Oppskrift: tilslørte bondepiker

Temperaturen synker, vi våkner ofte til regn som pisker mot ruta og bladene begynner gradvis å skifte farge. Det er nok på tide å innse at høsten er her for fullt. Heldigvis kan høsten være en riktig så koselig årstid hvis man lærer seg å sette pris på de riktige tingene. Personlig er høsten faktisk en av mine favorittårstider! Jeg elsker å kle meg i tykke gensere og skjerf, lage masse varmt drikke og ikke minst høste epler og bær. Til og med regnet kan være litt hyggelig hvis man sitter inne med en god bok eller en film på skjermen. I dag tenkte jeg derfor å slå et slag for høsten ved å dele en sinnsykt god dessertoppskrift med dere, klassikerne tilslørte bondepiker. Med epler fra egen hage, så klart! Eller, oldemor sin hage er vel mer riktig. Det har blitt en liten tradisjon å dra dit for å plukke hver høst, så håper dere er klare for oppskrifter med eple fremover ♥

Eplemos til 2 personer: et par middels store epler // 1/2 dl vann // Litt sukker

Kutt opp eplene, skrell de gjerne også hvis du ikke liker skallet. Ha bitene i en kjele med vann og sukker, og la det koke til eplene er møre. Ta eplene av platen og mos alt med en potetstapper. La det avkjøles før du begynner å legge lagene.

Krunsj: 1 dl grilljermel // 1 dl havregryn // Et par ss brunt sukker // 1 ss smør // 1 ss kanel 

Smelt smøret i en kjele og tilsett resten. La det steke noen minutter, pass på å røre så det ikke svir seg.

Mens det varme står å kjøler seg ned kan du piske krem av fløte. Hvis du vil ha i litt sukker kan du det, men det er egentlig nok sukker ellers i denne desserten. Jeg hadde i litt 100% vaniljepulver for å få litt vaniljesmak, det ble veldig godt!

Så er det bare å legge eplemos, krunsj og krem lagvis i et glass. Topp gjerne med glasserte eplebiter hvis du vil det. Du lager det enkelt ved å steke eplebiter i litt smør med ønsket krydder og eventuelt sukker. 

– Sjekk gjerne ut denne oppskriften på varm eplesider! Den er helt amazing til kalde høstkvelder –

Dette er faktisk første gang jeg lager tilslørte bondepiker, selv om jeg elsker alt som smaker eple! Og det ble jo så godt, dette kommer vi garantert til å ha flere ganger i høst. Det er også helt genialt å servere hvis du skal ha middagsbesøk, alt kan gjøres klart på forhånd, så trenger du bare å legge det lagvis mens gjesten er der. Husmorpoeng!

Har du noen gode epleoppskrifter?

– Sara


#oppskrift #hjemmelaget #dessert #epler #høst #dit #inspirasjon #inspo 

9 kommentarer

Siste innlegg