DIY: lyslenke med bilder

Hei hei! Nå synes jeg det er på høy tid med litt mer julete innlegg på bloggen, jeg klør nemlig i fingrene etter å lage pynt, bake julekaker og komme med tips til dere! Jeg skal likevel starte ganske mildt så her kommer et enkelt DIY-prosjekt du kan pynte med hele året, jeg har bare julifisert det litt. Håper dere liker innlegget!

Til dette prosjektet trenger du: En lyslenke i valgfri lengde // Stifter // Mini-klesklyper // Bilder, julekort og pynt etter eget ønske

Lyslenken kjøpte jeg billig på Ebay, og min er på 4 meter. Jeg skulle nesten ønske jeg hadde kjøpt en som var enda lengre, for ville jeg jo fått enda flere rader, men det fine med disse tynne lenkene her er at du kan skjøte de sammen. De er også laget av ståltråd slik at de blir enkle å forme! De små klesklypene har jeg hatt liggende, men de ble kjøpt på Panduro en gang i tiden. For å feste lenken satte jeg bare opp noen stifter i veggen, så snurret jeg lenken rundt stiftene. 

Så er det bare å henge opp bilder og pynt etter ønske. Siden det jo tross alt snart er jul ble det julekort, konglene jeg lagde i fjor og noen søte polaroidbilder på min lenke. Når julen er over tenker jeg det blir fint å fylle på med andre vanlige bilder. 

Denne lenken pyntet så fint opp ved skrivepulten min! En personlig vegg som jeg kan sitte å kikke opp på mellom jobbsøkingen og bloggingen ♥ 

Hvordan synes dere bildelenken min ble?

– Sara


#jul #diy #interiør #pynt #dekor 

8 varme drikker du kan kose deg med i vinter

Det er så mye kos i en kopp med varmt drikke, og nå som vinteren er rett rundt hjørnet synes jeg det passet godt med en oppsummering av mine favoritter på den fronten. Jeg har delt en god del oppskrifter på varme drikker i årene som har gått, og i dag skal dere få en reprise av 8 favoritter. Jeg kan selvfølgelig love at det vil komme flere oppskrifter i løpet av vinteren ♥

Kakao med chili: Altså sjokolade og chili, finnes det en bedre kombinasjon? Jeg synes i hvert fall den sterke chilien i kombinasjon med søt sjokolade er helt perfekt å varme seg på. Bokstavelig talt!

Solbærgløgg: Som den gløgg-elskeren jeg er måtte jeg forsøke å lage en hjemmelaget variant i fjor. Og selv om dette ikke egentlig er helt som tomtegløggen jeg bruker å kjøpe ble dette en veldig god varm drikk. Det minner egentlig litt om en spicy solbærtoddy!

Kakao med peppermynte: Hvis du er glad i sjokolader som After Eight er dette kakaoen for deg! Mint er SÅ godt i varm kakao, og jeg ber alltid om et par dråper peppermynte i koppen hvis kafeer tilbyr det. 

Pumpkin spice latte: En all time favorite er selvfølgelig pumpkin spice latte. Dette er en skikkelig høstlig drikk, men den kan jo like gjerne nytes på vinteren! Prøv den hvis du liker

Kakao med peanøttsmør: Dette er den nyeste varianten av varm kakao jeg har testet ut, og fy søren så godt det var! Her har du en skikkelig mektig drikk, så du bør ikke lage mer enn én kopp – hvis ikke du er veldig fysen da!

Chai latte: Denne oppskriften delte jeg kun for et par dager siden, men den ble så god at den fortjener en plass på listen. En kopp varm, krydret og kremete te sier aldri jeg nei takk til. Og faktisk er denne drikken like god kald som varm!

Varm eplesider: Hvis det ikke frister med kakao eller kaffe kan du jo teste ut varm eplesider. Det tar litt tid å lage, men mesteparten av tiden går med til koking. Og det er så verdt det når sideren er ferdig, supergodt på kalde kvelder!

Jule-latte: Hva passer vel bedre i førjulstiden enn å lage en kopp med deilig jule-latte? Her får du rett og slett en liten smak av jul i koppen, og den minner faktisk litt om gingerbread latte fra Starbucks. 

