How to: mini-sukkulenthage

Sukkulenter er en av mine favorittplanter og lenge har jeg hatt lyst til å lage en liten mini-hage i en bolle eller lignende. Nå har jeg endelig fått ut fingeren, og jeg er så fornøyd med resultatet! Det er ingen fasit på hvordan en slik lages, men her kommer min fremgangsmåte.

Du trenger: En stor glassbolle el. // Blomsterjord // Sukkulenter // Stener til dekor (valgfritt) 

Start med å fylle jord i bollen, det må være nok til å dekke røttene på plantene. Grav så et lite hull og stikk plantene nedi. Ha litt ekstra jord over slik at alt av røtter er dekket. Du kan enten la det være sånn som det er nå, eller dekke over jorden med steiner. Jeg fant akkurat sånne steiner som jeg hadde sett for meg på bruktbutikken til en tier. Men steder som Nille, interiørbutikker og blomsterbutikker har garantert også.

Nå gjenstår det bare å stelle med de. Og etter hvert vil nok den flateste av de to vokse seg litt høyere, de pleier i hvert fall å gjøre det. Prislappen på denne bollen ble forresten latterlig lav, bollen har jeg arvet, plantene kom på ca. 50,- steinene ga jeg 10,- for og sekken med jord kostet 45,- og den holder selvfølgelig til flere prosjekter. Da ender vi opp på langt under hundrelappen! Ikke verst 🙂

– Sara 


#hage #planter #sukkulent #dekor #interiør #hjem 

Min treningsplan i vår

Året 2018 er fortsatt ganske nytt, men personlig har jeg ikke vært å spotte på treningssenteret ved så veldig mange anledninger enda. Jeg hadde heller ingen store treningsmål for året annet enn at jeg ville fortsette med spinning. Det har jeg vært på et par ganger i år, men hver gang har jeg måttet ta det rolig fordi det har dunket i den teite tanna mi. Nå tror jeg (kryss i taket) at det begynner å bli trygt å dra på trening igjen. Og for å være ærlig så gleder jeg meg skikkelig! Sist gang jeg hadde skikkelig gode treningsrutiner hvor jeg så ordentlig fremgang og virkelig koste meg med treninger begynner å bli rundt 5 år siden! For selv om jeg har trent siden da har jeg liksom ikke funnet et senter jeg har likt, en treningsform som passer meg osv. Dere vet alle de der unnskyldningene man forteller seg selv, for lat er jeg jo i hvert fall ikke! Hehe

I fjor meldte jeg meg inn på senteret hvor jeg fikk kjenne på treningsglede for første gang, og selv om eierne er nye og senteret ser helt annerledes ut føles det litt som å være hjemme. Klisjealert! Neida, men det er faktisk litt viktig å trives på trening, ellers gidder man jo ikke dra. Så nå har treningslysten komme tilbake og jeg er klar for å svette litt. Under ser dere treningsplanen jeg kommer til kjøre i vår, som består av to spinningøkter og to styrkeøkter. 

Bodybuilding hand training dumbbell

Det kan hende jeg må ta det litt gradvis, og begynne med for eksempel de to spinningøktene og bare en styrkeøkt eller omvendt. Vi får se hvordan det kjennes på kroppen. Et styrkeprogram for hele kroppen må jeg også få lagd meg. Da tenker jeg å gjøre øvelser som markløft, utfall og knebøy i hvert fall. Også får jeg kikke litt på nett etter gode øvelser slik at jeg faktisk får trent hele kroppen. Hvis det er av interesse kan jeg prøve å blogge litt om treningen underveis. Og dere, ønsk meg lykke til! Det trenger jeg 🙂  

Har du noen tips til gode baseøvelser?

– Sara


#trening #treningsplan #trene #hverdag #inspirasjon 

6 ting jeg bruker kokosolje til

Jeg E-L-S-K-E-R kokosolje! Det kan brukes til så mange forskjellige ting, det er ganske rimelig, det er naturlig og selvfølgelig – det lukter himmelsk! Det er faktisk ikke så verst hvis du spør meg. Ikke minst er det praktisk å ha ett produkt som kan brukes til så ulike ting, det sparer både plass og penger. I dag tenkte jeg derfor å vie et innlegg til mine 6 favoritt-bruksområder for kokosolje.

