Favorites from Ellos + rabattkode

Inneholder annonselenker

Hei og god helg dere! I dag ville jeg bare titte innom dere med litt inspirasjon til høstgarderoben. Kanskje noen av dere trenger en tykk genser, noen kule boots eller kanskje bare noe hverdagstøy til høstsesongen? Jeg har i hvert fall kikket rundt på alle godsakene Ellos har inne nå, og her er det lett å gå bananas! Under har jeg plukket ut mine favoritter og satt det sammen til tre forskjellige kollasjer. Hvis dere finner noe dere har lyst til å klikke hjem får dere 50% rabatt på den dyreste varen ut dagen, med bruk av denne koden 345418! Du får også gratis frakt 🙂 

1. Genser 2. Genser 3. Genser 4. Genser 5. Lue 6. Jakke 7. Jakke 8. Genser 9. Jakke

I den første kollasjen ville jeg ha fokus på de klassiske plaggene, som stikkegensre og lange kåper. En plain camel trench coat er nesten et must i alles garderober, den går til alt og vil aldri gå av moten. En deilig, varm genser med høy hals er heller ikke dumt å investere i før gradestokken kryper ned på minussiden. Også falt jeg for den litt crazy genseren med sikk-sakk-mønster. Ikke egentlig veldig typisk meg, men veldig kul!

1. Skjørt 2. Kjole 3. Jakke 4. Veske 5. Skjorte 6. Genser 7. Veske 8. Bukse 9. T-skjorte 10. Boots

I kollasj nummer to har jeg fokuser litt mer på “pentøy”. Det kommer jo godt med for eventuelle familiemiddag og kvelder ut, høsten og vinteren er jo storseong for nettopp dette. Jeg synes semskede plagg er veldig kult for tiden og ble litt forelsket i både det bruke skjørtet og den sorte kjolen. Den sorte vesken med semskede detaljer og sølvring har jeg også veldig lyst til å klikke hjem, den ser ut til å ha akkurat passe størrelse hvis man skal ut på festligheter. Et par klassiske sorte vide bukser er også et rimelig trygt kjøp, disse kan matches på så uendelig mange måter!

1. Skjorte 2. Lue 3. Bomberjakke 4. Fitbit 5. Veske 6. Bukse 7. Genser 8. Genser 9. Bukse 10. T-skjorte 11. Sko 12. Skjørt 13. Sko

Til slutt har jeg funnet frem til noen litt mer sporty og kule plagg for hverdagsbruk. En bomberjakke er must i høst! Denne her i burgunder ligner litt på den jeg kjøpte meg tidligere i år, og den har allerede rukket å blitt brukt mye. Hvis du ønsker å satse på en aktiv høst kan en Fitbit være en smart investering! Jeg kjøpte meg en fra Ellos tidligere i år og det er virkelig motiverende å ha et lite armbånd som minner deg på hvor aktiv du har vært den dagen. 

Jeg håper dette innlegget var nyttig for noen, og at dere fant masse fint dere likte. Jeg har i hvert fall aldri noe problem med å finne drøssevis av fine ting inne på Ellos. De har både masse fine klær og ikke minst en stor interiørdel som er stappet med godsaker! Kanskje jeg lager et innlegg med mine interiørfavoritter en dag også, det fortjener nemlig et eget innlegg! 

Fortell meg gjerne hva som er dine favoritter i kommentarfeltet!

– Sara


#mote #fashion #ellos #tips #klær #høst #garderobe #høstgarderobe 

6 must haves for tykt hår

Hei og god søndag! Har dere hatt en avslappende slutt på uken? Jeg har jobbet kveld/natt denne helgen på grunn av Bieber-konsertene så jeg har sovet store deler av dagen. Ikke veldig spennende, men nødvendig! Nå skal jeg straks i gang med en sein middag, men før det ville jeg bare innom for å vise dere mine 6 must haves for tykt hår. Dette er selvfølgelig ikke produkter som utelukkende er for de med tykt hår, men dette er ting jeg har funnet ut at passer for mitt hår. Håper dere liker innlegget ♥

For å holde håret så friskt og sunt som mulig må jeg ha en god hårkur. Jeg har brukt mange forskjellige gjennom årene og blant favorittene finner vi denne fra Bumble and Bumble og K-pack fra Joico.

