Herlig lørdag

Dette har vært en herlig lørdag så langt! Selv om det kom en skikkelig regnskur akkurat da jeg var på loppemarked i stad. Jeg fant noen fine plagg, blant annet en kjole og en søt liten veske. Kan godt vise hva jeg har kjøpt om dere vil se? Etter loppemarkedet stakk jeg til Tøyen for å bli med å demonstrere mot sirkus med dyr. Helt fantastisk å se at så mange var genuint interesserte i det vi gjorde. Så var det også litt trist å møte de som ikke bryr seg og de som faktisk mener dyr har det bra på sirkus. Jeg har i hvert fall gjort det jeg kan, skal også tilbake neste helg!

Jeg skulle som sagt ha et par ting til konserten i morgen, så jeg dro ned til Aker Brygge for å kikke litt. 

Det som skulle bli en snartur endte opp med å bli et par timer. En solfylt lørdag i hovedstaden er ikke å forakte, det skjer jo alltid så masse gøy. Ved Rådhuset hadde de noe markedsføring av el-biler, så de drev å filmet fra luften i disse radiostyrte greiene. Hadde SÅ lyst til å prøve! 

Spikersuppa bugner jo over av stands og politisk interesserte mennesker. Morsomt å gå der å høre hva folk sier! Jeg plukket opp et par brosjyrer, selv om jeg allerede vet hva jeg skal stemme. Ingen av brosjyrene jeg tok med har klart å endre mitt syn så da må jeg jo ha truffet riktig parti for meg? 

Ved Spikersuppa var det også et brødtorg i dag, Norges største faktisk. Dere kan jo sikkert se for dere hvordan det foregikk? Salg av brød og bakervarer, smaksprøver og aktiviteter for barn. Hadde jeg vært litt mer interessert i brød hadde det sikkert vært gøy. Da jeg omsider kom meg til Karl Johan fikk jeg endelig tak i det jeg skulle ha! En bukse og en topp ble med i handleposen min. Med innkjøpene mine og gratis kaffe i hånda kunne jeg ta turen hjemover. Kjempefornøyd med innkjøpene både i sentrum og på loppemarked. Nå skal jeg lade opp til i morgen, med litt musikk! Vi skrives senere. 

Hvordan har dere hatt det så langt i dag? 

– Sara

Demonstrasjon mot sirkus med dyr

Hei alle søte lesere! Endelig er bloggen tilbake til det vanlige, dessverre er det litt vanskelig å blogge jevnt når man er på tur. Uansett, nå har jeg akkurat spist frokost og skal om ikke lenge ut en tur. Første stopp er Ila loppemarked. Jeg bort ikke langt derfra, så da må jeg nesten få det med meg. Håper jeg finne noe fint! Sist jeg var der fant jeg en Kitchen Aid maskin med avklipt ledning, den fikset vi og mamma ble meget fornøyd på bursdagen sin! Etter det skal jeg en tur på Oslo City eller noe slikt, trenger et par ting til konserten i morgen. Som jeg gleder meg! 

Litt senere i dag skal jeg på demonstrasjon mot sirkus med dyr. Merano har nå inntatt Oslo og skal være her til 15. september. Helt grusomt! Jeg skal rive ned hver eneste plakat jeg ser, og prøve å spre ordet så godt jeg kan. Hvis noen av dere bor i Oslo-området så ta turen da vel! Det skal være markeringer én time før hver av forestillingene deres, så det er bare å finne ut hvilke dager som passer. Jeg skal i hvert fall bli med i dag, så får jeg se an når jeg kan neste gang. Her er Facebook eventet, det hele foregår ved Munchmuseet på Tøyen. 

Noen som har lyst til å være med å demonstrere? 