1. Hårkur for tørt og slitt hår

Kokosolje er en ingrediens du finner i mange hårprodukter, og med god grunn. Oljen tilfører pleie, styrker og mykgjør håret. Det sier ikke jeg nei takk til! Måten jeg foretrekker å bruke kokosolje i håret på er ved å sove med oljen i håret natten over. Da smører jeg bare håret godt inn fra rot til spiss og pakker det inn i en stor t-skjorte eller lignende. Håret ser så frisk og shiny ut etterpå, og jeg fikk faktisk spørsmål fra en kollega om jeg hadde tatt en behandling på håret i salong etter å ha gjort dette. Hvis du ikke liker å sove med oljen over natten kan du smøre inn håret en halvtimes tid før du hopper i dusjen. Nå har jeg ikke klipt meg på snart ett år og tuppene mine er langt i fra så slitte som de burde vært! 

2. For å fjerne sminken

Denne oljen løser opp sminke som en drøm, til og med vannfast maskara. Jeg pleier å massere en liten mengde olje inn i huden før jeg tørker bort sminken med en bomullsklut dyppet i varmt vann. Så avslutter jeg alltid med en rens, da føles huden så utrolig ren og ikke minst myk! 

3. Som fuktighetskrem

Kokosolje fungerer veldig fint som fuktighetskrem både på kroppen og i ansiktet. Bare vær litt obs hvis du har fet hud, da kan det være at du burde droppe å smøre den i ansiktet. Jeg bruker den uansett ikke som fast ansiktskrem, men i de tilfellene hvor huden er ekstra tør. På sprukne lepper eller under ved nesen er kokosolje gull verdt! Det samme gjelder tørre albuer, knær og tørre hender. 

4. Som neglebåndsolje 

Neglebåndene har lett for å bli tørre og trenger mye næring, og kokosolje er helt perfekt for dette formålet. Jeg bruker å smøre inn neglebåndene etter jeg har filet og stelt neglene, eller etter jeg har lagt neglelakk. Dette må jeg faktisk bli flinkere til å huske å gjøre ellers også, spesielt nå som det er vinter. Neglene ser så mye finere ut med friske velpleide neglebånd!

5. Som ingrediens i skjønnhetsprodukter 

Kokosolje er en kjempefin ingrediens å tilføre i ulike skjønnhets- og velværeprodukter, som skrubber og masker. I alle kroppsskrubbene jeg har lagd har kokosolje vært en av hovedingrediensene og de etterlater huden så myk og god. Sjekk ut en av mine all time favorites her; med sjokolade og mint! 

6. For å få håret til å vokse fortere

Dette punktet høres sikkert ut som bare tull, men det er faktisk sant. Jeg bytter litt på mellom å bruke olivenolje og kokosolje som sminkefjerner, alt ettersom hva jeg har tilgjengelig, og i perioder hvor jeg bruker kokosolje vokser brynene mine merkbart fortere. Da jeg først la merke til dette ante jeg ikke at kokosolje hadde den effekten, så jeg måtte bare google for å se om jeg var gal eller om det faktisk kunne stemme. Og det er tydeligvis riktig. Og nå som jeg har brukt kokosolje som en fast del av hårpleierutinen min lengre tid merker jeg at håret har vokst fortere enn vanlig. Tonje, venninnen min som er frisør, kommenterte faktisk her om dagen at hun var overrasket over hvor utrolig mye håret hadde vokst siden vi klipte det for ett år siden. Da tok vi nemlig ganske mye! Det tror jeg faktisk jeg kan takke kokosoljen for.

Det eneste minuset med kokosolje er at den er fast i romtemperatur. Og personlig synes jeg det er enklest å bruke den når den er flytende. Når jeg skal bruke den som fuktighetskrem eller til neglebåndene er det ikke noe stress å varme den opp mellom fingrene, men når jeg bruker den som sminkjefjerner og lignende er det kjekt at den er flytende. Det jeg bruker å gjøre er at jeg fyller en gammel Lush-krukke med oljen også setter jeg den et par minutter i varmt vann, den smelter fort så det er ikke lange tiden krukken trenger å stå. Du kan selvfølgelig også varme den opp i mikrobølgeovnen, men jeg vet ikke om det påvirker oljen negativt?

