Hvorfor er reklame på blogg verre enn reklame i et magasin?

En ting jeg har tenkt på en stund og ikke helt forstått meg på er folk som klager over reklame på blogger. Jeg ser det stadig klages over reklameinnlegg og affiliateslenker både i kommentarfeltet på ulike blogger, på Instagram og på Facebook. Jeg ser helt ærlig ikke problemet med det, så lenge den gitte bloggeren eller influenceren merker reklamen på riktig måte og ikke reklamerer for noe ulovlig! 

For det første får bloggleserne ubegrenset og helt gratis tilgang til hele bloggens innhold. Alle oppskrifter, alle videoer, sminketips osv. får du helt gratis. Det er også leseren som av egen fri vilje velger å klikke seg inn på bloggen, så dersom innholdet ikke er av interesse skjønner jeg ikke poenget med å klikke seg inn, for så å legge igjen en negativ kommentar. Det meste av annen underholdning som konsumeres må man faktisk betale for, det gjelder også den underholdningsformen som kanskje ligner mest på blogg; magasiner. Likevel blir det ramaskrik når det dukker opp noen reklameinnlegg på en blogg som leses gratis. Dette er inntekten til bloggerne, og det som gjør at de faktisk har muligheten til å fortsette å skape innhold til de som leser. Igjen er det jo helt valgfritt om man ønsker å kjøpe noe av det bloggeren har reklamert for, så jeg forstår ikke problemet!

Jeg tenkte vi kunne sammenligne litt så jeg fant frem et gammelt ELLE-blad jeg hadde liggende. Prisen på ELLE var den gang 75 kroner, noe billigere ville det selvfølgelig vært om jeg hadde abonnert. I et magasin, som du allerede har betalt en del for vil du finne ganske mye av samme typen reklame som ofte blir servert på ulike blogger. I dette nummeret av Elle kommer du faktisk først til innholdsfortegnelsen etter å ha bladd igjennom 49 sider med reklame. 49 helsider med rein reklame der altså! Magasinet i sin helhet inneholder svimlende 91 helsider med rein reklame, hvis du inkluderer baksiden. Da har jeg ikke telt med mindre reklamer som fyller halve elle kvarte sider. 

Når det kommer til ordentlig stoff hadde dette magasinet 159 sider. Merk at da har jeg regnet med innholdsfortegnelse, sidene som innledere de ulike delene av bladet (som egentlig ikke er innhold) og noen andre sider som teknisk sett ikke kan regnes innhold. Medberegnet er selvfølgelig også en haug med kollasjer som inneholde forskjellige produkter, ganske likt slike mange bloggere lager fra tid til annen. Nå er det jo selvfølgelig ikke sånn at man kan klikke på linker i bladet også tjener Elle en del av kjøpet, men det trenger du strengt tatt ikke på blogger heller. Hvis du av en eller annen grunn ikke unner en blogger lønn er det fullt mulig å søke opp det produktet du ønsker å kjøpe på egenhånd i nettbutikken. 

Bloggen jeg har valgt å sammenligne med er en av Norges største; Carolinebergeriksen.no. Her har jeg selv sett at det klages en del over reklameinnleggene i bloggens kommentarfelt og på Instagram. Jeg bladde meg derfor i går kveld 20 innlegg bakover i tid og tellte opp reklameinnleggene hennes. Jeg fant 3 innlegg som var rein annonse. Og selv om disse innleggene er reklame må hun som blogger likevel skape et innlegg rundt annonsen, mens blader som Elle bare trykker reklameplakater fra ulike merker. Jeg skjønner at dette dreier seg om ulike medier, men likevel legges det ofte mye mer innsats ned i et reklameinnlegg på en blogg enn i et magasin. Og personlig får jeg mye mer utav et reklameinnlegg på en blogg!

Caroline hadde i tillegg 2 innlegg som inneholdt affiliateslenker, innlegg som tilsvarer kollasjer og moteserier fotografert av bladet selv. Forskjellen er som nevnt at på blogg har du muligheten til å klikke direkte på linken og dermed gi bloggeren en liten sum av kjøpet. Ett av innleggene hennes inneholdt også sponsede produkter. Sponsede produkter betyr ikke, som mange tror, gratis produkter. Bloggere er nødt til å skatte av produktene de får, og hvis et innlegg derfor kun inneholder sponsede produkter, men ikke er en annonse har ikke bloggeren tjent én krone på innlegget. Da har h*n brukt penger, riktig nok mye mindre enn det produktene ville kostet for “vanlige forbrukere”, men det er likevel penger bloggeren selv har valgt å bruke.