Håper noen av disse drikkene frister, jeg kan i hvert fall skrive under på at samtlige er mer enn drikkbare! Så håper jeg dere får en fantastisk fin lørdag ♥ Jeg skal bort både i dag og morgen, gleder meg til begge deler! 

Hva er din favoritt varme drikke?

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#drikke #kakao #chai #latte #tips #anbefaling #inspirasjon #oppskrift 

Serietips: The Orville

Denne ukens serietips er kanskje for de spesielt interesserte, men jeg må likevel skrive om den. Seth Macfarlanes nyeste serie The Orville er som en humoristisk parodi på Star Trek, og selv om det kanskje høres veldig uinteressant ut for mange, er dette en veldig bra serie. Jeg må innrømme at jeg elsker Star Trek The Nex Generation, men det er den eneste Star Trek-serien jeg har sett. Jeg er heller ingen storelsker av science fiction, men TNG falt jeg veldig for. The Orville er som sagt heller ingen rein science fiction serie. Seth Macfarlane er jo også skaperen av Family Guy, så jeg håper dere vil gi serien en sjanse.

Serien foregår 400 år inn i fremtiden, ombord det utforskende romskipet USS Orville. Seth Macfarlane er ikke bare skaperen, han har også hovedrollen i serien, som nylig tiltrådt kaptein Ed Mercer. Mannskapet hans består av mennesker og skapninger fra andre planeter, tillegg til roboten Isac. Med på laget som førstekommandør får han også sin ekskone, som han tidligere har tatt på fersken i sengen med en blå alien. Dette skaper selvfølgelig mange morsomme situasjoner. Men selv om dette er en science fiction/humor-serie tar den også opp viktige temaer i hver episode. Blant annet forståelse for andre kulturer og kjønnsidentitet.

Sesong 1  kan ses på Viaplay, og sesong 2 er sikkert like bak. Jeg anbefaler i hvert fall at dere tar en titt når muligheten byr seg.

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#tv #underholdning #tvserie #humor #sciencefiction #anbefaling #tips

Årets julegavetips

Inneholder annonselenker

Det er nok en gang tid for å komme med noen tips til hva du kan gi bort i julegave. Dette blir utrolig nok femte året på rad hvor jeg kommer med tips, så jeg kjenner det begynner å bli vanskeligere å komme opp med noe. I år har jeg valgt å lage ett samlet innlegg for både jenter og gutter, og heller delt inn alt i kategorier. Siden dette blir et solid innlegg har jeg etter beste evne forsøkt å dele det opp slik at det skal være enkelt å bla gjennom og finne det som er interessant. Jeg har også forsøkt å finne ting i forskjellige prisklasser, slik at de fleste skal kunne finne noe tilpasset sitt budsjett. De litt dyrere tingene er jo også kjempefine spleisegaver. Håper dere finner inspirasjon!

Underholdning vil jeg si er noe alle benytter seg av i en eller annen form, så innenfor denne kategorien bør det finnes noen smarte ting du kan gi bort. Kjenner du en lesehest finnes det alltid en ny bok du kan gi, jeg anbefaler på det varmeste En mann ved navn Ove. Som et alternativ til den tradisjonelle boken er en E-bok også supert, sett at personen liker å lese på telefon eller lesebrett. Apropos lesebrett, denne geniale oppfinnelsen som gjør at du kan bære med deg tusenvis av bøker i en liten plate er en fantastisk gave å gi bort. Og for de som er glad i mer lettbeint underholdning er et abonnement på et magasin, eventuelt et abonnement på tjenesten FLIPP perfekt. 

Nå for tiden streames det meste av musikk, så et gavekort på Spotify tror jeg mange kan ha glede av. For å nyte god musikk på farten kan en praktisk bærbar høyttaler være et lurt gavetips, da kan du dele musikkopplevelsen med andre. For å ikke risikere at telefonen går tom for strøm er en nødlader også helt genialt, og også en rimelig gave. Hvis gavemottakeren derimot foretrekker god gammel lydkvalitet kan en vinylplate være midt i blinken. Jeg vet i hvert fall at det står på ønskelisten til min bedre halvdel. 