Husk også at det er best å bruke kaldpresset kokosolje til disse formålene. Jeg pleier å kjøpe denne boksen fra iHerb, den er kjempestor så den varer leenge. Også er den billig! Hvis du ikke har handlet på iHerb før får du 5% rabatt med koden JEK845. Jeg har sett at folk bruker oljen til mange andre formål også, blant annet som barberingskrem, på solbrent hud og i hjemmelagde deodoranter. Det er tydeligvis bare fantasien som setter grenser. 

– Sara


#skjønnhet #beauty #velvære #diy #naturlig #kokos #kokosolje

Oppskrift: Vegetarcurry

Øverst på listen min over utenlandske kjøkken troner indisk, tett etterfulgt av det italienske. Det som er så fint med indisk er at de rettene som ikke allerede er vegetariske er veldig lette å gjøre vegetarvennlige. India var faktisk i 2007 det landet i verden med gjennomsnitlig lavest kjøttkonsum per innbygger. Gjennomsnittet viste 3,2 kg per innbygger, til sammenligning med Norges 65,4! (kilde) Ganske store forskjeller med andre ord! Dette skulle egentlig ikke bli noe seriøst innlegg om kjøttkonsum altså, jeg ville egentlig bare dele en utrolig god rett med dere. Jeg har lenge forsøkt å kopiere en rett vi solgte på gamlejobben min, men det har ikke vært så lett å få den lik. Helt lik er den fortsatt ikke, men den er farlig nærme og så utrolig god!

Ingredienser til 2-3 personer: 1 brokkoli // 2 løk // 3 fedd hvitløk // Noen sjampinjonger // 1 boks linser // 1 boks hakkede tomater // 1/2 boks kokosmelk // 2 ss sukker // Olje til steking // Masse fersk koriander // Ris og nanbrød 

Krydder: 3 ss tandori masala // 3 ss spisskummen // 2 ss garam masala // 2 ss paprikapulver // 2 ss karripulver // 1 ss røkt paprikapulver //1 ss chilipulver // Litt pepper

Start med å steke en hakket løk og 3 fedd hvitløk i olje til det blir mykt, du trenger ikke kutte så små biter for alt skal kjøres glatt senere. Tilsett så alt krydderet og la det steke i ca. 1 minutt.

Ha så i hakkede tomater, kokosmelk og en stor neve frisk koriander, og la dette putre noen minutter før du kjører alt glatt med en stavmikser. Ha i sukkeret og smak til sausen, føler du at du trenger mer av noe har du i det nå. Da er det tid for å tilsette grønnsakene, ha oppkuttet brokkoli, sopp og løk, samt linsene i gryta. Gi gjerne brokkolien et rask oppkok først hvis du vil det. Jeg liker at de blir litt crispy så jeg pleier ikke gjøre det. La alt sammen stå å småkoke i ca.10 minutter før du serverer. Vi pleier å servere med ris og nanbrød. 

Hvis du liker indisk kan jeg nesten garantere at du vil like dette! Og hvis du vil slå litt ekstra på stortromma kan du jo lage dine egne nanbrød. Det er faktisk ikke vanskelig i det hele tatt, men så godt det blir! Her er oppskrift jeg alltid bruker på hjemmelagde nanbrød. 

Håper dere har en fin lørdag! Jeg skal straks ut for å møte Vilde, i kveld står først baking, så quiz på planen. Det tror jeg blir veldig hyggelig ♥

– Sara


#oppskrift #middag #hjemmelaget #indisk #vegetar #vegansk #inspirasjon #mat

How to: Enkel flettet bun

Annonselenke

Hei og god helg! Dette tror jeg blir en skikkelig bra helg med konsert i dag og baking med Vilde etterfulgt av quiz i morgen. Matias og jeg skal på konsert med Jonas Alaska i kveld, han spiller på Sentrum Scene i Oslo. Dette blir tredje gang jeg ser han live, og jeg gleder meg skikkelig! 

