Tips til kommende studenter: søk bolig nå!

Selv om samordna opptak ikke åpner før 1. februar og du ikke får svar på skoleplassen før ut i juli bør du likevel søke studentbolig NÅ. Spesielt viktig er dette hvis planen er å studere i Oslo eller andre store byer. Her er det ekstremt stor kamp om boligene og hvert år står flere tusen studenter uten et sted å bo ved studiestart. Ingen har vel lyst til å ende opp med å sove rundt på sofaen til venner? Skolestart på et nytt sted kan være stressende nok i seg selv, så det er ikke å anbefale å måtte holde på med boligjakt i tillegg. Her kommer derfor mine tips til hvordan du bør gå frem i leiting på studentbolig.

Søk hos studentskipnadene

Jeg vil slå et slag for å søke studentbolig gjennom studentskipnaden, de fleste store byer har det og når du studerer på Høgskoler og Universiteter må man være medlem av disse. Fordelen med å leie studentbolig er at de er rimeligere, og veldig ofte er de i nærheten av et studiested. Nå bruker studentboligene som er i nærheten av de største studiestedene å fylles opp ganske raskt så jeg anbefaler å søke litt forskjellige steder, men muligheten er i hvert fall der.

Søk mange boliger

Hos SiO (Studentskipnaden i Oslo) har man muligheten til å søke om 6 forskjellige leiligheter, og jeg anbefaler virkelig å benytte seg av det. Jo flere boliger du søker på jo større er naturlig nok sjansen for å seg en leilighet. Vi satset alt på SiO og søkte ingen andre steder, men vil du være på den sikre siden kan du også søke andre steder.

Lei sammen med noen

Hvis du har muligheten til å leie med noen kan du spare en god del penger på dette. Månedsleien vår lå på rundt 7600 kr, delt på to er det under 4000kr! Du skal være veldig god hvis du finner en singelbolig til samme pris sentralt i Oslo. Hos SiO er det sånn at par der begge to studerer prioriteres, så husk på det.

Takk ja til tilbudet du får

Selv om du ikke har fått førstevalget ditt er det lurt å takke ja, dette gjelder spesielt når du søker innen studentskipnaden. De tilbyr nemlig internflytting, og du blir prioritert dersom du allerede bor der. Og det er hundre ganger bedre å ha en leilighet, selv om det ble nummer fire på listen, enn å ikke ha et sted å bo.


Grünerløkka Studenthus (merket for gjennbruk)

Bruk studentskipnaden for alt den er verdt

Jeg vet jeg har mast mye om studentskipnaden nå, men det er et veldig godt tilbud! De leier ikke bare ut boliger, men har også treningssentre, kafeer og restauranter, fastlege, tannlege og mye mer. Les mer om de på hjemmesiden til SiO her!

Personlig vil jeg anbefale alle som skal studere i Oslo å søke leilgihet i Iladalen Studentby. De har flest parleiligheter, men også noen for single. Leiligheten er ganske store, og området er helt perfekt. Alexander Kiellandsplass er akkurat passe sentralt med alt du trenger av butikker og kollektivtransport i nærheten, og sentrum er bare 10 minutter unna med buss. Likevel er det rolig og fint der, og rett bak studentboligene ligger et nydelig parkområdet som er herlig å trekke ut i om sommeren. Vi søkte i Januar og fikk svar juni, da takket vi ja uansett om vi ikke ante om vi kom inn på ønsket studie.

8 kommentarer
  1. Jeg er rimelig ferdig med studier ja 😀 Men lure tips. Og NÅR jeg studerte bodde jeg i studentsamskipnadens boliger. Trivdes med det jeg 🙂 Klemmer <3

  2. Lurt å absolutt bo sammen med noen! Det sparer man mye på.. Men igjen, det er ikke alle studentboliger som er så billige. Synes ofte det er de leilighetene utenom som er billigest. Men ,det kommer vell veldig an på fra by til by ++++ 🙂

  3. Marie Oma: Da kommer det nok litt an på hvilken by du bor i ja, i Oslo er i hvert fall studentboligene stor sett rimeligst 🙂 Men hvis man leter litt i utkanten finner man helt sikkert billigere alternativer 🙂

  4. Karina Larsen: Bare hyggelig 🙂 Synes ikke de videregående skolene informerer godt nok om sånt. Det var i hvert fall sånn da jeg gikk på VGS at de var flinke til å opplyse om frister for studiesøking osv. men ingen sa noe om at du faktisk bør søke så god tid i forveien eller at det i det hele tatt finnes studentskipnader 🙂

  5. En annen grunn til å velge bolig hos studentskipnadene er at de har fleksible kontrakter og faktisk lar deg si opp leiligheten med kun et par måneders varsel. Er kjipt når du har lyst til å endre studiested eller flytte sammen med kjæresten, for eksempel, men boligkontrakten sier du ikke får sagt opp før det akademiske året er over… Har også gode erfaringer med SiO-staben – villige til å hjelpe og genuint interessert i studentenes beste. Ikke alt som er perfekt, selvsagt, men de prøver hardt for studentene!

  6. Anne: Ja ikke sant, det er veldig mange fordeler ved å velge studentskipnadene. Vi har virkelig bare møtt på flotte mennesker der, og de har gjort alt de kan for hjelpe oss, så har ikke noe vondt å si 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg