Min førjulstid i bilder

Kvelden før kvelden! Hurra 🙂 I dag har vi vært hos bestemor å spist mølje, eller jeg har spist grøt da, men koselig var det! Og nå sitter Matias og jeg hos mamma, snart klare til i morgen. I går feiret vi bursdagen til  Matias, det ble en kjempekoselig kveld med gode venner! Jeg holdt på i så og si hele går med pynting av kake, Kinder-kake sto på menyen. Bilde av den kommer seinere 🙂

Nå tenkte jeg  bare å stikke en liten tur innom for å dele noen bilder av min førjulstid. For selv om mye av tiden har gått med til skolearbeid har jeg lurt inn en haug med kos også! I Bergen fikk jeg med meg både Pepperkakebyen og julemarkedet i tillegg til det har jeg prøvd å knipse litt bilder når jeg har vært med på noe. Her kommer et knippe bilder 🙂

Desember startet med en kjempekoselig juleavslutning med Malin. Juleverksted sto på planen, og etter mye om og men ble det noen julekort utav dagen.

Vi koste oss med skolebrød, gløgg, Youtube og masse skravling 🙂

Hjemme her har jeg hatt mitt eget lille verksted med gavelaging og innpakning. Jeg har lagd litt julegodt som skal gis bort i år, og innpakning selvfølgelig. I år har jeg ikke kjøpt noe nytt gavepapir (det gjorde jeg kanskje ikke i fjor heller?), tanken er i hvert fall å få brukt opp det jeg har. Hvem trenger vel ørten forskjellige typer innpakningspapir? 

Tidligere denne uka var jeg i Oslo for å møte den fine Radisson-gjengen! Det var som vanlig veldig koselig, vi spiste, skravlet og tok noen glass vin – perfekt førjulskveld!

Synne er den ultimate hosten og disker alltid opp med masse godt, i tillegg er hun super på å pynte bord! Vi må prøve å være litt flinkere til å møtes neste år, nå hadde vi faktisk ikke sett hverandre siden bryllupet til Karoline i juni! Jeg har jo vært i Bergen i høst, så det er jo litt av årsaken, men vi får det til hvis vi vil 🙂

Vi spiste deilig grøt med maasse smør! Yum.

Fine Synne 🙂

Håper dere får en kjempefin julefering i morgen 🙂

– Sara

Oppskrift: mint-trøfler og myke karameller

Hei dere! Endelig kan juleroen senke seg, nå er semesteroppgave og siste hjemmeeksamen levert, og for en deilig følelse å endelig ha ferie! Nå er det jo bare tre små dager til jul, så jeg har jo ikke rukket halvparten av alt jeg ville før jul, men det får bare være. De fleste gavene er på plass, leiligheten er pyntet og jeg har fått lagd litt julegodis.

Nå gjenstår det bare å nyte de siste dagene før den store kvelden og så finne på masse gøy i romjula. Jeg har en del planer allerede, også skal jeg prøve å få realisert prosjekt pepperkakehus. Det skulle jeg gjerne ha gjort før jul, men det blir det dessverre ikke tid til. Nå er det nemlig planlegging av bursdagen til Matias som står for tur. Han fylte år i går, og på lørdag skal han feires. Mer om det seinere, nå tenkte jeg å dele oppskrift på noen last minute julegodsaker med dere. Trøfler med smak av mint og myke karameller.

Mint-trøfler 

Ingredienser til ca. 30 kuler: 2,5 dl kremfløte // 300g mørk sjokolade // Peppermynteolje // Noen candy canes

Dette er egentlig bare den gamle trøffeloppskriften min med en ny vri. De vanlige sjokoladetrøflene finner du oppskrift på her, de er helt himmelske hvis jeg kan si det selv! Er du ute etter noe med mer krutt i kan du prøve disse med smak av chili. Og i år har jeg altså prøvd meg på en mint-versjon. Alt du gjør er å varme opp fløten i en kjele og tilsette sjokoladen, rør godt helt til sjokoladen er smeltet. Ha så i noen dråper peppermynteolje, du trenger ikke mange dråpene for å få god smak. La blandingen stå kjølig natten over, eller til den har stivnet helt. Knus noen par candy canes i en blender eller lignede og trill kulene i det. Enkelt og greit! Et lite tips er å trille kulene ferdig, men ikke rulle de i candy cane før de skal serveres, da holder de seg crunchy! (mine er litt fuktige som dere sikkert ser på bildet – men like gode)