Før den tid ville jeg bare innom for å vise dere en enkel, men fin hårfrisyre dere kanskje kan prøve ut i helgen. I det siste har jeg fått så utrolig langt hår, og for å være ærlig føler jeg nesten at det er for langt nå. Jeg elsker langt hår, misforstå meg rett, men når håret når meg helt til rumpa kjenner jeg at det er på tide med en stuss. Tonje, har du tid en dag? Fordelen med langt hår er riktig nok at det er gøy å sette det opp og leke litt med det. Så etter litt inspirasjonsjakt på Pinterest kom jeg over flere som lagde buns av fletter, og det fikk jeg også lyst til å prøve. Frisyren er kanskje litt vårlig, men det synes jeg faktisk vi trenger nå!

Du trenger: 6 tynne hårstrikker (jeg brukte disse fra Blax – annonselenke) // Hårnåler // Hårspray // Ekstra pynt hvis ønskelig

Start med å dele inn håret i tre like store deler og fest med hver sin strikk. 

Flett så hver del og fest med strikk. Du kan gjerne dra litt i fletten for å gjøre den løsere og mer fyldig. 

Nå skal flettene festes i en bun, da tok jeg bare å la flettene over hverandre slik at det ser litt tilfeldig ut. Jeg bruker sorte hårnåler, og e et godt tips er å spraye litt hårspray på nålene først, da sitter de mye bedre. 

Så kan du feste i blomster eller hva du måtte ønske hvis du vil. Det ville sikkert skjult hårnålene litt, men jeg tenker jeg sparer blomstene til våren kommer. 

Jeg må bli flinkere til å sette opp håret mitt, det er jo så fint å gjøre noe litt annet enn å bare la det henge ned! Håper dere likte frisyren ♥

– Sara


#hår #beauty #skjønnhet #hårfrisyre #flette #tips #inspirasjon 

Happy Valentines

Hei! Håper dere har hatt en fin Valentinesdag så langt, hvis dere feirer. Jeg skulle selvfølgelig ha kommet med litt passende innhold i forkant av dagen, men jeg har, hold dere fast, ligget med tannverk et par dager igjen. Nå er jeg SÅ lei, men healeprosessen er visst på rett vei i følge tannlegen, så da får vi håpe det blir færre og færre slike dager fremover. På grunn av dette har jeg heller ikke fått planlagt noe særlig i forbindelse med Valentines Day, så vi skal bare kose oss med god middag i kveld. Og det er egentlig helt greit ♥ Under ser dere kaken, eller kanelbollene jeg lagde til morsdagen. De formet jeg som hjerter for anledningen, men når bollene hadde hevet og stekt så det mest ut som en eneste stor kanelbolle-kake. Hehe, godt ble det i hvert fall. Jeg bruker som alltid denne oppskriften, bare husk å stek den litt lengre enn om du lager vanlige knuter. 

Å få alle hjertene like ga jeg opp relativt fort, likevel så man ikke så godt høydeforskjellene når kanelbollene var stekt. 

Kaken toppet jeg med (verdens beste) melisglasur laget av melis, smør og melk. Jeg skrev ikke ned blandingsforholdene, men bruk ca. 50/50 med smeltet smør og melk. 

Mamma og meg ♥ I gave av meg fikk hun litt forskjellige ting vi kan gjøre sammen i tiden som kommer. Det blir blant annet jentekveld, fotballkamp og tur på kino. Gleder meg veldig!

Håper dere får en fin kveld videre, nå skal jeg se litt på en TV-serie til Matias kommer hjem fra fotballtrening. 

Har du gjort eller skal du gjøre noe hyggelig i dag?

– Sara


#valentines #morsdag #familie #kake #kanelboller 

Redesign: Pom pom-sweater

Jeg elsker gjenbruk og redesign, og har hele livet har jeg vært vant til å gå på loppemarked og få arvede klær. Da jeg var yngre husker jeg det var stor stas hver gang vi fikk en klespose med arveklær levert av venner eller familie. Håper folk fortsatt gjør det? Selv om et barn vokser ut av klærne sine er de jo som regel ikke ødelagte. Uansett, i dag fikk jeg lyst til å vise dere mitt nyeste redesign-prosjekt. Da Zoella holdt på med vlogmas hadde hun en av dagene på seg en skikkelig kul genser full av pom poms. Etter et kjapt Googlesøk fant jeg den på Zara (hvis jeg ikke husker feil), den kostet i hvert fall noen hundrelapper. Med et skap fult av strikkede gensere hvor flere av de ikke blir brukt særlig mye synes jeg det ble litt teit å kjøpe enda en en, spesielt fordi dette er en genser jeg ser for meg at jeg blir lei etter hver. Jeg bestemte meg derfor for å lage min egen variant isteden, da kan jeg fjerne pom pomene og heller gå tilbake til å bruke genseren som før. Her er fremgangsmåten min.

