My new year resolutions

Med det nye året kun én dag unna er det nesten umulig å ikke se på det som en ny, frisk start. Den første dagen av et helt nytt år. Et nytt år som kan formes til å bli akkurat sånn du måtte ønske. Selvfølgelig er det jo ikke sånn at man kan planlegge hva som skjer frem i tid, plutselig skjer det uforutsette ting som man ikke har kontroll over. Likevel er det en god følelse å vite at man har lagd seg noen mål å strekke seg etter når et nytt år ringes inn. Akkurat det har jeg gjort, og jeg tenkte å dele de med dere nå.

Bli blodgiver

Dette er noe jeg har tenkt på veldig lenge, men jeg er litt i overkant redd for nåler. Det siste året har jeg dog hatt flere sammenstøt med nåler enn jeg har hatt så langt i livet, og jeg det finnes jo ingen bedre måte å komme over en frykt enn å møte den? Det kommer til å bli en stor utfordring, men jeg vil veldig gjerne få det til.

Meat free monday

Nå skal jeg ikke bokstaveligtalt innføre kjøttfri-mandag, men minst én dag i uken skal være helt kjøttfri. Om det er en mandag eller en torsdag spiller ingen rolle. Det tror jeg ikke blir veldig vanskelig, vi har stadig vekk kjøttfrie middager, og da skal det bli en smal sak å holde se unna kjøtt resten av dagen også. Jeg er ingen stor kjøttspiser egentlig, men jeg har lyst til å bli litt mer bevisst på kjøttmengden jeg fører i meg.

Minimere matsvinnet

Jeg har alltid forsøkt å kaste så lite mat som mulig, men det er ikke alltid det går like bra. Noen ganger planlegger vi for dårlige også ender vi opp med å kaste mat. Det er langt i fra greit, så dette skal jeg skjerpe meg på i året som kommer. Frukt og grønnsaker som ikke blir brukt kan brukes i smoothies, juice og supper. Også vi må også bli flinke til å fryse ned ting som kan fryses.

 

Lære meg en ny skjønnhetsting hver måned

Litt overfladiske ting må jeg også ha på listen min, og i året som kommer har jeg lyst til å bli flinkere på hår- og makeupfronten. Jeg kommer til å sette opp én ny ting hver måned som jeg skal øve på så bli jeg forhåpentligvis flink i det tilslutt. Nå begynner eye-lineren min å bli ganske fin, men jeg må fortsatt jobbe litt for å få den lik på begge sider. Jeg har blitt mye flinkere til å flette håret, men det er så mange fine fletter jeg vil lære! I januar er det lip-liner jeg har lyst til å naile! Jeg har ikke mye erfaring med det, så jeg må rett og slett bare prøve meg litt frem.

Gjøre en god gjerning hver måned

Denne høres jo super klisje ut, men jeg har lyst til å gjøre minst en god ting hver måned. Om det er å kjøpe =Oslo, donere bort klær til Fretex eller hjelpe en gammel dame med handleposene sine spiller ingen rolle, men én ting som kan glede andre vil jeg få til hver måned. 

Da var forsettene på plass, så nå gjenstår det bare å se hva de neste 366 dagene vil bringe. Håper dette blir et helt fantastisk år, for både dere og meg ♥ Kos dere masse i kveld, kanskje jeg rekker en tur innom før jeg tripper videre på nyttårsfest.

Har du noen forsetter i år?

– Sara


#nyttår #forsetter #nyttårsforsetter #mål #målsetning #goals

Romjul

Hei og god kveld! Jeg er bare innom for en liten oppdatering på de siste dagene. Jeg har vært litt overalt, besøkt venner, familie og bare hatt det veldig hyggelig. Kameraet har fått ta del i en del av disse eventene så her kommer et lite bildedryss.

Innimellom besøk og kafé-dates har det blitt litt tid til varm kakao foran juletreet ♥

På Café Clint i Hønefoss har jeg møtte både Anna og Vilde, og Tonje denne uka. Veldig hyggelig å møte alle tre, det skjer så altfor sjeldent ♥

Tonje og jeg hadde en etterlengtet kafé-date for et par dager siden. Vi skal feire nyttårsaften hos henne i morgen også, så heldigvis er det ikke lenge til vi møtes igjen.