Hvis vi legger sammen alle innleggene som på en eller annen måte inneholder reklame blant Carolines 20 siste poster blir det 6 innlegg. Og ja, hun tjener godt, det er jeg fullstendig klar over. Men disse innleggene gjør også at hun kan fortsette å produsere interessant innhold til meg som leser, helt gratis. Da synes jeg faktisk de annonseinnleggen som dukker opp fra tid til annen er helt innafor. Reklamerer hun for noe jeg ikke interesserer meg for skroller jeg bare forbi, verre er det ikke. 

Hva tenker dere om reklame på blogg?

– Sara


#blogg #blogger #magasin #underholdning #reklame #annonse 

DIY: lyslenke med bilder

Hei hei! Nå synes jeg det er på høy tid med litt mer julete innlegg på bloggen, jeg klør nemlig i fingrene etter å lage pynt, bake julekaker og komme med tips til dere! Jeg skal likevel starte ganske mildt så her kommer et enkelt DIY-prosjekt du kan pynte med hele året, jeg har bare julifisert det litt. Håper dere liker innlegget!

Til dette prosjektet trenger du: En lyslenke i valgfri lengde // Stifter // Mini-klesklyper // Bilder, julekort og pynt etter eget ønske

Lyslenken kjøpte jeg billig på Ebay, og min er på 4 meter. Jeg skulle nesten ønske jeg hadde kjøpt en som var enda lengre, for ville jeg jo fått enda flere rader, men det fine med disse tynne lenkene her er at du kan skjøte de sammen. De er også laget av ståltråd slik at de blir enkle å forme! De små klesklypene har jeg hatt liggende, men de ble kjøpt på Panduro en gang i tiden. For å feste lenken satte jeg bare opp noen stifter i veggen, så snurret jeg lenken rundt stiftene. 

Så er det bare å henge opp bilder og pynt etter ønske. Siden det jo tross alt snart er jul ble det julekort, konglene jeg lagde i fjor og noen søte polaroidbilder på min lenke. Når julen er over tenker jeg det blir fint å fylle på med andre vanlige bilder. 

Denne lenken pyntet så fint opp ved skrivepulten min! En personlig vegg som jeg kan sitte å kikke opp på mellom jobbsøkingen og bloggingen ♥ 

Hvordan synes dere bildelenken min ble?

– Sara


#jul #diy #interiør #pynt #dekor 

Surprise!

Hei! Det måtte bare bli bloggfri i går, lørdagen ble nemlig så vellykket at jeg sov altfor lenge i går, og så dro vi rett videre til svigers i bursdag. En innholdsrik helg med andre ord! Lørdagen ble brukt til feiring av fineste Tonje, som fylte 25 år tidligere i november. Hun ante ingenting og jeg er så glad for at vi klarte å overraske henne! Hun fortjente virkelig å bli satt pris på, så jeg håper hun koste seg masse ♥ Her har dere noen feststemte bilder fra kvelden. 

Tre flotte jenter! Mia, selveste bursdagsbarnet og Mari♥

Tonje og kjæresten har verdens søteste katt, og det ble garantert ikke manko på kos for dens del!

Meg og fine Mari ♥

Cecilie er bare herlig, digger at hun alltid tar over kameraet og knipser bilder når vi er sammen! Dere kan takke henne for stort sett alle bildene i dette innlegget 🙂

Gutta er inne i en dyp samtale om spill (tror jeg), det hørtes i hvert fall ut som at det var spilling det gikk i. hehe

Ola! Det blir ingen fest uten 🙂 

Føler med Øystein i dette øyeblikket, han gjør seg klar til en runde busstur. 

Digger dette bildet! 

