Oppskrift: Ovnsbakte rotgrønnsaker

Først må jeg bare si tusen takk for god respons på det forrige innlegget om økonomi! Det er så gøy å lese dere tips og erfaringer både her i kommentarfeltet og på Facebook, så tusen takk!

Nå er det tid for litt matprat igjen, for høsten er virkelig kommet godt i gang og det betyr høysesong for mange gode råvarer. Lammekjøtt, epler og rotgrønnsaker er ting jeg forbinder med høsten og som ofte står på mitt bord i høstmånedene. Derfor tenkte jeg å dele en enkel og god oppskrift på litt høstinspirert tilbehør til middagen med dere.

Ingredienser:

 • Poteter
 • Gulrøtter
 • Kålrot
 • Persillerot
 • Løk
 • Rødbeter
 • Matolje
 • Krydder etter ønske

Kutt opp alle grønnsakene i grove biter og hell over litt matolje. Dryss på godt med ønsket krydder for en god smak. Vi brukte hvitløk, chili, salt og pepper. Sett grønnsakene på 200 grader i ca. 45 minutter.

Så har du et smakfullt og høstinspirert tilbehør til maten din. I dag hadde vi svinefilet og peppersaus sammen med rotgrønnsakene og det ble en veldig god kombinasjon! Nå skal jeg straks hoppe i dusjen og komme meg i seng, etter litt lite søvn i natt skal det bli godt å få sovet skikkelig ut.

Hvordan spise for 1000 kroner i måneden?

Da jeg skrev et innlegg tidligere i høst med økonomitips til studenter var matbudsjettet mitt noe av det som fikk mest kritikk. Det var få som forsto hvordan det er mulig å bruke 1000 kroner på mat i måneden. Så jeg tenkte å komme med noen tips om hvordan man kan få det til. Måten kjæresten min og tar oss av mathandling på er at vi begge tar ut 1000 kroner hver og legger i en egen liten lommebok. De pengene går utelukkende til mat, toalettpapir, kjøkkensåpe osv. Vi er ganske heldige og har Bunnpris, ICA, Joker, Rema1000 og Kiwi i gåavstand fra der vi bor. Og det er ikke langt til nærmeste Coop Mega eller Spar heller. Når det er sagt handler vi stort sett bare på Rema1000, men vi stikker av og til innom andre butikker hvis de har tilbud.

Frokost lunsj og mellommåltider

 • Til disse måltidene går det en del brød. Brød kjøper vi på ICA fordi der har de brødkort som gir hvert 5. brød gratis. Det går ca. 1-1,5 brød i uken, og pris per brød ligger på 25-29 kroner. For at brødet skal holde seg friskt deler vi det opp i butikken og tar med to brødposer hjem slik at vi kan fryse halvparten.
 • Knekkebrød fra Wasa supplerer vi også med av og til, da kjøper vi Fiber Balance og en pakke har vi gjerne en måned.
 • Som pålegg liker kjæresten min best Nugatti (ikke veldig sunt, men han liker det nå). Jeg spiser som regel kokt skinke, makrell i tomat, leverpostei, røkelaks eller ost. Ost og kokt skinke kjøper vi fra billigmerkene eller på 50%.
 • For å variere lager vi noen ganger omelett (kjøper billige egg med 18 i pakken), smoothies, salat, grove pannekaker eller yoghurt (brett med 4 er billigere enn de store begrene) med hjemmelaget granola.
 • Frukt spiser vi selvfølgelig også, og da går det mye av banan og epler. Bananer finnes ofte i billigmerker og da koster det ikke mer enn 13-14 kroner for en stor klase. Appelsin, druer og nektariner har vi også litt avhengig av tilbudene.