Håret mitt floker seg veldig lett, spesielt nå som jeg har begynt å bruke skjerf igjen, så en skånsom hårbørste er jeg helt avhengig av. Min favorittbørste er helt klart Tangle Teezer. Den lugger nesten ikke, sliter lite på håret også kan den kjøpes i rosa! What’s not to like?

Dere som har tykt hår vet at det å føne håret et lite prosjekt i seg selv, det er ikke gjort i en håndvending! Quick Blow Dry fra KMS California er et helt genialt produkt som kutter ned på fønetiden. Og ja, den funker faktisk! Skal håret krølles eller rettes må man også beregne en god del tid, her har jeg dessverre ikke noe tips for å kutte ned tiden, men en god varmebeskytter er helt nødvendig. Cream Heat Spray fra Maria Nila er min nyeste favoritt, fordi den i tillegg til å beskytte håret etterlater det silkemykt.

Mitt hår har lett for å bli litt brusete så for å temme det litt bruker jeg hårolje. Til nå har jeg sverget til Moroccan oil, men når denne er tom skal jeg begynne å lage oljer som passer til mitt hår selv. Jeg liker ikke å vaske håret for ofte, og klarer meg som regel med én gang i uken. Innimellom trengs det likevel å freshes opp litt, og da kan en tørrshampoo være veldig grei å ha tilgjengelig. Favorittene mine er de fra Batiste og denne her fra Redken. 

I tillegg til dette bruker jeg selvfølgelig shampoo og balsam, og andre stylingprodukter etter behov. Håper noen fant dette nyttig!

Hva er dine must haves for håret?

– Sara


#hår #hair #skjønnhet #beauty #tips #inspo #inspirasjon #hårpleie #redken #bumbleandbumble 

Oppskrift: tilslørte bondepiker

Temperaturen synker, vi våkner ofte til regn som pisker mot ruta og bladene begynner gradvis å skifte farge. Det er nok på tide å innse at høsten er her for fullt. Heldigvis kan høsten være en riktig så koselig årstid hvis man lærer seg å sette pris på de riktige tingene. Personlig er høsten faktisk en av mine favorittårstider! Jeg elsker å kle meg i tykke gensere og skjerf, lage masse varmt drikke og ikke minst høste epler og bær. Til og med regnet kan være litt hyggelig hvis man sitter inne med en god bok eller en film på skjermen. I dag tenkte jeg derfor å slå et slag for høsten ved å dele en sinnsykt god dessertoppskrift med dere, klassikerne tilslørte bondepiker. Med epler fra egen hage, så klart! Eller, oldemor sin hage er vel mer riktig. Det har blitt en liten tradisjon å dra dit for å plukke hver høst, så håper dere er klare for oppskrifter med eple fremover ♥

Eplemos til 2 personer: et par middels store epler // 1/2 dl vann // Litt sukker

Kutt opp eplene, skrell de gjerne også hvis du ikke liker skallet. Ha bitene i en kjele med vann og sukker, og la det koke til eplene er møre. Ta eplene av platen og mos alt med en potetstapper. La det avkjøles før du begynner å legge lagene.

Krunsj: 1 dl grilljermel // 1 dl havregryn // Et par ss brunt sukker // 1 ss smør // 1 ss kanel 

Smelt smøret i en kjele og tilsett resten. La det steke noen minutter, pass på å røre så det ikke svir seg.

Mens det varme står å kjøler seg ned kan du piske krem av fløte. Hvis du vil ha i litt sukker kan du det, men det er egentlig nok sukker ellers i denne desserten. Jeg hadde i litt 100% vaniljepulver for å få litt vaniljesmak, det ble veldig godt!

