My new year resolutions

Med det nye året kun én dag unna er det nesten umulig å ikke se på det som en ny, frisk start. Den første dagen av et helt nytt år. Et nytt år som kan formes til å bli akkurat sånn du måtte ønske. Selvfølgelig er det jo ikke sånn at man kan planlegge hva som skjer frem i tid, plutselig skjer det uforutsette ting som man ikke har kontroll over. Likevel er det en god følelse å vite at man har lagd seg noen mål å strekke seg etter når et nytt år ringes inn. Akkurat det har jeg gjort, og jeg tenkte å dele de med dere nå.

Bli blodgiver

Dette er noe jeg har tenkt på veldig lenge, men jeg er litt i overkant redd for nåler. Det siste året har jeg dog hatt flere sammenstøt med nåler enn jeg har hatt så langt i livet, og jeg det finnes jo ingen bedre måte å komme over en frykt enn å møte den? Det kommer til å bli en stor utfordring, men jeg vil veldig gjerne få det til.

Meat free monday

Nå skal jeg ikke bokstaveligtalt innføre kjøttfri-mandag, men minst én dag i uken skal være helt kjøttfri. Om det er en mandag eller en torsdag spiller ingen rolle. Det tror jeg ikke blir veldig vanskelig, vi har stadig vekk kjøttfrie middager, og da skal det bli en smal sak å holde se unna kjøtt resten av dagen også. Jeg er ingen stor kjøttspiser egentlig, men jeg har lyst til å bli litt mer bevisst på kjøttmengden jeg fører i meg.

Minimere matsvinnet

Jeg har alltid forsøkt å kaste så lite mat som mulig, men det er ikke alltid det går like bra. Noen ganger planlegger vi for dårlige også ender vi opp med å kaste mat. Det er langt i fra greit, så dette skal jeg skjerpe meg på i året som kommer. Frukt og grønnsaker som ikke blir brukt kan brukes i smoothies, juice og supper. Også vi må også bli flinke til å fryse ned ting som kan fryses.

 

Lære meg en ny skjønnhetsting hver måned

Litt overfladiske ting må jeg også ha på listen min, og i året som kommer har jeg lyst til å bli flinkere på hår- og makeupfronten. Jeg kommer til å sette opp én ny ting hver måned som jeg skal øve på så bli jeg forhåpentligvis flink i det tilslutt. Nå begynner eye-lineren min å bli ganske fin, men jeg må fortsatt jobbe litt for å få den lik på begge sider. Jeg har blitt mye flinkere til å flette håret, men det er så mange fine fletter jeg vil lære! I januar er det lip-liner jeg har lyst til å naile! Jeg har ikke mye erfaring med det, så jeg må rett og slett bare prøve meg litt frem.

Gjøre en god gjerning hver måned

Denne høres jo super klisje ut, men jeg har lyst til å gjøre minst en god ting hver måned. Om det er å kjøpe =Oslo, donere bort klær til Fretex eller hjelpe en gammel dame med handleposene sine spiller ingen rolle, men én ting som kan glede andre vil jeg få til hver måned. 

Da var forsettene på plass, så nå gjenstår det bare å se hva de neste 366 dagene vil bringe. Håper dette blir et helt fantastisk år, for både dere og meg ♥ Kos dere masse i kveld, kanskje jeg rekker en tur innom før jeg tripper videre på nyttårsfest.

Har du noen forsetter i år?

– Sara


#nyttår #forsetter #nyttårsforsetter #mål #målsetning #goals

My christmas gifts 2015

God kveld! Håper dere har kost dere masse i romjula? Jeg tar det litt rolig på bloggfronten og jeg ser at jeg har hatt rekordlave lesertall de siste dagen. Men det er helt greit! Det er jul bare én gang i året og da skal man ikke trenge å sitte klistret til skjermen å hamre løs på tastene hele tiden. Litt fornuftig har jeg likevel vært i dag, jeg har nemlig knipset bilder av årets julegaver. Det er så mange som har delt gavene sine på bloggen de siste par dagene og jeg liker så godt å lese slike innlegg. Håper dere gjør det også ♥

Jeg fikk så utrolig mye fint til jul i år, både ting jeg har ønsket meg og masse annet fint! Det er tydeligvis en del folk som kjenner meg veldig godt!