Å kunne dele underholdning med andre er alltid gøy, hva med å gi bort et brettspill? Dette er en gave mottakeren kan ha veldig mye glede av, og kanskje du selv blir invitert på spillkveld? Har du muligheten til å gå sammen med flere er dyrere ting som en Nintendo Switch en helt fantastisk gave. Nå er visstnok også et bra tidspunkt for kjøp av denne maskinen da det har kommet en del gode spill nå nylig, hilsen Matias. Switchen blir flittig brukt her i huset, og den er veldig morsom å dra frem på vennekvelder. En annen veldig kjekk gadget som kan være en super spleisegave er en Apple TV. Her kan du se på film, TV-serier, og nå også bruke til å spille på. Kjempekjekk, vår har blitt masse brukt. 

Hvem liker vel ikke å kose seg? Jeg tror mange ville blitt glade for en pose med god kaffe, en boks med varm sjokolade eller te – meg selv inkludert! Og gjerne med noe godt til, Johan Bülows lakris er jo en klassiker, herlig å få under treet. Litt alkohol er vel heller ikke feil for mange, hva med å gi bort en god flaske vin, eller noen forskjellige øltyper i et fin eske? Jeg kan anbefale ingefærøl fra Crabbies, utrolig godt med lime til! 

Mens noen koser seg med godis og kaffe er det også mange som slapper av med velværeprodukter. Hva med å gi bort noen deilig hudpleieprodukter? Lush har et utrolig utvalg av alt fra hudpleie, til sminke, og kroppsprodukter. Kanskje noen kan ha nytte av en fin badebombe eller en deilig kroppsskrubb? Og disse øyepatchene må jo bare være helt himmelsk å kose seg med etter en lang dag! Selv om skjegg- og bartetrimming kanskje ikke veldig avslappende tror jeg mange menn ville hatt brukt for et fint sett for nettopp dette. Barbershop har utrolig mange kule sett og enkeltprodukter for skjegg og bart.

Hva skriker vel kos mer enn et par myke sokker eller tøfler? Begge deler er jo midt i blinken nå på vinteren! De søte tøflene på bildet over er fra H&M, tenk å labbe rundt i de 1. juledag. En annen ting jeg i hvert fall liker å bruke er en sovemaske. Nå er det jo ikke akkurat noen fare for at det ikke blir skikkelig mørkt om kvelden, men det er veldig godt å sette på seg en sånn før man legger seg. Og med en flakse sleep mist til sengetøyet kan du være sikker på at gavemottakeren får noen gode netter med søvn fremover. 

Når det kommer til ting for hjemmet bør man kjenne personen man kjøper til godt, for de fleste har sin egen stil og tanker om hva som passer inn hjemme. Så prøv å plukk opp om det er noe mottakeren trenger, eller i hvert fall skaff deg et godt bilde av hvordan hjemmet til personen er. Kanskje det hadde vært fint med et godt og varmt pledd til sofaen? Et nytt fint sengesett kan også komme veldig godt med! Eller kanskje mottakeren ofte klager over å ikke ha en passende vase hvis h*n får blomster? Ting som kanskje er litt mer safe er duftlys og duftpinner, i hvert fall til oss jenter. Selvfølgelig er det noen som reagerer på slike lukter, men hos meg er i hvert fall slike ting veldig velkomment. En annen ting som hører litt med i samme kategori er en airdiffuser, i disse har du vann og eteriske oljer også slipper den ut herlig damp. De forskjellige oljene skal visstnok ha forskjellige egenskaper, blant annet finnes det noe som virker beroligende. Om det stemmer vet jeg ikke, men de er jo veldig lekre å se på! 

Hvis mottakeren er glad i å lage mat kan noe til kjøkkenet være en fin gave. Jeg synes jo disse store skjærefjølene i tre som det er så mye av i butikk om dagen er veldig fine, til og med som pynt. Eller noen flotte måleskjeer eller lignende som er gullbelagte. Jeg synes det er så kult med vanlige kjøkkengjenstander som også kan brukes til å dekorere litt. Hva med å kjøpe et lekkert sett med sort eller gullfarget bestikk? Det gjør så mye med et middagsbord, så hvis personen liker å be inn til middag kan dette være en super gave. Til en person som er glad i å be inn til fest og middag kan også noen øl- eller vinglass være midt i blinken! Eller så kan du jo rett og slett klinke til med en herlig julekopp. Det hadde i hvert fall jeg blitt veldig glad for å åpne på julaften! 

