Serietips: sex education

Hei, håper alt er bra med dere! De siste par ukene har så og si gått i ett for min del. Uken etter vinterferien var jeg vikar hele uka, og jeg fikk kjenne på hvordan det var å ha både to og tre økter om dager. Frem til da hadde jeg hatt maks en økt (dobbeltime) med undervisning per dag, så det har vært veldig greit å få litt mer reell øving. Skikkelig lærerikt! Ellers har det skjedd litt andre kjipe ting på privaten siden sist, så jeg har ikke fått tittet innom her på en stund. Sånn har det jo vært en stund her på bloggen, men hobbyer skal man jo drive med når man har overskudd og lyst!

I dag fikk jeg dog lyst til å komme innom dere en tur for å tipse om en skikkelig morsom serie. Denne ligger på Netflix, og kom ut januar så mange av dere har kanskje sett den allerede? Den er likevel så morsom at den er verdt å nevne.

Som tittelen antyder handler mye av serien om sex. Handlingen foregår hovedsakelig rundt Otis (Asa Butterfield) som er 16 år og ikke blant de mest populære, og sliter litt på det seskuelle plan. Mye av grunnen til at han sliter med dette er nok at moren Jean, som spilles av utrolig kule Gillian Anderson, er sexolog. Moren er ekstremt frittalende og har ofte mannlige sengepartnere på besøk. Dette har ført til at Otis kan veldig mye mer om sex enn hans jevnaldrende, men det har også gjort at alt som har med sex å gjøre creeper han litt ut. Han blir kjent med den tøffe, selvstendige og ikke minst intelligente jenta Maeve (Emma Mackey), som raskt plukker opp hvor kunnskapsrik Otis er og foreslår at de sammen skal starte en sexolog-business på skolen.

Dette er serie som byr på både kleine, søte og morsomme øyeblikk, samtidig som den tar opp viktige temaer knyttet til ungdomsproblematikk. Og jeg tror dette er serie mange unge faktisk kan lære noe av, ikke bare når det kommer til sex. I tillegg til at historien er god finner man mange av de typiske karakterene man kjenner igjen fra chick flicks og andre high school-serier. Karakterene har en god utvikling gjennom serien, og skuespillerne gjør jevnt over en veldig god jobb! Denne bør faktisk bare ses!

Har du sett serien?

Sara