Vegetar-pizza med nøtter

I går gikk hele dagen med til personalmøte og kos med jobb-gjengen etterpå, så denne oppskriften som egentlig skulle publiseres i går, får dere nå. På lørdag lagde nemlig Matias og jeg oss en skikkelig god vegetarpizza med cashewnøtter! Hver gang jeg har fått nøtter på pizza ute har det smakt så godt så denne gangen måtte jeg prøve det selv. Og resultatet ble SÅ godt! Hvis du ikke har prøvd å ha nøtter på pizza før må du teste!

Jeg har brukt samme bunn som jeg alltid gjør, husk bare å doble oppskriften hvis du skal lage en langpanne! Vi toppet pizzaen med tomatsaus, champinjong, rødløk, tomat, paprika, purreløk, spinat, cashewnøtter og ost.

Dette pizzakrydderet setter prikken over i’en! Jeg var så heldig å få et fint pizza-sett fra jobben til jul, med disse her to, et pizzahjul og en pizza-saks. Er veldig fornøyd med det, og disse krydderboksene blir brukt til all mulig matlaging!

Husk bare på når du bruker nøtter på pizza at du legger de på et lite stykke ut i steikingen, hvis de ligger på fra start blir de brent. Det har ikke alle pizza-restauranter skjønt dessverre, men ingen liker vel brent nøtter?

Hvis du ikke har planlagt hva du skal ha til middag i morgen håper du vurderer denne her! Og hvis dere har noen gode smakskombinasjoner på lur må dere bare dele i kommentarfeltet ♥

Hva har du helst på din pizza?

– Sara


#oppskrift #hjemmelaget #tips #mat #middag #pizza #vegetar #nøtter #inspirasjon #inspo

DIY: Golden flower pot

Hei! Her kommer et etterlengtet DIY-prosjekt fra meg. Nå har denne kategorien stått urørt siden førjulens DIY-week så dette var jammen på tide! I dag skal jeg vise dere noen superfine blomsterpotter som jeg har spraylakkert i gull. Dette er latterlig enkelt, men de gjorde seg veldig i bokhyllen. Nå gjenstår det bare å finne et par fine planer som passer i. Blomsterpottene er kjøpt på IKEA til utrolige 5 kroner og sprayen er fra Jernia. Husker ikke helt hva den kostet, men tror det var rundt 70 kroner. Dette er med andre ord et ganske rimelig prosjekt, og sprayboksen holder jo til mye mer enn bare dette prosjektet. Let’s get spraying!

Du trenger: en blomsterpotte // gullspray // et underlag//

Tørk av potten slik at den er helt rein før du begynner. Så sprayer du hele potten i et tynt lag. La den tørke helt før du går i gang med lag nummer to. Jeg tror dette er veldig viktig når du bruker sprayer i chrom! Jeg har nemlig erfart at lakken aldri tørker helt, og jeg tror det er fordi jeg har vært litt for ivrig og sprayet før det har vært hundre prosent tørt. Jeg lot derfor potten stå natten over før jeg lakkerte på nytt. Nå smitter den ikke av i det hele tatt!

Jeg synes det ble så mye finere med gull enn den kjedelige blasse fargen! Og hvis du ikke er noen storfan av gull kan du jo spraye i akkurat den fargen du liker. Sølv, knall rosa eller kanskje matt sort? Your choice!

Jeg ble veldig fornøyd med resultatet og nå frister det å gå løs med sprayboksen! Jeg vet ikke helt om Matias er like begeistret for det, så jeg får prøve å beherske meg. Men litt gull må man ha ♥

Vil du har flere DIY-prosjekter fremover?

– Sara


#diy #hobby #hjemmelaget #doityourself #interiør #hjem #gull #blomsterpotte #blomster #pynt #dekor #blogg #tips #kreativ #ide #ideer #inspirasjon

Mini-gulrotkake og rose-frosting

Gulrotkake har faktisk endt opp med å bli en av mine aller største favorittkaker de siste par årene. Masse god kryddersmak i kaken og den syrlige kremostfrosting utgjør tidenes smakskombinasjon! Så da Matias og jeg feiret 7 år sammen på fredag bakte jeg noen gulrotcupcakes for anledningen. Med oppskrift fra detsoteliv.no blir resultatet perfekt hver gang! Det er de samme jeg lagde til påske, dere husker kanskje de små søte kurvene? Denne gangen fikk jeg både testet ut min nye Wilton 1M tipp, som lager et skikkelig fint rosemønster og å lage mini-kaker!

