Snømann-kakao

Hei! Håper dere alle har hatt en kjempefin julefeiring og at romjulen behandler dere godt. Jeg hadde en veldig fin julaften med godt selskap, god mat og utrolig mange fine gaver. Noen av dere har spurt meg om jeg kommer til å filme eller legge ut bilder av det jeg fikk til jul, men det gjør jeg ikke. Jeg fikk så utrolig mye fint og er veldig takknemlig for alt, men jeg tenker at det ikke har noen hensikt å legge det ut her på bloggen. 

I romjula har jeg stort sett bare slappet av og kost meg. Matias og jeg har vært hos mamma, og vi har sett på julefilmer, spist julestrømpe og tatt det helt piano. Nå er vi hjemme igjen, og det skal bli godt med et par hverdager før nyttårsaften. Leiligheten skal møte det nye året gullende rein så jeg tenker å bruke dagen på litt vasking og sortering av julegaver. Og i kveld er det tid for romjulsquiz! Nå tenkte jeg bare å vise dere hva jeg fant i kakaokoppen min tidligere i dag; en snømann! Her kommer en litt annerledes måte å servere varm kakao på ♥

En snømann-kakaokopp er kanskje mest stas for de minste, men jeg synes de var så søte så jeg måtte bare lage meg en. Du trenger bare en vanlig kopp med kakao, 3 marshmallows, et par saltstenger, litt smeltet sjokolade og noe du kan bruke som nese. Jeg brukte en candy corn. 

På marshmallowen som skal bli hode tegner du bare på øyne og munn med smeltet sjokolade, så stikker du et lite hull til nesen. Jeg brukte som sagt en candy corn til nese, og trykket den bare på plass. Så er det bare å tegne på knappene og lage hull til ben og armer. Jeg brukte saltstenger til både armer og ben. 

Superenkelt, men så utrolig søt! 

Håper likte det lille snømanntipset mitt, og at dere får en fortsatt fin romjul ♥

Hvordan har din julefeiring vært?

– Sara


#jul #romjul #kakao #snømann #diy #oppskrift #marshmallows #inspirasjon 

Julefilmtips: A Christmas Carol

Julehelgen endelig her, og er det på høy tid å senke skuldrene og kose seg. Finnes det en bedre måte å kose seg på enn med en julefilm? Tvilsomt! I dag vil jeg derfor tipset om en julefilm jeg synes det er veldig koselig. Hvert år pleier jeg å se på Disneys versjon av denne filmen, men denne versjonen med Jim Carrey er også veldig verdt å se.

Filmen handler som mange sikkert vet om Ebenezer Scrooge. Han er ikke akkurat et positivt indvid, og er gjerrigere enn folk flest, til tross for sin store formue. Men en kveld skjer det noe som endrer Ebenezer for alltid.

Dette er en skikkelig koselig film, som du absolutt bør få med deg hvis du ikke har sett den før.

Har du en julefilm du må se hvert år?

– Sara


#film #filmtips #tips #anbefaling #jul #julefilm 

Lag din egen julekaffe

Vil dere ha et lite julegavetips av meg? Hjemmelaget julekaffe! Kaffe drikker så og si alle, og jeg setter i hvert fall pris på å få en pose med god kaffe i gave. Litt ekstra stas er det jo å kunne gi bort noe du har laget selv, og selv om du ikke akkurat lager selve kaffen selv så blir den jo litt hjemmelagd. Så hvis du vil vite hvordan du kan lage julekaffe enten til deg selv eller for å gi bort er det bare å lese videre.  

Når du skal smaksette kaffe er det egentlig bare å blande kaffepulveret med ønsket krydder, og siden dette skal være en julekaffe er det greit å bruke de typiske julekrydderne. Bruk derfor krydder som nellik, allehånde, ingefær og kanel. Et par skiver tørket appelsin kan også være godt å ha i en julekaffe. Selv gikk jeg for en blanding av allehånde, nellik og kanel. Det ble veldig godt!  