Så ble det en spontan tur med bowling/gruble-kveld i går, vi var ikke hjemme før nærmere ett i går natt så det var veldig vellykket!

Game on!

Den siste runden vår ble i disco-omgivelser! Hoho, gøy!

Vi avsluttet kvelden med et par runder Gruble og litt tegnelek på tavla. Veldig morsomt, håper det ikke blir lenge til neste gang!

Nå skal jeg snart komme meg i seng så jeg ikke ender opp med å sove til langt på dag i morgen og får dårlig tid! Det er jo årets siste dag, så den skal utnyttes til det fulle! Vi snakkes mer i morgen dere ♥

Hva har du brukt romjula på?

– Sara


#venner #familie #romjul #jul #gøy #kos #bowling #kafe

My christmas gifts 2015

God kveld! Håper dere har kost dere masse i romjula? Jeg tar det litt rolig på bloggfronten og jeg ser at jeg har hatt rekordlave lesertall de siste dagen. Men det er helt greit! Det er jul bare én gang i året og da skal man ikke trenge å sitte klistret til skjermen å hamre løs på tastene hele tiden. Litt fornuftig har jeg likevel vært i dag, jeg har nemlig knipset bilder av årets julegaver. Det er så mange som har delt gavene sine på bloggen de siste par dagene og jeg liker så godt å lese slike innlegg. Håper dere gjør det også ♥

Jeg fikk så utrolig mye fint til jul i år, både ting jeg har ønsket meg og masse annet fint! Det er tydeligvis en del folk som kjenner meg veldig godt!

Sminke er mer enn velkommen hos meg og i år var jeg så heldig å få litt HM-sminke. Det sto jo på ønskelisten min så det ble jeg veldig glad for! Den hvite linere er helt utrolig myk og god å påføre så den kommer nok til å bli godt brukt! Øyenskyggen er også veldig fin, jeg brukte den faktisk i går og resultatet ble veldig bra. En lip-brush fra Real Techniques og en liten dings som gjør vasking av sminkekoster enklere fikk jeg også. Midt i blinken for meg! Å kjenne noen frisører er veldig kjekt for da får man ofte hårprodukter, det er alltid veeldig kjekt, spesielt når man har langt og tykt hår! Jeg fikk et herlig hårkur-sett fra Moroccan Oil som jeg er veldig spent på å prøve ut! Jeg elsker jo håroljen deres! Litt fine smykker fikk jeg også, to nydelig statementsmykker i lyse pasteller og tre sett med øredobber. Alt sammen har allerede blitt brukt i løpet av romjula!

Jeg hadde ønsket meg gavekort på hårklipp i år og jeg fikk jammen meg to stykker! Perfekt! Kanskje jeg heller slår de sammen og bruker de på farge? Hihi, vi får se. Uansett hva det blir til gleder jeg meg veldig til å innta frisørstolen hos Tonje!

Litt kjøkken- og baketing ble det også på meg, det er alltid gøy! Man kan vel ikke få for mye kjøkkenting? Melsikten og kjevlen hadde jeg ønsket meg, for det har jeg faktisk ikke! Jeg merket det et par ganger nå før jul at det er helt nødvendig på et kjøkken, så nå kan jeg kokkelere så mye jeg vil! Det ble også en ny makronmatte, en visp, en spatula, en slikkepott og en sprøytepose, veldig kjekt å ha! Det er nesten et must å ha mer enn én makronmatte når man makroner, så nå er det bare å lage dobbel porsjon!

Et sett med cookie-stempler og en silikonform formet som små skjeer fikk jeg også. Cookie-stempler har jeg har så lyst til å prøve lenge og de skje-formene har jeg holdt på å klikke hjem fra Ebay mer enn én gang! Hurra, jeg gleder meg til å svinge meg på kjøkkenet!