Middag 

 • Middag lager vi fra bunnen av og da går det en del i laks fra Rema1000 (koster 37 for fire ferske fileter), kyllingfilet fryst fra billigmerkene eller svinekjøtt. Rødt kjøtt kjøper vi kun på ½ pris eller hvis Kiwi har det som God Helg-tilbud.
 • Skal vi ha taco bruker vi Rema1000 sitt merke, nå hadde de nylig tilbud på de varene og da kjøpte vi et par ekstra pakker med blant annet grove lefser. Som kjøttdeig bruker vi alltid svinekjøttdeigen eller kyllingkjøttdeigen fra Rema de koster rundt 20 kroner og holder til to tacomiddager. Tacokrydder har vi begynt å lage selv, noe som blir en del billigere i lengden, se oppskrift her. Blir det lite kjøttdeig går det an å supplere med for eksempel bønner. Etter en tacomiddag har vi som regel igjen et par lefser og da blir det tortillapizza dagen etter.
 • Wok er supergodt og billig, frosne grønnsaker koster ikke og ris kan man kjøpe i store sekker som koster litt én gang, men da har man lenge.
 • Fullkornspasta er billig på Rema1000, det koster litt mer enn vanlig pasta, men det er verdt å legge på et par ekstra kroner.
 • Tomatsuppe og blomkålsuppe er både sunt og veeldig billig middager. Hakkede tomater koster ikke mer enn 5 kroner på Rema1000 så du kan gjerne lage store porsjoner og ha både til middag og lunsj. Oppskrift på tomatsuppe finner dere her.Grønnsakssuppe eller lapskaus er også ganske billig å lage og holde til minst to middager hos oss.

Annet 

 • Av drikke så blir det mest vann, litt juice av og til fra merket til Rema1000 og melk hvis vi har lyst på. Saft har vi også stående, vi kjøpte et par flasker med Fun Light nå som de koster 25,- på Rema. Kaffe kjøper vi når det koster 10 kroner på ICA, eller hvis det er 1/2 pris. Etter jul i fjor fikk vi Evergood julekaffe til 5 kroner hvis vi kjøpte resten som var igjen, og det gjorde vi. Så da var skapet fylt opp med 8 poser kaffe, noe som holder lenge.
 • Toalettpapir og kjøkkenrull kjøper vi også på ICA, der er det billig samtidig som papiret er mykt.
 • Oppvasksåpe, håndsåpe til badet, rengjøringsmidler osv. kjøper vi alltid fra billigmerkene. Oppvasksåpe fra Rema1000 koster 6 kroner, og våtmopper passer vi alltid på å kjøpe når Bunnpris har “rengjøringskrakk.”

Håper disse tipsene gir litt klarhet i hvordan vi klarer å holde budsjettet såpass lavt. Vi handler som jeg har nevnt tidligere kun én gang i uken, planlegger middagene og lager de fra bunnen av. Med disse tipsene er det fullt mulig å ha et sunt og variert kosthold på budjsett.

Oppskrift: Hjemmelaget tacokrydder

Taco er fast helgemat for mange, og det sto på vår meny i dag også. Men den ferdige krydderblandingen man kjøper inneholder dessverre en del sukker, salt og ting som egentlig ikke er nødvendig. Og når det er så enkelt å lage eget krydder ser jeg ingen grunn til å ikke bytte ut kjøpekrydderet med dette her. Når du skal lage tacokrydder anbefaler jeg deg å lage en stor porsjon og oppbevare det i en lufttett boks. Du vil trenge en god del krydder, men det vil bli mye billigere enn å kjøpe ferdig i lengden.

Ingredienser

 • 4 ts spisskummin
 • 2 ts paprikapulver
 • 1-2 ts chilipulver
 • 1 ts koriander
 • 1 ts hvitløkspulver
 • 1 ts salt
 • 1/2 ts pepper
 • 1/2 ts oregano

Det eneste du trenger å gjøre er å måle opp krydder og blande det sammen. Enklere blir det ikke! Grunnen til at det står 1-2 ts chilipulver er fordi styrken varierer litt på de forskjellige merkene. Det vi bruker er fra en innvandrerbutikk og det er mye sterkere enn det jeg har kjøpt tidligere i vanlige butikker. Med denne oppskriften får du nok krydder til 3-4 runder med taco.

Av denne blandingen bruker jeg 1 ss til 400g kjøtt.

Taco er noe vi spiser ganske ofte så derfor tenker jeg det kan være lurt å gjøre et par små grep for å gjøre den litt sunnere. Jeg vil også gjerne prøve å lage tacosaus selv, så hvis noen av dere har en god oppskrift hadde jeg blitt glad for tips! Men nå er det tid for Mad Men her i huset.

Motivert med gode treningsmål

Å holde treningsmotivasjonen oppe er ikke alltid like lett. De to siste årene har treningsmotivasjonen min gått i bølgedaler, men endelig har jeg kommet skikkelig i gang og nå begynner trening å bli gøy igjen! Mye av grunnen til det er at jeg har funnet ut hva slags trening jeg liker og da gjør jeg heller det enn å presse meg til noe jeg hater å driver med. Ved å trene noe man liker holdes motivasjonen mye lettere oppe!