I ukene frem mot jul skjer det så mye hyggelig, så jeg prøver bare å kose meg så mye som mulig med alt. Og denne helga ble virkelig helt super! Jeg trodde det kom til å bli ganske slitsom i bursdag i går med barn og det hele, men det ble bare kos. Nå er jeg veldig klar for en ny uke, denne uka skal det pyntes til jul! Endelig ♥ 

Håper dere har hatt en fin helg! 

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#fest #venner #burdag #surprise #party #hyggelig #gøy #helg 

8 varme drikker du kan kose deg med i vinter

Det er så mye kos i en kopp med varmt drikke, og nå som vinteren er rett rundt hjørnet synes jeg det passet godt med en oppsummering av mine favoritter på den fronten. Jeg har delt en god del oppskrifter på varme drikker i årene som har gått, og i dag skal dere få en reprise av 8 favoritter. Jeg kan selvfølgelig love at det vil komme flere oppskrifter i løpet av vinteren ♥

Kakao med chili: Altså sjokolade og chili, finnes det en bedre kombinasjon? Jeg synes i hvert fall den sterke chilien i kombinasjon med søt sjokolade er helt perfekt å varme seg på. Bokstavelig talt!

Solbærgløgg: Som den gløgg-elskeren jeg er måtte jeg forsøke å lage en hjemmelaget variant i fjor. Og selv om dette ikke egentlig er helt som tomtegløggen jeg bruker å kjøpe ble dette en veldig god varm drikk. Det minner egentlig litt om en spicy solbærtoddy!

Kakao med peppermynte: Hvis du er glad i sjokolader som After Eight er dette kakaoen for deg! Mint er SÅ godt i varm kakao, og jeg ber alltid om et par dråper peppermynte i koppen hvis kafeer tilbyr det. 

Pumpkin spice latte: En all time favorite er selvfølgelig pumpkin spice latte. Dette er en skikkelig høstlig drikk, men den kan jo like gjerne nytes på vinteren! Prøv den hvis du liker

Kakao med peanøttsmør: Dette er den nyeste varianten av varm kakao jeg har testet ut, og fy søren så godt det var! Her har du en skikkelig mektig drikk, så du bør ikke lage mer enn én kopp – hvis ikke du er veldig fysen da!

Chai latte: Denne oppskriften delte jeg kun for et par dager siden, men den ble så god at den fortjener en plass på listen. En kopp varm, krydret og kremete te sier aldri jeg nei takk til. Og faktisk er denne drikken like god kald som varm!

Varm eplesider: Hvis det ikke frister med kakao eller kaffe kan du jo teste ut varm eplesider. Det tar litt tid å lage, men mesteparten av tiden går med til koking. Og det er så verdt det når sideren er ferdig, supergodt på kalde kvelder!

Jule-latte: Hva passer vel bedre i førjulstiden enn å lage en kopp med deilig jule-latte? Her får du rett og slett en liten smak av jul i koppen, og den minner faktisk litt om gingerbread latte fra Starbucks. 

Håper noen av disse drikkene frister, jeg kan i hvert fall skrive under på at samtlige er mer enn drikkbare! Så håper jeg dere får en fantastisk fin lørdag ♥ Jeg skal bort både i dag og morgen, gleder meg til begge deler! 

Hva er din favoritt varme drikke?

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#drikke #kakao #chai #latte #tips #anbefaling #inspirasjon #oppskrift 

Serietips: The Orville

Denne ukens serietips er kanskje for de spesielt interesserte, men jeg må likevel skrive om den. Seth Macfarlanes nyeste serie The Orville er som en humoristisk parodi på Star Trek, og selv om det kanskje høres veldig uinteressant ut for mange, er dette en veldig bra serie. Jeg må innrømme at jeg elsker Star Trek The Nex Generation, men det er den eneste Star Trek-serien jeg har sett. Jeg er heller ingen storelsker av science fiction, men TNG falt jeg veldig for. The Orville er som sagt heller ingen rein science fiction serie. Seth Macfarlane er jo også skaperen av Family Guy, så jeg håper dere vil gi serien en sjanse.

