Bildedryss: Halloweenfest 2017

Hei og god mandag! Håper dere hadde en bra helg, og en fin feiring hvis dere feiret Halloween. Det hadde jeg, festen på lørdag ble veldig vellykket, og jeg håper alle som kom hadde det like gøy som meg 🙂 Som vanlig knipses det bilder i vilden sky på slike festligheter så her skal dere få et solid bildedryss fra kvelden. 

Et gruppebilde med 

Vi fikk Ola fra NCIS på besøk! 

Søte ♥

God stemning rundt bordet 🙂 

Daenerys fra Game of Thrones og Lorne Malvo fra sesong 1 av Fargo. Veldig gjennomførte begge to! Det var forresten Johnny som stakk av med tittelen “årets beste kostyme”. 

Død Elivs, en av tvillingene fra The Shining (korriger meg hvis jeg tar feil) og Pennywise. Kule!

Matias og meg ♥ Matias er Rick fra Rick and Morty og jeg skulle egentlig sminke meg som sugar skull. Dessverre klarte jeg ikke å oppdrive flate smykkesteiner her i byen, og sminken failet helt på lørdag. Men men. 

Skal si gjengen er god på poseringer og å lage historier!

Øystein, aka Clark Kent! 

Lorne Malvo, Daenerys, død lege, MacGyver og Rick. Mange morsomme Tv-serie-figurer!

Tonje, som fallen angel og Mari som Harlequin. Fine begge to 🙂 

Audrey Hepburn, kom som Mia. Eller var det omvendt? 

Bildeveggen ble flittig brukt! 

Piñataene ble godt tatt i mot 🙂 

Digger dette bildet! 

Jeg blir like imponert hvert år over hvor kreative folk er med kostymene sine! Det er så gøy å se 🙂 I år må jeg innrømme at jeg har lagt litt mer energi i pynting av leiligheten enn mitt eget kostyme, så jeg får heller ta igjen til neste år. Det var uansett en kjempehyggelig kveld, så takk til alle som kom ♥

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#halloween2017mood #halloween #halloweenfest #fest #stemning #party #utkleding #kostyme #bildedryss 

How to: Halloween-kake

For en bra fest det ble i går! Det merkes naturligvis litt på formen i dag, men det er absolutt verdt det. Jeg koste meg veldig, og det virket som at de andre gjorde det også. I dag er siste dagen med Halloween-uke, og jeg tenkte å avslutte med en sjokoladekake pyntet i Halloweenstil. Den ble servert på festen i går og det virket som den ble godt mottatt. 

Du trenger: Sjokoladekake (jeg brukte fra pose denne gangen) // Hvit sjokolade // Kokosolje // Konditorfarge // Mørk sjokolade // Stilk til gresskarene

Lag sjokoladekaken og la den avkjøle seg helt før du fortsetter. Del den opp i passe store biter, og så er det pynting. For å lage spøkelsene smelter du bare hvit sjokolade over vannbad og har oppi en liten dæsj kokosolje. Oljen vil gjøre at sjokoladen blir tynnere, og dermed letter å ha med å gjøre. Når sjokoladen har smeltet drypper du litt sjokolade der du vil spøkelse skal være også setter du på en marshmallow. Hell hvit sjokolade over marshmallowen og vent til sjokoladen har tørket helt før du tegner på munn og øyne med mørk sjokolade. 

For å lage gresskarene smelter du hvit sjokolade, kokosolje og oransje konditorfarge over vannbad. Grunnen til at du må ha konditorfargen i mens du smelter er fordi disse ofte er vannbaserte, og da vil sjokoladen bli tykk og ubrukelig om du tilsetter den etterpå. Ellers gjør du akkurat det samme som med spøkelsene, men sett på en liten stilk på toppen tilslutt. Tanken var å finne noe grønt jeg kunne bruke, men det glemte jeg helt bort, så da måtte jeg bruke noe jeg hadde hjemme. 

Hvis jeg skulle gjort noe annerledes med disse måtte det blitt å hatt på sjokoladeglasur. Siden ikke hele kakestykket er dekket med sjokolade kan det bli litt tørt og kjedelig i kantene, så jeg synes i hvert fall det hadde gjort seg med et et tynt lag glasur.

