Oppskrift: tilslørte bondepiker

Temperaturen synker, vi våkner ofte til regn som pisker mot ruta og bladene begynner gradvis å skifte farge. Det er nok på tide å innse at høsten er her for fullt. Heldigvis kan høsten være en riktig så koselig årstid hvis man lærer seg å sette pris på de riktige tingene. Personlig er høsten faktisk en av mine favorittårstider! Jeg elsker å kle meg i tykke gensere og skjerf, lage masse varmt drikke og ikke minst høste epler og bær. Til og med regnet kan være litt hyggelig hvis man sitter inne med en god bok eller en film på skjermen. I dag tenkte jeg derfor å slå et slag for høsten ved å dele en sinnsykt god dessertoppskrift med dere, klassikerne tilslørte bondepiker. Med epler fra egen hage, så klart! Eller, oldemor sin hage er vel mer riktig. Det har blitt en liten tradisjon å dra dit for å plukke hver høst, så håper dere er klare for oppskrifter med eple fremover ♥

Eplemos til 2 personer: et par middels store epler // 1/2 dl vann // Litt sukker

Kutt opp eplene, skrell de gjerne også hvis du ikke liker skallet. Ha bitene i en kjele med vann og sukker, og la det koke til eplene er møre. Ta eplene av platen og mos alt med en potetstapper. La det avkjøles før du begynner å legge lagene.

Krunsj: 1 dl grilljermel // 1 dl havregryn // Et par ss brunt sukker // 1 ss smør // 1 ss kanel 

Smelt smøret i en kjele og tilsett resten. La det steke noen minutter, pass på å røre så det ikke svir seg.

Mens det varme står å kjøler seg ned kan du piske krem av fløte. Hvis du vil ha i litt sukker kan du det, men det er egentlig nok sukker ellers i denne desserten. Jeg hadde i litt 100% vaniljepulver for å få litt vaniljesmak, det ble veldig godt!

Så er det bare å legge eplemos, krunsj og krem lagvis i et glass. Topp gjerne med glasserte eplebiter hvis du vil det. Du lager det enkelt ved å steke eplebiter i litt smør med ønsket krydder og eventuelt sukker. 

– Sjekk gjerne ut denne oppskriften på varm eplesider! Den er helt amazing til kalde høstkvelder –

Dette er faktisk første gang jeg lager tilslørte bondepiker, selv om jeg elsker alt som smaker eple! Og det ble jo så godt, dette kommer vi garantert til å ha flere ganger i høst. Det er også helt genialt å servere hvis du skal ha middagsbesøk, alt kan gjøres klart på forhånd, så trenger du bare å legge det lagvis mens gjesten er der. Husmorpoeng!

Har du noen gode epleoppskrifter?

– Sara


#oppskrift #hjemmelaget #dessert #epler #høst #dit #inspirasjon #inspo 

Hei hei. Jeg heter Sara, er 29 år, og bor på Tyristrand sammen med kjæresten min. Jeg er utdannet lærer, men holder for tiden på med en master i digital kommunikasjon og kultur. Målet mitt er å leve så miljøvennlig som mulig, så på denne bloggen vil du finne en god blanding av oppskrifter, DIY-prosjekter, tips osv. med en miljøvennlig vri. Håpet er at jeg kan inspirere andre til å bli litt mer miljøvennlig. Håper du liker deg her :) Kontakt: [email protected]
Posts created 561

9 thoughts on “Oppskrift: tilslørte bondepiker

  1. Dette så farlig godt ut 😀 Håper du har en flott helg! Feel free til å ta en titt innom min nye blogg og like den på facebook 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top