Innen kategorien hobby og fritid finnes det uendelig med muligheter, og her kan du virkelig treffe blink – så lenge du vet hva mottakeren liker å gjøre på fritiden. Kanskje du kjenner noen som er veldig glad i trening, eller som skal i gang med dette på nyåret, da kan litt nytt treningstøy hjelpe på motivasjonen. Kanskje til og med noe enkelt treningsutstyr kan være en god idé? Et hoppetau, en fitnessball eller noen vekter tar ikke mye plass, og trenger heller ikke være så dyrt. Er personen mer glad i friluftsliv kan en lommekniv være en god idé, Victorinox har utrolig mange forskjellige typer lommekniver så her vil finne noe for enhver smak. En fiskestang eller annet utstyrt til fisketuren tror jeg også mange blir glad for. Fiskestenger kan jo fort bli litt dyrt, så her går det fint an å gå sammen med flere. 

Foto er en stor hobby for mange, og siden fotoutstyr kan bli veldig kostbart er det igjen greit å gå sammen med fler. En annen kul gave til en fotointeressert (eller andre) er et polaroidkamera. Et slikt kamera fanger minner på en litt annen måte enn et vanlig kamera gjør, og bildene er jo også superfine å pynte med. En fin notatblokk elle almanakk er også en helt super gave, selv om det ikke er direkte fotorelatert. Jeg som blogger har for eksempel god brukt for en notatblokk til å skrive ned ideer jeg får til blogginnlegg og lignende. Kanskje du kjenner noen som blogger? Eller noen som rett og slett er glad i lister og planlegging? Da er en notatblokk eller en almanakk midt i blinken. 

Ølbrygging har blitt mer populært de siste årene, og kanskje du kjenner noen som har veldig lyst til å starte med dette. Hva med å gi bort et lite mikrobryggeri? Dette får man kjøpt i små sett, og de finnes i forskjellige prisklasser. Hvis personen allerede har bryggesett kan en bok om øl kanskje være av interesse? Apropos alkohol, et drinkmikse-sett kan kanskje være passende til de som er mer glad i å mikse sine egne ting på fest. Når vi er inne på fest, prosecco pong, søstern til beer pong kom jeg over da kikket på nett etter inspirasjon. Og det synes jeg var en utrolig morsom greie, jeg er sikker på at det er mange som hadde blitt glad for en slik gave. Morsomt å dra frem på fest! 

Vi kjenner vel alle noen som virkelig har alt. De kommer ikke på noe å ønske seg, og det er like vanskelig å finne på noe vært år. Da synes jeg en opplevelse er en utrolig fin gave å gi, enten det er gavekort på kino, teater eller en konsert. Reise går det også an å gi, men da bør man være flere som går sammen. Med en slik gave er du i hvert fall garanter at mottakeren får minner for livet! En annen ting som kan være fint å gi noen som har alt er veldedighetsgaver. Da finnes det et hav av organisasjoner, for eksempel Røde Kors og Norsk Folkehjelp du kan gi gaver fra. De har ulike gavemuligheter som for eksempel kan gi et menneske rent drikkevann, utdanning ol. Dette tror jeg veldig mange hadde satt pris på å få. Hvis du likevel har lyst til å gi en ting kan for eksempel et armbånd fra Project Fuck Cancer være et godt tips. Disse smykkene er designet av nylig avdøde Børre Olsen, og pengene går til forskning på hjernekreft. En gave med mening ♥

Andre ting du kan gi til de som har alt er en matkasse, eller en snacksboks. Det har etter hvert begynt å komme ganske mange ulike matkasseleverandører på markedet, så finn en kasse du tror passer mottakeren. Eller så kan du jo gi bort et abonnement på for eksempel CarePacks eller veggisboksen. Her får man hver måned en eske med sunn snacks rett hjem i posten. jeg har testet ut to ulike esker fra Carepacks, og du får så mye godt i disse boksene! Glossybox og The Manbox er andre abonnement du kan gi bort. Glossybox er beregnet for jenter og kommer månedlig, mens The Manbox er åpenbart den mannlige versjonen. Denne kommer dog ikke ut like ofte.

