Oppskrift: yellow kickstart-juice

God “morgen”! Det er vel kanskje ikke lenger morgen, men det er faktisk ikke så altfor lenge siden jeg sto opp. Matias har skaffet seg Playstation 4 og GTA V så det har blitt et par sene kvelder på rad med spilling. Jeg bruker veldig liten tid på spilling, selv om vi har x-antall spillkonsoller hjemme, men akkurat GTA blir jeg like hektet på hver gang jeg setter meg ned med det. Uansett. Det spiller ingen rolle når på døgnet man står opp, det er alltid godt med en skikkelig vitaminboost til frokost. Her kommer oppskrift på dagens godsak.

Juice alt sammen i en juicer og server! Det er så latterlig enkelt å juice og så himmelsk godt! Ananasen hjelper blant annet til med å for fordøye tungt fordøyelig mat (perfekt nå i jula) og eple virker rensende på tarmene. Appelsin er rik på vitamin C og hjelper til med å transportere avfallsstoffer fra kroppen, og til slutt har vi ingefær som ikke bare smaker godt, men som også er svært rik på antioksidanter. Sunt og godt!

Nå skal vi snart stikke opp å besøke oldemor en tur, man må passe på å få besøk alle så mye som mulig når man først er hjemme.

DIY: skrubb med sjokolade og mint

Til jul i år ga jeg bort en del hjemmelagde gaver, blant annet en kroppsskrubb med sjokolade og mint. Venninnen min Anna fikk sjokoladeskrubben fra The Body Shop til jul i fjor og ønsket påfyll av skrubb i år, derfor bestemte jeg meg for å prøve å lage en denne gangen. Skrubben er kun laget av naturlige ingredienser og kan faktisk spises om du skulle få lyst til det. Sukkeret gjør skrubben ganske grov, så den egner seg best til kroppen, hvis du vil ha tilsvarende til ansiktet ville jeg byttet ut mesteparten av sukkeret med havremel. Kakao hjelper til med å reparere skadet hud og gjør den myk. Det fungerer ekstra godt sammen med honning, som i tillegg er desinfiserende. Kokosoljen er også superfin for huden din og vil gi den all den fuktigheten den trenger nå i vintermånedene.

Ingredienser til ett glass:

 • 1,5 dl brunt sukker
 • 1,5 dl vanlig sukker
 • 1 dl kokosolje
 • 2,5 ss 100 % kakaopulver
 • 1 ss honning
 • 5 dråper peppermynteolje
 • Beholder til å ha skrubben i

Bland alle ingrediensene godt i en bolle før du har det i en fin beholder. Når skrubben er lagd bør den stå kjølig for lengst mulig holdbarhet.

Jeg fikk så vidt testet den da jeg skulle vaske av restene på hånda etter å ha blandet det hele og hendene ble supermyke og lukter herlig sjokolade! Når jeg er tom for skrubb skal jeg lage en porsjon til meg selv også, for skrubb som lukter sjokolade og mint er veldig velkommen på mitt bad!

Oppskrift: Sjokoladetrøfler

I dag står det hjemmelagde sjokoladetrøfler på menyen, og disse her er så gode at jeg angrer litt på at jeg ikke lagde en liten porsjon til meg selv også! Disse her havner nemlig under treet til noen i år ♥ Oppskriften er hentet fra Tine.no

Ingredienser til ca. 30 kuler:

 • 2,5 dl kremfløte
 • 300g sjokolade
 • 100% kako til å rulle i

Kok opp fløten og ta den av platen. Bryt opp sjokoladen i biter og rør godt til sjokoladen er helt løst opp. Ikke ha kjelen på platen mens sjokoladen smelter, da blir det for varmt og sjokoladen får små klumper i seg. Sett kjelen kjølig i noen timer, gjerne natten over.

Lag trøflene passe store og trill de i kakao, melis eller hva du måtte ønske før du pakker de i fine cellofanposer eller på krukker.

Og så er de klare til å nytes! Det eneste som tar tid med disse er å vente på at de kjøler seg ned, ellers går resten veldig fort. Det er jo veldig kjekt med litt julegodis som ikke tar så mye tid å lage, det er nok av ting som skal gjøre før jul! Nå er vi snart i mål her, treet pynter vi i kveld og de siste julekakene lagde jeg tidligere i dag. Så nå kan julen bare komme!

