6 hyggelig ting du kan gi moren din på morsdagen

Jeg var lenge usikker på om jeg skulle lage innlegg med gavetips til morsdagen og valentines day, men jeg fant ut det helt sikkert blir nok av kjøpepress rundt disse dagene uansett. Som en liten motpol til det ønsker jeg derfor i år og heller fokusere på hyggelige ting du kan gjøre for de rundt deg som ikke nødvendigvis innebærer å kjøpe kopper, bamser og ligende med quotes på. Og jeg mener selvfølgelig ikke at det noe som helst galt i å kjøpe noe sånt til mamma eller kjæresten, jeg har gjort det mange ganger selv. Men jeg håper kanskje jeg kan inspirere dere til å tenke litt nytt. 

Gi henne en hyggelig kveld hvor dere to koser dere sammen

Denne kvelden trenger dere selvfølgelig ikke gjennomføre på selve morsdagen, men finn en dag som passer for dere begge. Lag noe god mat sammen, se en hyggelig film, spill morsomme brettspill, ha en spakveld eller hva dere måtte ha lyst til. Det viktigste er at dere har en hyggelig dag eller kveld sammen. 

Få laget et familietre

Dette kan kanskje være litt jobb hvis du ikke har tilgang på slektsbøker eller har noen i familien som allerede vet mye om slekten deres. Men lag et tre som går så langt tilbake som du ønsker. Du kan enten lage et i et redigeringsprogram og bestille print via sider som Fotoknudsen eller Nfoto, eventuelt få noen til å lage for deg fra for eksempel Etsy. Da får du ikke gaven til selve dagen, men du kan jo fortelle henne at det er på vei.

Frokost på sengen hotell-style

Frokost på senga er alltid veldig koselig, men det forutsetter at du bor sammen med moren din. For å gi henne litt ekstra luksus kan du kvelden før gi henne en sånn frokostmeny som brukes på hoteller hvor moren din kan krysse av hva hun vil ha til frokost. En helt vanlig frokost er selvfølgelig også helt innafor, men litt ekstra luksus er vel aldri feil? Mitt forslag til meny ser du under, det kan printes ut herfra.

Sett sammen en bildeserie eller en video

Finn frem masse gamle bilder og eller videoklipp og lag en skikkelig hyggelig samling. Med bilder kan du lage en hyggelig bildeserie hvor du kanskje skriver noen ord til hvert bilde. Prøv å finn litt fra forskjellige tider. Bildene kan enkelt settes sammen i for eksempel Power Point eller Keynote og så vise på TVen med enten en Apple TV, eller med kabel fra datamaskinen. En film kan settes sammen av både nye og gamle videoklipp samt bilder. Kanskje med en typisk sang som kjennetegner moren din? Denne er det også hyggelig om du viser frem på morsdagen hvis dere skal ha en liten feiring. 

Ta henne med ut på lunsj eller middag

Det er alltid koselig å dele et måltid sammen, så ta henne med ut på hennes favorittspisested og ta en god lunsj eller en middag. En hyggelig kafétur er også veldig kos, med en kopp kaffe og noe søtt til. 

Lag en minnebok

Denne blir litt som punktet lengre opp med video/bildeserie bare i en mer fysisk form. Kjøp en bok med blanke sider ala scrapbook hvor du kan lime inn masse bilder, skrive hyggelige minner og lignende. Et annet alternativ er å sett sammen en bok på enten Fotoknudsen, Nfoto eller andre fotosider på nett. Da får du ofte mange muligheter til å designe sidene slik du ønsker og moren din vil ha en fin minnebok hun kan ha for alltid. 

Her er to forslag til morsdagskort du kan lage selv.

Håper dere fikk noen gode tips her. Jeg synes det er hyggelig å kunne gi bort noe som varer litt lengre enn en masseprodusert ting (som jeg har gjort mange ganger før) Altså alle mødre må jo ha en “verdens beste mamma”- kopp, så hvis moren din ikke har en sånn er det absolutt en god idé å kjøpe det til henne, men hvis du allerede har gitt henne både koppen, bamsen og sjokoladen er det jo hyggelig å gi bort noe annet i år. Men uansett hva du ender opp med å gi henne tror jeg moren din vil sette stor pris på omtanken! Men dere, ikke glem kort! Sjekk ut mine to forslag til hjemmelagde kort i linken over. 

Har du et godt morsdagstips? 

– Sara


#morsdag #tips #gavetips #ideer #inspirasjon

6 kommentarer

Siste innlegg