Serien foregår 400 år inn i fremtiden, ombord det utforskende romskipet USS Orville. Seth Macfarlane er ikke bare skaperen, han har også hovedrollen i serien, som nylig tiltrådt kaptein Ed Mercer. Mannskapet hans består av mennesker og skapninger fra andre planeter, tillegg til roboten Isac. Med på laget som førstekommandør får han også sin ekskone, som han tidligere har tatt på fersken i sengen med en blå alien. Dette skaper selvfølgelig mange morsomme situasjoner. Men selv om dette er en science fiction/humor-serie tar den også opp viktige temaer i hver episode. Blant annet forståelse for andre kulturer og kjønnsidentitet.

Sesong 1  kan ses på Viaplay, og sesong 2 er sikkert like bak. Jeg anbefaler i hvert fall at dere tar en titt når muligheten byr seg.

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#tv #underholdning #tvserie #humor #sciencefiction #anbefaling #tips

Årets julegavetips

Inneholder annonselenker

Det er nok en gang tid for å komme med noen tips til hva du kan gi bort i julegave. Dette blir utrolig nok femte året på rad hvor jeg kommer med tips, så jeg kjenner det begynner å bli vanskeligere å komme opp med noe. I år har jeg valgt å lage ett samlet innlegg for både jenter og gutter, og heller delt inn alt i kategorier. Siden dette blir et solid innlegg har jeg etter beste evne forsøkt å dele det opp slik at det skal være enkelt å bla gjennom og finne det som er interessant. Jeg har også forsøkt å finne ting i forskjellige prisklasser, slik at de fleste skal kunne finne noe tilpasset sitt budsjett. De litt dyrere tingene er jo også kjempefine spleisegaver. Håper dere finner inspirasjon!

Underholdning vil jeg si er noe alle benytter seg av i en eller annen form, så innenfor denne kategorien bør det finnes noen smarte ting du kan gi bort. Kjenner du en lesehest finnes det alltid en ny bok du kan gi, jeg anbefaler på det varmeste En mann ved navn Ove. Som et alternativ til den tradisjonelle boken er en E-bok også supert, sett at personen liker å lese på telefon eller lesebrett. Apropos lesebrett, denne geniale oppfinnelsen som gjør at du kan bære med deg tusenvis av bøker i en liten plate er en fantastisk gave å gi bort. Og for de som er glad i mer lettbeint underholdning er et abonnement på et magasin, eventuelt et abonnement på tjenesten FLIPP perfekt. 

Nå for tiden streames det meste av musikk, så et gavekort på Spotify tror jeg mange kan ha glede av. For å nyte god musikk på farten kan en praktisk bærbar høyttaler være et lurt gavetips, da kan du dele musikkopplevelsen med andre. For å ikke risikere at telefonen går tom for strøm er en nødlader også helt genialt, og også en rimelig gave. Hvis gavemottakeren derimot foretrekker god gammel lydkvalitet kan en vinylplate være midt i blinken. Jeg vet i hvert fall at det står på ønskelisten til min bedre halvdel. 

Å kunne dele underholdning med andre er alltid gøy, hva med å gi bort et brettspill? Dette er en gave mottakeren kan ha veldig mye glede av, og kanskje du selv blir invitert på spillkveld? Har du muligheten til å gå sammen med flere er dyrere ting som en Nintendo Switch en helt fantastisk gave. Nå er visstnok også et bra tidspunkt for kjøp av denne maskinen da det har kommet en del gode spill nå nylig, hilsen Matias. Switchen blir flittig brukt her i huset, og den er veldig morsom å dra frem på vennekvelder. En annen veldig kjekk gadget som kan være en super spleisegave er en Apple TV. Her kan du se på film, TV-serier, og nå også bruke til å spille på. Kjempekjekk, vår har blitt masse brukt. 

Hvem liker vel ikke å kose seg? Jeg tror mange ville blitt glade for en pose med god kaffe, en boks med varm sjokolade eller te – meg selv inkludert! Og gjerne med noe godt til, Johan Bülows lakris er jo en klassiker, herlig å få under treet. Litt alkohol er vel heller ikke feil for mange, hva med å gi bort en god flaske vin, eller noen forskjellige øltyper i et fin eske? Jeg kan anbefale ingefærøl fra Crabbies, utrolig godt med lime til! 

