Oppskrift: julesirup

Når ordene jul og sirup blir slått sammen kan det jo ikke slå feil? Jeg er i hvert fall i ekstase over denne veldig enkle, men utrolig gode oppskriften som kan brukes til så mye forskjellig godt. Jeg har allerede rukket å ha en liten dæsj i kaffekoppen og det ble SÅ godt! Her kommer oppskriften 🙂

Ingredienser: 1,5 dl vann // 1,5 dl sukker // 1 ss kanel // 1 ss ingefær // 1 ss nellik // 1 ss allehånde // 1/2 ss muskatnøtt // 1/3 ss pepper //

Ha alle ingrediensene i en kjele og la det småputre på platen i ca. 15 minutter. Da har sirupen fått litt tid til å tykne, men om den står for lenge kan den bli for tykk – så pass på!

La sirupen avkjøle seg helt før du har den over på en steril glassflaske, oppbevar den i kjøleskap. Pynt gjerne med en liten tag og en julete tråd. Jeg brukte en pepperkakeform som mal for å få formen og den hvite tusjen er faktisk en kalktusj, men hvilken som helst hvit tusj fungerer. Skal du gi en slik bort i gave anbefaler jeg å skrive ingrediensene på baksiden slik at mottakeren vet hva som er i.

Sirupen kan brukes vil mye forskjellig, for eksempel som saus på is og desserter, på pannekaker eller som jeg har gjort i dag; i kaffekoppen. For å få melkeskum varmet jeg bare opp melken i en kjele og kjørte den et par minutter i blenderen. Smaken på denne herligheten minner litt om julelatten jeg lagde for noen år siden faktisk, bare litt mildere!

Yummy, nå har vi julesirup for hele resten av julen! Det er ikke mye av denne som trengs for å gi smak nemlig. Gleder meg til å teste den på andre ting, tror den gjør seg veldig på varme pannekaker og kanskje i en julete drink? Håper det smaker 🙂

– Sara

5 kommentarer

Siste innlegg