Video: Gro karse med meg

Hei! I dag har jeg en video for de litt spesielt interesserte. Den siste uka har jeg nemlig grodd karse, og det har vært skikkelig gøy. Karse spirer jo superfort, så du slipper gå ukesvis å vente på tegn til liv. Jeg har filmet litt underveis og satt sammen en slags karse-vlog, det er en første gang for alt! Kjør karsevlogg!

Nå er det bare å finne frem jord, frø og potte! Dette er så enkelt, men så gøy! Gleder meg til å toppe brødskiva med dette fremover 🙂 

– Sara


#video #plante #vlog #gro #hage #tips #inspirasjon

Den beste proteinbaren noen sinne

Annonse: sponsede proteinbarer + affiliatelenker

Dette er litt av en påstand å komme med, men det er nettopp det Star Nutrition sier om sine nyeste proteinbarer. De er alle høye på protein, har lavt innhold av sukker og er glutenfrie. Likevel hevder Star Nutrition at de er uslåelige på smak. Jeg må innrømme at jeg ble nysgjerrig og takket derfor ja da Gymgrossisten lurte på om jeg ville prøvesmake de. Barene kommer i smakene Coconut Dream, Salted Caramel og Choco Brownie, og jeg har nå smakt meg gjennom alle sammen og er klar for å komme med en ærlig dom til dere. Min egen favoritt blant de tre overrasket meg faktisk litt, jeg var nemlig ganske sikker på hvem som kom til å bli min nummer én, men der tok jeg feil! Så hvis du er interessert i å finne ut om dette er de beste proteinbarene noen sinne er det bare å lese videre.

Star Nutrition er sikkert ikke ukjent for dere, jeg har i hvert fall både proteinpulver og peanøttsmør (av alle ting) derfra. Men akkurat disse barene er helt nye, de ble faktisk lansert i går, jeg er likevel helt sikker på at de kommer til å bli populære. Alle barene inneholder så mye som 20g protein per bar og mindre enn 1,6g sukker. Likevel smaker de godt! Det er faktisk ingen garanti for det, selv om en proteinbar ser tilsynelatende gode ut på pakken. Innsiden av disse er myke med en deilig flytende kjerne, videre er de trukket i sjokolade toppet med ulike toppinger. Men, nå er det nok fakta, det tid for det viktigste; smakingen! Jeg tok med meg samboeren som smakshjelper slik at dere får to ulike meninger. 

– Salted Caramel –

Den første baren vi smake på var Salted Caramel, og på forhånd var jeg nesten helt sikker på skulle bli min favoritt. Det første både jeg og samboeren min tenkte var “dette smaker ikke som en typisk proteinbar”. Dere veit hva jeg mener da ikke sant? Jeg tror det er den flytende karamellen i midten som gjør at det føles mer som en vanlig sjokolade, bare at denne er mindre søt. De crispy, nesten Daim-lignende kulene på toppen var skikkelig godt mot den myke kjernen og de kunne jeg godt tenkt meg som et eget produkt! Det eneste jeg vil sette fingeren på er at jeg ikke kjente noe til saltet. Matias synes det smakte salt karamell, men jeg ble litt skuffet over det. Hadde de dog bare skrevet karamell som smak hadde jeg ikke blitt skuffet i det hele tatt. På grunn av det ble ikke dette min favoritt, men det er til gjengjeld Matias sin.

– Choco Brownie –

Neste smak ut var sjokoladebomben Choco Brownie. Denne var en del mektigere enn den forrige, sikkert på grunn av all den mørke sjokoladen. Og selv om den var god, uten den typiske proteinsmaken nådde ikke den helt opp for vår del. Jeg tror det er fordi den blir for mektig, i hvert fall om man skal spise hele på en gang – og det er jo meningen. Dette er også den enste som smakte en anelse kunstig. 

– Coconut Dream-

Den siste vi smakte på skulle faktisk vise seg å bli min favoritt, det hadde jeg aldri gjettet. Jeg liker godt kokos i sjokolade, men det blir sjelden favoritten min. Denne baren var bare så perfekt satt sammen! Den smaker nesten litt bounty, men innsiden er likevel mykere og kjennes nesten litt fudgeaktig (som de to andre). Det flytende i midten var supergodt, i tillegg er baren trukket i sjokolade og dyppet i kokos! Altså, det må jo bare bli godt! Jeg veit ikke hvordan jeg skal beskrive det annet enn at dette bare slo skikkelig an hos meg. Og det er ikke ofte kokos danker ut sjokolade og karamell i min verden altså! Den kom på en god nummer to for Matias. 

