Oppskrift: Gresskar-formede rundstykker

Det er vel lite som skriker Halloween mer enn gresskar? Så da jeg kom over noen som hadde laget gresskarformede rundstykker måtte  jeg jo bare prøve å gjennskepe de. Det er dessverre ikke gresskar i denne oppskriften, men gode kan jeg love deg at de er uansett. Og ikke minst – veldig enkle å lage! Oppskriften  jeg har brukt til rundstykkene har en gang stått i ukebladet Hjemmet, men du kan bruke en annen om du har en favoritt. Hvilken oppskrift man brukes har ikke så mye å si, det er formen som gjør disse unike. 

Ingredienser: 25g fersk gjær // 2 ss smør // 3 dl melk // 2 dl vann // 1l hvetemel (ca.) // 1 ts salt // Egg til pensling og sesamfrø/valmuefrø til pynt (valgfritt)

Smelt smør i en liten kjele, tilsett melk og vann. La dette bli fingervarmt før du har det over en stor bolle. Smuldre gjæren i blandingen og rør helt til alt er oppløst. Tilsett mel og salt, og elt til deigen blir smidig og fin. La deigen heve til dobbel størrelse, husk å dekke til bollen. Når deigen er ferdig hevet tar du av en liten bit med deig som skal bli stilker, før du deler resten av deigen i 12 like store deler. Trill ut kuler som til vanlige rundstykker, men bruk en saks for å klippe små snitt langs hele rundstykket. Dette vil skape formen av et gresskar når rundstykkene har fått hevet mer.

Den lille klumpen med deig som du tok av til stilker kan du trille ut til en lang pølse, del den så opp i 12 like store stilker. La alt heve videre i 30 minutter. Pensle rundstykkene med egg og strø over sesamfrø eller valmuefrø hvis ønskelig. Trykk et lite hull i midten, som stilkene kan festes i etter de er stekt. Stekes på 225 grader i ca. 15 minutter. 

Ble ikke disse ganske søte da? Jeg tror i hvert fall de vil se dekorative ut på et frokostbord! Også er det jo gøy å gjøre litt nytt utav de tradisjonelle rundstykkene. Håper de frister ♥

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#halloween #rundstykker #bakst #bake #gjærbakst #hjemmelaget #oppskrift #mat #lunsj #gresskar #diy #hjemmelaget #halloween2017mood 

5 kommentarer

Siste innlegg