Det ble forresten knipset mye bilder på festen i går, jeg skal se gjennom de i løpet av kvelden, så i morgen kommer et solid bildedryss! Håper dere har en fin søndagskveld 🙂 

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#halloween #tips #inspirasjon #kake #bake #halloweenkake #halloween2017mood

Oppskrift: Halloween-punsj

Det blir ingen skikkelig fest uten punsj! Eller jo, det blir det, men punsj er alltid innafor! Jeg har derfor googlet rundt etter en punsj som ser skummel ut, men samtidig smaker godt. Mange av de skikkelig skumle Halloween-punsjene har ingredienser man ikke får tak i her i Hønefoss, så jeg var nær ved å gi opp hele punsjen. Men så kom jeg over en oppskrift som hadde ingefærøl og lime i seg, og det er jo så godt. Så da kombinerte jeg like gjerne et par oppskrifter, og resultatet ble den her. Så veldig skummel er den ikke, men smaken er vel viktigst! 

Du trenger: 7 dl tranebærjuice // 7 dl ananasjuice // 1 l ingefærøl // Sprit etter ønske // Saften av 1/2 lime // Isbiter // Limeskiver til pynt

Bland først sammen tranebærjuice, ananasjuice, sprit og limesaft. Ha så i ingefærølen og bland forsiktig, fyll på med isbiter og limeskiver. 

Denne punsjen ble så god! Jeg hentet som sagt inspirasjon fra diverse oppskrifter jeg fant på Pinterest, og jeg ble veldig fornøyd med resultatet! Håper den slår an på festen i kveld 🙂 Punsjen kan selvfølgelig lages uten alkohol, slik at den passer for alle! Håper det smaker 🙂 

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#punsj #drikke #fest #halloween #hjemmelaget #gresskar #tips #inspirasjon #halloween2017mood 

DIY: Ballong-piñata

Da jeg begynte planleggingen av årets Halloween-fest fikk jeg veldig lyst til å ha en piñata, og siden jeg er så utålmodig hadde jeg for lengst planlagt å lage disse, før jeg så at Nille solgte store fine gresskarpiñataer. Og når jeg har fått for meg en idé må jeg jo gjennomføre den. Så da får Nille bare ha de fine piñataene sine, her blir det en miniversjon med ballong-piñata!

Du trenger: Ballonger // Godteri som er innpakket // Sort tusj 

Fyll ballongene med noen godteribiter, dette bør være ting som ikke er altfor store. Det kan være greit å være to, for det tar ganske lang tid å fylle ballongene alene. Blås så litt luft i ballongene og knyt endene. Tegn på ansikter slik gresskar ser ut på Halloween. Jeg har aldri vært særlig kunstnerisk anlagt, så mine ansikter ser mildt sagt hjemmelaget ut, men det er jo litt av sjarmen! Planen var egentlig å henge de fast på en grønn tråd og så lage stilk, men de ville aldri i verden hengt oppe. Da måtte jeg ha spikret de fast, og det vil jeg ikke. 

Jeg har satt mine rundt om kring i bokhyllen, de ble jo faktisk litt dekorative også!

Om det blir så enkelt å poppe disse ballongene får vi se på, en saks eller nål håper jeg fungerer. Håper i hvert fall de faller i smak på festen i morgen 🙂 

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#halloween #diy #godteri #dekor #fest #tips #inspirasjon #halloween2017mood

Filmtips: Casper

Skumle filmer har jeg aldri vært noe fan av, så da jeg skulle prøve å komme opp med et underholdningstips som passet inn denne uken slet jeg litt. Jeg har sett filmer som One missed call, og saw. Men det er ikke filmer jeg noen gang har lyst til å se igjen, og da har jeg i hvert fall ikke lyst til å tipse dere om de. De fleste har sikkert sett de filmene uansett? Jeg tenkte derfor å tipse dere om filmen Casper, fra 1995. Den er jo ikke akkurat skummel, men jeg synes jo likevel at den passer godt inn i Halloween-uka. Spøkelser er jo skikkelig Halloween?

Jeg husker jeg så denne filmen utallige ganger som barn, og den er like koselig hver gang. “Spøkelsesdoktoren” James (Bill Pullman) og datteren Kat (Christina Ricci) flytter inn i et gammelt hus, for å hjelpe eieren med å drive ut spøkelsene som lever i huset. I huset bor intet mindre enn 4 spøkelse; søte og snille Casper, og de tre gale (og litt slemme) onklene hans. Kat og Casper blir raskt gode venner, noe onklene ikke synes noen særlig om. Filmen byr på mange sprø øyeblikk og jeg sikker på at du kommer til å le på deg litt større magemuskler. Sjekk gjerne ut traileren under.