Dette rosemønsteret blir så fint! Neste gang vil jeg prøve å lage en kake dekket  sånne roser, det er SÅ lekkert!

Da jeg hadde fylt opp ett brett med cupcakes bestemte jeg meg for å ta resten av røren i en rund form. Når den hadde kjølt seg ned stakk jeg ut små sirkler med en utstikker, disse har perfekt størrelse for å lage mini-kaker. Så da la jeg et lag kremostfrosting mellom to slike deler også toppet jeg det med litt mer frosting. Man får vel aldri nok av den gode kremen der? Litt gulrotrasp på toppen gjorde kakene riktig så søte synes jeg!

Jeg tenker disse kan være en god variasjon til cupcakes og vanlig gulrotkake. Det er litt stas å bli servert en helt egen kake når man er på besøk? Jeg må helt klart teste ut dette med andre kaker også.

Jeg ble ganske fornøyd med både minikakene og cupcakesene denne gangen, også smakte de heelt himmelsk! Hvis dere ikke har prøvd noe fra detsoteliv.no før burde dere ta dere en tur inn! Alt jeg har lagd fra hennes blogg/kokebok har blitt supervellykket!

Oppskrift: strawberry mojito

Jeg lovte dere oppskriften på drinken Vilde og jeg lagde forrige helg, så her kommer den. Bildene er dessverre ikke så veldig fine, men drinken er veldig god! Denne er ganske lik vanlig mojito, men med jordbær i tillegg. Alt blir bedre med jordbær, så denne her kan jeg nesten garantere at du liker hvis du er glad i den vanlige varianten!

Ingredienser til 2 drinker: 1 lime // 5 jordbær // 1 dl sukker // en god bunt med mynteblader // 1 dl hvit rom // 2 dl kullsyrevann // isbiter

Knus saften av limen, sukker, jordbær, mynteblader og romen i en beholder til alt er blandet godt. Hell over kullsyrevannet og rør forsiktig. Isbitene kan du med fordel knuse i en blender slik at du får en slags slush-konsistens. Ha isen over i ønsket glass før du heller over mojitoen. Drikk gjerne med sugerør så du slipper å få mynteblader med i hver slurk!

Håper jeg kan friste dere selv om bildekvaliteten ikke er der jeg ønsker! Jeg har ikke akkurat lyst til å mikse meg drinker klokken ett på formiddagen kun for å få freshe bilder! Ikke at jeg MÅ drikke de opp, men det er jo synd å lage de for så å kaste det. Uansett, håpe de duger, jeg kan i hvert fall garantere for smaken! Hvis dere har lyst på et par andre oppskrifter finner du vanlig mojito her, og strawberry daiquiri her. Og hvis du ønsker er det selvfølgelig bare å droppe romen så har en du en supergod alkoholfri drink!

 

#oppskrift #drink #mojito #jordbær #cocktail #fest #party #tips #inspo #inspirasjon

Enkel tranebærdrink (alkoholfri)

Da Vilde var hos meg i helgen lagde vi litt drinker på kvelden, og dere skal få selvfølgelig oppskrift på det vi lagde, men vi venter vel til lørdag med den? I dag tenkte jeg heller å dele en alkoholfri-drink med dere, som kan nytes hvilken som helst dag. Dette er faktisk en av mine favorittdrikker å lage hvis jeg skal kose meg litt, og jeg velger dette over brus når som helst! Drikken er veldig forfriskende, og passer egentlig perfekt til varme sommerdager. Selv om det er lite som minner om sommer om dagen er det er jo lov å drømme seg bort! Så finn deg et glass å miks deg en liten bit av sommer!

Ingredienser:

 • Tranebærjuice
 • Kullsyrevann
 • Isbiter

Det er helt nydelig å bytte ut tranebærjuicen med eplejuice hvis du ikke liker tranebær!

Fyll glasset du skal bruke ca. 1/3 full med tranebærjuice, tilsett noen isbiter og fyll opp resten med kullsyrevann. Hvis du synes drikken blir for svak eller sterk tilsetter du bare mer juice eller vann.