Sminke er mer enn velkommen hos meg og i år var jeg så heldig å få litt HM-sminke. Det sto jo på ønskelisten min så det ble jeg veldig glad for! Den hvite linere er helt utrolig myk og god å påføre så den kommer nok til å bli godt brukt! Øyenskyggen er også veldig fin, jeg brukte den faktisk i går og resultatet ble veldig bra. En lip-brush fra Real Techniques og en liten dings som gjør vasking av sminkekoster enklere fikk jeg også. Midt i blinken for meg! Å kjenne noen frisører er veldig kjekt for da får man ofte hårprodukter, det er alltid veeldig kjekt, spesielt når man har langt og tykt hår! Jeg fikk et herlig hårkur-sett fra Moroccan Oil som jeg er veldig spent på å prøve ut! Jeg elsker jo håroljen deres! Litt fine smykker fikk jeg også, to nydelig statementsmykker i lyse pasteller og tre sett med øredobber. Alt sammen har allerede blitt brukt i løpet av romjula!

Jeg hadde ønsket meg gavekort på hårklipp i år og jeg fikk jammen meg to stykker! Perfekt! Kanskje jeg heller slår de sammen og bruker de på farge? Hihi, vi får se. Uansett hva det blir til gleder jeg meg veldig til å innta frisørstolen hos Tonje!

Litt kjøkken- og baketing ble det også på meg, det er alltid gøy! Man kan vel ikke få for mye kjøkkenting? Melsikten og kjevlen hadde jeg ønsket meg, for det har jeg faktisk ikke! Jeg merket det et par ganger nå før jul at det er helt nødvendig på et kjøkken, så nå kan jeg kokkelere så mye jeg vil! Det ble også en ny makronmatte, en visp, en spatula, en slikkepott og en sprøytepose, veldig kjekt å ha! Det er nesten et must å ha mer enn én makronmatte når man makroner, så nå er det bare å lage dobbel porsjon!

Et sett med cookie-stempler og en silikonform formet som små skjeer fikk jeg også. Cookie-stempler har jeg har så lyst til å prøve lenge og de skje-formene har jeg holdt på å klikke hjem fra Ebay mer enn én gang! Hurra, jeg gleder meg til å svinge meg på kjøkkenet!

Jeg fikk også nye kopper! Det får jeg aaldri nok av, og jeg elsker å ha litt forskjellige farger, former og størrelser! Disse her er utrolig lekre de har allerede blitt flittig brukt til varmt deilig drikke i romjula. En flaske prosecco hadde også funnet sin vei under treet, perfekt!

Som den DIY-personen jeg er ble jeg hoppende glad da jeg åpnet en “kritt-penn”, hvor gøy kan man ikke ha det med den? Jeg har jo tavlemaling så den gleder jeg meg til å teste ut. De små sorte lappene er også “tavle” så jeg skal sette de på norgesglass og lage meg litt granola over nyåret! En annen gøy ting jeg fikk var kaffe-stensiler. Det har jeg også tenkt på å bestille fra Ebay flere ganger, men så glemmer jeg det alltid. Nå trenger jeg ikke det, for her har jeg masse forskjellige! Disse skal få prøvd seg en av de nærmeste dagen!

Litt godt å spise og drikke var jeg også heldig å få. Jeg fikk en te med smak av eple og kanel, den lukter litt som den big red-tyggisen, hvis noen husker den? Gleder meg til å smake, tror den er veldig god! En pakke med lakris og chili-kuler fikk jeg også, og den er nærmest tom allerede. Fyy så gode de var! Jeg fikk også en søt kopp med alt jeg trenger til å lage varm kakao, marshmallows, kakao og en candy cane jeg kan røre med. Yummy kakao og mint er det beste! Litt julepynt, penger og en bluetooth for streaming av musikk ble også mitt. Er spent på den bluetoothen, lurer på hvordan den fungerer!

Matias og jeg fikk også litt gaver sammen, kniven på bildet over og litt mer penger. Det kommer veldig godt med! Den kniver matcher ostesettet Matias fikk til bursdag så nå har vi mye fancy kjøkkenredskaper. Stas!