Dette er jo en gammel film, men det ser ut til at du kan leie den på Youtube og iTunes. Håper dere sjekker den ut, hvis dere ikke har sett den før. Den er så koselig ♥

Har du sett Casper?

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#film #filmtips #tips #anbefaling #anmeldelse #underholdning #inspirasjon #inspo #halloween

3 tips for kulere drinker til Halloween

Hei, og god torsdag! Nå er det bare et par dager til lørdag, og selv om Halloween ikke er før den 31. er det kanskje noen av dere som skal arrangere fest? Da har jeg i såfall et par tips til hvordan dere kan servere og gjøre drinkene litt skumlere enn vanlig. Dette kan fint gjøres med både alkoholfritt og alkoholholdig drikke, selvfølgelig.

Ekle isbiter 

Dette har jeg tenkt lenge at jeg skulle gjøre til Halloween, men fy søren for et strev jeg hadde med å finn gummimark. Jeg har omtrent vært innom alle matbutikkene i hele Hønefoss, uten særlig hell. Heldigvis fant jeg tilslutt noen i smågodtdisken på Europis, det var riktignok mer gummislange enn mark, så jeg måtte klippe de opp! Det får likevel bare duge! Jeg lagde også noen med fake edderkopper. 

Fremgangsmåten her sier seg kanskje selv, men et lite tips er å koke vannet og så la det kjøle seg ned, før du legger isbitene til frys. Dette vil gjøre at isbitene blir mer gjennomsiktig, og du vil få mer utbytte av det du legger i. Det hjalp i hvert fall veldig på edderkopp-isbitene, men på de med gummimark ble det som vanlig isbiter. Husk bare å si i fra til gjestene hvis noen av isbitene du lager har ikke-spiselige ting i seg!

Sukkerkant på glass

Dette enkle trikset kan pynte opp drinken veldig, og det passer selvfølgelig like bra til andre anledninger også. Denne gangen tenker jeg det passet godt med sort.

For å lage sukkeret blander du bare sukker med konditorfarge i ønsket farge. Deretter smører du inn kanten av glassene med sitronsaft, før du dypper de i sukkerblandingen. Enkelt som bare det! 

Punsjbolle i ekte Halloweenstil

Sist men ikke minst; gresskar-punsjbolle. Dette er skikkelig dekorativt, og jeg vil tro gjestene synes det er litt ekstra stas å hente punsj fra et gresskar på selveste Halloween! Det er heller ikke så vanskelig å lage.  

Bare finn et gresskar som er stort nok, skjær så av toppen og hul det ut så mye du trenger til å få på plass bollen. Spar gjerne på det du tar ut, dette kan brukes i for eksempel supper. Så er det bare å få på plass bollen og fylle den med punsj. Du kan også skjære ut et ansikt på gresskaret, da synes punsjen igjennom. Det er mulig jeg gjør det før lørdagen, vi får se. 

Alle tre tingene er veldig enkle, og relativt budsjettvennlige. I hvert fall de to første! Håper dere likte tipsene! 

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#halloween #drink #halloweendiy #diy #tips #drikke #punsj #inspirasjon #fest halloween2017preps

DY: Halloween-dekor med spraylakk

Ny dag, nytt Halloween-innlegg. I dag har jeg lekt meg litt med spraylakk, og jeg tenkte å vise dere hvordan stort sett alt kan bli skikkelig Halloween-aktig med et lite lag lakk eller maling. Dette er en perfekt mulighet til å få brukt for gamle vaser, pynteting osv. som ellers bare ligger å støver bort. Jeg har laget litt forskjellige ting, som alle skal frem på lørdag. Stort sett alt er kjøpt inn fra bruktbutikken, og tingene kostet derfor ikke stort. Jeg har også benyttet meg av et tomt glass som en gang inneholdt pastasaus. Gjenbruk! Håper dere får noen gode ideer 🙂 

Gamle vaser og krukker kan bli kjempekul Halloweenpynt, og det spiller ingen rolle hva slags farge eller mønster tingen har hatt før. Bare gi tingene et par lag med sprayboksen og de glir rett inn på Halloween. Dette har egentlig vært en grønn vase og messingbolle.

Dødningshodene var egentlig lyse, og de så forsåvidt greie ut fra før. Likevel synes jeg de ble enda litt kulere i helsort og gull. De koster bare 5 kroner på Nille for alle sammen, så det vil jeg si ble billig pynt! 