Så er det bare å legge eplemos, krunsj og krem lagvis i et glass. Topp gjerne med glasserte eplebiter hvis du vil det. Du lager det enkelt ved å steke eplebiter i litt smør med ønsket krydder og eventuelt sukker. 

– Sjekk gjerne ut denne oppskriften på varm eplesider! Den er helt amazing til kalde høstkvelder –

Dette er faktisk første gang jeg lager tilslørte bondepiker, selv om jeg elsker alt som smaker eple! Og det ble jo så godt, dette kommer vi garantert til å ha flere ganger i høst. Det er også helt genialt å servere hvis du skal ha middagsbesøk, alt kan gjøres klart på forhånd, så trenger du bare å legge det lagvis mens gjesten er der. Husmorpoeng!

Har du noen gode epleoppskrifter?

– Sara


#oppskrift #hjemmelaget #dessert #epler #høst #dit #inspirasjon #inspo 

Underholdningstips: Live redder verden. Litt

Har dere fått med dere det nyeste programmet til Live Nelvik på NRK, Live redder verden. Litt? Det er et underholdningsprogram som handler om Lives vei til et mer miljøvennlig liv. Det høres kanskje litt småkjedelig ut, men jeg synes det er et utrolig kult program! De har klart å få til en fin balansegang mellom å informere og å underholde. Og jeg merker jeg har blitt mer engasjert i å være mer miljøvennlig selv etter å ha sett programmet. Så derfor ville jeg bare titte innom for å anbefale den videre til dere 🙂 

Uten å røpe for mye så starter det med at Live finner ut hvor høyt utslipp av Co2 hun har i året, så blir målet å komme seg ned mot verdensgjennomsnittet. For å måle det omtrentlige utslippet av Co2 man har per år kan man fylle ut en klimakalkulator. Det er ikke mange spørsmålene man må svare på for å finne ut hvordan man ligger an i forhold til nordmenn og resten av verdens befolkning. Jeg tok testen og fikk et veldig bra resultat. Her håper jeg dere tåler litt selvskryt, for jeg er faktisk ganske fornøyd med resultatet mitt. 

Grunnen til at jeg kommer ganske bra ut er blant annet at jeg ikke spiser kjøtt og at jeg tar buss, isteden for å kjøre bil. Vi bor i tillegg i en leilighet, så strømforbruket vårt er lavt sammenlignet med folk som bor i store hus.

I serien er hun innom mange forskjellige miljøvennlige tiltak, alt fra dumpster diving til redesign av klær, til hvordan kutte ned på avfallsmengden man gir fra seg. Jeg anbefaler alle som er interessert i å leve litt mer miljøvennlig til å sjekke ut denne serien. Egentlig burde alle se den uansett, for dette er viktig! Vi er nødt til å gjøre noen endringer i tiden som kommer hvis vi fortsatt ønsker å leve på denne planeten. Sånn, det var dagens lille alvorsprat. 

Serien ligger gratis ute på NRK Nett-TV, og er på bare 5 episoder, så løp inn å se.

Har du fulgt med på dette programet?

– Sara


#miljø #underholdning #nrk #livenelvik #miljøvennlig #klima #tips #tv

Oppskrift: burrito bowl

Hei igjen! Det er ikke ofte jeg har to innlegg på en dag lenger, men jeg tenkte jeg måtte stikke innom dere med en oppskrift på tampen av uken. Valget falt på en utrolig god middag vi hadde for et par uke tilbake, burrito bowl. Vi kombinerte hjemmelaget gresk flatbrød med hummus, hjemmelaget dressing og masse gode grønnsaker. Det går selvfølgelig an å kjøpe disse burritobrødene ferdig, men vi hadde lyst til å prøve å lage selv. Dessverre så har vi ikke en steketakke, så de ble ikke så mye som de helst skal være. Men ellers var dette en helt nydelig rett! Håper det smaker ♥

