Demonstrasjon mot sirkus med dyr

Hei alle søte lesere! Endelig er bloggen tilbake til det vanlige, dessverre er det litt vanskelig å blogge jevnt når man er på tur. Uansett, nå har jeg akkurat spist frokost og skal om ikke lenge ut en tur. Første stopp er Ila loppemarked. Jeg bort ikke langt derfra, så da må jeg nesten få det med meg. Håper jeg finne noe fint! Sist jeg var der fant jeg en Kitchen Aid maskin med avklipt ledning, den fikset vi og mamma ble meget fornøyd på bursdagen sin! Etter det skal jeg en tur på Oslo City eller noe slikt, trenger et par ting til konserten i morgen. Som jeg gleder meg! 

Litt senere i dag skal jeg på demonstrasjon mot sirkus med dyr. Merano har nå inntatt Oslo og skal være her til 15. september. Helt grusomt! Jeg skal rive ned hver eneste plakat jeg ser, og prøve å spre ordet så godt jeg kan. Hvis noen av dere bor i Oslo-området så ta turen da vel! Det skal være markeringer én time før hver av forestillingene deres, så det er bare å finne ut hvilke dager som passer. Jeg skal i hvert fall bli med i dag, så får jeg se an når jeg kan neste gang. Her er Facebook eventet, det hele foregår ved Munchmuseet på Tøyen. 

Noen som har lyst til å være med å demonstrere? 

– Sara

Hvordan ha det gøy på budsjett: kultur og underholdning

Da var det tid for ukens “hvordan ha det gøy på budsjett”, denne gangen skal jeg prøve å komme med ideer til kulturelle opplevelser og underholdning som kan gjøres for en billig penge. Det siste året har jeg vært med på ganske mye forskjellig, mye av det var gratis og noe var veldig billig. Enjoy! 

Idrettsarrangement 

Det arrangeres ofte idrettsarrangement i Norge, og ofte er det faktisk helt gratis å dra dit. Fotballkamper og slikt koster gjerne litt da, men det pleier jeg ikke dra på. I vinter var jeg på Selvaag Boligs gratis skisprint på Bislett. Der var blant annet Petter Northug og flere utenlandske skiløpere. Det var utrolig gøy å være med på, ekstra gøy var det for barna som fikk autografer og en liten prat med løperne på vei til garderoben. Glava Tour of Norway tror jeg også er gratis å se? Da de hadde sluttetappe i Hønefoss var jeg der, og gikk fobi Edvald Boasson Hagen som ble intervjuet! Det var faktisk også mulig å gå på området hvor alle bussene til sykkellagene var parkert, så for de virkelig dedikerte kan dette sikkert være veldig gøy? Det er mest ski jeg har vært å sett på, og her koster det ikke veldig mye å komme inn. Jeg og et par venninner var på 5 mila i Holmenkollen i vinter og da kostet billettene 170,- da fikk vi se guttene gå, og man kunne også sjekke ut hopprenn. Vi var veldig heldig og fikk kommet oss inn på VIP-tribunen, helt inne ved mål! Hun ene satt faktisk ved siden av Anders Baasmo Christiansen, stas!  


Petter Northug på Selvaag Boligs sprint på Bislett.

Kino: 2 for 1 på tirsdag

Netcom og Chess har en deal som gir kunder to billetter for prisen av én på tirsdager. Har du ikke Netcom eller Chess er det bare å ta med seg en venn som har det. Jeg synes kinobilletter er ganske dyre så liker å benytte meg av dette tilbudet. 3D-briller er unødvendig å kjøpe mer enn én gang, så husk å ta de med. Du kan også spare masse på å kjøpe det du vil spise på butikken før du kommer. Hvis du er medlem på Kinopluss får flere fordeler, blant annet så får du poeng hver gang du kjøper billetter og varer i kiosken. Poengene kan du spare opp og kan senere brukes til å kjøpe enten billetter eller ting i kiosken. Det er forskjellige nivåer du kan nå, alt ettersom hvor ofte du går på kino. Les mer om det her da vel. Et annet tips er å få med seg store premierer, jeg var på Colosseum kino og premieren av den siste Twilightfilmen. Dit kom to av skuespillerne fra filmen, Jackson Rathbone og Nikki Reed. 

