Oppskrift: vannmelon- og jordbærsmoothie

God mandag! Har dere hatt en bra helg? Lørdagens quiz-kveld ble veldig vellykket, selv om et par av kategoriene mine ikke falt i like god jord hos alle. Etter quizen ble det skravling og kortskalle-spilling til langt over midnatt! En veldig hyggelig kveld ♥ Gårsdagen ble brukt på skravlings hos bestemor og litt etterlengtet venninnetid med Vilde. Vi var flinke og gikk oss en tur, selv om været ikke var helt på topp. Da vi kom til meg igjen spilte vi et par runder Gruble også disket Matias opp med middag/kveldsmat til oss. Så etter den fine helga er jeg nå klar for en ny uke. Det blir en del jobbing denne uka, men på torsdag skal Vilde og jeg noe som jeg tror blir veldig gøy! Håper dere får en helt super uke ♥

Ingredienser: masse vannmelon og masse jordbær

Kjør alt sammen i en blender til det er smoothie-konsistens.

Hell over i ønsket glass, og server!

Håper “oppskriften” faller smak. Dette er den perfekte drikken å kjøle seg ned med når sommerdagene kommer å tar oss. Noe som forhåpentligvis er veldig snart! Sleng oppi et par isbiter slik at den blir ordentlig kald og god, da er den best. Men nå får jeg løsrive meg her, bussen min går om noen få strakser. Ha en fin dag, min blir brukt på jobb. 

Hva liker du å kjøle deg ned med på sommeren?

– Sara 


#oppskrift #smoothie #drikke #jordbær #vannmelon #hjemmelaget #sunt #sunn #sommer 

Er’e mulig?

Hei igjen! Takk for alle de fine kommentarene på forrige innlegg, det var en hyggelig overraskelse å åpne kommentarfeltet nå i kveld ♥ Jeg nevnte så vidt i sta at jeg var på revy i går, og nå har jeg fått sett igjennom gårsdagens bildefangst. Jeg har aldri vært på premieren av Hønefoss revyen før så det var stas! Det var korpsmusikk ute før showet startet og feiring når det var over, med bobler i glasset og pølse. I Hønefoss gjør vi alt med stil! Hehe 🙂 Revyen var som alltid veldig bra og jeg anbefaler dere som kan å få den med dere. Her er et bildedryss fra årets sommerrevy, “Er’e mulig?”

Åpningsnummer med hele gjengen, likte spesielt godt Jonas Rønnings tolkning av Trump og Morten Grøtnes som ballerina! 

Kaptei Sabeltann sjekket inn på Skatteparadise Hotel

Godt å se at de eldre er helt på (hår)nett!

Årets mote for kjæledyr. Hva med en liten hundebikini? 

Ingen revy uten Rabbagutta! Disse sketsjene er helt hysteriske hver gang, spesielt morsom er Flisnils (i midten.

Og da var revyen i gang, og sommeren kan bare komme! Anbefaler som sagt alle som bor i nærheten av Hønefoss å ta turen. Her det humor og gode musikkopplevelser fra ende til annen. 

Har du en lokal revy der du bor?

– Sara


#eremulig #revy #hønefoss #underholdning #morsomt #gøy #ringerike 

Veganer, vegetarianer, pescetarianer, hva er jeg?

Nå er det snart to måneder siden jeg levde som veganer i en uke, og jeg tenkte det var på tide å fortelle litt hvor jeg står nå. Jeg har fått veldig mange spørsmål av venner og familie om jeg er vegetarianer, om jeg ikke spiser ditt og datt, om jeg skal fortsette å spise sånn for alltid osv. Jeg skjønner at folk lurer, jeg har jo alltid spist “vanlig mat”, og mange vet jo ikke hva det innebærer i de forskjellige grenene. 