Myke karameller

 Ingredienser til ca. 30 myke karameller: 1 boks søt kondensert melk (ca. 400g) // 100g smør// 200g brunt sukker // 4 ss lys sirup // 1 ts vaniljepulver 100% eller en vaniljestang

Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp på middels varme mens du rører godt underveis. La blandingen stå å småkoke i 10-12 minutter under omrøring. Når den er ferdig har du blanding i en form, bruk en brødform eller lignende som du kler med bakepapir. La massen kjøle seg helt ned før du setter den i kjøleskapet noen timer. Jeg lot min stå natten over. Så er det bare å dele opp karamellene og pakke inn i for eksempel matpapir. Denne oppskriften er hentet fra Detsøteliv.no og de blei SÅ gode! Jeg er veldig glad de fleste av disse karamellene skal gis bort i julegave, ellers hadde jeg spist meg kvalm!

Håper jeg klarte å friste dere litt med disse to oppskriftene, også håper jeg ikke dere stresser altfor mye nå rett før jul 🙂 Ha en fortsatt fin kveld!

Hva slags julegodt har du lagd i år?

– Sara

Oppskrift: julesirup

Når ordene jul og sirup blir slått sammen kan det jo ikke slå feil? Jeg er i hvert fall i ekstase over denne veldig enkle, men utrolig gode oppskriften som kan brukes til så mye forskjellig godt. Jeg har allerede rukket å ha en liten dæsj i kaffekoppen og det ble SÅ godt! Her kommer oppskriften 🙂

Ingredienser: 1,5 dl vann // 1,5 dl sukker // 1 ss kanel // 1 ss ingefær // 1 ss nellik // 1 ss allehånde // 1/2 ss muskatnøtt // 1/3 ss pepper //

Ha alle ingrediensene i en kjele og la det småputre på platen i ca. 15 minutter. Da har sirupen fått litt tid til å tykne, men om den står for lenge kan den bli for tykk – så pass på!

La sirupen avkjøle seg helt før du har den over på en steril glassflaske, oppbevar den i kjøleskap. Pynt gjerne med en liten tag og en julete tråd. Jeg brukte en pepperkakeform som mal for å få formen og den hvite tusjen er faktisk en kalktusj, men hvilken som helst hvit tusj fungerer. Skal du gi en slik bort i gave anbefaler jeg å skrive ingrediensene på baksiden slik at mottakeren vet hva som er i.

Sirupen kan brukes vil mye forskjellig, for eksempel som saus på is og desserter, på pannekaker eller som jeg har gjort i dag; i kaffekoppen. For å få melkeskum varmet jeg bare opp melken i en kjele og kjørte den et par minutter i blenderen. Smaken på denne herligheten minner litt om julelatten jeg lagde for noen år siden faktisk, bare litt mildere!

Yummy, nå har vi julesirup for hele resten av julen! Det er ikke mye av denne som trengs for å gi smak nemlig. Gleder meg til å teste den på andre ting, tror den gjør seg veldig på varme pannekaker og kanskje i en julete drink? Håper det smaker 🙂

– Sara

Julestemning på Bergen Julemarked

Hei! Har dere spist lussekatter i dag? Det har jeg 🙂 I går var mamma og jeg hos bestemor for litt julebaking, sirupssnipper sto på planen, men jeg måtte jo ha noen lussekatter til i dag og, så da jeg kom hjem ble det en porsjon med det. Så nå har jeg kommet i gang med bakingen til jul! Jeg har ikke tenkt til å bake så veldig mye i år egentlig, men noen trøfler skal jeg alltids få til, fattigmann må onkel få også, skal jeg jo få bakt et pepperkakehus! Det må enn så lenge vike litt, for i dag fikk jeg utdelt hjemmeeksamen i mediefagsdidaktikken, så den neste uka blir det mye skriving på meg. Mellom slagene skal jeg prøve å få lagt ut en oppskrift eller to, men i mellomtiden får dere kose dere med noen bilder fra da jeg var på Bergens Julemarked forrige uke.  

Bare inngangen gir umiddelbar julestemning!

Her kunne man få servert crêpe,

glasserte epler,

og mye annet godt!

Det var mulig å kjøre både pariserhjul og karusell.

Ble det for kald var det bare å varme seg ved bålpannen.

Også kunne man selvfølgelig kjøpe mange fine julegaver av diverse slag. Alt fra hjemmelagde julekuler, til strikkede ting til disse søte Disney-figurene kunne kjøpes med hjem for å glede noen.