Jackson Rathbone og Nikki Reed på premieren av den siste Twilightfilmen. 

Tv-innspillinger 

Det hender at enkelte tv-programmer trenger publikum, og noen ganer er det gratis. Senkveld vet jeg koster penger, men her går billettinntektene til UNICEF. Golden Goal, The Voice og flere programmer på NRK er i hvert fall gratis. De fleste av disse innspillingene foregår i Oslo, men hvis du bor i nærheten så tror jeg det kan være veldig gøy! 

Museer 

Veldig mange museer er kjempebillige å komme inn, og noen er faktisk gratis! På Visit Norway finner dere en oversikt over museer i hele Norge, jeg har sjekket ut noen for Oslo. Filmmuseet i Oslo har gratis inngang (så vidt jeg har skjønt), men om du vil ha omvisning koster det penger. Nasjonalgalleriet koster 30 kr, Kon-Tiki koster 50 kr og historisk museum koster 25 kr. Norsk tryllemuseum og Oslo skolemuseum skal også ha gratis inngang. Nå fikk jeg faktisk veldig lyst til å ta meg en liten museumsrunde selv. Har ikke vært på museum siden starten av forrige skoleår, da var vi på filmmuseet i Oslo. Det var veldig mye gøy å se der, anbefaler dere å ta turen. 

Gratis festivaler 

Det finnes en del festivaler av forskjellig sort som er gratis. Jeg har selv deltatt på Oslo bokfestival, og uansett hvor teit det kanskje høres ut så var det kjempe gøy! De hadde forskjellige foredrag med forfattere, diverse kurs og konserter. Noe av det jeg fikk med meg var: høytlesning av Linnea Myhre, syverksted med Jenny Skavlan, sushikurs, cupcakekurs og konsert med Lars-Lillo Stenberg. Hadde det kjempegøy der, i tillegg var det ofte smaksprøver på ting, gratis kaffe og masse gode tilbud. I vår (tror jeg) hadde de også en krim-bokfestival men da fikk jeg kun deltatt på et av arrangementene da jeg var litt opptatt. Dette var også spennende, om man liker krim. 

Cupcakekurs med ekskona til Vinnie og sushikurs med sushirestauranten Nippon Art. Begge deler under Oslo Bokfestival 2012.


Syverksted med Jenny Skavlan under bokfestivalen i Oslo 2012. 

Konserter 

Konsert er ofte dyrt å dra på, men hvis du har lyst til å dra gratis på konsert så er det hver søndag gratis inngang og konsert på BLÅ med bandet Frank Znort. Har aldri vært der selv, men har hørt at det er veldig god stemning der. Dessuten har St. Hanshaugen ofte gratiskonserter i parken. Det skal holdes en nå 29. august, så hvis du er i nærheten kan det være verdt å ta turen. Her gjelder det egentlig å bare søke litt rundt på nett, for det dukker stadig opp gratiskonserter. VG-lista topp 20 er jo veldig kjent da, men det er vel over for denne gangen. 

Diverse arrangementer 

Det hender stadig at diverse arrangementer melder seg. Premierefester, boklanseringer osv. Tidligere i år var jeg på lanseringen av Jo Nesbøs siste Harry Hole bok. Inngangen var gratis og det var lett servering med vann, nøtter og jordbær. Jo Nesbø var der selv og fortalte litt om boka, i tillegg var det live musikk. De første 100 som kom (jeg var en av de) fikk komme gratis inn på lanseringsfesten som ble holdt dagen etter. Tror prisen originalt var 200, så det er jo egentlig ikke så ille det heller. Lanseringsfesten var utrolig bra, med mange musikalske bidrag og Jo Nesbø som snakket litt om boken. Jeg vet også at By Malene Birger hadde en shoppingkveld i anledning sin 10-årsdag med cupcakes, champagne og goodiebags til et antall av gjestene. Tror det var mulig for alle å komme dit, så et arrangement for det på Facebook. Slike ting skjer sikkert av og til det gjelder bare å følge litt med på nett.  

Jo Nesbø opptrer på lanseringsfesten av boken “Politi”. 

Andrea Badendycks klesutsalg på Hendrix Hair tidligere i år. Fikk goodiebag med fine hårprodukter. 