Så kommer det store spørsmålet, er dette verdens beste proteinbarer? Både ja og nei, jeg tror faktisk Coconut Dream er den beste jeg har smakt, og Salted Caramel er hakk i hjel, til tross for at den smaker karamell og ikke salt karamell. Choco Brownie var litt for mektig, samtidig som den smake ørlite grann kunstig. Jeg ser for meg at jeg kan nyte den i mindre biter ved siden av kaffekoppen, men som en proteinbar som skal spises hel ble ikke det noen favoritt for meg. Barene kan kjøpes hos Gymgrossisten hver for seg eller i esker på 12 stykker. Si gjerne i fra hvilken som er deres favoritt, hvis dere prøver!

– Sara


#kosthold #trening #protein #proteinbar #starnutrition #gymgrossisten #anbefaling #test #gymgrossisten

Wonderful Wonderful

Hei! Har dere hatt en fin helg? Jeg skal i hvert fall ikke klage, for på fredag var jeg på konsert med The Killers. Et av mine absolutte favoritt-band! Dette var andre gang jeg så de live, og det var så mye som 5 siden sist. Selv om gradestokken viste noen minusgrader dro jeg innover til Fornebu tidlig på dagen for å stå i kø, det ble i underkant av tre timer, men det var mer enn nok! Jeg fikk faktisk ikke varmen igjen før The Killers kom på scenen, tre timer etter dørene åpnet! DET har aldri skjedd før. Men det var så absolutt verdt det, jeg kom nemlig helt foran ♥

Jeg tok litt bilder og små videoklipp underveis med mobilen, men det blir ikke all verdens kvalitet på 6’ern. Og for å være ærlig så er det helt greit, jeg blir faktisk litt forundret over folk som på død og liv skal dokumentere hele konserten gjennom mobilen. Det må være kjipt å huske tilbake på en konsert sett gjennom en skjerm.

– Sara


#konsert #thekillers #helg #underholdning #musikk 

How to: mini-sukkulenthage

Sukkulenter er en av mine favorittplanter og lenge har jeg hatt lyst til å lage en liten mini-hage i en bolle eller lignende. Nå har jeg endelig fått ut fingeren, og jeg er så fornøyd med resultatet! Det er ingen fasit på hvordan en slik lages, men her kommer min fremgangsmåte.

Du trenger: En stor glassbolle el. // Blomsterjord // Sukkulenter // Stener til dekor (valgfritt) 

Start med å fylle jord i bollen, det må være nok til å dekke røttene på plantene. Grav så et lite hull og stikk plantene nedi. Ha litt ekstra jord over slik at alt av røtter er dekket. Du kan enten la det være sånn som det er nå, eller dekke over jorden med steiner. Jeg fant akkurat sånne steiner som jeg hadde sett for meg på bruktbutikken til en tier. Men steder som Nille, interiørbutikker og blomsterbutikker har garantert også.

Nå gjenstår det bare å stelle med de. Og etter hvert vil nok den flateste av de to vokse seg litt høyere, de pleier i hvert fall å gjøre det. Prislappen på denne bollen ble forresten latterlig lav, bollen har jeg arvet, plantene kom på ca. 50,- steinene ga jeg 10,- for og sekken med jord kostet 45,- og den holder selvfølgelig til flere prosjekter. Da ender vi opp på langt under hundrelappen! Ikke verst 🙂

– Sara 


#hage #planter #sukkulent #dekor #interiør #hjem 

Min treningsplan i vår

Året 2018 er fortsatt ganske nytt, men personlig har jeg ikke vært å spotte på treningssenteret ved så veldig mange anledninger enda. Jeg hadde heller ingen store treningsmål for året annet enn at jeg ville fortsette med spinning. Det har jeg vært på et par ganger i år, men hver gang har jeg måttet ta det rolig fordi det har dunket i den teite tanna mi. Nå tror jeg (kryss i taket) at det begynner å bli trygt å dra på trening igjen. Og for å være ærlig så gleder jeg meg skikkelig! Sist gang jeg hadde skikkelig gode treningsrutiner hvor jeg så ordentlig fremgang og virkelig koste meg med treninger begynner å bli rundt 5 år siden! For selv om jeg har trent siden da har jeg liksom ikke funnet et senter jeg har likt, en treningsform som passer meg osv. Dere vet alle de der unnskyldningene man forteller seg selv, for lat er jeg jo i hvert fall ikke! Hehe