Hvis du skal arrangere et alkoholfritt arrangement er det jo litt gøy å kunne servere litt andre ting enn bare brus. Dette kan for eksempel være en fin velkomstdrikk! Pynt gjerne glasset med en sukkerkant, eller frisk frukt hvis du ønsker det. Hvis du ønsker å ha alkohol i denne er det sikkert mulig, jeg har dog ikke prøvd selv så jeg kan ikke garantere at det blir bra.

Tidenes hjemmelagde burger!

Da Vilde var på besøk i helga lagde vi tidenes hamburger til middag. Den er sterkt inspirert av Eger & Co. sin supergode burger, som serveres med hjemmelagde burgerbrød og syltet rødløk. Vilde hadde gjort god research på forhånd og funnet frem til to supergode oppskrifter som vi testet og kombinasjonen ble helt amazing! Oppskriften på rødløk er hentet fra Jenny Skavlan sin blogg og burgerbrødene fra Trines Matblogg. Håper det smaker!

Ingredienser til 10 stykker:

 • 2,5 dl melk
 • 1 dl vann
 • 1 ss sukker
 • 1 ts salt
 • 25g fersk gjær
 • 500g mel
 • 50g smør
 • Vann og sesamfrø til pynt

Elt alle ingrediensene unntatt smøret i en kjøkkenmaskin i 10 minutter. Tilsett så smøret i terninger og elt det videre i ca. 5-10 minutter (til deigen slipper bollen), øk farten underveis. Dekk til bollen og la den heve til dobbel størrelse, vi lot vår stå i litt over en time. Når deigen er klar triller du 10 deigemner til boller. Klem litt på midten av de slik at de får riktig form. Etterhev i ca. 45 minutter før du pensler de med vann og strør over sesamfrø. Steke de i 10-12 minutter på 225 grader.

Ingredienser:

 • 4 rødløk
 • 1 dl eplecidereddik
 • 2 dl sukker
 • 3 dl vann
 • Revet ingefær
 • Revet sitronskall
 • Salt og pepper

Kok opp alt utenom rødløken, mens det står å varmer seg opp kan du kutte opp rødløken i skiver. Når det begynner å koke trekker du kjelen av platen og tilsetter løken. La den stå å kjøle seg ned før du har den over på glass. Rødløken har ganske god holdbarhet hvis du har den stående på glass i kjøleskap med laken over seg.

Burgerstasjon! Vi brukte aioli isteden for dressing og det passet veldig godt sammen med rødløken! Neste gang har jeg lyst til å prøve å lage den selv også, det blir sikkert enda bedre!

Med hjemmelagde pommes frites ved siden av ble dette et skikkelig herremåltid! Så hvis du ikke har bestemt deg for hva du skal ha til middag i dag anbefaler jeg deg å teste ut denne oppskriften! Den syltede rødløken kan forresten brukes til mange andre ting enn bare burger, du kan for eksempel ha den som tilbehør på middagstallerkenen eller som topping på brødskiva! Prøv å erstatt sylteagurk med rødløk! Nam, det er sikkert supergodt!

A green kickstarter

Da jeg kom fra nattevakt ista hadde jeg tenkt til å knipse bilder av denne grønne herligheten før hodet traff puta, men det hadde ikke rukket å bli lyst ute enda. Dere synes vel dere ser meg sitter der å dupper av å venter på at lyset skal dukke opp? Jeg måtte jo bare innse at det ikke kom til å skje så da la jeg meg heller så får dere heller få oppskriften nå. Dette er i hvert fall en skikkelig vitaminbombe som smaker syrlig og godt, perfekt som frokostjuice!

Ingredienser:

 • 1 grønt eple
 • En stor neve spinat
 • En stor neve grønnkål
 • En god klump ingefær
 • En halv sitron
 • 1/4 agurk
 • En tykk skive ananas

Dette er faktisk den beste grønne juice jeg har laget så langt, så denne skal garantert lages flere ganger!

Nå skal jeg brette opp ermene å vaske opp og få ryddet litt her. Vilde kommer på overnatting på lørdag og da må det jo se fint ut! I morgen er det tid for Vixen Blog Awards, og da går jo mye av dagen med til det, så det er bare i henge i nå!

Tips til kommende studenter: søk bolig nå!

Selv om samordna opptak ikke åpner før 1. februar og du ikke får svar på skoleplassen før ut i juli bør du likevel søke studentbolig NÅ. Spesielt viktig er dette hvis planen er å studere i Oslo eller andre store byer. Her er det ekstremt stor kamp om boligene og hvert år står flere tusen studenter uten et sted å bo ved studiestart. Ingen har vel lyst til å ende opp med å sove rundt på sofaen til venner? Skolestart på et nytt sted kan være stressende nok i seg selv, så det er ikke å anbefale å måtte holde på med boligjakt i tillegg. Her kommer derfor mine tips til hvordan du bør gå frem i leiting på studentbolig.

