Året som gikk: Mai-august

Så var det tid for del to av hva som skjedde i 2013. Håper dere er klare for et gigantisk bildedryss? Jeg har nemlig ikke spart på bildene denne gangen, det er jo så koselig å se igjennom og veldig vanskelig å velge ut bare noen få. 

Mai

Helt i starten av mai hadde Malin og jeg en liten mini-feiring av bursdagen hennes på Mathallen. Vi koste oss ofte på kafé sammen, så dette var den perfekte lille feiringen for oss ♥

Malin og jeg tok en tur til Storo-senteret for å lære litt om kakepynting av Villa Perlesukker. Hun som kom helt til finalen i “Hele Norge baker”! Det var kanskje jeg som koste meg mest, men jeg tror nok Malin innerst inne hadde det veldig gøy? 

Kaken på bildet av oss har hun pyntet altså, skal ikke skryte på meg å være så flink! Det til høyre derimot… Var så flink jeg ble i løpet av kurset. Øvelse gjør mester har jeg hørt! 

På vei til Storo-senteret fant vi Portveien 2! Noen som husker det fra Barne-TV? Hvis dere ser nøye etter så sitter det en giraff i det øverste vinduet, kanskje ikke originalen, men søt var den. 

På 17.mai spiste Malin, Marthe, Matias og jeg champagne-frokost hjemme hos oss. Dagen før satt jeg derfor å klippet og gjorde i stand bordkort ol. 

Selve frokosten var kjempegod, alle tok med seg noe vi kunne spise og noen bobler vi kunne ha i glasset. Etter frokosten tok vi en tur ned til Slottsplassen som var ganske så full av folk. Litt gøy å få se kongefamilien vinke for første gang, har jo bare sett bilder av Oslo-feiring på TV før. 

 

Siden 17. mai var rett før helgen dro Matias og jeg hjem og spiste middag med familien senere på dagen. Med andre ord en veldig fin 17.mai! 

Marthe og jeg dro på åpningen av Starbucks på Oslo City og vi var de andre som noen gang har sjekket inn der! Haha 

Malin og jeg var flinke og leste til eksamen i det fine sommerværet. Det ble muligens mer kos og is i parken enn det ble lesing..  

Juni

3. juni hadde vi vår siste eksamen og var med det ferdig på Bjørknes Høyskole. Vi hadde en koselig avslutning på skolen med grilling og litt kåringer av diverse konkurranser. Jeg vant faktisk camera obscura-konkurransen og fikk med meg en kopi av bildet mitt i stor størrelse hjem! Jeg kom også på andreplass i film-oppgaven vi hadde, så det ble et par premier på meg den dagen. Etter avslutningen på skolen dro vi til en park hvor noen spilte litt volleyball, mens resten bare satt å snakket og koste oss

Vi avsluttet dagen med å spise litt på Peppes før vi tok noen avskjeds-øl på Aker Brygge. Dette var en veldig koselig kveld! 

Marthe, Matias og jeg dro på midnatts-lansering av Jo Nesbøs bok “Politi”. Matias var med han også altså, han ble bare ikke med på noen av bildene. 

Vi kom ganske tidlig så vi (eller mest Marthe) ble intervjuet på både radio og TV. Nesbø leste litt fra boka og signerte bøker til de som ville det. 

Siden vi var blant de 100 første som kom på lanseringen fikk vi gratisbilletter til slippfesten de skulle ha på Rockefeller dagen etter. På scenen sto blant annen Lars-Lillo Stenberg og Nesbø selv. Det ble mer enn god stemning da de fremførte “Jenter” av Diderre som avslutning! 

Etter sommeren startet Malin på nye studier i Bodø derfor flyttet hun hjem for sommeren. Det var veldig trist å si ha det til henne, vi hadde jo funnet på så mye gøy det siste året. For å gjøre noe koselig ut av avskjeden spiste vi på en tapas-bar på Sagene og avsluttet med frozen-yoghurt i parken. Kjempekoselig! 

17. juni ble denne bloggen født som er resultat av at Marthe og jeg hadde litt mye fritid når skolen var slutt. Vi startet bloggen sammen og det var egentlig ganske koselig å ha en bloggvenn med på laget! 

Matias og jeg dro hjemover for en liten sommerferie her før vi skulle på ferie til London. Årets første skikkelig grilling fant sted på verandaen hjemme med naboen. En veldig koselig sommerdag!