Håper ikke jeg har glemt noe nå, i så fall er det bare å kommentere hvis det er noe mer du synes jeg burde hatt med! Her er forresten forrige innlegg som handlet om mat og drikke

– Sara 

Bildedryss fra bursdagen i går

God morgen! For en vellykket feiring vi hadde i går! Alle koste seg og ting gikk på skinner. Håper dere er klare for et lite bildedryss for det ble tatt en god del bilder. Fikk dessverre ikke bilder av alle som var til stede, men her er i hvert fall et lite utvalg. 

Matias hadde pyntet seg veldig kult i går, med bukseseler og sløyfe! Liker gutter som er litt interessert i mote. 

Vi spiste kyllinggryte med ris til middag, veldig godt. 

På bursdagen sin fikk oldemor 90 røde roser, er ikke denne buketten sykt fin? Da jeg ble 20 år fikk jeg 20 roser, det har nesten blitt en liten tradisjon med rosebukett når man fyller “runde år”. 

Dette ansiktet begynner dere sikkert å kjenne igjen, broren min Kristian. 

Bestefar og meg, han visste faktisk ikke at jeg sto der. 

Forstørrelsesglass og kamera kan være utrolig morsomt! Synd det ble så mye gjenskinn på bildene. 

Bursdagsbarnet og meg, tenk at det er 69 års forskjell mellom oss! 

Håper alle hadde det koselig i går, det virket i hvert fall som oldemor koste seg. Håper dere likte bildene, så skrives vi senere. Da kommer post nummer to av “gøy på budsjett” om kultur og underholdning. 

Hva brukte dere lørdagen deres på? 

– Sara 

Bruk stemmeretten din!

Som sikkert de fleste vet går det nå mot stortingsvalg, og i den anledning har jeg bare lyst til å oppfordre alle som kan til å stemme. Dette er første gang jeg stemmer ved stortingsvalg, sist jeg var gammel nok til å stemme var ved kommunevalget og da benyttet jeg så klart stemmen min. Jeg synes det er viktig å bruke muligheten man har til å gjøre en endring, eller la ting forbli slik de er. Hvis man er uenig i hvordan landet blir drevet kan man faktisk ikke klage dersom man ikke har tatt turen til valglokalene. Jeg har ikke tenkt til å skrive et langt innlegg om hvilket parti du bør stemme, det har jeg ingenting med. Det kan si er at når du skal stemme er det viktig å tenke igjennom hva som er viktig for akkurat DEG. Hva venner eller familie stemmer kan være det samme, det er dine synspunkter og meninger som er viktig! 

Her om dagen fikk jeg stemmeseddel i posten, og tror kanskje jeg velger å forhåndsstemme. Mye fordi da sparer jeg meg selv for mye venting på selve valgdagen. Det finnes lokaler rundt om kring i landet hvor du kan forhåndsstemme, bare husk å ta med legitimasjon! Her finner du mer informasjon om forhåndsstemming

Hvis du er usikker på hva du skal stemme er det bedre å prøve å sette seg litt inn i politikken, ikke bare la det vær. Finn ut hvilke saker som angår deg, og som bryr deg. 

  • Utdanningspolitikk
  • Helse og eldreomsorg 
  • Asyl og integreringspolitikk
  • Miljøpolitikk 
  • Skatter og avgifter

Dersom du er veldig i tvil er det mulig å benytte seg av såkalte valgomater, her svarer du på en del spørsmål også får du opp hvilket parti som passer best for dine meninger. Jeg ville kanskje anbefalt å følge litt mer med i media og lese litt rundt på nettsidene til de forskjellige partiene, men hvis du er ute etter en rask løsning kan en valgomat være grei. Jeg tok testen for en tid tilbake og den stemte overens med det jeg kommer til å stemme. 

Husk at dersom du bor i Oslo må du også stemme for eller imot OL! Dette kan bety mye for byen så tenk litt igjennom det før dere velger, jeg har faktisk ikke bestemt meg ennå. Synes det er fordeler og ulemper for begge sider. Jeg håper i hvert fall at så mange som mulig av dere velger å bruke stemmeretten deres! 

Har du tenkt til å stemme år, er du gammel nok? 

