Snømann-kakao

Hei! Håper dere alle har hatt en kjempefin julefeiring og at romjulen behandler dere godt. Jeg hadde en veldig fin julaften med godt selskap, god mat og utrolig mange fine gaver. Noen av dere har spurt meg om jeg kommer til å filme eller legge ut bilder av det jeg fikk til jul, men det gjør jeg ikke. Jeg fikk så utrolig mye fint og er veldig takknemlig for alt, men jeg tenker at det ikke har noen hensikt å legge det ut her på bloggen. 

I romjula har jeg stort sett bare slappet av og kost meg. Matias og jeg har vært hos mamma, og vi har sett på julefilmer, spist julestrømpe og tatt det helt piano. Nå er vi hjemme igjen, og det skal bli godt med et par hverdager før nyttårsaften. Leiligheten skal møte det nye året gullende rein så jeg tenker å bruke dagen på litt vasking og sortering av julegaver. Og i kveld er det tid for romjulsquiz! Nå tenkte jeg bare å vise dere hva jeg fant i kakaokoppen min tidligere i dag; en snømann! Her kommer en litt annerledes måte å servere varm kakao på ♥

En snømann-kakaokopp er kanskje mest stas for de minste, men jeg synes de var så søte så jeg måtte bare lage meg en. Du trenger bare en vanlig kopp med kakao, 3 marshmallows, et par saltstenger, litt smeltet sjokolade og noe du kan bruke som nese. Jeg brukte en candy corn. 

På marshmallowen som skal bli hode tegner du bare på øyne og munn med smeltet sjokolade, så stikker du et lite hull til nesen. Jeg brukte som sagt en candy corn til nese, og trykket den bare på plass. Så er det bare å tegne på knappene og lage hull til ben og armer. Jeg brukte saltstenger til både armer og ben. 

Superenkelt, men så utrolig søt! 

Håper likte det lille snømanntipset mitt, og at dere får en fortsatt fin romjul ♥

Hvordan har din julefeiring vært?

– Sara


#jul #romjul #kakao #snømann #diy #oppskrift #marshmallows #inspirasjon 

Julefilmtips: A Christmas Carol

Julehelgen endelig her, og er det på høy tid å senke skuldrene og kose seg. Finnes det en bedre måte å kose seg på enn med en julefilm? Tvilsomt! I dag vil jeg derfor tipset om en julefilm jeg synes det er veldig koselig. Hvert år pleier jeg å se på Disneys versjon av denne filmen, men denne versjonen med Jim Carrey er også veldig verdt å se.

Filmen handler som mange sikkert vet om Ebenezer Scrooge. Han er ikke akkurat et positivt indvid, og er gjerrigere enn folk flest, til tross for sin store formue. Men en kveld skjer det noe som endrer Ebenezer for alltid.

Dette er en skikkelig koselig film, som du absolutt bør få med deg hvis du ikke har sett den før.

Har du en julefilm du må se hvert år?

– Sara


#film #filmtips #tips #anbefaling #jul #julefilm 

12 Days of Christmas: Luke 10 – drinkoppskrift

Hei! Her kommer den 10. luken i “kalenderen” min. Jeg har bestemt meg for at de tre siste videoene blir forskjøvet med en dag slik at jeg poster i dag, 22. og 24 desember. Litt på grunn av tidsmangel, men også fordi jeg har lyst til å filme litt den 23. desember, og da blir det veldig dårlig tid til å få ut videoen den 23. Uansett, i dag har jeg en drinkoppskrift til dere som passer bra nå i jula, eller til nyttårsaften!

Håper drinken faller i smak!

Til slutt vil jeg bare si at fra og med i morgen vil jeg få litt mer tid til å blogge igjen. Da er jeg ferdig på kurset som har tatt opp mye av tiden min i desember, i tillegg har jeg bare to videoer igjen å produsere i kalenderen. 

– Sara


#oppskrift #video #drink #jul #videoblogg

12 Days of Christmas: Luke 9 – Dekke julebordet

Hei! Hvordan har helgen deres vært? Jeg har hatt en veldig fin helg som startet med quiz på fredag kveld. På lørdag feiert vi fine Aina som ble 30 år. Det var en kjempehyggelig kveld, og en stor gjeng av oss sov over til i dag. Nå feier vi bursdagen til Matias litt på forskudd hos moren hans. Vi har med andre ord hatt en hyggelig og innholdsrik helg. Men nå er det tid for dagens luke!

Ha en fin søndag videre

Skal du arrangere juleselskap i år?