Jeg nøt noen late dager på Tyristrand med Nesbø, limonade og avslapping

Gledet meg veldig til årets sommerferie og forberedte meg med inspirasjonskollasjer og nøye pakking

Juli

1. juli dro jeg med Anna til England for å tilbringe noen hos henne. Det var kjempekoselig å få komme å se hvordan hun bor i England og samtidig få hilse på familien til kjæresten hennes. 

De bor i Sheffield, så vi dro rundt i byen så jeg fikk se litt. Vi besøkte blant annet universitetet Anna går på og kikket litt i butikker i sentrum. 

Hele familien pluss Anna og jeg dro ut for å spise middag en dag sammen. God mat og hyggelig selskap! 


Den siste dagen i Sheffield dro vi på det store kjøpesenteret Meadowhall, det ble ikke så mye shopping men vi fikk tatt oss en god milkshake! Etter det dro vi på iMax-kino, som vil si at kino-lerretet går fra vegg til vegg og fra gulv til tak. Med ande ord utrolig stort! Vi så den siste Supermann-filmen i 3D noe som var ganske gøy å se på en så stor skjerm. Dagene i Sheffield var utrolig koselige og jeg håper jeg en dag får komme på besøk igjen. 

Etter Sheffield gikk turen videre til London hvor jeg møtte Matias og moren hans. Vi hadde et utrolig fint hotell, noe som står sterkt i kontrast til det vi hadde når Malin og jeg var i London nå i desember!

Vi koste oss masse i London med shopping i Oxford Street, noen (mange) kopper kaffe fra Starbucks og sightseeing i blant annet Notting Hill og ved Big Ben. En av dagene fikk jeg også mailom tilbud på skoleplass på høyskolen! Noe som gjorde en enda bedre dag perfekt ♥

 

Her er noen av innkjøpene fra England-turen

Tonje og Cecilie kom en tur til Oslo og vi spiste koselig middag og dro på en liten shoppingrunde.

Jeg hadde bursdag! Flyte 21 år og feiret med familien hjemme hos oldemor, kjempekoselig! Cupcakesene finner dere oppskrift på her

Jeg var ute å spiste middag på Eger & Co. med fine Vilde.

Vi hadde mange koselige sommerdager med blant annet grilling hos broren til Matias, tur i skogen og bading i Tyrifjorden

Jeg hadde min første DIY, som handlet om å lage blomsterkrans

Jeg skrev mitt første innlegg om dyretestet sminke, et innlegg som fikk god respons. 

August

Jeg møtte Tonje en siste gang før vi dro hjem til Oslo. 

Årets siste grilling tok vi hos onkel med hele familien, kos som alltid! Etter dette dro vi hjem til Oslo igjen for å få noen dager på oss før studiene startet. 

Jeg lagde mitt første innlegg med økonomi-tips, dette ble også ganske godt tatt i mot. 

Mary-Kate og Ashley Olsen kom til Oslo for være med på lanseringen av den første kolleksjonen deres for BikBok. Jeg sto selvfølgelig i kø for å få et glimt av de. 

Jeg var i humør for kokkelering og postet flere oppskrifter, her finner du minipai, is-te, jordskokksuppe og panna cotta

Matias dro på hyttetur og jeg koste meg hjemme noen dager alene. Jeg koste meg med maten Matias aldri vil ha; reker og for å skjemme meg litt ekstra bort; makroner.  

Jeg ble en smule kreativ med sminken min og danderte sminken min sammen med sjokoladebiter. Det er gøy når kreativiteten endelig bestemmer seg for å titte innom!

Lillebroren min kom en tur på besøk til Oslo. Dette var første turen hans inn til oss, så han fikk se leiligheten vår pluss litt sightseeing i Oslo.

Jeg startet opp med en budsjett-serie på bloggen og de to første innleggene tok for seg mat & drikke og kultur & underholdning. Disse innleggene virket det som dere likte godt, så kanskje jeg burde prøve å finne på noe slikt igjen snart?

Oldemor hadde bursdag og ble hele 90 år! Vi feiret selvfølgelig dagen hennes med hele familien ♥

Helt på slutten av august dro klassen på tur til Tjøme for å få en intensiv innføring i kamerautstyr. De fem dagene vi var der var veldig lærerike, men også ganske slitsomme.