Interessen for miljøet har (heldigvis) økt mye den siste tiden, så miljøvennlige gaver er perfekt for de som har alt! En drikkeflaske i aluminium eller en termokopp er begge deler med på å kutte engangsemballasje, og er også noe de fleste har brukt for. Andre forbruksvarer som kan byttes ut med mer miljøvennlige alternativer er blant annet vaskepulver, det finnes nemlig noe som heter såpenøtter. Disse har jeg skikkelig lyst til å prøve en gang, og jeg hadde helt ærlig synes det hadde vært gøy å åpne på julaften. Det samme gjelder Bees Wax-papir til oppbevaring av mat, og grønnsaksposer til bruk når du skal kjøpe inn grønnsaker på butikken. Beecoshop har veldig mye spennende, miljøvennlige ting som egner seg som gaver, sjekk de gjerne ut! 

Nå håper jeg dere sitter igjen med noen nye, gode ideer, og at dere likte innlegget! Jeg glemmer hver år hvor ekstremt lang tid dette tar, men det er jo skikkelig gøy å pusle med. Det har nesten blitt til en slags juletradisjon dette her og. Håper i hvert fall dere ble litt inspirert ♥

Har du kommet i gang med julegavene?

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#julegave #julegaver #tips #inspirasjon #kollasj #inspo #jul

Oppskrift: Chai latte

Chai latte er en varm drikk med en helt herlig blanding av krydret te og sødme, og er ofte et valg når jeg skal på kafé. Dessverre får jeg altfor ofte servert smakløse, kjedelige chai latter når jeg bestiller ute. Jeg tenkte derfor at jeg skule prøve å lage en variant hjemme, for å se om jeg klarte å lage som det smakte skikkelig av. Og det klarte jeg! Dette ble akkurat sånn som jeg liker den ♥

Ingredienser til 1 stor kopp: 1,7 dl vann // 3 hele kardemommefrø // 4 hele pepperkorn // 1 stjerneanis // 1/2 ts kanel // 1 ts fenikkelfrø // 1/4 ts malt muskatnøtt // 1/4 ts malt ingefær // 1/4 ts malt nellik // 1,2 dl melk // 3 ts assam-te (anne sort te fungerer nok også)

I en kjele koker du vann og alt av krydderet, tilsett så melken og la det koke opp igjen. Ha så i teen og la dette putre et par minutter. Sil det hele og nyt! Pynt gjerne med kanel eller annet krydder. 

Dette ble så godt! Og den egner seg faktisk som kald også. Jeg fikk nemlig ikke drukket opp alt, så jeg satte resten i kjøleskap, og da minnet den litt om julelatten til Tine! Yummy!

Hva bestiller du når du er på kafé?

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#chai #chailatte #drikke #te #kafé #oppskrift #hjemmelaget

Du grønne, glitrende tre

Hei igjen! I dag har for alvor jula startet for min del, først med julegrantenning her i byen og så har Matias og jeg sett på julefilm. Det ble A Christmas Carol, den med Jim Carrey. Kjempekoselig lørdag! Jeg knipset noen bilder på grantenningen i stad, så her kommer en stemningsrapport. 

Nå skal jeg redigere en video som kommer i morgen, også skal jeg planlegge litt juleinnelgg for bloggen. Håper dere får en fortsatt fin kveld ♥

Hva har du gjort i dag?

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#jul #julegrantenning #hverdag #hygge #juletre

Filmtips: The Founder

Hei og god fredag! Har dere lagt noen hyggelig planer for helga? Jeg skal straks ut å gå en tur med Vilde, vi har jo faktisk fått litt snø her i Hønefoss så det blir kos! Etter turen trekker vi inn med en kopp varm kakao, jeg gleder meg! Først ville jeg bare innom dere med ukens underholdningstips, som i dag er en film. Denne så jeg for en god stund siden, men jeg har jo faktisk aldri tipset om den før. Så her kommer ukens filmtips!

The Founder bygger på en sann historie om Ray Kroc (Michael Keaton), en mislykket milkshakemaskin-selger som oppdager gullgruven McDonalds. Han skal levere noen maskiner til brødrene McDonald når han oppdager det velsmurte maskineriet av en fastfood-restaurant. Restauranten er ulik alt annet han har sett, kundene slipper å vente på maten, og kundene selv rydder opp etter seg. Han så med en gang potensialet for en landsdekkende kjede. På en ganske shady måte klarer Ray å ta kontroll over selskapet og ender opp med å skape et fastfood-imperium.

