Når en pepperkakebaker baker…

Tenk at i morgen er dagen vi har pyntet, handlet og stresset for her. Jeg ser frem til å våkne opp til Askepott på skjermen med pysj og julestrømpe. Jeg gleder meg til julegrøt og saft hos besteforeldrene til Matias. Også gleder jeg meg til selve julekvelden, den skal feires hos oldemor i år med min familie og Matias. Mens vi gleder oss til alt som skal skje i morgen tenkte jeg å dele bilder fra pepperkakepyntingen min med dere. Jeg har egentlig aldri pyntet pepperkaker til jul, så jeg kan ikke si jeg er så dreven, men etter mange stygge kaker ble det et par fine.

Jeg har tydeligvis en ting for smeltede snømenn, først julekulen og nå disse pepperkakene! Det er jo så søtt da! Disse her var utrolig enkle å lage, bare fyll en rund pepperkake med melis, også fester du på en mini-marshmallows før den tørker. Dekorer den med armer, knapper, gulrotnese, øyne og munn. De er til å spise opp!

Endelig fikk jeg lagd disse mini-husene! De skulle egentlig lages og publiseres under DIY-uken jeg hadde for litt siden, men de første jeg lagde ble ikke akkurat vellykket. Denne gangen gikk det heldigvis bra, og jeg synes de ble så søte! Jeg printet  ut maler og skjærte ut, det tok veeldig lang tid, og ble litt unøyaktig til tider, men når du sitter der med et mini-hus på koppen din er det verdt det.

Det siste jeg lagde var et juletre med “snø” på. Jeg har et cookie-sett med lik form i forskjellige størrelser, så det eneste jeg gjorde var å stikke ut alle sammen og legge de lagvis meg melis. Så brukte jeg den minste som stjerne.

Favoritten!

Dette var så gøy, tror jeg må gjøre dette til en tradisjon! Gleder meg allerede!

Nailing christmas!

God lørdag til dere! Da har jeg fått på meg juleneglene for i år, så nå kan julaften bare komme! Kjenner jeg meg selv rett kommer jeg sikkert til å gjøre noe nytt med de før den tid, men enn så lenge er det rødt og hvitt med et hint av jul som får pryde neglene mine. Dette designet er superenkelt å få til selv så hvis du ikke har funnet juleneglene enda er det bare å fortsette å lese!

Jeg har brukt Gelish som grunnfarge, da slipper jeg fjerne all neglelakken hvis designet ikke blir bra på første forsøk. Den røde heter backstage beauty og den hvite heter arctic freeze. For å lage julekulen brukte jeg den største dottingtoolen og for å lage tråden den henger i brukte jeg den minste. Jeg stiplet bare opp en linje også lagde jeg “sløyfene” med den samme. Hvis du har en tynn pensel blir sikkert streken enda rettere.

Jeg synes det ble ganske søtt, enkelt, men søtt. Akkurat sånn jeg liker det! På de andre neglene kan du enten gjøre som meg å bare ha en farge, eller så kan du jo lage et sløyfebånd slik at neglen ser ut som en pakke, eller lage små gullstjerner. Prøv å bruk fargene fra julekulene slik at det ikke blir for mye som skjer.

Get ready for new years eve!

Nå er det akkurat to uker til nyttårsaften og hvis du ikke har klar antrekket for årets siste dag er det på tide å begynne planleggingen. I hvert fall hvis du skal handle på nett! Jeg har allerede planlagt mitt antrekk, men jeg tenkte noen av dere kanskje kunne trenge litt inspirasjon? Under har jeg derfor satt sammen tre forskjellige antrekk som forhåpentligvis byr på litt inspirasjon. Hvis du mangler julekjolen har de faktisk mulighet for levering av det før jul også! Håper du finner noe du liker.

Denne lange elegante kjolen viser akkurat passe med hud, og med en god dose glitter er den perfekt for nyttårsaften. Jeg ville valgt et par lyse pumps og den superkule fluffy vesken til. En god og varm jakke bør du nok også passe på å ha med deg, du vil jo ikke fryse når rakettene fyres opp!