I fjor meldte jeg meg inn på senteret hvor jeg fikk kjenne på treningsglede for første gang, og selv om eierne er nye og senteret ser helt annerledes ut føles det litt som å være hjemme. Klisjealert! Neida, men det er faktisk litt viktig å trives på trening, ellers gidder man jo ikke dra. Så nå har treningslysten komme tilbake og jeg er klar for å svette litt. Under ser dere treningsplanen jeg kommer til kjøre i vår, som består av to spinningøkter og to styrkeøkter. 

Bodybuilding hand training dumbbell

Det kan hende jeg må ta det litt gradvis, og begynne med for eksempel de to spinningøktene og bare en styrkeøkt eller omvendt. Vi får se hvordan det kjennes på kroppen. Et styrkeprogram for hele kroppen må jeg også få lagd meg. Da tenker jeg å gjøre øvelser som markløft, utfall og knebøy i hvert fall. Også får jeg kikke litt på nett etter gode øvelser slik at jeg faktisk får trent hele kroppen. Hvis det er av interesse kan jeg prøve å blogge litt om treningen underveis. Og dere, ønsk meg lykke til! Det trenger jeg 🙂  

Har du noen tips til gode baseøvelser?

– Sara


#trening #treningsplan #trene #hverdag #inspirasjon 

Video: Produkter jeg har brukt opp #3

Er dere klare for en skikkelig lang video? I dag har jeg nemlig filmet en video med produkter jeg har brukt opp, og jeg var visst i et skikkelig skravlehumør. For å gjøre det enklere for dere har jeg delt opp videoen i kategorier og lagt ved tidsstempler (heter det det på norsk?) i infoboksen under videoen. Da har dere muligheten til å hoppe over kategorier hvis det er noe som ikke interesserer dere. Håper dere liker videoen 🙂 

Nå skal jeg på quiz, håper dere får en fin tirsdagskveld! 

– Sara


#video #sminke #beauty #skjønnhet #hudpleie #kroppspleie #anbefaling

Favoritt… akkurat nå

Hei! I dag ble det kveldsinnlegg fra meg, jeg har nemlig ikke vært noe produktiv i det hele tatt i dag! Jeg har riktig nok vært hos bestemor på besøk og nettopp hatt en kjempekoselig Google Hangout med Vilde og Anna, men bortsett fra det har jeg ikke gjort mye fornuftig. Bedre lykke i morgen! Her kommer i hvert fall noen av mine favoritter om dagen 🙂 

Tv-serie: The Walking Dead

Jeg starter med den tingen jeg har obsesset mest over i flere uker nå, nemlig The Walking Dead! Selv om seien nå er midt i sesong 8 starter ikke jeg å se det før nå i januar, og har siden første episode vært helt hekta. Personlig foretrekker jeg TV-serier over filmer, fordi du får en helt annen tilknytning til karakterene og verden de lever i når du får følge de over en lengre periode. Walking Dead har uten tvil fått plass på min topp 3 over favorittserier og jeg klarer nesten ikke vente til sesongen fortsetter 25. februar! 

Sang: Easy street

Denne sangen oppdaget jeg gjennom Walking Dead og jeg har ikke tall på hvor mange ganger den har blitt spilt siden. Det er en skikkelig gladsang som du nesten bare må smile av. Dessverre varer den i under to minutter, skulle ønske den var mye lengre! Bandet The Collapsable Hearts Club har heller ikke gitt ut noe annet, så vidt jeg vet.

Youtuber: Zoella

Igjen er jeg nok litt seint ute, men jeg er skikkelig fan av Zoella om dagen. Jeg har jo sett en og annen video av henne før også, men siden litt før jul har passet på å få med meg alt hun legger ut. Hun er så quirky og morsom! 

