skyller de 2-4 ganger i løpet av dagen. Da holder jeg de bare under rennende vann en stund og lar de renne av seg.

Når de er klare skyller du de godt en siste gang før du legger dem utover et papir eller et håndkle for å tørke.

Videre må de også tørke litt i ovn, tiden her avhenger av hvor lenge de har tørket på benken, men jeg ville beregnet ca. 2-4 timer. Jeg satte mine på 50 grader, midt i ovnen.

Så er det bare å oppbevare de i et tett glass. De skal ha en ganske lang holdbarhet når de oppbevares på denne måten, minst et par måneder.

Disse knasende kulene kan brukes til så mye forskjellig, blant annet i godis slik jeg har gjort her, som topping på yoghurt, eller i knekkebrød. Her er det bare å eksperimentere seg frem til gode kombinasjoner.

Har du smakt bokhvete før?

– Sara


#bokhvete #mat #oppskrift #diy #howto #hjemmelaget #sunt

Jonas Alaska på Parkteatret

Hei og god søndag dere ♥ Jeg vil først bare beklage for at jeg er så fraværende om dagen. Det er fortsatt mange som klikker seg inn hver dag, og det må være utrolig kjedelig å komme inn til det samme innlegget som lå ute i går og dagen før der. Grunnen er at jeg jobber ganske mye, og jeg blir litt sliten av dra frem og tilbake til Fornebu. Når skiftplanen min er en salig blanding mellom tidligvakter, kveldsvakter og nattevakter fører det til at jeg i perioder får altfor lite søvn og da har jeg lyst til å slappe av de dagene jeg har fri. Men jeg klager ikke, jeg er heldig som har en jobb. Den er tidvis veldig utfordrende, men jeg har helt herlige kollegaer! Så, i dag ville jeg derfor stikke innom for å si tusen takk til alle som fortsetter å komme inn her, og til og med legger igjen søte kommentarer. Dere er best ♥  

Jeg vil også vise dere et par snaps fra torsdagen. Etter jobb sjekket Matias og jeg nemlig inn å Plaza for natten. Vi skulle på Jonas Alaska-konsert og bestemte oss for å gjøre en liten tur utav det. Vi endte opp i 25. etasje, det var rimelig uvant, med tanke på at vi kun har 7 her på Fornebu! Men herlighet for en utsikt!

Før konserten dro vi på Munchies å spiste litt. Vegetarburgeren de har der var utrolig god, anbefaler å prøve den hvis dere skal dit en gang. Så var det bare å komme seg til Parkteatret. Vi sto helt foran under hele konserten, og fy så bra den var! Dette er andre gang jeg ser Alaska live, og det blir helt sikkert ikke siste. Han spilte veldig mye nytt, men også noen av de gamle låtene. Jeg savnet låta Summer, men bortsett fra det var det ingenting å klage på.

Hvordan er det med dere om dagen?

– Sara


#konsert #oslo #jonasalaska #parkteatret #musikk #norsk #hverdag #underholdning

10 last minute halloween costumes

I dag er det er nøyaktig to uker til Halloween, og hvis du som meg skal feire lørdagen før begynner det å haste med å få på plass kostymet. Jeg har ikke hundre prosent bestemt meg for mitt enda, men jeg ser ganske godt for meg hvordan det skal bli i hodet. Dere skal selvfølgelig få se kostymet mitt når den tiden komme, men i dag tenkte jeg å komme med noen enkle kostymetips for dere som begynner få litt dårlig tid og ikke ønsker å bruke så mye penger.

Red coat (fra Pretty Little Liars)

Denne er megaenkel, og alt du trenger er en rød treanchcoat og lyst hår. Har du ikke lyst hår vil jeg tro det finnes rimelige parykker i lekebutikker som gjør jobben. Du kan også lage små lapper signert med -A som du legger rundt på festen.

Snapchat-filter

Er du god med sminke kan du forsøke å gjennskape et av de kule filterne på Snapchat. Kanskje det søte rådyret, nerdefilteret eller hundefilteret? Det er bare fantasien (eller sminkekunnskapene) som setter grenser.

Kim Kardashian

I fjor gikk jeg for en veldig enkel løsning, og gikk som Kim Kardashian. Alt jeg kjøpte var et skjørt og en topp fra HM, som jeg fortsatt bruker. Så tok jeg bare en pute under skjørtet for å få større rumpe, kjørte på med counturering og en lav hestehale. Veldig enkelt!

Pokemontrener

Pokemon har jo vært veldig populært i år, så hvorfor ikke gå som en Pokémontrener? Kanskje du har noen gamle effekter liggende fra barndommen, hvis ikke kan du alltids male en isoporball slik at den ser ut som en Pokéball. Se om du kan finne en caps og klær som ligner på Ash sine så er du good to go!