Apropos glitter! Med denne kjolen her er det ingen fare for å ikke bli sett, men på nyttårsaften er alt lov! Kombiner den med litt enklere tilbehør, for eksempel et par sorte sko og en sort veske. Den sorte vesken tror jeg faktisk jeg må klikke hjem selv, den er et godt alternativ til YSL-vesken.

Hvis man ikke er så fan av masse glitter er den lille sorte alltid en sikker vinner. Med noen røde detaljer og en kul cardigan blir i hvert fall antrekket langt i fra kjedelig.

#mote #fashion #klær #kjole #nyttår #jul #kjole #antrekk #outfit #tips

Glam up your wine

I dag er siste dag av bloggens DIY-uke, og jeg håper dere har kost dere like mye som meg? Hvis dere ikke har vært innom bloggen de andre dagene denne uka er det bare å bla seg bakover i arkivet å sjekke det ut, jeg har laget alt fra kroppsskrubb til julekule og lussekatter! Og vi avslutter jo ikke der, vi må ha et lite prosjekt i dag også! Så nå tenkte jeg å tipse om en enkel måte å dekorere vinflasker på slik at partybordet blir helhetlig. Det er sikkert mange som skal arrangerer nyttårsfest eller andre festligheter i jula og da gjerne med et tema, så hvorfor ikke gå all in å matche vinflaskene med resten av pynten, eller gi bort en slik i gave til jul?

Du trenger:

 • Vinflaske
 • Spraylakk (eventuelt lim)
 • Glitter

Spray flasken i den fargen du ønsker, jeg valgte sølv fordi det passet godt til den hvite flasken. Så strør du over glitter før det tørker. Enklere blir det ikke!

Så er det bare dekorere partybordet slik du ønsker!

Dette her var superenkelt, og selvfølgelig helt unyttig bortsett fra at det ser lekkert ut. Jeg synes i hvert fall den ble veldig kul og får skikkelig lyst til å arrangere fest med en gang! Jeg skal jo faktisk på julebord nå straks så flasken kommer faktisk til nytte der! Men da får jeg gjøre meg klar til en kveld med fine kollegaer, så håper jeg dere får en fin tredje søndag i advent.

Oppskrift: Lussekatter

I morgen er det Lucia-dagen så derfor må dagens oppskrift være lussekatter. Jeg la ut en god oppskrift på det i fjor, men i år har jeg en enda bedre en på lur. Jeg har brukt grunnoppskriften til de fantastiske kanelknutene jeg lagde tidligere i høst og bare tilsatt safran, og gjort en liten justering på fremgangsmåten. Disse her blir store, luftige og helt uten gjærsmak. Håper de faller i smak!

Ingredienser til ca. 10 store lussekatter:

 • 2,5 dl melk
 • 65g smør
 • 100g melis
 • 350g mel
 • 6g søt gjær
 • 1/4g safran
 • 1/2 ts salt

Jeg brukte safrantråder, og de må knuses før du kan tilsette de. Ta litt sukker sammen med trådene og knus de godt, det går selvfølgelig an å kjøpe ferdig malt på butikken også. 1g safran koster rundt 35-50 kr, men det er så verdt det! Hvis man bruker gurkemeie isteden får man en fin farge, men man får ikke den gode safransmaken som hører med.

Varm melken litt i en kjele og tilsett safranen, da vil melken få en knallgul farge! Når melken har kjølt seg ned kan du elte den sammen med melis, mel og gjær i ca. 5 minutter på lav hastighet. La så deigen hvile i 30 minutter før du tilsetter smør i terninger og salt. Elt videre i 5-10 minutter, slik at deigen blir smidig og fin. Når deigen kjennes fin ut øker du til høy hastighet i ca. 1 minutt for å få opp temperaturen i deigen. Dekk så til bollen og sett den på et lunt sted for heving. Deigen skal heve til dobbelt størrelse, så her er det bare å smøre seg med tålmodighet.

Pensle med egg og stek de midt i ovnen på 200g i ca. 10 minutter. Dryss gjerne over perlesukker før steking hvis du ønsker det, eller topp de med melis når de har kjølt seg ned. Liker du rosiner er det også fritt frem å pynte med det!