Hvis du skal gi bort kaffen kan du gjerne putte den i en fin pose og pynte litt. Et tips er å skrive på posen FØR du har i kaffen, det gjorde nemlig ikke jeg! Det ble ikke så lett å få teksten pen, men jeg prøvde å hente meg inn igjen med noen klistremerker og en fin tråd. 

Dette tar ikke fem minutter en gang å lage, men så godt som det blir! Og så deilig det lukter i leiligheten mens det traktes ♥ Jeg kjenner jeg gleder meg litt ekstra til å nyte kaffekoppen nå i dagene frem mot jul. 

– Sara


#jul #kaffe #diy #oppskrift #tips #inspirasjon #julegavetips #gavetips

Oppskrift Eggnog (alkoholfri)

Jeg har hatt SÅ lyst til å smake eggnog lenge nå, men tanken på å blande alkohol og egg har fått meg til å utsette det. Til min store fornøyelse kom jeg her om dagen over denne oppskriften som er helt alkoholfri, og da var det jo egentlig bare å finne frem kjelen! Faktisk fant jeg ganske mange alkoholfrie oppskrifter på Pinteres når jeg bare gadd å søke litt, så i dag tenkte jeg å dele resultatet med dere. Oppskriften er forholdsvis enkel, og det tok ikke lange tiden å lage heller! Håper det smaker ♥

Ingredienser: 3 eggeplommer // 0,5 dl sukker // 1 dl fløte // 2 dl melk // 1/2 ts muskatnøtt // 1/2 ts vaniljepulver // En liten klype salt 

Start med å piske eggeplommene og sukker sammen til det blir luftig. I en kjele blander du fløte, melk, muskatnøtt og salt. Varm på medium temperatur til blandingen såvidt når kokepunktet. Husk på å rør godt hele tiden. Nå skal den varme melkeblandingen blandes med eggene, dette må gjøres litt etter litt slik at det ikke blir for varmt for eggene. Når alt har blitt blandet heller du det hele over i kjelen igjen. La det stå noen minutter til blandingen begynner å tykne, husk igjen på å røre godt underveis. Ta kjelen av platen og rør inn vaniljen. Sett blandingen kjølig og la det kjøle seg helt ned før du serverer. 

Server gjerne med krem og et lite dryss vaniljepulver! 

Jeg er klar over at eggnog heter eggelikør på norsk altså, jeg synes bare det navnet er så utrolig lite innbydende! Eggnog høres så mye mer koselig ut, er dere enige? Nå har ikke jeg noe å sammenligne med siden jeg ikke har smakt dette før, men jeg synes det ble godt jeg! Samtidig må jeg jo innrømme at det smaker litt rart, i hvert fall ikke likt noe jeg har drukket før. Rart på en god måte altså! En søt drikk, som må nytes i mindre porsjoner, dette ble nemlig utrolig mektig! 

Har du smakt eggnog før?

– Sara


#eggnog #eggelikør #jul #drikk #oppskrift #hjemmelaget #inspirasjon 

Underholdningstips: Vlogmas på Youtube

Jeg funderte lenge på hva jeg skulle tipse om i denne fredagens underholdningstips, for jeg har lyst til å komme opp med noe som er litt julete. Og siden jeg skreiv om julefilmene jeg vil se i år forrige uke, ville jeg ikke skrive om julefilm i dag også. SÅ, jeg tenkte hvorfor ikke tipse om vlogmas? Det er så mange ulike Youtubere som har vlogmas på kanalene sine, og det er skikkelig koselig å følge med på i førjulstiden. Her kommer noen av de jeg ser på ♥

Niomi Smart

Jeg ser generelt mye på videoene til Niomi Smart, hun er skikkelig søt og lager variert innhold. Hun poster ny video hver dag frem til julaften og så langt har vlogmasen hennes vært full av julestemning. Verdt å få med seg 🙂 

Zoella

Zoella er også en youtuber jeg ser ganske mye på, rett og slett fordi hun er så corky og morsom. Hun lager ofte ganske lange videoer, og flesteparten av vlogmasene hennes er på en halvtime eller mer, så skal du se på videoene hennes er det greit å sette av litt tid. De er veldig koselige, så absolutt verdt en titt!