Herlighet så mye fint! Jeg er SÅ fornøyd med alt sammen og det er i hvert fall ingen fare for at noe vil bli liggende å støve bort. Jeg gleder meg til å svine meg på kjøkkenet, pynte meg på badet og Så tusen, tusen takk til alle sammen ♥ ♥

Fikk du noe fint til jul?

– Sara


#gave #gaver #pakke #jul #julegaver #jul2015 #romjul

Wrap’em up!

Nå er de aller fleste pakkene levert ut til familie og venner, og pulsen kan snart senkes. Halve kosen synes jeg ligger i innpakkingen, og i år har jeg prøvd å gjøre en liten ekstra innsats. Jeg stakk innom Søstrene Grene og der fant jeg veldig mye fint så både sløyfebånd, gavepapir, julekuler og gavebokser ble med i handlekurven. Resultatet ble heller ikke sånn aller verst, så jeg håper både utseende og innholdet faller i smak hos alle.

Dette er bare noen av gavene, det blir en del gaver når man har to familier å gi til.

Litt gull må man ha i jula!

Det er ikke alle som er like enkle å finne en gave til, så da må man være kreativ. Kan ikke si hva det står på lappen, men håper naboen blir fornøyd!

Nå gjenstår nesten bare pynting av juletre også kan julen bare komme! Håper dere har hatt en fin lillejulaften ♥

Bruker du mye tid på innpakning?

– Sara


#gaver #pakker #julegaver #jul #julen #innpakning #julepynt #inspo #inspirasjon

Når en pepperkakebaker baker…

Hei til dere, og hei til lille julaften! Tenk at i morgen er dagen vi har pyntet, handlet og stresset for her. Jeg ser frem til å våkne opp til Askepott på skjermen med pysj og julestrømpe. Jeg gleder meg til julegrøt og saft hos besteforeldrene til Matias. Også gleder jeg meg til selve julekvelden, den skal feires hos oldemor i år med min familie og Matias ♥ Mens vi gleder oss til alt som skal skje i morgen tenkte jeg å dele bilder fra pepperkakepyntingen min med dere. Jeg har egentlig aldri pyntet pepperkaker til jul, så jeg kan ikke si jeg er så dreven, men etter mange stygge kaker ble det et par fine. Håper dere liker de ♥

Let’s decorate!

Jeg har tydeligvis en ting for smeltede snømenn, først julekulen og nå disse pepperkakene! Hihi, det er jo så søtt da! Disse her var utrolig enkle å lage, bare fyll en rund pepperkake med melis, også fester du på en mini-marshmallows før den tørker. Dekorer den med armer, knapper, gulrotnese, øyne og munn. De er til å spise opp!

Endelig fikk jeg lagd disse mini-husene! De skulle egentlig lages og publiseres under DIY-uken jeg hadde for litt siden, men de første jeg lagde ble ikke akkurat vellykket. Denne gangen gikk det heldigvis bra, og jeg synes de ble så søte! Neste år skal jeg bestille pepperkakeformer fra Ebay slik at jeg kan lage mange hus. I år printet jeg nemlig ut maler og skjærte ut, det tok veeldig lang tid! Men når du sitter der med et mini-hus på koppen din er det verdt det ♥

Det siste jeg lagde var et juletre med “snø” på. Jeg har et cookie-sett med lik form i forskjellige størrelser, så det eneste jeg gjorde var å stikke ut alle sammen og legge de lagvis meg melis. Så brukte jeg den minste som stjerne.

Favoritten ♥

Dette var så gøy, tror jeg må gjøre dette til en tradisjon! Til neste år skal jeg være flink å bestille litt forskjellige fine former. Jeg har bare de standardformene som juletre, gris og de der. De er jo fine de, men det er gøy å prøve seg på litt nytt også! Gleder meg allerede ♥

Har du pyntet pepperkaker i år?