Oppskrift: Mozartkuler

Som jeg sa blir det en oppskrift om dagen nå frem til jul, og dagens er mozartkuler. Man trenger vel strengt tatt ingen oppskrift på dette, men et lite tips til hva man kan lage er vel alltid kjekt? Akkurat som karamellene er disse fine å gi bort, bare pakk de pent inn å ha de i et glass. Her kommer en kjapp fremgangsmåte.

Ingredienser:

 • Marsipan
 • Nougat
 • Sjokolade
 • Innpakning

Trill marsipankuler i ønsket størrelse, lag så en liten grop i kulen og trykk en bit med nougat i den.

Trill de så til kuler igjen og dypp de i smeltet sjokolade. La sjokoladen stivne helt før du kler de i sølvfolie, cellofan eller hva du måtte ønske.

Dette er veldig kjapt å lage og tar seg fint ut som en gave. Jeg pakket mine inn i sølvfolie og har de i et søtt glass fra Clas Ohlson. Nå hopper jeg straks på bussen, tapasjulebord med Anna og Vilde står på planen. Som jeg gleder meg til å se de igjen! Vi skal kose oss glugg i hjel, det er det ingen tvil om ♥ Kameraet er med, så vi får se om jeg knipser litt bilder utover kvelden.

Oppskrift: hjemmelage fløtekarameller

I går holdt jeg på å lagde søtsaker til den store gullmedalje, så de neste par dagene kommer det én oppskrift om dagen til dere. Håper dere synes det er greit, det er kanskje litt i seneste laget, men man må jo ha noe godt i romjula også? Den første oppskriften jeg tenkte å dele er på fløtekarameller. Disse her smelter på tunga og smaker helt utrolig godt! Det er noen skikkelig kaloribomber, som bare inneholder de mest usunne tingene, men det er jul bare én gang i året! Oppskriften er hentet fra Tine.no.

Ingredienser:

 • 2 dl sirup
 • 2dl sukker
 • 2 dl fløte
 • 2 ss smør
 • Cellofan til innpakning

Kok opp sirup, sukker og fløte i en tykkbunnet kjele. Kok opp massen og la det koke i ca. 30 minutter, eller til massen får en fin karamellfarge. Hvis du ikke koker lenge nok skjer det som med meg, at massen blir altfor myk og den blir mye vanskeligere å jobbe med. Hvis du har et termometer tilgjengelig ville jeg brukt det for å sjekke at massen ikke går over 120 grader, gjør den det blir karamellene veldig harde. For å sjekke om karamellene er ferdige kan du ta “dråpetesten”. Da tar du en dråpe av massen i et glass med kaldt vann, hvis dråpen stivner og kan formes som en kule er den ferdig.

Ha så massen over i en smurt langpanne og la den stivne helt før du skjærer ut passe store biter. Min masse ble som sagt for myk, så jeg måtte ta ut biter med skje og rulle de i hånda. Lar du de kokelenge nok skal det dog gå helt fint å skjære ut. Pakk de inn i cellofan og ha de på et glass eller i en fin pose. Disse kan legges med som julegaver eller beholdes å spises selv, begge deler er helt innafor!

Jeg skal gi bort mine, blant annet til oldemor i år. Hun får en stor gavepose med masse hjemmelagd godis i år, blant annet karameller, eplesaft og tomatsild. Hun har jo bikket 90 år og da har man det meste man trenger av ting, så da passer det bra med noe sånt.

Christmas watchlist

Hvis det er én ting jeg ser veldig frem til i romjula så er det å se på julefilmer! Det er faktisk veldig mange klassiske julefilmer jeg ikke har sett, det blir liksom til at jeg ser de samme hvert år. I fjor var jeg dog ganske flink og fikk med meg noen “nye” og jeg håper å være enda flinkere i år! Derfor har jeg satt sammen en liten christmas watchlist for min egen del. Her kommer de filmene jeg skal prøve å få med meg i løpet av julen:

Her er det bare Tre Nøtter Til Askepott jeg har sett før, og den ser jeg hvert år. Ingen julaften uten den på morgenkvisten ♥

Hjemme Alene surrer stort sett på skjermen hvert år så den bruker jeg å få med meg, både nummer 1 og 2. I fjor så jeg for første gang Polarexpressen og den var skikkelig koselig! Må nok gjentas i år og!

Bad Santa er kanskje ikke filmen som gir best julestemning? Ikke vet jeg, jeg har bare hørt om den, men den høres utrolig morsom ut så den skal jeg få sett i løpet av julen. Christmas Vacation så jeg også for første gang i fjor og er absolutt en film som kan ses flere ganger!