– Sara

Jordskokksuppe med chorizo

God morgen! Jeg skal straks av gårde på skolen, men tenkte bare jeg skulle dele oppskriften på suppen vi hadde på lørdag først. Jordskokksuppe hadde jeg faktisk aldri prøvd før, men sy søren så godt det var! Det måtte selvfølgelig prøves på kjøkkenet hjemme, og det ble suksess. Her kommer oppskrift på jordskokksuppe med chorizo.

Ingredienser til 2 personer: 1 pakke jordskokker // 1 dl fløte // 1 ss smør // Chorizo // Pinjekjerner // Parmesan // Salt og pepper // Persille/gressløk

Skrell jordskokkene med en potetskreller, bruk en kniv på de stedene det er vanskelig å komme til med skrelleren. Legg de i vann mens du skreller slik at de ikke blir misfarget. Når skrellingen er ferdig legger du de i en kjele med vann som dekker jordskokkene.

Hell også i fløte til vannet blir hvitt, ca. 1 dl. Dette setter du på ovnen og koker til jordskokkene blir møre. Når de er klare har du de i en egen bolle og moser de med en stavmikser (evt. i en foodprosessor). Spar på fløten og vannet! Ha mosen tilbake i kjelen sammen med smør og spe på med fløte og vann til du får passe suppekonsistens. Smak til suppen med salt og pepper.

Hell også i fløte til vannet blir hvitt, ca. 1 dl. Dette setter du på ovnen og koker til jorskokkene blir møre. Når de er klare har du de i en egen bolle og moser de med en stavmikser (evt. i en foodprosessor). Spar på fløten og vannet! Ha mosen tilbake i kjelen sammen med smør og spe på med fløte og vann til du får passe suppekonsistens. Smak til suppen med salt og pepper.

Kutt opp så mye chorizo du vil ha. Chorizo, parmesan og pinjekjerner har du bare i suppeskålen når den er ferdig. Ha over litt gressløk om du ønsker det. Vi varmet også et par hvitløksbagetter som tilbehør, synes det passet ganske godt til suppen.

Jeg ble veldig fornøyd med smaken på suppa til å være første gang jeg lager det. Det var ikke veldig vanskelig eller tidkrevende heller, det eneste som tok tid var skrellingen! Det er dog mulig jeg er helt elendig på jordskokkskrelling da, men jeg klundret veldig. Men nå må jeg gå, vil ikke komme for sent første dag!

Har dere spist jordskokk før?

– Sara

#mat #middag #oppskrift #jordskokk #inspirasjon #tips

Hvordan ha det gøy på budsjett: mat og drikke

Så var det klart for første innlegg i “hvordan ha det gøy på budsjett” serien. Det første temaet er som dere sikkert skjønner mat og drikke. Her er det mange grep som kan gjøres for å få en fin opplevelse på budsjett. Tenkte at dette kunne bli fast innslag hver søndag i noen uker fremover, håper dere liker det!

Velg riktig restaurant 

Det er mange restauranter som ikke er så ille på pris, her har jeg ikke så mye erfaring bortsett fra i Oslo, så dette punktet blir litt Oslorelatert. Olivia er en italiensk restaurant som ligger ved Aker Brygge, Tjuvholmen og Hegdehaugsveien. Her har de en god del retter til en ok pris, blant annet pizza og pasta. Friday’s er litt dyrere igjen, men dersom du benytter deg av tilbudet “to retter for 209 eller tre for 249” blir det jo ikke all verden. Og da får man MYE mat! Hvis du er glad i tapas kan jeg anbefale La Casa café og spiseri på Sagene. Kjempebillig og veldig god mat, har vært her et par ganger tidligere. Her velger du så mange småretter du vil, hver rett har ganske mye mat i seg så det blir faktisk et veldig billig måltid. De har dessverre ikke nettside som funker lenger, men stedet skal fortsatt være åpen. Sushi er vel heller ikke så ille på pris, og det er nok av slike restauranter i Oslo. Har dessverre ikke spist på en skikkelig shusi-restaurant før så kan ikke anbefale noen. Helt til slutt vil jeg nevne at studentrabatter er greit å ta med seg, Peppes har blant annet 20% på stor pizza mandag-torsdag. Flere rabatter finner du på studenttorget og studentkortet


Dette er fra Tapasbaren på Sagene. Her har vi bestilt blåskjell, scampi, brød med hvitløk og sopp. Det ser ikke mye ut, men vi ble utrolig mette av disse smårettene. 