Jeg fikk også nye kopper! Det får jeg aaldri nok av, og jeg elsker å ha litt forskjellige farger, former og størrelser! Disse her er utrolig lekre de har allerede blitt flittig brukt til varmt deilig drikke i romjula. En flaske prosecco hadde også funnet sin vei under treet, perfekt!

Som den DIY-personen jeg er ble jeg hoppende glad da jeg åpnet en “kritt-penn”, hvor gøy kan man ikke ha det med den? Jeg har jo tavlemaling så den gleder jeg meg til å teste ut. De små sorte lappene er også “tavle” så jeg skal sette de på norgesglass og lage meg litt granola over nyåret! En annen gøy ting jeg fikk var kaffe-stensiler. Det har jeg også tenkt på å bestille fra Ebay flere ganger, men så glemmer jeg det alltid. Nå trenger jeg ikke det, for her har jeg masse forskjellige! Disse skal få prøvd seg en av de nærmeste dagen!

Litt godt å spise og drikke var jeg også heldig å få. Jeg fikk en te med smak av eple og kanel, den lukter litt som den big red-tyggisen, hvis noen husker den? Gleder meg til å smake, tror den er veldig god! En pakke med lakris og chili-kuler fikk jeg også, og den er nærmest tom allerede. Fyy så gode de var! Jeg fikk også en søt kopp med alt jeg trenger til å lage varm kakao, marshmallows, kakao og en candy cane jeg kan røre med. Yummy kakao og mint er det beste! Litt julepynt, penger og en bluetooth for streaming av musikk ble også mitt. Er spent på den bluetoothen, lurer på hvordan den fungerer!

Matias og jeg fikk også litt gaver sammen, kniven på bildet over og litt mer penger. Det kommer veldig godt med! Den kniver matcher ostesettet Matias fikk til bursdag så nå har vi mye fancy kjøkkenredskaper. Stas!

Herlighet så mye fint! Jeg er SÅ fornøyd med alt sammen og det er i hvert fall ingen fare for at noe vil bli liggende å støve bort. Jeg gleder meg til å svine meg på kjøkkenet, pynte meg på badet og Så tusen, tusen takk til alle sammen ♥ ♥

Fikk du noe fint til jul?

– Sara


#gave #gaver #pakke #jul #julegaver #jul2015 #romjul

Julaften i bilder

Hei! Håper dere hadde en fin feiring i går ♥ Jeg koste meg fra morgen til kveld, og gjett om det var deilig å lande i sofaen i går kveld. Vi var ute av huset nesten hele dagen så det var godt å la roen senke seg. Vi spiste så mye god mat og alt jeg fikk var midt i blinken! Kameraet var med, men jeg glemte det litt bort underveis. Litt bilder ble det likevel så her kommer et lite bildedryss. 


Nå sitter vi hos moren til Matias og venter på middag. Mer kos i vente! Ha en fin kveld dere.

Hvordan var din kveld?

– Sara

Riktig god jul!

Nå håper jeg dere har hatt en skikkelig fin julemorgen, enten det har vært med tre nøtter til Askepott eller andre koselige tradisjoner. Vi har som vanlig sittet spikret foran skjermen med julestrømpene våre ♥ Og nå har vi akkurat kommet hjem fra grøt hos mor og far (besteforeldrene til Matias). Før vi snart drar opp hos oldemor for selve feiringen. Denne dagen kan jo ikke bli noe annet enn perfekt!

KOS dere masse i dag alle sammen ♥

– Sara

Wrap’em up!

Nå er de aller fleste pakkene levert ut til familie og venner, og pulsen kan snart senkes. Halve kosen synes jeg ligger i innpakkingen, og i år har jeg prøvd å gjøre en liten ekstra innsats. Jeg stakk innom Søstrene Grene og der fant jeg veldig mye fint så både sløyfebånd, gavepapir, julekuler og gavebokser ble med i handlekurven. Resultatet ble heller ikke sånn aller verst, så jeg håper både utseende og innholdet faller i smak hos alle.

Dette er bare noen av gavene, det blir en del gaver når man har to familier å gi til.

Litt gull må man ha i jula!