– Sara


#video #videoblogg #youtube #dekor #julebord #jul #tips

12 Days of Christmas: Luke 8 – 2 julete hårfrisyrer

Hei! Her er jeg med gårsdagens luke, litt på etterskudd. Jeg har hatt skikkelig tannverk hele uken, så jeg har ikke orket å gjøre alt jeg vil. Gårsdagens underholdningstips gikk derfor også bort, men jeg regner med at dere koser dere så mye om dagen at dere ikke merket det en gang 🙂 Her kommer i hvert fall luke 15!

Nå er garantert julaften-looken i boks! Jeg kommer til å kjøre glitterlepperne fra en av de tidligere lukene og dette juletrehåret! Hehe, neida så gal er jeg ikke.

Hva synes dere om juletreet?

– Sara


#jul #video #videoblog #tutorial #hårvideo

12 Days of Christmas: Luke 7 – julebrustest

God kveld! I den 7. luken har jeg med meg Anne-Marit, og vi smaker oss igjennom fem forskjellige julebruser. Hvis du lurer på hvilken julebrus du bør og hvilken du absolutt ikke bør kjøpe i år – sjekk ut videoen under.

Tusen takk til Anne-Marit som ble meg! Vi hadde det veldig gøy under opptak, så hun blir nok helt sikkert å se igjen på kanalen ♥

Hva er din julebrusfavoritt?

– Sara


#jul #julebrus #test #smakstest #chirstmas

Lag din egen julekaffe

Vil dere ha et lite julegavetips av meg? Hjemmelaget julekaffe! Kaffe drikker så og si alle, og jeg setter i hvert fall pris på å få en pose med god kaffe i gave. Litt ekstra stas er det jo å kunne gi bort noe du har laget selv, og selv om du ikke akkurat lager selve kaffen selv så blir den jo litt hjemmelagd. Så hvis du vil vite hvordan du kan lage julekaffe enten til deg selv eller for å gi bort er det bare å lese videre.  

Når du skal smaksette kaffe er det egentlig bare å blande kaffepulveret med ønsket krydder, og siden dette skal være en julekaffe er det greit å bruke de typiske julekrydderne. Bruk derfor krydder som nellik, allehånde, ingefær og kanel. Et par skiver tørket appelsin kan også være godt å ha i en julekaffe. Selv gikk jeg for en blanding av allehånde, nellik og kanel. Det ble veldig godt!  

Hvis du skal gi bort kaffen kan du gjerne putte den i en fin pose og pynte litt. Et tips er å skrive på posen FØR du har i kaffen, det gjorde nemlig ikke jeg! Det ble ikke så lett å få teksten pen, men jeg prøvde å hente meg inn igjen med noen klistremerker og en fin tråd. 

Dette tar ikke fem minutter en gang å lage, men så godt som det blir! Og så deilig det lukter i leiligheten mens det traktes ♥ Jeg kjenner jeg gleder meg litt ekstra til å nyte kaffekoppen nå i dagene frem mot jul. 

– Sara


#jul #kaffe #diy #oppskrift #tips #inspirasjon #julegavetips #gavetips

12 Days of Christmas: Luke 6 – Gingerbread cupcakes

I dagens luke får dere en oppskrift på søte gingerbread cupcakes! Oppskriften har jeg har lånt fra Cooking Classy.com, og fordi oppskriften originalt er tilpasset cups virker målene litt rare noen ganger. Jeg legger uansett med ingredienslisten i innlegget, slik at det blir litt enklere for dere – dersom dere bestemmer dere for å bake ♥

Ingredienser til ca. 14 cupcakes: 234g mel // 1/2 ts natron // 1/2 ts salt // 2 ts tørket ingefær // 2 ts kanel // 1/4 ts muskat // 1/4 ts nellik // 116g brunt sukker // 56g mykt smør // 0,6 dl matolje // 2 egg // 2 ss melasse (dette kan sløyfes eller kuttes ned på) // 1,2 dl melk // 200g kremost naturell // 110g smør // 370g melis // 1 ts vaniljepulver // Pynt

Til denne videoen var jeg så heldig å få lov til å låne kjøkkenet til onkel. Kjøkkenet mitt er ikke noe særlig å filme på, så det var helt supert! 

Og dere, tenk at vi allerede har kommet halvveis i 12 lukene mine! Det har jo gått så utrolig fort, i hvert fall synes jeg som lager de det. I morgen får jeg besøk fra Anne-Marit, da skal vi filme sammen til en kommende luke! Gleder meg 🙂 

– Sara


#cupcakes #bake #gingerbread #jul #video #videoblogg