Oppskrift: Granola med nøtter og tranebær

Morgenstund har granola i munn! Haha, jeg har litt dårlig humor i dag! Det er mange ting jeg har lyst til å lage på kjøkkenet, og granola har stått på den listen altfor lenge nå. Mange skryter av hvor godt det er og hvor lett det er å lage, så da blir jeg jo nysgjerrig. Til min store glede sto det noen fine oppskrifter i denne månedens ShapeUp, så med litt tilpasninger har jeg kommet fram til en helt nydelig granola som blir et fast innslag i frokosten min fremover! Her har dere oppskriften.

Ingredienser:

  • 250g havregryn
  • 100g sesamfrø
  • 170g hakkede mandler
  • 30g hakkede cashewnøtter
  • 50g tørkede tranebær
  • 3 ss kokosolje
  • 1/2 dl honning
  • 2 ss kanel (valgfritt)
  • 1 ss vaniljepulver (valgfritt)

Mål opp havregryn, sesamfrø og de hakkede nøttene (ikke ta med tranebærene som på bildet).

Bruk så en stor stekepanne og smelt oljen før du tilsetter blandingen. Min panne var litt i minste laget så neste gang tar jeg det i to omganger. Husk å rør godt om hele tiden slik at det ikke brenner seg.

Tilsett honningen og la det steke til blandingen blir gylden, husk fortsatt på å røre godt.

Når fargen begynner å bli gylden er den ferdig og du kan legge det over på et bakebrett for avkjøling.

Når det har kjølt seg ned tilsetter du tranebær og drysser over krydder. Mengden jeg har foreslått synes jeg ble godt, men du kan ha i mer, mindre eller bytte ut med andre kryddertyper.

Så er det bare å finne noe å oppbevare godsakene i, husk bare på at boksen må være tett. Denne oppskriften gir ganske mye granola så jeg har fylt opp to glass på størrelse med det på bildet over, pluss en liten boks ved siden av.

Da gjenstår det bare å nyte! Her blandet jeg det bare sammen med yoghurt, men du kan tilsette denne i Kesam, Skyr, Cottage cheese, Biola osv. Tilsett litt ferske bær og du har en sunn og god start på dagen.

Jeg vet jeg alltid skriver at ting er SÅ godt når jeg deler oppskrifter med dere, men jeg ville jo ikke postet de hvis det ikke var godt. Så jeg gjentar meg selv nok en gang, dette må dere prøve! Kjempegodt, rimelig sunt og veldig enkelt å lage. Granola man finner i butikkhyllene er ofte veldig dyre og proppfulle av sukker, så her har du muligheten til å lage din helt egne for en billigere penge og samtidig vite hva du får i deg.

Hei hei. Jeg heter Sara, er 29 år, og bor på Tyristrand sammen med kjæresten min. Jeg er utdannet lærer, men holder for tiden på med en master i digital kommunikasjon og kultur. Målet mitt er å leve så miljøvennlig som mulig, så på denne bloggen vil du finne en god blanding av oppskrifter, DIY-prosjekter, tips osv. med en miljøvennlig vri. Håpet er at jeg kan inspirere andre til å bli litt mer miljøvennlig. Håper du liker deg her :) Kontakt: tattavkvinnene@gmail.com
Posts created 561

14 thoughts on “Oppskrift: Granola med nøtter og tranebær

  1. Kan man ha MELK også :-D? Please !!! Hi-hi..klart jeg kan.. Jeg liker jo ikke noe av det der du nevnte å ha over… Så veldig godt ut, å steke alt det der 🙂 Ha en fin dag Sara, klemmer i vei <3

  2. karenmarenmette: Ja det går nok an men da må de tilsettes noe som binder de sammen 🙂 Granolabarer er også kjempegodt, kanskje med et lite sjokoladetrekk ^^ Hehe, litt kos er lov 😀
    Bare hyggelig, det er så koselig å høre at noen liker tipsene og oppskriftene mine 😀

  3. frodith: Å jada, melk kan du bruke. Da blir det som frokostblanding 😀 Det ble kjempenam med honningen og krydderet. Er godt ned i det første glasset allerede! Haha, ikke bra 🙂
    Ha en fin start på helgen <3

  4. annasylvelin: Det er sånn som står i frokostavdelingen på butikken 🙂 Müsli er et annet ord for det ^^
    Takk det samme! Håper helgen svarer til forventingene 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top