Har du kjøpt pastasaus, syltetøy eller lignende på glass før kan disse fint brukes om igjen til skummel Halloween-dekor. Jeg brukte “water marble”-teknikken for negler, hvor man drypper neglelakk opp i en boks med vann for så å dyppe neglen (denne gangen glasset) oppi. Dette skaper unike mønster på neglen, men det skapte også et veldig tilfeldig mønster av sort og oransje på glasset. Lokket sprayet jeg sort, og på innsiden limte jeg fast litt tyll, spindelvev og noen edderkopper. Så plasserte jeg et el-telys inni, og slang på litt spindelvev og noen edderkopper på utsiden, skummel lyslykt på 1-2-3! 

Disse to barbiedukkene er kanskje favoritten min med hele innlegget, de var så morsomme å lage! De ble også kjøpt på bruktbutikken, for en billig penge. For å gi de den gusten farge malte jeg de med en maling jeg hadde liggende, og øynene fikk et lag med hvitt. Så tullet jeg de inn i dopapir slik at det skulle se ut som bandasje, og limte det fast med limpistol. Jeg brukte øyenskygge, og leppestift for å sminke de. Også fikk håret et par runder med hårspray, og hun ene fikk litt leppestift og hvit spraylakk i håret. Med en liten knekk i nakken ble disse dukkene skikkelig ekle, om jeg får si det selv. 

Det finnes nesten ikke grenser for hva man kan gjøre med litt fantasi og en sprayboks.  Så det er bare å finne frem gammel pynt og litt spraylakk og komme i gang 🙂

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#halloween #halloweendiy #diy #hobby #spraylakk #dekor #tips #inspirasjon #inspo #halloween2017preps

Oppskrift: Gresskar-formede rundstykker

Det er vel lite som skriker Halloween mer enn gresskar? Så da jeg kom over noen som hadde laget gresskarformede rundstykker måtte  jeg jo bare prøve å gjennskepe de. Det er dessverre ikke gresskar i denne oppskriften, men gode kan jeg love deg at de er uansett. Og ikke minst – veldig enkle å lage! Oppskriften  jeg har brukt til rundstykkene har en gang stått i ukebladet Hjemmet, men du kan bruke en annen om du har en favoritt. Hvilken oppskrift man brukes har ikke så mye å si, det er formen som gjør disse unike. 

Ingredienser: 25g fersk gjær // 2 ss smør // 3 dl melk // 2 dl vann // 1l hvetemel (ca.) // 1 ts salt // Egg til pensling og sesamfrø/valmuefrø til pynt (valgfritt)

Smelt smør i en liten kjele, tilsett melk og vann. La dette bli fingervarmt før du har det over en stor bolle. Smuldre gjæren i blandingen og rør helt til alt er oppløst. Tilsett mel og salt, og elt til deigen blir smidig og fin. La deigen heve til dobbel størrelse, husk å dekke til bollen. Når deigen er ferdig hevet tar du av en liten bit med deig som skal bli stilker, før du deler resten av deigen i 12 like store deler. Trill ut kuler som til vanlige rundstykker, men bruk en saks for å klippe små snitt langs hele rundstykket. Dette vil skape formen av et gresskar når rundstykkene har fått hevet mer.

Den lille klumpen med deig som du tok av til stilker kan du trille ut til en lang pølse, del den så opp i 12 like store stilker. La alt heve videre i 30 minutter. Pensle rundstykkene med egg og strø over sesamfrø eller valmuefrø hvis ønskelig. Trykk et lite hull i midten, som stilkene kan festes i etter de er stekt. Stekes på 225 grader i ca. 15 minutter. 

Ble ikke disse ganske søte da? Jeg tror i hvert fall de vil se dekorative ut på et frokostbord! Også er det jo gøy å gjøre litt nytt utav de tradisjonelle rundstykkene. Håper de frister ♥

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#halloween #rundstykker #bakst #bake #gjærbakst #hjemmelaget #oppskrift #mat #lunsj #gresskar #diy #hjemmelaget #halloween2017mood 

3 enkle DIYs til Halloween

Halloween er rett rundt hjørnet og derfor vil det være Halloween-tema på bloggen hele uken! Jeg hadde det så gøy med Halloween-langweekenden min i fjor, og håper det blir like bra i år. På planen står i hvert fall alt fra oppskrifter til DIYs og gode tips, så jeg håper dere vil finne litt inspirasjon til årets skumleste dag her denne uken. Først ut er 3 veldig enkle DIY-prosjekter, hvor jeg bruker ting de fleste har liggende hjemme, eller som kan kjøpes for en billig penge. Håper dere liker tipsene! 