Det aller første jeg gjorde var å shave genseren. Dette høres kanskje litt rart ut, men jeg brukte rett og slett en barberhøvel på hele genseren, da fikk jeg fjernet en haug med nupper som gjorde at genseren så litt møkkete ut. Sjekk alt som kom av på bildet under!

Så var det bare å lage noen pom poms. Jeg bruker en gaffel når jeg lager slike miniversjoner, sjekk ut denne videoen for fremgangsmåte. Bare vær veldig nøye med å stramme godt når du skal knyte, hvis ikke vil pom pomene bli løse og falle fra hverandre etter kort tids bruk. 

Når du har lagd nok pom poms er det bare å sy de på genseren der du vil ha de. Jeg valgte å bare sy på fremsiden av genseren, selv om jeg hadde litt lyst til å ha på armene også. Kanskje jeg lager et par ekstra og gjør det etter hvert?

Ble den ikke litt søt da? Jeg synes i hvert fall det. Nå er jeg bare spent på å se hvordan pom pomene holder seg i vask. Det burde gå bra hvis jeg vrenger den og vasker på ullprogram. Håper det 🙂 

– Sara


#gjenbruk #redesign #diy #hjemmelaget #håndarbeid #klær #mote #inspirasjon #tips

6 hyggelig ting du kan gi moren din på morsdagen

Jeg var lenge usikker på om jeg skulle lage innlegg med gavetips til morsdagen og valentines day, men jeg fant ut det helt sikkert blir nok av kjøpepress rundt disse dagene uansett. Som en liten motpol til det ønsker jeg derfor i år og heller fokusere på hyggelige ting du kan gjøre for de rundt deg som ikke nødvendigvis innebærer å kjøpe kopper, bamser og ligende med quotes på. Og jeg mener selvfølgelig ikke at det noe som helst galt i å kjøpe noe sånt til mamma eller kjæresten, jeg har gjort det mange ganger selv. Men jeg håper kanskje jeg kan inspirere dere til å tenke litt nytt. 

Gi henne en hyggelig kveld hvor dere to koser dere sammen

Denne kvelden trenger dere selvfølgelig ikke gjennomføre på selve morsdagen, men finn en dag som passer for dere begge. Lag noe god mat sammen, se en hyggelig film, spill morsomme brettspill, ha en spakveld eller hva dere måtte ha lyst til. Det viktigste er at dere har en hyggelig dag eller kveld sammen. 

Få laget et familietre

Dette kan kanskje være litt jobb hvis du ikke har tilgang på slektsbøker eller har noen i familien som allerede vet mye om slekten deres. Men lag et tre som går så langt tilbake som du ønsker. Du kan enten lage et i et redigeringsprogram og bestille print via sider som Fotoknudsen eller Nfoto, eventuelt få noen til å lage for deg fra for eksempel Etsy. Da får du ikke gaven til selve dagen, men du kan jo fortelle henne at det er på vei.

Frokost på sengen hotell-style

Frokost på senga er alltid veldig koselig, men det forutsetter at du bor sammen med moren din. For å gi henne litt ekstra luksus kan du kvelden før gi henne en sånn frokostmeny som brukes på hoteller hvor moren din kan krysse av hva hun vil ha til frokost. En helt vanlig frokost er selvfølgelig også helt innafor, men litt ekstra luksus er vel aldri feil? Mitt forslag til meny ser du under, det kan printes ut herfra.