Julemusikken surret i bakgrunnen og ulike lukter av jul fantes bak hvert hjørne. Så koselig det er med julemarked!

Har du vært på julemarked i år?

– Sara

Julegavetips 2018

Reklame | Annonselenker: WOROOM, Room21, Ideal Of Sweden & X-Life

Hvert år glemmer jeg hvor utrolig lang tid det tar å lage disse innleggene, og tenker at jeg skal rekke å bli ferdig mye før. Dette innlegget skulle med andre ord vært ferdig for et par dager siden, men bedre seint enn aldri! Litt typisk er det jo at bloggen min ble lagt over til den nye plattformen mens jeg holdt på med dette innlegget, så jeg måtte jo bruke litt tid på å lære meg hvordan ting fungerer. Da jeg var praktikant hos Polhem PR delte jeg innlegg på deres hjemmeside og de brukte WordPress, men jeg husker skremmende lite fra det. Det går seg forhåpentligvis til etterhvert! Her er i hvert fall noen julegavetips fra meg.

For den matglade

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER 9. HER 10. HER 11. HER 12. HER 13. HER 14. HER 15. HER 16. HER 17. HER 18. HER 19. HER 20.HER

Denne kategorien passer nok til veldig mange, meg selv inkludert! En spiselig gave, en kokebok eller noe som kan brukes i eller til matlaging er ofte vellykkede gaver! Jeg har linket til diverse steder tingene over kan kjøpes, men urtesalt, olivenolje med smakstilsetninger og julegodteri kan du like gjerne lage selv. Jeg tror de aller fleste setter stor pris på slike ting som er hjemmelaget! Øverst i høyre hjørnet har jeg satt sammen et forslag til et “ostesett”, hvis du kjenner noen som er glad i vinkveld med ost og kjeks kan du kjøpe inn noen forskjellige oster, en marmelade og kanskje noe personen kan servere på. Dette kan også gjøre med andre teamet, for eksempel kaffetema!

For den skjønnhets- og moteinteresserte

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER 9. HER 10. HER 11. HER 12. HER 13. HER 14. HER 15. HER 16. HER 17. HER 18. HER 19. HER 20.HER

Kjenner du noen som er glad i mote eller er litt ekstra interessert i skjønnhet og velvære? Da tror jeg du finner noe passende i kategorien over! En tykk strikkegenser eller et annet plagg du vet mottakeren vil sette pris på er alltid en sikker vinner. Hvis klær ikke er helt det du er ute etter kan tilbehør av en eller annen sort kanskje være et bedre forslag? Hårbøyler er i vinden som aldri før, det samme er enkle gullsmykker. Litt sminke eller hudpleie er også gode tips, pass bare på at fargene passer til vedkommende, spesielt hvis du kjøper ting som foundation, concealer og lignende. Og husk her kan du også lage ting selv, for eksempel  en hjemmelaget skrubb i en fin krukke, koselig å gi og koselig å få!

Gaver til hjemmet

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER 9. HER 10. HER 11. HER 12. HER 13. HER 14. HER 15. HER 16. HER 17. HER 18. HER 19. HER

En trenger ikke være veldig interiørinteressert for å sette pris på en gave til hjemme. De fleste liker vel å ha det fint rundt seg, så hvorfor ikke gi noe som passer inn hjemme hos mottakeren? Et deilig pledd som passer inn med resten av fargene, en kul vase eller kanskje noe så enkelt som et par duftlys er jeg sikker på at mange ville satt pris på! Kanskje personen du skal gi til er opptatt av å få en grønnere hverdag, da kan for eksempel grønne alternativ til vaskeprodukter være en idé. Ikke bare letter det på samvittigheten å bruke slike produkter, men de se ofte veldig lekre ut og! Google Home og lignende produkter virker å være populære om dagen, kanskje du kjenner noen som ønsker seg noe sånt? Det finnes både en mini-versjon og en stor så her er det mulighet for spleisegave! Et brettspill eller ti synes jeg alle hjem burde ha, så hvorfor ikke gi bort et spill du tror mottakeren kunne hatt glede av? Det finnes så mange morsomme selskapsspill på markedet, ryktet går, politisk ukorrekt og gruble er blant mine favoritter.