En annen ting som booster motivasjonen min er å sette med gode mål. For meg er det veldig viktig at målene er konkrete og målbare, og da jeg kom over SMART-metoden måtte jeg bare teste den ut. Jeg liker denne metoden veldig godt og vil derfor dele den her. Forhåpentligvis kan den motivere noen av dere også.

SMART-metoden

SMART-metoden er en modell for målsetting som kan hjelpe deg med å sette gode og motiverende mål. Å ha konkrete mål å jobbe mot kan være veldig motiverende, men det kan også være demotiverende hvis målene er uspesifikke og urealistiske.

Ved å bruke modellen over kan du sette gode spesifikke mål som vil hjelpe deg på vei med treningen din (eller andre ting du ønsker å jobbe målrettet mot).

Spesifikt

Hvis målet ditt er å komme i form er ikke det et veldig spesifikt mål. Når vet du egentlig at du har kommet i form? Kanskje det å komme i form for deg betyr å løpe 1 mil eller å løfte et visst antall kg i knebøy? Da vil det være bedre mål å sette seg enn bare å komme i form.

Målbart

Mål som ikke er veldig generelle og ikke målbare virker ofte demotiverende, fordi det er vanskelig å si når man har nådd de. Å nå et mål gir en mestringsfølelse og hvis man aldri får denne mestringsfølelsen vil motivasjonen mest sannsynlig dabbe av. Å ville løpe 1 mil på 50 minutter er målbart, kontra å ville bli flinkere til å løpe. Å få til 4 treningsøkter i uken er målbart kontra å ville trene regelmessig.

Achievable (oppnåelig)

Hvordan skal du nå målet ditt? Når du setter deg et mål er det viktig å tenke gjennom hvordan du tenker å oppnå det. Hvis målet ditt er å løpe 1 mil på 50 minutter er det ikke sikkert det beste er å løpe hver treningsøkt. En blanding av styrketrening på ben og løping kan kanskje være det beste. Uansett hva målet ditt er må du finne hvordan du skal komme deg dit. Vet du ikke det må finne ut av det enten ved å bruke nettet eller kanskje du kjenner noen med god peiling på trening.

Realistisk

At målet du setter deg er realistisk er også veldig viktig. Hvis du setter deg altfor høye mål og ikke når de vil du lett miste motivasjonen og gi opp. Her er det viktig å ikke sammenligne seg med andre fordi alle har forskjellig utgangspunkt. Hvis venninnen din har som mål å løpe 1 mil på 50 minutter innen året er omme er det ikke sikkert det er realistisk for deg. Finn ut hvordan du ligger an i dag og sett deg mål ut ifra det.

Tidsbestemt

Å sette en tidsfrist på et mål er ofte veldig motiverende. Man jobber frem mot den bestemte datoen for å nå det bestemte målet. Hvis du ikke setter en tidsfrist vil du kanskje holde på med samme mål veldig mye lengre enn nødvendig og du får ikke nødvendigvis den progresjonen du vil.

Ved å følge denne metoden vil du ha gode mål å jobbe mot og motivasjonen vil forhåpentligvis øke! Jeg har i hvert fall satt opp mål etter denne metoden og kjenner at det er deilig å ha skikkelige mål å jobbe mot. Jeg har både satt noen delmål og noen mer langsiktige, så da er det bare å gi gass fremover!

Oppskrift: Honningstekte gulrøtter

Jeg lovte dere jo oppskrift på honningstekte gulrøtter tidligere i uka, så her kommer det. Disse gulrøttene ble veldig gode, og passer godt sammen med laks. Jeg kan også tenke meg at det smaker helt himmelsk sammen med andebryst, det pleier nemlig å være godt med litt søtt tilbehør til and. Så da håper jeg det smaker!

Ingredienser til 2 personer:

 • 3-4 gulrøtter
 • 1 ss honning
 • 2 ss smør
 • Sitronsaft
 • Tørket ingefær
 • Chilipulver

Kutt gulrøttene i like store biter og kok de til de nesten er ferdige.

Hell så av vannet og damp de tørre.

Stek dem deretter i honning og smør.

Tilslutt heller du over noen dråper sitronsaft og drysser over ingefær og chili.

Det er litt mer jobb en om du bare skulle kokt de vanlig, men så deilig det var med en forandring på de tradisjonelle gulrøttene! Jeg må innrømme at jeg er dårlig til å variere tilbehøret jeg har ved siden av laks, svin osv. Så det går mye i gulrøtter, enten kokte eller raspede og potet. Brokkoli bruker vi også en del, men det blir jo litt kjedelig i lengden! Så nå er jeg i gang med å teste ut litt “nytt” tilbehør, neste på listen er rødbeter! Det må jeg prøve veldig snart, husker å ha smakt det en gang og det var så godt.