Sett sammen en bildeserie eller en video

Finn frem masse gamle bilder og eller videoklipp og lag en skikkelig hyggelig samling. Med bilder kan du lage en hyggelig bildeserie hvor du kanskje skriver noen ord til hvert bilde. Prøv å finn litt fra forskjellige tider. Bildene kan enkelt settes sammen i for eksempel Power Point eller Keynote og så vise på TVen med enten en Apple TV, eller med kabel fra datamaskinen. En film kan settes sammen av både nye og gamle videoklipp samt bilder. Kanskje med en typisk sang som kjennetegner moren din? Denne er det også hyggelig om du viser frem på morsdagen hvis dere skal ha en liten feiring. 

Ta henne med ut på lunsj eller middag

Det er alltid koselig å dele et måltid sammen, så ta henne med ut på hennes favorittspisested og ta en god lunsj eller en middag. En hyggelig kafétur er også veldig kos, med en kopp kaffe og noe søtt til. 

Lag en minnebok

Denne blir litt som punktet lengre opp med video/bildeserie bare i en mer fysisk form. Kjøp en bok med blanke sider ala scrapbook hvor du kan lime inn masse bilder, skrive hyggelige minner og lignende. Et annet alternativ er å sett sammen en bok på enten Fotoknudsen, Nfoto eller andre fotosider på nett. Da får du ofte mange muligheter til å designe sidene slik du ønsker og moren din vil ha en fin minnebok hun kan ha for alltid. 

Her er to forslag til morsdagskort du kan lage selv.

Håper dere fikk noen gode tips her. Jeg synes det er hyggelig å kunne gi bort noe som varer litt lengre enn en masseprodusert ting (som jeg har gjort mange ganger før) Altså alle mødre må jo ha en “verdens beste mamma”- kopp, så hvis moren din ikke har en sånn er det absolutt en god idé å kjøpe det til henne, men hvis du allerede har gitt henne både koppen, bamsen og sjokoladen er det jo hyggelig å gi bort noe annet i år. Men uansett hva du ender opp med å gi henne tror jeg moren din vil sette stor pris på omtanken! Men dere, ikke glem kort! Sjekk ut mine to forslag til hjemmelagde kort i linken over. 

Har du et godt morsdagstips? 

– Sara


#morsdag #tips #gavetips #ideer #inspirasjon

Oppskrift: Mocha frappuccino

Det er 7. februar, Ashton Kutcher har bursdag, det er 54 år siden The Beatles la ut på sin første USA-turné også må vi jo ikke glemme at det er lillelørdag i dag. Så jeg synes det er på sin plass å unne oss litt søtt! Jeg vet ikke om dere husker for noen år tilbake da frappuccinoen for alvor tok av? Alle gikk rundt med store kopper fylt til randen med frappe, toppet med krem og sjokoladesaus. Drikken var overalt på sosiale medier, for hvis du først kjøpte en måtte det jo dokumenteres! Jeg var en av de altså, så no shame fra meg, men det tok jo ikke så langt tid før i hvert fall jeg ble lei denne altfor søte drikken. De frappene du fikk på diverse kafeer var jo mest sukker og bittelitt kaffe. Men hvis koppen hadde en Starbucks-logo på seg var det liksom greit. Hehe. Uansett, nå er det flere år siden sist jeg drakk frappe. Som regel er det varme drikker det går i når jeg skal ut på kafé, men i det siste har jeg hatt så lyst til å prøve å lage meg en kopp frappuccino for å prøve igjen. Når jeg lager selv er det jo jeg som bestemmer akkurat hvordan den skal bli, så why not? 

Ingredienser til en porsjon: Et par never isbiter // 2 dl melk (jeg brukte mandelmelk) // Kaffe etter smak // Sjokoladesaus (oppskrift lengre ned) // Starbuckskopp (neida. joda. neida)

Oppskrift på sjokoladesaus er latterlig enkel, og du trenger maks 10 minutter til å lage det. Hvis du heller vil kjøpe ferdig er det bare å skrolle videre.

Ingredienser: 1,5 dl vann // 160g sukker // 45g 100% kakao // En liten klype salt // 

Ha alle ingrediensene i en kjele og la det koke opp, rør godt underveis. La blandingen koke et par minutter før du tar kjelen av platen og lar den kjøle seg ned. Sausen tykner når det blir kald. Jeg ante ikke at det var så enkelt å lage sjokoladesaus, og at den ble så god! Sånne sauser liker jeg ikke å ha stående for det er så altfor godt, og selvdisiplinene min står det ikke så bra til med. Så da er det genialt å bare lage den mengden du trenger! Oppskriften gir et par desiliter saus.