– Sara

Siste bildedryss fra Tjøme

Nå begynner dere sikkert å bli litt lei halvdårlige oppdateringer, sene svar på kommentarer og bare Tjøme-snakk. Her kommer derfor en siste liten oppdatering på hvordan uken har vært. Jeg har, som dere sikkert har fått med dere kost meg kjempemye. Jeg har blitt litt bedre kjent med de i klassen og det virker som en veldig bra gjeng! I tillegg til den sosiale biten så har vi også lært enormt mye. Det har vært mye teori til nå, så det skal bli spennende å låne seg et kamera på skolen og prøve litt på egenhånd.

 

På Eidene kurssenter hvor vi bodde og hadde undervisning var det helt fantastisk. Tror samtlige av oss har spiste mer mat enn vi pleier, da det alltid var veldig god mat. Vi fikk servert frokost, lunsj og middag med en form for dessert til alle måltidene. Det er nok like greit at dette oppholdet kun varte i 4,5 dag. I tillegg til mye mat så har jeg drukket enorme mengder kaffe og te! Jeg tror nesten kaffe og te-inntaket mitt de siste 5 dagene har vært større enn så langt i livet mitt! (nesten i hvert fall) På bildet over kan dere se at kaffekroken ble flittig brukt. 

Her var vi i går, vi hadde avsluttende grillfest i en hytte. Det var en utrolig koselig kveld og en perfekt avslutning på turen. 

Her har det foregått redigering av film i Final Cut X, lydredigering i Pro Tools og fargekorrigering i Da Vinchi Resolve. Mye å sette seg inn i med andre ord. 

Bortskjemte som vi ble så fikk vi også med oss lunsj til bussen, hurra for Eidene. 

Håper det har vært litt interessant å lese om oppholdet, men skjønner at det kan bli litt ensformig. Nå er jeg i hvert fall trygt hjemme i sofaen og er klar for å blogge normalt igjen. Nå er det også bare to dager til konserten, kan nesten ikke vente! Hvordan har de siste dagene deres vært? 

– Sara

Siste kveld

Dette ble litt random bilder men det har blitt litt lite bilder i dag. Synes bildet av rosene ble ganske fint da. Og den ziplinen har jeg testet ut! Det er egentlig ikke så spennende som det ser ut, men litt gøy var det jo. Nå må jeg dessverre løpe til filmvisning! Kos dere i kveld.

– Sara  

Inspo: konsertantrekk

Nå er det ikke lenge til jeg skal på konsert! Skal se Selena Gomez i spektrum på søndag, kanskje noen av dere skal dit også? Gleder meg utrolig mye til å møte henne, dette blir nemlig min første konsert med henne. Hva jeg skal ha på meg har jeg ikke helt bestemt meg for ennå. Håper det er varmt den dagen, for da kan jeg ta på meg noe lett og ledig. Det er ingenting som er så ille som å stå å være dødsvarm inne på konserten, selv om det alltid skjer! Hvis det er ganske varmt i været slipper jeg i det minste å kle på meg for å ikke fryse mens jeg står i kø. Vel, jeg får gå grundig gjennom klesskapet, i morgen! Kanskje noen av dere også trenger litt inspirasjon? Her har jeg satt sammen en liten inspo-kollasj til dere. 
Håper dere likte antrekkene! Noen av disse kan kanskje bli litt varme hvis det er sol. Men dette er jo ment som inspirasjon bare da, håper dere liker slike innlegg? De er i hvert fall utrolig morsomme å lage. Tenkte jeg skulle vise dere hvordan jeg går frem når jeg lager kollasjene til uka. Det er noen som har spurt om det, så da kan det jo hende flere lurer? 
Ser jeg noen av dere på Gomez-konserten? 
– Sara

Dag to og tre på Tjøme: filmlaging

Dagene flyr utrolig fort her på Tjøme! Det er program hele dagen, så det blir litt vanskelig å oppdatere slik jeg vil. Jeg får heller ikke svart på kommentarer med en gang, men jeg regner med at det går bra? I går lagde vi først en idé til en kortfilm så filmet vi det. De andre på gruppa hadde en del erfaring med lysoppsett og slikt fra før, så jeg var til tider litt i veien. Fikk lært veldig mye da, så gleder meg til å komme i gang med skikkelig prosjekter!