10 ting du kan gjøre på en regnværsdag

Først i går innså jeg at høsten virkelig er her. Det var regn i lufta, gult løv på bakken og en temperatur som gjorde at jeg ville snu for å hente et varmt skjerf. De varme dagene som minner mer om sommer enn høst er nok forbi og vi må forvente flere og flere regndager fremover. Men det trenger ikke bare være negativt, det er nemlig masse gøy man kan finne på selv om været er dårlig. Så her kommer min topp 10 lister over ting å gjøre på regntunge dager.

Arranger venninnekveld

Be venninnene dine over for en skikkelig jentekveld med chick flick på skjermen, ansiktsmaske og jentesnakk. Kutt opp masse deilig frukt, dypp det i smeltet sjokolade og kos dere glugg i hjel.

Bak noe godt

Å bake kan ta tid, men når det regner har man jo nok av det. Bak opp flere brød så har du deilig hjemmebaktbrød liggende i fryseren, eller kanskje det frister mer med noe søtt? Hveteboller, kanelsnurrer og blåbærmuffins er alltid en sikker vinner. Alle tre er gøy å lage og å spise! Trykk på ordene for å komme til oppskrift.

Rydd i klesskapet

Dette her MÅ jeg gjøre selv snart, det flyter bokstavelig talt over av klær. Men det skal spares til en regnfull dag, da kan jeg bruke laang tid og få skikkelig orden i sakene! Hvis det er knapt med plass i skapet ditt kan det være lurt å pakke bort sommertøyet og gjøre plass til varmere plagg.

Se på film eller TV-serie

Film er alltid kos når det er dårlig vær, enten det er en chick flick med ei venninne eller en actionfylt film med kjæresten. Er du ikke i filmhumør kan du sjekke ut hva som ruller og går av TV-serier. Enten på Netflix eller på for eksempel TV2 Sumo og Viaplay. Om høsten starter mange programmer opp, i går begynte Farmen på TV2, Bloggerne har oppstart om ikke lenge og Skal Vi Danse har surret noen uker allerede. Det er med andre ord ikke mangler på ting å se på.

Drikk noe varmt

Dette fortjener faktisk et helt eget punkt, for det er så koselig! Et av bildene jeg har av høsten er å sitte i sofaen med et stort pledd rundt seg og en kopp med noe varmt i. Favorittene om høsten er te, gjerne grønn te med lime eller jordbærte og selvfølgelig varm kakao♥ Finnes det noe koseligere?

Ta deg tid til å lese

Kanskje du har en bok du har lyst til å lese, men som du aldri får kommet i gang med? Kombiner det med punktet over og du har en koselig stund foran deg. Hvis bøker ikke frister så mye kan du unne deg et par glossy magasiner og fylle på med inspirasjon. Bokanmeldelse av New York bekjennelser finner du her.

Ha hjemmespa

Skjem deg selv skikkelig bort med ansiktsmaske, skrubb, neglelakk og fotbad. Sett på rolig musikk, tenn noen duftlys og skap den perfekte atmosfæren for avslapping. Er du heldig og har kjæresten kan du kanskje få han eller henne til å massere deg også. Romantisk og veldig koselig på regnværsdager. Tips til skjønnhetsprodukter fra kjøkkenskapet finner du her.

Storrengjøring

Dette er kanskje ikke det morsomste man kan gjøre, men av og til trengs det en skikkelig runde med vaskefillene. Det finnes vel ikke noe bedre tidspunkt å gjøre dette på enn når været er grått og trist?

Gjør DIY-prosjekter

Kanskje du har noen plagg som skulle vært frisket opp litt, eller kanskje du har sett et smykke du kunne tenke deg å lage? Da kan du stelle i stand et lite hobbyverksted, enten alene eller sammen med flere. Hvis du inviterer en liten gjeng kan alle ta med litt hobbysaker hver så kan dere lage litt forskjellige ting. Slipp kreativiteten løs og lag fine ting sammen! Oppskrift på supersøtt armbånd finner du her.