Ha isbiter, mandelmelk, avkjølt kaffe, og sjokoladesaus i en blender og kjør til du får en tykk og god konsistens. Ha i mer is etter hvert hvis du trenger. Og that´s it! Hvis du vil ha krem på toppen er det selvfølgelig bare å kjøre på, men jeg hadde ikke noe å lage krem av i kjøleskapet så da ble det uten. Ha gjerne litt sjokoladesaus i koppen før du heller i frappen, bare fordi det ser kult ut. 

Gjett om det kommer bilde på Instagram? For old times’ sake.

Slett ikke verst altså! Jeg tar mye heller en kopp frappe ala Sara enn en fra Starbucks. Det er vel lov å si det? Jeg skal ikke lyve, dette ble jo søtt, men det er mulig å ha i så mye av sjokoladesausen som du selv ønsker, og det liker jeg. Håper dere tester den en dag! 

– Sara


#kaffe #frappe #frappuccino #starbucks #hjemmelaget #oppskrift #drikke 

DIY: 2 kort for morsdag & valentine

Hei! Nå er det ikke lenge før både morsdag og Valentines er her og jeg ser at butikkene begynner å fylle hyllene med bamser, kopper, sjokoladeesker og guden veit hva. Det finnes mye fint å få kjøpt, men noen ganger er det hyggelig å lage litt selv også, man blir vel aldri for gammel for det? Jeg har i hvert fall laget et par forslag til kort som kan gis bort på morsdagen eller Valentines Day. Håper dere liker dem ♥

Til det første kortet trenger du: Et plain kort/et ark brettet i to // Stempelpute // Blyant med viskelær // Hjerteformet mal (jeg lagde min selv, se forklaring)

Start med å lage hjertemalen, det gjør du enkelt ved å feste et ark til dataskjermen din også tegne over en hjerteform du finner på Google. Klipp den ut og så er den klar til bruk. Finn et enkelt kort eller bare brett et ark du har i to, jeg hadde noen litt tykke hvite ark liggende, så jeg gikk for sistnevnte. Legg hjerteformen der du ønsker på kortet, og fest den gjerne med en tapebit under slik at formen ikke sklir. Så er det bare å dyppe viskelærdelen av blyanten ned i stempelputen og trykke rundt hele hjerteformen.

Når du har laget sirkler rundt hele formen kan du fjerne malen og du vil se at hjerteformen kommer til syne. Så kan du velge å skrive noe inni hjertet, eventuelt noe på over- eller undersiden. Dette er et veldig enkelt kort som går utrolig fort å lage, perfekt hvis du er litt travel!

Til kort nummer to trenger du: Et kort/et brettet ark // Ark i to ulike farger // Blyant // Saks // Limstift // Hjerteformet mal i 2 ulike størrelser (jeg lagde mine selv)

Nok en gang lager du hjertemalene ved å tegne over på dataen, bare husk at denne gangen trenger du to ulike størrelser. Jeg fant derfor et bilde også skalerte jeg det et par ganger ned for mal nummer to. Bruk så malen til å tegne opp og klippe ut 4 hjerter av hver størrelse, jeg tok de store hjertene hvite og de små rosa. Brett de minste hjertene litt på midten slik at de står litt opp og lim de på det store. Da vil du få en slags 3D-effekt på hjertene.

La hjertene tørke før du limer de på kortet ditt. Gjør gjerne plass til å skrive noe på kortet hvis du ønsker det.

Nå gjenstår bare å skrive innholdet i kortet, men det kan jeg dessverre ikke hjelpe dere med. Håper uansett dere like kortene eller at dere fikk litt inspirasjon. Og hvis dere ikke skal feire noen av disse dagene er det sikkert en eller annen person i livet deres som vil sette pris på en hyggelig oppmerksomhet en helt vanlig dag og ♥

– Sara


#diy #morsdag #valentines #valentinesday #hjemmelaget #tips #inspirasjon