Hanna-Martine

Jeg har ikke funnet så mange norske youtubere som har vlogmas i år, noen er det selvfølgelig og av de følger jeg med på Hanna-Martine. Hun samler dog dagene mer, slik at det blir færre videoer. Det synes jeg egentlig er helt greit, da kan man sette seg ned med litt lengre videoer. 

Disse Youtuberne prøver jeg å få med meg videoene til i år, og da ser jeg gjerne flere videoer i slengen. Det er ikke hver dag jeg har tid til å se, så da kan jeg heller sette meg ned med litt flere videoer når jeg ikke har noe å gjøre. Og hvis jeg ser en spennende thumbnail ser jeg gjerne på de også. 

Følger du med på noens vlogmas i år? 

– Sara


#video #tips #underholdning #youtube #anbefaling #jul #vlogmas

Pakketips: Rudolf

Jeg regner med at mange av dere er godt i gang med julegavene allerede? Selv mangler jeg fortsatt noen, men jeg har såvidt begynt å pakke inn noen gaver. Og til de to små niesene våre har jeg gjort noe litt annerledes i år, jeg har dekorert pakken som Rudolf.  Det er kjempeekelt, her kommer fremgangsmåte!

Du trenger: Gråpapir // Rødt garn // Sort sprittusj // Limpistol // Tape // Saks

Pakk inn pakken på vanlig måte, hvis du skal dekorere slik bør pakken være enten rund eller firkantet. Så lager du snuten, sjekk ut denne videoen for enkel fremgangsmåte. Snuten limer du på med en limpistol, da er du sikker på at den sitter ganske godt.

Så er det bare å tegne på øyne og gevir. Hvis du er like dårlig på tegning som meg kan det være lurt å bruke en kork eller lignende å tegne rundt, når øynene skal lages. 

Gleder meg til å legge disse pakkene under treet på julaften, og håper jentene liker dem! Jeg synes i hvert fall de ble ganske så søte, om jeg får si det selv! 

Hva synes du om pakketipset?

– Sara


#diy #gave #pakke #innpakning #tips #inspirasjon #jul

DIY: candy cane-skrubb

Hjemmelagde velværeprodukter er som regel minst like bra, og i noen tilfeller bedre enn de du kjøper. I tillegg kan du være helt trygg på hva du smører på kroppen! Jeg liker spesielt å lage min egen skrubb, både til ansikt og kropp. Dersom du har skrubben i et fint glass blir dette også en utrolig hyggelig gave, for eksempel til en venninne, mamma eller søster. I dag har jeg laget en kroppsskrubb eller leppeskrubb om du vil, i ekte candy cane-stil. Perfekt til jul! 

Du trenger: 1,5-2 dl sukker // 0,5 dl kokosolje // Noen dråper peppermynteolje // Konditorfarge (valgfritt)

Fremgangsmåten er superenkel, bare bland sammen sukker, kokosolje og peppermynteolje. Kokosoljen må mest sannsynlig varmes litt for å at den skal bli flytende nok til å blandes. Hvis du vil ha “candy cane-effekten” kan du ha litt rød eller rosa konditorfarge i halve blandingen og legge det lagvis slik jeg har gjort. Så er det bare å legge skrubben i en fin beholder, og gjerne pynte den hvis du vil det. 

En slik skrubb er som sagt kjempefin å gi bort i julegave, kanskje som en del av et lite velværekit til noen du er glad i? Jeg vet i hvert fall at jeg ville blitt veldig glad for noe sånt. Og dere, sjekk gjerne ut de andre skrubbene jeg har laget tidligere, denne med sjokolade og mint er til å spise opp! (ja jeg er glad i mint) Og denne med pepperkakeduft er en perfekt skrubb å lage nå til jul.