Ingredienser til ca. 6 flatbrød: 1/2 pakke gjær // 7 dl mel // 1,5 dl lunket vann // 1,25 dl lunken melk // 1 ts sukker // 1 ts olivenolje //  1 ts salt // 

  Bland gjær, sukker, vann, melk, olje, salt og ca. halvparten av melet sammen i en bolle. Tilsett resten av melet gradvis etter behov til du får en fin og smidig deig. La deigen heve til den har doblet seg i størrelse. Del deigen opp i 6 like store stykker, og kjevle de til de er noen millimeter tykke. Disse flatbrødene skal egentlig stekes på en steketakke, da blir de myke og perfekte til burritos. Vi har som sagt ikke det, så vi stekte de bare i ovnen til de ble gylne. 

  Når du har flatbrødene klare er det bare å fylle på med det du liker. Vi kuttet kokte søtpotet, stekte sopp, kuttet opp agurk, løk, salta, gulrot og ost. Så toppet vi det med hjemmelagd hummus og agurkdressing. 

  Denne delte jeg oppskrift på for en liten tid tilbake, oppskrift finner du her.

  Jeg håper jeg klarte å friste noen med denne oppskriften her, jeg kan i hvert fall garantere at denne kombinasjonen smaker helt himmelsk! Og det fine er jo at man kan putte oppi hva som helst. Det er egentlig perfekt å ha en sånn rett på søndag, for da kan man bruke opp det man har igjen i kjøleskapet før en ny uke starter. En perfekt måte å kutte ned på matsvinnet!

  Så med det vil jeg ønske dere en kjempefin kveld, så skrives vi snart igjen!

  – Sara


  #mat #middag #oppskrift #sunt #grønt #grønnsaker #søtpotet #hjemmelaget 

  Update: 30 days challenge

  Hei og god søndag! Siden vi allerede har kommet oss over halvveis inn i september tenkte jeg det var på tide å oppdatere dere på min 30 days morning challenge. Hvis dere ikke vet hva det er kan dere lese hva den går ut på her. Hvis du har vært med på den må du selvfølgelig gjerne oppdatere meg på hvordan det har gått i kommentarfeltet. 

  Den første uka gikk veldig bra, jeg spratt opp av sengen mellom 7.30 og 8.00 hver dag, og fulgte målene jeg hadde satt meg. Det er en utrolig god følelse å oppdage klokken 12 på dagen at du har rukket å gjøre nesten hele to do listen din for dagen. Det var med andre ord veldig givende og jeg følte meg superproduktiv!

  Den største utfordringen har helt klart vært å komme meg opp i perioder hvor jeg jobber mye. Jeg har jobbet mye den siste uken, og til veldig varierte tider. Hvis jeg har tidligvakt må jeg opp litt over 5, så da kommer jeg meg opp. Hvis jeg dog jobber seinvakt er jeg ikke hjemme før over 01 på natten. Da blir det vanskelig å komme seg opp dagen etter. Så den siste uken har jeg dessverre falt litt fra. I tillegg har jeg jobbet natt nå i helgen, så da har døgnrytmen blitt en helt annen. Til uken har jeg også et par nattevakter, men bortsett fra det skal jeg komme meg tilbake på rett spor igjen. 

  Det jeg synes er vanskelig er å få gjort resten av punktene når jeg ikke er flink til å stå opp til riktig tid. Jeg er en veldig alt eller ingenting person, noe som ofte ødelegger litt for meg. Men hudpleierutinen har jeg holdt på hver eneste dag, det samme med frokosten. Så jeg har absolutt noen forbedringspunkter, så jeg får bare prøve så godt jeg kan resten av måneden. Forhåpentligvis vil de fleste tingene bli varige vaner. 

  Håper dere har hatt en fin helg ♥

  Har du vært med på challengen?