Mens noen koser seg med godis og kaffe er det også mange som slapper av med velværeprodukter. Hva med å gi bort noen deilig hudpleieprodukter? Lush har et utrolig utvalg av alt fra hudpleie, til sminke, og kroppsprodukter. Kanskje noen kan ha nytte av en fin badebombe eller en deilig kroppsskrubb? Og disse øyepatchene må jo bare være helt himmelsk å kose seg med etter en lang dag! Selv om skjegg- og bartetrimming kanskje ikke veldig avslappende tror jeg mange menn ville hatt brukt for et fint sett for nettopp dette. Barbershop har utrolig mange kule sett og enkeltprodukter for skjegg og bart.

Hva skriker vel kos mer enn et par myke sokker eller tøfler? Begge deler er jo midt i blinken nå på vinteren! De søte tøflene på bildet over er fra H&M, tenk å labbe rundt i de 1. juledag. En annen ting jeg i hvert fall liker å bruke er en sovemaske. Nå er det jo ikke akkurat noen fare for at det ikke blir skikkelig mørkt om kvelden, men det er veldig godt å sette på seg en sånn før man legger seg. Og med en flakse sleep mist til sengetøyet kan du være sikker på at gavemottakeren får noen gode netter med søvn fremover. 

Når det kommer til ting for hjemmet bør man kjenne personen man kjøper til godt, for de fleste har sin egen stil og tanker om hva som passer inn hjemme. Så prøv å plukk opp om det er noe mottakeren trenger, eller i hvert fall skaff deg et godt bilde av hvordan hjemmet til personen er. Kanskje det hadde vært fint med et godt og varmt pledd til sofaen? Et nytt fint sengesett kan også komme veldig godt med! Eller kanskje mottakeren ofte klager over å ikke ha en passende vase hvis h*n får blomster? Ting som kanskje er litt mer safe er duftlys og duftpinner, i hvert fall til oss jenter. Selvfølgelig er det noen som reagerer på slike lukter, men hos meg er i hvert fall slike ting veldig velkomment. En annen ting som hører litt med i samme kategori er en airdiffuser, i disse har du vann og eteriske oljer også slipper den ut herlig damp. De forskjellige oljene skal visstnok ha forskjellige egenskaper, blant annet finnes det noe som virker beroligende. Om det stemmer vet jeg ikke, men de er jo veldig lekre å se på! 

Hvis mottakeren er glad i å lage mat kan noe til kjøkkenet være en fin gave. Jeg synes jo disse store skjærefjølene i tre som det er så mye av i butikk om dagen er veldig fine, til og med som pynt. Eller noen flotte måleskjeer eller lignende som er gullbelagte. Jeg synes det er så kult med vanlige kjøkkengjenstander som også kan brukes til å dekorere litt. Hva med å kjøpe et lekkert sett med sort eller gullfarget bestikk? Det gjør så mye med et middagsbord, så hvis personen liker å be inn til middag kan dette være en super gave. Til en person som er glad i å be inn til fest og middag kan også noen øl- eller vinglass være midt i blinken! Eller så kan du jo rett og slett klinke til med en herlig julekopp. Det hadde i hvert fall jeg blitt veldig glad for å åpne på julaften! 

Innen kategorien hobby og fritid finnes det uendelig med muligheter, og her kan du virkelig treffe blink – så lenge du vet hva mottakeren liker å gjøre på fritiden. Kanskje du kjenner noen som er veldig glad i trening, eller som skal i gang med dette på nyåret, da kan litt nytt treningstøy hjelpe på motivasjonen. Kanskje til og med noe enkelt treningsutstyr kan være en god idé? Et hoppetau, en fitnessball eller noen vekter tar ikke mye plass, og trenger heller ikke være så dyrt. Er personen mer glad i friluftsliv kan en lommekniv være en god idé, Victorinox har utrolig mange forskjellige typer lommekniver så her vil finne noe for enhver smak. En fiskestang eller annet utstyrt til fisketuren tror jeg også mange blir glad for. Fiskestenger kan jo fort bli litt dyrt, så her går det fint an å gå sammen med flere. 