 

Skal jeg være helt ærlig har jeg ikke lyst til å kalle meg noen ting. Jeg har ikke lyst til å sette kostholdet mitt i en bås og låse meg helt, derfor er jeg verken veganer, vegetarianer eller pescetarianer. Om jeg absolutt må kalle med noe må det være fleksitarianer. Jeg synes det uttrykket høres litt teit ut, og egentlig litt meningsløst, men det kan være greit å ha en betegnelse å gi til folk som ikke forstår. Det markerer et ønske om å gjøre bevisste valg når det kommer til animalske produkter. Og det har jeg gjort helt siden veganuken min. Etter den uken var over fortsatte jeg å ikke spise noe kjøtt, det fristet rett og slett ikke. Og det er heller ikke noe jeg savner. Jeg lager ikke kjøttretter hjemme, men hvis samboeren min en dag vil ha kjøtt i sin rett lager vi det ved siden av. Dette har fungert helt utmerket så langt!

Jeg har spist kjøtt et par ganger etter dette, blant annet i en konfirmasjon og i et middagsselskap. Jeg kunne helt klart valgt annerledes i den konfirmasjonen, men isteden for å bare spise brød, potetsalat og salat valgte jeg å legge på et spyd med scampi og et par skiver spekeskinke. I middagsselskapet kunne jeg tatt med egen mat, men jeg har ikke lyst til å måtte begynne å gjøre det hver gang. Når det kommer til andre animalske produkter unngår jeg det i større grad nå enn før, men jeg lar ikke vær å spise noe fordi det inneholder melk eller egg. Jeg lager meg dog ikke kokt egg lenger og drikker ikke melk til frokosten. 

Jeg har noen grunner for hvorfor jeg ikke vil blir hundre prosent vegetarianer. Den ene grunnen er at jeg ikke har lyst til å alltid måtte være den som tar med seg mat når man skal bort til folk. Oldemoren min for eksempel er over 90 år og hun ville aldri forstått et sånt valg, hun ville tatt det som en fornærmelse om jeg ikke spiste maten hennes. Så isteden for å fortelle henne om dette spiser jeg heller det jeg får servert hos henne. Det som er positivt er at veldig ofte legger folk til rette slik at man ikke trenger å ta sånne valg. Hos mamma har jeg for eksempel fått servert vegetarlasagne og på grilling hos onkel hadde jeg med meg et par ting selv. 

Den andre grunnen har mye å gjøre med tilgjengeligheten. Joda, vi har mange gode erstattere i Norge, men vi har en evig lang vei å gå. Mange synes det er rart at vegetarianer på død og liv skal ha kjøtterstattere. Det de ikke tenker på er at for veldig mange handler det ikke om at de ikke liker smaken av kjøtt, men at de av forskjellige årsaker velger å avstå fra det. Enten det er av miljøhensyn, på grunn av helsemessige årsaker eller av etiske grunne liker fortsatt mange smaken av kjøtt. Og enkelte ting kan ikke erstattes, i hvert fall per nå. Hvis bestemor inviterer familien på fårikål til høsten kan ikke jeg komme med falaflene min å slenge de oppi kjelen. Så da kommer jeg til å ta en porsjon. Og med den beste samvittighet. 

Så kommer selvfølgelig det etiske aspektet inn. Jeg ønsker ikke å være med å bidra til en industri som gjør så mye vondt mot dyr. Og nå skal de av dere som vil få lov til å kalle meg en hykler. Hvordan kan jeg si dette når jeg fortsatt spiser melkesjokolade med melk i, eller spiser syltetøy med karmin? Jo fordi jeg er av den oppfatning at alt hjelper. Hvis alle hadde hatt én kjøttfri middag i uken hadde det hjulpet masse. Nå spiser jeg middag med kjøtt kanskje én dag i måneden isteden for kanskje 6-7 dager i uken og føler da at jeg kan unne meg den porsjonen med fårikål eller de rullene med maki en sjelden gang. Jeg synes det er så utrolig synd at mange vegetarianer ikke mener det er bra nok før folk tar den helt ut og blir veganere på heltid. Det bidrar ikke til noe positivt, tvert imot virker det nok veldig demotiverende å ikke føle at den ene kjøttfrie middagen i uka hjelper.