Søk hos studentskipnadene

Jeg vil slå et slag for å søke studentbolig gjennom studentskipnaden, de fleste store byer har det og når du studerer på Høgskoler og Universiteter må man være medlem av disse. Fordelen med å leie studentbolig er at de er rimeligere, og veldig ofte er de i nærheten av et studiested. Nå bruker studentboligene som er i nærheten av de største studiestedene å fylles opp ganske raskt så jeg anbefaler å søke litt forskjellige steder, men muligheten er i hvert fall der.

Søk mange boliger

Hos SiO (Studentskipnaden i Oslo) har man muligheten til å søke om 6 forskjellige leiligheter, og jeg anbefaler virkelig å benytte seg av det. Jo flere boliger du søker på jo større er naturlig nok sjansen for å seg en leilighet. Vi satset alt på SiO og søkte ingen andre steder, men vil du være på den sikre siden kan du også søke andre steder.

Lei sammen med noen

Hvis du har muligheten til å leie med noen kan du spare en god del penger på dette. Månedsleien vår lå på rundt 7600 kr, delt på to er det under 4000kr! Du skal være veldig god hvis du finner en singelbolig til samme pris sentralt i Oslo. Hos SiO er det sånn at par der begge to studerer prioriteres, så husk på det.

Takk ja til tilbudet du får

Selv om du ikke har fått førstevalget ditt er det lurt å takke ja, dette gjelder spesielt når du søker innen studentskipnaden. De tilbyr nemlig internflytting, og du blir prioritert dersom du allerede bor der. Og det er hundre ganger bedre å ha en leilighet, selv om det ble nummer fire på listen, enn å ikke ha et sted å bo.


Grünerløkka Studenthus (merket for gjennbruk)

Bruk studentskipnaden for alt den er verdt

Jeg vet jeg har mast mye om studentskipnaden nå, men det er et veldig godt tilbud! De leier ikke bare ut boliger, men har også treningssentre, kafeer og restauranter, fastlege, tannlege og mye mer. Les mer om de på hjemmesiden til SiO her!

Personlig vil jeg anbefale alle som skal studere i Oslo å søke leilgihet i Iladalen Studentby. De har flest parleiligheter, men også noen for single. Leiligheten er ganske store, og området er helt perfekt. Alexander Kiellandsplass er akkurat passe sentralt med alt du trenger av butikker og kollektivtransport i nærheten, og sentrum er bare 10 minutter unna med buss. Likevel er det rolig og fint der, og rett bak studentboligene ligger et nydelig parkområdet som er herlig å trekke ut i om sommeren. Vi søkte i Januar og fikk svar juni, da takket vi ja uansett om vi ikke ante om vi kom inn på ønsket studie.

Strawberry smoothie bowl

Nå er hverdagen tilbake for fullt og usunn, fet julemat byttes ut til fordel for litt sunnere og lettere mat. Jeg vet ikke med dere, men jeg setter pris på litt inspirasjonspåfyll på matfronten en gang i blant. Så i dag vil jeg dele en enkelt og veldig god smoothieoppskrift med dere. Denne blir ganske tykk så den egner seg godt til å spise med skje, men hvis du heller vil drikke den er det bare å tilsette litt juice eller vann.

Ingredienser:

 • 1 banan
 • 2 ringer ananas
 • Litt yoghurt
 • Noen frosne jordbær
 • Topping

Alt blendes bare i en blender og siden denne smoothien bli ganske tykk spiser jeg den like gjerne med skje. Jeg toppen min med tørket jordbær, bananskiver, chiafrø og kokos. Det ble en nydelig smakskombinasjon, men du står selvfølgelig fritt til å toppe den med hva du vil. Nøtter, granola og blåbær er også veldig godt!

Det tok kanskje 3 minutter å slenge sammen denne frokosten og jeg synes i hvert fall dette er et par hakk opp fra standard brødskive med gulost. Husk at hvis du har frukt eller grønt som har ligget en stund kan du bare kutte det opp å slenge det i fryseren. Da har du alltid noe å lage smoothie av, og du slipper å kaste mat unødvendig!