Det er ganske spennende å se hvordan denne fastfood-giganten faktisk ble til, og hvordan de faktiske grunnleggerne ble totalt overkjørt av Ray Kroc. Verdt en titt! Filmen kan ses på TV2 Sumo, Viaplay og iTunes. God helg ♥

Har du sett The Founder?

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#film #filmtips tips #anbefaling

Oppskrift: Grapefrukt-shot

Dere som har fulgt meg en stund har kanskje fått med dere at jeg er veldig glad i en god juice-shot! Spesielt ingefærshot er en stor favoritt hos meg. Jeg har sett at disse shotene har fått litt hard medfart i media fra tid til annen, men det er jo så godt! En skikkelig sterk ingefærshot fungerer som en god oppkvikker, i tillegg er ingefær veldig godt for kroppen. Og selvfølgelig vil det sikkert være mer næringsstoffer i en ferskpresset juice-shot som du lager selv enn de du kjøper ferdig på for eksempel Narvesen, men det er jo praktisk å ha slikt tilgjengelig i butikk da.  

Uansett. Hjemmelaget er jo best, og jeg må nok lage et nytt innlegg om ingefærshoten min, jeg bladde meg tilbake å oppdaget at det innlegget ikke var så bra. Men i dag er det altså grapefrukt som er hovedingrediensen. Jeg fant ikke egentlig noe særlig med oppskrifter på dette fra før, så jeg veit ikke om det egentlig er en greie, men grapefrukt er jo så sunt! Personlig skulle jeg gjerne fått i meg mer grapefrukt, men jeg synes den syrlige frukten blir litt vanskelig å få i seg hel. En shot skal jeg dog klare! Jeg husker faktisk PTen jeg brukte for årevis siden sa at jeg burde spise en halv grapefrukt om dagen, og jeg prøvde faktisk, men ga fort opp. Nå får jeg gi det en sjanse igjen.

Ingredienser: 2 grapefrukter // 2 ts eplesidereddik // 1 ts honning (valgfritt)

Juice grapefrukten i en juicemaskin og bland inn eplesidereddik og honning om ønskelig. Et tips når du lager juice og shots er å alltid lage litt ekstra som du kan ha i kjøleskapet til de neste dagene. Det pleier jeg å gjøre, og juicen holder seg fint et par tre dager i kjøleskap.

Eplesidereddik og grapefrukt skal visstnok være supre for metabolismen og hjelpe til med å fjerne giftstoffer i kroppen. Om dette stemmer vet jeg selvfølgelig ikke for sikkert, men det skader i hvert fall ikke å drikke. Spesielt nå som det nærmer seg jul kan det jo bli litt ekstra kos, da setter sikkert kroppen pris på noen sunne dråper. Bare vær klar for en syrlig opplevelse! Dette er alt annet enn søtt 🙂

Er du glad i juice? 

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#oppskrift #juice #shot #sunt #grapefrukt #hjemmelaget 

10 ting jeg vil å gjøre før jul

I dag er det nøyaktig 40 dager til julaften, og jeg gleder meg så mye til tiden fremover at jeg nesten sprekker. Julemusikk, gløgg, pepperkaker, pynting, julekalender, julefilmer og absolutt alt annet som har med jul og gjøre gleder jeg meg til å ta fatt på. Så i dag har jeg skrevet en liten liste med 10 ting jeg har lyst til å gjøre før jul.

1. Lage masse julepynt

Jeg har bestilt litt forskjellige greier fra Ebay som jeg håper kommer snart, i tillegg har jeg vært en tur på bruktbutikken og funnet litt fint som skal pyntes opp. Det tror jeg kommer til å bli veldig kos, så jeg ser frem til å sitte i min egen verden med julemusikk og pusle. 

2. Se hele listen min med julefilmer

Det finnes veldig mange julefilmer jeg ikke har fått sett enda, en del klassikere faktisk! Så i år vil jeg gjøre en skikkelig innsats for å få sett en haug. Det er jo så koselig!

3. Arrangere julequiz

Vi er jo en liten gjeng som lager quiz på rundgang, og i år har jeg bestemt meg for å arrangere en skikkelig julete quiz. Det blir masse julerelaterte spørsmål, gløgg og pepperkaker, og en liten premie til vinnere. Gleder meg!


Bilde fra nyttårsquizen i fjor. 

