Årets julegavetips

Inneholder annonselenker

Det er nok en gang tid for å komme med noen tips til hva du kan gi bort i julegave. Dette blir utrolig nok femte året på rad hvor jeg kommer med tips, så jeg kjenner det begynner å bli vanskeligere å komme opp med noe. I år har jeg valgt å lage ett samlet innlegg for både jenter og gutter, og heller delt inn alt i kategorier. Siden dette blir et solid innlegg har jeg etter beste evne forsøkt å dele det opp slik at det skal være enkelt å bla gjennom og finne det som er interessant. Jeg har også forsøkt å finne ting i forskjellige prisklasser, slik at de fleste skal kunne finne noe tilpasset sitt budsjett. De litt dyrere tingene er jo også kjempefine spleisegaver. Håper dere finner inspirasjon!

Underholdning vil jeg si er noe alle benytter seg av i en eller annen form, så innenfor denne kategorien bør det finnes noen smarte ting du kan gi bort. Kjenner du en lesehest finnes det alltid en ny bok du kan gi, jeg anbefaler på det varmeste En mann ved navn Ove. Som et alternativ til den tradisjonelle boken er en E-bok også supert, sett at personen liker å lese på telefon eller lesebrett. Apropos lesebrett, denne geniale oppfinnelsen som gjør at du kan bære med deg tusenvis av bøker i en liten plate er en fantastisk gave å gi bort. Og for de som er glad i mer lettbeint underholdning er et abonnement på et magasin, eventuelt et abonnement på tjenesten FLIPP perfekt. 

Nå for tiden streames det meste av musikk, så et gavekort på Spotify tror jeg mange kan ha glede av. For å nyte god musikk på farten kan en praktisk bærbar høyttaler være et lurt gavetips, da kan du dele musikkopplevelsen med andre. For å ikke risikere at telefonen går tom for strøm er en nødlader også helt genialt, og også en rimelig gave. Hvis gavemottakeren derimot foretrekker god gammel lydkvalitet kan en vinylplate være midt i blinken. Jeg vet i hvert fall at det står på ønskelisten til min bedre halvdel. 

Å kunne dele underholdning med andre er alltid gøy, hva med å gi bort et brettspill? Dette er en gave mottakeren kan ha veldig mye glede av, og kanskje du selv blir invitert på spillkveld? Har du muligheten til å gå sammen med flere er dyrere ting som en Nintendo Switch en helt fantastisk gave. Nå er visstnok også et bra tidspunkt for kjøp av denne maskinen da det har kommet en del gode spill nå nylig, hilsen Matias. Switchen blir flittig brukt her i huset, og den er veldig morsom å dra frem på vennekvelder. En annen veldig kjekk gadget som kan være en super spleisegave er en Apple TV. Her kan du se på film, TV-serier, og nå også bruke til å spille på. Kjempekjekk, vår har blitt masse brukt. 

Hvem liker vel ikke å kose seg? Jeg tror mange ville blitt glade for en pose med god kaffe, en boks med varm sjokolade eller te – meg selv inkludert! Og gjerne med noe godt til, Johan Bülows lakris er jo en klassiker, herlig å få under treet. Litt alkohol er vel heller ikke feil for mange, hva med å gi bort en god flaske vin, eller noen forskjellige øltyper i et fin eske? Jeg kan anbefale ingefærøl fra Crabbies, utrolig godt med lime til! 

Mens noen koser seg med godis og kaffe er det også mange som slapper av med velværeprodukter. Hva med å gi bort noen deilig hudpleieprodukter? Lush har et utrolig utvalg av alt fra hudpleie, til sminke, og kroppsprodukter. Kanskje noen kan ha nytte av en fin badebombe eller en deilig kroppsskrubb? Og disse øyepatchene må jo bare være helt himmelsk å kose seg med etter en lang dag! Selv om skjegg- og bartetrimming kanskje ikke veldig avslappende tror jeg mange menn ville hatt brukt for et fint sett for nettopp dette. Barbershop har utrolig mange kule sett og enkeltprodukter for skjegg og bart.