Foto er en stor hobby for mange, og siden fotoutstyr kan bli veldig kostbart er det igjen greit å gå sammen med fler. En annen kul gave til en fotointeressert (eller andre) er et polaroidkamera. Et slikt kamera fanger minner på en litt annen måte enn et vanlig kamera gjør, og bildene er jo også superfine å pynte med. En fin notatblokk elle almanakk er også en helt super gave, selv om det ikke er direkte fotorelatert. Jeg som blogger har for eksempel god brukt for en notatblokk til å skrive ned ideer jeg får til blogginnlegg og lignende. Kanskje du kjenner noen som blogger? Eller noen som rett og slett er glad i lister og planlegging? Da er en notatblokk eller en almanakk midt i blinken. 

Ølbrygging har blitt mer populært de siste årene, og kanskje du kjenner noen som har veldig lyst til å starte med dette. Hva med å gi bort et lite mikrobryggeri? Dette får man kjøpt i små sett, og de finnes i forskjellige prisklasser. Hvis personen allerede har bryggesett kan en bok om øl kanskje være av interesse? Apropos alkohol, et drinkmikse-sett kan kanskje være passende til de som er mer glad i å mikse sine egne ting på fest. Når vi er inne på fest, prosecco pong, søstern til beer pong kom jeg over da kikket på nett etter inspirasjon. Og det synes jeg var en utrolig morsom greie, jeg er sikker på at det er mange som hadde blitt glad for en slik gave. Morsomt å dra frem på fest! 

Vi kjenner vel alle noen som virkelig har alt. De kommer ikke på noe å ønske seg, og det er like vanskelig å finne på noe vært år. Da synes jeg en opplevelse er en utrolig fin gave å gi, enten det er gavekort på kino, teater eller en konsert. Reise går det også an å gi, men da bør man være flere som går sammen. Med en slik gave er du i hvert fall garanter at mottakeren får minner for livet! En annen ting som kan være fint å gi noen som har alt er veldedighetsgaver. Da finnes det et hav av organisasjoner, for eksempel Røde Kors og Norsk Folkehjelp du kan gi gaver fra. De har ulike gavemuligheter som for eksempel kan gi et menneske rent drikkevann, utdanning ol. Dette tror jeg veldig mange hadde satt pris på å få. Hvis du likevel har lyst til å gi en ting kan for eksempel et armbånd fra Project Fuck Cancer være et godt tips. Disse smykkene er designet av nylig avdøde Børre Olsen, og pengene går til forskning på hjernekreft. En gave med mening ♥

Andre ting du kan gi til de som har alt er en matkasse, eller en snacksboks. Det har etter hvert begynt å komme ganske mange ulike matkasseleverandører på markedet, så finn en kasse du tror passer mottakeren. Eller så kan du jo gi bort et abonnement på for eksempel CarePacks eller veggisboksen. Her får man hver måned en eske med sunn snacks rett hjem i posten. jeg har testet ut to ulike esker fra Carepacks, og du får så mye godt i disse boksene! Glossybox og The Manbox er andre abonnement du kan gi bort. Glossybox er beregnet for jenter og kommer månedlig, mens The Manbox er åpenbart den mannlige versjonen. Denne kommer dog ikke ut like ofte.

Interessen for miljøet har (heldigvis) økt mye den siste tiden, så miljøvennlige gaver er perfekt for de som har alt! En drikkeflaske i aluminium eller en termokopp er begge deler med på å kutte engangsemballasje, og er også noe de fleste har brukt for. Andre forbruksvarer som kan byttes ut med mer miljøvennlige alternativer er blant annet vaskepulver, det finnes nemlig noe som heter såpenøtter. Disse har jeg skikkelig lyst til å prøve en gang, og jeg hadde helt ærlig synes det hadde vært gøy å åpne på julaften. Det samme gjelder Bees Wax-papir til oppbevaring av mat, og grønnsaksposer til bruk når du skal kjøpe inn grønnsaker på butikken. Beecoshop har veldig mye spennende, miljøvennlige ting som egner seg som gaver, sjekk de gjerne ut! 

Nå håper jeg dere sitter igjen med noen nye, gode ideer, og at dere likte innlegget! Jeg glemmer hver år hvor ekstremt lang tid dette tar, men det er jo skikkelig gøy å pusle med. Det har nesten blitt til en slags juletradisjon dette her og. Håper i hvert fall dere ble litt inspirert ♥

Har du kommet i gang med julegavene?