Det er ikke alle som er like enkle å finne en gave til, så da må man være kreativ. Kan ikke si hva det står på lappen, men håper naboen blir fornøyd!

Nå gjenstår nesten bare pynting av juletre også kan julen bare komme! Håper dere har hatt en fin lillejulaften ♥

Bruker du mye tid på innpakning?

– Sara


#gaver #pakker #julegaver #jul #julen #innpakning #julepynt #inspo #inspirasjon

Når en pepperkakebaker baker…

Hei til dere, og hei til lille julaften! Tenk at i morgen er dagen vi har pyntet, handlet og stresset for her. Jeg ser frem til å våkne opp til Askepott på skjermen med pysj og julestrømpe. Jeg gleder meg til julegrøt og saft hos besteforeldrene til Matias. Også gleder jeg meg til selve julekvelden, den skal feires hos oldemor i år med min familie og Matias ♥ Mens vi gleder oss til alt som skal skje i morgen tenkte jeg å dele bilder fra pepperkakepyntingen min med dere. Jeg har egentlig aldri pyntet pepperkaker til jul, så jeg kan ikke si jeg er så dreven, men etter mange stygge kaker ble det et par fine. Håper dere liker de ♥

Let’s decorate!

Jeg har tydeligvis en ting for smeltede snømenn, først julekulen og nå disse pepperkakene! Hihi, det er jo så søtt da! Disse her var utrolig enkle å lage, bare fyll en rund pepperkake med melis, også fester du på en mini-marshmallows før den tørker. Dekorer den med armer, knapper, gulrotnese, øyne og munn. De er til å spise opp!

Endelig fikk jeg lagd disse mini-husene! De skulle egentlig lages og publiseres under DIY-uken jeg hadde for litt siden, men de første jeg lagde ble ikke akkurat vellykket. Denne gangen gikk det heldigvis bra, og jeg synes de ble så søte! Neste år skal jeg bestille pepperkakeformer fra Ebay slik at jeg kan lage mange hus. I år printet jeg nemlig ut maler og skjærte ut, det tok veeldig lang tid! Men når du sitter der med et mini-hus på koppen din er det verdt det ♥

Det siste jeg lagde var et juletre med “snø” på. Jeg har et cookie-sett med lik form i forskjellige størrelser, så det eneste jeg gjorde var å stikke ut alle sammen og legge de lagvis meg melis. Så brukte jeg den minste som stjerne.

Favoritten ♥

Dette var så gøy, tror jeg må gjøre dette til en tradisjon! Til neste år skal jeg være flink å bestille litt forskjellige fine former. Jeg har bare de standardformene som juletre, gris og de der. De er jo fine de, men det er gøy å prøve seg på litt nytt også! Gleder meg allerede ♥

Har du pyntet pepperkaker i år?

– Sara


#pepperkaker #gingerbread #pynt #dekor #jul #jul2015 #juletre #pepperkakehus #diy #tips #inspirasjon #inspo

Vitamin-shot med Fountain

I dag tenkte jeg å snakke om alt annet enn jul, for mellom julemat og kaker kan det være greit å få i seg litt sunt også. En effektiv måte å få i seg masse vitaminer på er ved å lage små juice-shots. Jeg har hatt lyst til å prøve dette veldig lenge nå, så i dag ble dagen. Dette er ikke en juice du setter deg ned for å nyte, den blir nemlig ganske sterk. For å få en skikkelig boost blandet jeg inn en ts Fountain The Phyto-collagen molecule. 

Ingredienser til 1 shot: 1/4 sitron // noen cm ingefær // 1 ts Fountain //

Jeg skrev litt om dette kosttilskuddet fra Fountain for litt siden, men for de som ikke leste det er Fountain en serie kosttilskudd. Den jeg har brukt her skal booste hudens collagenproduksjon og holde huden ung. Den kan tas som den er, eller blandes med annet drikke. Den smaker syrlig eple så det går helt fint å ta en skje alene.