Hobby og fritid 

1. HER 2. HER 3. HER 4. HER 5. HER 6. HER 7. HER 8. HER 9. HER 10. HER 11. HER 12. HER 13. HER 14. HER 15. HER 16. HER 17. HER 18. HER

I mangel på et bedre navn fikk den siste kategorien hete hobby og fritid, og i den finner du litt av hvert. De fleste har en eller annen hobby eller interesse det går an å kjøpe en gave til, om det så er trening, fotografering eller kanskje reising. Kjenne du en treningsglad person kan kanskje en ny fresh gymbag være en fin gave, eller en fin vannflaske som kan brukes igjen og igjen. Fotoutstyr kan ofte være litt dyrt, men tilbehør som for eksempel en skinnreim eller et fint linselokk er både praktisk og ikke så dyrt. Kjenner du noen som er glad i musikk og kanskje samler på vinylplater? Da har du alltid noe å kjøpe, men kanskje en fin kasse å ha platene i kunne vært en fin gave? Her i huset fylles det i hvert fall fort opp og nå er snart to kasser fulle! Bullet journaling er en koselig hobby som mange setter pris på, og jeg vil tro nye penner til det, eller kanskje en helt ny bok for det kommende året ville blitt en stor hit!

Håper disse tipsene falt i smak! Det er selvfølgelig mange andre kategorier jeg kunne tatt med og andre inndelinger som sikkert hadde fungert, men sånn ble det i år. Det er jo greit å kunne variere litt hvordan disse innleggene blir! Selv er jeg snart ferdig med alle julegavene, jeg mangler bare å kjøpe inn en som jeg allerede har planlagt og finne på en siste. Det er ikke like lett alltid! Hvis dere ikke er i mål enda håper jeg i hvert fall at dere fikk noen gode tips her 🙂

– Sara

Julepyntet leilighet (på budsjett)

Hei dere, og god andre søndag i advent! Håper dere har hatt en fin desember så langt? Min har bestått av eksamenslesing, men også masse julekos! Jeg har så langt rukket innom Pepperkakebyen og Julemarkedet i Bergen, jeg har fått pyntet til jul, sett en julefilm, kommet i mål med nesten alle julegavene, kjøpt så mye som 2 nye julegensere, arrangert julequiz og hatt juleverksted. Tror det var det, jeg er med andre ord godt i rute hva gjelder førjulskos ♥ Når det kommer til studiet gjenstår en hjemmeeksamen og en semesteroppgave så er jeg i mål med første semester. Det skal bli så godt når jeg endelig er midtveis!

Men før den tid står masse julehygge på planen! I dag tenkte jeg å vise dere litt av pynten vi har hjemme, og kanskje komme med noen rimelige, studentvennlige tips til hvordan det går an å pynte.

Adventsstaken vår er så og si lik som i fjor med et lysfat fra Rusta, husker ikke helt hva det kostet, men det var ikke mange kronene. Lysene er 4 kubbelys kjøpt for en 10-er per stykk på Nille og pynten oppi finner du ute i naturen. Jeg synes den er enkel og fin, og det går jo an å pynte med andre ting enn kongler og granbar. For eksempel mini-julekuler!

På bruktbutikker og loppemarked finnes det alltid et hav av julepynt, så her går det an å gjøre noen skikkelig kupp. Denne lanternen kjøpte jeg på bruktbutikken i fjor, og etter en liten vask var den god som ny. Inni har jeg puttet et dådyr og juletre fra Søstrene Grene og fylt på med snø fra Nille. Disse tingene kan brukes om igjen år etter år og man trenger jo ikke gjøre det likt hvert gang heller!

Disse er riktig nok ikke fra i år, men jeg synes de er så fine at det godt kan hende jeg fikser noe lignende i år også. Her har jeg rett og slett bare tatt av etiketten på to tomme glassflasker, fylt de med vann og puttet oppi en bit med granbar i hver. Enkelt, men veldig dekorativt synes jeg!

Dette motivet har jo blitt veldig populært de siste årene og jeg synes det var så fint at jeg fikk lyst til å prøve å lage en ordentlig modell. Bilen tror jeg kostet en 50-lapp på Ebay, hvis det var så mye, juletreet er fra Søstrene Grene og tråden husker jeg ikke hvor jeg har kjøpt. Sammen med litt fake snø, et ekstra juletre og et søtt lite hus i bakgrunnen blir dette som et koselig lite bilde. Huset er forresten kjøpt på bruktbutikken og sprayet hvitt, inni har jeg puttet et led-lys sånn at det lyser. Rimelig, men fint!