Øv deg på ting du ikke får til 

Er du ikke så god på å flette, sette opp hårdonut eller lage krøller? Eller kanskje det er løsvippene som aldri vil se naturlig ut? Da kan du øve på disse tingen når regnes øser ned. Feilen jeg alltid gjør er at jeg skal prøve på de tingene jeg sliter med når jeg skal ut på noe. Resultatet blir selvfølgelig aldri slik jeg vil. Når været er dårlig har man verdens beste unnskyldning til å sitte å dolle seg opp og øve på disse tingen. Kanskje det å få til de perfekte sotede øynene lyser opp den ellers litt gråe dagen?

Det var mine ideer til ting du kan gjøre når været ikke er helt på din side. Jeg synes nesten det er litt koselig med regn om høsten, for da tar man seg tid til alle disse tingene man ikke prioriterer i sommermånedene. Det er dog spådd ganske fint vær i hovedstaden resten av uken så jeg får nok vente litt med å bruke listen, men håper noen av dere ble inspirert av den.

5 shades of blue

Dette er langt i fra en blåmandag, men jeg synes det passet med blå negler i dag uansett. Jeg vil ikke akkurat kalle dette et negledesign, men det er en morsom vri på vanlig neglelakk. Så her kommer en liten oppskrift på hvordan dere gjør det, håper dere liker det!

Fargene går fra lys blå til mørkblå, nesten på grensen til svart. Jeg synes det er veldig kult med neglelakk i forskjellige nyanser på alle neglene, men man kan jo ikke kjøpe 5 nyanser hver gang man har lyst på sånne negler. Så jeg har et lite triks til dere!

Jeg brukte en farge fra OPI som heter Incognito in sausalito og blandet den rett og slett med hvit neglelakk.

Bruk en liten bit med aluminiumsfolie og bland fargene der. På den første neglen tok jeg bare på lakken som den er og på de andre blandet jeg inn mer og mer hvitt. Bland sammen med en tannpirker og bruk en pensel slik at du ikke får hvitfarge i den originale lakken din.

Voilà! Litt mer spennende enn vanlig lakk, men veldig hverdagslig og enkelt. Også passet det jo veldig godt til den nye skjorta! Nei, nå må vi planlegge middagsuka vår og handle inn det vi trenger.

Oppskrift: Strawberry daiquiri

Hva passer vel bedre før helgen enn en oppskrift på strawberry daiquiri? Det er etter min mening en av de beste, og mest sommerlig drinkene som er, hva er ikke å like? Og det fine med strawberry daiquiri er at den er like god både med og uten alkohol, og ikke minst er den enkel å lage! Håper dere liker oppskriften ♥

Strawberry daiquiri

Ingredienser til 2 drinker: 1/2 kurv jordbær // Saften av en halv lime // 15 cl hvit rom // Simple sirup etter smak (oppskrift lengre ned) // ca. 2 dl isbiter

For å gjøre drinker litt søtere er det vanlig å tilsette noe som kalles for simple syrup, dette er rett og slett bare vann som varmes opp før man tilsetter sukker. Blandingsforholdet er enkelt nok; 0,5 dl sukker til 0,5 dl vann. La blandingen kjøles ned før du bruker den i drinker.

Strawberry daiquiri

Start med å knuse isbitene i en blender, før du tilsetter de andre ingrediensene. Blend godt til du får en jevn og fin konsistens. Pynt gjerne med lime og jordbær på siden av glasset – og nyt!

Strawberry daiquiri

Strawberry daiquiri

Strawberry daiquiri er så godt, og sommerfølelsen slår inn med en gang! Når jeg er fest drikker jeg som regel bare øl og vin, men innimellom er det godt å lage seg noen drinker også. Da er det som regel denne her eller mojito det går i, men jeg har lyst til å prøve meg på litt andre drinker fremover. Kanskje det dukker opp noen nye oppskrifter på bloggen også? 

Hva er din favorittdrink?

– Sara 


#oppskrift #hjemmelaget #drink #strawberrydaiquiri #jordbær #drikke #tips #inspirasjon

Venninnekos med Anna og Vilde

Nå håper jeg dere er klare for masse bilder? Jeg har nemlig tilbragt de to siste dagene med to fine jenter og et kamera, da kan dere jo tenke dere hvordan minnekortet så ut da jeg skulle laste inn bilder? Det ble mye kos og mange bilder, så her er en update fra mandag og tirsdag.

Hvor fine er ikke disse her to?

Vi møttes på mandag ettermiddag og dro først ut for å spise på Vapiano. Jeg har hørt mye bra om det stedet og med god grunn! Maten var veldig god, prisene var ikke avskrekkende, men det kuleste av alt var bestillingen. Når man kommer får man et elektronisk kort som alt man bestiller blir registrert på, både maten og ting du kjøper i baren. Bestillingen var delt inn i forskjellige stasjoner, så det var en kø for pizza, en for pasta osv. Morsomt og veldig annerledes!