Da er det bare å nyte! Lussekatter er jo SÅ godt, spesielt når de er helt ferske og fortsatt litt lunkne. Synes det hører med til jul å spise lussekatter, så selv om du ikke skal gå i tog eller feire på noen måte synes jeg du burde lage disse her i morgen. Perfekt søndagssyssel, og selve bakingen er jo halve kosen!

DIY: Snow Globe

Ny dag betyr et nytt DIY-prosjekt! Dette har jeg gledet meg til å lage i flere uker nå, og endelig har jeg to supersøte, hjemmelagde snøkuler hjemme. Det er veldig enkelt å lage og du kan dekorere innsiden med hva det måtte være! Når julen er over tenkte jeg å lage meg en som ikke er så julete sånn at jeg kan ha en oppe hele året.

Du trenger:

 • Et glass
 • Vann + glyserin eller babyolje
 • Glitter
 • Superlim
 • Dekorasjon til å ha inne i kulen
 • Spraylakk hvis du vil farge lokket

Jeg har lagd to forskjellige i dag, og den på bildet over ble jeg mest fornøyd med. Der har jeg rett og slett bare brukt en glasskrukke som det har vært tomatsaus på, vasket det og spraylakket lokket i gull. Så kjøpte jeg inn et lite juletre fra Søstrene Grene som jeg limte i midten, fylte glasset med babyolje og drysset i litt gullglitter. Jeg synes den ble så enkel og fin. Grunnen til at jeg bruker babyolje og ikke vann er fordi jeg ikke vil at glittret skal legge seg øverst i glasset. Hvis du har glyserin (kan kjøpes på apotek og kakebutikker) liggende kan du blande det i vanlig vann også gjør det samme nytten.

Jeg lagde en til i et Norgesglass, men jeg hadde for lite babyolje så jeg blandet med vann. Ups, det burde man ikke gjøre! Som dere ser har det hvite lagt seg som en hinne øverst. Når jeg får tid skal jeg stikke å gå kjøpt en flaske glyserin, det brukes visst til baking også så det kan jo være greit å ha liggende? Til snø i den store krukken brukte jeg kokos, men jeg tror nok det vil løse seg litt opp etter hvert, så jeg tenkte å fikse meg litt fake snø. Det synes ikke så godt, men denne kula har jeg dekorert med et større juletre og en julekule.

Husk på å lime fast lokket når du er ferdig med den, de skal jo stå på hodet og de kan fort begynne å lekke.

Disse var så morsomme å lage, også gjorde de seg så godt på hyllen sammen med den andre julepynten. Hvem trenger vel ferdigkjøpt pynt når man kan lage sin helt unike pynt selv?

Hjemmelagde julegaver

Jeg kan ikke la adventstiden passere forbi uten at jeg har delt mine tips til hjemmelagde julegaver. Det har vært veldig mye aktivitet på samme type innlegg jeg har lagd i årene før de siste dagene, så nå er det høy tid å dele litt nytt. Det er jo i tillegg DIY-uke her på bloggen så timingen kunne ikke vært bedre! Hvis du ønsker å lage det som er på bildene er det link i teksten under. Håper dere finner noen gode tips!

Sjekk gjerne ut innlegget jeg skrev for 2 år siden, og det jeg skrev i fjor

Spiselig

Spiselige gave er stort sett alltid populært og i denne kategorien er det et hav av ting du kan lage å gi bort. Lag noe eksklusivt godteri, kanskje sjokoladetrøfler, konfekt eller deilige fudge og pakk det inn i en fin forpakning. Hvis du lager konfekt med fyll kan det være greit å sette på en fin tag med hva de inneholder.

Hjemmelagde syltetøy og marmelader gjør seg veldig fint i søte krukker, kanskje med en fin pakke kjeks og en ost fra ostedisken til. Har du høstet fra egen hage er det jo selvfølgelig ekstra stas! Et annet søtt pålegg som lett kan lages selv å gis bort er sjokoladepålegg, krukken på bildet over hadde i hvert fall jeg satt pris på å få!