Hva skriker vel kos mer enn et par myke sokker eller tøfler? Begge deler er jo midt i blinken nå på vinteren! De søte tøflene på bildet over er fra H&M, tenk å labbe rundt i de 1. juledag. En annen ting jeg i hvert fall liker å bruke er en sovemaske. Nå er det jo ikke akkurat noen fare for at det ikke blir skikkelig mørkt om kvelden, men det er veldig godt å sette på seg en sånn før man legger seg. Og med en flakse sleep mist til sengetøyet kan du være sikker på at gavemottakeren får noen gode netter med søvn fremover. 

Når det kommer til ting for hjemmet bør man kjenne personen man kjøper til godt, for de fleste har sin egen stil og tanker om hva som passer inn hjemme. Så prøv å plukk opp om det er noe mottakeren trenger, eller i hvert fall skaff deg et godt bilde av hvordan hjemmet til personen er. Kanskje det hadde vært fint med et godt og varmt pledd til sofaen? Et nytt fint sengesett kan også komme veldig godt med! Eller kanskje mottakeren ofte klager over å ikke ha en passende vase hvis h*n får blomster? Ting som kanskje er litt mer safe er duftlys og duftpinner, i hvert fall til oss jenter. Selvfølgelig er det noen som reagerer på slike lukter, men hos meg er i hvert fall slike ting veldig velkomment. En annen ting som hører litt med i samme kategori er en airdiffuser, i disse har du vann og eteriske oljer også slipper den ut herlig damp. De forskjellige oljene skal visstnok ha forskjellige egenskaper, blant annet finnes det noe som virker beroligende. Om det stemmer vet jeg ikke, men de er jo veldig lekre å se på! 

Hvis mottakeren er glad i å lage mat kan noe til kjøkkenet være en fin gave. Jeg synes jo disse store skjærefjølene i tre som det er så mye av i butikk om dagen er veldig fine, til og med som pynt. Eller noen flotte måleskjeer eller lignende som er gullbelagte. Jeg synes det er så kult med vanlige kjøkkengjenstander som også kan brukes til å dekorere litt. Hva med å kjøpe et lekkert sett med sort eller gullfarget bestikk? Det gjør så mye med et middagsbord, så hvis personen liker å be inn til middag kan dette være en super gave. Til en person som er glad i å be inn til fest og middag kan også noen øl- eller vinglass være midt i blinken! Eller så kan du jo rett og slett klinke til med en herlig julekopp. Det hadde i hvert fall jeg blitt veldig glad for å åpne på julaften! 

Innen kategorien hobby og fritid finnes det uendelig med muligheter, og her kan du virkelig treffe blink – så lenge du vet hva mottakeren liker å gjøre på fritiden. Kanskje du kjenner noen som er veldig glad i trening, eller som skal i gang med dette på nyåret, da kan litt nytt treningstøy hjelpe på motivasjonen. Kanskje til og med noe enkelt treningsutstyr kan være en god idé? Et hoppetau, en fitnessball eller noen vekter tar ikke mye plass, og trenger heller ikke være så dyrt. Er personen mer glad i friluftsliv kan en lommekniv være en god idé, Victorinox har utrolig mange forskjellige typer lommekniver så her vil finne noe for enhver smak. En fiskestang eller annet utstyrt til fisketuren tror jeg også mange blir glad for. Fiskestenger kan jo fort bli litt dyrt, så her går det fint an å gå sammen med flere. 

Foto er en stor hobby for mange, og siden fotoutstyr kan bli veldig kostbart er det igjen greit å gå sammen med fler. En annen kul gave til en fotointeressert (eller andre) er et polaroidkamera. Et slikt kamera fanger minner på en litt annen måte enn et vanlig kamera gjør, og bildene er jo også superfine å pynte med. En fin notatblokk elle almanakk er også en helt super gave, selv om det ikke er direkte fotorelatert. Jeg som blogger har for eksempel god brukt for en notatblokk til å skrive ned ideer jeg får til blogginnlegg og lignende. Kanskje du kjenner noen som blogger? Eller noen som rett og slett er glad i lister og planlegging? Da er en notatblokk eller en almanakk midt i blinken. 