4. Juleverksted med venner

Første helgen i desember skal Tonje og jeg bake julekaker sammen, dette ser jeg veldig frem til, vi har nemlig ikke gjort noe sånt på flere år! Vilde og jeg har også snakket om å ha et juleverksted sammen, hvor koselig er ikke det? Jeg ser for meg oss sitter der med dorullnissene våre og koser oss, hehe, neida! Dorullnisser blir det nok ikke, men jeg gleder meg veldig! Og som om ikke det var kos nok har resepsjonsgjengen snakket om å få til noe juleverkstedsgreier før jul. Håper vi får det til!

5. Skaffe meg en stygg julegenser

Det faktum at jeg ikke eier en skikkelig stygg julegenser er helt krise! Jeg har vært på jakt de siste par årene, men enten har genseren jeg har hatt lyst på blitt utsolgt før jeg rekker å blunke, eller så finner jeg ingen jeg vil ha. Så i år skal jeg finne en, hvis ikke lager jeg en selv! 

6. Få med meg A Bad Moms Christmas 

Denne filmen går på kino i disse dager og er en oppfølger til Bad Moms som jeg skrev om på bloggen for noen uker tilbake. Den ser morsom ut, og det hadde vært så koselig å fått med noen for å se den. Jeg krysser fingrene!

7. Gjøre noe julete på Youtube-kanalen min

Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg skal gjøre enda, men jeg har snust på tanken om å poste ny video hver søndag i advent eller ha en form for 12 days of christmas. Om det blir sistnevnte kommer det til å bli enkle videoer selvfølgelig, som ikke krever altfor mye klipping, men det hadde jo vært gøy? Kan ikke dere gi beskjed i kommentarfletet hvis dere har noen ideer? 

8. Pynte til jul

Selvfølgelig! Dette skal jeg prøve å få gjort så tidlig som mulig, og jeg har prøvd å få Matias med på å la meg pynte den helga julegrana tennes i Hønefoss. Jeg innså at det allerede er denne lørdagen, det skjer nok ikke, men kanskje jeg begynner å sette frem litt pynt neste helg? Nå vil jo ikke all pynten være klar med en gang, siden jeg venter på pakker fra Ebay, så det vil komme litt etter litt. Er det egentlig innafor?

9. Lage masse spennende blogginnhold

Det kommer nok ikke som noen overraskelse at dere kommer til å merke at julen nærmer seg her på bloggen. Det vil komme DIYs, oppskrift og tips som vanlig. Jeg tror ikke jeg kommer til å ha en type DIY-uke slik som i fjor, men det skal ikke stå på juleinnlegg!

10. Kose meg med julegaveshopping

Dette har jeg ikke lyst til å stresse med i siste liten, så jeg skal prøve å være flink nå i slutten av november og starten av desember. Noen gaver er allerede kjøpt inn, men det mangler fortsatt en del. Jeg ser flere skriver i sosiale medier at de ferdig med både det ene og det andre til jul, men jeg liker å kose meg med det jeg da. 

Denne listen kunne sikkert blitt dobbelt så lang, for det er masse jeg har lyst til å gjøre før jul, men her er i hvert fall noe av det. Jeg har blant annet lyst til å smake egg nog for første gang, glede noen som ikke har det så lett i jula og lage god vegetar-julemat. 

Hva gleder du deg til å gjøre i tiden frem mot jul?

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#jul #inspirasjon #liste #inspo #blogg #blogger

Mitt nyeste vintage-kupp

Det er ikke til å legge skjul på at jeg elsker å gå på skattejakt i bruktbutikker og på loppemarked. Du kan finne så utrolig mye unikt både til garderoben, men også til hjemmet. Den siste tiden har jeg gjort så mange gode kjøpt i den lokale bruktbutikken her i Hønefoss, mesteparten skal bli til fin julepynt, men det har også sneket seg med noen godbiter til garderoben. Klærne er på vask, men jeg tenkte å vise dere et belte som jeg er superfornøyd med. Jeg har brukt det er par ganger allerede, og vet at dette skal bli brukt til både hverdags og fest fremover.

Da jeg kom hjem med dette mente Matias at det minnet om et sånt belte boksere får når de vinner. Det var ikke helt det jeg så for meg da jeg fisket opp beltet fra kurven, men det får gå. Jeg synes i hvert fall det er superkult.