Dorull-kubbelys

Du trenger: Tomme doruller // El-telys // Limpistol // Saks // Sort spraylakk/maling // Tape

Disse brannsikre lysene lager du enkelt ved å lime fast et el-telys i enden av en dorull. Bruk en saks til å tilpasse lengden på dorullen slik at ser det ut som om lysene har brent i ulik tid. Når dette har tørket bruker du igjen limpistolen for å lage stearindrypp, som vist på bildet under. La det tørke helt før du dekker til det som skal være flammen på lyset med tape, dette for at det ikke skal komme maling eller spraylakk på den. Så er det bare å spraye eller male i ønsket farge. Siden det er Halloween valgte jeg å lage de sorte, men du kan selvfølgelig gå for oransje, lilla, eller hva du måtte like. Disse kan du trygt bruke blant spindelvev og annet stoff.

Flaggermus i lampeskjerm 

Du trenger: Sort ark // Penn // Saks // Tape // En lampe

Disse flaggermusene var kanskje det aller enkleste prosjektet, men jeg synes resultatet ble veldig kult. Alt du trenger å gjøre er å finne en flaggermusform du liker, jeg søkte bare etter “bat clipart” på Google, også la jeg arket inntil skjermen for å tegne etter. Nå skal det sies at jeg ikke hadde sorte ark, så arket jeg tegnet på var hvitt. Du kan derfor enten gjøre det sånn som meg, og bare tussje arket sort etter du har klipt ut flaggermusene, eller tegne en mal på hvitt ark og så tegne over på sort ark. Etter du har fått tegnet flaggermusen er det i hvert fall bare å klippe de ut og tape de fast på innsiden av lampeskjermen din. 

Hermetikk-spøkelse

Du trenger: En hermetikkboks // Hvit spraylakk/maling // Sort spraylakk/maling // Ark // Penn // Saks // Tape // Hyssing // Spiker el. // Hammer // Plaspose // Limpistol 

Start med å spraye/mal en liten del av hermetikkboksen sort, det er her øynene og munnen skal være. På et ark tegner du opp slik du ønsker at øynene og munnen skal se ut, klipp de så ut. Når det sorte har tørken fester du malen til øye og munn der du vil ha de med tape (bare brett tape dobbelt så sitter den på både arket og boksen), og så kan du spraye/male resten hvitt. La det tørke helt, og gå gjerne over med en runde til hvis det er behov. Fjern lappene som ligger over øyne og munn. Nå kan du egentlig bare la den være som den er, men jeg hadde lyst til å legge til noen skumle frynser. De klippet jeg bare ut av en plastikkpose, også limte jeg de fast på innsiden av boksen. For å kunne henge opp boksen lagde jeg et hull i toppen ved å slå igjennom en spiker. Bruk tråd eller hyssing til å henge opp. Denne vil se veldig kul ut når det er litt vind!

Sjekk gjerne ut garn-gresskarene jeg lagde i fjor.

Alle tre prosjektene var veldig enkle, og det som tok lengst tid var å vente på at spraylakken skulle tørke. Alle tingene kan også fint lages av barn! 

Hvilket prosjekt likte du best?

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#halloween #diy #hobby #hjemmelaget #morro #gøy #fest #dekor #skummelt #halloween2017preps 

Nok er nok – stå opp for dyrene!

Det er denne tiden på året igjen, tiden hvor vi må gå i fakkeltog for å vise at det ikke er greit å flå dyr for pelsen deres. Dette er 14. gangen fakkeltoget arrangeres, og i år er det viktigere enn noen gang at vi stiller opp. Regjeringens valg om å gi pelsdyrnæringen 2 millioner kroner i støtte, samtidig som de kutter all støtten til frivillig dyrevern er helt hårreisende. At en næring som møter så mye motstand i befolkningen og i motebransjen, som pelsen er ment for fortsatt får subsidier og ikke har blitt forbudt er nesten litt utrolig. Dette og de utallige bevisene på at pelsdyrene ikke har det godt er tydeligvis ikke nok. Da må vi si fra! 

Jeg håper alle som har mulighet stiller opp i sine byer i dag, og går for dyrene. Det vil være fakkeltog i hele 30 byer, så sjekk gjerne ut NOAHs arrangement på Facebook for å finne en by nær deg. Også får vi håpe vi slipper å samles igjen for 15. gang neste år!

– Sara


#pels #dyrevern #fakkeltog #noah #dyr