Oppskrift: Mocha frappuccino

Det er 7. februar, Ashton Kutcher har bursdag, det er 54 år siden The Beatles la ut på sin første USA-turné også må vi jo ikke glemme at det er lillelørdag i dag. Så jeg synes det er på sin plass å unne oss litt søtt! Jeg vet ikke om dere husker for noen år tilbake da frappuccinoen for alvor tok av? Alle gikk rundt med store kopper fylt til randen med frappe, toppet med krem og sjokoladesaus. Drikken var overalt på sosiale medier, for hvis du først kjøpte en måtte det jo dokumenteres! Jeg var en av de altså, så no shame fra meg, men det tok jo ikke så langt tid før i hvert fall jeg ble lei denne altfor søte drikken. De frappene du fikk på diverse kafeer var jo mest sukker og bittelitt kaffe. Men hvis koppen hadde en Starbucks-logo på seg var det liksom greit. Hehe. Uansett, nå er det flere år siden sist jeg drakk frappe. Som regel er det varme drikker det går i når jeg skal ut på kafé, men i det siste har jeg hatt så lyst til å prøve å lage meg en kopp frappuccino for å prøve igjen. Når jeg lager selv er det jo jeg som bestemmer akkurat hvordan den skal bli, så why not? 

Ingredienser til en porsjon: Et par never isbiter // 2 dl melk (jeg brukte mandelmelk) // Kaffe etter smak // Sjokoladesaus (oppskrift lengre ned) // Starbuckskopp (neida. joda. neida)

Oppskrift på sjokoladesaus er latterlig enkel, og du trenger maks 10 minutter til å lage det. Hvis du heller vil kjøpe ferdig er det bare å skrolle videre.

Ingredienser: 1,5 dl vann // 160g sukker // 45g 100% kakao // En liten klype salt // 

Ha alle ingrediensene i en kjele og la det koke opp, rør godt underveis. La blandingen koke et par minutter før du tar kjelen av platen og lar den kjøle seg ned. Sausen tykner når det blir kald. Jeg ante ikke at det var så enkelt å lage sjokoladesaus, og at den ble så god! Sånne sauser liker jeg ikke å ha stående for det er så altfor godt, og selvdisiplinene min står det ikke så bra til med. Så da er det genialt å bare lage den mengden du trenger! Oppskriften gir et par desiliter saus.

Ha isbiter, mandelmelk, avkjølt kaffe, og sjokoladesaus i en blender og kjør til du får en tykk og god konsistens. Ha i mer is etter hvert hvis du trenger. Og that´s it! Hvis du vil ha krem på toppen er det selvfølgelig bare å kjøre på, men jeg hadde ikke noe å lage krem av i kjøleskapet så da ble det uten. Ha gjerne litt sjokoladesaus i koppen før du heller i frappen, bare fordi det ser kult ut. 

Gjett om det kommer bilde på Instagram? For old times’ sake.

Slett ikke verst altså! Jeg tar mye heller en kopp frappe ala Sara enn en fra Starbucks. Det er vel lov å si det? Jeg skal ikke lyve, dette ble jo søtt, men det er mulig å ha i så mye av sjokoladesausen som du selv ønsker, og det liker jeg. Håper dere tester den en dag! 

– Sara


#kaffe #frappe #frappuccino #starbucks #hjemmelaget #oppskrift #drikke 

6 kommentarer

Siste innlegg