Serial killer

Denne så jeg på en Youtube-video en gang og synes den var veldig morsom! Alt du trenger er et par av de småboksene med frokostblanding, noen plastkniver og litt lekeblod. Stikk plastknivene inn i frokostblandingboksene og klin på litt blod. For å være sikker på at knivene sitter kan du lime de fast. Fest så disse boksene rundt på klærne dine, og kjør gjerne på med mer blod!

Sim

Jeg er vel ikke den eneste som har brukt uendelig mange timer på spillet The Simes gjennom årene? Alt du trenger å gjøre for å kopiere simskarakteren din er å printe ut den grønne diamanten simmene har over hodet. Fest den til en hårbøyle og kle deg som vanlig.


(Merket for gjennbruk)

Bokser

Nå er boksing blitt lovling i Norge igjen, så da passer det jo perfekt å gå som bokser! Kle deg i sportstøy og ha gjerne på en morgenkåpe i slike, slik de bruker å ha når de går inn i ringen. Smink på en blåveis og du er i mål.

Audrey Hepburn

Denne er jo veldig klassik, men likevel et kult kosyme. Ta på deg en lang sort kjole, et perlekjede og noen sorte lange hansker. Sett opp håret og ikke glem winged liner!


(Merket for gjennbruk)

Emoji

Her er det bare å kle seg i gult og printe ut en stor emoji som kan holdes foran ansiktet. Fest emojien på en pinne, og ha gjerne forskjellige emojier på hver side så kan du bytte på litt.

Queen Bee

Denne er litt søt da! Du trenger bare å kle deg i gult og sort, gjerne stripete plagg også topper du det med en krone. Har du bievinger er det selvfølgelig enda bedre!

Da håper jeg de av dere som trenger det fikk noen ideer her. Så må dere gjerne si hva dere skal gå som i kommentarfeltet! Det er så gøy å høre om andres kostymer.

Hva skal du gå som på Halloween i år?

– Sara


#halloween #kostyme #utkledning #tips #ideer #ide #inspo #inspirasjon

Oppskrift: Coco-crunch ala Funky Fresh Foods

God lillelørdag, håper solen har skint like fint hos deg som den har gjort her i Hønefoss i dag! Jeg veit det er en skikkelig klisje, men høsten er så fin og fargerik nå, helt nydelig ♥ I dag tenkte jeg å dele en sinnsykt god oppskrift med dere, som er perfekt å servere ved siden av en varm kopp te eller kaffe. Dette er en lettvin og veldig god kopi av de himmelsk gode Coco-Crunch-kulene de selger på Funky Fresh Foods. Jeg skal ikke ta æren for å ha kommet opp med oppskriften selv altså, jeg har lånt den fra Julianne Lyngstad sin blogg, men har endret litt på målene. 

Ingredienser til 15 medium store kuler: 100g havregryn // 40g kakao // 30g kakaomasse // 1 ss pulverkaffe // 1 ss vaniljepulver // 1 ts maldonsalt // 1/2 dl søtning (jeg brukte en blanding av agave- og yaconsirup) // 1 dl smeltet kokosolje 50g spiret bokhvete // kokosmasse til å rulle kulene i 

Start med å male havregryn til havremel i en foodprosessor eller blender. Bland så inn resten av de tørre ingrediensene og blend godt. 

Tilsett søtning og smeltet kokosolje i blanding og bland det godt sammen. Sjekk om det er passelig konsistens til å lage kuler av, hvis du synes du trenger mer olje eller søtning er det bare å tilsette mer. Når alt er ferdigblandet kan du tilsette bokhveten, denne skal ikke kjøres i foodprosessoren, da blir poenget med de små herlighetene borte. Det er forresten viktig at det er spiret bokhvete, er den ikke spiret vil den være hard og ikke noe god i disse kulene. Dette kan kjøpes ferdig på butikken, eller så kan du spire selv. Det er veldig lett å gjøre det selv, jeg tenkte faktisk å komme med en liten guide om hvordan det gjøres på bloggen snart. 

Når kulene er trillet har du kokosmasse på en tallerken og triller dem til de er dekket i deilig kokos. 

Voilà!

Oppbevar kulene i et lufttett glass i kjøleskap, hvis du klarer å la vær å spise de med en gang da! Disse ble egentlig veldig like de fra Funky Fresh Foods sine, den eneste forskjellen er at de jeg lagde ikke ble så klissete. Så neste gang jeg skal lage disse skal jeg prøve å tilsette enda mer kokosolje, for å se om de blir enda likere. Det blir nemlig ikke lenge til neste gang! 

Har du smakt Coco-Crunch før?

– Sara


#oppskrift #inspo #inspirasjon #funkyfreshfoods #hjemmelaget #godis #godteri #sunt #sunnere #kokos #snacks