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#julegave #julegaver #tips #inspirasjon #kollasj #inspo #jul

Christmas preparations

Hei ♥ Går det fint med dere? Vi har ikke rukket samlet opp så altfor mye julepynt enda (heldigvis), så i år har jeg planer om å lage litt selv. Det er jo litt ekstra koselig å ha ting som man har lagt ned tid i, så jeg går bare å venter på noen småpakker fra Ebay før jeg kan sette skikkelig i gang. Jeg har likevel fått begynt så smått i dag, en ting er oppe på veggen, vinduene har fått en liten spray med snøspray og nå skal jeg straks ut for å legge første lag med spraylakk på et par ting. Dere får selvfølgelig se mer når ting er ferdig! Enn så lenge har jeg bare noen små smakebiter under her 🙂 

Sjekk de søte julesokkene da! 

Dette søte ekornet fikk jeg av mamma her om dagen, så fint!

Selv om snøen har dalt i stort sett hele dag trenger vinduene en liten dusj. 

Gleder meg til å vise dere resultatet av det som har kommet opp på veggen. Jeg tenker at neste uke er det innafor å for alvor starte med juleinnlegg, er dere enige? Eller, jeg tenkte å tyvstarte litt i morgen med noen julegavetips. Så vi får se, juleinnholdet er i hvert fall rett rundt hjørnet.

Skal du lage noe julepynt i år?

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#jul #julepynt #pynt #diy #hverdag #blogger 

Oppskrift: Chai latte

Chai latte er en varm drikk med en helt herlig blanding av krydret te og sødme, og er ofte et valg når jeg skal på kafé. Dessverre får jeg altfor ofte servert smakløse, kjedelige chai latter når jeg bestiller ute. Jeg tenkte derfor at jeg skule prøve å lage en variant hjemme, for å se om jeg klarte å lage som det smakte skikkelig av. Og det klarte jeg! Dette ble akkurat sånn som jeg liker den ♥

Ingredienser til 1 stor kopp: 1,7 dl vann // 3 hele kardemommefrø // 4 hele pepperkorn // 1 stjerneanis // 1/2 ts kanel // 1 ts fenikkelfrø // 1/4 ts malt muskatnøtt // 1/4 ts malt ingefær // 1/4 ts malt nellik // 1,2 dl melk // 3 ts assam-te (anne sort te fungerer nok også)

I en kjele koker du vann og alt av krydderet, tilsett så melken og la det koke opp igjen. Ha så i teen og la dette putre et par minutter. Sil det hele og nyt! Pynt gjerne med kanel eller annet krydder. 

Dette ble så godt! Og den egner seg faktisk som kald også. Jeg fikk nemlig ikke drukket opp alt, så jeg satte resten i kjøleskap, og da minnet den litt om julelatten til Tine! Yummy!

Hva bestiller du når du er på kafé?

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#chai #chailatte #drikke #te #kafé #oppskrift #hjemmelaget

Video: Ting som irriterer meg

God søndag! Jeg håper ikke jeg er alene om å irritere meg over tullete ting? Personlig er jeg ganske enkel å irritere, og i videoen under deler jeg en god porsjon med de tingene som irriterer meg mest. Som jeg også sier i videoen er det ikke sånn at jeg bruker masse energi på å irritere meg over disse tingene hele tiden altså! 

Det ble ganske mange ting når jeg først satt meg ned for å fundere på ting jeg finner irriterende. Kanskje vi har noen ting til felles? Det hadde vært gøy å høre om i kommentarfeltet 🙂

Hva irriterer deg?

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#video #videoblogg #hverdag #blogg #blogger 

Du grønne, glitrende tre

Hei igjen! I dag har for alvor jula startet for min del, først med julegrantenning her i byen og så har Matias og jeg sett på julefilm. Det ble A Christmas Carol, den med Jim Carrey. Kjempekoselig lørdag! Jeg knipset noen bilder på grantenningen i stad, så her kommer en stemningsrapport. 

Nå skal jeg redigere en video som kommer i morgen, også skal jeg planlegge litt juleinnelgg for bloggen. Håper dere får en fortsatt fin kveld ♥

Hva har du gjort i dag?

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#jul #julegrantenning #hverdag #hygge #juletre