Jeg safet med en salami-pizza, og den var så god!

Det var ikke bare maten som var god, de hadde også en fin bar med mye å velge i. Vi gikk alle for alkoholfrie drinker og her ser dere The Red One og The Yellow One. Begge deler var veldig friske og gode!

Når vi hadde fått i oss litt mat dro vi hjem til Vilde og mikset litt drinker. Eller, Vilde mikset drinker mens vi andre sto som sulte barn å så på.

Det ble mojitos og strawberry daiquiri, NAM! Jeg tok bilder underveis i prosessen, så oppskrift kommer til helgen!

Det blir jo ikke skikkelig jentekveld uten ansiktsmaske og manikyr? Så Anna hadde med seg noen spennende masker fra England og Vilde disket opp med fine lakker. Det føltes litt ut som at vi var i en amerikansk chick flick, der vi satt! Hehe

Etter en god natts søvn var det klart for en ny dag, og det finnes vel ingen bedre måte å starte dagen på enn med en skikkelig frokost og hjemmelaget juice? Oppskrift på denne kommer selvfølgelig også!

Neste post på programmet var bowling. Ingen av oss hadde spilt bowling på ganske lenge, men det var utrolig gøy!

Blid og glad selv om jeg kom på sisteplass laangt bak de andre i første serie.

Og på siste runde hadde jeg flaks, mens de to andre hadde veldig uflaks og da vant jeg jammen meg! Haha, det var gøy! Etter bowlingen dro vi en tur på kafé for å slå ihjel litt tid før det var klart for Beatles på kino. Vi leste boka i 1. klasse på VGS (delvis i hvert fall) så det var gøy å se den filmatisert. Filmen var ganske bra, litt langtekkelig noen steder, men absolutt en film jeg anbefaler å se!

Puh! Dette ble litt oppramsing av dagene mine, men forhåpentligvis ble det ikke for kjedelig? Jeg har i hvert fall hatt to utrolig koselige dager med gode venne! Neste mulighet for å samle alle tre kommer ikke før til jul, så det gjelder å nyte mens man kan! Resten av dagen er jeg nødt til å jobbe med skole, så vi skrives mer i morgen.

Negledesign: quilted and glitter nails

I går var jeg med Vilde store deler av dagen, først var vi å kikket på Matstreif, før vi tok oss en frozen yogurt og tuslet rundt i byen. Det var helt utrolig mange folk på Matstreif i går så jeg er veldig glad jeg var der på fredag for å ta bilder. Dagen var veldig koselig og på kvelden kom Vilde til meg på taco og Skal Vi Danse. Senere i dag skal vi på trening sammen, og det blir gøy! Det er lenge siden jeg har trent sammen med noen nå.  Men først ville jeg bare innom her for å vise dere et superenkelt negledesign jeg nettopp prøvde meg på.

Det er veldig enkelt (jeg har jo fått det til) og du velger selvfølgelig helt selv hva slags farge du vil bruke.

Det du trenger er: base coat, neglelakk i ønsket farge (jeg har brukt Pink Cadillac fra TL) og negletape (du kan også klippe til vanlig tape). Hvis du vil pynte det litt ekstra opp kan du bruke små perler og en glitterlakk slik jeg har gjort på bildet over. Topp det gjerne med en top coat så det blir blankt og holder lengre.

Det første du gjør er å legge ett lag base coat, så 1-2 lag med neglelakken din.

Før du legger på negletapen er det viktig at lakken din er 100% tør, ellers vil du dra med deg neglelakken når du skal lage mønsteret. Legg først tre striper med negletape på skrått nedover som vist på bildet over.

Så legger du tre striper andre veien igjen. Da skal det danne samme mønster som jeg har over. Hvis du heller vil ha et annet mønster lager du bare det.

Lakk så 1 lag med neglelakken over tapen og dra av negletapen med en gang slik at den ikke rekker å tørke. Første gangen jeg prøvde lot jeg lakken tørke først og da ble det jo ikke spesielt fint! Husk forresten på å dra av de tapebitene du satte på til slutt først, slik at du ikke ødelegger designet.

Jeg synes dette ble et fint og jentete design. Planen var jo egentlig å ha mønsteret på alle neglene som dere ser på bildene underveis, men resultatet ble ikke bra første gangen. Så da gjorde jeg litt endringer og la til både glitter og perler.