Lysoppsett.

Her er vi i gang med filmingen.

I dag har vi lært enda mer kamerateknikk. Se hvor mye utstyr vi kan sette på kameraet!

Det er utrolig spennende og lærerikt, men det er også veldig slitsomt. Dagene er som sagt veldig fulle, og det er lite avslapping. Drar hjem tidlig på fredag da, så det skal nok gå bra. Nå er det straks middgstid, vi skrives i morgen.
Har dere hatt en bra dag?
-Sara

Acne skjerf: check

Endelig! Har siklet på et slikt skjerf så lenge at nå var det på høy tid å kjøpe seg et! Dette er kjøpt brukt da, for det første sparer jeg noen hundrelapper og for det andre så likte jeg den burgunderrøde fargen fra i fjor bedre enn den i år. Jeg er superfornøyd, hun som solgte meg det sa hun nesten ikke hadde brukt det og det ser faktisk ikke brukt ut i det hele tatt. Nå går jeg nesten bare å gleder meg til det blir litt kaldere i lufta slik at jeg kan ta det i bruk. Da er det bare én ting igjen på min o store handleliste: Michael Kors veske! Men jeg får vente litt, gidder ikke kjøpe før jeg finner akkurat den jeg har ønsket meg så lenge. 

Er det ikke fint? Skal nok få brukt dette masse i høst og vinter! Ha en fin tirsdag, vi snakkes sikkert litt senere i dag. 

– Sara

Svar på spørsmålsrunden

Da har vi samlet sammen de spørsmålene som har kommet inn, takk til alle som sendte inn spørsmål! Denne gangen vil vi svare med vanlig innlegg, men kanskje det blir video neste gang.

Malene Riise: Beskriv dere selv med 3 ord. Hva er det beste dere kunne gjort av alt her i verden? Har dere noen “before I die goal”, isåfall hvilke? 

Marthe: Okey, beskrive meg selv med tre ord… Hvem har sagt det må være verb? Lat, blond, sko. Det beste jeg kunne gjort av alt er å være så rik så jeg bare kunne reist over alt. Det kommer selvfølgelig aldri til å skje, men det er min litte våte drøm, da.  På bucket listen har jeg diverse ting som å kose med tigre, kline med Justin Bieber, overleve en uke i Atacama ørkenen, osv. Det handler stort sett om reising, verden er så stor, og jeg vil se ALT. 

Sara: Er alltid så dårlig til å komme på slike ting, men det måtte kanskje blitt: målbevisst, rutinert og realistisk. Det er såå mange ting jeg har lyst til å gjøre, reise rundt i hele USA, møte alle mine “idoler” osv. Likevel er kanskje det beste som kunne skjedd at jeg får meg en jobb jeg gleder meg til å dra til. Jeg studerer nå medier og kommunikasjon og kunne godt tenkt meg å jobbe med filmproduksjon eller TV-produksjon i fremtiden. DET er drømmen! Jeg har ingen offisiell liste, men det er jo ting jeg har tenkt at “det MÅ jeg gjøre en gang i livet”. Som nevnt over, reise på en lang ferie i USA, i tillegg til å kysse under Eiffeltårnet, møte Selena Gomez (noe som skjer allerede 1. september) og sikkert mye mer jeg ikke kommer på nå. 

Mousakkaboy: Hvorfor har dere knekk i nakken på alle bildene deres? Noen skade?

Marthe: Jeg har faktisk en skade i nakken. Hehe, NEIDA. 

Silje: Hva studerer dere? Favorittartist? Hvilke ting er dere hekta på? 

Marthe: Jeg går første året PR og Markedskommunikasjon på Handelshøyskolen BI. Når det kommer til favorittartister må jeg være litt hardcore og si Metallica. Ellers har vi også Fun., Daughter, The Shins, Kaizers Orchestra, 30 seconds to mars osv. osv. Jeg er hekta på snus, sko og duftlys på badet. 