Ølbrygging har blitt mer populært de siste årene, og kanskje du kjenner noen som har veldig lyst til å starte med dette. Hva med å gi bort et lite mikrobryggeri? Dette får man kjøpt i små sett, og de finnes i forskjellige prisklasser. Hvis personen allerede har bryggesett kan en bok om øl kanskje være av interesse? Apropos alkohol, et drinkmikse-sett kan kanskje være passende til de som er mer glad i å mikse sine egne ting på fest. Når vi er inne på fest, prosecco pong, søstern til beer pong kom jeg over da kikket på nett etter inspirasjon. Og det synes jeg var en utrolig morsom greie, jeg er sikker på at det er mange som hadde blitt glad for en slik gave. Morsomt å dra frem på fest! 

Vi kjenner vel alle noen som virkelig har alt. De kommer ikke på noe å ønske seg, og det er like vanskelig å finne på noe vært år. Da synes jeg en opplevelse er en utrolig fin gave å gi, enten det er gavekort på kino, teater eller en konsert. Reise går det også an å gi, men da bør man være flere som går sammen. Med en slik gave er du i hvert fall garanter at mottakeren får minner for livet! En annen ting som kan være fint å gi noen som har alt er veldedighetsgaver. Da finnes det et hav av organisasjoner, for eksempel Røde Kors og Norsk Folkehjelp du kan gi gaver fra. De har ulike gavemuligheter som for eksempel kan gi et menneske rent drikkevann, utdanning ol. Dette tror jeg veldig mange hadde satt pris på å få. Hvis du likevel har lyst til å gi en ting kan for eksempel et armbånd fra Project Fuck Cancer være et godt tips. Disse smykkene er designet av nylig avdøde Børre Olsen, og pengene går til forskning på hjernekreft. En gave med mening ♥

Andre ting du kan gi til de som har alt er en matkasse, eller en snacksboks. Det har etter hvert begynt å komme ganske mange ulike matkasseleverandører på markedet, så finn en kasse du tror passer mottakeren. Eller så kan du jo gi bort et abonnement på for eksempel CarePacks eller veggisboksen. Her får man hver måned en eske med sunn snacks rett hjem i posten. jeg har testet ut to ulike esker fra Carepacks, og du får så mye godt i disse boksene! Glossybox og The Manbox er andre abonnement du kan gi bort. Glossybox er beregnet for jenter og kommer månedlig, mens The Manbox er åpenbart den mannlige versjonen. Denne kommer dog ikke ut like ofte.

Interessen for miljøet har (heldigvis) økt mye den siste tiden, så miljøvennlige gaver er perfekt for de som har alt! En drikkeflaske i aluminium eller en termokopp er begge deler med på å kutte engangsemballasje, og er også noe de fleste har brukt for. Andre forbruksvarer som kan byttes ut med mer miljøvennlige alternativer er blant annet vaskepulver, det finnes nemlig noe som heter såpenøtter. Disse har jeg skikkelig lyst til å prøve en gang, og jeg hadde helt ærlig synes det hadde vært gøy å åpne på julaften. Det samme gjelder Bees Wax-papir til oppbevaring av mat, og grønnsaksposer til bruk når du skal kjøpe inn grønnsaker på butikken. Beecoshop har veldig mye spennende, miljøvennlige ting som egner seg som gaver, sjekk de gjerne ut! 

Nå håper jeg dere sitter igjen med noen nye, gode ideer, og at dere likte innlegget! Jeg glemmer hver år hvor ekstremt lang tid dette tar, men det er jo skikkelig gøy å pusle med. Det har nesten blitt til en slags juletradisjon dette her og. Håper i hvert fall dere ble litt inspirert ♥

Har du kommet i gang med julegavene?

– Sara

FOLLOW ME: Facebook // Instagram // Snapchat: Sokbibi


#julegave #julegaver #tips #inspirasjon #kollasj #inspo #jul

5 kommentarer

Siste innlegg