DER er jeg ferdig med del 2! Wow, dette ble langt, håper dere klarer å henge med? Det ble som jeg forventet, litt flere bilder å velge fra og dermed vanskeligere å begrense seg etter at jeg startet å blogge. Sånn får det bare bli, disse innleggene kommer jeg nemlig til å ha mye glede av selv i fremtiden. Håper dere har det også? 

– Sara 

New years look 2013

God kveld. Nå begynner det å bli mye nyttårssnakk her på bloggen, men det er jo ikke hver dag et nytt år står for tur.

Jeg tenkte det var lurt å vise dere nyttårs-looken min nå i kveld, da jeg er litt usikker på om jeg rekker i morgen før vi drar. Dessuten har jeg sittet å prøvd meg frem litt nå, så sminken er jo faktisk lagt slik den blir i morgen. Jeg har kikket litt på tutorials for sotede øyne, så nå tror jeg kanskje det begynner å ligne på noe. Endte opp med brune farger med litt glitter i, synes det var denne looken som passet meg best. 

Jeg skal prøve å få satt håret opp i en donut, men fikk det ikke helt til i kveld. Skjønner ikke hva jeg gjorde sist da det ble så bra. Blir det helt krise kan jeg vel vifte med “dårdyrvippene” mine til Tonje, hun er jo frisør så kanskje hun har en kjapp løsning til meg. 

Som alltid er det litt dårlig lys inne på kvelden, så jeg skal prøve å få tatt noen bilder i morgen også. Kjolen må jeg i hvert fall få tatt noen flere bilder av, men det må jeg nesten gjøre ute. Det kan hende jeg ikke får publisert de før dagen etter da, men jeg ser an! 

Hva skal du ha på deg på nyttårsaften?

– Sara 

Året som gikk: Januar-april

Dette tok virkelig mye lengre tid enn jeg hadde trodd, derfor kommer dagens første innlegg litt senere enn planlagt.

Noe av det koseligste jeg leser på andre blogger er oppsummering av året som gikk, så det har jeg også veldig lyst til å lage for dere! Jeg startet jo denne bloggen i juni, så jeg lurte lenge på om jeg skulle ta med de første månedene eller ikke. Jeg kom frem til at det ville vært litt rart å droppe de første månedene bare fordi jeg ikke blogget fra de, det skjedde jo masse gøy da også! Det eneste minuset er at jeg ikke har like mange bilder, så det blir nok noen mobilbilder fra de månedene. Da håper jeg dere koser dere med dette innlegget, jeg skal prøve å fatte meg i korthet og heller bruke masse bilder! 

Januar

Rett etter juleferien i fjor startet en ny eksamensrunde, så mye av de første to ukene gikk med til lesing. Ikke veldig spennende med andre ord, men så startet et nytt semester og vi gikk i gang med foto. Det første vi lærte var camera obscura. Vi tok bilder med en gammel kaffeboks og fremkalte de selv. 

Her er mitt obscura-bilde. Eksponeringstiden er på ca. 30 sekunder derfor er ikke jeg helt  i fokus. Bakgrunnen som står stile ble derimot ganske bra. 

Med fotofaget kom også en litt klein selvportrett-oppgave. Denne gikk utpå at vi måtte ta et selvportrett av oss selv klokken 11.00 hver fredag i noen uker. 

Jeg var en tur i operaen med Matias, onkel og bestemor. Dette var min første tur på opera i Oslo og vi så Flaggermusen. 

Januar var faktisk litt av en kulturell-måned, jeg var nemlig en tur på Munch-museet også. Har vært der veldig mange ganger før, men nå dro vi sammen med klassen. 

Februar

1. februar ble Matias og jeg ferdig med å se Star Trek The Next Generation! Haha, måtte bare ta det med da jeg tydeligvis annonserte dette på Facebook den dagen. Over til noe litt mer spennende, 10.-16. februar var jeg i Dublin. Fra den 10.-14. hadde vi klassetur, hvor vi blant annet tok våtplate-bilder og var på Guinnes Storehouse

Her blir jeg fotografert med et gammelt kamera. 

Her fremkaller jeg det selv. Veldig morsomt å se hvor fort bildet blir synlig på platen!

Jeg synes alle bildene ble veldig fine, de ser litt gammeldagse ut.

Den 14. kom Matias ned så vi kunne ha en liten weekend i Dublin sammen. Jeg tok dessverre veldig få bilder da, men vi hadde en koselig tur med shopping og god mat ♥

Det var også i februar jeg begynte å bli interessert i ski, takket være Malin. På bildet over sitter Mona og Malin å ser på et eller annet skirenn (isteden for å jobbe med skole) haha. Vi bestilte oss også billetter til 5-mila i Holmenkollen. 