  – Sara


  #challenge #hverdag #morgen #morning #frokost #inspo #inspirasjon #rutine #morgenrutine

  Årets sommerfest

  Hei dere! Det har rukket å gå en hel uke siden sist jeg var innom her, men jeg lover at jeg ikke har ligget på latsiden. Dagene har gått med til mye jobb, vi har litt manko for tiden så jeg får veldig mye vakter. Denne uken har jeg kun fri i dag, og jeg kunne faktisk jobbet i dag også hvis jeg hadde hatt mulighet! Gleder meg til neste lønning! I helga hadde jeg (nesten) helt fri, så da benyttet vi sjansen til å dra på Tusenfryd! Det var én av tingene jeg hadde lyst til å få til i løpet av sommeren, og selv om det er september sier vi oppdrag utført på den. På søndag var det tid for mer pleasure, da var det nemlig duket for den årlige sommerfesten på jobb. Kameraet var med, og selv om jeg ikke liker å knipse masse bilder på sånne sammenkomster ble det noen jeg kan dele med dere. 

  Sjekk hun her da! Babe ♥

  Meg og søteste Pre ♥

  Festen ble arrangert i teltet bak hotellet, hvor vi fikk servert middag og drikke hele kvelden. 

  Omgivelsene på Fornebu er det virkelig ingenting å si på! Nydelig ♥

  Resepsjonsjentene på brygga 🙂

  Håper det er greit jeg legger ut dette bildet, synes det ble så kult! 

  Selv om vi ikke var så mange fra resepsjonen koste vi oss masse! Stemningen var god, faktisk så god at jeg endte opp på dansegulvet! Det er også veldig hyggelig å møte kollegaer i en litt annen setting enn jobb, man blir automatisk bedre kjent. Da er det også veldig hyggelig å komme tilbake på jobb igjen etterpå. Vi jentene avsluttet kvelden på Max, hvor jeg spiste den sinnsykt gode veganburgeren deres. Den MÅ dere prøve hvis dere ikke har gjort det før! Den er laget med Oumph! som faktisk kommer i butikken i disse dager, det ser og føles ut som kjøtt, men er helt vegansk! Det kommer garantert oppskrifter med det fremover på bloggen.

  Takk for en hyggelig kveld, og takk til Synne for at jeg fikk overnatte ♥

  – Sara


  #fest #party #jobb #sommer #koselig #venner #oslo #fornebu 

  Oppskrift: mango og banan-smoothie

  Jeg fikk så lyst på smoothie til lunsj i dag, så jeg dykket ned i fryseren for å se hva som fristet. Valget falt på mango og banan, de to smakene sammen slår aldri feil! Jeg har ganske mye banan liggende i fryseren nå, for jeg reddet en haug med bananer fra å bli kastet på jobb her om dagen. Det er så synd å kaste helt fine bananer bare fordi de har sprukket opp litt og begynner å bli brune. Så jeg tok de med hjem, kuttet de opp og frøs de ned. Vips så var smoothielageret fylt opp ♥ –

  – Håper det smaker –

  Ingredienser: 1 liten mango // 1,5 moden banan // 2 ts 100% vaniljepulver // Saften av 1/2 appelsin 

  Sleng alt sammen i blenderen og blend til du får en myk smoothiekonsistens. Jeg brukte bare frossen frukt, så jeg måtte tine mine litte gran og tilsette litt vann for å hjelpe blenderen. Har du fersk frukt skal det ikke være noe problem. 

  Mangoen og bananen gjør denne smoothien veldig søt, så for å balansere det hele bruker jeg appelsin. Tilsett bare mer appelsin dersom du liker å ha den enda syrligere. 