Vi har litt annen pynt her og der også, det meste har vi hatt i flere år allerede. Det er så koselig at samlingen vokser litt og litt for hvert år som går. Og ekstra koselig er det jo selvfølgelig med ting en har lagd eller fikset litt på selv, da blir det med en gang litt mer personlig.

Noen tips til julebordsesongen

Nå er julebordsesongen i gang for fult og noen av dere skal kanskje ut på noe gøy nå til helgen? Selv skal jeg ikke på julebord med jentene før i romjula, men det kommer helt sikkert andre muligheter til litt festligheter frem mot jul for min del og. I den anledning har jeg samlet noen tips som kan komme godt med nettopp nå i julebord- og partysesongen.

Forberedelser

På julebord og ved andre festlige anledninger er det innafor å føle seg litt ekstra fin, så unn deg litt selvpleie før selve kvelden. Gi ansiktet en liten runde med en god peeling og gjerne en fuktighetsgivende maske. Ikke bare sitter sminken bedre med de døde hudcellene ute av veien, men du vil også få mer glød i huden. Og hvis du er like tørr i huden som meg om dagen sier sikkert ikke kroppen nei til litt skrubbing heller. Bare tanken på å trekke en strømpebukse over knusktørr hud gjør meg uvel! Skal du bruke selvbruner er det i hvert fall viktig å gi kroppen en runde med skrubben først, da vil du ha større sjanse for å få et jevnt og fint resultat.

Klestips

Skal du bruke en kjole eller topp med åpen rygg eller dyp utringning, men ikke ønsker at BHen skal synes? Bruk tape! Det finnes spesiallaget tape til dette formålet som heter Hollywood fashion tape hvis jeg ikke husker feil, men du kan like gjerne bruke tape du har hjemme. Jeg har brukt medisintape og det fungerte like fint til å holde ting på plass. Det går selvfølgelig også an å kjøpe BHer som er spesiallaget til dette formålet også, men de jeg har sett er enten svindyre eller så er jeg litt skeptisk til om de klarer å gjøre jobben.

Har du lyst til å bruke de fine, høye hælene som altfor sjelden ser dagens lys, men samtidig har lyst til å svinge deg på dansegulvet hele kvelden? Heldigvis finnes det innleggssåler som i hvert fall gjør opplevelsen noe mer behagelig for føttene. Scholl har både såler for flate og høyhælte sko, og de finnes på de fleste apotek.

I veska

En godt utstyrt partyveske kan spare deg for mye trøbbel på fest. Bruker du tynn strømpebukse er det alltid lurt å ha en i backup, eventuelt en liten flaske blank neglelakk for å redde strømpebuksen om skaden skulle skje. Skal du ha med sminke for touch up er det lurt å gå for reisestørrelsene, hvis du har. Da sparer du en del plass i de ofte ganske små partyveskene. Og husk, har du løsvipper bør selvfølgelig vippelim bli med i veska. Har du tatt frem de høye hælene kan det være greit å ha med beskyttelse til tuppene. Ikke alle gulv tåler høye hæler like godt, så har du med disse små beskyttelsestuppene som kan kjøpes overalt hvor sko selges er du garantert å slippe å måtte gå rundt barbeint. 

Når festen er over

Jeg trenger sikkert ikke minne om det, men når du kommer hjem etter en bra fest er det superviktig å få i seg væske – i hvert fall hvis du har drukket alkohol. Alkohol virker dehydrerende, så sett inn en vannflaske i kjøleskapet før du drar så har kaldt vann tilgjengelig. Dette kan redde deg fra en massiv skallebank dagen derpå. Det samme gjelder også mat! Om du ikke har vært innom byen for litt nattmat er det greit å ha noe enkelt hjemme som du kan kaste i deg før du jumper til sengs. Husk bare å holde det enkelt, det er ingen god idé å fyre opp komfyren etter en festlig kveld.

Jeg regner med at jeg ikke er den eneste som synes det er et pes å fjerne sminken når jeg kommer hjem fra fest. Et lite tips er å legge en pakke med sminkeservietter på nattbordet. Da har du ingen unnskyldninger – du kan bokstavlig talt ligge i senga å fjerne sminken! 

Det va tipsene jeg hadde på lur denne gang. Håper dere koser dere masse, men husk; fest med måte du skal tilbake på jobb på mandag!

Har du noen gode tips som burde vært med på listen?

– Sara


#fest #party #julebord #tips #festsesong #jul