Sara: Jeg går andre året på Høyskolen i Oslo og Akershus på linjen medier og kommunikasjon. Her lærer vi alt fra journalistikk til filmproduksjon. Vanskelig, jeg har egentlig mange. Hvis jeg må velge så tror jeg det må The Killers og Selena Gomez, det er i hvert fall det jeg hører mest på akkurat nå. Jeg er hekta på kaffe, musikk, gode TV-serier og mummikopper! 

Michael: Hvordan er det å studere i Oslo? 

Marthe: Altså, jeg har konstant hjemmelengsel. Byen er amazing, og jeg ville aldri flytta til en annen by for å studere. Men allikevel så har jeg alltid litt hjemmelengsel, og jeg skjønner ikke helt hva som forårsaker det. Men men. Oslo er fint og herlig. 

Sara: Det kunne ikke vært bedre! Oslo er en helt fantastisk by med utrolig mange muligheter. Jeg har til nå gått ett år på Bjørknes Høyskole og er utrolig fornøyd med det stedet. Her er det gode lærere, spennende undervisning og et veldig godt miljø. Nå har jeg startet på HiOA og så langt virker det også som et kjempefint sted. Høyskolen er en del større enn Bjørknes da, så det tar litt tid for meg å venne meg til den nye skolen. Hvis du vurderer å studere i Oslo så kan jeg virkelig anbefale deg det! 


En fototime på Bjørknes hvor vi satte opp studio i kjelleren og lærte en del om hvordan man kan lyssette bilder. Morsom dag!

Håper dere likte svarene, er det noe mer dere lurer på så bare si i fra. 

– Marthe og Sara

Første dag på Tjøme

Hei, håper det går bra med dere. På Tjøme er det veldig fint. Stedet er utrolig fint med et stort uteområdet, de har til og med geiter her.

Er de ikke søte?
Må bare legge ut noen bilder av rommene, de er kjempekoselige. Vi bor i gamlehuset, så derfor ser alt veldig gammeldags ut. 


-Sara

Linkerunde: ble det deg?

Vi har sett igjennom alle bloggene, og valg ut tre stykker som vi skal skrive en liten anbefaling om. Selv om det bare er tre stykker som “vinner” så fortjener alle litt ros! Herlighet så utrolig mange fine og spennende blogger det er der ute! Skulle gjerne linket til dere alle sammen, men da er jo litt av poenget med denne konkurransen borte. Vi kommer sikkert til å gjøre dette igjen, det er jo så gøy å finne nye blogger å lese. Uansett, her er de tre vi valgte ut. 

Mycrazylifeinbergen

Dette er bloggen til herlige Maria på 18 fra Moss. Hun bor for tiden i Bergen hvor hun skal gå på folkehøyskolet det kommende året. Håper på mange spennende innlegg fremover om hvordan det er å gå på folkehøyskole. Allerede har det kommet noen innlegg med tips til hva man kan gjøre i Bergen, og det liker vi! Hun blogger variert og har tar veldig fine bilder.

http://mycrazylifeinbergen.blogg.no

Ripegutu


Det første som slo oss da vi så denne bloggen var: wow kule bilder! Hun poster masse fine bilder i innleggene sine, og i tillegg er bildene veldig kule. Stilen hennes er også veldig original så outfitpostene er en fryd å se. Mange av innleggende hun har skrevet er om viktige temaer som balnt annet dette, hvor hun skriver om å være seg selv. Dere må forresten også sjekke ut DIYene hennes! 

http://ripegutu.blogg.no

Ginaha

Denne bloggen er full av inspirasjon og herlige bilder. En god blanding av mote, hverdagsposter og inspirasjon om alt fra mat til reisemål. Også på denne bloggen stikker bildene seg ut som veldig fine og har et søtt og jentete preg over seg. Anbefaler dere å ta turen innom!

http://ginaha.blogg.no 

Det var vinnerbloggene for denne gang, håper dere som er trekt ut sier i fra dersom dere vil ha andre bilder i innlegget.  

– Marthe og Sara