Mars 

1. mars var jeg på The Killers konsert på Telenor Arena. Jeg var egentlig sammen med Matias og noen venner av han, men jeg vil alltid stå foran på konserter så jeg dro ned litt før de andre. Dette resulterte i at jeg kom foran og fikk tatt på Brandon Flowers (vokalisten). Siden det ikke er lov med skikkelig kamera på konsert måtte jeg bruke mobil, men det ble dessverre veldig dårlig, dette er det beste jeg fikk: 

Så kom jeg på TV av alle ting! Klassen vår fikk tilbud om å være med å teste ut et nytt TV-konsept før de eventuelt skulle lage et program av det. Det viste seg dog at det isteden var skjult kamera og at vi var med på “Typisk deg” med Petter Schjerven som gikk på TVNorge. Har ikke noe bedre bilde enn dette som er tatt av TV-skjermen. 

Malin, Karoline og jeg dro på 5-mila i Holmenkollen og klarte å sjarmere til oss VIP-plasser rett ved mållinjen. Vi satt ved siden av Anders Baasmo Christiansen og ikke langt fra Kongen, skikkelig VIP! haha 

Siden jeg var så godt i gang med ski dro jeg like gjerne på Selvaag Boligs gratis skisprint på Bislett, hvor bant annet Petter Northug var. 

Jeg fikk besøk av fine Anna som bor i England. Det er alltid så koselig når hun kommer til Norge på besøk. Vi dro på en liten foto-safari før vi tok litt mat på Olivia.  


April 

I starten av april dro klassen på besøk til Rådhuset hvor vi møtte Fabian Stang. Det var gøy å se hvordan det ser ut inne på ordførerens kontor og se hvordan et bystyremøte fungerer. 


Vi hadde fotoshoot i fotofaget på Bjørknes, hvor Marthe og jeg hadde det mye gøy. 

Skole tok opp en del tid denne perioden. Marthe, Malin og jeg jobbet blant annet med en podcast om opphavsrett. 

Jeg gjenopptok en gammel “hobby”, nemlig å lage spesialeffekter til film, denne gangen var det til en skoleoppgave. 

Og jeg prøvde å søke på Westerdals, under ser dere en del av oppgaven min. 

Helt på tampen av april ble klassen bedt på klassefest/overnatting hos ei i klassen som bor på gård. Vi ble ikke så mange, men hadde det uansett kjempegøy! 

Så, dette var noe av det som skjedde de fire første månedene i 2013 for min del. Neste del kommer om ikke lenge. Håper dere synes det var litt gøy å lese ♥

– Sara 

New year nails

Har akkurat fikset neglene mine til nyttår og tenkte kanskje dere ville se? Har bestemt meg for å bruke masken jeg viste dere tidligere og da kan jeg matche den med neglene og tilbehøret. 

Siden masken er hvit med sølvglitter på tenkte jeg å ta det igjen i neglene. Underlakken min er litt hvitere enn masken da, men det var så nære jeg kom. Synes det ble ganske fint, selv om jeg nok må gå over å fjerne litt neglelakkrester rundt neglene. Jeg er ikke så stødig på hånda så må nesten alltid gå over med q-tips. 

Nå er jeg bare litt usikker på hvordan sminken skal se ut, jeg kan jo prøve ut de sølvskyggene i Too Faced paletten min, men da må jeg nok øve litt hjemme først! Viser dere når jeg finner ut av det ♥

Hva synes dere? 

– Sara

Ny mariusgenser!

Da jeg sto opp i dag våknet jeg til en skikkelig hyggelig overraskelse! Et nytt tilskudd til Marius-familien min ♥ Dere har sikkert sett den blå jeg har fra før på bloggen, har brukt den ganske mye i vinter og nå har jeg altså en til i hvit. Synes disse genserne er så fine og skulle ønske jeg hadde tålmodighet til å strikke de selv. Det var verdens fineste nabo som kom med den, hun har jobbet med denne i skjul og kom for å overraske meg i dag! Er jeg ikke heldig? 

Slik er den, hvit med mønster i rødt og blått. Skjønner virkelig ikke hvordan noen får til å lage slike ting! Det ser så utrolig avansert ut, spesielt for oss som ikke klarer å gjøre oss ferdig med et lusent skjerf en gang. 