Matrett: 

Det kommer sikkert ikke som noe sjokk; vegetarcurryen jeg delte med dere for et par dager siden. Det har vi lagd flere ganger siden jeg kom frem til ingrediensene og det er SÅ godt. Jeg elsker indisk generelt, men den er nok favoritten. I hvert fall akkurat nå!

App: Instagram

Etter at Snapchat kom med den mye omtalte oppdateringen har jeg mistet totalt interessen for hele appen. Jeg må innrømme at bruken av Snapchat har hatt en dalen kurve for min del en stund nå, men oppdateringen var dråpen. Isteden har jeg forelsket meg i Instagram på nytt. Nå ser jeg mye heller på Instagram Stories enn på Stories på Snap og har begynt å poste mer der selv også. Følg meg gjerne, jeg heter Sara_Karlengen. 

Sminkeprodukt: 

Nude leppestift er helt klart det jeg sminkeproduktet jeg ikke klarer meg uten om dagen. Sminkerutinen min har egentlig vært ganske lik en stund nå, men etter å ha nesten bare brukt liquid lipsticks det siste året har leppestiften funnet sin plass tilbake sminkemappa. Og da helst i nudes. 

Klesplagg:

Hvilken som helst av strikkegenserne mine! Åh, som jeg elsker å slenge på meg en varm ullgenser nå som det er så kald. Jeg har fått en ganske stor samling over årene som har gått, så det er aldri et problem å finne en som passer humøret! 

Ting å glede seg over i hverdagen: Quiz

Dere har kanskje fått med dere at jeg til stadighet er ulike quizer, og det er så gøy. En skikkelig hverdagsglede som jeg prøver å få til så ofte som mulig. På lørdag hadde Vilde lagd i stand quiz-kveld hjemme hos henne, så da var vi en god gjeng som quizzet der, og i morgen er det nye runde med det faste quizlaget på Peppes. 

Ting i leiligheten: 

Akkurat nå er det faktisk kontorpulten min. Jeg liker så godt veggen foran med ledlys og de små koselige tingene som hengt opp på lyslenken. I tillegg er det friske roser som jeg fikk av Matias på Valentinesdagen og et duftlys. Det gir en så koselig atmosfære! 

Hva liker du spesielt godt akkurat nå?

– Sara


#favoritt #tvserie #sang #hverdag #blogg #blogger 

6 ting jeg bruker kokosolje til

Jeg E-L-S-K-E-R kokosolje! Det kan brukes til så mange forskjellige ting, det er ganske rimelig, det er naturlig og selvfølgelig – det lukter himmelsk! Det er faktisk ikke så verst hvis du spør meg. Ikke minst er det praktisk å ha ett produkt som kan brukes til så ulike ting, det sparer både plass og penger. I dag tenkte jeg derfor å vie et innlegg til mine 6 favoritt-bruksområder for kokosolje.

1. Hårkur for tørt og slitt hår

Kokosolje er en ingrediens du finner i mange hårprodukter, og med god grunn. Oljen tilfører pleie, styrker og mykgjør håret. Det sier ikke jeg nei takk til! Måten jeg foretrekker å bruke kokosolje i håret på er ved å sove med oljen i håret natten over. Da smører jeg bare håret godt inn fra rot til spiss og pakker det inn i en stor t-skjorte eller lignende. Håret ser så frisk og shiny ut etterpå, og jeg fikk faktisk spørsmål fra en kollega om jeg hadde tatt en behandling på håret i salong etter å ha gjort dette. Hvis du ikke liker å sove med oljen over natten kan du smøre inn håret en halvtimes tid før du hopper i dusjen. Nå har jeg ikke klipt meg på snart ett år og tuppene mine er langt i fra så slitte som de burde vært! 

2. For å fjerne sminken

Denne oljen løser opp sminke som en drøm, til og med vannfast maskara. Jeg pleier å massere en liten mengde olje inn i huden før jeg tørker bort sminken med en bomullsklut dyppet i varmt vann. Så avslutter jeg alltid med en rens, da føles huden så utrolig ren og ikke minst myk! 

3. Som fuktighetskrem

Kokosolje fungerer veldig fint som fuktighetskrem både på kroppen og i ansiktet. Bare vær litt obs hvis du har fet hud, da kan det være at du burde droppe å smøre den i ansiktet. Jeg bruker den uansett ikke som fast ansiktskrem, men i de tilfellene hvor huden er ekstra tør. På sprukne lepper eller under ved nesen er kokosolje gull verdt! Det samme gjelder tørre albuer, knær og tørre hender. 