Forbruksvarer som olivenolje, salt og vaniljeekstrakt kan du også fikse selv å gi bort. Kjøp inn olivenolje og hell det over på en fin glassflaske med et par chili, en hvitløk eller noen urter på. Da vil oljen få en liten ekstra smak som gjør seg godt til matlaging, i tillegg ser det veldig lekkert ut på kjøkkenbenken. Du kan gjøre det samme med salt, man koker opp det man ønsker at saltet skal smake også blander man det inn med saltet. Her kan du lese en oversiktlig fremgangsmåte. Hvis du kjenner noen som er glad i å bake går det også an å lage hjemmelaget vaniljeekstrakt. Det ser kjempefint ut og jeg hadde i hvert fall blitt veldig imponert om jeg hadde fått noe sånt.

Velværeprodukter

Lekre krukker med badesalt eller badebomber er en super gave som passer like godt til venninner som til bestemor. Litt badesalt i badekaret eller fotbadet setter alle pris på og her kan du tilpasse farge og lukt til personen som skal få gaven. Og igjen, det ser fint ut på baderomshyllen. Såpestykker går det også an å lage, lukt og utseende kan varieres i det uendelige her. Pakk de inn i en delikat emballasje og voila! En god skrubb må også alle ha, og du kan lage alt fra kroppsskrubb til ansiktsskrubb og leppeksrubb. Her finner du min oppskrift på sjokolade & mint skrubb, og her kan du lage pepperkakeskrubb.

Hjemmelagde skjønnhetsprodukter kan være litt tricky å gi bort fordi det ofte er ferskvare og bør holdes kjølig. En lipbalm derimot er det ingen fare med! Fyll opp en søt konteiner og dekorer den etter ønske. Hjemmelaget toner går det også fint an å lage med bare få ingredienser, men jeg ville sjekket oppskriften nøye for hvordan den skal oppbevares. Skal den stå kjølig må du huske å gi beskjed til mottakeren. Det samme gjelder for hjemmelagde ansiktsmasker. Oppbevar de kjølig og unngå ingredienser som blir fort stygge som banan og avokado.

Tørr-shampoo er noe de aller fleste tyr til, så hva med å gi bort en boks du har laget selv? Her kan du både lage for blondiner og brunetter, superkjekt! Et deilig ansiktsserum er veldig deilig å skjemme seg bort med, men jeg tror mange dropper å bruke penger på det. Da er det jo perfekt å lage en flaske og gi bort til jul. Du får helt naturlige, pleiende ingredienser også er jo flasken i seg selv superdekorativ! En god øyekrem er en annen ting jeg tror mange, meg selv inkludert, er flinke til å droppe. Lag derfor en oppkvikkende øyekrem å gi bort. Jeg hadde blitt hoppende glad for en sånn gave!

Til hjemmet

Hjemmelagde duftlys er ikke vanskelig å lage, og igjen så er det bare fantasien som setter grenser for utseende og lukt. Lag gjerne noen fine lys med temaet jul som man kan kose seg med i romjula. En morsom, men også praktisk gave er scrabble coasters. Hvor kult er det ikke å lage coasters med egne ord på? Lag et sett med 4-6 stykker og pakk de inn på en fin måte. Jeg fikk faktisk lyst til å lage sånne til meg selv! Noen dekorative håndklær med personlig tekst, eller motiv er også superhyggelig å gi bort i gave. Finn et sitat som passer personen, tegn på noen søte cupcakes til den bakeglade eller et kult mønster. Tekstiltusjer i forskjellige farger finnes på Panduro Hobby.

Dekorative duftposer eller duftglass gjør seg ikke bare i stua, men det fyller også heimen med en deilig lukt. Begge deler er også veldig enkelt å lage! Det går også an å lage delikate duftkonvolutter som kan legges mellom klær i klesskapet. Da dufter det alltid friskt og godt av klærne når de kommer ut. En morsom og litt annerledes gave!