– A spoonful of youth –

Som jeg skrev er ikke dette noe du lager mye av for å kose deg, den smaker sterkt av ingefær og brenner nesten litt i halsen. Det går selvfølgelig an å blande ut med eplejuice eller vann om du ønsker det, men jeg vil bare ta det som en shot og være ferdig. I tillegg til å gjøre godt for kroppen får man en skikkelig god kick-start på dagen av en sånn shot, deilig! 

Har du lagd vitamin-shot før?

– Sara


#vitamin #shot #sunt #juice #fountain #hjemmelaget #sunn #ingefær

Videoblogg: produkter jeg har brukt opp

Hei og god mandag! I dag er det tid for videoblogg igjen. Denne filmet jeg da vi bodde på hotellet, men jeg har ikke somlet meg til å redigere den før nå. Jeg viser frem de siste produktene jeg har brukt opp og sier litt om hva jeg synes. Kanskje dere får noen gode tips til nye produkter å teste ut? Håper dere liker videoen ♥

Del gjerne deres erfaringer i kommentarfeltet hvis dere har testet noen av produktene. Det er jo ikke alltid man opplever produkter likt, man har jo forskjellig hud og hudtone så ting kan fungere annerledes på dere enn meg.

Håper dere fikk noen gode tips ♥

– Sara


#beauty #skjønnhet #sminke #velvære #video #videoblogg #youtube

Uken som gikk #12

Fjerde søndag i advent, og bare fire dager til jul! Wææ, hvor blir desember av? Føler jeg skriver dette hver uke, men jeg blir like overrasket hver gang en ny uke har passert. Snart er det jo 2016, jeg blir stresset bare av tanken! Jeg har så mye jeg skal rekke de neste dagene, og når det blir sånn har jeg en tendens til å bli helt tiltaksløs og ender opp med å ikke få gjort noen ting. Nei, jeg må nok lage meg noen skikkelige to do lister for å komme i mål.

Ukens wanderlust: Et hvilket som helst sted med snø hadde vært fint nå. Jeg synes det er så trist å se ut av vinduet og alt som møter meg er en grå vegg. Hvor blir det av kong vinter?

Ukens innkjøp: Celina Karine sin nydelige neglelakk for Tone Liseakademiet! Endelig ble den min, og jeg er så forelsket i den fargen ♥

Ukens høydepunkt: Det har vært flere øyeblikk denne uka som kan kalles høydepunkt, først ut var julemiddagen vi hadde på jobb på onsdag. Deilig julemiddag med fine kollegaer, også fikk vi en kjempefin julegave alle sammen! Så er det veldig deilig å ha kommet hjem til jul, mamma har pyntet leiligheten og det er nesten umulig å ikke få julestemning. I går var Matias og jeg hos faren hans på en samlet bursdagsfeiring av flere desember-bursdagsbarn, og vi fikk blant annet servert gløgg og gulrotkake. DA er jeg fornøyd!

Planen for neste uke: Å være supereffektiv, og ikke minst kose meg maks! Frem til lillejulaften har jeg tusen ting jeg skal rekke men fra lillejulaften til og med andre juledag står masse familiekos på planen. Gleder meg!

Ukens mest leste innlegg: Det er tydelig ikke bare jeg som er i julestemning om dagen, for det var 20 kjappe julespesial som ble mest lest denne uka. Kjempekos!t

Ukens nedtur: Dagen vi skulle dra hjem! Alt som kunne gå galt gikk galt, jeg forsov meg, en buss var for sein, og en annen mistet vi, det regnet og vi følte at hele verden var i mot oss. Vi hadde et tung lass med klær og ting vi trenger til jula i tillegg til alle gavene, så det var mildt sagt deilig da hodet traff puta den kvelden.

Ukens craving: En skikkelig god hjemmepresset juice! Det høres sikkert teit ut, men jeg har hatt skikkelig lyst på en god hjemmelaget juice av ingefær, eple og masse annet digg i det siste! Savner juicemaskinen min!

Det var min uke kort oppsummert, og i dag har Matias bursdag! Yey, gratulerer så mye med dagen! Håper du får en fin dag ♥

Hvordan har uken vært for deg?

– Sara


#ukens #ukensomgikk #hverdag #tilbakeblikk #blogg #blogger #desember #jul #advent