4. Som neglebåndsolje 

Neglebåndene har lett for å bli tørre og trenger mye næring, og kokosolje er helt perfekt for dette formålet. Jeg bruker å smøre inn neglebåndene etter jeg har filet og stelt neglene, eller etter jeg har lagt neglelakk. Dette må jeg faktisk bli flinkere til å huske å gjøre ellers også, spesielt nå som det er vinter. Neglene ser så mye finere ut med friske velpleide neglebånd!

5. Som ingrediens i skjønnhetsprodukter 

Kokosolje er en kjempefin ingrediens å tilføre i ulike skjønnhets- og velværeprodukter, som skrubber og masker. I alle kroppsskrubbene jeg har lagd har kokosolje vært en av hovedingrediensene og de etterlater huden så myk og god. Sjekk ut en av mine all time favorites her; med sjokolade og mint! 

6. For å få håret til å vokse fortere

Dette punktet høres sikkert ut som bare tull, men det er faktisk sant. Jeg bytter litt på mellom å bruke olivenolje og kokosolje som sminkefjerner, alt ettersom hva jeg har tilgjengelig, og i perioder hvor jeg bruker kokosolje vokser brynene mine merkbart fortere. Da jeg først la merke til dette ante jeg ikke at kokosolje hadde den effekten, så jeg måtte bare google for å se om jeg var gal eller om det faktisk kunne stemme. Og det er tydeligvis riktig. Og nå som jeg har brukt kokosolje som en fast del av hårpleierutinen min lengre tid merker jeg at håret har vokst fortere enn vanlig. Tonje, venninnen min som er frisør, kommenterte faktisk her om dagen at hun var overrasket over hvor utrolig mye håret hadde vokst siden vi klipte det for ett år siden. Da tok vi nemlig ganske mye! Det tror jeg faktisk jeg kan takke kokosoljen for.

Det eneste minuset med kokosolje er at den er fast i romtemperatur. Og personlig synes jeg det er enklest å bruke den når den er flytende. Når jeg skal bruke den som fuktighetskrem eller til neglebåndene er det ikke noe stress å varme den opp mellom fingrene, men når jeg bruker den som sminkjefjerner og lignende er det kjekt at den er flytende. Det jeg bruker å gjøre er at jeg fyller en gammel Lush-krukke med oljen også setter jeg den et par minutter i varmt vann, den smelter fort så det er ikke lange tiden krukken trenger å stå. Du kan selvfølgelig også varme den opp i mikrobølgeovnen, men jeg vet ikke om det påvirker oljen negativt?

Husk også at det er best å bruke kaldpresset kokosolje til disse formålene. Jeg pleier å kjøpe denne boksen fra iHerb, den er kjempestor så den varer leenge. Også er den billig! Hvis du ikke har handlet på iHerb før får du 5% rabatt med koden JEK845. Jeg har sett at folk bruker oljen til mange andre formål også, blant annet som barberingskrem, på solbrent hud og i hjemmelagde deodoranter. Det er tydeligvis bare fantasien som setter grenser. 

– Sara


#skjønnhet #beauty #velvære #diy #naturlig #kokos #kokosolje

Oppskrift: Vegetarcurry

Øverst på listen min over utenlandske kjøkken troner indisk, tett etterfulgt av det italienske. Det som er så fint med indisk er at de rettene som ikke allerede er vegetariske er veldig lette å gjøre vegetarvennlige. India var faktisk i 2007 det landet i verden med gjennomsnitlig lavest kjøttkonsum per innbygger. Gjennomsnittet viste 3,2 kg per innbygger, til sammenligning med Norges 65,4! (kilde) Ganske store forskjeller med andre ord! Dette skulle egentlig ikke bli noe seriøst innlegg om kjøttkonsum altså, jeg ville egentlig bare dele en utrolig god rett med dere. Jeg har lenge forsøkt å kopiere en rett vi solgte på gamlejobben min, men det har ikke vært så lett å få den lik. Helt lik er den fortsatt ikke, men den er farlig nærme og så utrolig god!