Spleisefest

Hvis du har lyst til å spise med vennene dine kan du foreslå at dere har en spleisefest. Alle tar med hver sin rett hjem til en av dere, hvem dere er hos kan dere bytte på. Dette blir en morsom og ikke minst spennende middag. Dere kan eventuelt ha et tema for kvelden, for eksempel meksikansk, tapas el. Dette gjorde jeg og et par venninner som en variant av 17. mai-frokosten i år, alle tok med seg litt pålegg og slikt. Dette ble kjempekoselig og minnerikt!

Piknik i parken 

Her kan man enten gjøre noe av det samme som over, samle en stor gjeng hvor alle spleiser eller bare ta den vanlige middagen med ut. Hvorfor ta med middagen ut? Jo, det blir jo så koselig! Da føler man at det blir gjort litt mer ut av selve middagen og så får man det ekstra koselig. Hvorfor ikke gjøre en liten date utav det? Hvor koselig er det ikke å ta med seg en liten kurv med mat ut i parken en fin sommerdag. Dersom det er lov kan du jo ta med deg en engangsgrill å grille litt også. 

Bak selv – inviter 

En ting jeg er veldig glad i er å gå på kafé med venner! Isteden for å bruke masse penger på kaffe som ofte ikke er spesielt god en gang så kan du invitere på kaffebesøk hjemme hos deg. Bak kanelsnurrer eller hva du måtte ønske og trakt litt kaffe. Kanskje du kan briljere med en god kaffe latte eller noe slikt? Hvis du er detaljefrik kan du for eksempel tenne et duftlys med kaffelukt for å få litt ekstra kaféfølelse. 


Så klart trenger du ikke bake en hel kake, jeg hadde bare ikke bilde av boller el. lignende liggende. Dette er pavlova, en veldig enkel kake, bakte den til 17.mai. 

Ha alltid vors

Hvis du er gammel nok til å drikke og vil ut på byen så er et godt sparetips å alltid ha vors. Å drikke ute i Norge er utrolig dyrt, så ved å ta noen drinker hjemme før du drar ut kan du spare flere hundrekroner. Du kan jo prøve deg på å lage noen av favorittdrinkene dine selv. Strawberry Daiquiri, Cosmopolitan, Mojito osv. listen er lang, bare finn ut hva du liker og prøv deg frem. Dessuten er hjemmefester og vors veldig ofte utrolig morsomme! Her kan du igjen kjøre tema, pynt litt opp lag drinker som passer til temaet og finn riktig musikk. Det er ikke mye som skal til for å få en fin kveld. 

Håper dette var nyttige tips, det var det jeg kom på i denne omgangen. Kanskje noen har noe å tilføye? Jeg liker veldig godt å skrive disse innleggene, så håper dere liker de like mye. Har faktisk opprettet en hashtag #gøypåbudsjett, så kan man dele bilder på Instagram. La den til på bildet jeg delte sist jeg var på La Casa café og spiseri. Utrolig gøy om dere hadde brukt den!

– Sara

Panna cotta dream

Hurra, suppen vi lagde i dag ble veldig vellykket! Hadde aldri trodd jeg skulle klare å få den til å smake i nærheten av den jeg fikk i går, men må si jeg overrasket meg selv. Oppskrift kommer snart, for de som er interessert. Jeg lage også dessert i dag, tenkte å slå litt på “stortromma”. Det er første gang jeg prøver panna cotta også, men det ble veldig bra. Det skal kanskje litt til for å lage panna cotta feil? De kunne godt stått litt lengre så de ble litt fastere, men man blir jo så utålmodig. 

Legg gelatinen i vann i ca. 5 minutter. Mens de ligger der kan du koke opp fløte, sukker og vanilje forsiktig. Når den koker tar du den av platen. Klem ut vannet av gelatinen og ha den i kjelen, rør alt godt sammen og hell over i ønskede glass. Sett de kjølig til de stivner, våre sto i ca. 1,5 time, men som sagt kunne de godt stått litt lengere. Jeg lagde også en enkel jordbærsaus til. Kjørte bare jordbær, litt sukker og noen dråper sitron i blenderen til det ble en glatt saus. Kjempegodt med litt syrlig ved siden av den supersøte panna cottaen. 