– Sara


#pepperkaker #gingerbread #pynt #dekor #jul #jul2015 #juletre #pepperkakehus #diy #tips #inspirasjon #inspo

Vitamin-shot med Fountain

I dag tenkte jeg å snakke om alt annet enn jul, for mellom julemat og kaker kan det være greit å få i seg litt sunt også. En effektiv måte å få i seg masse vitaminer på er ved å lage små juice-shots. Jeg har hatt lyst til å prøve dette veldig lenge nå, så i dag ble dagen. Dette er ikke en juice du setter deg ned for å nyte, den blir nemlig ganske sterk. For å få en skikkelig boost blandet jeg inn en ts Fountain The Phyto-collagen molecule. 

Ingredienser til 1 shot: 1/4 sitron // noen cm ingefær // 1 ts Fountain //

Jeg skrev litt om dette kosttilskuddet fra Fountain for litt siden, men for de som ikke leste det er Fountain en serie kosttilskudd. Den jeg har brukt her skal booste hudens collagenproduksjon og holde huden ung. Den kan tas som den er, eller blandes med annet drikke. Den smaker syrlig eple så det går helt fint å ta en skje alene.

– A spoonful of youth –

Som jeg skrev er ikke dette noe du lager mye av for å kose deg, den smaker sterkt av ingefær og brenner nesten litt i halsen. Det går selvfølgelig an å blande ut med eplejuice eller vann om du ønsker det, men jeg vil bare ta det som en shot og være ferdig. I tillegg til å gjøre godt for kroppen får man en skikkelig god kick-start på dagen av en sånn shot, deilig! 

Har du lagd vitamin-shot før?

– Sara


#vitamin #shot #sunt #juice #fountain #hjemmelaget #sunn #ingefær

Nailing christmas!

God lørdag til dere! Da har jeg fått på meg juleneglene for i år, så nå kan julaften bare komme! Kjenner jeg meg selv rett kommer jeg sikkert til å gjøre noe nytt med de før den tid, men enn så lenge er det rødt og hvitt med et hint av jul som får pryde neglene mine. Dette designet er superenkelt å få til selv så hvis du ikke har funnet juleneglene enda er det bare å fortsette å lese!

Jeg har brukt Gelish som grunnfarge, da slipper jeg fjerne all neglelakken hvis designet ikke blir bra på første forsøk. Den røde heter backstage beauty og den hvite heter arctic freeze. For å lage julekulen brukte jeg den største dottingtoolen og for å lage tråden den henger i brukte jeg den minste. Jeg stiplet bare opp en linje også lagde jeg “sløyfene” med den samme. Hvis du har en tynn pensel blir sikkert streken enda rettere.

Jeg synes det ble ganske søtt, enkelt, men søtt. Akkurat sånn jeg liker det! På de andre neglene kan du enten gjøre som meg å bare ha en farge, eller så kan du jo lage et sløyfebånd slik at neglen ser ut som en pakke, eller lage små gullstjerner. Prøv å bruk fargene fra julekulene slik at det ikke blir for mye som skjer. Happy painting!

Hva synes du?

– Sara


#skjønnhet #beauty #negler #nailart #inspo #nailinspo #jul #julenegler #gelish #tldesign

Get ready for new years eve!

Nå er det akkurat to uker til nyttårsaften og hvis du ikke har klar antrekket for årets siste dag er det på tide å begynne planleggingen. I hvert fall hvis du skal handle på nett! Jeg har allerede planlagt mitt antrekk, men jeg tenkte noen av dere kanskje kunne trenge litt inspirasjon? Under har jeg derfor satt sammen tre forskjellige antrekk som forhåpentligvis byr på litt inspirasjon. Hvis du mangler julekjolen har de faktisk mulighet for levering av det før jul også! Håper du finner noe du liker.

Denne lange elegante kjolen viser akkurat passe med hud, og med en god dose glitter er den perfekt for nyttårsaften. Jeg ville valgt et par lyse pumps og den superkule fluffy vesken til. En god og varm jakke bør du nok også passe på å ha med deg, du vil jo ikke fryse når rakettene fyres opp!

Apropos glitter! Med denne kjolen her er det ingen fare for å ikke bli sett, men på nyttårsaften er alt lov! Kombiner den med litt enklere tilbehør, for eksempel et par sorte sko og en sort veske. Den sorte vesken tror jeg faktisk jeg må klikke hjem selv, den er et godt alternativ til YSL-vesken.