Ingredienser til 2-3 personer: 1 brokkoli // 2 løk // 3 fedd hvitløk // Noen sjampinjonger // 1 boks linser // 1 boks hakkede tomater // 1/2 boks kokosmelk // 2 ss sukker // Olje til steking // Masse fersk koriander // Ris og nanbrød 

Krydder: 3 ss tandori masala // 3 ss spisskummen // 2 ss garam masala // 2 ss paprikapulver // 2 ss karripulver // 1 ss røkt paprikapulver //1 ss chilipulver // Litt pepper

Start med å steke en hakket løk og 3 fedd hvitløk i olje til det blir mykt, du trenger ikke kutte så små biter for alt skal kjøres glatt senere. Tilsett så alt krydderet og la det steke i ca. 1 minutt.

Ha så i hakkede tomater, kokosmelk og en stor neve frisk koriander, og la dette putre noen minutter før du kjører alt glatt med en stavmikser. Ha i sukkeret og smak til sausen, føler du at du trenger mer av noe har du i det nå. Da er det tid for å tilsette grønnsakene, ha oppkuttet brokkoli, sopp og løk, samt linsene i gryta. Gi gjerne brokkolien et rask oppkok først hvis du vil det. Jeg liker at de blir litt crispy så jeg pleier ikke gjøre det. La alt sammen stå å småkoke i ca.10 minutter før du serverer. Vi pleier å servere med ris og nanbrød. 

Hvis du liker indisk kan jeg nesten garantere at du vil like dette! Og hvis du vil slå litt ekstra på stortromma kan du jo lage dine egne nanbrød. Det er faktisk ikke vanskelig i det hele tatt, men så godt det blir! Her er oppskrift jeg alltid bruker på hjemmelagde nanbrød. 

Håper dere har en fin lørdag! Jeg skal straks ut for å møte Vilde, i kveld står først baking, så quiz på planen. Det tror jeg blir veldig hyggelig ♥

– Sara


#oppskrift #middag #hjemmelaget #indisk #vegetar #vegansk #inspirasjon #mat

How to: Enkel flettet bun

Annonselenke

Hei og god helg! Dette tror jeg blir en skikkelig bra helg med konsert i dag og baking med Vilde etterfulgt av quiz i morgen. Matias og jeg skal på konsert med Jonas Alaska i kveld, han spiller på Sentrum Scene i Oslo. Dette blir tredje gang jeg ser han live, og jeg gleder meg skikkelig! 

Før den tid ville jeg bare innom for å vise dere en enkel, men fin hårfrisyre dere kanskje kan prøve ut i helgen. I det siste har jeg fått så utrolig langt hår, og for å være ærlig føler jeg nesten at det er for langt nå. Jeg elsker langt hår, misforstå meg rett, men når håret når meg helt til rumpa kjenner jeg at det er på tide med en stuss. Tonje, har du tid en dag? Fordelen med langt hår er riktig nok at det er gøy å sette det opp og leke litt med det. Så etter litt inspirasjonsjakt på Pinterest kom jeg over flere som lagde buns av fletter, og det fikk jeg også lyst til å prøve. Frisyren er kanskje litt vårlig, men det synes jeg faktisk vi trenger nå!

Du trenger: 6 tynne hårstrikker (jeg brukte disse fra Blax – annonselenke) // Hårnåler // Hårspray // Ekstra pynt hvis ønskelig

Start med å dele inn håret i tre like store deler og fest med hver sin strikk. 

Flett så hver del og fest med strikk. Du kan gjerne dra litt i fletten for å gjøre den løsere og mer fyldig. 

Nå skal flettene festes i en bun, da tok jeg bare å la flettene over hverandre slik at det ser litt tilfeldig ut. Jeg bruker sorte hårnåler, og e et godt tips er å spraye litt hårspray på nålene først, da sitter de mye bedre. 

Så kan du feste i blomster eller hva du måtte ønske hvis du vil. Det ville sikkert skjult hårnålene litt, men jeg tenker jeg sparer blomstene til våren kommer. 

Jeg må bli flinkere til å sette opp håret mitt, det er jo så fint å gjøre noe litt annet enn å bare la det henge ned! Håper dere likte frisyren ♥

– Sara


#hår #beauty #skjønnhet #hårfrisyre #flette #tips #inspirasjon