Det er sikkert flere gode jeg har glemt her, så litt tips til fine julefilmer i kommentarfeltet mottas med stor takk! Selv om jeg liker alt som har med jul å gjøre har jeg vært litt slapp på julefilmfronten, av en eller annen merkelig grunn. SÅ det må gjøres noe med! Gleder meg til å kose meg maks foran skjermen med noe varmt i koppen fremover. Men nå venter en bytur sammen med mamma, siste innkjøp før jul må gjøres!

Få tilbake penger på julegaveshoppingen!

Er det noen som henger litt etter på julegavefronten? Hvis du er av den typen som helst vil unngå kjøpesentrene før jul (noe jeg skjønner veldig godt) er det fortsatt ikke for sent å få tak i de siste gavene på nett! Nelly lover levering før jul helt frem til den 19. desember, CDON garanterer levering ved bestilling innen den 17. og Coverbrands er alltid kjapp når det kommer til frakt så det går nok bra hvis du bestiller i løpet av kort tid der også. Så det er fortsatt litt tid igjen! Og i den forbindelse tenkte jeg å tipse dere om noe jeg har nevnt et par ganger før, nemlig Kickback.

Kickback er en genial side hvor du registrer deg gratis og når du handler fra en av sidene de samarbeider med får du en prosentandel av kjøpet inn på Kickback-kontoen din. Hvor mye du får igjen varier fra butikk til butikk, men hvis du gjør en del handel på nett vil jeg anbefale deg å bruke Kickback selv om det kanskje bare er snakk om 5 %!

Jeg har brukt det en stund og har fått igjen over 2000,- totalt! Du bestemmer selv om du vil ha pengene i form av gavekort eller om du vil ha de satt rett inn på konto.

Her ser dere noen av sidene Kickback samarbeider med, resten finner dere her.

Jeg får ingenting for å skrive om denne nettsiden, men jeg synes den er så genial at jeg bare må tipse dere om den. Hvis dere har lyst til å melde dere inn kan dere gjøre det her.

Oppskrift: Lussekatter

I morgen er det Luciadagen og da synes jeg det var på sin plass å bake noen lussekatter. Jeg har ikke lagd lussekatter siden jeg gikk på ungdomsskolen så det ble et gledelig gjensyn med disse gode julekakene! Safran som brukes i lussekatter er utrolig dyrt, men det er så mye bedre enn gurkemeie! Safran har jo en veldig spesiell smak så jeg synes ikke det blir ordentlige lussekatter uten, én gang i året må det være lov til å unne seg en liten smak av de røde trådene ♥ Oppskriften er hentet fra Det Søte Liv, men jeg har laget 1/4 porsjon, samt økt mengden mel og melis litt. Så jeg håper oppskriften faller i smak!

Ingredienser til 8 store lussekatter:

 • 75g smør
 • 2,5 dl melk
 •  80g melis
 • 1/4g safran
 •  25g gjær
 • 400g mel
 • 1 egg til pensling
 •  Eventuelt rosiner til pynt

Start med å koke opp smør, melk og melis i en kjele. Når det har begynt å koke tar du kjelen av platen og tilsetter safranen.

Jeg brukte safrantråder, så da må du knuse de først. Ta litt sukker sammen med trådene og knus de godt. Det går også an å kjøpe ferdig malt på butikken, 1g safran koster rundt 35-50 kr.

Ha safranen i kjelen og la blandingen kjøle seg ned til ca. 37 grader. Når blandingen har nådd riktig temperatur (sjekk på håndleddet hvis du ikke har termometer) tilsetter du gjæren.

Ha i litt og litt av melet helt til du får en passe fin deig du kan jobbe med. Denne deigen trenger du ikke forheve så det er bare å gå i gang med å forme lussekattene med en gang.

Legg de så på et bakebrett og la de heve en times tid. Mine ble ekstremt store så beregn god plass!

Siden ingen av oss her hjemme liker rosiner så tenkte jeg å pynte med hvitt perlesukker. Det er så utrolig fint, men det viste seg å være umulig å oppdrive. I Sverige selger de det visst i samme eske som det vanlige perlesukkeret vi har, men jeg kunne ikke akkurat kaste meg på bussen til Sverige! Det ble derfor et lite melisdryss over, og det synes jeg egentlig ble ganske fint.

Det var så godt med skikkelige lussekatter igjen! De siste årene har jeg bare spist med gurkemeie og det blir jo ikke det samme i det hele tatt! Safransmaken er så god, og de er virkelig verdt den dyre prisen!