Jeg tenker selvfølgelig også på helsa, å redusere inntaket av kjøtt og spise mer grønnsaker er utelukkende positivt for helsa. Det er i hvert fall ingen fare for å ikke få i seg fem om dagen lenger! Det er heller ingen fare for å få en hel haug med mangler så lenger man spiser et variert vegetarkosthold. Beveger du deg bort mot veganer må man være litt med påpasselig med B12, men det finnes selvfølgelig tilskudd for det. 

Så da vet dere hva jeg tenker om dette. Jeg spiser et variert kosthold, med svært lite inntak av kjøtt og trives så langt veldig med det. 

Hva er dine tanker rundt dette temaet?

– Sara 


#vegetarianer #veganer #pescetarianer #fleksitarianer #kosthold #mat #helse 

My wishlist from Pure Skin

Annonse

I dag har jeg lyst til å tipse dere om en nettbutikk jeg nylig oppdaget som kun fører naturlige, økologiske skjønnhets- og velværeprodukter. Butikken heter Pureskin.no, og de har solgt økologiske produkter for menn og kvinner i flere år nå. Her finner dere alt fra neglelakker til kroppsskrubber og shampoo. Ingen av produktene inneholder noen skadelige ingredienser, de er ikke testet på dyr og de er veganske. Merkene de tar inn er derfor nøye vurdert for å sikre produkter av topp kvalitet og som er trygge å bruke. Jeg har sett igjennom hele nettbutikken deres og funnet frem noe av det jeg har lyst på for å vise dere.

1. Body brush 2. Sugar scrub 3. Hand+ body wash 4. Bath soaking salt 5. Foot butter 6. Bath+ body oil 7. Matcha green tea 8. Cleansing nectar 9. Facial scrub 10. Tooth powder 11. Humble brush 12. Konjac face sponge 13. Hair+scalp tonic

Ikke bare er produktene gode for deg, de ser også veldig lekre ut! Jeg må jo innrømme at det faktisk har litt å si, hvis et produkt kan pynte opp litt på badet er det et stort pluss. Jeg regner med at dere ser hva de fleste tingene er, men jeg har bare lyst til å utdype litt rundt et par av dem.

Produkt nummer én er en børste man bruker for å tørrbørste kroppen. Dette har jeg lest veldig mye positivt om, og jeg har skikkelig lyst til å klikke meg hjem en sånn. Tørrbørsting renser huden, fjerner døde hudceller, setter i gang blodsirkulasjonen og stimulerer kroppens lymfesystem. Hva er det å ikke like?

Tooth powder brukes isteden for tannkrem, og inneholder blant annet hvit leire, natron og aloe vera. Den skal redusere plakk, fjerne bakterier og ha en hvitende effekt. Jeg synes det er utrolig fasinerende at man kan lage tannkrem med de ingrediensene.

Den siste tingene jeg har lyst til å nevne er ansiktssvampen. Konjac-svampen er renser huden på en skånsom og effektiv måte. I tillegg til å være dyprensende gir den også naturlig fukt. Du skal faktisk ikke trenge å bruke noe annet rensemiddel sammen med denne heller! Jeg er skikkelig nysgjerrig på denne, tror jeg må se om det finnes noen reviews på Youtube.

Her finner du alle de forskjellige leiremaskene

De har også en serie med leirmasker jeg har veldig lyst til å teste. Det er seks forskjellige typer med ulike egenskaper som passer til forskjellige hudtyper. Personlig har jeg lyst til å røde som er dyprensende eller rose som skal gi masse fukt. En kombinasjon av de to tror jeg ville vært bra, jeg føler nemlig at jeg har litt forskjellige behov forskjellige steder i ansiktet. 

Håper dere fant noe dere likte her, hvis ikke kan dere jo gå inn i nettbutikken å se det store utvalget selv. Dere burde også sjekke ut Instagramen deres, der er det såå mange fine bilder, tips og inspirasjon. 