  Nam, denne ble veldig god! Siden dette var til lunsj tok jeg meg en skål med nøtteblanding også. Jeg kjøpte et par poser med Berit Nordstrand sin naturlige nøttemiks med mørke sjokoladebiter på butikken i går, og herre så god den er! De mørke bitene er laget av kakaomasse og kokosblomstsukker, så de er skikkelig mørke og bitre, men sammen med nøttene blir det en himmelsk kombo. Anbefaler dere å smake hvis dere ikke har gjort det enda. 

  Hva liker du å lage smoothie av?

  – Sara 


  #oppskrift #mat #kosthold #smoothie #drink #banan #mango #hjemmelaget #sunt #sunn #tips #frokost #lunsj

  Oslo med to fine jenter

  God søndag! Gårsdagen i Oslo med Anna og Vilde var så fin! Etter en litt spesiell busstur kom vi oss omsider ned, klare for å sjekke ut årets Matstreif. Det var ekstremt mye folk der i år, så det var litt vanskelig å komme frem. I tilleg var det dessverre ikke så mange vehetariske boder der, men vi hadde det gøy uansett. Da vi var mette og lei festivalen tuslet vi ned på Aker Brygge en tur for å bare slappe av i sola. Så ble det litt shopping og middag. Her kommer et lite bildedryss 🙂

  Fineste ♥

  De solgte maiskolber fra Ringerike! (her jeg bor)

  Anna hadde så lyst til å teste denne! Eller, hun hadde ikke noe, jeg trengte jo et bilde! Hehe

  Sukkerspinn i alle regnbuens farger.

  Middagen inntok vi på Funky Fresh Foods. Det ble en bokhveteburger med fries og rødbeter på alle sammen. Det var veldig godt, selv om “aiolien” ikke smakte aioli, men egg isteden. 

  Hvis dere ikke har vært på Funky Fresh Foods før anbefaler jeg dere å ta turen! De har så mye god mat, og ikke minst helt sinnsyke sjokoladekuler, Coco Crunch 🙂

  JA, jeg hadde masse swatches på hånda. Hehe

  Kjempekoselig dag med fine jenter! Synd det blir så lenge mellom hver gang vi får møttes. Jeg må forresten vise dere hva jeg fikk i bursdagsgave av Anna en dag! Hun hadde kjøpt med masse gøy vegansk snaks og spiselige greier. Gleder meg til å vise dere, og smake på det. ♥

  Nå er jeg på vei ut til mamma for å besøke henne en tur. Håper dere får en super søndag!

  Hva er dine planer for dagen?

  – Sara


  #venner #venninner #oslo #mat #matstreif #matfestival #vegetar #funkyfreshfoods

  Et lite middagstips

  God helg dere! Denne helga gleder jeg meg skikkelig til, jeg skal nemlig til Oslo i morgen med Vilde og Anna! Det skal bli så kos å være litt med de to igjen ♥ I tillegg fant jeg nettopp ut at det er Matstreif i Oslo i helga, så da skal vi ta en tur innom der. Jeg har jo brukt å dra på det hvert år, så det passet jo perfekt at jeg allerede er i byen!  Også skal jeg besøke mamma en tur på søndag 🙂 Det blir kjempekos!

  Nå sitter jeg på bussen, klar for ukas siste kveldsvakt, men før det ville jeg bare tipse dere om noen veldig gode vegetarburgere fra Coop. Dette er veldig enkel vegetarmat som jeg tror de aller fleste vil like!

  Den røde burgeren er lager av hovedsakelig rødbeter og den grønne av erter og grønne bønner. Jeg veit den grønne kanskje kan se litt guffen ut, men overrskende nok endte den opp som favoritten til både Matias og meg. Begge burgerne er krydret godt og er veldig gode på smak.

  Så, hvis du har lyst på noe enkelt til middag i dag anbefaler jeg deg å gi disse en sjanse!

  Vi serverte våre med en spicy dressing, masse salat og ost. Perfekt helgemat! Håper det smaker, og riktig god helg alle sammen!

  Har du smakt disse?

  – Sara


  #mat #kosthold #tips #inspirasjon #middag #inspo #tips