Etter litt tid på kjøkkenet er det herlig å sette seg ned med noe morsomt på TV og bare slappe av. Ser Modern Family fra starten av, har kommet til sesong 2 nå. Det er så utrolig morsomt, passer min sære humor perfekt! Håper dere har hatt en fin lørdag, søtinger!

– Sara 

Hvordan ha det gøy på budsjett?

Jeg tenkte å ha en liten serie av innlegg utover høsten med forskjellige tips til ting du kan gjøre på budsjett. Ideen er å ha et tema til hvert innlegg, foreløpig er det disse jeg har tenkt til å ta med:

  • Mat og drikke
  • Kultur og underholdning
  • Skjønnhet og pleie
  • Shopping
  • Romantikk

Dersom du har andre forslag ting til du vil jeg skal skrive om så bare kom med det i kommentarfeltet. Jeg tror det vil komme et innlegg i uken, slik at det blir et fast innslag her på bloggen. Håper dere synes dette er en god idé, og at det faktisk er noen som vil lese slikt. Det blir naturlig nok litt fokus på Oslo om orådet her på enkelte områder, men skal prøve så godt jeg kan å gjøre tipsene gjeldene for hele landet. Jeg liker jo å skrive litt om studentting, som dere sikkert har merket og dette tenker kanskje kan komme godt med når studielånet begynner å skrante. Det første innlegget kommer om ikke lenge, følg gjerne med.

Hva synes du om denne ideen?

– Sara


#økonomi #økonomitips #studentøkonomi #studnet #tips #penger

Dagen i bilder + details of todays outfit

Hei søtinger! I dag har vært på enda en liten rundtur i Oslo. Først sjekket vi ut Aker Brygge, jeg fikk vist broren min The Thief (som han virket veldig begeistret for) pluss at vi fikk nyte noen få solstråler på brygga. Vi hadde så lyst til å opp i Tjuvtitten, men fikk ikke billettmaskinen til å funke. Så dumt, for det hadde vært veldig gøy å komme så høyt opp og se Oslo derfra. 

Det er ikke ofte han blir imponert over kunst, men denne falt visst i smak. Det har muligens noe med å gjøre at han er litt over gjennomsnittet glad i alt som durer. 

Her måtte det overtaling til for å få et bilde, men det gikk til slutt. 

Dagens antrekk, måtte ha jakken på i dag også. Likte den så godt, i tillegg til at det var ganske overskyet da vi gikk. 

Er dette forresten noe dere vil jeg skal fortsette med, å skrive hvor ting er fra? Ikke slik som jeg har gjort her hver gang altså, tenkte mer som tekst under bildene. Vet at mange gjør det, synes bare det er litt småkleint å gjøre det hvis ingen egentlig bryr seg. Så dere bestemmer?

– Sara 


#sommer #sommer2013 #antrekk #outfit #ootd #army #neonrosa #cheapmonday #mote #fashion #akerbrygge #ogslo

Oslo Fashion Week

Oslo Fashion Week er godt i gang, og det hele startet med en åpning i Posthallen. Åpningen besto av blant annet catwalk og utstillingsdukker kledd i diverse designere. Her er noen bilder fra OFW offisielle blogg, alle bildene er derifra så jeg eier ingen av disse bildene. Jeg synes det er kult at Oslo har en egen moteuke og skulle gjerne vært der for å se, men det er dessverre ikke åpent for hvem som helst. 

I år er det 20. gang de arrangerer moteuke og nytt av året er at de ikke har en egen hovedarena med flere visninger. Dette er fordi da kan hver designer skape egne rammer rundt sin egne visninger. Jeg synes det er så gøy å se på slike bilder, enten det er dukker som er oppstilt eller mennesker på catwalken. Selv om det er mange av plaggene som er litt sære så synes jeg det utrolig mye inspirasjon å hente her. Det aller første bildet for eksempel, fikk såå lyst på en hvit blazer når jeg så den utstillingen. Kul, sant? 

Pleier du å se på motefremvisninger for å finne litt inspirasjon? 

– Sara  


#sommer #fashion #oslo #oslofashionweek #mote