– Sara


#diy #skjønnhet #beauty #velvære #skrubb #jul

Min ønskeliste 2017

Dere har sikker fått spørsmålet “hva ønsker du deg til jul” en del ganger allerede? Det har i hvert fall jeg! Og det blir vanskeligere og vanskeligere å komme opp med ønsker jo eldre jeg blir. Jeg har jo egentlig alt jeg trenger, og mer til. Likevel har prøvd så godt jeg kan å komme opp med noen ting jeg kan sette på ønskelisten.

Det er faktisk én ting jeg trenger, en ny hardisk til Macen min, så en SSD-disk står høyt opp på ønskelisten min. Da vil ting som videoredigerer gå mye kjappere! Et nytt minnekort til kameraet trenger jeg faktisk også, det gamle mitt synger på siste verset nå. Ellers kunne sykkelsko vært kjekt å ha. Jeg prøver å komme meg på noen spinningtimer i ny og ne, og da kommer et par sykkelsko godt med. En treningstights eller annet treningstøy kan også være kjekt. Jeg er medlem på et treningssenter her i Hønefoss, og har lyst til å bli flink til å trene igjen.

En almanakk/notatblokk alltids godt med, den på bildet er jo veldig søt! Andre ting som alltid kommer godt med er en vinflaske, noe godis og kaffe, te eller varm kakao. Et godt duftlys eller en oil diffuser er også ting som er velkomment i mitt hjem. Jeg har også siklet litt på Jeffrey Star sin liquid lipstick i fargen Calabasas, den er så utrolig fin! Et par litt mer bærekraftige ting på ønskelisten min er såpenøtter og tøyposer til handling av grønnsaker. Helt til slutt har jeg tatt med armbåndet fra Project Fuck Cancer. Dette armbåndet er det nylig avdøde Børre Olsen som har designet, og jeg kunne veldig gjerne tenkt meg et slikt armbånd i hvitt. Hele overskuddet går til forskning på hjernekreft. 

Det ble jo faktisk en liten liste dette! Og uansett hva som ligger under treet i år blir jeg selvfølgelig fornøyd. Noen ganger er det de tingene man selv ikke har tenkt at man ønsker seg  som treffer mest! I tillegg til dette ønsket jeg meg mummikoppene jeg ikke har, men det vet jeg bestemor har kjøpt (hihi), så tok de ikke med på bildet. 

Hva ønsker du deg til jul?

– Sara


#jul #julen #julegaver #ønsker #ønskeliste #kollasj 

8 julefilmer jeg vil se i år

Endelig er 1. desember her! Jeg kan nesten ikke tro det, bare 24 dager til jul ♥ I tiden frem mot jul skal jeg passe på å kose meg masse med julefilmer, det er dessverre altfor mange jeg ikke har sett, og det er jo litt krise. Jeg har derfor satt sammen en liten samling med 8 julefilmer som skal konsumerer i løpet av desember. Og forhåpentligvis blir det enda fler ♥

Av disse filmene har jeg faktisk bare sett Mickey’s Christmas Carol, men den begynner det å bli en stund siden sist jeg så. Resten (tror jeg i hvert fall) at jeg aldri har sett før. Det er jo faktisk ikke greit å være så glad i jul som meg og ikke ha sett Love Actually! Så jeg får forhåpentligvis sett alt dette, og gjerne mer til. På julaften må jo Askepott ses, også blir det garantert Hjemme Alene på TVen i løpet av romjula. Så litt mer enn dette blir det nok. 

Og dere, i dag begynner min 12 days of Christmas på YouTube! Annenhver dag helt frem til jul skal jeg poste en ny video på kanalen min. Jeg tenker å poste videoen her på bloggen også, så kan de som vil følge med. Jeg hadde forresten blitt veldig glad om dere ville abonnert på kanalen min! 

Hvilke julefilmer skal du se i år?

– Sara


#jul #julefilm #film #underholdning #stemning