 

Fikk dessverre ikke så mange bra bilder med den på, solen begynte å gå ned så lyset var ikke spesielt fint. I tillegg var det faktisk utrolig kaldt i dag. Men dere kommer garantert til å se mer av denne fine genseren, skal bruke den masse fremover!

Bruker du mariusgenser?

– Sara

Bowling-kveld

Bowlingen i går var så utrolig morsomt! Det var bare så synd at de ansatte skulle ha julebord akkurat den dagen, for da stengte det mye tidligere og vi fikk bare spilt en runde. Mine egne prestasjoner gikk faktisk over all forventning! Jeg vant jo ikke akkurat, men jeg kom heller ikke på sisteplass, så det var litt morsomt. Jeg fikk faktisk én strike også! Må innrømme at jeg er litt stolt over det. Nå håper jeg bare ikke det blir lenge til neste gang. 

Siden det var litt kjedelig å dra hjem etter bare en runde bowling dro vi hjem til en av oss som bodde i nærheten. Der så vi på film og spilte Gruble. Filmen vi så var “Pasific rim”, den var helt grei. Litt for langtekkelig for min smak, men absolutt spennende. Gruble derimot det var supergøy! Bokstavleiker har jeg alltid likt, så da jeg skjønte at Gruble var en litt avansert bokstavlek måtte vi jo ta et par runder med det. Andre runde var jeg ett poeng unna vinnere! Ååh, så irriterende! Haha, jeg er ingen god taper i det hele tatt. Vi må nok kjøpe oss det Matias og jeg en dag så vi kan spille det masse mer. Begge to er egentlig veldig glad i brettspill, men det har blitt så altfor lite av det den siste tiden. 

Er du glad i å spille brettspill?

– Sara 

Nyttårskjolen er i boks!

Dagens shopping var veldig vellykket, selv om jeg verken kom hjem med noe fra Enzo eller treningstøy. Nyttårskjolen derimot, den er endelig i boks. Var veldig usikker på hva jeg skulle ha på meg i år, men da jeg kom over denne kjolen på salg måtte jeg bare ha den. Temaet for nyttårsaften er maskerade så en lang sort kjole synes jeg passer perfekt! Viser bare et par bilder av den nå, resten må dere vente med til nyttårsaften. Hihi 

Ryggen er også ganske fin, men jeg tar med en inne-jakke/blazer i tilfelle det skulle bli kaldt. Jeg er en liten frossenpinne, så da er det greit å være forberedt. 

Er ikke helt sikker på om jeg skal bruke denne masken, den er nemlig fra Venezia. Jeg er uansett alltid veldig forsiktig når jeg er ute på ting, så vi får se. Den er jo så fin og hadde jo passet perfekt? 

Nå stikker jeg en tur ut på bowling. Huff, har ikke bowlet på flere år så det kan bli ganske spennende! Ønsk meg lykke til. 

Hva slags planer har dere for den siste lørdagen i året? 

– Sara 

Shoppingtur til Hønefoss

God morgen dere! Her er det ei som er oppe tidlig for en gangs skyld. Skal en snartur til Hønefoss før vi litt senere i dag skal på middag til oldemoren min. Siden jeg siklet så mye på romjulssalget på nett tenkte jeg å heller ta en tur til byen og se i noen fysiske butikker isteden. Jeg har et par gavekort på kjøpesenteret der som må brukes før sommeren så da kan jeg jo se om det er noe fint nå som det er salg. Tenkte i hvert fall å sjekke ut om det er noe salg på treningstøy og kanskje driste meg en tur inn på butikken Enzo. Enzo selger blant annet Michael Kors og jeg har sett at de har fått inn masse nytt der nå!! Skummelt. 

Som dere ser er det alt for tidlig å stå opp! Det beste bildet av meg i dagtidlig ble med øynene igjen, det sier kanskje sitt? 

Trøtt eller ikke, jeg ville egentlig bare stikke en liten tur innom for å ønske dere en fin dag ♥

– Sara

Escada – Born in paradise

Blogg.no har en liten kampanje nå hvor du kan bli plukket ut til å teste den nye sommerduften til Escada før alle andre. 

#esc13vinnbip

Escada er kjent for sine sommerdufter og dette blir årets sommerduft. Duften er faktisk inspirert av Piña Colada og dufter herlig av kokosmelk, vannmelon og ananas. Tror den kommer til å lukte utrolig godt. 

Bli med på konkurransen du og da vel!

– Sara