Er du god til å strikke eller hekle kan du lage mye fint, hva med å strikke et stort og mykt pledd? Hvem blir vel ikke glad for noe sånt på denne tiden av året? En fin pyntepute gjør seg også godt i sofaen, her kan du enten gå for de helt enkle eller så kan du jo prøve deg på litt mønster! Og hvis du er i det ekstra kreative hjørnet kan du jo alltids lage en fin puff til stua. Den på bildet over ser jo utrolig kul ut, og oppskriften virket ikke så altfor vanskelig heller!

Håper disse gavetipsene faller i smak hos dere, og hvis dere har noen flere tips blir jeg superglad for å høre om de i kommentarfeltet. Husk også å sjekke ut de to andre innleggene jeg har laget om dette tidligere, link ligger øverst i innlegget!

DIY: Some people are worth melting for

Da var det klart for dagens DIY-prosjekt, vi er allerede kommet til dag tre i min DIY-uken! Håper dere er klar for et skikkelig søtt prosjekt i dag? Jeg har nemlig lagd verdens søteste julekule med temaet Frost. Jeg har faktisk ikke sett filmen selv, men jeg har jo fått med meg denne søte snømannen. Og da jeg for litt siden så noen hadde lagd dette her på Pinterest måtte jeg bare lage min egen.

Du trenger:

 • 1 gjennomsiktig julekule
 • Kokosmasse
 • 2 hele pepperkorn
 • Noe som kan være gulrot
 • Bokstavklistremerker
 • Fint sløyfebånd

Julekulen får du kjøpt de fleste steder der hobbyting selges. Til bokstavene brukte jeg klistremerker som fulgte med i EOS sin julepakke, men du kan også kjøpe på Panduro Hobby. Hvis du finnet et klistremerket som har hele sitatet på anbefaler jeg deg å kjøpe det, jeg slet litt med å få alle bokstavene rett på linje! Nesen nappet jeg bare av en snømann jeg hadde hjemme, men du kan også bruke oransje modelleire.

Etter at du har satt på bokstavene fyller du bare opp med litt kokos, legger øynene og nesten på toppen og knyter fast et fint bånd for oppheng. Det går selvfølgelig an å legge inn noe som ligner på armer hvis du ønsker det også.

Jeg synes dette ble en supersøt og unik julekule som var veldig gøy å lage. Jeg kan se for meg at dette er noe barna setter pris på å få være med på også, i hvert fall hvis Frost står høyt i kurs! Og hvis du ikke ønsker å ha Frost-tema kan du jo fylle kulen med hva det måtte være. Lag en som passer ditt juletre!

DIY: Pepperkake-skrubb

Det er tid for DIY-uke her på bloggen! Håper du er klar for morsomme DIY-prosjekter og oppskrifter hver dag denne uka. Jeg har i hvert fall mye gøy på lur, og temaet er selvfølgelig jul. Jeg tenkte å kicke i gang uken med et skjønnhetsprodukt som du fint kan gi bort i julegave. I fjor ga jeg en venninne hjemmelaget kroppsskrubb til jul og hun ble superfornøyd! Det er lov å lage til seg selv også da.

Sjekk også ut oppskriften min på sjokolade & mintskrubb.


Ingredienser til en krukke:

 • 2,5 dl sukker
 • 2,5 dl brunt sukker
 • 1,5 dl kokosolje
 • 1 dl Jojobaolje
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 1,5 ts kanel
 • 2 ts tørket nellik
 • 2 ts tørket ingefær
 • 2 ts muskatnøtt

Bland så alt godt sammen i en bolle.

Fyll opp en fin krukke og dekorer den gjerne med en tag og et fint bånd. Jeg la også ved en liten treskje som man kan ta skrubben med.

Jeg synes denne ble veldig søt, og hvor perfekt er det ikke å gi bort denne i gave? Alle ingrediensene er naturlige, så du slipper alt mulig rart av tilsetningsstoffer. Også er jo dette ting man stort sett har liggende hjemme, så går man tom er det bare å lage mer! Jeg vil anbefale å bruke denne her på kroppen, ikke i ansiktet. Den inneholder litt kanel og det kan enkelte reagere på, i tillegg er denne ganske grov så den egner seg best til kropp. Ønsker du likevel å lage noe tilsvarende til ansiktet kan du bruke noe finere som for eksempel malte havregryn.