Hvis man ikke er så fan av masse glitter er den lille sorte alltid en sikker vinner. Med noen røde detaljer og en kul cardigan blir i hvert fall antrekket langt i fra kjedelig.

#mote #fashion #klær #kjole #nyttår #jul #kjole #antrekk #outfit #tips

20 kjappe: julespesial

Jeg har sett uendelig mange christmas tags på blogger den siste tiden, og for ikke bli helt lik alle de andre har jeg derfor bestemt meg for å ta en litt annen variant. Det blir derfor 20 kjappe spørsmål som jeg må svare enten eller på. Spørsmålene har jeg satt sammen fra diverse tags på norske og utenlandske blogger og funnet på en del av de selv. So let’s go!

Gi eller få gaver?

Å gi, selvfølgelig. Det er så koselig å glede andre, selv om det høres veldig klisje ut ♥

Hjemme alene eller Harry Potter?

Harry Potter har faktisk blitt en del av juletradisjonene de siste årene, så jeg vil heller se det enn Hjemme alene.

Rød eller grønn?

Rød!

Gløgg eller kakao?

Ingen tvil, gløgg! Finnes det noe mer kos enn gløgg?

 

Pinnekjøtt eller ribbe?

Ribbe! Jeg har faktisk  bare spist pinnekjøtt én gang i hele mitt liv!

Marsipanpølse eller marsipangris?

I’ll take the pig! Digger marsipan formet som gris, hvorfor begynte man egentlig med det?

Ekte eller plastikkjuletre?

Plastikk, jeg liker rett og slett ikke tanken på at småkryp kommer inn sammen med treet. Det er synd å ikke få den gode lukta inn, men til gjengeld slipper du å sope opp barnålet hele tiden.

Pepperkaker eller kakemenn?

Ingen kakemenn i verden slår pepperkaker! Det har alltid vært min favorittkake i jula. Det beste er å dyppe pepperkakene i varm kaffe til de bli myke og nesten smuldrer opp!

Pysjamas eller kjole på julaften?

Kjole, selvfølgelig! Pysjamasen beholdes på under Askepott, men så må den av.

Sjokoladekalender eller pakkekalender?

Pakkekalender er jo mer spennende å åpne og selvfølgelig mer stas. Sjokoladekalender er dog en del billigere og veldig koselig det også!

Tidlig ferdig med gavekjøp eller sisteliten shopping?

Jeg foretrekker tidlig ferdig! I år er jeg likevel ikke helt i rute, jeg mangler fortsatt et par stykker, men i dag troor jeg siste rest skal bli klart.

Pakke inn selv eller få hjelp i butikken?

Pakke inn selv! Det er jo halve kosen, så ingen får ta det fra meg.

Førjul eller romjul?

Her måtte jeg virkelig måle fordeler og ulemper opp mot hverandre for begge deler har sine sider. Jeg liker veldig godt den koselige tiden før jul med alle forberedelsene, men så er romjula så avslappende og behagelig. Jeg tror derfor jeg må si romjulen.

Risgrøt eller rømmegrøt?

Risgrøt, det må være verdens beste oppfinnelse!

Engelske eller norske julesanger?

Siden favoritten er War is over med John Lennon må jeg kanskje si engelske.

Blåfjell eller Skomakergata?

Blåfjell er jo bare så herlig! Beste julekalendere noen gang ♥

Riskrem eller karamellpudding?

Hm, jeg er faktisk ingen fan av noen av de to, men mamma er sykt god på karamellpudding så tror jeg velger den.

Tre nøtter til Askepott eller Reisen til Julestjernen?

Tre nøtter til Askepott, selvfølgelig! Ingen jul uten ♥

Julestjerne eller juleglede?

Jeg synes nok julestjerne er litt finere enn juleglede.

Rød eller brun julebrus?

Er det noen tvil her? Rød, så klart. De som kom på å lage brun julebrus en gang i tiden har misforstått.