17.mai i bilder

Hei dere, og gratulerer med gårsdagen! Hadde dere en fin 17.mai? Vi hadde fullt program fra morgen til kveld så i dag skal jeg bare slappe av så fort oppvasken er tatt. Vi inviterte til champagnefrokost med venner tidlig på morgenen, og den varte faktisk helt til familien min kom klokken ett for å spise lunsj. Vi var ikke ute å så på toget eller noen ting, satt bare inne å koste oss med mat og veldig hyggelig selskap. Lunsjen ble også veldig vellykket, selv om jeg ikke rakk å gjøre klart alt jeg hadde tenkt til de nye gjesten kom. Jeg tror uansett ingen følte de manglet noe, og jeg som var redd for å få for lite mat sitter nå igjen med rester nok for flere dager! Resten av dagen brukte vi på å besøke min oldemor og familien til Matias på Tyristrand. En utrolig koselig dag, og her er et lite bildedryss ♥

Vi gjorde det veldig enkelt og lagde buffet til både til frokost og lunsj, da tok det ikke så mye tid å gjøre klart mellom gjestene. 

Litt sprudlevann hører med til en frokost som denne, og glassene var selvsagt kledd i Norges farger.

Jeg fikk ikke så mye tid til mitt eget antrekk og sminke i år, så det ble veldig naturlig makeup og enkel vårlig kjole.

Søte jenter ♥ Karoline klarte ikke holde øynene åpne, men smilet går nesten rundt!

Fine folk, veldig hyggelig at de hadde lyst til å komme, selv om det var lovlig tidlig 🙂 

Det er til og med lov med dessert til frokost på 17.mai! 

Etter frokosten trakk vi ut i stua og der ble vi bare sittende å småspise frukt og skravle helt til familien min kom. 

Maten kom frem igjen og det var klart for runde nummer to. 

Jeg glemte å ta bilde av gjestene, men jeg poserte i hvert fall med vinglasset mitt.

Til dessert serverte jeg to-lags sjokolademousse med friske bær og vaniljesaus.

Det ble som dere sikkert skjønner mye god mat, mye godt drikke og veldig koselig selskap. 

Dette var en så koselig dag, og jeg gleder meg allerede til neste år! Selv om det må en del planlegging til på forhånd er det veldig verdt det når dagen kommer ♥ Nå er som sagt planen å vaske opp og så bare slappe av resten av dagen. Håper dere får en fin dag!

Hvordan var din 17.mai?

– Sara


#17mai #nasjonaldag #nasjonaldagen #mai #feiring #champagnefrokost #venner #familie #hyggelig #buffet 

Mitt lille “bloggekontor”

Si hei til min nye kontorplass! Det har så mye å si at man har et ordentlig sted å sette seg ned for å blogge. Om jeg sitter i sofaen blir jeg altfor avslappet til å få gjort noe som helst, så denne plassen her er virkelig gull verdt! Pulten er akkurat passe stor, med en skuff jeg kan skjule rotet mitt i. Jeg fikk den av svigers og kunne ikke vært mer fornøyd!

Hvorfor hånda mi ser skjoldet og hvit ut her aner jeg ikke? Jeg har ikke brukt selvbruning eller badet i mel 🙂

Enkelt og lyst, akkurat slik jeg liker det!

Litt kaffe og snacks er alltid godt å ha i nærheten. Det ble med noen kurver jordbær hjem fra butikken før helga, og de er faktisk ganske søte! Nam ♥

Praktisk oppbevaring av min personlige almanakk, idéboken min og litt diverse annet småtteri.

Friske blomster har funnet sin vei til plassen min, fikk denne fine buketten av bestemor i anledning 17.mai ♥

Nå kjenner jeg motivasjonen er tilbake og jeg er veldig klar for å blogge masse fremover. Nå som det er lyst til langt på kveld er det veldig mye enklere, og ikke minst morsommere å være blogger så nå blir dere ikke kvitt meg med det første!