Puh, dette innlegget føltes plutselig veldig langt! Også var det overraskende vanskelig å komme opp med gode spørsmål etter hver. Men jeg håper dere likte innlegget, bruk det gjerne selv om dere vil, men jeg hadde satt pris på å bli nevnt ♥

– Sara


#jul #julen #spørsmål #christmas #blogg #hverdag

Glam up your wine

God søndag! I dag er siste dag av bloggens DIY-week, og jeg håper dere har kost dere like mye som meg? Hvis dere ikke har vært innom bloggen de andre dagene denne uka er det bare å bla seg bakover i arkivet å sjekke det ut, jeg har laget alt fra kroppsskrubb til julekule og lussekatter! Og vi avslutter jo ikke der, vi må ha et lite prosjekt i dag også! Så nå tenkte jeg å tipse om en enkel måte å dekorere vinflasker på slik at partybordet blir helhetlig. Det er sikkert mange som skal arrangerer nyttårsfest eller andre festligheter i jula og da gjerne med et tema, så hvorfor ikke gå all in å matche vinflaskene med resten av pynten?

Du trenger: vinflaske // spraylakk (eventuelt lim) // glitter //

Spray flasken i den fargen du ønsker, jeg valgte sølv fordi det passet godt til den hvite flasken. Så strør du over glitter før det tørker. Enklere blir det ikke!

Så er det bare  dekorere partybordet slik du ønsker!

Dette her var superenkelt, og selvfølgelig helt unyttig bortsett fra at det ser lekkert ut. Jeg synes i hvert fall den ble veldig kul og får skikkelig lyst til å arrangere fest med en gang! Jeg skal jo faktisk på julebord nå straks så flasken kommer faktisk til nytte der! Men da får jeg gjøre meg klar til en kveld med fine kollegaer, så håper jeg dere får en fin tredje søndag i advent ♥

Hvordan ville du dekorert din vinflaske?

– Sara


#diy #hjemmelaget #hobby #vin #fest #party #dekor #pynt #glitter #festbord #nyttårsaften

Oppskrift: Lussekatter

I morgen er det Lucia-dagen så derfor må dagens oppskrift være lussekatter. Jeg la ut en god oppskrift på det i fjor, men i år har jeg en enda bedre en på lur. Jeg har brukt grunnoppskriften til de fantastiske kanelknutene jeg lagde tidligere i høst og bare tilsatt safran, og gjort en liten justering på fremgangsmåten. Disse her blir store, luftige og helt uten gjærsmak. Håper de faller i smak ♥

Ingredienser til ca. 10 store lussekatter: 2,5 dl melk // 65g smør // 100g melis // 350g mel // 6g søt gjær  // 1/4g safran // 1/2 ts salt //

Jeg brukte safrantråder, og de må knuses før du kan tilsette de. Ta litt sukker sammen med trådene og knus de godt, det går selvfølgelig an å kjøpe ferdig malt på butikken også. 1g safran koster rundt 35-50 kr, men det er så verdt det! Hvis man bruker gurkemeie isteden får man en fin farge, men man får ikke den gode safransmaken som hører med.

Varm melken litt i en kjele og tilsett safranen, da vil melken få en knallgul farge! Når melken har kjølt seg ned kan du elte den sammen med melis, mel og gjær i ca. 5 minutter på lav hastighet. La så deigen hvile i 30 minutter før du tilsetter smør i terninger og salt. Elt videre i 5-10 minutter, slik at deigen blir smidig og fin. Når deigen kjennes fin ut øker du til høy hastighet i ca. 1 minutt for å få opp temperaturen i deigen. Dekk så til bollen og sett den på et lunt sted for heving. Deigen skal heve til dobbelt størrelse, så her er det bare å smøre seg med tålmodighet.

Pensle med egg og stek de midt i ovnen på 200g i ca. 10 minutter. Dryss gjerne over perlesukker før steking hvis du ønsker det, eller topp de med melis når de har kjølt seg ned. Liker du rosiner er det også fritt frem å pynte med det!

Da er det bare å nyte! Lussekatter er jo SÅ godt, spesielt når de er helt ferske og fortsatt litt lunkne. Synes det hører med til jul å spise lussekatter, så selv om du ikke skal gå i tog eller feire på noen måte synes jeg du burde lage disse her i morgen. Perfekt søndagssyssel, og selve bakingen er jo halve kosen ♥

Pleier du å bake lussekatter?

– Sara


#bake #hjemmelaget #diy #oppskrift #jul #julekake #lussekatter #lucia #godt #bakst